هیئت (حُماةُ الحرم) به مناسبت شهادتِ
▪رسول الله (صلی الله علیه وآله و سلم )
▪امام حسن مجتبی (علیه السلام)
▪و امام رضا (علیه السلام)
اقامه ی عزا مینماید:
🔹سخنران: سرکار خانم سمیع زاده
🔹همراه با ذکر مصیبت
🔹 زمان: یکشنبه / ۲۸ صفر / ۵ آبان
ساعت: ۱۵
مکان: خیابان ۱۷ شهریور یا خیابان ایران _ خیابان فیاض بخش_ کوچه شهید کریمی _ پلاک ۱۱ بیت الحسن علیه السلام
@homatolharam
سومین جلسه ی شرح زیارت عاشورا
#امروز دوشنبه ساعت ۳
خیابان ایران خ قادری بن بست ولیعصر
پلاک ۸
@homatolharam
دعوتید به
مراسم #تجدید_بیعت با صاحب و مولایمان
حضرت بقیة الله عجل الله تعالی فرجه الشریف
@homatolharam
🌼🍃🌸🍃🌼🍃🌸🍃🌼
#يا_بن_الحسن..
روزے ڪہ بہ چشمان تو، ﭼﺸﻤﻢ بشود باز
اے #جان_دﻟﻢ ،صبح من آن روز ﺑﻪ خیر است
💖 آغاز امامت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
نوش جانتان
@homatolharam
❓چگونه میشود به امام زمان(ع) مقرّب شد و به ایشان خدمت کرد؟
❓آیا برای مقرب شدن به امام زمان(ع) باید بیشتر به نماز شب، قرآن، روضه و توسل بپردازیم؟
البته این کارها هم کمک میکند، ولی اینها کار اصلی نیستند. باید دید کار اصلی امام زمان(ع) چیست؟
🔸امام زمان(ع) چیزی از جنس سیاست، حکومت و ولایت بر جهان است؛ هر کسی میخواهد به امام زمان(ع) مقرب شود، باید کار سیاسی کند، ولایت را تبیین کند و علیه دشمنان اصلی ولایت(استکبار جهانی) قیام کند.
🔸دعای ندبه مال افرادی نیست که حال مناجات دارند، مال کسانی است که حال مبارزه دارند.
🔸هر کسی به این نظام مقدس کمک کند به امام زمان(ع) مقرب شده است و الا مهدوی نیست!
استاد پناهیان
@homatolharam
توجه 📣 توجه📣
کلاس تفسیر و تدبّر در قرآن
سرکار خانم سمیع زاده
امروز ۲۵ آبان ماه تشکیل#نمیشود.
@homatolharam
✍🏻متن کامل بیانات رهبر انقلاب در درس خارج فقه امروز درباره طرح مدیریت مصرف سوخت؛
✅بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمدللّه ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة اللّه علی اعدائهم اجمعین
🔸 قبل از اینکه بحث را شروع بکنیم، من عرض بکنم که در این یکی دو روز خب یک حوادثی به دنبال مصوبهی سران کشور، سران قوا اتفاق افتاد؛ دیروز، دیشب، پریشب، در برخی از شهرهای کشور، و متأسفانه مشکلاتی هم درست شد، تعدادی جان باختند و مراکزی تخریب شد، از این کارها هم شد در این یکی دو روزه. چند نکته را باید توجه داشت؛ اولاً وقتی یک چیزی مصوبهی سران کشور هست، آدم باید با چشم خوشبینی به او نگاه کند، بنده در این قضیه سررشته ندارم یعنی تخصص این کار را ندارم، گفتم هم به آقایان؛ گفتم من چون نظرات کارشناسها هم در این قضیهی بنزین مختلف است، بعضیها آن را لازم و واجب میدانند بعضیها مضر میدانند، بنابراین من هم که صاحبنظر نیستم در این قضایا؛ گفتم من صاحبنظر نیستم لکن اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند من حمایت میکنم. من این را گفتم، حمایت هم میکنم. سران قوایند، نشستند با پشتوانهی کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم؛ این یک نکته.
🔹نکتهی دوم اینکه خب بله، یقیناً بعضی از مردم از این تصمیم یا نگران میشوند یا ناراحت میشوند یا به ضررشان است یا خیال میکنند به ضررشان است به هر تقدیر ناراضی میشوند، لکن آتش زدن به فلان بانک این کار مردم نیست، این کار اشرار است؛ کار اشرار است، این را باید توجه داشت. در یک چنین حوادثی معمولاً اشرار، کینهورزان، انسانهای ناباب وارد میدان میشوند، گاهی بعضی از جوانها هم از روی هیجان با اینها همراهی میکنند و اینجور مفاسد را به بار میآوردند. این مفاسد هیچ مشکلی را درست نمی کند جز اینکه علاوهی بر هر مشکلی که هست، ناامنی را هم اضافه میکند. ناامنی بزرگترین مصیبت برای هر کشوری است، برای هر جامعهای است، اینها قصدشان این است. شما ملاحظه کنید در این دو روز تقریباً یعنی دو شب و یک روزی که از این قضایا گذشته همهی مراکز شرارت دنیا علیه ما این کارها را تشویق کردند، از خانوادهی منحوس خبیث خاندان پهلوی تا مجموعهی خبیث و جنایتکار منافقین، اینها دارند مرتباً در فضای مجازی و در جاهای دیگر دارند تشویق میکنند ترغیب میکنند که این شرارتها انجام بگیرد.
من عرضم این است هیچ کس به این اشرار کمک نکند، هیچ انسان عاقل و شایستهای که به کشور خودش علاقه مند است، به زندگی راحت خودش علاقه مند است، به اینها نباید کمک بکند؛ اینها اشرارند، این کارها کار مردم معمولی نیست.
🔸مسئولین هم البته دقّت کنند، مواظبت کنند، هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم کنند.
حالا من دیروز دیدم در تلویزیون که بعضی از مسئولین محترم آمدند گفتند که ما مراقبیم که این افزایش قیمت موجب افزایش قیمت اجناس و کالاها نشود؛ خب بله این مهم است، چون الان گرانی هست، بنا باشد باز اضافه بشود گرانی خب این برای مردم خیلی مشکلات درست میکند، باید مراقبت کنند. این مراقبتها را اینها بکنند، مسئولین حفظ امنیت کشور هم به وظایفشان عمل کنند.
🔹مردم عزیز ما هم که خوشبختانه در قضایای گوناگون این کشور بصیرت خودشان را، آگاهی خودشان را نشان دادند بدانند که این حوادث تلخ از ناحیهی کیست و چگونه است، این آتش زدن و خراب کردن و ویران کردن و دعوا کردن و #ناامنی ایجاد کردن مال چه کسی است، این را بفهمند توجه کنند که میفهمند هم مردم ملتفتند، و از اینها #فاصله بگیرند. این آن توصیهی ما است، مسئولین کشور هم به وظایفشان به طور جدی عمل کنند.
#لطفا_نشر_حداکثری
@homatolharam
✔ روش برخورد با اعتراض مردم
🌹 امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) در عهدنامهٔ مالک اشتر:
♦️ ... وَ إِنْ ظَنَّتِ الرَّعِيَّةُ بِكَ حَيْفاً فَأَصْحِرْ لَهُمْ بِعُذْرِكَ وَ اعْدِلْ عَنْكَ ظُنُونَهُمْ بِإِصْحَارِكَ فَإِنَّ فِي ذَلِكَ رِيَاضَةً مِنْكَ لِنَفْسِكَ وَ رِفْقاً بِرَعِيَّتِكَ وَ إِعْذَاراً تَبْلُغُ بِهِ حَاجَتَكَ مِنْ تَقْوِيمِهِمْ عَلَى الْحَقِّ ...
♦️... هرگاه مردم (بهدرست یا غلط) بر تو گمان ستمکارى داشتند، آشكارا عذرت را برایشان توضیح بده و با شفافیت و روشنگری ذهنیت آنان را اصلاح کن؛ چراكه این پاسخگو بودن، نفس تو را تربیت و رام میکند و سبب مهربانى و نرمى با مردم میشود و راهی است برای آنکه به هدفت در واداشتن آنها بر حق برسی.
📚 نهجالبلاغه، نامهٔ ۵۳
@homatolharam
✔ روش برخورد با اعتراض مردم
🌹 امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) در عهدنامهٔ مالک اشتر:
♦️ ... وَ إِنْ ظَنَّتِ الرَّعِيَّةُ بِكَ حَيْفاً فَأَصْحِرْ لَهُمْ بِعُذْرِكَ وَ اعْدِلْ عَنْكَ ظُنُونَهُمْ بِإِصْحَارِكَ فَإِنَّ فِي ذَلِكَ رِيَاضَةً مِنْكَ لِنَفْسِكَ وَ رِفْقاً بِرَعِيَّتِكَ وَ إِعْذَاراً تَبْلُغُ بِهِ حَاجَتَكَ مِنْ تَقْوِيمِهِمْ عَلَى الْحَقِّ ...
♦️... هرگاه مردم (بهدرست یا غلط) بر تو گمان ستمکارى داشتند، آشكارا عذرت را برایشان توضیح بده و با شفافیت و روشنگری ذهنیت آنان را اصلاح کن؛ چراكه این پاسخگو بودن، نفس تو را تربیت و رام میکند و سبب مهربانى و نرمى با مردم میشود و راهی است برای آنکه به هدفت در واداشتن آنها بر حق برسی.
📚 نهجالبلاغه، نامهٔ ۵۳
@homatolharam
************************
‼️ فروش به قیمت روز
🔷س 1244: با در نظر گرفتن #تورم فعلی، آیا فروشنده می تواند اجناسی را که قبلا خریده است، با #قیمت_جدید بفروشد؟
✅جواب: اگر عرفا #اجحاف (ستم) در حق خریدار محسوب نشود و #خلاف_قوانین و مقررات مربوط نباشد، اشکال ندارد، ولی بهتر بلکه مستحب است فروشنده به مقداری از سود که مخارج او را تأمین می کند اکتفا کند.
@homatolharam
*********************
❗تقسیم تقصیر!
️گمان میکنم مهمترین دلیل موضع رهبر انقلاب که تعجب بسیاری از منتقدان دولت را برانگیخت، "تقسیم تقصیر" بود.
👈در حالیکه محبوبیت رئیس جمهور و دولت به صفر میل میکند، تحمل بار ناشی از تصمیم اخیر محال بهنظر میرسد. درست زمانیکه مجلس و برخی ارکان دیگر نظام در تدارک تجدیدنظر در این تصمیم بودند، رهبری آنرا بدون بازگشت اعلام کردند.
🔶بازگشت از این تصمیم چه به دلایل اقتصادی و چه سیاسی میتوانست بهکلی ساختار دولت را دچار فروپاشی و اضمحلال کند و ظاهرا رهبری باقی بودن دولت ضعیف و بیقواره را بهتر از فروپاشی کامل آن و در واقع بهتر از "بی دولتی" دانستهاند لذا سهم تقصیر دولت را به سران قوا تقسیم کردند.
🔷 به خصوص اینکه زوال اخلاق سیاسی در برخی دولتمردان، احتمال رفتارهای پرهزینهتری را تقویت میکند.
🔶آیا راهی برای رهایی از چنین وضعی هست؟ استعفای دولت؟ استیضاح و اعلام عدم کفایت؟ برگزاری انتخابات زود هنگام؟
هیچکدام.
👈مردم سالاری یگانه راه تغییر واقعی است. راهی که منافاتی با "ثبات" ندارد. بیست و چند میلیون نفر به ابقای همین دولت رای دادهاند و اغتشاشات ناگهانی دو روز اخیر نشان میدهد تغییر جز از طریق انتخابات آتی، گزینهی قابل اعتمادی نیست.
✍ وحید یامین پور
@homatolharam
🔹ظهور، منتظرِ این است که ما #زندگی_جمعی برآمده از تقوا و زندگی تشکیلاتیِ مبتنی بر فضایل اخلاقی داشته باشیم و خداپرستیمان را در روابط اجتماعی نزدیک به هم ببینیم!
🔹اگر راست میگوییم، با هم کار کنیم، و بعد اگر برخی منافعِ بهدست آمده با استعدادهای تو، به جیب رفیقت رفت، و عیبهای رفیقت به حساب تو گذاشته شد، تازه کار از اینجا آغاز میشود. حالا ببینید آنهمه #معنویت و تقوای فردی، اثر خودش را نشان میدهد یا نه؟
استاد علیرضا پناهیان
@homatolharam
استاد مسعود عالی👇
آیه شش سوره تحریم میفرماید:
ای مؤمنین! خودتان و خانوادهتان را از آتش جهنم نگاه دارید.
یکی از صحابه پیامبر(ص) وقتی این آیه نازل شد، نزد ايشان آمد و گفت: اينكه ما خودمان را از آتش جهنم حفظ کنیم، میدانیم؛
اينكه انسان واجباتش را انجام بدهد، پرهیز از محرمات داشته باشد و... اما اينكه بچهها و همسرمان را از آتش جهنم حفظ بکنیم یعنیچه؟؟؟
پیامبر(ص) فرمود: چهار تا کار بکنید
✅ یکی اينكه خودتان اهل خیر باشید.
✅ خودتان در اعمال خیر جدی باشید.
طبیعی است من که خودم نمازم را آخر وقت میخوانم و به نماز اهمیتی نمیدهم و یک نماز با دستپاچگی میخوانم، با سرعت میخوانم، بدون تعقیبات، با عجله، شتاب و معلوم نیست که دارم چهکار میکنم، چه توقعی دارم که فرزندم نمازش را اول وقت بخواند و سالم بماند!
✅نکته بعدی اينكه خوبیها را به آنها بگویید و از بدیها آنها را نهی کنيد.
نمیشود در این دنیای پرتلاطم، به بچهها بیتوجهی کرد؛ اينكه با چه کسی میگردد توجهی نکرد، چه وقت میآید و چه وقت میرود، توجهی نکرد؛ البته منظور از امربهمعروف و نهی از منکر روش خشونت نیست. به همان روش مناسب خودش باید باشد.
✅نکته بعدی اينكه فضای ذکر برای آنها درست کنید.
نه اينكه بنشیند و هزار بار ذکر بگوید، بلکه وقتی میخواهید به مسجد بروید بچهها را در سنین پایین با خودتان ببرید و در ایام محرم و ایام عزاداری، پرچمی بزنید و یا سیاهپوش بکنید تا بچه حفظ شعائر اسلامی را یاد بگیرد. میتوانید وقتیکه سر سفره نشستهاید بلند بسمالله بگویید. پس اول این عملها را انجام بدهید و بعد توصیه و نصیحت بکنید.
@homatolharam
❌آیا آنطور که ادّعا میکنیم انسان با حیایی هستیم؟؟؟
آیت الله قرهی:👇
میخواهید نشانههای حیا را بدانید؟ یک روایت بسیار عالی است که حتماً بر روی آن تأمّل کنید.
پیغمبر اکرم، محمّد مصطفی(صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) راجع به شاخههای حیا فرمودند: «وَ أَمَّا الْحَيَاءُ فَيَتَشَعَّبُ مِنْهُ اللِّينُ وَ الرَّأْفَةُ وَ الْمُرَاقَبَةُ لِلَّهِ فِي السِّرِّ وَ الْعَلَانِيَةِ وَ السَّلَامَةُ وَ اجْتِنَابُ الشَّرِّ وَ الْبَشَاشَةُ وَ السَّمَاحَةُ وَ الظَّفَرُ وَ حُسْنُ الثَّنَاءِ عَلَى الْمَرْءِ فِي النَّاسِ فَهَذَا مَا أَصَابَ الْعَاقِلُ بِالْحَيَاءِ فَطُوبَى لِمَنْ قَبِلَ نَصِيحَةَ اللَّهِ وَ خَافَ فَضِيحَتَه»، از حیا، شاخ و برگهای به وجود میآید که عبارتند از:
✅«اللِّينُ »، نرمش، یعنی انسان با حیا، با مؤمنین، پدر و مادر، همسر، برادر، شاگردان، استاد و ... نرم است. دعا کنیم که همه اینطور شویم.
✅«وَ الرَّأْفَةُ» ، دومین مورد این است که رأفت دارد و مهربان است.
✅«وَ الْمُرَاقَبَةُ لِلَّهِ فِي السِّرِّ وَ الْعَلَانِيَةِ»، سومین مورد هم مراقبه کردن نسبت به اوامر پروردگار عالم، چه جایی که تنها هست و چه علن. خدا را در آشکار و نهان خودش در نظر دارد. آن کسی که همیشه خدا را در نظر دارد، دیگر افکار بد هم سراغ او نمیآید، چه در سرّ و چه در علن....
✅«وَ اجْتِنَابُ الشَّرِّ »، انسان با حیا از بدی و شرارت دوری میکند. بدی کسی را نمیخواهد و انسان بد، رذل و پستی هم نمیشود.
✅«وَ الْبَشَاشَةُ»، بشّاشیّت دارد و خوشرو است. با مردم و همسایههایش خوب و خوش برخورد است. با فرزند و دوستانش خوشرو است و عنق نیست. بعضیها نسبت به همسایگان خود خیلی بدرفتاری میکنند و عنق هستند. این نشانه بیحیایی است. داد بزنی، یقه بگیری و ... معلوم است که بی حیایی. برعکس باید خوشرو باشی.
✅« وَ السَّمَاحَةُ »، گذشت. از همدیگر گذشت کنیم. چقدر گذشت خوب است که در روایتی دارد: اگر کسی در این دنیا قبل از این که برادرش از دنیا برود، نسبت به او گذشت کند، یعنی از طرف مقابل بدی دیدم و حقّ هم به تعبیر عامیانه با من است، البته حقّ که همیشه با ما نیست، امّا تصوّرمان این است، ولی گذشت کنم؛ پروردگار عالم قبل از این که بمیرد، از او گذشت میکند؛ یعنی پروندهاش را صاف میکند. میگوید: چون تو از بنده من گذشتی، من هم اینجا میگذرم.
✅«وَ الظَّفَرُ »، بخشندگی و پیروزی.
✅«وَ حُسْنُ الثَّنَاءِ عَلَى الْمَرْءِ فِي النَّاسِ»، از شاخههای حیا این است که مردم تا او را دیدند، نگویند: وای شرور آمد، بگویند: این آدم خوشنام و خوبی است.
در ادامه فرمودند: « فَهَذَا مَا أَصَابَ الْعَاقِلُ بِالْحَيَاءِ»، اینها فوایدی است که عاقل از حیا میبرد. این که بیان کردیم حیا از خصیصههای عاقل است، همین است. « فَطُوبَى لِمَنْ قَبِلَ نَصِيحَةَ اللَّهِ وَ خَافَ فَضِيحَتَه»، خوشا به حال آن کسی که نصیحت خدا را بپذیرد و از رسوایی خودش بترسد. وقتی انسان، بیحیا شد، رسوا هم میشود و خیلی بد است.
✍️سیصد و چهل و یکمین جلسه درس اخلاق با عنوان "خطورات و مراقبه"
@homatolharam