🔴عصرجدید کشف استعداد یا کُشتن استعداد؟
یکی از مزایای برنامه عصر جدید اینه که، این برنامه یه محلی هست که مردم میتونن بدون پارتیبازی بیان و هنر و استعدادشون رو نشون بدن. خیلی از شرکتکنندگان این برنامه هرجایی رفتن چون پارتی نداشتن، دیده نشدن. مثلا کسایی که مهارت بسیار بالایی تو مجریگری داشتن بارها برای تست به صداوسیما رفتن ولی چون تقریبا این مسائل انحصاریه، کارشون به جایی نرسید حالا هرچقدرم با استعداد باشن.
این برنامه از این جهت خیلی خوبه. البته در همین مزیت هم محدودیتهایی هست. چون ظرفیت این برنامه طوری نیست که پاسخ تمام افرادو بده که بیان و مهارتهاشون رو نشون بدن. ناخودآگاه شاید به همون اشکال پارتیبازی دچار بشه. که کاریش نمیشه کرد، چون ظرفیت برنامه اجازه نمیده
🔻پس مزیت اول این برنامه، کشف استعداد ومهارت آدما به راحتی، بدون تبعیض و پارتی بازی هست
🔻اولین ایراد این برنامه هم اینهکه فقط استعداد و مهارتهای افراد رو نشون میده. درحالیکه مهمتر از کاری که افراد تو این برنامه انجام میدن، تلاش و کوششی هست که شاید سالیان سال انجام دادن تا به این سطح از بروز مهارت و استعداد رسیدن.
ولی چیزی که بیننده میبینه اینه که طرف کارهای خیلی خاص و خارقالعادهای انجام میده ولی نمیدونه چه مراحلی رو طی کرده و چه سختیهایی کشیده. حالا اینجا چه اتفاقی برای بیننده بخصوص کودکان و نوجوانان میفته؟ ناخودآگاه میگن ما چقدر بیخاصیت و بیعرضهایم، هیچی نمیشیم. یعنی دراصل این برنامه استعداد چندصد نفر رو کشف میکنه و استعداد چندمیلیون نفرو میکُشه.
از طرفی باعث مقایسه میشه، اونم مقایسه مخرّب. بخصوص در مادرپدرها، که فرزندانشون رو با این شرکتکنندهها مقایسه میکنن. که حاصل این مقایسه یا ناامیدی از بچههاشون میشه، یا وارد کردن فشار بیش از حد به فرزندانشون.
درحالیکه اگه یاد بدیم حاصل تلاش و کوشش شبانهروزی نتیجهاش این میشه، دیگه این تاثیر مخرب رو نخواهد داشت و القای ناتوانی به بیننده نمیکنه.
درکل باید تلاش رو تقدیر کرد نه نتیجه رو. چون استعدادها متفاوته و قرار نیست همه مث هم باشن و قرار هم نیست همه به نتیجه عالی برسن. ولی همه باید تلاش بکنن
پیشنهاد میشه یک مستند از تلاشهایی که هرشرکتکننده از این برنامه انجام داده، تهیه بشه و پخش بشه. یاحداقل اگه این کار ممکن نیست، بینندهها رو یه جوری توجیه کنن تا این آسیب کم بشه.
___
پ.ن. در این مطلب فرض بر ایناست که تلاش برای بروز این استعدادها مطلوب است. در مطلبی جدا، درباره اینکه آیا درست است انقدر وقت برای پرورش یک استعداد بگذاریم؟، بحث خواهیم کرد؟
#حسین_دارابی
#عصرجدید (قسمت دوم)
کشف استعداد، یا استعدادکُشی؟
@hosein_darabi
برخی از دوستان گفتن این نکاتی که شما گفتید تو ما نیست، ما میدونیم اینها حاصل تلاش زیاده. بچههامونم میدونن. اهل مقایسه هم نیستیم.
ببینید بعنوان مثال تو یه برنامه یه پسر هشت ساله از ماشین حساب سریعتر ضرب و تقسیم چند رقمی در چند رقمی رو انجام میداد.
پسر هشت ساله من که هنوز ضرب و تقسیم نخونده و نمیدونه ماشین حساب چیه، بنظر شما میزان تلاش و کاری که این بچه انجام داده تا به این مرحله از مهارت رسیده رو میفهمه؟ یا شروع میکنه خودش رو مقایسه کردن؟
شما خودتونو نگاه نکنید، شاید روی برخی از ماها تاثیری نداشته باشه، من که بشخصه واقعا دلم برای این بچه سوخت، چون میدونم چه بلایی سرش آوردن تا به اینجا رسیده. چه چیزایی رو ازش گرفتن تا یه مهارت اینطوری رو بهش بدن. شما اگر برنامه رو دیده باشید، آخرش که برنده نهایی شدن و رفتن فینال، این آقا پسر هیچ واکنشی نشون نداد، تاجایی که احسان علیخانی تعجب کرده بود که چرا انقدر بی شوق و احساسه. بچه ای که تو این سن باید بمب انرژی، شیطنت باشه، شده شبیه آدمهای بزرگسال. حالا ذهنش هم شبیه ماشین حسابه. که چی؟ پدر بچه رو درآوردن، کودکیشو ازش گرفتن که بشه ماشین حساب؟
من این چیزارو میفهمم، چون چندین ساله دارم درباره کودک دارم کار میکنم. اثرات مخربش رو میدونم. ولی شاید خیلیا حسرت بخورن. همه مخاطبین یکی نیستن. اگر ما نکته ای درباره این برنامه مینویسیم، لزوما شما مخاطبش نیستید، شاید افراد دیگری دقیقا مشکلشون همین باشه.
🔴توجه داشته باشید ، این برنامه مزایای زیادی داره که در پیام های بعد درکنار نواقص مطرح میشه، بهیچ وجه هدف ما نفی کامل این برنامه نیست
#عصرجدید (قسمت سوم)
@hosein_darabi
🔴دوستان دقت کنید، خییلی عجله نکنید درباره عصرجدید. مباحث ادامه داره، مزایا و معایب برنامه باهم گفته میشه، الان مثلا یه مزیت گذاشتم نیاید بگید آقاااا چرا شما موافق این برنامه ای، یا یک عیب گذاشتم نیاید بگید چرا مخالفید. کل پیام ها باید باهم خونده بشه. من طرفدار پروپاقرص برنامه هستم، و اعتقاد دارم باید باشه این برنامه، ولی نواقصش هم باید رفع بشه. شماهم هیچوقت بدون نظر و تفکر برنامه هارو نگاه نکنید. حتما تو ذهنتون تحلیلش کنید. شاید پیامهای ما کمک بکنه بهتون.
پیامای قبلیمونم بخونید
همزمان بحث صله رحمو داریم قرار میدیم که شاید نگاه جدیدی باشه، 2 قسمت گذاشتیم
1_چجوری صله رحم باعث سلامتی و افزایش عمره، این پیام👇
https://eitaa.com/hosein_darabi/2838
2_مثل میتها مهمونی نریم، که بحث حل مشکل تو صله رحم بود که اخرش به اختلاس رسید 👇
https://eitaa.com/hosein_darabi/2853
برخی از کسانی که درباره برنامه عصرجدید نظر میدن میگن این برنامه چون کپی شده کامل از یه برنامه غربیه خوب نیست.
بنظر من این برنامه کپی شده کاملِ کامل از اون برنامه غربی نیست. چون قسمتهایی از برنامه ایرانیزه شدهاس. که کار بسیار خوبیه.
مثلا قدردانی از جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس. نه فقط بهخاطر اینکه جانبازن و برای خاک و امنیت کشور ایثارها کردن که این خودش به تنهایی یک رکورده. چون کمتر کسی از قهرمانان
و رکوردداران جهانی از جونش میگذره. بلکه این جانبازان رکوردهای خاصی هم دارن که کم نظیر یا حتی بینظیره. مثلا اون عزیزی که دوپاش از زانو قطع شده بود و رکورد 73کیلومتر شنا، بدون توقف رو داشت در 27ساعت. وقتی معرفی شد همه خودبخود ایستادن و تشویقش کردن که حس غرور بالایی به بیننده دست داد. وقتی یک جانباز میتونه این کارارو بکنه، حتما بقیه میتونن با تلاش کارهای سختتری انجام بدن. این یک مزیت خوب این برنامه اس، کجاش کپی شدهی کامل از برنامه غربیه؟
یا مثلا پشت صحنه برنامه که خانوادههای شرکتکنندهها هستن، کار خیلی خوبیه. این در مدل خارجی نیست.
بله موردی رو مخالفان این برنامه مثال میزنن که اون جوان افغانی تو برنامه از اون دختر خواستگاری کرد، که تقلید از یه مدل غربی در خواستگاری و ازدواجه. به فرض اگه این ایراد صحیح باشه و حتی اساسی باشه، با یک ایراد، کل برنامه رو نفی نمیکنن که. اصلا تو این وضعیت که همه از ازدواج فرارین و نه زن پیدا میشه نه شوهر، بنظر من خیلیم بد نبود اینکار، نصف دین دو نفر کامل شد باهزینه کم😆
البته جای کار داره تا ایرانیتر بشه این برنامه، درقسمت اول مطالبمون هم درباره غرب نکاتی گفتیم
#عصرجدید (قسمت چهارم)
مزیت دوم، ایرانیزه شدن این برنامه
مزیت اول در قسمتهای قبل شد
@hosein_darabi
🔴دوستان عجله نکنید، بالای ده عنوان رو برای عصرجدید میخوام بررسی کنم، از رکوردهای گینس گرفته تا مجریهای برنامه و موضوعات مهم و اساسی دیگه. خیلی از چیزایی که مد نظر شماس رو خواهیم گفت
میگن این سیل و اتفاقات بد بهخاطر اینه که ما همش درحال نفرین کردن دیگر کشورها مثل آمریکا هستیم، اینا به خودمون داره برمیگرده. این مرگ برآمریکا گفتن ها و...
یکبار برای همیشه میخوام به این موضوع خاتمه بدم. من این استدلالو قبول دارم. بله قبول دارم. خیلی عالی. چیه همش لعن ونفرین؟ درود بفرستید.
حالاطبق همین استدلال میریم به سال 50 که سیل و برف و بوران اومد تو ایران، بیش از 4هزار نفر کشته شدن😳، 200تا روستا رفت زیر برف، خیلیهها، کل این سیلهای هفته گذشته 30نفر کشته نشدن، چهارهزار تا خیلی عدد بزرگیه.
اون زمان بجای مرگ برآمریکا چی میگفتن؟ میگفتن درود بر آمریکا، همه وجودمایی آمریکا، جیگرتو بخوریم خام خام.
خب حالا میتونیم نتیجه بگیریم که مرگ برآمریکا گفتن خسارت خیلی کمتری نسب به درود بر آمریکا گفتن داره. حالا اگه اینو بهشون بگی، میگن این چرت و پرتا چیه میگی باو. کلا هرچی استدلال اونا میارن درسته، برا ما غلط و خرافات و اَخه.
تازه تو اون ماجرای سال 50 شاه و شهبانو رفته بودن سوئیس عشق و حال. البته این چیزا شایعاته و به تاریخ اضافه شده. شاه رفته بوده مردمو از زیر بهمن دربیاره. شاه خیلیم خوب بوده. مردم حوصلهشون سر رفته بوده، گفتن یه انقلابی بکنیم، دورهم باشیم یه تنوعی بشه.
فلذا توصیه من به شما جوانان این است که گول این حرفارو نخورید، تاریخو بخونید. خیلی چیزا میاد دستتون
#حسین_دارابی
#مرگ_برآمریکا
@hosein_darabi
سوال کردن حالا که جوانان رو به خواندن تاریخ توصیه کردید، کتاب معرفی کنید، سر فرصت مناسب درباره تاریخ اسلام و تاریخ ایران کتابای خوب معرفی میکنم.
ولی بشخصه من از وقتی به تاریخ اسلام علاقمندشدم که کتاب علی از زبان علی نوشته استاد محمدیان رو خوندم. اصلا اتفاقات جالبی برام اتفاق افتاد که همگی به برکت این کتاب و معرفیش تو کانال تو تابستون بود، مثلا آشنايي با استادکاشانی و....
بمناسبت میلاد امیرالمؤمنین تخفیف 30درصدی این کتابو هماهنگ کرده بودیم، که به تعطیلات خورد. الان هرکس تمایل به خرید داره میتونه این کتاب 600صفحهای رو که 40تومنه،با قیمت 28تومن بخره. مهلت تخفیف محدوده
کسانی که تازه به جمع ما پیوستن میتونن روی هشتک #علی_اززبان_علی بزنن و بخشهایی از این کتاب فوقالعاده رو بخونن
برای سفارش به آیدی زیر پیام بدید👇
@patoghketabco
عصر جدیدو ادامه میدیم
قسمت قبلی یکی از مزیت های برنامه رو گفتیم، الان یکی از معایبش رو
🔴عصر جدید، کشف استعداد یا سرگرمی و هیجان؟
برنامه دیشب عصر جدیدو دیدید؟
طرف ذهنش و حافظهاش شبیه کامپیوتر بود. یه چیز عجیبی بود. هر استانی رو میگفتی، در چند ثانیه تمام شهرهاشو میگفت. هر بیماریای نام میبردن، تمام قرصهای اون بیماری رو میگفت. عدد "پی" رو تاچندهزار رقم اعشار حفظ بود.
آخرش دوتا از داورها رای منفی دادن بخاطر نازیبا بودن اجرا. که ایراد بهجایی نبود، چون طرف میخواست بگه من تو صدم ثانیهای هرچی بخواید میگم، مجبور بود تند تند حرف بزنه. که از کیفیت بصری اجراش کم میکرد.
حرف اینجاس، اگر این برنامه برای کشف استعداده دیگه اجرای زیبا و نازیبا نباید دخالت داشته باشه. سلیقه شخصی داور نباید دخالت داشته باشه. جالب اینجا بود که یکی از داورهای برنامه گفت ما برای کشف استعداد اینجاییم نه سرگرمی بعد به مجریهای دیگه گفت این شرکتکننده استعداد عجیبی داشت، چرا رای منفی دادید؟
👈 بنظر میاد تاحدی این برنامه از کشف استعداد به سمت سرگرمی و هیجان تمایل پیداکرده. درقسمتی جدا درباره عدم امکان مقایسه استعداها و هنرهای مختلف صحبت میکنیم.
👈ایراد بعدی در این برنامه که در اجرای همین شرکتکننده هم وجود داشت عدم رعایت احترام، عزت نفس و شخصیت برخی از شرکت کنندههاست. مثلا در همین اجرا وقتی رایها مشخص شد و 2 رای مثبت و دو رای منفی داده شد. از تماشاگران نظرسنجی شد. تماشاگرا هم نظرشون نصف نصف بود تقریبا. البته بعضی از تماشاگران کلا دست میزنن، چه به عنوان موافق چه مخالف. خلاصه این بنده خدا زمان زیادی سرپا وایساده بود تا تکلیفش مشخص بشه، بسیار صحنه ناراحتکننده ای بود. یک مرد میانسال 40_50ساله که بخاطر استعدادش دعوت شده به برنامه، سرپا وایساده بلاتکلیف. تا آخر یکی از داورها گفت بیاد فینال. این شرکت کننده خیلی ناراحت شد تا اخر برنامه.
البته در برخی از موارد برخورد داورها با شرکت کننده ها خوبه، بعضی جاها که انقدر برخورد خوبه که جملات عشقولانه از خودشون دَر میکنن که یکم عدم تعادل و عدالت در برخورد با اجراکنندههاست. که بهتره برای همه یکسان باشه
✍ حسین دارابی
#عصرجدید (قسمت پنجم)
کشف استعداد یا سرگرمی و هیجان؟
عدم احترام به شخصیت برخی از افراد
@hosein_darabi
در ادامه بررسی برنامه عصر جدید به موضوعات زیر میپردازیم
1_ ادامه مزایا و نقاط قوت این برنامه
2_آیا مقایسه استعدادهای های مختلف ممکن است؟
3_آیا رکوردهای گینس اهمیتی دارد؟
4_آیا خوب است انسان تنها روی یک استعداد خودش یا فرزندش کارکند و بقیه ابعاد وجودی خود را رها کند؟
5_بحثی درباره مجریهای برنامه و نحوه قضاوت
6_استعدادها وهنرهایی که قابل ارائه دربرنامه نیست
7_مسابقه سازنده و مخرب و فرق آن مخصوصا در کودکان
8_آیا ما و فرزندانمان باید بهترین شویم؟
9_نگاه غرب به انسان
10_آیا دیده شدن خوب است؟ ما باید دیده شویم، یا ببینیم؟
و برخی موضوعات اساسی دیگر ....
@hosein_darabi