چند نکته در مدیریت ارتباط زوجین
بعد از دعوا با همسر چه کار کنیم؟
🌟بعد از دعوا با همسر سکوت نکنید
اگر بعد از دعوا به زمان نیاز دارید تا دوباره روحیه خود را به دست بیاورید، اشکالی ندارد؛ اما حتما این را به همسرتان بگویید.
راشل سوسمان، روانپزشک و متخصص روابط، معتقد است اگر بعد از دعوا همسرتان را از خود برانید، او احساس می کند می خواهید او را تنبیه کنید و به همین دلیل شاید نتواند به سمت شما بیاید و احساساتش را بازگو کند.
به جای این کار به او بگویید: «احساسات من به سرعت احساسات تو به حالت قبلی برنمی گردند. به من فرصت بده. وقتی حالم خوب شد، در این مورد بیشتر صحبت می کنیم.»
🌟بعد از دعوا با همسر حرف هایی را که همسرتان گفته است، در حافظه تان نگه ندارید
بگذارید هر چه همسرتان حین دعوا گفته است، همان جا باقی بماند. با این حال به گفته دکتر «میشل گولاند» روان شناس، یکی از اشتباهات زوج ها این است که به همسر خود نمی گویند کدام یک از کلماتی که او در جر و بحث به زبان می آورد، آن ها را آزار می دهد. پس حتما در مورد کلماتی که برای شما آزاردهنده اند، با همسرتان صحبت کنید.
🌟تنها بر زبان آوردن «ببخشید» کافی نیست
لوریا پون متخصص ارتباط درمانی می گوید: «وقتی همسرتان از شما می خواهد تنهایش بگذارید یا این که خسته شده است و دوست دارد کار دیگری انجام دهد، فقط گفتن «معذرت می خواهم» برای التیام احساسات او کافی نیست و باید بگویید که من به خاطر فلان چیز یا فلان حرف، از تو معذرت می خواهم و در آینده سعی می کنم که...
🌟برای برخورد تندتان، بهانه تراشی نکنید
شما می توانید برای این دعوا میلیون ها بهانه بیاورید؛ مثلا بگویید: «روز کاری بدی داشته ام، سردرد دارم یا شب قبل بد خوابیده ام»؛ اما این جملات، مشکل را حل نمی کنند. به گفته دکتر گولان: «اگر شما عصبانی یا خسته اید و یا از نظر روحی آسیب دیده اید، باید این را به طرف مقابلتان بگویید. اگر یک روز در محل کار یا هر جای دیگری شرایط بدی را گذرانده اید که موجب عصبانیت شما شده است، قبل از رسیدن به خانه همسرتان را از این موضوع مطلع کنید تا او بداند شما بیشتر از شرایط عادی حساس و شکننده اید.»
🌟از دعوا فرار نکنید!
به همسرتان بگویید هر حرف یا سوالی دارد، می تواند از شما بپرسد و در مورد چیزهایی که بعد از دعوا هنوز او را آزار می دهد، صحبت کند. هرگز به دلیل ترس از دعوای مجدد از این مرحله فرار نکنید. اگر با هم صحبت نکنید، مشکل تان حل نشده باقی می ماند و ناراحتی ها از بین نمی روند. نسبت به حرف های همسرتان عکس العمل نشان بدهید؛ مثلا به او بگویید: «بنابراین منظور تو این است که ... درست است؟» و از او تایید بگیرید تا مطمئن شوید منظورش را فهمیده اید.
🌟آزار کلامی ممنوع
چه کار می کنید؟ دعوا؟! یادتان باشد در زمان دعوا حق داد زدن و برچسب زدن به همسرتان را ندارید؛ چون تاثیر آن به سادگی از بین نمی رود. به جای این کار، در زمان خونسردی درباره ناراحتی تان صحبت کنید.
🌟روی دلیل دعوا تمرکز نکنید
تفاوت دعوای بد و دعوای خوب، در این است که در دعوای خوب شما برای مسئله ای که بر سر آن جر و بحث کرده اید، راه حل پیدا می کنید؛ پس بهتر است روی عواملی که دعوا را به وجود آورده اند، متمرکز نشوید و انرژی تان را صرف پیدا کردن راه حل کنید. مثلا شوهرتان به شما گفته است از خانه پول بیاورید، اما شما فراموش کرده اید. بعد از یک جر و بحث بی اهمیت به دستگاه خودپرداز مراجعه می کنید و مشکل حل می شود. به جای این که تمام روز دعوایتان را به یاد بیاورید و به دنبال مقصر بگردید، سعی کنید از با هم بودنتان لذت ببرید.
🌟نگویید: «منظورم این نبود!»
گفتن این جمله مثل این است که می خواهید صورت مسئله را پاک کنید این کار اوضاع را وخیم تر می کند؛ زیرا جوابی که همسرتان به شما می دهد، این است که «چرا منظورت همین بود!» بازگشت به گذشته و تاکید بر گفته های خود و طرف مقابلتان باعث می شود به جای راه حل، بر آن چه گذشته است، تمرکز کنید.
🌟بعد از دعوا خود را سرزنش نکنید
همه ما دوست داریم همسری داشته باشیم که برای رابطه مان زمان بگذارد و دعوا کردن نشان دهنده این است که هر دو طرف روی رابطه کار می کنند و این رابطه برایشان مهم است؛ بنابراین اگر با همسرتان جر و بحث می کنید، باید از این بابت خوشحال باشید که زندگی تان را به حال خودش رها نکرده اید و هنوز این زندگی برایتان مهم است. به قول قدیمی ها، دعوا نمک زندگی است، فقط در مصرف این نمک زیاده روی نکنید..
پ.ن :یادتون باشه در زندگی زناشویی تعارض ،سوتفاهم ،عدم تفاهم کاملا طبیعیه. اگر تو زندگیتون تعارضات و چالشها را صبورانه حل میکنید لذا زوج توانمند ،سازگار و خلاقی هستید
بنابرین قدردان لحظات خوش زندگی زناشوییتان باشید و از همدیگر بابت این احساس خوش و لذت سپاسگذاری کنید
https://eitaa.com/hosiniya
#اضطراب_و_راهکار_ایحاد_آرامش
سلام و خداقوت... یه سوالی که مدتیه درگیرشم اینه که، اضطراب های درونی ما تا چه حدش ناشی از کمبود ایمانه و چه حدیش ناشی از محیط پرتنش؟من توی خانواده ای بزرگ شدم که از بچگی دعواهای مامان بابام رو که کم هم نبود یادم میاد و الان هم ادامه داره، بحث و دعوا و تنش.آیا اگه من واقعا ایمان داشته باشم، نباید هیچ استرس و ناآرامی درون قلبم احساس کنم؟
لطفا در این مورد توضیح بدید و همچنین راه های افزایش سکینه در قلب...
ممنون
🌹🍃 پاسخ مشاور 👇
عرض سلام و احترام خدمت شما خواهر بزرگوار
در رابطه با مسئله ای که شما فرمودین اضطراب درونتان متاثر از هر دوعامل میتواند باشد. نکته مهمی که باید توجه کنید این هست که بدانید اضطراب اساسا همیشه هم بد نیست احساسی طبیعی در انسان هاست، که هرکسی در شرایطی از زندگی آن را تجربه می کند. خیلی از افراد زمانیکه در کار دچار مشکل شوند، یا قبل از امتحان دادن و یا قبل از گرفتن تصمیم های حساس؛ و یا در مصیبتها و بیماری و یا مشکلات خانوادگی دچار تنش و اضطراب میشوند و طبیعی هم هست. اما باید توجه داشت که حد این اضطراب تا کجاست؛ گاهی این اضطراب سازنده و خلاق میشود و برای فرد مفید است و او را به تحرک و رشد وا میدارد. گاهی هم که از حد فراتر رود جنبه غیرسازنده و تخریب برای فرد دارد. پس باید اضطراب خود را در شرایط مختلف مدیریت کنید تا کمتر اثر منفی آن متوجه شما باشد.
⬅️گاهی نیز به این دلیل که از خدا دور میشویم دچار اضطراب و ناآرامی میشویم. همانگونه که در روایت آمده زمانی که از خدا دور شویم زندگی سخت میشود.
✨پس با توجه به شرایط زندگی شما و تنشی که بین والدین بوده طبیعیه که شما گاهی دچار استرس و ناآرامی شوید اما مسئله مهم این است که شما در برابر این استرس چه واکنشی دارید آیا منفعل هستید و اجازه میدهید مرتب ذهن و روح شما را درگیر کند و یا نه با به کاربردن مهارت و روش های کنترل استرس و اضطراب؛ مدیریت بهتری بر اون شرایط خواهید داشت... حتی شما میتوانید با مهارت و مدیریت؛ برخانواده اثرگذار باشید و تشویق به رفتار بر اساس مهارت کنید و زمینه کم شدن تنش بین اعضا را فراهم کنید.
⬅️در ادامه برای داشتن آرامش و سکینه در قلب توجه شما رو به نکات زیر جلب میکنم.
1_ ایمان بخدا ریشه و زمینه اضطراب را از بین میبرد. قرآن با تاکید میفرماید: "الا بذکرالله تطمئن القلوب" ...
یعنی آرامش روان تنها در سایه توجه به خداوند امکان پذیر است. راز اصلی احساس امنیت روحی و آرامش در میان مؤمنین آنست که روح آدمی ماورایی است و تا زمانی که متوجه خدا هست برای این نزدیکی احساس آرامش میکند.
پس شما نیز تلاش کنید که معنویت خود را با نماز اول وقت؛ توسل؛ زیارت و توکل بخدا افزایش دهید.
2_انتظاراتمان را از دنیا تعدیل کنیم.
امام علی علیه السلام میفرماید : "اگر شناختی که من از دنیا داشتم شما داشتید اندوهگین نمیشدید" .
بدانیم که لازمه زندگی دنیایی وجود مشکلات و سختی ها هست. باید برای حل مشکل انگیزه و مهارت کسب کنیم و خودمان را با زندگی هماهنگ کنیم. واجازه ندهیم تنشها و سختیها از ما فردی مضطرب و افسرده بسازد بلکه فردی آبدیده و هدفمند بسازد. 👌
3. تفویض امور به خداوند...
در مشکلات و سختیها توجه به راه حل ها کنیم اگر قابل حل هست که حل شود اگر نیست به خدا واگذار کنیم در روایت آمده است کسی که تدبیر آمورش را به خداوند واگذار کند خداوند امور ش را سهل و آسان میکند.
4. نوشتن... مسائلی که ما را دچار اضطراب و نگرانی کرده بنویسیم و بدانیم که نگرانی مشکلات ما را حل نمیکند بلکه باید چاره اندیشی مناسب نمود. با نوشتن؛ تخیله روانی انجام میگیرد و فرد احساس آرامش میکند و ذهن برای حل آن متمرکز میشود.
5. انتخاب دوستی مومن .... انتخاب دوستی باتقوا نه تنها در روحیه و بالا بردن اعتماد به نفس ما موثر است بلکه میتوان در نزد او عقده گشایی کرد. درددل کردن میتواند اضطراب درون را کاهش دهد.
6. انجام تفریحات سالم مثل ورزش کردن؛ پیاده روی؛ سرگرمی های سالم؛ دوش آب گرم و..... در کاهش اضطراب خیلی موثر هستند.
موفق باشید. 🌺
https://eitaa.com/hosiniya
▪🍃▪🍃▪🍃▪🍃☘🍃▪️🍃
مطابق #محاسبات_نجومی
🌸 #تقویم_اسلامی_نجومی_سه_شنبه
۱۲ اسفند ۱۳۹۹ هجری شمسی
۱۸ رجب ۱۴۴۲ هجری قمری
۲ مارس ۲۰۲۱ میلادی
🌙 امروز قمر در برج #عقرب قرار دارد . و روز چهارشنبه،ساعت ۱۴:۴۰ خارج می شود.
🚫 در طول مدت #قمردرعقرب از انجام امور اساسی، مهم و زیر بنایی زندگی بپرهیزید. مخصوصا عقد و ازدواج، انعقاد نطفه فرزند، سفر، شروع کار جدید ، امور لباس و...
☝ اگر در این مدت مجبور به انجام کاری بودید #صدقه دادن ، خواندن آیت الکرسی و توکل بر خدای متعال را فراموش نکنید.
❌نکته: (برخی بزرگان ، صبر نمودن برای امور مهم را تا حدود یکی دو روز بعد از قمردرعقرب نیز سفارش نموده اند).
🌸 اذکار سه شنبه :
- یا اَرحَمَ الرّاحِمین ( 100مرتبه )
- یا اللهُ یا رَحمانُ
- یا قابض (903 مرتبه) برای رسیدن به حاجت
🌸 سه شنبه شانزدهم قمری برای کارهای زیر مناسب است:
🔹خرید و فروش،
🔹کشاورزی ،
🔹ساخت و ساز
🔹تجارت و داد و ستد
🔹و امور معمولی روزانه خوب است.
🚫 برای شروع کارهای مهم خوب نیست، امور ازدواجی اقدام نگردد. مسافرت هم اگر ضروری است بعدازظهر با #صدقه باشد.
🌹 نوزاد امروز حالش خوب است ان شاءالله.
🌷 این سه شنبه شب طبق روایات (سه شنبه که شب شد) مباشرت برای زفاف و عروسی و فرزند دار شدن ، #مکروه است باید از آن #پرهیز شود.
✂ طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ،خوب نیست و غم و اندوه دارد.
♦ از نظر قمری هم #خون_دادن یا #حجامت، در این روز #خوب نیست و موجب بیماری می شود .
🚫 سه شنبه برای بریدن، دوختن ، خریدن و پوشیدن #لباس_نو روز مناسبی نیست و شخص، از آن لباس خیری نخواهد دید. (به روایتی آن لباس یا در آتش میسوزد یا سرقت شود و یا شخص، در آن لباس مرگش فرا رسد).
❌️️ این سه شنبه برای #نوره_کشیدن (رفع موهای بدن با نوره) مناسب است.
وقت #استخاره در روز سه شنبه: از ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۱۲ ظهر و بعداز ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر( وقت خوابیدن)
#اوقات_شرعی_به_افق_تهران
🔹اذان صبح: ۰۹ : ۵ 🔹طلوع آفتاب: ۳۳ : ۶
🔹اذان ظهر:: ۱۶: ۱۲ 🔹غروب آفتاب:۰۱: ۱۸
🔹اذان مغرب: ۱۸:۱۹ 🔹نیمه شب شرعی: ۳۵: ۲۳
💫ذات الکرسی عمود۱۱:۲۰
❣دعا در زمان ذات الکرسی مستجاب است.
🔴ذات الکرسی مخصوص روز #سه_شنبه است
📚 منابع مطالب ما:
الدروع الواقیة سید بن طاووس، سایت کانون قرآنی، وسائل الشيعه ؛ ج7 ، باب 190، حلیة المتقین، ختوم و اذکار، ج 1، ص 423، مفاتیح الجنان و بحارالانوار و تقویم المحسنین شیخ محدث کاشانی
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
https://eitaa.com/hosiniya
لطفا کمکهای خود را در این ایام مبارک به نیت در گذشتگان و سلامتی اعضاء خانواده برای👇
۱- کمک به نیازمندان
۲-کمک به حسینیه
۳-کمک به زلزله زدگان
به شماره کارت👇واریز ودر صواب آن شریک شوید
شماره حساب 1 010894278300 بشماره کارت بانک ملی ایران
6037991199520564
هیئت وحسینیه اباعبدالله الحسین ع
خلاصه داستان ظهور.mp3
2.54M
⁉️خلاصه ای از داستان فرایند ظهور
⭕️پاسخ: #ابراهیم_افشاری
🆔 https://eitaa.com/hosiniya
🔵 روش توسل به امام عصر
🔴 در هنگام شدائد و سختيها با سر برهنه رو به قبله مي ايستي و 570 مرتبه مي گويي :
🌺 يا حُجَّةُ الْقائِمُ
تأثير اين عمل مجرّب است.
📚 صحیفه مهدیه ص ۴۵۳
https://eitaa.com/hosiniya
🔴 دینداری دشوار در آخـــــــرالزمان...
🌕 آقا امام صادق علیهالسلام فرمودند:
«إِنَّ لِصَاحِبِ هَذَا اَلْأَمْرِ غَيْبَةً اَلْمُتَمَسِّكُ فِيهَا بِدِينِهِ كَالْخَارِطِ لِلْقَتَادِ، ثُمَّ قَالَ هَكَذَا بِيَدِهِ ثُمَّ قَالَ إِنَّ لِصَاحِبِ هَذَا اَلْأَمْرِ غَيْبَةً فَلْيَتَّقِ اَللَّهَ عَبْدٌ، وَ لْيَتَمَسَّكْ بِدِينِهِ»
«همانا صاحب الامر را غيبتى است که هر كسی در آن زمان دينش را نگه دارد مانند كسى است كه درخت خار قتاد را با دست بتراشد.(كنايه از نهايت سختى و آزردگى)؛ سپس فرمودند: اين چنين و با اشاره دست، مجسم فرمودند؛ حال كداميك از شما ميتواند خار آن درخت را با دستش نگه دارد؟! سپس لختى سر به زير انداختند و باز فرمودند: همانا صاحب الامر را غيبتى است، هر بندهای بايد در آن دوران از خدا پروا كند، و به دين خود چنگ زند.»
📗بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۱۱۱
📗کمال الدين، ج ۲، ص ۳۴۶
📗الکافي، ج ۱، ص ۳۳۵
📗الغيبة (للطوسی)، ج ۱، ص ۴۵۵
📗الغيبة (للنعمانی)، ج ۱، ص ۱۶۹
https://eitaa.com/hosiniya
🔴 آیا میتوان معصوم را در خواب دید؟
سوال را اینگونه مطرح میکنیم از کجا معلوم شخصی را که در خواب دیدهایم معصوم باشد؟!
🌕 رسول الله صلیالله علیه و آله فرمودند: «مَنْ رَآنِی فِی الْمَنَامِ فَقَدْ رَآنِی فَإِنَّ الشَّیْطَانَ لَا یَتَمَثَّلُ بِی فِی نَوْمٍ وَ لَا یَقَظَةٍ وَ لَا بِأَحَدٍ مِنْ أَوْصِیَائِی إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَة» «کسی که مرا در خواب دید، به درستی که مرا دیده است. زیرا شیاطین به صورت من در خواب و بیداری مجسّم نمیشوند. حتی به صورت اوصیاء من نیز تا روز قیامت در نمیآیند»
در پاسخ باید گفت: لازمهٔ دیدار معصوم علیهالسلام در خواب، این است که او را قبلا در عالم بیداری دیده و تصویرشان را بشناسیم وگرنه چگونه میتوان گفت: آن کسی را که در خواب دیدهایم همان معصوم است؟ ممکن است آنچه دیدهایم، انعکاس تصاویری باشد که در تلوزیون یا در کتابها دیدهایم. مضافا اینکه بعید نیست که تصاویر یا صداها و نشانههای دیده و شنیده شده از معصوم در عالم خواب، وسوسه و فریبی از جانب شیطان باشد. ضمن اینکه حقیقت خواب سازی توسط شیطان و جن، توسط روایات مورد تأیید واقع شدهاند:
🌕 آقا امام صادق علیهالسلام در این باره فرمودند: «الرُّؤْیَا عَلَى ثَلَاثَةِ وُجُوهٍ بِشَارَةٍ مِنَ اللَّهِ لِلْمُؤْمِنِ وَ تَحْذِیرٍ مِنَ الشَّیْطَانِ وَ أَضْغَاثِ أَحْلَامٍ» «رؤیا بر سه قسم است: بشارتی از جانب خداوند برای مومن، ترساندنی از طرف شیطان، و خوابهای آشفته»
پس به تصریح این روایت، هیچ اطمینانی بر این نیست که کسی را که در خواب دیدهایم معصوم علیهالسلام باشد، چرا که ممکن است ابلیس خودش را تزیین کرده و به عنوان پیامبر یا اوصیاء ایشان علیهمالسلام معرفی کرده باشد. لذا در صورت تشکیک (اذا جاء الاحتمال بطل الاستدلال) نمیشود به سخن فرد در رؤیا اعتماد کرد.
📗بحارالأنوار، ج ۳۰، ص ۱۲۷
📗تفسیر صافی، ج۳، ص ۲۳
📗عوالم العلوم، ج۲۰، ص ۱۱۴
🔴 توجــــــــه: این مطلب را رد ادعای احمدالحسن(دجال بصره) وارد کردیم؛ چرا که این کافر ملعون برای اثبات و حجیت ادعای شیطانی خود پیروانش را بر خواب ارجاع میدهد و رؤیا را سند و شهادتی از سوی پروردگار میداند و آنچه ما گفتیم سوای از رویای صادقه میباشد:
🌕 حضرت آقا امام رضا سلام الله علیه:
«إِنَّ الرُّؤْيَا الصَّادِقَةَ جُزْءٌ مِنْ سَبْعِينَ جُزْءاً مِنَ النُّبُوَّةِ.»
«رؤیاى صادقه جزئى از هفتاد جز از نبوّت است.»
📗من لا يحضره الفقيه، ج۲ ص ۵۸۵
📗الامالي(للصدوق)، ص ۶۴
📗عيون أخبار الرضا، ج۲ ، ص ۲۵۷
📗بحار الأنوار، ج۴۹ ، ص ۲۸۳
📗مدينة المعاجز، ج۷، ص ۱۸۳
https://eitaa.com/hosiniya