❓آیا دولت نمیتوانست از #تیم_اقتصادی خبره استفاده کند؟
✅ مدیریت اجرایی کشور کار سادهای نیست و باید مدیرانی متناسب با مسئولیت محوله تربیت شوند؛ اما مشکل اصلی این است که در کشور ما ساختاری به منظور تربیت مدیر به صورت نهادینه وجود ندارد. مشکل تیم مدیریتی تنها به حوزه اقتصاد محدود نیست و در سایر حوزهها نیز همچنان مسئولیتهای مهم کشور در اختیار افرادی است که از نظر رویکرد و اولویتهای سازمانی با دولت همسو نیستند.
❗️چون دولت سیزدهم حزب رسمی و ساختار مدیریتی سلسلهمراتبی نداشت و سعی کرد از بدنه انقلابی جامعه یارگیری و تیم اقتصادی خود را شکل دهد، قاعدتاً همه افرادی که در اطراف دولت جمع شدهاند، توانایی کافی نداشتند یا بسیاری از آنها خودشان تیم نداشتند و صرفاً یک وزیر تغییر کرد و لایههای مدیریتی کشور با رویکرد قبلی باقی ماند.
⚠️در این وضعیت، مدیران تازه منصوب پس از مدتی کار در مسئولیت واگذار شده به تدریج بر مسئولیت واگذار شده مسلط میشوند که خود این مدت آزمون و خطایی معمولاً برای دولتها و در وهله آخر برای مردم هزینهساز بوده و زمینههای نارضایتی آنها را فراهم میکند.
♻️ با همه این نقدها، گفتنی است در حال حاضر تیم اقتصادی دولت در برخی حوزهها عملکرد قابل دفاعی داشتهاند. برای نمونه، در حوزه کشاورزی و تأمین کالاهای اساسی در مجموع تیم جدید با برنامه تحولی ورود کرده و توانسته است اقدامات خوبی را انجام دهد. کشاورزی قراردادی، سنددار کردن زمینهای کشاورزی، کشت فراسرزمینی و ... بخشی از اقدامات خوب این وزارتخانه است؛ البته در اتفاقات اخیر بازار مرغ یا سامانه بازرگام و ... عملکرد این وزارتخانه قابل نقد است.
🔰 در حوزه وزارت اقتصاد و بازرگانی عملکرد وزارتخانه قابل دفاع است، انضباطبخشی به رفتار بانکها از سوی بانک مرکزی، افزایش پایههای مالیاتی و جلوگیری از برخی فرارهای مالیاتی و تحقق درآمدهای مالیاتی از نقاط قوت تیم است. بنابراین، با وجود اینکه در برخی حوزهها، مانند خودرو و مسکن، خروجی اقدامات دولت قانعکننده نبوده است، اما در مجموع و در مقایسه با دولتهای گذشته تیم اقتصادی جدید توانسته است ریل اقتصادی کشور را تغییر داده و در مسیر رشد قرار دهد.
🙏
🤔 عملکرد اقتصادی دولت #چگونه_باید_ارزیابی_شود؟
❗️ در توضیح عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم، باید مشکلات اقتصادی کشور را در سه لایه از هم تفکیک کرد:
1⃣ لایه اول فرهنگی و زیرساختی است؛ مانند اینکه فرهنگ کار در کشور ما پایین است یا اینکه اعتماد به کالای خارجی در کشور ما بیش از کالای ساخت داخل است. همچنین مواردی، همانند تجملگرایی و سودگرایی افراطی که در بخشی از اقشار جامعه وجود دارد، در این لایه دستهبندی میشود.
2⃣ در لایه دوم، ساختارهای معیوب اقتصادی هستند؛ مانند ساختار بودجه، نظام یارانهها، ساختار نظام بانکی، ساختار توزیع و... .
3⃣ در نهایت، لایه سوم است که بخش عملکردی بوده و مربوط به اقدامات یا عدم اقدامات در بازه زمانی کوتاهمدت است و از حیث مسائل داخلی و خارجی قابل بررسی است.
🔻در حوزه عملکردی دولت به صورت نسبی موفق عمل کرده است و کارنامه قابل دفاعی دارد. در کوتاهمدت درآمدهای دولت را افزایش داده، بسیاری از مطالبات را از کشورهای دیگر، مانند عراق وصول کرده، کسری بودجه را تأمین کرده و در بخش درمان، کرونا را با موفقیت مدیریت کرده است.
❗️ذخایر کالاهای اساسی را به حد قابلاتکایی رسانده، پنجمیلیون نفر از اقشار ضعیف فاقد بیمه درمان با هزینه دولت بیمه شدهاند، هزینههای درمان بیماریهای صعبالعلاج برای این افراد رایگان شده، تجارت با همسایگان به شدت رونق گرفته است و دهها مورد دیگر که مجال پرداختن به آنها نیست.
📌در حوزه اصلاح ساختارهای اقتصادی، دولت با کمک مجلس یک سری اقدامات شجاعانه انجام داده است؛ مانند جراحی اقتصادی با هدف اصلاح ساختار نظام یارانه کشور، عرضه خودرو در بورس که در میانمدت سفتهبازی در این بازار را از بین میبرد، اصلاح تدریجی ساختار بانکها و در حال حاضر نیز به دنبال وضع مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن است که میتواند بنیان بازار مسکن را اصلاح کند.
❗️در این حوزه اگرچه دولت و مجلس در مقایسه با دولتهای دیگر اقدامات بسیار خوبی را انجام دادهاند؛ ولی آثار این اقدامات در میانمدت و بلندمدت مشاهده میشود و مردم در کوتاهمدت کمتر آن را حس میکنند. این قبیل اقدامات دولت را باید بهترین عملکرد اقتصادی دولت برشمرد.
👈 در اصلاح زیرساختهای فرهنگی در بخش اقتصاد انتظار کار زودبازده از دولت وجود ندارد؛ ولی برخی اقدامات تأثیر مثبتی بر اصلاح فرهنگ اقتصادی در جامعه دارد؛ برای نمونه، اگر دولت بتواند درآمد دلالی را کاهش داده و درآمد تولیدکننده را افزایش دهد، میتواند به تدریج فرهنگ کار را بهبود ببخشد.
👏 معافیت مالیاتی در مشاغل کوچک و کاهش مالیات از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد از جمله اقداماتی است که در حوزه فرهنگ اقتصادی تأثیرگذار است؛ اما در مجموع اقدامات دولت در حوزه اصلاح فرهنگ اقتصادی چندان چشمگیر نبوده است.
🔸🔸🔸🔸
🔸 روابط با عربستان
❗️از سر گیری روابط با عربستان نه نگرانی دارد و صد البته ، نه ذوق زدگی !
‼️ هیچ شکی در این نیست که هیئت حاکمه ی عربستان له له می زنند برای نابودی انقلاب اسلامی و هر آنچه در هر زمانی ! از دستشان بر بیاید برای تحقق این آرمان بزرگشان ، از آن مضایقه نخواهند کرد .
بی شک شکل گیری این روابط ، از منظر عربستان ، در وحله اول ترک مخاصمه ای است برای بازسازی یگانهای عملیاتی جبهه ی جنگ سخت - تکفیر - و جنگ نرم که شکست سنگینی را در تهاجم به انقلاب اسلامی متحمل شدند و در وحله دوم در امان ماندن از پاسخ سخت نظام اسلامی ! - که سخن در این باب بسیار است - .
اما از منظر جمهوری اسلامی - انقلاب اسلامی ! - ایران احیای روابط همانند دریافت وجه نقد دیه بجای قصاص است .
به یقین اتخاذ این دیپلماسی متکی بر مقاومت منافع قابل توجهی برای امت اسلام و انقلاب اسلامی دارد که به دلیل پیچیدگی و گستردگی سخن از آن در این مقال نمی گنجد .
خلاصه این که ، رهیافت موجود اثبات اقتدار جمهوری اسلامی و دفاع جانانه و پیروزمندانه در برابر جنگ ترکیبی جبهه متحد اصحاب بین المللی و داخلی فتنه بود و موضع عربستان به عنوان خط مقدم جبهه دشمنان انقلاب اسلامی ، تثبیت شکست این جبهه و بالا بردن پرچم ترک مخاصمه - حداقل برای مدتی مشخص- است .
سخن پایانی این که دیپلماسی کشور بایستی ضمن غنیمت شمردن این فرصت برای بازسازی فضای امنیتی ، روانی و اقتصادی کشور ، فرصت احیای امکانات در داخل و فضای بین الملل را از عربستان - دشمنان - بگیرد.
این موضوع نیاز به تحلیل مفصل در ابعاد مختلف دارد که زمان و مکان مناسب خود را طلب می کند .
🙏🙏🙏
هدایت شده از حافظه تاریخی ایرانی
36.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
"جمهوری اسلامی در بن بست است"
این کلیدواژه بسیاری از کسانی است که سالها در قدرت بودند اما وقتی دوره شان تمام شد و خودشان در "بن بست بازگشت به قدرت" قرار گرفتند این جمله را بیان کردند؛ از نهضت آزادی تا خاتمی و احمدی نژاد!
اما این چه بن بستی است که ۴۵ سال است جمهوری اسلامی از آن عبور کرده؟
در قسمت ۵۴ برنامه حافظه تاریخی ایرانی به چند مورد تاریخی از این توهم بزرگ اشاره کرده ایم.
🔻عضو کانال شوید و تمام قسمت های قبلی را هم ببینید👇
https://eitaa.com/joinchat/2551251115C119f214b32
12.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💡با #نابغۀ_ناشناختۀ_قرن آشنا شوید
🔻تعابیر کمنظیر امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب برای این شخصیت بزرگ!
✅ از #شهید محمد باقر #صدر چه میدانیم؟
🌹🌹🌹
❗️سرشبکه بدحالیهای دانش آموزان در حال شناسایی هستند
رئیس کارگروه حقیقت یاب بدحالی دانشآموزان:
🔹دستگاههای حاضر در نشست امروز کارگروه گزارشی را از آخرین وضعیت بررسی این موضوع و اقدامات انجام شده ارائه کردند و بر اساس این گزارشات، تعدادی ازعاملان این موضوع دستگیر شدند تا بتوان به صورت دقیق عاملان اصلی را شناسایی و به مردم معرفی کرد.
🔹با پیگیریهای انجام شده توسط دستگاههای امنیتی و برخورد با بعضی از عاملان در برخی استانهای کشور، آمار بدحالی دانشآموزان رو به کاهش و این موضوع امیدوارکننده است.
🌐 www.iribnews.ir
🆔@iribnews
14.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 #تصاویری که سالهای گذشته مریخنورد ناسا ارسال کرد ، اما یک #مگس که روی مریخنورد با آرامش نشسته بود #دروغ_ناسا را فاش کرد‼️😂
⁉️باور نمیکنید ؟ پس خودتان ببینید !
⁉️سفر به ماه ؟ سفر به مریخ ؟ فضا ؟ ... ؟ #چند_هزار_هزار_دروغ_بزرگ و کوچک دیگر به مردم جهان گفته اند ؟!
بعد از این گاف بزرگ، نه تنها اعتراف یا عذرخواهی نکردن بلکه یه آدم مثلا پرفسور آوردن جلوی دوربین و گفت: " بله! احتمال وجود مگس و رتیل در مریخ وجود داره"😁😁😁😁
#ناسا
#امریکا
#غرب
#دروغگوهای_همیشگی
🔻🔻🔻🔻
‼️ #مراقبت_این_علائم در خود باشید
در آرامش و با طمانینه به درون خود رجوع کنیم و ببینیم امروز ذهن مان مشغول چه خبرهائی بوده است و این خبرها چه میزان اهمیت دارند.
👈حالا به این چند سوال فکر کنیم.
1⃣یکم. آیا هر خبر مثبتی را با یک برداشت تلخ و منفی بازنمایی می کنیم؟
🔸مثلا خبر توافق با یک کشورهای همسایه را شنیدیم و بعد در رقابت حزبی و جناحی این دولت و آن دولت آنرا روایت کردیم؟
🔸یا اینکه خبر کمک ایران به مردم زلزله زده ترکیه وسوریه را شنیدیم و آنرا با این ادعا که از کمک به زلزله خوی کم گذاشتند مورد انتقاد قرار دادیم؟
2⃣دوم. آیا در کنار هر خبر مثبتی دنبال یک خبر حاشیه ای و منفی هستیم؟
🔸مثلا خبر آبگیری دریاچه ارومیه را بعد از سالها شنیدیم و با ادعاهایی شبیه اینکه تامین این آب به معنی خشک کردن جای دیگری است این خبر را نادیده گرفتیم؟
🔸و یا خبر پادرمیانی چین در توافق ایران و عربستان را رها کردیم و روی کافر بودن چین متوقف شدیم؟
3⃣سوم. آیا از آن دسته ایم که خبر منفی را چندین برابر بزرگنمایی و به نظام تعمیم می دهیم؟
🔸مثلا خبر مسمومیت را می شنویم و آنرا پروژه نظام برای محدود کردن دختران تلقی می کنیم؟
🔸یا خبر برخورد غلط یک لباس شخصی با متهم را به حساب دستگاه نظمیه و امنیه کشور می گذاریم؟
4⃣چهارم. آیا اصلا میتوانیم خبرهای مثبت را ببینیم؟
🔸مثلا خبر رفع مشکل آب شرب بوشهر با طرح آبشیرین کن را شنیدیم؟
🔸یا خبر افتتاح فاز 14 پالایشگاه پارس جنوبی به عنوان ایرانی ترین فاز این مجتمع گازی را دیدیم؟
🔸یا پروژه ابرسانی به کردستان و حل مشکل آب خوزستان با پروژه غدیر مورد توجه مان بود؟
5⃣پنجم. آیا در کنار اخبار منفی خبرهای مثبت در همان حوزه را می بینیم؟
🔸مثلا اخبار مهاجرت را رصد می کنیم اما بازگشت 2700 نخبه و حل 300 مساله اصلی کشور توسط انها را پی گیری نمی کنیم؟
🔸یا اینکه خبر دلار 60 هزار تومانی بی تاب مان می کند و زمین و زمان را در آن مقصر می دانیم اما سقوط دلار را خیالی و غیر واقعی می بینیم و حواله می دهیم به نقاط موهوم؟
6⃣ششم و بدتر اینکه نعمت ها و داشته های تان را به تمسخر می گیریم؟
مثالش بماند
7⃣هفتم. آیا اعتماد به نفس بیان خبرهای خوب را داریم؟
🔸مثلا خبر توزیع کالابرگ و بازگشت قیمت کالاهای اساسی به سال 1400 را دیدیم و نگفتیم؟
🔸آیا کشف لیتیوم به عنوان یک دستاورد علمی جدید در حوزه انرژی و یا تولید موشک هایپرسونیک را دیدم و حاضر نشدیم آنرا توزیع کنیم؟
8⃣هشتم و سوال آخر؛ آیا به شنیدن اشکالات و ضعف های دشمنان مان بی تمایلیم؟
🔸مثلا اگر از مابخواهند درباره شکستن پروژه ایران هراسی آمریکا در منطقه و شکست پروژه براندازی ایران توسط غرب سه خط بنویسیم، برای مان میسر است؟ اساسا تمایل داریم؟
👈اگر این نشانه ها را در خود داریم حتما به بیماری خودخوارپنداری گرفتاریم. مهم نیست این بیماری را چه صدا می زنیم. مثلا ممکن است اسم خود را آرمانخواه بگذاریم اما این آرمانخواهی که بی اعتنا به واقعیت ها و دارایی های یک ملت است افسانه ای توهمی وخیال انگیز بیش نیست.
نام این بیماری مازوخیسم سیاسی است. متاسفانه باید بگویم رسانه های سادیسمی ضدانقلاب که از تحقیر ملت ایران لذت می برند روی مازوخیست های داخلی که از تحقیرشدن لذت می برند حساب ویژه باز کردند.
✅ اما، درمان؛
👈این 3 دسته عامل را مراقبت کنید
الف. مراقبت کنیم رقابت های سیاسی و جناحی باعث نشود موفقیت ها را نبینیم.
ب. مراقبت کنیم سیاه نمائی های رسانه ای که صرفا به دنبال کاسبی لایک و دیده شدن هستند گرفتار بدبینی مان نکند.
ج. مراقبت کنیم پروژه یاس افکنی دشمن باعث نشود واقعیت های امیدآفرین را نبینیم و یا گرفتار بزرگ نمایی خطاها شویم.
✍ محسن مهدیان
8.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اعتراف سفیر سابق فرانسه در یمن: همه میدانند که هیچ نیروی ایرانی در یمن نیست، آمریکاییها این را بهتر از همه میدانند!!
💢 «ژیل گوتیه» سفیر سابق فرانسه در یمن در استودیوی "فرانس ۲۴":
🔺 آمریکا خوب میداند که هیچ نیروی ایرانی در یمن حضور ندارد؛ جامعه بینالمللی پروپاگاندای رسانهای علیه ایران راه انداختهاست.
🔺 وقتی سفیر یمن بودم این کشور مملو از سلاح بود به ازای هر یمنی چهار اسلحه وجود داشت پس آنها نیازی به واردات سلاح نداشتند.
🔺 ارادهای بینالمللی علیالخصوص از سوی اماراتیها برای تضعیف یمن وجود داشت!
📌
🇮🇷
گرامی میداریم #بیست_و_یکم_اسفند، سالروز عروج سبک بال سردار رشید اسلام، #شهید_حسین_امامی.
شادی روح شهیدان والامقام، #حسین امامی و برادر شهیدش #حمید امامی؛
«#فاتحه با #صلوات»
#ولادت:
۲۶ آذر ۱۳۳۶ #آبادان
#شهادت:
۲۱ اسفند ۱۳۶۳ #جزیره_مجنون
🌺🌹🌷🇮🇷🌷🌹🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #جواب_شجاعانه و کوبنده خانم سامره جعفراوا در اداره پلیس و دادگاه رژیم الهام علیاف به توهین کنندگان به مقام معظم رهبری و جمهوری اسلامی ایران
🔸 زیرنویس فارسی
🌹 سامره جعفراوا که به جرم برگزاری ولادت امام زمان و اعتراض به رژیم صهیونیستی از طرف پلیس علیاف بازداشت شده بود بعد از خطبه زینبی علیه رژیم و دفاع از امام خامنهای و مقدسات در اداره پلیس بعد از 7 ساعت همراه با همسرش از بازداشت آزاد شد و به دو هزار منات جریمه نقدی محکوم شد.
✍ پ ن ؛
سخنان حماسی و زیبای این بانوی شجاع آدربایجانی در دفاع از ایران و انقلاب و رهبر انقلاب را بشنوید و لذت ببرید. کاش چهارتا مسئول و علمای با غیرت مثل این بانوی شجاع آذربایجانی داشتیم.
🌺❤️🌺❤️🌺
✅ #اثرات_راهبردی و دلایل توافق ایران و عربستان
🔸️عربستان و ایران بعد از ۸ سال قطع روابط، بالاخره باهم به توافق رسیدند .
🔸️در خصوص این توافق چند نکته باید ذکر کرد؛
1️⃣ روابط ۲ کشور بعد از تسلط انصارالله متحد جمهوری اسلامی بر پایتخت یمن تیره شد؛ با روی کار آمدن ملک سلمان و ولیعهدی بن نایف و وزارت جنگی محمد بن سلمان، رویکرد پادشاهی سعودی بر تهاجمی شدن اقدامات علیه تهران متمرکز شد و با شروع جنگ یمن و اعدام شیخ باقر النمر و متعاقب آن حمله خودسرانه به سفارت سعودی، تنش ها به اوج رسید و عربستان سفارتش را بست و قطع روابط را رسما اعلام کرد.
🔸️پس از چندی نیز بن سلمان که شکست هایش در جنگ یمن را نتیجه حمایت ایران می دانست، اعلام کرد جنگ را به داخل ایران می کشاند.
2️⃣ بعد از گذشت ۸ سال از شروع جنگ یمن و سیاست تهاجمی سعودی در منطقه که همراهی با ترامپ اوج آن بود ، باید دید کدام طرف از مواضعش کوتاه آمده که زمینه ساز توافق شده است ؟
🔸️آیا ایران در حمایت از متحدانش در یمن ، لبنان ، عراق و سوریه تجدید نظر کرده یا ریاض سیاست های خود را علیه تهران اصلاح کرده است؟
3️⃣ ایران در سالهای اخیر با وجود تحریم های شدید ، علاوه بر گسترش توان موشکی و پهپادی خود، در زمینه هسته ای نیز از نقطه گریز عبور کرد و در قامت یک قدرت هسته ای قد علم کرده است.
🔸️از طرفی سعودی نیز که در یمن ، لبنان ، عراق و سوریه تمام توان خویش را معطوف ساخته بود ، نتوانست در برابر متحدان ایران کاری از پیش ببرد.
🔸️آخرین تلاش سعودی ها ، تحریک اغتشاشات در خیابان های ایران داخلی از طریق شبکه ماهواره ای وابسته به خود (اینترنشنال) بود که آن هم به شکست انجامید .
4️⃣ متحدان ایران امروز در یمن قدرتمند تر از همیشه اند ،تاجایی که نسبت به ۸ سال پیش هم از لحاظ تسلیحات بسیار پیشرفت کرده اند و هم بیش از ۷۰ درصد جغرافیای انسانی یمن تحت سیطره آنهاست و صدهها میلیارد دلار سعودی ها در همسایه جنوبی خود بدون دستاوردی دور ریخته شد.
🔸️پس از حمله پهپادهای یمنی به آرامکو و کاهش تولید نفت سعودی به نصف ، ریاض از دولت ترامپ برای واکنش علیه ایران کمک خواست اما با پاسخ منفی آمریکا مواجه شد و همین امر بن سلمان را بسیار پریشان خاطر کرد.
5️⃣ بن سلمان تحولات جدید بین الملل را خوب درک کرده است ؛ ایران قصد کوتاه آمدن در برابر آمریکا را ندارد و تحریم ها نیز جمهوری اسلامی را از پا در نخواهد آورد و ادامه این روند و احتمالا از سر گیری جنگ با یمن، اثرات ویران کننده ای بر سعودی خواهد گذاشت .
🔸️پس بن سلمان که کیفیت تسلیحات ایرانی را در نبردهای مختلف از اروپا تا آسیا و آفریقا دیده است ، هیچ تمایل ندارد در برابر چنین تسلیحاتی مقاومت کند.
6️⃣ آنهایی که برجام را کلید حل روابط با دنیا می دانستند ، باید ملتفت گردند که مولفه های قدرت جمهوری اسلامی شامل توان هسته ای ، موشکی و پهپادی ، متحدان منطقه ای و حمایت مردمی موجب بهبود روابط با دنیا می گردد ، نه خالی کردن دست کشور از عناصر قدرت.
🔸️قطع روابط ایران و عربستان در اوج اجرای برجام انجام شد و از سرگیری روابط در دوران نابودی برجام.
7️⃣ بدون شک باید گفت برقراری مجدد روابط ایران و سعودی نشانه دیگری از تغییرات اساسی در عرصه روابط بین الملل است و عربستان متوجه آن گشته که اتحاد با آمریکا مثل گذشته برایش منفعت نخواهد داشت و باید با قدرت های دیگری نظیر چین و ایران نیز مستقلا بر سر یک میز بنشیند و روابطش را ارتقا بخشد.
8️⃣ اسرائیل نیز یکی از متضرران احتمالی از توافق ایران و سعودی است و بسیار دور از ذهن می نماید که ریاض دیگر به توافق ابراهیم بپیوندد و سعی در اتحاد با تل آویو برای ضربه زدن به تهران باشد.
9️⃣ در پایان باید گفت جمهوری اسلامی با صبر و حوصله و بدون کوتاه آمدن از مواضعش و بلکه تقویت مولفه های قدرت خود ، پس از ۸ سال پادشاهی سعودی را به این نتیجه رسانید که در مناسباتش در قبال ایران تجدید نظر کند .
🔸️ به زودی اثرات این توافق بر شبکه اینترنشنال و سایر رفتارهای سعودی روشن خواهد شد.
🔸🔸🔸