راز و رمز رازداری در نشست مثنویخوانی
🔷 محمدرضا سنگری در هشتاد و چهارمین نشست #مثنوی_خوانی گفت: در مولانا با اتکا بر روایتی از پیامبر اسلامی (ص) میفرماید سه چیز را پنهان کنید«ذهب، ذهاب و مذهب».
🔷سنگری در ادامه رمز و راز را تشریح کرد و گفت: رمز تنها یک بار در قرآن بکار برده شده و آن هم در خصوص حضرت مریم است. رمز آن نشانه و نمود بیرونی است که ما را به امر دیگری که پنهان است رهنمود میکند. رمز آن چیزی است که در بیرون اتفاق میافتد و حرکت بعدی که در پس آن انجام میشود را به دنبال دارد که راز نامیده میشود.
🔷 وی با اشاره به اینکه در حوزه روایات هم به این نکته اشاره شده که رازهایتان را به دیگران نگویید، اظهار داشت: اول اینکه رمز و راز دیگران را بیان نکنید چراکه هر رازی که از دو بگذرد فاش میشود.
دومین مورد گفتن از داراییها است که ممکن است باعث آرزدگی دیگران شود. سومین چیزی که باید با دیگران مطرح نشود آرا، اندیشهها، دیدگاهها و ایدهها است چراکه هم امکان تغییر آنها وجود دارد و هم ممکن است مورد سرقت قرار گیرد. درضمن ممکن است ایدهها به پختگی نرسیده باشند. نکته دیگر که باید از فاش کردن آن خودداری کرد ارتباطهای آدمی است چراکه ممکن است ذهنیتساز در دیگران شود. همچنین درک و دریافتها ناگهانی خود را به زبان نیاورید.
🔷نشست مثنویخوانی محمدرضا سنگری هر چهارشنبه ساعت ۸ صبح در حوزه هنری برگزار میشود. نشست امروز به موضوع ضرورت رازداری اختصاص داشت.
مشروح این گزارش را در این [لینک] بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
#تسلیت
▪️شهادت امام باقر علیه السلام تسلیت باد🏴
یا اَبا جَعفَرٍ یا مُحَمَّدَ بنَ عَلِیٍّ
اَیُّهَا الباقِرُ یَابنَ رَسوُلِ اللّهِ
یا حُجَّةَ اللّهِ عَلی خَلقِهِ یا سَیِدَنا وَ مَولانا
اِنّا تَوَجَّهنا وَاستَشفَعنا وَ تَوَسَّلنا بِکَ اِلیَ اللّهِ
وَ قَدَّمناکَ بَینَ یَدَی حاجاتِنا
یا وَجیهاً عِندَاللّهِ اِشفَع لَنا عِندَاللّه
🆔 @hozehonari_ir
بازار تماشا در تماشاخانه ماه
🔹 به همت #دفتر_طنز حوزه هنری یازدهمین *کارگاه آموزشی بازار تماشا* برای علاقهمندان به نمایشنامهنویسی کمدی، کارگردانی کمدی، بازیگری کمدی....برگزار میشود.
⏰ شنبه ۲۶ خرداد، ساعت ۱۸:۳۰
🏢 حوزه هنری، #تماشاخانه_ماه
📌 ورود برای عموم آزاد و رایگان است!
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #امروز_حوزه_هنری
🔸شنبه بیستوششم خرداد ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
#خبر
حمیدرضا شعیری :
زبان همچون اسب رام شده است
🔹دکتر حمیدرضا شعیری نویسنده و منتقد ادبی و با موضوع «نقد ادبی: چیستی، چرایی و چگونگی» گفت: زبان همچون اسب رام شده است و از خود سبقت میگیرد. عبور زبان از خودش به مثابه این است که زبان در این سبقت به سمت چیزی فراتر از زبان حرکت میکند که همان گفتمان است. از همینرو در قرنهای اخیر گفتمانهای متعددی شکل گرفته است.
🔹زبان در سبقت گرفتن از خود باعث میشود که وجوه، قابلیتها و ویژگیهایی بهدست آورد: یکی آنکه تصویرسازی میکند؛ دیگر آنکه زبان استعارۀ خود را رشد میدهد؛ و یا زبان دینامیک میشود و تولید حرکت میکند؛ موقعیت جدید به خود اختصاص میدهد و وجوه فرهنگی و اجتماعی خود را توسعه میدهد.
🔹وی در ادامه افزود: ما در نقد ادبی با چهار عنصر مواجهیم، و در همۀ رویکردها این چهار عنصر دیده میشود: ۱. انسان (سوژه)؛ ۲. جهان (جامعه، جهان بیرونی، فضای فیزیکی، فضای روانی، فضای اجتماعی و... که سوژه با آن مواجه است)؛ ۳. ادراک؛ ۴. ابژه (ارزش و ضد ارزش)؛ ۵. تنِ ادراکی.
🔹بیست و هفتمین نشست تخصصی گروه مطالعات بینارشتهای ادبیات انقلاب اسلامی #اندیشکده_ادبیات_پایداری با حضور دکتر حمیدرضا شعیری نویسنده و منتقد ادبی و با موضوع «نقد ادبی: چیستی، چرایی و چگونگی» برگزار شد.
📌مشروح گزارش این نشست را در [پایگاه خبری حوزه هنری] بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
«خیابان ۲۰۴»؛ یک روایت صادقانه از غمانگیزترین حج تاریخ
محمدرضا بهبودیفر دقیقترین آدمی است که توی زندگیام دیدهام. توی صوتهایی که از مجید مرزانی گرفته بودم، یک جا میگوید: «من ساعت هفت و هشت دقیقه رمی اَم را انجام دادم.» حساب ساعت و دقیقه و باقی کارهایش در همین اندازه باریک و ظریف است. شغل او اینطور ایجاب میکند یا شخصیت خودش از ابتدا اینگونه بوده نمیدانم. مصاحبه با او از این جهت که عضوی از گروه تفحص شهدا بوده اهمیت دارد. اما مهمتر از آن، او کسی است که شهید غضنفر رکنآبادی را از بین مجروحان #حادثه_منا پیدا کرده، آخرین نفری که او را دیده است.
.
📖بریدهای از کتاب «خیابان ۲۰۴» به قلم #زهرا_کاردانی که انتشارات سوره مهر منتشر کردهاست. کاردانی در این اثر کوشیده تا راوی صادقی باشد از حادثه دلخراش منا در سال۱۳۹۴ که در جریان انجام مناسک حج رخ داد.
◽️«خیابان ۲۰۴» جزو معدود آثاری است که درباره فاجعه منا از زبان شاهدان عینی آن نوشته شده است. نویسنده برای تکمیل کار خود تنها به خانواده شهدا بسنده نکرده و برای اولینبار پای صحبت تیم تفحص شهدا در عربستان نیز نشسته است؛ روایتی دسته اول از اولین شاهدان ماجرا که به گفته نویسنده در آن روزها با صحنههای تکاندهندهای مواجه شدهاند و حتی بعضی از آنها، تا مدتها برای کاهش فشارهای عصبی از قرص استفاده کردهاند.
حوزه هنری انقلاب اسلامی
«خیابان ۲۰۴»؛ یک روایت صادقانه از غمانگیزترین حج تاریخ محمدرضا بهبودیفر دقیقترین آدمی است که ت
زهرا کاردانی که پیش از این با کتاب «زن آقا»شناخته شدهاست، در این اثر انصاف را رعایت کرده و مراقب بوده تا احساسات ملیاش بر نوع نگارش و قلمش چیره نشود. با وجود آنکه فاجعه منا یک مسئله ملی بود، اما «خیابان ۲۰۴» یک روایت صادق است از آنچه در حج ۹۴ رخ داد.
📌کتاب خیابان ۲۰۴ را از [انتشارات سوره مهر] خریداری کنید.
🆔 @hozehonari_ir
ماجرای «الو گل آقا» از کجا شروع شد؟/هدایایی غیرقابل فروش
پورثانی که بود و چه کرد؟
محمد پورثانی، داستاننویس و طنزپرداز ایرانی است. در ۱۳۳۶ به جمع طنزپردازان مجلۀ توفیق پیوست و برای رادیو و تلویزیون نیز مطلب نوشت. با نامهای مستعار دایی سبیل، بوربورخان، بچۀ لواسان، ممد پرانتز، گُلگاوزبان، و گل مریم با نشریاتی چون یزدان، ترقی، امید ایران، آسیای جوان، سپید و سیاه، فردوسی، تهران مصور، کاریکاتور و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با فکاهیون، خورجین، اطلاعات هفتگی، استقلال ورزشی، طنز و کاریکاتور، و فاراد همکاری داشت. کار اصلی او نوشتن داستانهای طنز بود. اما مهمترین فصل فعالیتش، همکاری مستمر با هفتهنامه گلآقا از نخستین شماره تا آخرین شماره بود. در ۱۳۷۴ مؤسسۀ گلآقا از او تجلیل کرد. از آثارش میتوان به چلتیکه (۱۳۶۴)، لطیفههای بامزه برای بچههای بامزه اشاره کرد. وی در سال ۱۳۸۳ از دارفانی را وداع گفت.
🔷 صد و هفتاد و چهارمین #دگرخند با عنوان «دایی سبیل؛ نگاهی به کارنامه محمد پورثانی طنزنویس پرکار ایران» و با حضور میهمانانی چون احمد عبداللهینیا (کاریکاتوریست)، سیامک ظریفی (نویسنده، روزنامهنگار و طنزپرداز)، سیدعمادالدین قرشی (پژوهشگر) و مریم پورثانی (دختر استاد پورثانی، استاد دانشگاه)برگزار شد.
حوزه هنری انقلاب اسلامی
ماجرای «الو گل آقا» از کجا شروع شد؟/هدایایی غیرقابل فروش پورثانی که بود و چه کرد؟ محمد پورثانی، داس
🔷 سیامک ظریفی در این نشست گفت: محمد پورثانی روحیات خوبی داشت که باعث شد کیومرث صابری در مجله «گل آقا» از او بخواهد تا تلفنها را جواب دهد و با زبان طنز خود پاسخگوی خوانندگان نشریه باشد و از آنجا که ذهنی پر از سوژه و تسلط خوبی روی قالبهای مختلف داشت، پس از مدت کوتاهی ستون پرخواننده «الو گل آقا» را پایهگذاری کرد.
🔷 احمد عبداللهینیا (کاریکاتوریست) نیز تاکید کرد: ما هیچ طنزنویسی به این پرکاری پورثانی در مطبوعات نداشته و نداریم ضمن اینکه تنها طنزنویس ورزشی ایران بود.
وی در اشاره به خاطرهاش با پورثانی یادآور شد: دوستی ما در «گل آقا» اوج گرفت و ما به منزل هم رفت و آمد میکردیم و او هر وقت به منزل من میآمد کلی روزنامه و مجله متناسب با هر نوع سلیقه و سن همراه داشت و بعد رفتنش همه مشغول مطالعه میشدند. او شخصیت طنزش را در صحبت کردن و کتاب هدیه دادنش هم نشان میداد و وقتی کتاب هدیه میداد بزرگ در صفحه اولش مینوشت «غیر قابل فروش» و زیرش کوچک مینوشت تقدیم به فلانی.
🔷 سیدعمادالدین قرشی (پژوهشگر) هم در بخش دیگر این نشست بیان کرد: اینکه با گذشت ۲۰ سال از درگذشت مرحوم پورثانی دوستانش هنوز به یادش دور هم جمع میشوند و این میزان محبوبیت وجود دارد، جای تامل است و من فکر میکنم با مطالعه آثار وی و هم ردههایش میتوانیم به دوره طلایی طنز فارسی مطبوعاتی برگردیم.
📌مشروح گزارش این نشست را در این [لینک] بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
#کتاب
با «تاریخ دلگشا»، راحت شاهنامه بخوانید
🔷«شاهنامه نثر»؛ (تاریخ دلگشا) به قلم توکل بیک در انتشارات #سوره_مهر به چاپ رسید و راهی بازار نشر شد. این کتاب، پلی برای آشنایی بیشتر و بهتر با #شاهنامه منظوم حکیم ابوالقاسم فردوسی است.
🔷 این کتاب سعی کرده به طریق اجمال و سهل و گزیده «شاهنامه» را در اختیار عموم قرار دهد تا هر شخصی و در هر مقامی که هست، تصویری کلی از شاهنامه فردوسی و ابعاد و حوادث پرفراز و نشیب آن داشته باشد.
🔷 به گفته مصحح بعضی از حکایات و داستانهای جانبی شاهنامه فردوسی در «شاهنامه نثر» حذف شده اما این حذف لطمهای به روند حکایات وارد نکرده است. بعضی از ابیات هم که میتواند لبکلام فردوسی و انگیزه او در بیان این حوادث و حکایات عبرتآموز باشد، در کتاب آورده نشده اما گزیدههای اشعار و بیان نثر شاهنامه منثور بسیار سنجیده، موجز و بجاست.
در مورد این کتاب، در [اینجا] بیشتر بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #امروز_حوزه_هنری
🔸یکشنبه بیستوهفتم خرداد ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
#همایش
صفر تا صد همایش شعر «خدمت تا شهادت»
🔷 #مرکز_آفرینشهای_ادبی حوزه هنری با همکاری شهرداری رباط کریم، همایش شعر «خدمت تا شهادت» را در تیرماه سال جاری برگزار میکند.
🔷 #میلاد_عرفانپور ، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری درباره این همایش میگوید: با شهرداری شهرستان رباط کریم در راستای ایجاد فرصتی برای برگزاری یک رویداد ملی و بینالمللی در مضامین اولویتدار انقلاب اسلامی در حال تعامل بودیم که با وقوع حادثه سقوط بالگرد و حجم شعرها در خصوص شهدای خدمت، تصمیم گرفتیم نخستین همایش بینالمللی شعر «خدمت تا شهادت» را برگزار کنیم و اکنون چند روزی است فراخوان نخستین همایش بینالمللی شعر «خدمت تا شهادت» در سه سطح ملی، بینالمللی و شهرستان رباط کریم منتشر شده است.
🔷 وی ادامه میدهد: با توجه به اینکه اعتبار همایشهای ادبی به دو شاخص عمده یعنی اعتبار علمی همایش و سطح هیأت داوران و دیگری کیفیت جوایز آن است، ما در این رویداد تلاش کردیم هم سطح جوایز ارزشمند باشد و هم همایش از سطح علمی خوبی برخوردار باشد.
🔷 عرفان پور میگوید: در این رویداد،از سوی شاعران جوان با استقبال خوبی روبهرو شدهایم و بیش از ۷۰ درصد شرکتکنندگان از بانوان شعر انقلاب اسلامی بودهاند. درضمن با توجه به موج گسترده شرکتکنندگان پیشبینی میکنیم احتمالا نیاز به تمدید سه یا پنج روزه مهلت ارسال آثار را داشته باشیم اگرچه ما از شاعران میخواهیم تا ۲۵ خرداد ماه آثار خود را ثبت کنند.
📌درباره این همایش در لینک زیر بیشتر بخوانید:
news.hozehonari.ir/xr9F
🆔 @hozehonari_ir