خودشان در داخل نسخه گرانسازی میپیچند و خودشان گرانی به ملت تحمیل میکنند بعد به جمهوری اسلامی میگن برو مذاکره کن گرانی رو حل کن!
#مکتب_گرانکن
حسین زمانی میقان
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
تصور کنید برای بنزین زدن به جایگاه سوخت مراجعه کنید، به شما می گویند: متاسفیم بنزین معمولی نداریم اما بنزین سوپر هست.
می گویید: چقدر؟ می گویند: بگذار قیمت دلار را چک کنم، الان ۹۰ هزار تومان!
*بنزین سوپر وارداتی، مقدمه کمیاب شدن بنزین معمولی، گرانی سوخت و بالا رفتن آن با نرخ دلار.
محمد حق شناس
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
سوال از وزیر امور اقتصادی و دارایی با امضای ۳۲ نفر از نمایندگان به دلیل عدم توانایی در کنترل نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی به هیات رئیسه مجلس ارسال شد.
کمال حسین پور (نماینده مجلس)
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🔰یادداشت کوتاه اقتصادی
(گیر کردن در چرخ و فلک گرانی!)
⏳️زمان مطالعه: ۵دقیقه
⚠️ میزان اهمیت: از نان شب واجبتر!
❓موضوع:
در این یادداشت سعی میکنیم با زبان خودمانی و قابل فهم برای همهمردم، گرانی گندم و آرد در سال ۱۴۰۱ رو با عدد و رقم بررسی کنیم و ببینیم چه فاجعهای اتفاق افتاده!
1⃣در سال ۱۴۰۱ دولت سیزدهم دست به ۲ تغییر اقتصادی مهم زد؛ یکی درمورد دانههای روغنی و نهادههای دامی ( همون خوراک دام مثل یونجه، ذرت، جو و...) بود و دیگری درمورد گندم، آرد و نان.
در این یادداشت کوتاه میخوایم باهم به سراغ مورد دوم یعنی گندم، آرد و نان بریم و ببینیم چه اتفاقی افتاد و قبلا کجا بودیم و الان کجا هستیم و با خودمون چند چند هستیم؟!
2⃣ببینید دوستان روال کشور همیشه به این صورت بوده که دولت برای تامین نیاز کشور، هرچقدر گندم در داخل تولید بشه رو از کشاورزها با یک قیمت مشخص خریداری میکنه ( که بهش میگن قیمت خرید تضمینی) و بعد اگر بازهم لازم بود مابقی نیاز کشور رو از کشورهای دیگه خریداری و وارد میکنه. بعد این گندم رو تبدیل به آرد میکنه و این آرد رو با قیمت خیلی کمتر به نانواییها میده تا برای مردم نان بپزند.
قمیت خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ هزارتومان و همچنین قیمت گندم وارداتی (با دلار آزاد ۲۸هزارتومانی) هرکیلو حدودا ۱۰ هزارتومان بوده. این در حالیه که قیمت آردی که به نانواییها داده میشد در همون سال۱۴۰۰ حدودا ۶۰۰تومان بود یعنی حدودا ۸ برابر کمتر! (به این اختلاف قمیت میگن یارانه)
همچنین دولت یک بخش دیگه از آرد تولید شده رو به نانواییهای فانتزی، قنادیها و کارخانههایی مثل تولید بیسکوییت، کیک، رشته، ماکارونی و... میداد؛ که اون هم با قیمت کمی بود ( در سال ۱۴۰۰ حدود ۳ هزار تومان) ولی نسبت به نانواییها بیشتر بود.
3⃣این اختلاف قیمتهای آرد باعث بوجود اومدن یکسری تخلفات میشد که مهمترینش این ۲مورد هستند:
۱- برخی نانواییها بجای پخت نان، آرد ۶۰۰تومانی خودشون رو به نانواییهای فانتزی و قنادیها و کارخانهها به قیمت ۳هزار تومان میفروختن و از این طریق سود زیادی کسب میکردن.
۲- قاچاقچیها گندم،آرد یا محصولات اینها را با قیمت خیلی کم میخریدن و به کشورهای همسایه قاچاق میکرن و سود زیادی بدست میآوردن
4⃣در اینجا بود که دولت و برخی کارشناسان اقتصادی ادعا میکردند که یارانهای که دولت داره در این حوزه میده (همون ۸برابر کمتره) به دست مردم نمیرسه و در واقع قاچاقچیها و متخلفها دارن سودش رو میبرند!
خب راه حل چیه؟ اینجا همونجایی بود که تغییرات سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که در ادامه خدمتتون عرض میکنم:
5⃣دولت برای تخلف اول یعنی فروش آرد توسط نانواییها به فانتزیها و کارخانهها و قنادیها، اومد همین دستگاههای جدید که همگی دیدیم رو در نانواییها نصب کرد؛ تا مشخص بشه هرنانوایی دقیقا چند نان و به چند نفر فروخته؟ و از این به بعد نسبت به میزان فروش نان، سهمیه آرد بهش تعلق بگیره.
6⃣و اما برای تخلف دوم یعنی قاچاق گندم و آرد، دولت اومد قیمت آرد قنادیها و کارخانهها رو گران کرد تا جایی که حدودا نزدیک به قیمت کشورهای همسایه باشه و قاچاق کردن آرد یا گندم دیگه سود زیادی نداشته باشه.
7⃣بنابراین قیمت آرد نانواییهای فانتزی و کارخانهها و قنادیها از کیلویی حدودا ۳هزارتومان به کیلویی حدودا ۱۵ هزارتومان افزایش پیدا کرد و اینجا بود که قیمت محصولات وابسته به گندم و آرد هم زیاد شد و سفرهی مردم کوچکتر شد.
و همهی این اتفاقات افتاد تا از قاچاق و تخلف جلوگیری بشه و حالا همهی حرف ما دقیقا روی همین مورد هست که آیا این گران کردن به نتیجه رسیده؟ آیا از قاچاق جلوگیری شده؟
حالا که لطف کردی و تا اینجا این یادداشت رو قسمت بیشترش رو مطالعه کردی، بخش دوم که کمتر هست رو هم مطالعه کن تا با عددرقم بررسی کنیم که چطور مثل یک چرخ و فلک توی گرانی گیر کردیم و چطور بعد از ۲سال دوباره سر جای اول هستیم!
#قسمت_اول
✍ حسین خسروی
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🔰یادداشت کوتاه اقتصادی (قسمت دوم)
(گیر کردن در چرخ و فلک گرانی!)
⏳️زمان مطالعه: ۵دقیقه
⚠️ میزان اهمیت: از نان شب واجبتر!
❓موضوع:
در این یادداشت سعی میکنیم با زبان خودمانی و قابل فهم برای همهمردم، گرانی گندم و آرد در سال ۱۴۰۱ رو با عدد و رقم بررسی کنیم و ببینیم چه فاجعهای اتفاق افتاده!
ادامهی قسمت اول:
1⃣حالا که فهمیدیم قضیه آرد و نان چیه و قیمتها چرا و چطور در سال ۱۴۰۱ گران شد، برای اینکه بهتر و دقیقتر بفهمیم در سالهای بعد چه اتفاقی افتاده، خودمون رو جای یک قاچاقچی میگذاریم که در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ میخواد آرد رو قاچاق کنه به یکی از کشورهای همسایه؛ که ما در اینجا به عنوان نمونه کشور امارات رو در نظر میگیریم!
2⃣با یک جست و جوی ساده اینترنتی میتونید بفهمید که در سال ۱۴۰۰ قیمت انواع آرد در کشور امارات بین ۳ تا ۵ دِرهم بوده و قیمت هر دِرهم حدودا ۷هزارتومان. بنابراین قیمت هرکیلو آرد در کشور امارات به پول ما چیزی حدود ۲۱ تا ۳۵ هزارتومان بوده. پس ما اگر جای یک قاچاقچی باشیم آرد ۶۰۰تومانی رو از نانواییها یا آرد ۳هزارتومانی رو از قنادیها و کارخانهها با قیمت کمی بیشتر میخریم و بعد قاچاق میکنیم به امارات و با قیمت مقداری کمتر از بازار امارت (مثلا بین ۱۵ تا ۲۰ هزارتومان) به خریداران اماراتی میفروشیم. خب این قاچاق سود حداقل ۱۰هزارتومانی روی هرکیلو آرد برای ما داره که با توجه به وزن زیاد آرد قاچاق شده، سود خوبی بدست میاریم.
3⃣حالا میریم به سال ۱۴۰۱ و میبینیم که دولت آرد نانواییها را هوشمند کرده و برای قاچاق دیگه نمیتونیم از نانواییها آرد بخریم. همچنین قمیت آرد کارخانهها و قنادیها هم از ۳هزارتومان به ۱۵هزارتومان افزایش پیدا کرده! بنابراین با قمیتهای فعلی، قاچاق کردن آرد دیگه سود نداره و کاسبی ما کِساد میشه. حالا اگه ما جای قاچاقچیها باشیم و بخواهیم دوباره این چرخه رو راه بندازیم چکار میتونیم بکنیم؟ در اینجا ۳تا راه به نظر میرسه:
اول اینکه قیمت آرد رو دوباره در کشور بیاریم پایین؛ که خب این غیر ممکنه
دوم اینکه قیمت آرد رو در کشور امارات ببریم بالا، که خب این هم غیر ممکنه
پس فقط و فقط میمونه راه سوم و اون راه چیه؟ کمی فکر کنید!
.
.
.
آفرین! دقیقا درست متوجه شدید! بالا بردن دوباره قیمت ارز!! فقط و فقط همین یک راه هست که میتونه چرخهی قاچاق ما رو دوباره راه بندازه.
4⃣حالا بیایید با فرض بر این که قیمت آرد در امارات ثابت بوده باشه و گران نشده باشه قیمتها رو دوباره بررسی کنیم و ببینیم چرخهی قاچاق ما دوباره سودآور شده یا نه؟!
قمیت هر دِرهم امارات در ابتدای سال ۱۴۰۱ حدودا ۷ هزارتومان بوده. با اجرای تغییرات اقتصادی و گران کردن آرد، قیمت هر دِرهم امارات در پایان سال ۱۴۰۱ با ۱۰۰٪ افزایش به حدود ۱۴ هزارتومان رسید! همچنین در پایان سال ۱۴۰۲ حدودا ۱۷هزارتومان و امروز در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۶ قیمت هر دِرهم امارات حدودا ۲۱هزارتومان است!
بنابراین بر فرض ثابت بودن قیمت آرد در کشور امارات، با گران شدن دِرهم قیمت هرکیلو آرد در بازار امارات به پول ما حدودا ۶۰ تا ۱۰۰هزارتومان است. پس بنابراین چرخهی قاچاق ما دوباره رونق گرفته و حتی بیشتر از سال ۱۴۰۰ سودآور هست. تازه این محاسبات بر این فرض بود که قیمت آرد در کشور امارات ثابت بوده باشه در حالی که اینطور نیست و قیمت آرد در کشور امارات طی این دو سال تا ۸درهم هم بالا رفته.
نتیجهگیری:
امروز بعد از گذشت نزدیک به ۳سال از گران کردن آرد و کوچک شدن سفرهی مردم، مثل بازی مار و پله نیش خوردیم و دوباره برگشتیم سر خونهی اول! هیییچ کس هم پاسخگو نیست
✍ حسین خسروی
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد فاضلی (همان که هاش اف چند میلیونی را در مناظره پرت کرد روی زمین) میگوید ایرانیها حسرت سبک زندگی امارات و قطر و عربستان را میخورند.
من هر سه این کشورها را دیدهام و بلند میگویم فاضلی غلط کرد چون زیبایی دو تا برج و خیابان نیست که فقر و کثیفی و استثمار پشتش را قایم کرده.
فرشته صادقی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
انتشارات انقلاب اسلامی (وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای) چاپ هفتم کتاب «روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه» نوشته سیدیاسر جبرائیلی را با طرح جلد جدید منتشر کرد.
از طریق لینک زیر میتوانید این کتاب را تهیه فرمایید.
🌐 https://shop.khameneibook.ir/product/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد فاضلی:
جمهوری اسلامی زیبایی را به رسمیت نمیشناسد!
یک ایرانی وقتی وارد دبی، بحرین، قطر و عمان میشود فقط زیبایی میبیند.
مجیدرضا حریری:
منهای دوبی که بر اساس سلیقه میشود گفت زیباست یا نیست، قطر شهرک کوچکی است با چند آسمانخراش بیقواره لب آب و قطعا خدمتتون عرض میکنم ایشون عمان و بحرین را ندیده چون یه چیزی هستند تو مایه های قشم خودمون شاید چهار تا ساختمون مدرنتر یا بلندتر داشته باشن اما پشت لایه اول شهر …
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این بغض سیّد مقاومت را بکوبید در صورت آن صهیونیستهای خجالتی سیگنالفروش! همان حراملقمههای ریاکاری که مثل خویشان رباخوارشان از پول، پول میسازند و نان در خون فقرای مملکت میزنند، و آنقدر دریده شدهاند که از صهیونیستها نیز پیش افتادهاند و ایستادگی و ایمان سلحشورترین مستضعفان منطقه را به باد ناسزا و تمسخر میگیرند.
در دنائت و شناعت هیچ کم از دیگر دشمنان مقاومت ندارند، این بیهمهچیزهای فرومایه.
پریسا نصرآبادی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🔷ایراد مجمع تشخیص به افزایش نرخ ارز ترجیحی در بودجه
🔹زنگنه، نایبرئیس کمیسیون تلفیق: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام افزایش نرخ ارز ترجیحی، افزایش نرخ مرکز مبادله و همچنین ایجاد بازار ارز توافقی را منطبق با سیاست ثبات بازار ارز ندانستند.
🔹اعضای این هیئت معتقد بودند، نوع سیاستهای ارزی که در لایحه دولت و همچنین مصوبات مجلس آمده، موجب ثبات نرخ ارز نمیشود.
خبرگزاری فارس
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این جراحیها کی تمام خواهد شد؟
چرا هر بار این سفره مردم است که جراحی میشود نه توبره سرمایهداران؟
چرا همیشه دلارداران و دلاریفروشان از این جراحیها نفع میبرند؟
سیدیاسر جبرائیلی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
در پاسخ به اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر هدررفت ۷۰۰ همت رانت، پاسخ زیر جهت تنویر افکار عمومی، تقدیم ملت شریف ایران میشود.
دولتمردان محترم تا کی میخواهند با افزایش نرخ ارز رسمی، رانت ادعایی را حذف کنند؟ آیا حواسشان به فروپاشی اقتصاد ملی و گسترش فقر و فساد و ناهنجاری اجتماعی هست؟!
حسین صمصامی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بحث استیضاح همتی در مجلس مطرح است؛ ۴۸ نماینده پای سوال از همتی را امضا کردهاند.
اغلب نمایندگان، معترض عملکرد همتی هستند.
توقع دارید وقتی وزیر اقتصاد کشور رسما میگوید کف نرخ دلار ۷۳ هزار تومان است، بازار ارز در مسیر افزایش قرار نگیرد؟
حسین صمصامی
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
37.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سیدیاسر جبرائیلی:
دولت حق ندارد تعیین ارزش پول ۸۶ میلیون ایرانی را به توافق چندهزار خریدار و فروشنده ارز بسپارد.
#تکههای_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
سلبریتیها عموما و معمولا روی کم دانشترین اقشار جامعه اثر میذارن و خودشون هم معمولا خیلی بارشون نیست.
اما امان از جامعهشناسان سلبریتی، اقتصاد خوندههایی که عشق سلبریتی شدن دارند، سیگنال فروشهای سلبریتی، سیاستمدارهای سلبریتی و…
مجیدرضا حریری
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
سرمایهداری نئولیبرال واژگان را چنین قلب معنی کرده و مورد سوء استفاده قرار میدهد.
حمایت از ارزش ریال میشود «سرکوب ارزی» و ریالسوزی میشود «آزادسازی».
بزرگترین غایب این روایت هم صدهاهزار میلیارد سود است که با افزایش نرخ ارز از سفره ملت کسر و به جیب این «آزادیخواهان» واریز میشود.
سیدیاسر جبرائیلی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
اگر فکر می کنید با رفتن اقتصاد ایران به پرتگاه، داخل کشور را برای #مذاکره می توانید با خود همراه کنید بدانید و آگاه باشید که #ترامپ ی که به دنبال تصاحب #گرینلند دانمارک، کانال پاناما و کانادا است و به کم راضی نمیشود هرگز جز تسلیم کردن و تقدیم کامل ایران در مذاکرات را بر نمی تابد
محمد حقشناس
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
مهدی رباطی:
این وضعیت قیمت دلار اقتصادی نیست !
پیشخور اتفاقاتی در پیش است و نشانه تبدیل سنگین ریال و خروج ارز از کشور.
وضعیت مثل سدی است که شکسته شده و ظاهراً کسی هم توان گرفتن جلوی سیل را ندارد، دولت پزشکیان آمد که جلوی شکستن سد را بگیرد ولی دیر بود و خودش هم غرق شد.
مهدی بنی فاطمه:
به لحظات ملکوتی "درست اجرا نشد" نزدیک میشویم.
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
از همه مداحان، واعظان و برادرانی که میپندارند اگر آقای قالیباف رئیسجمهور میشد کشور وضع دیگری داشت، میخواهم با دقت مواضع مشاورین اقتصادی آقای قالیباف در انتخابات را رصد کنند و ببینند چطور تمام قد از سیاستهای دولت فعلی حمایت میکنند.
زهرا سرکارراه
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
مجید شاکری:
بازار توافقى ارز جديترين اقدامى است كه بعد از تحريم سيسادا براي خنثى سازى تحريم در ايران انجام شده و همزمان دارندگان انحصار در بازار ارز، دلارزداها و اماراتى ها دانسته يا نادانسته براى شكست آن وارد عمل شدهاند.
سیدجواد حسینیان (در پاسخ):
بازار توافقی یعنی عرضه کننده محصول خودش (دلار) به هر قیمتی تمایل داشت عرضه می کند و متقاضی (واردکننده) کمترین قیمت را انتخاب میکند و خرید می کند.
شما الان اطلاع دارید اصلا همچنین چیزی وجود ندارد؟ اگر اطلاع دارید پس چرا حرف های اشتباه مکررا تکرار می کنید اگر هم اطلاع ندارید لااقل به موضوعی که نه تجربه میدانی و نه اطلاعات کافی دارید ورود نکنید…
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
به همتی (گرانسازی) اعتراض کنید به رهبری اعتراض کردید!!!
حسین زمانی میقان
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
آقایان مسئول!
وضعیت بد اقتصادی در سراشیبی تندی افتاده است، بحران معیشتی، دیر یا زود دامن همه حتی آنکه ذینفع شرایط امروز است را خواهد گرفت.
تا بیشتر از این دیر نشده، حلقه ی مشاورین اقتصادخوانده ی اقتصاد ندیده خود را بشکنید و کارگروه فکری-عملیاتی از فعالین میدانی اقتصاد در صنف های مختلف، که دل در گرو این مرزوبوم دارند، تشکیل بدهید و از آنان راهکار عملیاتی بخواهید!
@drpezeshkian
@mb_ghalibaf
@ejei_org
سیدجواد حسینیان
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
امروز در اقتصاد ایران با گرانسازی مواجهایم نه تورم طبیعی.
نه نقدینگی نه تحریم، بلکه گرانسازی دلار (که شده مبنای قیمت فروش مواداولیه ایرانی به هزاران تولیدکننده ایرانی) دلیل افزایش لحظهای قیمتها در ایران است
#ریالسوزی_عامدانه
حسین زمانی میقان
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
سیدامیر سیاح:
آیا طرفداران #سرکوب نرخها در نیما میدانند با #مافیای_واردات در یک صف مقابل گفتمان اقتصادی رهبری ایستادهاند؟
امیرحسین جعفری:
آیا طرفداران کاهش ارزش پول ملی میدانند با #ذینفعان_قیمتهای_جعلی_دلار در یک صف مقابل گفتمان رهبری ایستادهاند؟
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
حکمران
🔷ایراد مجمع تشخیص به افزایش نرخ ارز ترجیحی در بودجه 🔹زنگنه، نایبرئیس کمیسیون تلفیق: هیئت عالی نظا
محمدحسین مصباح:
مجمع تشخیص در این هفت سال که ارز رانتی دادند و دلار ۲۵ برابر شد !! ۲۵ برابر!!! کجا بود؟
ارز رانتی و هدر دادن منابع ارزی کشور به رانتخواران را مغایر سیاستهای کلی نظام تشخیص نداد؟
مجمع به چه حقی برای دولت و مجلس سلیقهای -اگر نگوییم ذی نفع رانتاند- تصمیم میگیرد؟
با چه حقی؟
علی نیکوکار (در پاسخ):
دولت به دلایل کذایی بازار ارز توافقی را زودتر از موعد اجرایی کرده، مجمع بعد از اینکه دلار از ۶۰ به ۷۰ سپس به ۸۰ تومان رسیده از خواب بیدار شده و آن را رد کرده!
جهت اطلاع تمامی کالاها با دلار ۸۰تومان تنظیم شده و برای هر اقدامی دیر است لااقل اجازه ندهید نرخ تا عید به ۹۰ تومان برسد!
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline