حسینیه هنر سبزوار
✌️ مقاومت صد ساله
🔻 صد سال میگذرد شاید کسی یادش نیاید اما من چند سالی است پا به پای خاطرات در کوچه پس کوچههای شهر قدم میزنم. گاهی غم جایش را با شادی عوض میکند و گاهی هم غم، غم است و هیچ درمانی ندارد.
غم متمدن شدن. متمدن شدن با زیر پا گذاشتن هر شرع و عرف و سنتی.
رضاخان با رفتن به فرنگ به جای این که علم و تلاش را سوغات بیاورد برایمان رفع حجاب و پوشش را آورد. چون اعتقاد داشت عالم شدن با این لباسها امکان ندارد. حال آنکه ما دانشمندانی داریم که امروز آثارشان هنوز در اروپا، تدریس میشود که با همین فرهنگ و در همین محیط پرورش یافتهاند.
🔻 حکم صادر شد. ۱۷ دی ماه ۱۳۱۴ شد روز کشف حجاب رضاخانی. از این تاریخ به بعد زنان به جشنها بدون حجاب دعوت میشدند. و نمیتوانستند با حجاب به خیابان بیایند. از طرفی آژانها هم مامور به حمله و چادرکشی بودند.
حکم بود و باید اجرا میشد اما من در میان خاطرات دیدم زنانی را که مقاومت را زندگی کردند. در برابر این حکم ایستادن چون قرار نبود مقلد زن اروپایی شوند. وقتی خودشان صاحب فرهنگ اصیلی بودند دلیلی نداشت تقلید کورکورانهای داشته باشند.
بچه سقط کردند؛ در گوشه خانه جان دادند و یا سالها به خاطر ترس و لرز گرفتار بیماری شدند اما مقاومت کردند و اجازه ندادند به دشمن که آنها را خلع سلاح کند. اسلحههایشان که همان چادرهایشان بود را از آنها بگیرد.
🔻این روزها دوباره همان مقاومتها را به شکل دیگری در مردم فلسطین و لبنان میبینم. مکان و زمانش عوض شده اما جنسش از همان جنس است.
استاد حائری در کتاب صراط جمله قشنگی دارد:
موقعيتها مهم نيست، عكسالعملى كه نشان مىدهى و موضعى كه مىگيرى، نشان دهنده عمق تو، ظرفيت تو، ايمان تو، صدق تو، كذب و نفاق و سطحى بودن توست و تو تا ندانى كه چه هستى و در كجايى، نمىتوانى با خودت كار كنى و جلوتر بيايى.
خوشا به حال مردم #فلسطین که دقیقا فهمیدهاند که کجا هستند و چه باید بکنند.
🖊 مهناز کوشکی؛ نویسنده کتاب به خون کشیده شد خیابان: خاطرات مردم خراسان در مقاومت علیه کشف حجاب رضاخانی
#هفده_دی_۱۳۱۴
#کشف_حجاب_رضاخانی
🏷 تهیه کتاب «به خون کشیده شد خیابان» 🔻
🔗 از غرفه باسلام
📍 از حسینیه هنر سبزوار
🚩 همراه «حسینیه هنر سبزوار» باشید
➕ @hoseinieh_honar_sabzevar
حسینیه هنر سبزوار
🔻 روایت چهارم؛ دختران حسین (ع) راوی: امیرحسین ارشادی؛ نماینده ستاد مردمی پشتیبانی جبهه مقاومت در سب
🔻 روایت پنجم؛ طاق شمسی
🎙 راوی: امیرحسین ارشادی؛ نماینده ستاد مردمی پشتیبانی جبهه مقاومت در سبزوار
حاجآقای وافی تماس گرفتند با مسئول جهادی بعلبک که میخواهیم بیاییم خداقوت بگوییم. موقعیتشان را فرستادند. بعد از نیمساعت سردرگمی رسیدیم. تا پیاده شدم سرما همۀ وجودم را گرفت. داشتند توی یکی از خانههای روستای «زیره» پنل خورشیدی نصب میکردند. به عربی میشد: «طاق شمسی». آنجا یک خانوادۀ روستایی به یک خانوادۀ مهاجر سوری جا داده بود؛ برق نداشتند.
توی راه، فکر کرده بودیم موقعیتی که فرستادهاند، نشانی قرارگاه است. گفتیم: «ما میریم قرارگاه.» آن مسئول جهادی خودش ماند و ما را با با یکی از دوستانش راهی کرد.
قرارگاه توی یکی از دفترهای حزبالله بود. مدیرش آمد و گپ زدیم. از نیازهای منطقه پرسیدیم. گفت: «روزانه چندهزار نون نیاز داریم. میشه روزی هزار و چهارصد دلار. و فقط تا چهار روز دیگه بانی داریم.»
📍 بعلبک، جمعه 7 دی 1403
🖊 هادی سیاوش کیا
#سربداران_همدل
🚩 همراه «حسینیه هنر سبزوار» باشید
@hoseinieh_honar_sabzevar
#گزارش_تصویری
✊ روایت مبارزه با کشف حجاب رضاخانی برای «دانش آموزان سبزوار»
📚 به مناسبت ۱۷ دی، سالروز کشف حجاب رضاخانی و روز زن در رژیم پهلوی، خانم مهناز کوشکی نویسنده کتاب «به خون کشیده شد خیابان» در مدرسه دخترانه صدرا حضور یافتند.
ایشان کلیپهای مربوط به آن زمان را برای دانشآموزان پخش کردند و از مردمی گفتند که در برابر کشف حجاب رضاخانی مقاومت کردند.
#هفده_دی_۱۳۱۴
#کشف_حجاب_رضاخانی
#به_خون_کشیده_شد_خیابان
🚩 همراه «حسینیه هنر سبزوار» باشید
➕ @hoseinieh_honar_sabzevar
حسینیه هنر سبزوار
🌸دامن گلگلی🌸
✏️خانم زهرا لندرانی
فیلم مصاحبهی کشف حجاب روی دیوار پخش شد. خانم مهناز کوشکی توضیح داد: «اون روزها مردم برای حفظ دینشون، مقاومت رو از توی خونهها و کوچهها شروع کردن.»
یکی از بچه ها انگشت اشارهاش را برد بالا:
_ خانم اجازه؟ چجوری مقاومت میکردن؟
خانم کوشکی برگشت سمتش. با لبخند گفت: «هر کاری ازشون بر میومد انجام میدادن. مثلا یه خاطره ای هست که من توی کتاب "به خون کشیده شد خیابان" هم آوردم، درمورد یه دختری همسن شماست؛ یک دختر دامن گلگلی. اون دختربچه با خانمهای دیگه توی صف نانوایی بوده. میره سر کوچه کشیک میده تا یکوقت آژانها نیان چادر خانمها رو بکشن. یکدفعه آژانها رو میبینه. بدو بدو میره به بقیه خبر میده. همه چادریها فرار میکنند و پشت هیزمها قایم میشن؛ خودش هم میره داخل زغالها. وقتی آژانها رد میشن، با سر و صورت سیاه از داخل زغالها میاد بیرون. درسته ناراحت بوده از اینکه دامن گل گلیش کثیف شده، ولی کیف کرده از اینکه تونسته کاری برای مردم بکنه.»
#هفده_دی_۱۳۱۴
#کشف_حجاب_رضاخانی
#به_خون_کشیده_شد_خیابان
🚩 به کانال #حسینیه_هنر_سبزوار بپیوندید:
➕ @hoseinieh_honar_sabzevar
شهید فرومندی امام ابردمرد است.mp3
3.45M
#بشنوید | 🎙️ «امام یک ابرمرد است»؛ سخنرانی شهید محمد فرومندی
♨️ به مناسبت سالگرد شهادت «همیشه فرمانده»؛ محمد فرومندی | 20 دی ماه 1365
🔻 اینقدر به سر و سینه زدیم. اینقدر حسین(ع) حسین(ع) گفتیم. چرا نمیخواهیم بفهمیم؟ *این حسین(ع) حرکت کرده است و به سوی صحنه کربلا میرود.* تا چه اندازه داریم به آن کمک میکنیم؟ تا چه اندازه از فکرت، جانت، مالت، زندگیات برایش گذاشتهای؟! یک عمر گفتی کاش من میبودم در زمان تو یاحسین(ع) و در صحنه کربلا شرکت میکردم. این هم صحنه کربلا.
🚩 همراه «حسینیه هنر سبزوار» باشید
➕ @hoseinieh_honar_sabzevar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 آغاز اکران انیمیشن «ساعت جادویی»
🔻 اکران پویانمایی «ساعت جادویی» از ۱۹ دیماه در سینماهای سراسر کشور، آغاز شد.
🔸 «ساعت جادویی» به کارگردانی محمدعلی بصیرینیک و تهیهکنندگی محمدمهدی نخعیراد و ناصر جاهدنیا، داستان پسربچهای را روایت میکند که به وسیلهی یک هدیهی عجیب به حدود ۱۰۰ سال پیش سفر کرده و راوی واقعه گوهرشاد است.
🔹 این اثر ۸۳ دقیقهای، ویژه مخاطب کودک و نوجوان، به همت مدرسه سینمایی اندیشه و هنر (ماه) در استودیو فانوس خیال تولید شده است.
📌 پویانمایی «ساعت جادویی» همزمان در شهرهای بدون سینما نیز به وسیلهی شبکه اکران مردمی عمار، اکران خواهد شد. فعالان فرهنگی میتوانند برای ثبتنام اکران مردمی این اثر از طریق تارنمای اینترنتی #اکران_مردمی_عمار به نشانی زیر اقدام کنند.
🌐 ekranmardomi.ir/movie/magic-watch
🚩 به کانال #حسینیه_هنر_سبزوار بپیوندید:
➕ @hoseinieh_honar_sabzevar
🔴«مدافعان فرهنگی حرم» منتشر شد
⭕️گفتارهایی درباره بایدهای پس از جنگ سوریه
♦️انقلاب اسلامی از همان روزهای اول پیروزی در بهمن ۱۳۵۷ نظر ویژهای به جهان اسلام و مسئلۀ محوری آن، فلسطین داشت و صدور انقلاب اسلامی را یکی از اهداف طلایی و ضروری خود اعلام کرد... صدور انقلاب که به تعبیر امامین انقلاب «حرکت باد بهاری» است، هدفی جز تقویت امید، اعتمادبهنفس و ارتقای حس انسانی، الهی و فطری و رشد و خودکفایی ملی و دینی مخاطب ندارد...
بحران سوریه نیز که در سال ۲۰۱۱ میلادی در این کشور آغاز شد، جنگی تمامعیار علیه محور مقاومت بود که ابعاد مختلف نظامی، سیاسی و رسانهای داشت و سپاهیان اسلام تأثیر شگرفی در آن جامعه گذاشتند...
واحد بینالملل دفتر مطالعات جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی پس از بررسیهای صورتداده در این زمینه و ضرورت فعالسازی جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی برای حضور گستردۀ فرهنگی و اجتماعی در سوریه، سلسله جلساتی را تحت عنوان «مدافعان فرهنگی حرم؛ بررسی ظرفیتها و چالشهای فعالیت فرهنگی در سوریه» برگزار کرد...
📚کتاب «مدافعان فرهنگی حرم؛ گفتارهایی درباره بایدهای پس از جنگ سوریه»؛ حاصل تدوین گفتار متخصصان و میهمانان این نشستها است...
تدوین: سجاد اسلامیان
296صفحه
190هزار تومان
♦️سفارش با تخفیف20درصد و ارسال رایگان(بالای ۴۰۰هزار تومان):
rahyarpub.ir
@Rahyar97
💠 انتشارات «راه یار»: ناشر فرهنگ، اندیشه و تجربه انقلاب اسلامی
✅ @Rahyarpub
🚩 به کانال #حسینیه_هنر_سبزوار بپیوندید:
➕ @hoseinieh_honar_sabzevar