┄┅┅✿❀🍀🦋🍀❀✿┅┄
💠 تدبر در قرآن
✍🏻 گناهکار و مجرم، تازه وقتی که نوبت مجازاتش فرا میرسد و چشمش بر حقیقت بازِ باز میشود، دست پشت دست میکوبد و اعتراف میکند به جرم و گناهش، ولی افسوس که دیر است برای بیدار شدن! حالایی که کار از کار گذشته و فرصت جبران نیست، بیدار شدهای؟!
🌴 سوره انبیاء 🌴
🕋 فَلَمَّا أَحَسُّوا بَأْسَنا إِذا هُمْ مِنْها
يَرْكُضُونَ «12»
🕋 قالُوا يا وَيْلَنا إِنَّا كُنَّا ظالِمِينَ «14»
پس چون قوم ستمگر قهر ما را احساس كردند، ناگهان پا به فرار گذاشتند.
گفتند: اى واى بر ما! همانا ما ستمكار بوديم.
┄┅┅✿❀🍀🦋🍀❀✿┅┅┄
┄┅┅✿❀🍀🦋🍀❀✿┅┅┄
✒ یک تلنگر
💥 خشمِ بزرگِ خدا...
✍🏻 هیچ گناهی رو نباید دست کم گرفت. هر گناه (کوچک یا بزرگ فرق نمیکنه)، به اندازه خودش خشم و غضبِ خدا رو به همراه داره.
☝🏻امّا فکر میکنید خشم بزرگ خدا برای چه گناهی است؟!
👈🏻 جواب در ابتدای سوره صف اومده:
✿ یٰا أَیُّهَا اَلَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ. کَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اَللهِ أَنْ تَقُولُوا مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ (صف/2 و 3)
🌹ای کسانی که ایمان آوردهاید!
چرا سخنی را میگوئید که خودتان عمل نمیکنید؟!... این امر بسیار موجب خشم و غضب خداست که سخنی بگوئید، که خودتان عمل نمیکنید!!
✅ کَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اَللهِ...
مَقْت👈🏻 یعنی بغضِ شدید، نسبت به کسی که کار قبیح و زشتی رو انجام داده.
👈🏻 کلمه "کَبُرَ" هم قبلش اومده، که به معنی کبیر و بزرگ است. پس:
👌🏻 کَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اَلله👈🏻 یعنی کاری که نزد خدا بسیار بسیار زشت و ناپسند است. کاری که غضبِ خیلی خیلی شدیدِ خدا رو به همراه داره.
🔥️ این غضبِ خیلی خیلی شدیدِ خدا برای کسی است که حرف بزنه، ولی خودش عمل نکنه.
👌🏻 یه جمله معروف هست که میگن:
👈🏻"زبان، ترجمان دل است"👉🏻
☝🏻 اگه راه این دو تا از هم جدا بشه، یعنی زبان یه چیز بگه و دل یه چیز دیگه، حرف یه چیز باشه و عمل یه چیز دیگه، این نشانه نفاق است.
📣 نفاق از طرف هر کسی اتّفاق بیفته بد است، مخصوصا برای کسی که در مسیر ارشاد دیگران قدم بر میدارد.
👌🏻 لذا حضرت علی (ع) در فرمان خود به مالک اشتر فرمودند:
📄 "از اینکه به مردم وعده بدهی، و تخلّف کنی سخت بپرهیز، زیرا این کار موجب خشم عظیم در نزد خدا و مردم خواهد شد، چنان که قرآن می فرماید: کَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اللّٰهِ أَنْ تَقُولُوا مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ".
📚 نهج البلاغه، نامه 53.
☝🏻 اصلا اگر خوب فکر کنیم می بینیم که، هر کس بخواد فقط برای دیگران موعظه کنه و خودش رو فراموش کنه، دیگه کسی به ارزش های اخلاقی و... اهمیتی نمیده، چون می بینه طرف مقابلش فقط حرف میزنه و براش مهم نیست که امر به معروف و نهی از منـکر واقعا نمود پیدا میکنه یا نه.....
👈🏻 عالم بی عمل مثل درخت بی ثمره، درختی که هیچ منفعتی نداشته باشد نهایتا سرنوشتش قطع و تکه تکه شدنه.
کسی هم که فقط انتظار داره دیگران حرفش رو عمل کنن و خودش بی خیال همه چیز میشه، در واقع با اين کار داره تیشه به ریشه ی وجودی خودش میزنه و خودش رو از اعتبار و شخصیت می اندازه.
☝🏻باید به خودمون قول بدیم که اگر چیزی رو ارزش میدونیم، اول اون رو در رفتار خودمون جایگذاری کنیم تا دیگران بدون گفتن متوجه ارزشمندی اون عمل بشن طوری که حتی نیاز به گفتن هم نباشه، اینجوری نه تنها خشم و غضب خدا رو نصیب خودمون نمی کنیم، بلکه رحمت و لطف خداوند شامل حالمون میشه.
┄┅┅✿❀🍀🦋🍀❀✿┅┅┄
┄┅┅✿❀🍀🦋🍀❀✿┅┅┄
✅ یــک ســـؤال :👇🏻
❓آیا اینکه می گویند ماه صفر، نحوست دارد یا به اصطلاح نحس است، واقعا صحت دارد و چنین گفته ای معتبر است؟
✍🏻 درباره نحوست ماه صفر روایتی وارد نشده است و برخی علما نحوست این ماه را به شهرت نسبت داده اند و فرموده اند طبق مشهور این ماه شوم و نحس است.
✏️علامه مجلسی می گوید:
"هذا الشهر مشهور بالنحوسه والشوم"
"ماه صفر مشهور است به نحوست و شوم بودن"
📚زاد المعاد،ص274
✏️شیخ عباس قمی می گوید:
"بدانکه این ماه معروف به نحوست است"
📚 مفاتیح الجنان،ص508
👌🏻این که این بزرگواران نحوست این ماه را به مشهور نسبت داده اند کاشف از آن است که در این زمینه احیانا روایتی بوده است اما به ما نرسیده است و توجه به این نکته لازم است که در برخی روایات، اهل بیت برای شهرت اهمیت ویژه ای قائل شده اند چنان که امام صادق فرمودند:
▪"خذ ما اشتهر بین اصحابک"
"به آنچه بین علمای شیعه مشهور است عمل کن"
📚عوالی اللئالی،ج3 ص129
👈🏻 روی این جهت، افرادی که می خواهند چنین اظهار کنند که از آنجایی که ماه صفر نحوستش به مشهور نسبت داده شده لذا قابل اعتنا نیست، طریقه خوبی را در پیش نگرفته اند.
✅ آیت الله مکارم نیز در این باره می گویند؛ «در موارد متعدد، ایامِ به نحوست نسبت داده شده به دلیل اتفاقاتی که در آن واقع شده است، البته افرادی در این مساله راه افراط را پیموده اند و به هرکاری که دست می زنند قبلا به سراغ سعد و نحس بودن ایام می روند و شکست های خود را به گردن ایام می اندازند، این خرافه ای است که جداً باید از آن پرهیز کرد . در روایات اهل بیت(علیهم السلام) آمده است که در روزهایی که نام نحس بر آن گذارده شده است، شما می توانید با دادن صدقه، یا خواندن دعا و استمداد از لطف الهی و توکل بر خدا به دنبال کارها بروید وپیروز باشید»
📚 تفسیر نمونه، ج23 ص44
👌🏻 توجه فرمایید که :
ایام ذاتا سعد و نحس ندارد، مگر به خاطر حوادثی که در آن واقع شده و لذا چون در ماه صفر سه تن از معصومین (علیهم السلام) چشم از جهان بسته اند و همچنین مشکلاتی که برای اسرای کربلا پیش آمد، ممکن است عنوان نحس به خود گرفته باشد.
┄┅┅✿❀🍀🦋🍀❀✿┅┅┄
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوندا، بارالها،
حاجت بسیار داریم و تو ای خدای مهربان بر همه چیز توانایی ،آنچه میخواهیم میتوانی که به این بندگان گنه کارت برسانی و از شر ظالمان مارا برهانی ای رحمت تو دستگیر ما و ای کرم تو عذر پذیر ما،ای دانندهٔ هر حالی و شنوندهٔ هر شکوایی ،ای مجیب هر خواننده و ای قریب هر داننده،وای دانای هر نهان و ای خواننده هر نانوشته ای خدای رحیم برما رحم کن که تو رحم کننده ای
الهی آمین یارب العالمین
سلام و صبح شما بهمراه تک تک اعضای خانواده محترمتان بخیر و سرور و شادی و سلامتی و تندرستی و دلخوشی و عافیت و عاقبت بخیری باد ،انشاءالله
💫🍂🍃🌺🌹🌺🍃🍂💫
. .زیارت روز يكشنبه
حضرت علی (ع) زیارت کن علی (ع)را
السَّلامُ عَلَى الشَّجَرَةِ النَّبَوِيَّةِ وَ الدَّوْحَةِ الْهَاشِمِيَّةِ الْمُضِيئَةِ الْمُثْمِرَةِ بِالنُّبُوَّةِ الْمُونِقَةِ [الْمُونِعَةِ] بِالْإِمَامَةِ وَ عَلَى ضَجِيعَيْكَ آدَمَ وَ نُوحٍ عَلَيْهِمَا السَّلامُ السَّلامُ عَلَيْكَ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ السَّلامُ عَلَيْكَ وَ عَلَى الْمَلائِكَةِ الْمُحْدِقِينَ بِكَ وَ الْحَافِّينَ بِقَبْرِكَ يَا مَوْلايَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ هَذَا يَوْمُ الْأَحَدِ وَ هُوَ يَوْمُكَ وَ بِاسْمِكَ وَ أَنَا ضَيْفُكَ فِيهِ وَ جَارُكَ فَأَضِفْنِي يَا مَوْلايَ وَ أَجِرْنِي فَإِنَّكَ كَرِيمٌ تُحِبُّ الضِّيَافَةَ وَ مَأْمُورٌ بِالْإِجَارَةِ فَافْعَلْ مَا رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِيهِ وَ رَجَوْتُهُ مِنْكَ بِمَنْزِلَتِكَ وَ آلِ بَيْتِكَ عِنْدَ اللَّهِ وَ مَنْزِلَتِهِ عِنْدَكُمْ وَ بِحَقِّ ابْنِ عَمِّكَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ وَ عَلَيْهِمْ [عَلَيْكُمْ] أَجْمَعِينَ.
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
میلادی: Sunday - 20 August 2023
قمری: الأحد، 3 صفر 1445
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیه السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا شهادت حضرت رقیه خاتون سلام الله علیها
▪️17 روز تا اربعین حسینی
▪️25 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
▪️27 روز تا شهادت امام رضا علیه السلام
▪️32 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
⁉️ مردگان روز قــیامت چگونه از قبرها مبــعوث میشــوند؟
✨از حــضرت صادق علیه السلام روایت اســت که چون پروردگار اراده کنــد که عالم آفرینــش را مبعوث فــرماید، بر زمین چهل روز باران می بارد قطــعات بدن بهم می پیــوندند و روی آنها گوشــت روئیده میــشود.
🔹ســپس آن حضرت فرمود: جبرائیل نزد پــیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلــم آمد و دست او را گرفــت و به بقیــع آورد؛ تا اینکــه کنار قــبری رسیدند و جــبرائیل صاحــب آن قبر را صدا زد و گفت: به اذن خدا برخــیز!✨
🔹 مردی که موهــای سر و صورتش سفــید بود از میان قبر برخاســت و خــاک را با دســت خود از چهره خود پاک میــکرد، و می گفت: الْحَمْدُ لِلهِ وَ اللَهُ أَکْبَرُ.🌿
جبرائیل به او گفــت: به اذن خدا دو مرتبه در قبر باز گــرد!
🔹سپــس به کنار قبــری دیگر آمدند و جبرائیل صاحــبش را نــدا درداد: به اذن خدا برخــیز!
از میان قبر مردی با چــهره و سیمای سیاه برخاســت و می گــفت: یَا حَسْرَتَاهُ! یَا ثُبُورَاهُ!
و سپس جبرائیل به او گفزت: باز گرد به مکانی کــه بودی به اذن خدا.🌟
🔹و پــس از آن گفت: ای محــمد! این قِســم مردگان در روز قیــامت محشور میشــوند. مؤمنان میگویند: الْحَمْدُ لِلهِ وَ اللَهُ أَکْبَرُ. و دسته دیگر میگویند: یَا حَسْرَتَاهُ، یَا ثُبُورَاهُ...
📚 بحار الانوار ج 7 ص 39
┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••
🔰امتحانات الهی چگونه هستند؟
امتحان توسط خدا حتمی است. منتهی امروز نشد فردا ، فردا نشد پس فردا، حتماً امتحان میشویم. خودِ خدا گفته ما امتحان میکنیم.
فردی از امیرالمؤمنین(علیه السلام)سؤال کرد که :
آقا کاری کنید که من مورد امتحان قرار نگیرم.
🌸 حضرت فرمودند: نمیشود، خدا گفته است: حتماً امتحان میکنم، (منتهی)دعا کن موقعی که امتحان کرد زمین نخوری.
خدا در قرآن آیه فرستاده است که ما حتماً امتحان میکنیم. ما خیال میکنیم امتحان این است که مثلاً پنجاه سال که گذشت یک مشکلی پیش بیاید، این امتحان است. نه؛ هر روز امتحان هست.
وقت نماز میرسد باید نماز بخوانی، نخوانی امتحان است. وقت روزه است باید روزه بگیری، نگیری امتحان است. در خیابان چشمت به زن نامحرم میافتد نگاه نکنی امتحان است، نگاه بکنی هم امتحان است.
تمام احکام و تکالیفی که برای انسان پیش میآید، امتحان و آزمایش است. اگر طبق دستور وظیفه را انجام دادی موفق میشوی و الّا زمین میخوری.
🔴منتهی گاه گاهی هم یک امتحانهای درشتی پیش میآید که صبر و واکنش ما سنجیده شود...
♻اما این امتحانهای معمولی هر روزی است، پیشآمد واجبات و پیشآمد محرّمات هر دو امتحان دائمی و مستمر است...
🔸از بیانات آیت الله خوشوقت رحمة الله علیه
⛅️ اللهم عجل لولیک الفرج ⛅️