روش شناسی استنباط آموزه های تربیتی.pdf
1.33M
✅ #روششناسی استنباط آموزههای تربیتی
🔹نویسنده: استاد #اعرافی
🔹هر چند ابواب مختلف فقهی از روشهای مشابهی برخوردار هستند، اما هر یک نیز از اختصاصات منهجی برخوردارند. در این پژوهه که به قلم آیت الله اعرافی، مدیر محترم حوزههای علمیه به نگارش در آمده است، به برخی از اختصاصات روششناسی یکی از ابواب فقهی اشاره شده است.
◽️یادداشت مرتبط: روششناسی فقه تخصصی
🔸کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)
🆔@ravesh_ejtehad
🔹معاونت فرهنگی مرکز خدمات حوزه های علمیه استان البرز برگزار می نماید
💞 💞 کارگاه مجازی مهارتهای زندگی ویژه طلاب متاهل (رایگان) 💞 💞
⌚️ زمان: 16 و 17 شهریور ساعت 15 ✏️ مدرس: حجت الاسلام بقایی ⏱ مهلت ثبت نام : تا 15 شهریور ماه 🔸نحوه ثبت نام: ارسال نام و نام خانوادگی و کد مرکز خدمات به آی دی @markazkaraj
🔸کارگاه از طریق سامانه سخای جدید گزینه وبینار کارگاه مجازی برگزار می گردد.
📢کانال رسمی اطلاعرسانی مرکز خدمات حوزه های علمیه استان البرز
📍آدرس:کرج،چهارراه مصباح
📞 تلفن:02632235212
وبسایت:Go2l.ir/CSIS_24
لینککانال: eitaa.com/csis_24
✳️پرسش های مهم پیرامون واکسن کرونا👇👇
1⃣ آیا شما مخالف طب اسلامی و سنتی هستید؟
اولا بین طب سنتی و اسلامی تفاوت است ؛ ثانیا مخالف طب سنتی نیستیم؛ دوگانه طب سنتی و طب نوین خطاست ولی هر کدام جایگاه و حدودی دارد، مگر نمیتوان مکمّل همدیگر باشند؟
چرا اسیر یک دوقطبی موهومی شده ایم که گاهی از مرگ فلان مروج طب سنتی یا مرگ فلان پزشک خوشحال میشویم!
در طب سنتی و نوین به نظر متخصصین و کارشناسان ( نه کارشناس پندارهای سوداگر ) احترام میگذاریم
2⃣ چرا اینقدر به مخالفان واکسن میتازند؟
اولاً چون ضربه ای که این دوستان عزیز دیندار ناخواسته به مفاهیم ارزشی(آتش به اختیار، جایگاه دین، انقلابی،روحانیت) میزنند کمتر از تیرهای مسموم دشمن نیست
با افتخار در مقابل علم و واکسن هراسان فریاد میزنم تا فرداها خناسان فرصت طلب و اصحاب تحریف، گفتار و رفتار جماعتی قلیل را به پای همه دینداران و بچه های انقلاب نگذارند
ثانیاً برخی ادعاها موجب القائات خطرناک به بهای از دست دادن زمان_طلایی جهت مراجعه به بیمارستان میشود و دوستان نادانسته در بغض و ندامت بچه های یتیم شریک هستند
3⃣آیا کرونا جنگ بیولوژیک نیست؟
تاریخ و گذر زمان پاسخ خواهد داد؛ بر فرض اثبات چنین گمانه ای در مقابل جنگ بایست عاقلانه دفاع کنیم و جلوی ترفند قربانیان جنگ بیولوژیک را بگیریم ولی بی جهت به قدرت دشمن ضریب ندهید؛ چگونه آمریکا کرونایی ساخته که خود بیشترین قربانی میدهد!
4⃣ آیا نباید صبر کنیم که واکسن برکت تولید شود؟
نظر شخصی حقیر اگر مهم باشد(که نیست) اصرار بر تزریق برکت است!؛ اما منطق حکم میکند در زمانی که سیل کرونا روزانه ۷۰۰ قربانی میگیرد بیماران زمینه ای و...برای برکت صبر کنند؛ با اولویت واکسن برکت ، به نظر علمی پزشک احترام میگذاریم و اصراری برای تعیین تکلیف برای دیگران نداریم
5⃣ ِآیا ممکن نیست که واکسن برای تهدید نسل باشد؟
فعلا اگر دغدغه تحدید نسل دارید تلفات کرونا را دریابید؛ یعنی دانشمندان چین و فخری زاده ها و جوانان انقلابی ایران واکسن سینوفارم و برکت تولید کرده اند تا هموطنان خود را بکشند؟!
اندکی اخلاق و وجدان!
6⃣گفته فلانی با ۳۰ درصد درگیری ریه داروی بنفشه یا..خورده و حالش خوب شده؟
متخصص نیستم ولی همه پزشکان عمومی و متخصصین ریه معنقدند خاصیت ریه عموماً خوددرمان است و ۹۰ درصد مبتلایان کرونا یا متوجه نمیشوند یا خود به خود درمان میشوند
7⃣ چرا برای کرونایی که درصد زیادی فوت نمی کنند همه باید واکسن بزنند؟ آیا واکسن هیچ عوارضی ندارد؟ با واکسیناسیون اجباری موافقید؟
هیچ کس چنین ادعایی ندارد.
لیکن بنا به نظر کارشناسان فعلا بهترین گزینه است و بنا به تصریح رهبر حکیم انقلاب واکسیناسیون عمومی حتماً_بایستی انجام گیرد.
در خصوص واکسیناسیون اجباری تابع قانون هستم و اگر نقدی هست می بایست هوشمندانه و عالمانه مطرح شود
اماچنددرصد از مردم تصادف میکنند؟چند درصد از متوفیان تصادف به دلیل نبستن کمربند ایمنی است؟ پس چرا همه باید کمربند ببندند و چرا سالانه میلیون ها تومان جریمه؟!
9⃣ می گویند هر که رفت بیمارستان فوت کرده آیا استدلال درستی است؟
اولا چرا هر آمار دروغی باور و تکرار میکنیم!؛ ثانیاُ طبیعی است که همه از بیمارستان زنده بیرون نیایند. ثالثا همان مدعیان داروی بنفشه وقتی که حالشان بد شد در شرایط حاد نهایت تسلیم بیمارستان میشوند و..
0⃣1⃣ برخی ها ناظر به فرمایشات رهبری با واکسن و واردات واکسن مخالفند؛ میگویند به رهبری اصرار کردند؟ رهبری مجبور شد؛ و..؛ نظرتان چیست؟
آقای ناز ما را برای اثبات کُری های بیهوده و دوقطبی های خودساخته ی موهومی و بی ارزش بی جهت ضعیف نشان ندهید؛ روایت های نامربوط تاریخی را تحریف نکنید؛ در یک بحث علمی زیاد و بی جهت از ولایت هزینه نکنید؛ اجتهاد در مقابل نص صریح ولایت ممنوع! ؛ آنکس که برای درک هر موضوع علمی و عیان منتظر یک روایت است خیلی جدی نگیرید. گاهی درایت لازم است نه روایت!
✳️سخن آخر:
اگر منتقد و عزیزی میخواهد یا نمیخواهد واکسن بزند مختار است و باید به این حضرات احترام گذاشت ولی کوبیدن بر طبل واکسن هراسی و تعصب و لجاجت با مخفی شدن زیر لوای دیانت و عبای ولایت بسیار بسیار خطرناک است!؛ واقعاً اگر بعد از این همه آمارعلمی و واقعیت های محسوس میدانی، نظر متخصصین، تاکید رهبر عزیز انقلاب( حتماً_بایستی) خواب زدگان بزرگواری بخواهد با هزینه کردن از رهبری تجویز واکسن هراسی کند بنا به منطق قران فقط با یک سلام ایشان را بدرقه فرمایید و دوستانه پیشنهاد میکنم فاصله اجتماعی با این جماعت رعایت فرموده و از ادامه جدل_بیهوده در فضای مجازی با این دوستان عزیز جداً بپرهیزید
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
https://eitaa.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
✅ استاد #مبلغی: علم اصول روش #استنباط را ارائه نمیدهد
🔹برخی ساده انگارانه و به غلط می گویند «علم اصول روش استنباط را ارائه میکند» که مشخص است هم اصول و هم روش را نشناختهاند!
🔹اصول فقه اولا مفردات را ارائه میدهد، ثانیا نه همه را، بلکه بخشی از مفردات به نام قواعد اصولی (مفردات دیگر: رجالی، درایهای، ادبی و ...).
🔹 این توهم نشان دهنده آن است که بحث مطالعات روششناختی در حوزه ضعیف است.
🔸کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)
🆔@ravesh_ejtehad
kafi11-15.rar
17.03M
✅ سلسله مباحث روش اجتهادی (۱۱- ۱۵)
🔹ارائه: دکتر مجید #کافی
◽️منبع: کانال استاد
🔸کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)
🆔@ravesh_ejtehad
✅ روش #موضوعشناسی آیت الله هاشمی #شاهرودی(ره)
🔹آیت الله هاشمی شاهرودی در موضوعشناسی روشی را دنبال میکرد که میتوان از آن به #روش_چهار_مرحلهای در موضوعشناسی تعبیر کرد:
1️⃣شناخت روابط حاکم بر موضوع جدید
2️⃣شناخت نسبت موضوع جدید با موضوعات فقهی قدیمی
3️⃣ پوشاندن لباس فقهی به موضوع جدید
4️⃣ رجوع به وجدان معاصر
(استاد احمد مبلغی، ۱۳۹۷/۷/۲۷)
🔸کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)
🆔 @ravesh_ejtehad
✅ #روششناسی از منظر استاد #الهی_خراسانی
🔹روششناسی علم فقه عبارت است از «شناسایی و تبیین طرق (#ادله) و ترتیب (#مراحل) استناد به منابع معرفت و استفاده از آنها، جهت حل مسئله و استدلال فقهی، با حفظ اعتبار و پایایی لازم»
🔹حالا اگر این روش شناسی، معطوف به کلیت علم فقه نباشد، بلکه در چارچوب اخص از آن یعنی رویکرد اجتهادی باشد، نامش «روششناسی فقه با رویکرد اجتهادی امامیه» یا «روش شناسی اجتهاد امامی» است (در مقابلِ روششناسی فقه با رویکرد محدثان نخستین امامی، یا رویکرد متأخران اخباری امامی)
🔹اگر مقیاس روششناسی اخص از اینها باشد و به وضعیت دوران اخیر فقه در امامیه منسوب باشد، در این صورت «روششناسی فقه در مکتب شیخ انصاری» یا «روششناسی فقه در رویکرد اجتهادیِ فقهای معاصر امامیه» خواهد بود
🔹اگر باز هم مقیاس روششناسی را کوچک و محدود کنیم، میتواند در چارچوب یک سبک فقهی تعریف شود؛ مثلاً «روششناسی فقه در رویکرد اجتهادیِ فقهای معاصر امامیه ـ سبک نجف معاصر» یا «سبک قم معاصر» باشد؛ به تعبیر دیگر: «روششناسی فقهی امامیه در سبک اجتهادی نجف معاصر» یا «روششناسی فقهی امامیه در سبک اجتهادی قم معاصر». یا به طور خلاصه: «روششناسیِ فقهیِ نجف/ قمِ معاصر»
🔹بنابراین در هر کدام از این مقیاسها، ضابط روششناسی تغییر نمیکند، اما مقیاس روششناسی در مقیاس اصلی خود یعنی علم فقه میتواند به مقیاسهای اخص مانند مذهب امامیه یا رویکرد اجتهادی در مذهب فقهی امامیه یا مکتب اجتهادی معاصر امامیه (مکتب شیخ انصاری) یا سبک اجتهادی نجف/قم معاصر محدود شود.
#اختصاصی
🔸کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)
🆔@ravesh_ejtehad