نامه ای به رتبه اول کنکور انسانی فاطمه ملکی
فاطمه ی عزیزمسلام!
در این روزهایی که افتخار آفرینی ات صدای تحسین خیلی ها را بلند کرده،
اگر این مطلب به دستت رسید و پیام مرا خواندی
هم تبریک مرا بپذیر،
و هم دعای موفقیت خودت و سلامتی پدر و مادرت را بعنوان هدیه از بنده قبول کن.
تبریک من به خاطر نفر اول شدنت بدون استفاده از سهمیه ی فرزند جانباز بودن نیست. که اگر این کمترین حق را هم استفاده می کردی، چیزی از ارزش تلاش و کوشش تو کم نمی کرد.
تبریک میگویم که جانباز ملکی، با وجود منع پزشکان برای داشتن فرزند دختری دارد که حجاب فاطمی را با وقار زینبی به همراه دارد و انقدر از شایستگی خودش مطمئن بوده که نشان داده بدون استفاده از سهمیه هم بهترین است و تبریک دوم برای اینکه حالا پدری که سالها پیش دِینش را به کشورش ادا کرده و رنج جراحت را مدتها تحمل کرده، فرزندی ندارد که بخاطر عیاشی و رانت و قاچاق و هزار درد و بلای دیگر، مایه ی ننگ اسم جانباز و ایثارگر باشد.
من همجنس توام. شبیه تو. با دردهایی مشترک! تحصیل کرده ی رشته اش انسانی و دختر جانبازی که از مزایای ایثارگری و جانبازی فقط مشکلات و اثرات همیشگی اش را دیده است!
دردهایی که حتی نمی توان گفت...
من هم بدون سهمیه، به دانشگاه رفتم. بدون سهمیه، استخدام آموزش و پرورش شدم. بدون سهمیه، مدرک ارشدم را گرفتم و بدون سهمیه، نویسندگی و روزنامه نگاری و هزار فعالیت دیگر کردم.
فکر نکنی که، همه ی این ها ناشی از تلاش و فعالیت شبانه روزی و خستگی و دویدن های مداومم بود، نه! فقط لطف خدا بوده به آدمی که از ذره و غبار هم کمتر است.
اما فاطمه جانم، می دانی که
درد را از هر طرف بخوانی درد است، و وقتی حرف درد جانبازی می شود؛ بجزافتخار و غرور جاودانه ای که برایت می ماند همیشه صدای حرف هایی کنار گوش هایت می آید که همه ی موفقیت ها و تلاش های تو را زیر سایه ی کمترین حق (تکرار می کنم کمترین حق) بنام سهمیه می دانند.
فاطمه ی عزیز
من در مدارس شاهد درس خوانده ام و دوستان از جان عزیزتری دارم که همه فرزند شهید بوده اند. یا مثل خودم فرزند جانباز. پدر ویلچری، پدر اعصاب و روان، پدر از دو چشم نابینا، پدر دست و پا قطع، پدر شیمیایی زیاد دیده ام.
پای مشکلات و درد دلهای دوستانم بارها مخفی و آشکار گریه کرده ام.
پای دلتنگی هایشان بغضم شکسته است و کنار مزار پدرهایشان چادرم به خاک نشسته است.
این نامه را نوشتم تا هرکس که آن را خواند، بدانَد که استفاده از سهمیه پتکی نیست که برای پوشاندن کم کاری خودش و عقده های ناشی از تبلیغات منفی علیه خانواده شهدا و ایثارگران بر سر خانواده ایشان بکوبد. من بشدت معتقدم اگر سهمیه ای برای کار و تحصیل و وام و هرچیز دیگری شامل حال زن و بچه قهرمان های کشورتان می شود، حق شان است و ذره ای از رنجی که کشیده اند را هم جبران نمی کند. در همان قلب اروپا و امریکا که این عده، سنگش را به سینه می کوبند مجروحان جنگی همیشه بهترین خدمات برایشان مهیاست و مردم به چشم مفت خور به آن ها نگاه نمی کنند!!! اما در همین کشور جانبازی از نداشتن پول دارو و آمپول می میرد!!!
حالا اینکه درصدی از منسوبین به شهدا غلط های اضافی هم کرده اند، دفاعی ندارد، اما دلیل نمیشود که آن را به نام همه زد.
من معتقدم استفاده از سهمیه برای یک بچه جانباز، خیلی شرافت مندانه تر از درس خواندن و ماشین میلیاردی خریدن و الکی مدیر شدن و عیاشی و کثافت کاری کاری کردن زیر اسم آقازادگی و بابای مسئول! داشتن است.
آرزوی خیلی از دوستان من اینست که تمام سهمیه های آن جنگی را که اینها نچشیدند و بخاطر جانبازیِ عده ای دیگر، فقط زیر سایه امنیتش نالیدند و غر زدند بدهند و نه همیشه...فقط یک شب... فقط یک شب... در خانه ای بخوابند که کوهی بنام پدر در آن خانه نفس بکشد.
فاطمه ی عزیزم
تبریک من از جنس دردهایی است که امثال من و تو خوب درکش می کنیم.
ثابت کردی می شود بهترین در سکوهای علمی بود، با تلاش مداوم خودت.
با چادر فاطمی ات نفر اول سکوی تبلیغ حجاب هم باش. و با تمام توان در مسیری که انتخاب کردی بکوش، که نفر اول کنکور شدن، خوب است، اما خوب تر از آن بالا بردن پرچم ایران اسلامی در علوم اسلامی است. آنچه رهبرعزیزمان از ما می خواهد.
می دانم که می توانی... تو و همه ی دختران و پسرانی که فارغ از عدد و رقم رتبه ی کنکور، پا به دانشگاه می گذارند با دغدغه ی خدمت در حکومت جهانی امام مهدی عج. پرچم همه تان بالاست.
✍سحر شهریاری
@HoseinDarabi
سیاست خلفای عباسی با سیاست امویها فرق داشت. امویها خشنتر بودند ولی اینها موذیتر بودند یعنی سیاستمدارانهتر عمل میکردند که فقط عده قلیلی میتوانستند دست سیاست اینها را بخوانند.
یکی از کارهایی که اینها میکردند این بود که چون میخواستند ائمه را تحت نظر داشته باشند، به زور و اجبار، یکی از دخترهایشان را به آنها میچسباندند که باید با این دختر ازدواج کنی! بعد که ازدواج میکردند، میگفتند: دختر ما و داماد ما باید همین جا کنار خودمان باشند! برای این که به یک شکلی که مردم نفهمند اینها را تحت نظر و تحت مراقبت شدید و اذیت شدید داشته باشند.
معتصم بالاخره سبب شد که همسر امام جواد یعنی امّ الفضل (دختر مامون) امام را مسموم کرد، آن هم با یک وضع خیلی ناراحتکنندهای. و چون برای همه مسمومکنندهها معلوم و محرز بود که دستور خلیفه بوده، جرأت این که بدن امام را دفن کنند، نداشتند.
حتی معتصم دستور داد: بدنش را بیندازید در کوچه. دو سه روز بدن امام در میان کوچه افتاده بود. بعد به معتصم خبر دادند که یک وضع خارقالعادهای پیش آمده. هر میتی اگر سه چهار روز روی زمین افتاده باشد بدنش عفونت پیدا میکند و بدن این مرد روز به روز بر بوی خوشش افزوده میشود، و اگر مردم این موضوع را بفهمند اوضاع خیلی بد میشود.
این بود که خودش زودتر اجازه داد بدن امام را دفن کنند. وجود مقدسش را در کنار جدش موسی بن جعفر(ع) در همین محل معروف یعنی کاظمین(علیهما السلام) دفن کردند. و حالت ایشان از این جهت، تأسّی داشت به جدّ بزرگوارشان حسین بن علی(ع) که فرمود: مُلْقاً ثَلاثاً بِلا غُسْلٍ وَ لا کفَنٍ. و لا حول و لا قوّة الّا بالله العلی العظیم.
منبع: کتاب آشنایی با قرآن، ج12، ص32-29_ شهید مطهری
@HoseinDarabi
ام فضل بعد از خوراندن زهر به حضرت جواد علیه السلام پشیمان شد و گریه کرد. حضرت به او فرمود: «چرا گریه می کنی؟ اکنون گریه تو سودی ندارد. این را بدان که به سبب این جنایت، به چنان دردی مبتلا می شوی که هرگز علاج ندارد و چنان به تنگدستی افتی که جبران پذیر نباشد».
بعد از آن ام فضل به دردی بیمار شد که همه اموالش را در راه معالجه آن مصرف کرد، ولی سودی نبخشید و با نکبت بارترین وضع به هلاکت رسید.
در شهادت حضرت علاوه بر امفضل دو شخص دیگر نیز نقش داشتند. جعفر برادر امفضل و معتصم
جعفر نیز در حال مستی به چاه افتاد و جسد بی جانش را از چاه بیرون آوردند.
معتصم که خلیفه آن زمان بود، خلافتش ۶ ماه بیشتر طول نکشید.
و این بود سرانجام قاتلان امام جواد (ع)
@HoseinDarabi
در انتخاب همسر، کسی را دنبال کن که بر تو تکیه داشته باشد و به تو افتخار کند. رجل، پای زندگی است. این مرد است که باید تکیه گاه باشد، نه اینکه خود ذلیل و متکی به غیر باشد.
در محبت یا گفت و گو، حد نگه دار، تا آنجا که هنوز به جمله هایی از تو مشتاق هستند، خاموشی تو شیرین است. دلزدگی، حتی از محبت، نفرت انگیز است.
به همان اندازه ای محبت و اقبال داشته باش که طرف تو نیاز دارد، نه به اندازه ای که تو داری.
هنگام راحتی و انس، در دل بهار زندگی، از پاییز هم یادی بکن. این توجه، تعلق و دلبستگی را ضعیف می کند و تو را آماده می سازد و برای حوادث، مصونیت می بخشد.
در لحظه های خوشی و شادی، برای دیگران هم سهمی بگذار و اگر مزاحم تو شدند سخت گیر نباش، که گذشت از خوشی ها، تو را به خوبی ها می رساند.
از کسانی نباش که رنجهایت و گرفتاری هایت را از نگاه و چهره و حالت هایت به هر کس منتقل کنی. سختی ها، مهمان تو هستند. آنها را به دلهای همسر و خانواده ات سرازیر نکن. اگر ناتوان هستی، با توانگری سفره ی دلت را باز کن، تا کاری صورت بگیرد، نه فقط درد دلی بر خاطرى آتش بیندازد.
این خوب است که همسر تو محرم دارایی ها و شادی های تو باشد، ولی لازم نیست که از گرفتاریهای تو و مشکلاتی که رزق تو هستند، سنگینی و سختی ببیند. مگر آنکه کارگشا باشد نه فقط سنگ صبور
برای همسرت غیر مستقیم، امنیت و اعتماد را فراهم کن. از محبت و عشق خودت پیش کسانی حرف بزن که برای او حرف می زنند. از خوبیهای او اینگونه یاد کن. و همینطور غیر مستقیم و با لطافت گله گزاری کن و امیدوار باش که سامان بگیرد و سر به راه بگذارد. برخوردهای مستقیم دیرتر مورد اعتماد قرار می گیرند و در صداقت تو تردید می آورند.
[استاد علی صفایی حائری]
📚 کتاب روابط متکامل زن و مرد
@HoseinDarabi
✅پاسخ 30 هزار مسأله در یک جلسه؟
💠 در روایات فراوانی آمده است که حضرت امام جواد علیه السلام در یک جلسه 30 هزار مسأله را پاسخ دادند(اختصاص، ص 2) فهم این روایات برای عده ای مشکل شده و مورد سوال و بلکه اعتراض واقع شده است. بعضی گفته اند: 30 هزار مساله را در یک جلسه نمی توان مطرح نمود تا چه رسد به جواب دادن. و بعضی گفته اند اگر هر سوال و جواب به اندازه یک سطر باشد 30 هزار سوال و جواب باندازه 3 ختم قرآن می شود و این چگونه در یک جلسه انجام شده است.
💠 برای پاسخ دادن به این سوال، سوالات و جواب امام جواد علیه السلام را می آوریم:
💠 وقتی مامون تصمیم گرفت دختر خود را به ازدواج امام جواد علیه السلام درآورد برای آنکه شخصیت علمی امام را به اطرافیان خود نشان دهد، یحیی بن اکثم را نزد امام فرستاد و از او خواست چند مساله مشکل فقهی از امام سوال کند، شاید امام در پاسخ آنها درمانده شود.
✅ یحیی بن اکثم از امام سوال کرد اگر مُحرِم صید را بکشد چه حکمی دارد؟
✅ امام جواد علیه السلام در پاسخ فرمود:
🔹آیا مُحرمی که شکار کرده در حَرم بوده یا خارج حرم
🔹در هر دو صورت آیا عالِم بوده یا جاهل
🔹و در هر دو صورت عامِد بوده یا غیر عمد.
🔹و در همه صورتها آیا عبد بوده یا آزاد،
🔹 صغیر بوده یا کبیر؟
🔹دفعه اول بوده یا مکرر
🔹از کار خود پشیمان شده یا خیر
🔹در شب بوده یا روز
🔹در حج بوده یا عمره
🔹 علنی بوده یا مخفی
🔹توانگر بوده یا فقیر بوده؟
🔹 کفاره را دارد یا خیر
🔹 شکار را کشته است یا خیر بلکه تنها آنرا گرفته و یا تنها راهنمایی به آن کرده است؟
🔹شکار، شکار بزرگ بوده یا خیر، - به عبارت دیگر شکار تخم پرنده بوده یا جوجه یا کبوتر، یا شترمرغ یا روباه یا آهو یا گاو و یا الاغ بوده است-؟
🔹 شکار اهلی یا وحشی بوده است؟.
اگر هر حالت رو با حالت های دیگر در نظر بگیریم طبق قواعد ریاضی داریم:
2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2
(2 بتوان 15) 32768 =
💠 بنابر این مجموعه صورتهای مساله حدود 32 هزار فرض می شود.
✅ و امام حکم آنها را نیز فرمود:
💠 اگر مُحرم صید را در بیرون حرم بکشد و آن صید از پرندگان بزرگ باشد کفاره آن یک گوسفند است و اگر در حرم باشد کفاره آن مضاف است.
💠 و اگر جوجه ای را بیرون حرم صید کند کفاره آن شتر است و اگر در حرم بوده علاوه بر آن قیمت جوجه را نیز باید بدهد.
💠 اگر حیوان وحشی یا شتر مرغ را شکار کند باید شتر بدهد و اگر نتوانست باید شصت فقیر را اطعام دهد وگرنه هیجده روز روزه بگیرد.
💠 اگر شکار گاو باشد باید یک گاو به عنوان کفاره دهد و اگر نتوانست باید 30 فقیر را اطعام داده وگرنه 19 روز روزه بگیرد.
💠و اگر آهویی یا روباهی شکار کند باید یک گوسفند دهد
💠 و اگر در حرم بوده باید قیمت آنرا نیز بدهد.
💠 و اگر کبوتری را شکار کرد باید یک درهم صدقه دهد
💠و اگر جوجه ای را شکار کرد نصف درهم و اگر تخم پرنده ای را شکار کرد ربع درهم دهد.
💠 در تمام موارد فوق اگر جاهل بود چیزی به عهده او نیست و گناه نکرده ولی در بحث شکار کفاره وجود دارد حتی گرچه جاهل باشد یا عالم و فرقی نمی کند خطا باشد یا عمد.
💠کفاره عبد بر عهده مولای اوست.
💠و کفاره ای بر طفل صغیر نیست.
💠 کسی که برای دفعه دوم شکار کند کفاره نداشته و در آخرت عذاب می بیند.
💠کسی که خودش شکار نکرده و تنها راهنمایی برآن کرده باید فدیه دهد.
💠کسی که اصرار بر کار خود دارد علاوه بر کفاره، عقوبت اخروی دارد. ولی اگر پشیمان شود عقاب ندارد.
💠 اگر در شب از روی خطا پرنده ای را بکشد کفاره ندارد مگر آنکه تعمد داشته باشد که در اینصورت شب یا روز بودن تفاوتی ندارد.
💠 در همه این صورتها اگر در احرام حج بوده باید کفاره را در منی ذبح کند و اگر در احرام عمره بوده باید آنرا در مکه ذبح کند.
✅ آنچه ذکر شد مجموع 32 هزار سوال با پاسخ آنها بود که امام جواد علیه السلام در یک مجلس جواب داده است.
@HoseinDarabi
برای خواستگاری از فاطمه زهرا(س)
به محضر رسول خدا(ص) رسیدم. آن بزرگوار با روی گشاده از من استقبال کردند و با چهره ای خندان فرمودند: با من کاری داشتی؟
من از نزدیک بودن خویش به رسول خدا(ص) سخن گفتم و از توفیقاتی که برای پیش قدم شدن در اسلام و فداکاری و جهاد در راه خدا نصیبم شده بود، یاد کردم.
رسول خدا فرمودند: یاعلی، همه اینها را قبول دارم. تو درنظرمن، برترازاین ها هستی؟
عرض کردم: ای رسول خدا، حال که این چنین لطفی در حق من دارید، آیا اجازه میدهید از دخترتان، فاطمه، خواستگاری کنم؟
رسول خدا فرمودند: یا علی، قبل از تو افراد دیگری نیز از دخترم فاطمه خواستگاری کرده اند؛ اما هرگاه با وی درباره این موضوع سخن گفتم و تقاضای خواستگاران را با وی مطرح کردم، علامت نارضایتی را در چهره او دیدم. اما اکنون که تو چنین درخواستی داری، منتظر باش تا من نزد دخترم بروم و تقاضای تو را نیز به او بگویم. برمیگردم و نتیجه را به تو اطلاع میدهم.
رسول خدا نزد دخترشان، فاطمه، رفتند. او به احترام پدر برخاست و عبای پدر را از دوشش گرفت و کفش هایش را از پا خارج کرد. آنگاه آب آورد تا رسول خدا وضو بگیرند. سپس پاهای پدر را نیز شست و در کنار وی نشست.
فاطمه عرض کرد: در خدمت شما هستم ای رسول خدا. چه میفرمایید؟
رسول خدا فرمود: تو علی بن ابی طالب را خوب میشناسی، از قرب و منزلت او خبر داری، برتری های او بر دیگران را میدانی و از سوابق او در اسلام آگاه هستی از سوی دیگر، میدانی که من از خدای خود خواسته ام که بهترین و محبوب ترین بندگانش را برای ازدواج با تو انتخاب کند. اکنون علی برای ازدواج با تو نزد من آمده و از تو خواستگاری کرده است. میخواهم بدانم نظر تو درباره این خواستگاری چیست؟
فاطمه با شنیدن سخنان پدر سکوت اختیار کرد؛ اما برخلاف خواستگاری های قبل، آثار ناخشنودی در چهره او مشاهده نشد. رسول خدا از جای برخاستند و با خوشحالی فرمودند: الله اكبر! سکوت فاطمه نشانه رضایت اوست.
در این هنگام، جبرئیل بر آن حضرت نازل شد و گفت: ای محمد، فاطمه را به همسری علی بن ابی طالب انتخاب کن که خداوند فاطمه را برای علی پسندیده است و علی را برای فاطمه. به این ترتیب بود که رسول خدا و به خواستگاری من پاسخ مثبت دادند و افتخار همسری فاطمه را نصیب من ساختند.
📚 کتاب علی از زبان علی
@HoseinDarabi
👆ابتدا مطلب بالارو کامل بخونید از کتاب علی از زبان علی بعد نکاتی که بنده نوشتم رو بخونید👇
"وقتی حضرت علی(ع) حضرت زهرا (س) رو از پیامبر خواستگاری کرد،
پیامبر(ص) فرمودند: ای علی قبل از تو افراد دیگری از فاطمه خواستگاری کرده اند اما هر گاه با وی درباره این موضوع سخن گفتم علامت نارضایتی رو در چهره اش دیدم، منتظر باش من نزد دخترم بروم و نتیجه اش را بعدا به تو خواهم گفت""
✅چند نکته میشه از این قسمت برداشت کرد
🔻خب وقتی علی (ع) خواستگاری میکنه، شاید باخودمون بگیم کی بهتر از علی؟ یک عمر تو خونه پیامبر زندگی کرده،پیامبر (ص) میتونست از طرف فاطمه(س) بله رو بگه چون احتمالش زیاد بود فاطمه قبول کنه، و چی بهتر از ازدواج و تشکیل خانواده
ولی پیامبر با احترام گفت باید نظر خود فاطمه رو بپرسم. چه روشی بهتر از این میشه به آدم به فرزندش شخصیت بده؟
🔻بعضی از والدین خواستگار برای دخترشون میاد به تنها کسی که نمیگن دخترشونه، مادر و پدر باهم میبُرن و میدوزن و به یکی دوتا از اقوام هم میگن فلانی اومده خواستگاری، پسر خوبیه و از این حرفا، پسند میکنن قرار خواستگاری هم حتی میچینن بعد به دختر میگن
دختر بیچاره جا میخوره و نمیتونه درست تصمیم بگیره.خب از همون اول بهش بگید شاید اصلا نپسنده اون آقا پسر رو
🔻بعضیا هم خواستگار میاد بدون اینکه به دخترشون بگن ردش میکنن و کلا به دختر نمیگن
آقا بهش بگو و بعد مشورت بهش بده که به این دلایل مورد مناسبی نیست
اصلا همین که بهش بگی خواستگار داره از افسردگی بی خواستگاری درمیاد و اعتماد بنفسش میره بالا، وقتی ده تا خواستگار میاد و از طرف خودتون ردشون میکنید دخترت نمیفهمه که خاطر خواه داره شاید ذهنش مشغول بشه و باخودش بگه "هیشکی منو دوش نداله😢"
🔻نکته بعدی اینکه در قبول یا رد کردن خواستگار باید تعادل رو رعایت کرد
◀️ نباید دختر رو تو فشار قرار داد اولین خواستگاری که اومد جواب بله رو بگیری بره خونه شوهر خودتون خلاص شید.
◀️از طرفی هم نباید هر کی اومد رد کنی بره، اگر یه خواستگار خوب اومد چرا قبول نکنی؟
خیلی از دخترا هر کی اومد ردش کردن، بعد از یه مدتی دیگه هیچ خواستگاری براشون نیومد و وارد مرحله ترشیدگی شدن، وکلی حسرت خوردن که کاشکی یکی از خوباشونو قبول میکردم
🔻پیامبر به علامت نارضایتی تو صورت فاطمه رو که میدید اصرار نمیکرد، بحث نمیکرد، جنگ و دعوا نمیکرد. حالا دخترت درسته حضرت زهرا نیست ولی اگر بهش گفتی فلانی اومده خواستگاریت، و بهش مشورت دادی اگر علامت نارضایتی رو دیدی دیگه ادامه نده، برای نظرش ارزش قائل شو
🔻 ازاونجایی که بیشتر والدین تو دوران نوجوانی دخترانشون همش نگران هستن که نکنه یدفعه با کسی دوست بشه، دوست دارن زودتر یکی بیاد خواستگاری دخترشون تا از دستش راحت بشن، چون میگن شوهرشه دیگه، ولی گاهی اوقات چون این وصلتها از روی ناآگاهی و بدون تحقیق و با عجله انجام میشه، مشکلات بیشتر و بزرگتری بعدا بوجود خواهد آمد.
🔻نکته آخر اینکه: پیامبر فرمود که صبر کن خبر میدهم بهت، آقااا میرید خواستگاری حتی نپسندیدی هم اطلاع بده و محترمانه بگو قسمت نبوده، درست نیست میذاری میری بدون هیچ خبری
(ادامه دارد)
#رسم_های_غلط (قسمت ۱ _خواستگاری)
✍حسین دارابی
@Hoseindarabi
آقا رفتم شیرینی فروشی، گفتم یه ۵ تومنم بادوم هندی بخرم، چقدر گرون شده لامصب، کیلو ۱۳۰هزار تومن، فکر کنم ۵ تومن دوتا دونه میشد، بیخیال شدم
گفتم بجاش بادوم زمینی میخورم، جفتش بادومه دیگه، دیدم اونم گرونه
گفتم تخمه آفتاب گردن بگیرم، اونم کیلو ۱۴تومن بود
کلا بیخیال شدم. واجب که نیست بخوریم، شاید مستحب باشه ولی واجب نیست
اصلا تاحالا کسی رو دیدید بخاطرکمبود بادوم هندی مرده باشه؟
اصلا بچه بودیم بادوم هندی بود؟ این هندیا چه چیزایی اختراع میکننا، با اون فیلماشون
اصلا شاید خواص بادوم هندی تو مواد دیگه باشه، اونارو مصرف کنیم
مثلا باقالی، البته اونم گرونه
یا مثلا هویج، کیلو ۱۰۰۰ تومنه همیشه
یا سیب زمینی، کدو، بادمجون، کلم، چغندر
والا
آقا من الان چندماهه بادوم هندی نخوردم هیچیم نشده، سالم سالمم بوخودا
گرونی رو من تاثیری نداره، من طبق اقتصاد مقاومتی میرم جلو
@HoseinDarabi