نویسندگان حوزوی
در دومین دوره پاسخگویی به شبهات وهابیت برای طلاب حوزههای علمیه مطرح شد؛ 🔺اعلام اضافه شدن درس "پاسخگ
#قلمدون
🔆 این خبر خوب است، این که حوزه علمیه به این نتیجه رسیده حتی در مواجهه با کلان شبههها باید از مقدمات و سطوح پایین حوزوی شروع کند.
🔻برای رسیدن به این فهم آیا میدانید چه تلاشهایی از خودکنشگرها و خودجوشها صورت گرفته است؟
🖍 آیا میدانید برای تغییر نگرش برخی مدیران حوزه در یک مسألهای باید سالها عمر گذاشت، باید پیر شد؟!
📍۴۶ سال از انقلاب اسلامی گذشته و آقایان سیاستگذار تازه دریافتند تا طلاب پرسشهای زمان و زمانه و شیوههای رویارویی با آن را درنیابند، حوزه ای ناکارا و بیرمق تقدیم جهان امروز خواهیم کرد.
پ.ن: اما درباره زبان قلم و نگارش رسانهای در حوزه، عمق فاجعه را شرح نتوان کرد؛ لبریز از نافهمی زبانیم.
#تربیت_جهانی_طلاب
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
همدلی_کودکانه
✍ دکتر سیدموسی موسوی در کانال رسالتنا نوشت:
اندیشمندانِ روانشناسی کودک قائلاند کودک در سن هفت هشتسالگی شروع به ایجاد یک ویژگی بسیار مهم در زندگی میکند؛ آن ویژگی همدلی است، کودکان در این سن توانایی درک دیدگاههای دیگران و یادگیری نحوه مدیریت بهتر احساسات خود را توسعه میدهند و همدلتر میشوند.
باتوجه به این نکته، یکی از صحنههای زیبای تربیتی در #پیادهروی_اربعین همدلی کودکان خردسال با بزرگسالان است.
حتما در این سفر لذتبخش، بچههایی را میبینی که رو به زوّار ایستاده و دستشان را بالا میبرند و با صدای بلند فریاد میزنند: «لبیک یا حسین، لبیک یا حسین»؛ یا بچههای کوچکی که دستمال کاغذی یا لیوان پخش میکنند، یا اینکه ملتمسانه شما را به موکب عشق دعوت میکنند تا برای بشقابی غذا و ماء بارد مهمانشان باشی.
اینجاست که یکی از جنبههای انسانسازِ تربیتی در #اربعین حسینی را به چشم میبینی که چقدر کودکان در این سن و سال مهارت همدلی میآموزند.
#اربعین
#روایت
#نویسندگان_حوزوی_آذربایجان_غربی
@howzavian_westazarbaijan
.
«انقلاب چادرها»
✍🏻سیده ناهید موسوی
پلکهایم سنگین شد و چشمانم به التماس کردن افتادند،تا بلکه خاموشی زده و سر بر بالین بگذارم. اراده کردم و نباید بدقولی کنم، از طرفی لذت کتابخوانی گاهی استراحت را هم برایم بی معنا میسازد. سه فصل پایانی کتاب را باید همین امشب به پایان برسانم، اصلا به اوج قصه رسیدم، راهی جز خواندن خطوط آخر کتاب در ساعتهای نزدیک به سحر نبود.
دشمن مشترک همه بشریت در طول تاریخ، نظام سرمایه داری بوده است، آنانی که شعار میدادند؛ بدون تانک و موشک بلکه با عقیده به جنگ با عقیده باید رفت. پرواضح بود که با کشتار مسلمانان عقاید آنان تغییر و نابود نمیشود. بلکه با مذهب آنان جنگیدن نتیجه مطلوب نظام استکباری و سرمایهداری حاصل شده و به راحتی فکر و روح بشر رو به اسارت میگرفتند.از حجاب تا برهنگی، ازشبه روشنفکران و نظریه پردازانی که کَمر همت برای دشمنی با حجاب و اسلام بسته بودند.درواقع از مهمترین دلایل پوشش، مبارزه در برابر فرهنگ سرمایهداری و استعماری است.
گرچه نظام پادشاهی در ایران ۲۵۰۰سال استمرار داشت؛ اما وقتی که این نظام درمسیر مبارزه با دین و به ویژه حجاب قرار گرفت، مردم این سرزمین و خصوصا زنان؛ با ارادهای قوی به مبارزه برخاستند و نهایتاً انقلابی آفریدن که در برخی رسانههای جهانی «انقلابِ چادرها» نام گرفت. به عقیده برخی این انقلاب نبود که زنان را با حجاب کرد، بلکه حجاب بود که انقلاب آفرید. بی شک سخن از حجاب، فقط سخن از پوشش نیست بلکه سخن از یک مکتب و چارچوب فکری هست. و فریاد بلندِ چادرهایی که انقلاب کرده بودند این بود که زن در عین پای بندی به فطرت و داشتن پوشش مناسب میتواند در جامعه، نقش بینظیری داشته باشد. دقیقا نقطه مقابل خط فکری سرمایهداران که به مذاق آنان خوش نیامد.
همینطور که صدای کلمات کتاب در ذهنم میپیچد، یاد حرفهای مهمان چند هفته پیش میافتم که برای ادامه تحصیل روسیه را انتخاب کرده بود و از احترام و برخورد فوق العاده مردم روسیه با ایرانیان میگفت، از قوانین رعایت لباسهای پوشیده در کلاس درس و دخترانی که ملزم به رعایت قوانین میشدند. از انسانیت همکلاسی خود که وقتی متوجه روزهدار بودنش میشود روبه دیوار لقمهاش را تمام میکند. همه اینها شاید نقاط مشترک فرهنگ زیبای ایرانی با آن کشور اروپایی بود.فارغ از ملیت، مسلمانان درهمه جای دنیا دارای اُبهت و محترم شمرده میشوند.و این یک نقطه قوت برای مسلمان است، اما ضعف بزرگی برای دشمنان هست.
داستان خوش کتاب با مسلمان شدن دو دختر آمریکایی تبار و محجبه شدن آنها پایان یافت. تا هرگز قدرت دین مبین اسلام و تاثیر حجاب بر درون و فطرت انسانها به ویژه زنان از یادها پاک نشود. هرچند کشورهای اروپایی فراوانی همچون فرانسه و... مخالفان سَرسخت حجاب و محجبهها هستند اما بانوان ایران زمین «پرچمداران» حجاب اصیل اسلامیاند. و در نهایت فراموش نکنیم که «ما به دنیا آمدیم تا قیمت پیدا کنیم، نه اینکه به هر قیمتی زندگی کنیم.»*آیت الله العظمی بهجت.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔸مجلس ناتمام!
62 نماینده غایب بودند!
از مهمترین شئون نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، بررسی برنامههای وزیران پیشنهادی دولت و رأی اعتماد به آنهاست.
مجلس شورای اسلامی ۲۹۰ نماینده دارد.
رأی هر کدام از آنان میتواند سرنوشت کشور را تغییر دهد.
اما سومین جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم نیز با حضور ۲۲۸ نماینده محترم آغاز شد!
آن ۶۲ نماینده دیگر کجایند؟!
چه کار مهمتری از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دارند؟!
آیا جایی هست که دلیل غیبت آنان در مهمترین روزهای مجلس را جویا شود؟!
✍️ احمد حسین شریفی
#مجلس
#نظم
@howzavian_hamedan
♨️اونایی که هشتگ میزنین "اربعین را مصادره نکنید" آیا نمیدونن هزاران رزمنده بسیجی، حشدالشعبی و ...چقدر سختی کشیدن و جانفشانی کردن تا این مسیر باز شده
♨️حالا با خیال راحت و امنیت کامل کولتو برداشتی و رفتی مشایه
اگه نظام اسلامی با عنایات اهل بیت میدون داری نمیکرد شما الان عراق نبودی
🆔 @antisecular_ir
💠سقوط دولت مصدق نتیجه جدایی از دین و روحانیت
نهضت ملى ايران با رهبرى آيتاللَّه سيدابوالقاسم #كاشانی (ره) و مبارزات قهرمانانه ملت مسلمان ايران در ٣٠ تير ١٣٣١ به اوج خود رسيد و طومار استبداد و استعمار درهم پيچد و دکتر مصدق دولت را به دست گرفت، اما متأسفانه در طول نزدیک به سیزده ماه اتفاقاتی رخ داد كه نهضت مردمى ایران از مسير اصلى خارج شد و بالاخره با یک کودتای نظامی، دولت مصدق سقوط کرد؛
هرچند که اين واقعه بسیار تلخ تاريخی، خیلی زود شیرینی نهضت ملی شدن صنعت نفت را از بین برد، اما درسهای فراوانی برای ملت ايران به همراه داشت که بسیاری از مورخین و سیاستمداران داخلی و خارجی آن را بررسی و تحلیل نمودهاند؛
یکی از برجستهترین شخصیتها و اندیشمندانی که این واقعه تاریخی را نقد کردهاند، حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) هستند که در سخنرانیهای مختلف به علل و عوامل شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت پرداختهاند، که در ادامه به بخشی از یکی از سخنرانیهای معظمله دراینباره اشاره مینمائیم:
«من به جوانان عرض میکنم، با تاریخ گذشتهی نزدیک کشورتان آشنا شوید؛ چون یکی از راههای فریب و اغواگری، تحریف تاریخ است که امروز متأسفانه این کار بهوفور صورت میگیرد؛ مرحوم کاشانی کسی است که به کمک ایشان، دکتر مصدّق و دیگر سرانِ نهضت ملی شدن صنعت نفت توانستند حمایت مردم را به این حرکت جلب کنند؛ والاّ حمایت مردم جلب نمیشد! کسی مصدّق را نمیشناخت! کسی معنای ملی شدن صنعت نفت را نمیدانست... (در این میان) مرحوم آیةاللَّه کاشانی وارد میدان شد؛ سابقهی این مرد را، علماء میشناختند و مردم ایران هم به ایشان ارادت داشتند؛ او کسی بود که به وسیلهی قشون غاصبِ مداخلهگرِ انگلیس در ایران، از کشور تبعید شده بود... وقتی که از تبعید به تهران برگشت، امواج احساسات و ارادت مردم نسبت به این روحانی مجاهد و مبارز، چنان توفانی به راه انداخت که همهی دشمنان را پس زد و انگلیسیها و دیگران حساب کار خود را کردند و فهمیدند که مبارزه با این عالم روحانی به جایی نخواهد رسید؛ بعد (از آن) مرحوم آیةاللَّه کاشانی به عنوان نمایندهی مردم تهران و رئیس مجلس آن روز، از طرح ملی شدن صنعت نفت حمایت کرد... او چنان دلهای مردم را مثل مغناطیس به خود جذب میکرد که هیچ عامل دیگری نمیتوانست جای این حرکت را بگیرد و به این ترتیب در سال ۱۳۲۹ شمسی... مردم طرفدار ملیشدن صنعت نفت ایران شدند و علیرغم اینکه محمدرضا (شاه) موافق نخستوزیری مصدّق نبود، به پشتیبانی حمایت مردمی، مصدّق نخستوزیر شد؛ (بیشک) اگر مرحوم آیةاللَّه کاشانی این حمایت عظیم مردمی را برای مصدّق به وجود نمیآورد، او نخستوزیر نمیشد... اینها جزو واضحات تاریخ است..؛
(اما نکته) بسیار مهم این ماجرا این است که... دشمن (در این زمان) فهمید که راز پیروزی ملت ایران چیست! لذا درصدد برآمد تا سیاسیّون و سردمداران دولتی را از «روحانیت و دین» جدا کند و متأسفانه موفّق هم شدند..؛
(از شروع نهضت تا سرنگونی دولت مصدق) یک سال و یک ماه بیشتر طول نکشید؛ در این مدت با وساطت ایادی ضدّ استقلال این کشور و با توطئهی دشمنان این ملت، دکتر مصدّق مرتّب فاصلهی خود را با آقای کاشانی زیاد کرد، تا اینکه آیةاللَّه کاشانی چند روز قبل از ماجرای ۲۸ مرداد نامه نوشت که من میترسم با این وضعی که دارید، علیه شما کودتا کنند... (اما) دکتر مصدّق گفت: من مستظهر (متکی) به پشتیبانی مردم ایران هستم! اشتباه او همینجا بود؛ ملت ایران را سرانگشت روحانیت، کسی مثل آیةاللَّه کاشانی وادار میکرد که صحنهها را پُر کند و به میدان بیاید و جان خود را به خطر بیندازد؛ (لذا) در ۲۸ مرداد که... دولت مصدّق او (مرحوم کاشانی) را منزوی و از خود جدا کرده بود... مردم نیز در صحنه حضور نداشتند؛ و کودتاچیان مأمور مستقیم آمريکا... مصدّق را سرنگون کردند؛ پس از آن هم دیکتاتوریِ محمدرضاشاهی به وجود آمد که بیستوپنج سال این ملت زیر چکمههای دیکتاتوری او لگدمال شد و ملی شدن صنعت نفت هم در واقع هیچ و پوچ گردید... (همهی اینها) به خاطر جدا شدن از «روحانیت و دین» بود، اینها عبرت است؛ شبیه همین قضیه در صدر مشروطیت اتفاق افتاد..؛ من از اینکه میبینم جوانان ما از این قضایا بیاطّلاعند، رنج میبرم! همیشه اطّلاع از آنچه که دشمن در گذشته عمل کرده است، موجب میشود که انسان ترفندهای دشمن را در زمان خودش هم بداند...» (سخنان معظمله مورخ ۱۳۸۰/۰۸/۲۰)
✍🏼روزبرگ شیعه
#نویسندگان_حوزوی_اصفهان
🆔 @howzavian_isfahan
#محتوای_تبلیغی
بستۀ جامع اربعین (ویژهٔ مبلغان)
تنوع محتوایی با بیش از ۱۰۰ محصول
ــــــــــــــــــــــــ
1️⃣ اربعین ما را کجا میبرد؟! از «استاد پناهیان»
🔸برای مشاهده و دریافت محتواها به نشانی زیر مراجعه نمایید:
https://B2n.ir/j83421
2️⃣ اربعین اقتصاد
🔹برای مشاهده و دریافت محتواها به نشانی زیر مراجعه نمایید:
https://B2n.ir/f83103
3️⃣ بستۀ جامع محتوایی
🔸برای مشاهده و دریافت محتواها به نشانی زیر مراجعه نمایید:
https://B2n.ir/y97516
4️⃣ اربعین شروعی برای زندگی تازه از «استاد پناهیان»
🔹برای مشاهده و دریافت محتواها به نشانی زیر مراجعه نمایید:
https://B2n.ir/k51964
5️⃣ موج سوم عشق از «استاد قنبریان»
👈برای مشاهده و دریافت محتواها به نشانی زیر مراجعه نمایید:
https://B2n.ir/y75836
6️⃣ پای سفرۀ اربعین
👈برای مشاهده و دریافت محتواها به نشانی زیر مراجعه نمایید:
https://B2n.ir/b32626
7️⃣ قدمقدم تا ظهور
👈برای مشاهده و دریافت محتواها به نشانی زیر مراجعه نمایید:
https://B2n.ir/n44516
ــــــــــــــــــــــــ
همقلم
شبکۀ ملی تولیدکنندگان محتوای تبلیغی
eitaa.com/Hamghalam
📌تمدن اربعين
✍قاسم يزدانی
آن طرف هتل «پالمز کازینوی لاس وگاس» قرار دارد با شبی چند ده هزار دلار حق اقامت، که تنها پذیرای #قارون های عصر مدرن است و این طرف، #موکبهای فراوان حسینی که به رایگان، پذیرای تمامی #عباد_الله می شوند(اینجا).
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
در آن سوی به نام علم و به پشتوانه انواع کدکس های غذایی علمی!!، کهنه ترین و کپک ترین غذاها را #کنسرو می کنند و با انواع و اقسام افزودنی های مضر به خورد بشر می دهند و در این سوی، در مسیر تمدن اربعین، #تازه_خوری در جریان است و سلامت.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
در آن سوی از تمدن شیطان، #هوش_مصنوعی را می بینی که برای سلطه حداکثری بر بشر، تنها کردن و حذف #روابط_انسانی می تازد و در این سوی، #خانواده_بیست_میلیونی اربعین را، با واقعی ترین، زنده ترین و گسترده ترین روابط عمیق انسانی.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
دنیای قارونها و فرعونها را ببین که ثمره اقتصاد مریض و متمرکز نظام سرمایه داری اند و خیل عظیم بردگان بی اختیار را. و این طرف را نظاره کن! دنیای #مدیریت_مردمی تمدن اربعین و خیل عظیم آزادگان مختار را. در اینجا هرکسی نقشی دارد و سهمی! آنقدر که یکی برای زائران #سایه می شود و آن مادر پیر، با تکه کارتنی رهروان را خنک می کند.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
آن طرف را ببین که در دنیای ظلمانی سند۲٠۳٠ و #برابری_جنسیتی چه می گذرد. ابلیس را که در تدارک نبردی تمام عیار با خانواده و انسانیت است. از سویی به دنبال احیای #قوم_لوط است و از دیگر سوی، با انواع روشهای علمی! برای اختلاط نطفه ها و حرام زادگی و تغییر جنسیتها در تلاش.
این طرف اما در دنیای #حلال_زادگان تمدن نور، مردان و زنانی وجود دارند که در دانشگاه اربعین، مشق جوانمردی، غیرت، عفاف و حریم می کنند و برای واژه مقدس #ناموس جان می دهند.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
آن طرف پاریس را می بینی که مدعی #امامت بر شهرهای عالم است و برای میزبانی کمتر از بیست هزار ورزشکار دچار مشکل می شود و این طرف، نجف و کربلا را ببین که بیش از بیست میلیون نفر را به رایگان پذیرا می شوند و پذیرایی می کنند و مشکلی هم ندارند.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
آن طرف را ببین که با انواع و اقسام دلایل علمی!! کندن از دیگران و له کردن شان را توجیه می کنند و این طرف را دل بده! هرچه دارند فدایت می کنند و باز خود را شرمنده و مدیون تو می دانند.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
مطالعه بیشتر: تمدن اربعین
التماس دعا برای جاماندگان
٢٦ مرداد ۱۴٠۳/سال چهارم
#يادداشت
#اربعين
#نویسندگان_حوزوی_خراسان
https://eitaa.com/joinchat/3164274938C4f975d6c1b
.
#تبعید_ادبیات_اجتماعی
☑️ شیوخ الازهر شاگرد سید جمالالدین همدانی
📌 تبعید غمانگیز
علامه حکیمی مینویسد: «یکی از بزرگترین متفکرانی که _به تصدیق همه آگاهان شرقی و غربی و حتی خود عرب_ در بازسازی ادبیات اجتماعی عرب نقشی بسیار مهم_بلکه منحصر به فرد_داشته است، سید جمالالدین شیعه ایرانی همدانی است. اما روزی که ما او را با تن برهنه در زمستانی مهیب، از حضرت عبدالعظیم بیرون کشیدیم و به دست دژخیم سپردیم و تبعید کردیم، آنان از وی استقبال کردند. هشت سال شب و روز با او بودند و از خرمن اندیشههای او خوشه چیدند، روزنامهنویسان متعهد و ادیبان آگاه در مکتب او پرورش یافتند و فقها و شیوخ ازهر، دست از بستهذهنی و محدوداندیشی برداشتند و به ندای مصلح روشننگر پاسخ دادند.»
📕 «کلمه و کتاب»
#کتابخوانی
#تراث_همدان
#نویسندگان_حوزوی_استان_همدان
🖊 @howzavian_hamedan
اوصاف مسئول تراز انقلاب اسلامی
یک مقام مسئول در تراز انقلاب اسلامی باید دارای ویژگیها و اوصافی باشد که نشاندهنده پایبندی عمیق او به ارزشها و اصول انقلاب اسلامی بوده باشد. این اوصاف عبارتند از :
▫️ ایمان و تقوا: مسئول در تراز انقلاب اسلامی باید فردی مؤمن و متقی باشد، یعنی در رفتار و عمل به اصول دینی و اخلاقی پایبند باشد و در تصمیمگیریهای خود از معیارهای الهی و اسلامی تبعیت کند.
▫️ تعهد به ولایت فقیه: پذیرش و پیروی از رهبری ولایت فقیه یکی از اصول اساسی برای یک مسئول انقلابی است. او باید در تمامی امور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود از خط مشی و رهنمودهای ولی فقیه پیروی کند.
▫️ اخلاص در عمل: اقدامات و تصمیمات او باید خالصانه و برای رضای خداوند باشد، نه برای کسب منافع شخصی یا گروهی. این اخلاص باعث میشود که او در هر شرایطی منافع عمومی را بر منافع شخصی ترجیح دهد.
▫️ عدالتخواهی: یکی از ویژگیهای مهم یک مسئول انقلابی، عدالتخواهی و تلاش برای برقراری عدالت در تمامی حوزهها است. او باید همواره در پی دفاع از حقوق مردم، به ویژه محرومان و مستضعفان باشد.
▫️ تدبیر و مدیریت جهادی: مسئول انقلابی باید توانایی مدیریت جهادی داشته باشد، به این معنا که در شرایط سخت و بحرانی بتواند با اتکا به خداوند و بهرهگیری از منابع موجود، مشکلات را به نحو احسن مدیریت کند. او باید به مردم خدمت کند. کارهای مردم را در اداره جات با کمترین زمان ممکن با خوش رویی و اهتمام لازم راه بیندازد.
▫️ سادهزیستی و دوری از تجملگرایی: سادهزیستی و پرهیز از زندگی تجملاتی از ویژگیهای بارز یک مسئول انقلابی است. او باید در سبک زندگی خود همانند خود مقام معظم رهبری نشان دهد که به اصول زهد و قناعت پایبند است.
▫️ مردمی بودن: مسئول در تراز انقلاب باید با مردم در ارتباط نزدیک باشد، به مشکلات و نیازهای آنان توجه کند و خود را از مردم جدا نداند. او باید همواره برای حل مشکلات مردم در دسترس باشد. اجازه انباشته شدن پرونده در اداره جات را ندهد. بخاطر یک امضا ، روزها مردم ویلان و سرگردان نکند.
▫️ پایداری و مقاومت: در برابر فشارها و تهدیدها، مسئول انقلابی باید مقاومت کند و در مسیر حفظ و اجرای ارزشهای انقلاب اسلامی پایدار بماند. این ویژگی به او کمک میکند تا در برابر مشکلات و دشمنان داخلی و خارجی استوار بایستد.
✅ یک مقام مسئول با داشتن این ویژگیها میتواند نقش مؤثری در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی ایفا کرده و ضمن کسب رضایت و نعمات الهی ، مردم را به انقلاب اسلامی خوش بین و رضایت مند نماید.
✍️ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
🔻 عقبنشینی غیرتاکتیکی ممنوع!
▫️ عقبنشینی! این کلمه گاهی به گوش که میخورد، بوی ترس و ضعف میدهد. اما نه همیشه. گاهی هم که عقب میروی، آمادگی است برای جهش؛ مثل آن وقتی که دستت را بهعقب میکشی تا با تمام قدرت مشت کنی و بکوبی. حضرت آقا در همین حوالی اشاره داشتند که عقبنشینی غیرتاکتیکی، غضب الهی را به دنبال دارد. دقیقاً همان چیزی که در آیه ۱۶ سوره انفال بیان شده؛ یعنی وقتی که عقبنشینی بدون هدف، یعنی پا پس کشیدن از ایمان و میدان.
▫️ بله، عقبنشینی اگر برنامهریزی شده و با نیت تجدید قوا باشد، یعنی قدرت درونی و اعتماد به نفس. اما وقتی صرفاً از سر ترس و ضعف باشد، یعنی ایمان را کنار گذاشتهایم و خودمان را در معرض غضب الهی قرار دادهایم.
▫️ درست همینجاست که حرف آقا معنی پیدا میکند؛ جایی که عقبنشینی تاکتیکی، راهی به سوی پیروزی است و غیرتاکتیکیش، راهی به سوی سقوط. پس حواسمان باشد که از هر عقبنشینیای، نباید تعبیر به تاکتیک شود. این تفاوتِ آشکار بین حکمت و ترس است؛ بین تدبیر و بیتدبیری.
▫️ در نهایت، تمام حرف این است: مقاومت و ایستادگی، آن هم با تکیه بر تدبیر و ایمان. اگر قرار است عقب برویم، فقط به خاطر این باشد که جلوتر بپریم. اما اگر عقب رفتنمان از سر ترس باشد، خدا میداند کجا فرود میآییم. پس باید چشم و دل را از ترس و تردید شست و به جای عقبنشینی از سر ضعف، با قدمهایی محکمتر به پیش رفت.
✍🏻 نورالدین حافی
#خون_خواهی
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
.
🔖 دردِ جاماندگی!
✍️ مهدوی
نصیبتان مباد حالِ این روزهایم! خدا نیاورد برایتان، لحظات حسرتباری که اینروزها سپریمیکنم.
هر چقدر تا به امروز نفس امّاره میتاخته، اینروزها مغلوب لوّامه گشته و او هم، سرِ خجالت پایینانداختهاست، زیرا که خود را مقصر بزرگ این حسرت بزرگ و بیتوفیقی میداند. نمیدانم کجا بهانهآوردهام برای یاری خیمهی حسین(علیهالسلام) که اینروزها بهانهها سر راهم صفکشیدهاند تا پایم به آن خیمهی مقدس نرسد؟ آری ایناست وصفِ حالِ لحظاتِ منِ جامانده.
پای ارادت، بدجوری در گِلمانده و از همراهیِ عشاق عقبماندهام. برگزیدهها رفتند و به آغوش ارباب رسیدند و من ماندم و اشک و غم و حسرت.
خوبانِ روزگار کولهبارِ ارادت بربستند و پا به مسیر عشق نهادند و سهمشان شد، زیارت شاه و من ماندم و سینهای پرآه. با هر وداعی از سوی خوشروزیانِ عالم، فاتحهی دلم را خواندم و التماسشان کردم برای اِحیای این بیمارِ در حال احتضار. آری در احتضاری مرگبار دستوپامیزنم و چنگ به بسترِ بیتوفیقی میزنم و حسرت، راه نفسم را بستهاست.
آقاجان! ارباب خوبم! محتاج نگاهم، از آن نگاههایی که حرّ را پروازداد، دام دنیا بدجوری پاگیرم کردهاست. وای بر من! اگر در دامگیرافتاده، به صحرای قیامت برسم. حضرت شاه! این کنیز، بیتابت گشته و در آتشِ دوری میسوزد و نمیسازد با دلِ بیقرارش برای شما. کاش بشود نقطهی پایانی به این خط طولانی حسرتم عنایت فرمایید، به حقِّ خواهر عقیله و صبورتان زینب کبری(سلاماللهعلیها)!
بگو بگو به کدامین دعات خواهم یافت؟
بگو کجا برم این حسرت سوالی را؟
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔻بازسازی ذهن
‼️نگاهی به رباتهای شناختی
▫️مهمترین کاری که ذهن انجام میدهد و نقطۀ تمیز انسان از سایر موجودات محسوب میشود، تفکر است. امور دیگری مانند یادگیری، حافظه، فرایند به خاطر سپردن و به یاد آوردن، زبان، قضاوت و تصمیمگیری، اموری هستند که ذهن انجام میدهد و ما میتوانیم از طریق هریک از این رشتهها، در این امور دقیقتر باشیم.
▫️باید به این جمله که «علومشناختی مجموعهای از علوم برای شناخت ذهن است» برگردیم و به این بیندیشیم که علومشناختی مانند سایر رشتهها، به یک جنبه از زندگی انسانها مربوط نمیشود؛ یعنی مانند پزشکی نیست که فقط به جسم انسان مربوط است، روانشناسی نیست که فقط به حال روح و روان شخص بپردازد یا مثلاً جامعهشناسی نیست که صرفاً مشکلات جامعه را موردتوجه قرار دهد؛ در واقع، علومشناختی به همۀ ابعاد زندگی انسان برمیگردد.
📝بهار محمودی، پژوهشگر علوم شناختی
➕ جهت خرید شماره پنجم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
.
🔴 وقتی فضای مجازی هم اعتقادات را دستکاری میکند و هم بازار طلا را
صف طولانی مردم برای خرید طلا در ۱۳ صفر/ در سالهای گذشته چنین چیزی را ندیده بودیم/ ما هم تعجب کردیم
نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر:
🔹در پی انتشار محتوای فضای مجازی درباره اینکه خرید هر مقدار طلا در روز ۱۳ صفر خوش یمن است و به اصطلاح «شگون» دارد، روز گذشته شاهد صف طویل خرید طلا بودیم و بازار بسیار شلوغ بود.
🔹این تقاضای قابل توجه برای خرید طلا در حالی بود که در سالهای گذشته چنین رسم و رسومی را در بین مردم ندیده بودیم و باید بررسی شود چگونه فضای مجازی توانسته بر باورها و اعتقادات مردم چنین اثری بگذارد/ایلنا
اتفاقا ما هم در پرسشهای این روزها با این مسأله مواجه شدیم.
خرافهگرایی از جمله آسیبهای دینداری است که عوامل متعددی میتواند زمینهساز آن شود.
یکی از مهمترین دلایل گرایش مردم به خرافات، وجود مشکلات و عدم توانایی در حل مسائل زندگیست. افرادی که فهمِ درستی از موضوع توسل ندارند و یا رنگِ توکل بر خدا و توسل بر اهلالبیت علیهمالسلام در زندگیشان کمرنگ است پتانسیل بیشتری برای جذب خرافات دارند.
✍️ زهرا ابراهیمی
#نویسندگان_حوزوی_اصفهان
🆔 @howzavian_isfahan
تبلیغ باورها با اشاره
✍️سيد موسی موسوی
دیروز شیعه مخلص #آلمانی را در موکب دوستان #جمهوری_آذربایجان در عمود ۵۳۰ ملاقات کردم، وقتی دید آذریها لیموترش تازه را خورد کرده و در چایی انداختهاند، هوس چای آذری کرد.
نکته جالب این ملاقات برایم این بود که به کولهپشتی خود اشاره کرد تا بنده را متوجه چیزی کند، در ابتدا متوجه منظورش نشدم تا اینکه کولهپشتی اش را در آورد و سربند قرمزی که روی آن "اللهم عجّل لولیک الفرج" نوشته شده بود را نشانم داد.
این شیعهی با معرفت، خواست با یک اشاره به من بگوید پیادهروی اربعین، امتداد راه امام حسین (علیه السلام) و رسیدن به ولی زمان (عج) است.
باید اعتراف کنم این نکتهی تبلیغی را از ایشان یاد گرفتم که بعضاً با یک اشاره به یک نماد، میتوان کار تبلیغی کرد.
#تبلیغ_بین_الملل
#اربعین_حسینی
#نویسندگان_حوزوی_آذربایجان_غربی
@howzavian_westazarbaijan
.
«اربعین» تولد یک نسل جدید ..
اگر کسی بخواهد-خواسته یا ناخواسته- خود و دیگران را از دیدن واقعیتهای اصلی، شگرف و سرشار از لذت معنوی پیادهروی اربعین محروم کند، باید این پدیدۀ بزرگ و شگفتانگیز را صرفاً با عینک مناسک، آن هم مناسک شیعی ببیند!
یا از همه بدتر و دورتر، از این راهپیمایی تفسیری «سلبی» ارائه و آن را به «لشکرکشی» فرقهای با انگیزههای تولید نفرت و تفرقه تقلیل دهد.
تحلیل اربعین با کانتکست مناسکگرایی، و تقلیل این پدیده در سطح یک رسم و آئین، نامی جز ظلم به صاحب این مسیر نورانی و همه کسانی که با باورهای گوناگون در آن حاضرند ندارد.
مسلماً اربعین منسکی از مناسک شیعه هست، اما نه فقط همین!
در جهان ورژن قرن ٢١ و در مدرنیتهای که فردگرایی مبالغهآميز و بزک شده ترویج میشود، پدیدهای عمیق ظهور کرده که همه تعاریف و فهمهای رایج را زیر سئوال برده است!
در دنیایی که افکار عمومیاش مسحور جلوهها و عشوههای متظاهرانه عقلانیت ابزاری غرب است، ناگهان عقلانیتی به میدان آمده که با تاکید و تحکیم ارزشها در برابر سلطۀ همه جانبه امپراتوری غرب و پروپاگاندای رسانهایش قد علم کرده است.
اربعین تولد یک نسل جدید است؛ نسلی که میتواند تحت لوایی واحد پایان دهنده قوم گراییها و فرقهگراییهای باشد.
اربعین مظهر تلاشی تاریخی برای ایجاد یک ملیت و نشنالیتی جدید است؛ ملیتی که محدود به جغرافیا و خاک نخواهد بود.
اربعین رنسانسی است که برای تشکیل امت واحده به معنای واقعیاش به راه افتاده است.
به برکت اربعین دور نیست آن روزی که وقتی از فرزندان ما در مورد ملیتشان میپرسند، پاسخ خواهند شنید: مسلمان؛ مسلمانی که به اسلام محمد(ص) ایمان آورد و با حسین(ع) ایمانش را تثبیت کرد و بقا داد!
✍️ علی خسروی
@bahr_dar_koze
@howzavian_hamedan
تمثال حاج قاسم
✍ عبدالحسین مرادی
ما هرسال از جاده کاظمین که اکثرا عرب هستند ، پیاده روی می کنیم
از این پرچما به شکل تمثال اهل بیت زیاد تو مسیر دست عراقیا هست
از از جلوی یک موکب داشتیم رد میشدیم که یهویی دو تا جوون عراقی از موکبشون دویدن سمت این علمه
پریدن و دست مالیدن بهش و به سر و صورتشون مالیدن
نگاه کردم دیدم این یکی عکس حاج قاسمه❤️
#اربعین #امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehra
💢#سگ و زندگی ایرانیان
«تحلیلی بر فرایند چگونگی و چرایی سگ گردانی»
✍️سید جواد محمدزاده
این روزها که پدیده ای به نام #سگ سر سفره زندگی ایران اسلامی پا نهاده است و عضو جدید برخی خانواده های ایرانی شده است و دل و قلوه به جناب سگ می دهند و باهم به هواخوری می روند و زیست جدیدی را در حال راه انداختن هستند؛ چند نکته بیان می کنم:
🔻نکته اول سگ سنتی
از گذشته سگ همانند دیگر مخلوقات خداوند نقش خود را می دانست و در نگهبانی و پاسبانی از مکان ها و حراست از دام ها و گله های گوسفندان در مقابل گرگ ها و درندگان؛ یک قهرمان بی نظیر با همان آناتومی دفاعی خود می درخشید. حتی در همراه جوانمردان اصحاب کهف با همان شرح وظیفه نگهبانی خود جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. مورد احترام بود. غذا به او داده می شد. همراه بود اما با همان نفر اولی مواظبت ها و حراست ها و تمام.
🔺نکته دوم سگ مدرن
جامعه ماشینی با غول افکن های برج و آپارتمان و شهرنشینی ها با سرعت نور دست به تغییر همه سنت ها و لوازم در گذشته زد. بهم ریخت.ساخت و سازها و شب بیداری ها و فست فودها و پیتزا خوری ها با ماشین گردی را به منوی زندگی خود تزریق کرد. ناخودآگاه جناب سگ از پست نگهبانی ارتقا پیدا کرد و به مقام عزیز دردانه و لوس و ملوس وارد خانه ها شد! روی مبل نشست! دست در گردن مادر و پدر انداخت و با هم تخمه شکاندند و خندیدند و از یک قلاده به یک نفر تغییر کاربری داد!
🔹نکته سوم چرایی سگ
جناب مستطاب سگ وقتی دست در دست ما گذاشت و راه رفت و صاحب شناسنامه هویتی شد! هر شخص و گروهی اندر احوالات و چرایی آن مقاله نوشتند و سخنرانی ها کردند!!
▪️بعضی ها نوشتند که سگ صاحب تخت خواب شد؛ چون زن و شوهر ها بچه ندارند و مشکل در نبود فرزند است. بلندگو ها را روشن کردند و فریاد فرزند آوری را با صدای بلند سر دادند!
▪️برخی ها گفتند که سگ تنهایی مردان و زنان را پر می کند و این را با اجتماعات کامل کنیم!
▪️گروهی قلم زدند که سگ نجس است و مساله طهارت و نجاست را مردم نمی دانند. فیلم و انیمیشن ساختند که سگ نجس العین است!
▪️عده ای پوستر و بنر و نشریه زدند اندر مضرتات میکروبی سگ و ناله سردادند که ای وای سگ حامل بیماری ها و میکروب ها است!
▪️جمعی با راه انداختن ماشین حمل سگ در محیط های عمومی تلاش کردند تا فرهنگ سگ گردانی را جمع کنند!
همه این نگاه ها و راه ها در نوع خودش مفید است و گاهی نیز راهگشا می باشد.
🔸نکته چهارم سگ سوغات مدرنیته
تمدن غرب در حال گلاویز شدن با تمدن نوین اسلامی است و این همنشینی ایرانی ها در سفر به کشورهای غربی از طریق فضای مجازی و حقیقی و غور کردن در افعال و رفتار اروپایی ها و آمریکایی ها و غربی ها، سوغات سگ گردانی را وارد بلاد اسلامی ایران کردند.
امپراطوری رسانه ای غرب از چشم خیلی از ما مغفول مانده است. جهان مدرن چنان چشم نواز است که انسان های شرقی مبهوت جلال و جبروت آن گشته اند و از آن سگ را برگزیده اند!!
مردم ناآگاه نیستند. مساله ما از نوع فقهی و طهارت و نجاست سگ نیست. نبود فرزند و مشکلات اقتصادی دلیل نمی تواند باشد.
آنچه سگ را آراسته و در بغل مرد و زن و دختر و پسر ما جا داده است؛ همان تاثیر همنشینی و جلوه سوغاتی تمدن غرب است.
📌نکته پنجم چگونگی حل سگ
با این سوغاتی نامیمون جهان غرب چه باید کرد؟!
راه بیان مسائل فقهی و طهارت و نجاست نیست که هیچ جواب نمی دهد.
راه یک کلمه است و آن انسان شناسی الهی است.
انسان در نگاه غربی ها همان کالای بی ارزشی است که با مرگ نابود می شود!
انسان در نگاه اسلام یک خلیفه الله است که می تواند به مقام خلت برسد و همه عالم در تسخیر اوست.
انسان را باید به مخاطب شناساند و نور ولایت الهی را بر قلب تاباند.
____________________
#نویسندگان_حوزوی_مازندران
🆔 @howzavian_mazandaran
انسان و سکون
توقف اندیشه، بهمنزلهٔ فروکاستن جریانی است که ماهیت و جوهرهٔ انسان را تعریف میکند؛ جریانی که همچون رودی بیپایان، در سرزمین ناشناختهٔ ذهن، آرام و پیوسته جاری است. لحظهای که این جریان متوقف شود، گویی روح از کالبد جدا میگردد و انسان در ورطهای از خلأ و بیکرانگی فرو میرود.
این خلأ، مرزی باریک است میان زندگی و مرگ، جایی که ذهن بهجای جنبش و خلق، در دام سکون و خاموشی گرفتار میآید. افسردگی، بهعنوان میوهٔ تلخ این توقف، نه صرفاً انجماد روح، بلکه فرآیندی است که در آن، فرد از معنا و جوهر زندگی تهی میگردد.
در چنین وضعیتی، انسان به مرز عدمبودگی نزدیک میشود، جایی که هیچ دریچهای به جهان بیرون یا حتی درون خویش ندارد. اندیشه، که میتوانست ناجی انسان باشد، اکنون به دشمنی مرموز بدل میشود. این تناقض در قلب افسردگی نهفته است؛ جایی که اندیشه بهجای آفرینش، به ویرانی میپردازد. با توقف اندیشه، زمان بهعنوان عنصر محرک هستی، معنای خود را از دست میدهد و انسان در بیزمانی فرو میرود. این بیزمانی، نه سکوتی آرامشبخش، بلکه خلائی پرآشوب و سرشار از تشویش است که ریشه در نیستی و پوچی دارد.
افسردگی همچون سایهای سنگین بر این توقف هولناک میافتد و انسان را از تجربهٔ ژرفا و معنا محروم میسازد. زندگی، هرچند به ظاهر ادامه مییابد، اما از درون فروپاشی میشود. تجربهٔ افسردگی، در این معنا، تجربهٔ مرگی تدریجی است؛ مرگی که در آن، روح پیش از جسم میمیرد و جهان به کلی در بیمعنایی غرق میشود.
انسان، که وجودش با اندیشه پیوندی ناگسستنی دارد، در این وضعیت به اسیر تاریکیهای بیپایان بدل میگردد. شاید تنها راه نجات، بازگشت به اندیشه باشد، اما اینبار با درکی ژرفتر و متفاوتتر؛ درکی که به جای سکون و توقف، به جنبش و تحول مجال دهد و انسان را از چنگال این تاریکی رهایی بخشد.
✍🏼 نورالدین حافی
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars
🔻 اربعین؛ رسانهای بیهمتا
✍️ محمد حائری شیرازی در رسانهی رحا نوشت:
از همان آغاز، اربعین به عنوان «رسانه پُرقدرت عاشورا» عمل کرده است. این رسانه حقیقی، با فریادهای حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) در دل تاریکیها و ظلمهای حکومت بنیامیّه، پیام عاشورا را زنده نگهداشت و به امروز رساند.
راهپیمایی عظیم اربعین، به عنوان یکی از بزرگترین تجمعات دینی جهان، به نمادی از قدرت و قوت دنیای اسلام تبدیل شدهاست. میلیونها نفر از سراسر جهان، نه فقط از کشورهای اسلامی بلکه از ادیان و فرهنگهای مختلف، هر ساله در این مراسم باشکوه شرکت میکنند و این همایش عظیم، تصویری از وحدت و همبستگی بین مسلمانان و حتی فراتر از آن به نمایش میگذارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتی دقیق، راهپیمایی اربعین را به عنوان مصداقی از «قوّت» اسلام معرفی کردند. ایشان در سخنرانی خود در تاریخ 21 مهر 1398 فرمودند: «راهپیمایی اربعین قوّت اسلام است، قوّت حقیقت است، قوّت جبهه مقاومت اسلامی است». این سخن، عمق اهمیت این رویداد را بهخوبی نشان میدهد و تاکید میکند که اربعین تنها یک مراسم مذهبی نیست؛ بلکه رسانهای بیهمتا است که پیام عاشورا و فریاد حق را به گوش جهانیان میرساند.
در دنیای امروز که تبلیغات و رسانهها نقش بسیار پررنگی در شکلدهی افکار عمومی دارند، راهپیمایی اربعین توانسته است، جایگاهی ویژه برای خود ایجاد کند. همانطور که رهبر انقلاب اشاره کردند، این حرکت عظیم «فریاد رسا و یک رسانه بیهمتا» است که هیچ مشابهی در جهان ندارد. میلیونها نفر، با ایمان و عشق به امام حسین(ع)، از کشورهای مختلف به سمت کربلا حرکت میکنند و این اتحاد، چهره حقیقی اسلام را به نمایش میگذارد.
یکی از مهمترین ابعاد این رویداد بزرگ، ایجاد پیوندهای مستحکم بین مسلمانان از ملل و مذاهب مختلف است. رهبر معظم انقلاب در سخنرانی دیگری در تاریخ 27 شهریور ۱۳۹۸، بر اهمیت تقویت این پیوندها تاکید کردند و فرمودند: «از دَهها کشور در راهپیمایی اربعین شرکت میکنند و میهمان مردم عراق میشوند، سعی کنیم در این راهپیمایی پیوندهای مستحکم بین برادران مسلمان را بیشتر کنیم؛ پیوند بین عراقی و غیر عراقی، پیوند بین شیعه و سنّی، پیوند بین عرب و فارس و تُرک و کُرد؛ این پیوندها مایه سعادت است، این پیوندها آیت رحمت پروردگار است».
متن کامل
#اربعین
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars