سید مصطفی خمینی،در تاریخ ۲۱ آذر ۱۳۰۹ش در شهر مقدس قم متولد شد.
در کودکی نسبت به دیگر کودکان دیرتر زبان گشود، تا جایی که در 4 سالگی تنها چند کلمه به زبان می آورد، اما ورودش به مکتب در 6 سالگی در این زمینه بسیار موثر بود.
در سن 7 سالگی به دبستان رفت، و دوران ابتدایی رادر قم سپری کرد.
او در پانزده سالگی به تشویق پدر به تحصیل علوم دینی پرداخت، و در این زمینه موفقیت های چشمگیری داشت تا جایی که در 17 سالگی ، توانست دوره مقدماتی را به پایان رسانده و بعد از 2/5 سال به مرحله سطح وارد شده و معمم شود.
او در 27 سالگی به درجه اجتهاد رسید، و این در حالی است که از دیدگاه اطرافیان : حتی امام (س) با تمام سختیگیری هایشان در این زمینه، ایشان در 25 سالگی به درجه اجتهاد رسیده بود.
از همان روزهای نخستین فعالیتهای سیاسی پدرش بر ضد حکومت پهلوی، در کنار او به فعالیت سیاسی پرداخت.
امام خمینی (ره)در روز ۴ آبان ۱۳۴۳ علیه لایحه کاپیتولاسیون و انقلاب سفید سخنرانی کرد و چند روز بعد در ۱۳ آبان شبانه دستگیر و به ترکیه تبعید شد.
پس از این ماجراها، نیروهای امنیتی ایران، مصطفی خمینی را دستگیر و به ترکیه و سپس عراق تبعید کردند. او در نجف به مبارزه بر ضد حکومت پهلوی پرداخت.
ساواک که از سابقه مبارزاتی مصطفی خبر داشت در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ دستور جلب او را به شهربانی قم صادر کردند. مأموران زمانی که مصطفی در خانه مرعشی نجفی مشغول صحبت با او بود، به آن جا یورش بردند و او را دستگیر کردند و مدت ۵۷ روز در زندان قزل قلعه و در سلول انفرادی زندانی کردند.
در ۸ دی ۱۳۴۳ اورا از زندان آزاد کرده و در ۱۳ دی که تنها ۵ روز از آزادی اش میگذشت به دنبال استقبال چشمگیر مردم، مأموران حکومتی به خانه او در قم حمله کردند و بار دیگر مصطفی را دستگیر و به تهران اعزام میکنند.
حاج آقا مصطفی یک سال در شهر بورسای ترکیه به حالت تبعید ماند اما باز سعی در بازگشت به ایران کرد که موفقیتی درپی نداشت
در ۱۳ مهر ۱۳۴۴ سید مصطفی خمینی و پدرش از ترکیه به عراق برده شدند و در ۲۳ مهر در نجف ساکن شده و با هم شروع به تدریس کردند.
مصطفی در عراق نیز از مبارزه دست نکشیدو حتی خود تحت آموزشهای نظامی قرار گرفت. فعالیتهای او سبب شد که در ۲۱ خرداد ۱۳۴۸ رئیس جمهور وقت عراق، احمد حسن البکر، او را تهدید به مرگ کند.
ترس در حکومت ایران و عراق از فعالیتهای شهید حاج آقا مصطفی عاقبت باعث شد که تهدیدشان را عملی کنند و تصمیمی را که گفته بودند به انجام رسانند و شب یکشنبه اول آبان ۱۳۵۶ ش. مصطفی را در حالی که ۴۷ بهار از عمرش میگذشت به طرز مشکوکی مسموم و به شهادت رسانند.
مرحوم سید احمد خمینی درباره شهادت وی میگوید: «آنچه میتوانم بگویم و شکی در آن ندارم این که ایشان را شهید کردند، زیرا علامتی که در زیر پوست بدن ایشان روی سینه ایشان، روی سر و دست و پا و صورت ایشان و همچنین لکههای بزرگ حکایت از مسمومیت شدید میکرد و من شکی ندارم که او را مسموم کردند، اما چگونه این کار صورت گرفته نمیدانم ولی همین قد میتوانم بگویم که ایشان چند ساعت قبل از شهادت در مجلس فاتحهای شرکت کردند که در آنجا بعضی از ایادی رژیم پهلوی دست اندرکار دادن چای و قهوه مجلس بودهاند».
🍀نماز از منظر شهید مطهری🍀
🌱نماز قطع نظر از هر چیزی طبیب سرخانه است .
یعنی اگر ورزش برای سلامتی مفید است، اگر آب تصفیه شده برای هر خانه ای لازم است ، اگر هوای پاک برای هرکس لازم است، اگر غذای سالم برای انسان لازم است،
نماز هم برای سلامتی انسان لازم است .
📚« استاد شهید مطهری/ اسلام و مقتضیات زمان/ ص 292 »