21.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دعوت ۲۰ خانواده شهید از مردم برای شرکت در اجتماع بزرگ #حجاب در روز پنجشنبه ورزشگاه صد هزار نفره آزادی تهران......
🇮🇷به عشق شهیدان همه می آییم
🇮🇷کانال دختران انقلاب را دنبال کنید
✅https://eitaa.com/joinchat/3435003923C863f1fbcfc
گفتوگو با یکی از تنظیمکنندگان قانون اقدام راهبردی مجلس که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان آن را خوب و درست خواندند
روایتی از پشتصحنه قانون اقدام راهبردی
#زینب_اصغریان
این روزها حرف و حدیثهای زیادی درباره قانون اقدام راهبردی مجلس بر سر زبانها افتاده است. قانونی که در ۱۲ آذر ۱۳۹۹ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و هدف اصلی آن مقابله با تحریمهای یکجانبه آمریکا بود.
از یک سو افرادی همچون دکتر ظریف و دکتر روحانی که در سال ۹۹ قدرت را در دست داشتند، مخالف جدی این قانون هستند و حتی روحانی در جمع وزرای خودش، همین چند هفته پیش، آن را بدترین قانون تاریخ جمهوری اسلامی ایران دانسته بود و در طرف دیگر افرادی همچون دکتر جلیلی، این قانون را قانونی بسیار خوب و راهبردی دانستهاند که دست دولت را در عرصه بینالملل برای استیفای حقوق ملت باز گذاشته است. این دعوا همچنان ادامه داشت تا اینکه سه روز پیش رهبر معظم انقلاب بهعنوان یک فصلالخطاب نظر خود را درباره این قانون اعلام کردند و یکی از اقدامات بسیارخوب مجلس را قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها دانستند و اعتراض و عیبجویی افراد به این قانون را مطلقاً وارد ندانستند.
این قانون که در راستای تأمین شروط نهگانه رهبر معظم انقلاب در خصوص توافق هستهای تنظیم شد، پس از قید فوریت در مجلس به تصویب رسید. اما آنچه کمتر میدانیم چگونگی تنظیم و تصویب این قانون مهم است. در همین راستا برای مشخص شدن ابعاد بیشتر مسئله با یکی از طراحان این قانون به گفتوگو نشستهایم. او البته نخواسته نامش فاش شود؛ چرا که نحوه واکنش منتقدان و مخالفان بانفوذ این قانون به حضور طراحان آن در بدنه دستگاههای اجرایی به نظر چندانامیدوارکننده نیست. باوجود این اسناد مربوط به این گفتوگو در دفتر روزنامه موجود و قابل ارائه به متقاضیان است. در ادامه گفتوگوی ما با این عضو هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگر مسائل بینالملل را مطالعه خواهید کرد.
آقای دکتر، شرایط سیاسی اجتماعی کشور در آن برهه، یعنی انتهای سال ۱۳۹۹، چگونه بود وایده طراحی قانونی با این عنوان از کجا آمد؟
از سال ۹۲ که آقای روحانی ایده برجام و مذاکره با ایالات متحده آمریکا را در پیش گرفت و اولویت خود در همه برنامهها را این مسئله قرار داد، به نوعی هرگونه سیاستی در کشور را متوقف به برجام کرد. در واقع حل بسیاری از مشکلات کشور به برجام گره خورد و سبب توقف عملی بسیاری از مسائل شد. از طرفی هرچه این برنامه جامع اقدام مشترک بیشتر به پیش میرفت، مشکلات آن برای کارشناسان و سیاستمداران روشنتر وشفافتر میشد. برجام منجر به انفعال ما هم در حوزه سیاست داخلی و خارجی شد و بسیاری از امور مملکت را قفل کرد.
حوالی سالهای۹۹- ۹۸ بسیاری از تحلیلگران سردرگمی پس از برجام را درک کرده بودند و خود دولتمردان هم به آن اذعان میکردند، اما هیچ راه برونرفتی برای خلاصی از این معرکه وجود نداشت. برجام در اواخر دوران اوباما امضا شد. اما با روی کارآمدن ترامپ، مشکلات خودشان را دو چندان نشان دادند و همان میزان موفقیت برجام در دوره دموکراتها هم از دست رفت، امیدها به ناامیدی تبدیل شد، اما دولت دکتر روحانی مصر بود همچنان طرح وایده برجام را ادامه دهد؛ چراکه اساساً برای این مسئله آلترناتیو و جایگزینی نداشت. در لایه کارشناسان و تصمیمگیران همه دنبال راهی بودند تا کشور از این فضا خارج شود و بتوانیم فضای انفعال را به فضای فعال تبدیل کنیم.
سال ۹۹ پایان دولت ترامپ بود و از طرفی در ایران پایان دولت آقای روحانی هم به شمار میرفت، دولتهای ایران و آمریکا در آستانه تغییر بودند، اما در این مقطع حساس کشور در بلاتکلیفی محض قرار گرفته بود. میبایست مشابه اتفاقی که در پایان دولت اصلاحات افتاد، تکرار شود. رهبر معظم انقلاب همان زمان از دولت اصلاحات خواسته بودند همان دولتی که غنیسازی را تعطیل کرد، آن را فعال کند. در سال ۹۹ اینایده مطرح و پیگیری شد که باید برای رهایی از بنبست برجام تدابیر جدیدیاندیشید اما دولت همچنان طرح جایگزین نداشت و رویکرد انفعالی خود را ادامه میداد تا اینکه مجلس تلاش کرد به این امر مهم ورود پیدا کند.
ورود مجلس هم با چالشهای فراوانی روبهرو بود. با اینکه طرحهای خوبی به مجلس پیشنهاد شده بود، اما ورود ابتدایی مجلس موفق نبود. تا اینکه سرانجام مجموعهای از طرحها که بعداً طرح اقدام راهبردی نام گرفت، مطرح شد اما در آن بازه زمانی به تصویب نرسید و کار متوقف شد.
روایتی از پشتصحنه قانون اقدام راهبردی
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/96700
✍🏻 #زینب_اصغریان
✧❁🇮🇷@zeinab_asgharian_ir🇮🇷❁✧
هدایت شده از بانوی تمدن ساز 🇵🇸🇮🇷
❌هشدار❌
◀️ درخواست وزیر اطلاعات از مردم:
کار جدیدی که تروریستها شروع کردند، این است که برای عادیسازی با خانواده میآیند، مردم در اجاره دادن ملک و بهکارگیری اتباع غیرمجاز حساسیت بیشتری داشته باشند.
❌ بهدلیل اینکه کنترلهای مرزی به کمک نیروهای مسلح افزایش پیدا کرده، اینها خریدهای خود را در داخل انجام میدهند؛ در فروش لوازم دو یا چند منظوره دقت بیشتری لازم است
⏪ منبع:
https://www.irna.ir/news/85547780/
📌پ ن:
دقت کنید به طمع دریافت کرایه بیشتر یا فروش ملک به قیمت بالاتر با تروریستها وارد معامله نشوید
کانال #بانوی_تمدن_ساز🔻
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3589996566C30f040f3b9
20.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند کلامی از #دختران_انقلاب به آقای پزشکیان...
💢اینجا نشست خبری دختران انقلاب برای اجتماع #حجاب #پنجشنبه ۴ مرداد است....
🇮🇷 وعده ما چهارم مردادماه
ورزشگاه صد هزار نفره آزادی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📜 تنفیذهای جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تا کنون!
🗓 روزشمار KHAMENEI.IR تا تنفیذ چهاردهم
⏰ ۵ روز تا #تنفیذ_چهاردهم
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 در ارائه طرحهای قانونی در مجلس نباید افراط بشود
✏️ رهبر انقلاب: قانون اساسی دست مجلس را باز گذاشته در ارائهی طرح؛ یعنی مواردی که شما لایحهی دولتی ندارید و مسئلهی مهمّی هست، میتوانید طرح ارائه بدهید. خب طرح خوب است، منتها در ارائهی این طرح اگر ما افراط کردیم ــ که مواردی از افراط به بنده گزارش شده، دیگر لازم نیست من عددها را عرض بکنم ــ خود این موجب مشکل خواهد شد.
✏️ تا یک مشکلی پیش میآید در کشور، به جای اینکه منتظر لایحهی قانونی باشیم و اقدام دولت را دنبال کنیم، اینجا فوراً یک طرح فراهم کنیم! خود این موجب تراکم قانون است؛ یعنی در ارائهی طرحها واقعاً بایستی قناعت بشود به حدّاقلّ لازم و نه بیشتر.
🔹️بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم. ۱۴۰۳/۴/۳۱
🔸متن کامل بیانات:
khl.ink/f/57106
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📜 روزشمار KHAMENEI.IR تا تنفیذ چهاردهم
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تنفیذ، پیوند اسلامیت و جمهوریت نظام است
🎤 بررسی جایگاه و مفهوم «تنفیذ» در گفتوگو با دکتر مصطفی ملکوتیان، عضو هیئتعلمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔹 نظام جمهوری اسلامی ایران منظومه واحد و هماهنگی است که از دو بعد اسلامی و مردمی تشکیل شده است که البته مبنای مردمیبودن آن هم دین مبین اسلام است.
🔹 قانون اساسی ما برای اجرای این دو بعد، راهکارهایی را بیان نموده؛ بدینگونه که مردم از میان نامزدهای مختلف مسئولیت ریاستجمهوری که شورای نگهبان آنها را تأیید و معرفی نموده است، با آرای خود یک نفر را برمیگزینند و آنگاه این فرد از طریق تنفیذ حکم خود توسط مقام ولایت، میتواند مشغول اداره امور اجرائی و ساماندهی امور گردد.
🔹 امر تنفیذ حکم ریاستجمهوری، یک مبنای فقهی واضح و آشکار دارد مبنی بر اینکه بالاترین مقام اجرائی کشور باید علاوه بر برخورداری از مقبولیت عمومی، از مشروعیت نیز برخوردار باشد که این امر از طریق تنفیذ حکم او توسط رهبری نظام انجام میشود.
⏰ ۵روز تا #تنفیذ_چهاردهم
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57125
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔹️ هشت توصیه و تذکر اخیر رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس
👈 برای جایگاه مهم و حساس مجلس دوازدهم
📥 نسخه قابل چاپ | عمودی
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 حضور مجلس در موضوعات جهانی و سیاست خارجی مهم است
✏️ رهبر انقلاب: [یک نکته] حضور مجلس در موضوعات جهانی و مسائل مربوط به سیاست خارجی است. مجلس یک وزنهی سنگین است؛ دولتها در دنیا از این وزنهی سنگین مجالس خودشان استفاده میکنند؛ هم در مذاکرات، هم در تعامل، هم در مشارکتهای عملی.
✏️ در مذاکرات یک مطلبی را شما در پشت میز مذاکره به طرف مقابل میگویید، میگوید: «آقا! مجلس ما نمیگذارد، قانون داریم، نمیتوانیم»؛ از مجلس به عنوان یک پشتوانه در مذاکره استفاده میکنند.
🔹️بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم. ۱۴۰۳/۴/۳۱
🔸متن کامل بیانات:
khl.ink/f/57106
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 توصیه رهبر انقلاب اسلامی به مجلس دوازدهم:
👈 هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان باید فعال بشود
✏️ رهبر انقلاب: یک هیئتی در مجلس تشکیل شد برای نظارت بر عملکرد نمایندگان. آقایانی که سابقه دارند یادشان است؛ یک تذکّری در یک دورهای داده شد، نمایندگان هم سریع رفتند و یک هیئتی را تشکیل دادند برای نظارت بر عملکرد نمایندگان. فلسفهی این هیئت چیست؟
✏️ فلسفهاش این است که گاهی یک نمایندهای از روی غفلت یا به هر انگیزهای یک حرکتی انجام میدهد، ۲۹۰ نماینده زیر سؤال میروند. یعنی با عمل یک نفر، یک مجلس از چشم مردم میافتد؛ نباید اینجور بشود؛ باید پیشگیری بشود؛ اگر پیشگیری ممکن نشد، علاج بشود.
🔹️بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم. ۱۴۰۳/۴/۳۱
🔸متن کامل بیانات:
khl.ink/f/57106
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 هدف از نظارت مجلس ارتقای کارآمدی دولت است
✏️ رهبر انقلاب: هدف از نظارت [مجلس]، «ارتقاء کارآمدی دولت» است. برای این است که اگر چنانچه اشکالی در کار دولت وجود دارد، این را شما به عنوان مجلس بشناسید، تشخیص بدهید، تذکّر بدهید، کارایی [دولت] ارتقاء پیدا کند و کار پیش برود؛ هدف از نظارت این است.
✏️ مبادا خدای نکرده نظارت ناشی بشود از هدفی غیر از این؛ یعنی فرض کنید که انسان با یک وزیری یک مشکل پیدا کند، تذکّر [بدهد]، سؤال پشت سر سؤال یا حتّی استیضاح و امثال اینها؛ مسائل جناحی، مسائل شخصی، مسائل سیاسی مطلقاً نباید دخالت کند... در باب نظارت نه افراط کنیم، نه تفریط.
🔹️بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم. ۱۴۰۳/۴/۳۱
🔸متن کامل بیانات:
khl.ink/f/57106