واتیکان رسماً به فرانسه اعلام کرد سفیرش در پاریس مصونیت دیپلماتیک ندارد.
"لوییجی ونتورا" سفیر واتیکان در فرانسه متهم به آزار جنسی مردان است. واتیکان طی نامهای به وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده "ونتورا" از این پس مصونیت دیپلماتیک ندارد و فرانسه قادر است او را در دادگاه محاکمه کند. این مقام سیاسی و مذهبی واتیکان متهم است در تالار اصلی شهر پاریس و در یک مراسم رسمی، مردان را به قصد لذتجویی جنسی لمس میکرده است.
نهاد کلیسا با اتهامات متعدد جنسی روبرو است به طوریکه هماکنون واتیکان با پروندههای بسیار قدیمی و جدی آزار جنسی کودکان و زنان در آمریکا، آلمان، شیلی، فرانسه و استرالیا روبرو است. گفتنی است پیش از این اسقف لیون در فرانسه نیز به جرم لاپوشانی آزارهای جنسی متهم شده بود. https://eitaa.com/howzehinternational
یک سازمان اسلامی و یک گروه آزادیهای مدنی شکایتی را علیه قوانین دینزدایی در ایالت «کبک» کانادا به دادگاه ارائه کردند.
«کاترین مکنزی» وکیل پرونده شکایت مسلمانان کبک کانادا علیه دینزدایی در این ایالت میگوید لایحه موسوم به قانون ۲۱ که برخی کارکنان بخشهای عمومی را از پوشیدن نمادهای دینی در محل کار منع میکند، مغایر قانون اساسی است.
وی روز گذشته به قاضی دادگاه گفت که ایالت کبک سعی میکند درباره رابطه بین دین و دولت قانونگذاری کند، در حالی که انجام این کار فقط در صلاحیت دولت فدرال است.
شورای ملی مسلمانان کانادا، انجمن آزادیهای مدنی کانادا و «اشراق نورالحق» دانشجوی محجبه دانشگاه مونترال، از شاکیان این پرونده هستند.
آنها خواستار لغو قضایی بخشهایی از قانون هستند که کارمندان بخشهای عمومی را از پوشیدن نمادهای دینی در محل کار منع کرده است. آنها همچنین خواهان لغو قانونی هستند که براساس آن هنگام دریافت یا ارائه خدمات دولتی، صورت افراد نباید پوشیده باشد.
مکنزی میگوید کبک تلاش میکند دیدگاه سکولار خود را بر شهروندان تحمیل کند. https://eitaa.com/howzehinternational
سیستمی که به افراد اجازه می دهد به دنبال آموزش های قرآنی باشند به خاطر عدم حمایت دولت نیجریه از مدارس اسلامی با مشکل مواجه شده و در حال از بین رفتن است.
یکی از علمای اسلامی مشهور در «کادونا» و مشاور ویژه سابق حاکم ایالتی کادونا در امور مذهبی گفت که عدم توجه دولت نیجریه به مدارس اسلامی و فقر ،جامعه اسلامی در این کشور را در معرض تهدید قرار داده است.
«شیخ عبداللهی مارایا» گفت که سیستم «المجیری» یعنی سیستمی که به افراد اجازه می دهد به دنبال آموزش های قرآنی باشند به خاطر عدم حمایت دولت نیجریه از مدارس اسلامی با مشکل مواجه شده و در حال از بین رفتن است. https://eitaa.com/howzehinternational
بامداد امروز(چهارشنبه) یکی از کلیساهای مسیحیان مصر در منطقه القبه این کشور دچار حریق شد.
شاهدان عینی می گویند: «این حادثه بامداد امروز (چهارشنبه) رخ داد و در پی آن شماری مصدوم شدند».
به گفته این شاهدان، نیروهای آتش نشانی توانستند آتش را مهار کنند اما آتش سوزی باعث مصدومیت شماری و وارد آمدن تلفات شدید مادی به ساختمان کلیسا شده است.
فیلم ها و تصاویری از این آتش سوزی در فضای مجازی منتشر شده که شعله کشیدن آتش در داخل کلیسا را نشان می دهد. https://eitaa.com/howzehinternational
شورای مذهبی عربستان تذکر داده است که در جلسات عمومی و علنی درباره فساد اخلاقی و مالی دولت چیزی نگویند.
سه عضو اصلی و ارشد بالاترین شورای مذهبی در حکومت عربستان سعودی از شرکت در جلسات این شورا خودداری کردند. این خبر توسط سعید بن ناصر الغامدی فعال سیاسی در تبعید را صفحه توئیتر خود منتشر کرده است.
الغامدی با انتشار پستی توئیتری نوشته است: «سه تن از بالاترین اعضای شورای مذهبی عربستان در جلسات این شورا شرکت نکردند چون از سوی مقامات سعودی به آنها گفته شده که چیزی درباره فساد سیستماتیک دولت چیزی نگویند».
شورای مذهبی عربستان به این افراد تذکر داده اند که در جلسات عمومی و علنی درباره فساد اخلاقی و مالی دولت چیزی نگویند. این شورا بالاترین مقام صدور فتواهای مذهبی در عربستان سعودی است که ریاست آن برعهده شیخ عبدالعزیز الشیخ است.
فتواهای جنجالی عبدالعزیز همیشه سوژه رسانه های بین المللی بوده است. از آخرین فتواهای وی ممنوعیت شطرنج است که گفته است این ورزش موجب ایجاد نفرت و دشمنی میان طرفین بازی میشود.
الغامدی فعال سیاسی جزء آن دسته از خبرنگاران عربستانی است که مجبور هستند در خارج از این کشور زندگی کنند. وی نامی از این سه تن نبرده است ولی نوشته اعتراض و انتقاد از مقامات عربستانی چیزی جز مرگ و نابودی برای اعتراض کننده ندارد. https://eitaa.com/howzehinternational
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ یک فعال حقوق بشری اویغور از چین به خاطر تلاش برای از بین بردن فرهنگ مسلمانان اویغور انتقاد کرد و گفت: چین از تمامی ابزارهای ممکن برای از بین بردن هویت قومی و دینی این گروه از مسلمانان استفاده میکند.
به نقل از دیلیصباح؛ «سیت تومتورک»، رئیس انجمن ترکستان شرقی، در دهمین سالگرد شورشهای شهر ارومچی در منطقه سینکیانگ گفت: چند میلیون نفر از مسلمانان اویغور از سوی چین در اردوگاههای ترکستان شرقی در ایالت سینکیانگ زندانی شدهاند.
به گفته این فعال اویغوری، چین از تمامی ابزارهای ممکن برای از بین بردن هویت قومی و دینی مسلمانان اویغور استفاده میکند.
طی شورشهای خشونتآمیز شهر ارومچی، مرکز ایالت سینکیانگ در شمال غربی چین در سال ۲۰۰۹، دهها نفر از مسلمانان اویغور کشته و صدها نفر دیگر زخمی شدند.
تومتورک در ادامه گفت: چین در حال تلاش برای از بین بردن هویت و فرهنگ اویغور با اقداماتی مانند ممنوعیت الفبای اویغور، تخریب مساجد و میراث تاریخی آنهاست.
حدود ۱۰ میلیون مسلمان اویغور در منطقه سینکیانگ چین زندگی میکنند و مدتهاست که مقامات چینی را به تبعیضهای فرهنگی، مذهبی و اقتصادی متهم میکنند. https://eitaa.com/howzehinternational
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ جمعی از مسلمانان ترکیه، روز ۲۲ تیرماه، با تجمع در منطقه «امین اونو»ی استانبول با شیخ زکزکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه اعلام همبستگی خواهند کرد.
گروهی از مسلمانان ترکیه مردم را به حمایت از شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر محبوس جنبش اسلامی نیجریه فرا خواندند. براساس این فراخوان در روز شنبه، ۲۲ تیرماه رأس ساعت ۱۷:۳۰ به وقت محلی در مقابل مسجد جدید استانبول (Yeni Cami) واقع در منطقه امیناونو (Eminönü) تجمعی با هدف حمایت از شیخ زکزکی برگزار خواهد شد.
شرکت کنندگان در پایان این تجمع طی بیانهای بر ضرورت آزادی شیخ زکزاکی و رسیدگی به وضعیت جسمانی وی تأکید خواهند کرد. https://eitaa.com/howzehinternational
مراسم افتتاحیه مسجد و مجتمع اسلامی در تیلفورد، یک روستا و محله مدنی در بریتانیا، با حضور شخصیت های مسلمان و غیرمسلمان و ۳۰۰ میهمان از جامعه اسلامی برگزار شد.
به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، به نقل از farnhamherald، اعضای جامعه اسلامی تیلفورد بریتانیا، یک روستا و محله مدنی در بریتانیا، افتتاح مسجد جدید و مجتمع اسلامی چندمنظوره را جشن گرفتند.
در مراسم افتتاحیه مسجد مبارک، به میزبانی میرزا منصور احمد، رئیس جامعه اسلامی و دیگر شخصیت های مذهبی، مدنی جامعه، نزدیک به 300 میهمان مسلمان و همچنین اعضای غیرمسلمان، از جمله شهردار سابق حضور داشند.
میرزامنصور احمد گفت: از همسایگانمان و دیگر ساکنان محلی در این مکان و اعضای شورا که با سخاوتمندی، تعامل و همدردی زیادی را برای ما فراهم ساختند و ما را قادر ساخته اند این مجتمع را اداره کنیم، قدردانی می کنم.
وی ضمن یادآوری حق همسایگان، در سخنرانی در جمع اعضای جامعه اسلامی گفت: رعایت حق همسایگان به این معناست که مسلمانان باید با حرمت و محبت با همسایگان رفتار کنند و همیشه در زمانه نیاز و مشکل، آماده کمک کردن به آن ها باشند. یعنی به آنان احترام بگذارند و در بالاترین جایگاه قرارشان دهند.
این مسجد و مرکز اسلامی تازه تاسیس دارای یک مرکز سوارکاری، یک سالن ورزشی، ساختمان های اداری و 33 اقامتگاه مسکونی است. بر روی سقف سالن ورزشی این مجتمع پنل های خورشیدی نصب شده است و این مرکز قرار است از انرژی سبز خورشیدی برای تامین برق مورد نیازش استفاده کند. https://eitaa.com/howzehinternational
دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید نیاز حسین نقوی و مدیر حوزه های علمیه
حجت الاسلام والمسلمین سید نیاز حسین نقوی از روحانیون برجسته و نائب رئیس مهمترین نهاد حوزوی پاکستان(وفاق المدارس شیعه)، مدیر حوزه علمیه المنتظر لاهور، رئیس مدارس محسن ملت پاکستان، نائب رئیس شورای همبستگی ملی پاکستان است.https://eitaa.com/howzehinternational
به قلم علیاکبر ضیایی؛ «فقه اباضی» منتشر شد
کتاب «فقه اباضی» تألیف علیاکبر ضیایی، رایزن فرهنگی سابق ایران در مالزی در ۲۴۸ صفحه چاپ و منتشر شد.
این کتاب به همت انتشارات بینالمللی امین در تهران منتشر شده است و علیاکبر ضیایی، مدیر پژوهشکده حج و زیارت و رایزن فرهنگی سابق ایران در مالزی در آن مبانی استنباط در فقه اباضی، منابع اجتهاد و شرایط اجتهاد و ویژگیهای مجتهد و قواعد اصولی مهم نزد مذهب اباضی چون قاعده تیسیر یا همان لاحرج در این مذهب را به تفصیل بیان کرده است. https://eitaa.com/howzehinternational
یک دانشگاه استرالیایی برای حمایت از نمایشگاه سالانه هنرمندان مسلمان، که در موزه اسلامی این کشور برگزار میشود، جایزهای ۱۵ هزار دلاری در نظر گرفته است.
دانشگاه لا تروب (La Trobe University) استرالیا اعلام کرد: «براساس تفاهمنامهای با موزه اسلامی استرالیا، به برگزیدگان نمایشگاه سالانه هنر اسلامی، که در این موزه برگزار میشود، جایزهای ۱۵ هزار دلاری اهدا میکند».
«مصطفی فهور»، رئیس موزه اسلامی استرالیا، در این باره گفت: «از برقراری روابط رسمی با دانشگاه لا تروب، که مدیریت، کارمندان و دانشجویان آن متعهد به خدمت در راستای انسجام اجتماعی و ارتقای آگاهی فرهنگی هستند، خوشحالیم».
وی افزود: «حمایت آنها از نمایشگاه هنر اسلامی که آثار هنرمندان مسلمان را عرضه میکنند دلیلی بر تعهد آنهاست و مطمئناً سطح نمایشگاه را در دورههای بعدی بالاتر میبرد».
همچنین، این حمایت در چارچوب یادداشت تفاهم امضاشده میان دو طرف انجام میشود که براساس آن دانشگاه لا تروب متعهد میشود به عنوان شریک آموزشی از اقدامات خاص از جمله نمایشگاه هنرمندان مسلمان حمایت کند. موزه اسلامی استرالیا در منطقه تورنبری در حومه شهر ملبورن قرار دارد. این موزه با بودجه ۱۰ میلیون دلاری ساخته و در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد و شامل چندین گالری هنری است که خدمات مسلمانان به حوزههای مهندسی، معماری و هنر را نشان میدهد. https://eitaa.com/howzehinternational
جایزه آکادمی کتیبهشناسی و زبانهای باستانی فرانسه به محمدعلی امیرمعزی، اسلامشناس و شیعهپژوه ایرانی ـ فرانسوی، تعلق گرفت.
این جایزه به دلیل انتشار آخرین کتاب امیرمعزی با نام «حجت خدا la preuve de Dieu» به وی اختصاص یافته است. این کتاب را خردادماه سال گذشته انتشارات «Cerf» پاریس منتشر کرد.
محمدعلی امیرمعزی متولد ۲۶ ژانویه ۱۹۵۶ در تهران مقیم فرانسه و تخصص او الهیات تشیع است.
امیرمعزی دکترای خاورشناسی و مطالعات ادیان را در سال ۱۹۹۱ از دانشگاه سوربن پاریس اخذ کرد. او در زمینه تفسیر تاریخهای قرآنی و الهیات کلاسیک اسلامی تدریس میکند.
همچنین این شیعهپژوه ایرانی فارغالتحصیل زبان عربی از انجمن ملی زبانها و تمدنهای شرقی است. عنوان پایاننامه دکتری او «تفسیر شرعی و الهیاتی اسلام شیعی» (به فرانسوی: Exégèse et théologie de l’islam shi’ite) بود که نخستین پایاننامه دانشگاهی درباره شیعه در دانشگاههای غرب محسوب میشود.
او یکی از ویراستاران اصلی «در قاموس قرآن» است که آن را انتشارات «روبرلافون» فرانسه در ۲۰۰۷ منتشر کرد. او هماکنون مدیر مطالعات در مدرسه «پراتیک» پاریس و صاحب کرسی تفسیر و الهیات اسلام شیعه در فرانسه است. https://eitaa.com/howzehinternational