#ورود جناب مسلم بن عقیل به عنوان سفیر امام حسین علیه السلام به کوفه
🍃🍃🍃🍃🍃
مسلم بن عقیل فرزند عقیل بن ابیطالب، پسر عموی حسین بن علی، برادرزاده علی بن ابیطالب و سفیر حسین بن علی در کوفه در هنگام قیام عاشورا برای بررسی اوضاع و بیعت گرفتن از مردم بود.
خانوادهای که مسلم در آن رشد یافت صاحب علم بود. کتب تاریخی زمان مشخصی برای ولادت او ذکر نمینمایند، اما قرائن موجود، ولادت او را در بین سالهای 7 تا 12 هجری اثبات میکند. یعنی در هنگام شهادت بین 48 تا 52 سال داشته است.
از آغاز کودکی، در میان جوانان بنیهاشم بخصوص در کنار حسن بن علی و حسین بن علی بزرگ شد. مسلم با یکی از دختران علی به نام رقیه ازدواج کرد که همین امر موجب نزدیکی او به خاندان پیامبر اسلام شد.
وی در برخی از فتوحات مسلمانان از جمله جنگ صفین حضور داشت. بعد از روی کار آمدن عبیدالله در کوفه و وحشت کوفیان از او، مردم از اطراف مسلم پراکنده شدند.
مسلم دستگیر شد و ابن زیاد دستور داد تا سر او را از بدنش جدا کنند و در ذیالحجه اواخر سال ۶۰ هجری به شهادت رسید.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🆔https://eitaa.com/hoseiniemajazi
#تفسیر_روز
موضوع :تفسیر سوره فاطر -آیه ۱۴
حجت الاسلام محسن قرائتی
إِن تَدْعُوهُمْ لَا یَسْمَعُواْ دُعَآءَکُمْ وَلَوْ سَمِعُواْ مَا اسْتَجَابُواْ لَکُمْ وَیَوْمَ الْقِیَامَةِ یَکْفُرُونَ بِشِرْکِکُمْ وَلَا یُنَبِّئُکَ مِثْلُ خَبِیرٍ
ترجمه
اگر آن (بت)ها را بخوانید، دعاى شما را نمى شنوند و اگر بشنوند پاسخى به شما ندهند، و روز قیامت شرک شما را انکار خواهند کرد، و هیچ کس مانند (خداوند) خبیر، تو را (به حقیقت کارها) آگاه نکند.
فرقه اى از مسلمانان (وهّابیون) براى تأیید عقاید خود مبنى بر جایز نبودن توسّل به پیامبر و ائمه علیهم السلام به این آیه استدلال مى کنند، غافل از آن که این آیات درباره توسّل به بتهاست نه اولیاى الهى که خداوند حتّى پس از مرگ آنان نیز با آنها سخن مى گوید. در آیات متعدّدى از قرآن خداوند به انبیا سلام کرده از جمله: «سلام على ابراهیم»، «سلام على موسى و هارون» و راستى اگر آنان سلام خدا را نشنوند پس سلام چه معنایى دارد؟! گویا حیات برزخى که شهدا دارند مورد قبول این گروه نیست!
در روایات زیادى آمده است که پیامبر اسلام با مردگان سخن گفته، از جمله: در سر چاه بدر به کشتگان کفّار که در چاه افتاده بودند آنگونه گفتگو کرد که مورد اعتراض قرار گرفت که چگونه با مرده حرف مى زنى، ولى فرمود: «شما از آنان شنواتر نیستید».
پیام ها
۱- براى شرک زدایى، از هیچ استدلالى دریغ نکنید.
«لایملکون من قطمیر» (آیه قبل)
«لایسمعوا دعاء کم» سخن و ناله شما را نمى شنوند.
«ما استجابوا لکم» بر فرض بشنوند پاسخ نمى دهند.
«یکفرون بشرککم» در قیامت حتّى معبودها از مشرکان متنفر خواهند بود.
۲- بشر به جایى مى رسد که دعوت خداى شنواى پاسخ دهنده «ادعونى استجب لکم» را رها کرده، به سراغ جمادات کر و کور و بى خاصیّت مى رود. «ان تدعوهم لایسمعوا... و ما استجابوا»
۳- معبودهاى پوشالى، در قیامت از مشرکان برائت مى جویند. «یکفرون بشرککم» و مى گویند: شما ما را پرستش نمى کردید بلکه بنده خیالات و هوسهاى خود بودید. «و قال شرکاؤهم ما کنتم ایّانا تعبدون»
۴- شرک نه در دنیا سود مى دهد، «ما استجابوا» و نه در آخرت. «یکفرون بشرککم»
۵ - خبرهاى مهم را از اهل خبره بگیرید. «و لا یُنبّئک مثل خبیر»
۶- اخبار قیامت را جز از طریق وحى نمى توان دریافت. «و یوم القیامة... لا یُنبّئک مثل خبیر»
🆔http://eitaa.com/hoseiniemajazi