در همه کشورهای پیرامونی (در حال توسعه)اگر فکری به حال #خروج_سرمایه یا ارز به شکل سلبی، ایجابی و نامرئی نشود خروج سرمایه به سمت کشورهای مرکزی تر(توسعه یافته) رخ می دهد!
بدون سیاست دستوری نامرئی نمی توان به شکل آزاد انتظار عدم خروج سرمایه در کشور داشت!
کاش #بانک_مرکزی متوجه می شد!
👇به ما بپیوندید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
✍ محمد حق شناس
لطفا تجربه دیگران را تجربه نکنید!
همه آنچه که امروز از زبان مسئولان و مدیران اجرایی کشور می شنویم که تقویت کننده #نئولیبرالیسم است قبلا یکبار از زبان مقامات غربی در اصلاح ساختاری و حکمرانی آن ها گفته و تجربه شده است!
برای من که مطالعات تطبیقی گسترده ای بر روی مکاتب #حکمرانی و اداره سایر کشورها در چندین قرن اخیر داشته ام هیچ کدام از کشفیات و ایدهای مطرح شده برخی مسئولان کشور عجیب نیست، اینقدر برایم آشناست که مرا یاد بخشی از تاریخ مکتب #NPM و ایالات متحده و اروپای غربی می اندازد! گویا دارم مجدد برگ های تاریخ آن کشورها را اینبار در ایران می خوانم!
سخنرانی و ایدهای #ریگان رئیس جمهور مشهور ایلات متحده برای آزادسازی اقتصادی، فرمان خصوصی سازی، کنار گذاشتن کنگره فدرال و کنگره برخی ایالات برای فرمان مهم #خصوصی_سازی و واگذاری ها، تاکید بر کارائی پایین کارکنان دولت، ادعای دائمی زیان ده بودن شرکت های دولتی، تاکید بر لزوم رشد اقتصادی و وابستگی آن به شرکت ها و بنگاه های خصوصی، حتی ادعای #مولدسازی_دارایی_های دولت، حذف یارانه های حمایتی دولت ها، کاهش دخالت دولت در اقتصاد، حذف تسهیلات تکلیفی بانک ها و ...همه و همه بخشی از ایدهای #ریگان در آمریکا و فصل جدیدی در مناسبات حکمرانی این کشور در آن زمان بود، همزمان در بریتانیا نیز #مارگارت_تاچر نخست وزیر این کشور دقیقا بر همین مفاهیم تکیه کرد و هر دو کشور به سمت #نئولیبرالیسم رفتند... همه آن بحث ها در رسانه های آن کشور و همسویی کامل جریان غالب رسانه ای و اقتصاد خوانده های این کشور در دفاع از این ایدها و حمله به دولت و #کوچک_کردن آن، کاملا به وضع امروز ایران شباهت دارد!
اما طولی نکشید پس از سال ها تجربه این ایده ها ورق برگشت، همگان فهمیدند ادعای کارائی پایین دولتی ها و موفقیت بخش خصوصی در رشد اقتصادی دقیق نبوده، فروش اموال عمومی به بخش خصوصی پیامدهای وسیعی همچون نابرابری، گسترش فقر و گاهی فسادی بیشتر از بخش دولتی داشته، دولت ها ضعیف و وابستگی و حس تعهد مردم به حکومت کاهش یافته و حکومت ناتوان از تامین امنیت، تمامیت ارضی و حفظ فرهنگ و ارزش های غربی شده و ...
داستان با انتقاد شدید نسبت به راه رفته تغییر کرد و ورق برگشت و روش حکمرانی این کشورها نیز تغییر یافت!
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
24.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نطق دکتر ایزدخواه، در اعتراض به تصمیم اخیر سران قوا
🔹شما به امید تحقق گفتمان اقتصاد مقاومتی رای آوردید و به میدان آمدید؛ حال چه شده که نسخه های اصلی دولت شما پی در پی در مسیر تداوم اقتصاد سرمایه فروش و تورم زا گام بر می دارد.
🔹جراحی یارانه ها که در واقع اعوجاج در هزینه های ضروری دولت بود، حاصلش کاهش مصرف واقعی و ثبیت تورم در کانال 40 درصدی شد. حال جراحی در دارایی های دولت را در دستور قرار داده اید!
🔹چرا اینگونه شتاب زده و بی قید و بند و بدون راهبرد؟
🔹سود خالص پالایشگاه های خصولتی امسال بالغ بر 300 همت شد که اگر اینها شتاب زده واگذار نمیشد اکنون این پول در خزانه دولت بود و کسری بودجه نیز نداشتیم.
🔴 استفاده از اهرم اذن رهبری در پاسخ به منتقدان این جهت گیری ها ما را ساکت نخواهد کرد؛ چه اینکه کلیت برجام هم اذن رهبری داشت و طرح تعدیل و تثبیت هم از طرف رهبری حمایت شد. صحبت از این است چرا هیچگاه میدان به جهت گیری های اقتصاد انقلابی که مورد تصریح رهبری است داده نمی شود!
چرا احیای اقتصاد تعاون و به میدان آمدن لشگر صدهزارتایی تعاونی ها دردستور دولت قرار نمی گیرد؟
🔘 اصلا حضرات سران!
چرا اذن رهبری را در ملی کردن بانک های خصوصی که موتور تورم شده اند اخذ نمی کنید؟!
✳️ چرا اذن رهبری را در آزادسازی زمین های احتکار شده دولت به نفع نهضت مسکن و آزادسازی مراتع به نفع عشایر و آزادسازی گلوگاه های مافیایی اقتصاد به نفع دانش بنیان ها و آزادسازی بازارچه ها به نفع مرزنشینان و آزادسازی گمرکات به نفع تجار کوچک و چندین آزادسازی دیگر به نفع مردمی کردن اقتصاد اخذ نمی کنید؟
@dr_izadkhah
شخصی می گفت برای رفع فقر، به جای ماهی دادن به مردم، باید به مردم ماهیگیری آموخت!
به وی گفتم بله ماهیگیری باید به آنان آموخت به شرط آنکه قبلش دریا را به کسی نفروخته باشیم!
با فروش #اموال_عمومی به ثروتمندان و تشدید این #شکاف_طبقاتی وحشتناک، هر چقدر مستضعفین ماهیگیری بلد باشند در دنیایی که دریایی ندارند نمی توانند ماهی صید کنند!
@hokmraniirani
این هم از مدیریت بانک مرکزی به سبک دکتر فرزین!
این سبک #ارزپاشی برای تثبیت نرخ ارز را باید در دانشگاه های دنیا تحت عنوان مدیریت بانک مرکزی به سبک فرزین به شکل ویژه تدریس کرد!!!!
بعد انتقاد می کنند که چرا این روش مدیریت اقتصادی دولت سیزدهم را #نئولیبرالی و آسیب زا می دانیم!!!
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
@hokmraniirani
✍ محمد حق شناس
#دانش_نگار
1- اینکه #کسری_بودجه دولت را تنها عامل یا مهمترین عامل تورم و مشکلات اقتصادی ایران بدانیم از اساس غلط است زیرا در اغلب کشورهای دنیا کسری بودجه ای به مراتب بیشتر در سال های مختلف اتفاق افتاده است اما تورم حاصل از آن بسیار کمتر از ایران بوده!
2- اینکه با #کوچک_کردن_دولت و واگذاری خدمات آن و #خصوصی_سازی بخواهیم جلوی کسری بودجه را بگیریم، اشتباه فنی بزرگتری نسبت به مورد اول است زیرا کاهش هزینه های دولت اثر منفی بر سطح رفاه، افزایش نابرابری، تضعیف دولت در تنظیم گیری و کاهش رشد اقتصادی خواهد داشت.
3- به جای تمرکز بر رفع کسری بودجه، به فکر ترمیم بودجه در زمان تخصیص باشیم و تلاش کنیم به جای کاهش هزینه های دولت، درآمدهای دولت را از طریق افزایش پایه های مالیاتی مثل #مالیات_بر_ثروت و #مالیات_بر_عایدی_سرمایه افزایش دهیم!
4-افزایش #درآمدهای_پایدار دولت در حوزه تولید کالاهای خاص و ویژه(صادرات آن ها) و مدیریت فراسرزمینی در #درآمدزایی می تواند به دولت کمک شایان توجهی در فرار از کسری بودجه کند.
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
ببینید چگونه اقتصاد آنلاین نظر یک دلال را به اسم کارشناس بازار خودرو به افکار عمومی قالب می کند!
الان متوجه می شوید چگونه در کشور شورای رقابت که با هدف حمایت از مصرف کننده و جلوگیری از رانت و کاهش تولید فعالیت می کند متهم به مسخره بازی می شود؟!
از دید این مثلا کارشناسان باید بازار آزاد باشد تا تولید کننده رانتی، با کاهش تولید و فروش قطره چکانی و با آزادی عمل در بالا بردن قیمت ها به کمک دلالان بتوانند فعالیت کنند و این وسط خودروهای بی کیفیت با قیمت های بالا و سود سرشار برای دلالان در فضایی رها شده و آزاد معامله شوند!
این ها از آزادی اقتصادی سود بی زحمت با تولید اندک و انحصار در بازار را می خواهند!
سکوت عجیب دولت جمهوری اسلامی ایران در مواجه با اهانت ها و تحرکات بسیار ضد امنیت ملی #جمهوری_باکو، در آینده تبعات سختی برای کشور عزیزمان ایران دارد!
اگر در مواجه با دشمنان به ظاهر ضعیف و کینه توز و قسم خورده با #رژیم_صهیونیستی مثل #الهام_علیف، در شرایط فعلی کوتاه بیاییم و خود را با نادیدن بزنیم، پس فردا با #صدام یزیدی سرتاپا مسلح با حمایت دول غربی روبرو می شویم که مجبور خواهیم شد جوانان گلگون کفن زیادی را برای دفاع از شرافت و کرامت ایران و اسلام به آغوش خاک بسپاریم!
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد!
پیشگیری و اقدام پیشدستانه عبرت آموز بهتر از رفتار منفعلانه و غافلگیر شدن است، هر چه زمان بگذرد با توجه به شرایط اقتصادی ایران و تحریم های بین المللی، امکان کنش نظامی ما ضعیف تر و تهاجم و قدرت گستاخی این جمهوری همپیمان با اسرائیل قوی تر می شود؛ پس بهتر است قبل از اینکه شرایط برای مقابله ما سخت تر شود و این جمهوری خودخوانده به تجهیزات غربی مجهزتر و توسط آنان وسوسه و تطمیع شود به فکر چاره جدی و اقدام بازدارنده باشیم!
@hokmraniirani
نمی دانم این کلیپ را دیده اید یا نه؟!
اما داخل این کلیپ به خوبی درخواهید یافت که چرا اقبال عمومی به صدا و سیما تا این حد کاهش یافته است!
علت اش تنها "خنثی" بودن صدا و سیماست رسما در حاشیه و در جایی دور از هر فضای قابل تصوری سیر می کند!
نه مطالب علمی آنچنان با گرافیک سمعی و بصیری جذاب پخش می کند نه اخبار خاص و بسیار ویژه و چالشی! نه در سرگرمی آنقدر جدی است که یک فیلم تاریخی، تمدنی و اجتماعی با فیلنامه قوی بسازد و نه حتی علاقه ای به رشد فضائل اخلاقی و نشر مهمترین باورهای اسلامی یا سیاسی در کشور دارد!
کاملا خنثی و پخش برنامه ها و فیلم های دم دستی و بدون سناریو درست و درمان!!!!
@hokmraniirani
🔴 واقعا چه اشکالی دارد که صداوسیمای ملی، بخشی از صدای زلزله زده ها باشد و مشکلات آن ها را پخش کند؟!
وقتی معاون اول رئیس جمهور محترم از گزارش های غلط ارسالی گلایه می کند و مسئول هلال احمر را سر زنش می کند، چه هراسی وجود دارد از انعکاس مشکلات مردم از زبان خودشان؟!
دغدغه های مردم هر چه بیشتر بیان شود فاصله مردم با مسئولین کمتر می شود! و کجا بهتر از تلوزیون برای بیان کردن و دیدن یا شنیدن!
@hokmraniirani