1603276551-ali-fani-12.mp3
7.8M
🎙دعای«هفتم صحیفه سجادیه»؛
صوتی
https://eitaa.com/howzeh1399
بر کاروان اسرا چ گذشت؟...
درباره زمان ورود اسرا به کوفه، گزارش صریحی در منابع تاریخی نیامده است. با این حال بنابر عبارتی از شیخ مفید، میتوان ورود اسرای کربلا به کوفه را ۱۲ محرم دانست.
در نقل ها آمده است:بعد از اینکه روز یازدهم محرم اسرا را از کربلا حرکت دادند به سوی کوفه به خاطر نزدیکی این دو به هم روز ۱۲ محرم اسرا را وارد شهر کوفه نمودند گویا شب دوازدهم را اسرا در پشت دروازههای کوفه و بیرون شهر سپری کرده باشند در اثر تبلیغات عبیدالله بن زیاد (لعنت الله علیه) بر علیه امام حسین (علیه السلام) و خارجی معرفی کردن آن حضرت مردم کوفه از این پیروزی خوشحال میشوند و جهت دیدن اسرا به کوچهها و محلهها روانه میشوند و با دیدن اسرا شادی میکنند.
ولی با خطابههایی که امام سجاد (علیه السلام) و خانم زینب (سلام الله علیها) و سایرین از اسرا ایراد میکنند و خودشان را به کوفیان و مردم میشناسانند و به حق بودن قیام امام حسین (علیه السلام) اذعان میکنند شادی کوفیان را به عزا تبدیل میکنند.
منبع:سایتهای مشرق نیوز وخبرگزاری موج
https://eitaa.com/howzeh1399
در طول مدتی که در کوفه و در میان مردم به عنوان اسیر جنگی حرکت میکردند سرها بالای نیزه بود و اسرا در کجاوههای جا داده شده بودند و آنان که خیال میکردند اسرا از خارجیان هستند و بر خلیفه یزید عاصی شدهاند، جسارت و اهانت میکردند، عدهای هم از نسب اسرا سؤال میکردند با این وضع وارد دارالاماره میشوند.
منبع:سایتهای مشرق نیوز وخبرگزاری موج
https://eitaa.com/howzeh1399
وقایعی که برای سومین روز شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نقل کرده اند به شرح ذیل میباشد:
▪️اسرای اهل بیت(ع) در مجلس ابن زیاد:
پس از آنکه اسرا و سرهای مقدس شهدا را در کوفه گردانیدند،ابن زیاد در کاخ خود نشست و دستور داد سر مطهر امام حسین(ع) را در برابرش گذاشتند، آنگاه زنان وکودکان آن حضرت را به همراه امام سجاد(ع) در حالی که به طناب بسته بودند، وارد مجلس کرده،در برابر تخت آن ملعون ایستاده نگاه داشتند، در این حال درباریان آن ملعون به تماشا ایستاده بودند.
▪️اسرای اهل بیت (ع) در زندان کوفه:
پس از مجلس شوم ابن زیاد،اهل بیت(ع) را با غل و زنجیر وارد زندان کوفه کردند.
▪️خبر شهادت امام حسین(ع) در مدینه و شام:
ابن زیاد به مدینه و شام نامه نوشت و خبر شهادت امام حسین(ع) را منتشر ساخت.
▪️شهادت عبدالله بن عفیف:
عبدالله بن عفیفازدی بزرگواری از اصحاب امیرالمؤمنین(ع) بود و در جنگهای جمل و صفین 2 چشم خود را از دست داده بود، لذا مشغول عبادت بود.
او هنگامی که شنید پسر زیاد ملعون به امیرالمؤمنین و امام حسین(ع) نسبت کذب میدهد، از میان جمعیت بر خاست وگفت: ساکت باش ای پسر مرجانه، دروغگو تویی و پدر توکه به تو این مقام را داد، ای دشمن خدا! فرزندان پیامبر(ص) را میکشی و در منابر مؤمنین این چنین سخن میگویی؟ مأموران خواستند معترض او شوند که با کمک قبیلهاش به خانه رفت، ولی بعد آمدند و خانه او را محاصره کردن، پس از رشادتهای او و دخترش دستگیر شد و همان طور که از خدا خواسته بود به دست بدترین خلق یعنی ابن زیاد به شهادت رسید.
منبع: خبرگزاری موج
https://eitaa.com/howzeh1399
🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺🍃
💖تاثیر فرزند بزرگتر
💖بر تربیت فرزندان
💖 در خانواده های پرجمعیت، پدر و مادر فقط فرزندان بزرگ تر را تربیت می کنند؛ اما تربیت فرزندان بعدی اکثراً در جوّ محیطی که با حضور فرزندان بزرگ تر شکل می گیرد صورت می پذیرد.
💖 به عبارت دیگر: بسیاری از روش ها و آدابی که فرزندان کوچک تر باید بدانند، در جوّ تربیتی موجود در خانه از طریق فرزندان بزرگ تر به کوچک ترها منتقل می شود؛ به این صورت که فرزندان کوچک تر با الگوگیری از رفتار و گفتار برادران و خواهران بزرگ تر خود، بسیاری از موارد تربیتی را می آموزند، لذا مواردی که لازم است پدر و مادر تذکر دهند، کم تر خواهد بود.
💖 در نتیجه زیاد بودن فرزندان، کیفیت تربیت آنها را کاهش نمی دهد؛ بلکه اگر والدین اصل توان تربیتی را داشته باشند، زیادی فرزندان مشکلی ایجاد نمی کند؛ چون کوچک ترها بسیاری از موارد تربیتی را به صورت خودکار از بزرگ ترها فرامی گیرند.
عمار بن ابی سلامة
ابن عبدالله بن عمران بن رأس بن دالان:
از قبیله بنی دالان تیرهای از همدانیان بود.
ایشان از جمله شهدای کربلا ست که در روز عاشورا در سپاه امام حسین(ع) حضور داشته و به فیض شهادت نائل آمدند.
قحطان و یمنیالاصل بود که در کوفه ساکن و میزیست. پدرش ابو سلامه از اصحاب پیامبر (ص) بود.
بر اساس برخی گزارشهای تاریخی، این شهید از صحابهی پیامبر خدا(ص) معرفی شده است اما به نظر میآید سن او کفاف همصحبتی با آن حضرت را ندارد. ممکن است در کودکی محضر پیامبر (ص) را درک کرده باشد.
و همچنین اورا از یاران و همراهان امام علی(ع) گفته اندکه در تمام جنگهای حضرتشان حضور داشته.
گزارش شده است که عمار در منطقهی «نُخَیله» قصد داشت تا عبیدالله بن زیاد را به قتل برساند، اما موفق نشده است.
عمار غروب روز دوم محرم در کربلا به امام حسین (ع) پیوست و سرانجام در روز عاشورا و در حمله اول به شهادت رسید. او به هنگام شهادت حدود ۵۶ سال سن داشت. مجلسی از او به نام سلامة بن همدانی یاد کرده است.
در زیارت ناحیه غیر معروفه به این شهید اینچنین درود فرستاده شده است:
«السَّلَامُ عَلَى عَمَّارِ بْنِ أَبِی سَلَامَةَ الْهَمْدَانِی».
البته در برخی از منابع، نام ایشان ابی عمّار نگاشته شده است که به احتمال زیاد اشتباه در نسخهبرداری میباشد: «السَّلَامُ عَلَى [أَبِی] عَمَّارِ بْنِ أَبِی سَلَامَةَ الْهَمْدَانِی».
منبع:سایت های اسلام کوئست و ویکی حسین