یک کسی می گفت پدرم فوت کرده بود، دیدم یک نفر به مجلس ما آمده که خیلی بیشتر از ما دارد گریه می کند، همه جا هم هست هم سر خاک، هم روز سوم، هم روز هفتم، یک محبتی از این فرد در دل ما بوجود آمد که حد ندارد. یک جا هم کار او گیر کرد فوری برایش رفع کردیم و این اظهار محبت هیچ دلیلی نداشت جز این که می دیدیم او برای پدر عزیز ما گریه می کند و با ما همدردی می کند. در روز عاشورا محبوبترین افراد خدای با عظمت را شهید کردند. شما که داری گریه می کنی این اشک اگرهیچ کاری هم انجام ندهدولی تویی که به محبوب خدا اظهار محبت می کنی خدا به تو محبت پیدا می کند. اول قدمی که یک محب در راه محبت برای محبوب بر می دارد این است که از بدیهای او صرف نظر کند. از راه دور برای چه کاری برای زیارت على بن موسی الرضا عليه السلام آمدی؟ اگر برای تفریح آمده ای برو جای دیگر، ولی از راه دور که آمدی اظهار محبت به خدا کردی، خدا هم به تو اظهار محبت می کند و اولین قدم در راه اظهار محبت این است که از بدیهای آن شخص صرف نظر کنی. خیلی ساده است.
۵ بهمن ۱۴۰۱
«﷽»
«آینه یکدیگر باشیم»
«المومن مرآة المومن» (۱) یک موقع یک آینه جیوهاش ریخته و صورت شما را لکهدار نشان میدهد و شما آینه را دور میاندازید اما یک موقع صورت آدم لک دارد، پس باید خودت را درست کنی!
اصول پیمودن راه کمالات و ترقیات این است که عیوب انسان را به آدم تذکر دهند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱_بحارالانوارجلد۷۱صفحه۲۳۳
۵ بهمن ۱۴۰۱
«ما عِنْدَكُمْ يَنْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باقٍ». هرچه در نزد شما است، اینها از بین میرود و هرچه که در نزد خدا است، باقی میماند. انسان در این دنیا هرچه را که انفاق کند، هر کاری را که بکند، هر عبادتی را که انجام بدهد، هر وقتی را که به عبادت و بندگی خدا صرف کند، اینها باقی میماند و هرچه که غیر از اینها باشد، آنها از بین خواهد رفت.
۵ بهمن ۱۴۰۱
عارفی فرمود بدبختی گاهی این است که انسان از معنویات هیچ خبری ندارد عین حیوانات صبح تا شب کار میکند و میخورد و میخوابد.
۶ بهمن ۱۴۰۱
شور شیرین
.
او گمشده دیگری دارد و نمی تواند تنها دل به درس و بحث خوش کند و آتش التهابی را که روز به روز در وجودش رو به فزونی است نادیده بگیرد. پس به دنبال راهنمایی می گردد تا چاره درد خود را بیابد اما هربار دست خالیتر از پیش بازمی گردد. حیرانی و سرگردانی اش با گذشت زمان رو به ازدیداد می گذارد و کسی هم پیدا نمی شود تا لااقل بتواند با وی همدردی کند
.
کم کم از مردم و علمای همدان کناره گیری می کند و از مقام و موقعیت اجتماعی خود نیز می گذرد و تدریس را رها می کند. مردم تکفیرش می کنند و او تازه روزی را به یاد می آورد که مردم دور شخصی جمع شده و او را صوفی می خواندند، و او نیز از آنها حمایت می کرد
.
بی قرار و تنها و با بار ملامت بر دوش به حرم امن حضرت معصومه سلام الله علیها و بیابان های اطراف پناهنده می شود تا دور از چشم مردم ولی از معشوقش دور نشود
.
او در بیابان ها با محبوب ازلی به خلوت می نشیند. او در آن شب های سرد و روزهای گرم و در آن کویر تفتیده بارها سر به زمین گذارده و می گوید:
.
« خدایا تو خود می دانی که بیقراریم با تو قرار می یابد و افسردگی ام با تو به روح و ریحان تبدیل می شود: تو خود می دانی که طبیب دردهایم هستی جوابم را بده و تنهایم مپسند »
.
پس چون اهنمایی نمی یابد اضطرار و افتقار و درماندگیش به اوج می رسد و و با این همه از پا نمی شیند و مضطرانه می گوید:
.
خانه خود را همی سوزی بسوز / کیست آن کس کو بگوید لایجوز
.
خوش بسوز این خانه را ای شیر مست / خانه عاشق چنین اولی تر است
.
بعد از این من سوز را قبله کنم / زانکه من شمعم به سوزش روشنم
.
@ansari_e_hamedani
.
http://instagram.com/ansari_e_hamedani
۶ بهمن ۱۴۰۱
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را نامگذاری کردند به لیله الرغائب.
امشب اگرقبول نشود
دعا از عجایب است
زیراکه عرش گشوده
و لیلة الرغائب است
مــا را مکن فـراموش
به گاه سجـده ات
حاجت نخست سلامتی
و ظهور آن یار غائب است
💚 از سحر امشب غافل نشوید که بسیار مهم است و همه ملایکه در سحر امشب دست به دعا هستند.
۶ بهمن ۱۴۰۱
آيه 1 از سوره الأنعام
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَجَعَلَ الظُّلُمَاتِ وَالنُّورَ ثُمَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ يَعْدِلُونَ
ستایش خدای راست که آسمانها و زمین را آفرید و تاریکیها و روشنایی را مقرّر داشت (و با آنکه نظم آسمان و زمین دلیل یکتایی اوست) باز کافران به پروردگار خود شرک میآورند.
۷ بهمن ۱۴۰۱
➖همنشینی با گناهکاران!👇
✅ابوهاشم جعفری میگوید :
از امام هادی(علیه السلام ) شنیدم که به من فرمود :
📋«مَا لِي رَأَيْتُكَ عِنْدَ عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ بْنِ يَعْقُوبَ؟»
♦️چرا تو را میبینم که با عبدالرحمن بن یعقوب همنشینی میکنی؟
گفتم : او دایی من است!
حضرت(ع) فرمود :
📋«إِنَّهُ يَقُولُ فِي اَللَّهِ قَوْلاً عَظِيماً يَصِفُ اَللَّهَ لاَ يُوصَفُ فَإمَّا جَلَسْتَ مَعَهُ وَ تَرَكْتَنَا وَ فَإِمَّا جَلَسْتَ مَعَنَا وَ تَرَكْتَهُ»
♦️او درباره ذات پاک خدا مطالب نامناسبی میگوید که ساحت پاک خدا از آن منزه است.
خدا را (به صورت اجسام و اوصاف آن وصف میکند) در حالی که خدا قابل توصیف نیست.
پس یا با او همنشین باش و ما را ترک کن و یا با ما همنشین باش و از او دوری کند.
عرض کردم : او هر عقیدهای دارد و هرچه میگوید، بر من چه زیانی دارد با اینکه من بر عقیده حق خود استوار هستم و از عقیده او دوری میکنم.
حضرت(ع) فرمود :
📋«أَ مَا تَخَافُأَنْ تَنْزِلَ بِهِ نَقِمَةٌ فَتُصِيبَكُمْ؟»
♦️آیا نمیترسی که بلایی به او برسد و تو نیز به بلای او بسوزی؟!
📋«أَ مَا عَلِمْتَ بِالَّذِي كَانَ مِنْ أَصْحَابِ مُوسَى(ع) وَ كَانَ أَبُوهُ مِنْ أَصْحَابِ فِرْعَوْنَ فَلَمَّا لَحِقَتْ خَيْلُ فِرْعَوْنَ مُوسَى(ع) تَخَلَّفَ عَنْهُ لِيَعِظَهُ وَ أَدْرَكَهُ مُوسَى(ع) وَ أَبُوهُ يُرَاغِمُهُ حَتَّى بَلَغَا طَرَفَ اَلْبَحْرِ فَغَرِقَا جَمِيعاً فَأَتَىَ مُوسَى(ع) اَلْخَبَرُ فَسَأَلَ جَبْرَئِيلَ عَنْ حَالِهِ فَقَالَ : غَرِقَ رَحِمَهُ اَللَّهُ وَ لَمْ يَكُنْ عَلَى رَأْيِ أَبِيهِ لَكِنَّ اَلنِّقْمَةَ إِذَا نَزَلَتْ لَمْ يَكُنْ لَهَا عَمَّنْ قَارَبَ اَلْمُذْنِبَ دِفَاعٌ»
♦️آیا به این داستان آگاهی نداری که شخصی از یاران حضرت موسی(ع) بود، ولی پدرش از یاران فرعون بود، هنگامی که با سپاه موسی(ع) خواست پدرش را به خود ملحق سازد، ولی پدر سخن او را رد میکرد و همچنان با هم ستیز میکردند تا اینکه هر دو به کناری از دریا رسیدند، ناگاه بلای غرق شدن فرعونیان فرا رسید و آن پسر نیز همراه پدر غرق شد، وقتی که این خبر به موسی(ع) رسید، موسی(ع) فرمود :
او در رحمت خداست ولی چون عذاب فرود آید، از آن کس که نزدیک گنهکار است، دفاعی نشود.
((📚منبع :الکافی، ج۲، ص۳۷۴
___**____**༿طریقاݪجنة༾*))
۷ بهمن ۱۴۰۱
💟فضیلت ماه رجب💟
🔷از پیامبر (صلی الله علیه و آله ) روایت شده است:
همانا خداوند تعالی در آسمان هفتم فرشتهای را گماشته است ، که داعی نامیده میشود.
🌺🍃پس هنگامی که ماه رجب داخل شود، آن فرشته هر شب تا صبح ندا میدهد که،
خوشا به حال ذاکران، خوشا به حال اطاعت کنندگان.
خداوند تعالی می فرماید :
من همنشین کسی هستم که با من بنشیند، و مطیع آنم که اطاعتم کند،
آمرزندهی کسی هستم که از من طلب بخشش کند.
💛🍃ماه، ماه ِ من است و بنده، بندهی من، و مهربانی و رحمت از آن من است،
پس هر کس بخواند مرا در این ماه اجابتش کنم، و کسی که بخواهد از من عطایش کنم،
و هر کس از من هدایت جوید، هدایتش می کنم،
این ماه را ریسمانی میان خودم و بندگانم قرار دادم، هر کس بدان چنگ زند به من میرسد.
۷ بهمن ۱۴۰۱
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) :
✍ هر کس در #روز_جمعه_ماه_رجب صد مرتبه سوره #توحید " قل هو الله احد " بخواند ، برای او نوری باشد در قیامت که او را به بهشت بکشاند.
۷ بهمن ۱۴۰۱
امام صادق علیه السلام
عِدَةُ الْمُؤْمِنِ أَخَاهُ نَذْرٌ لَا كَفَّارَةَ لَهُ فَمَنْ أَخْلَفَ فَبِخُلْفِ الله بَدَأَ وَ لِمَقْتِهِ تَعَرَّضَ وَ ذَلِكَ قَوْلُهُ، «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ كَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ الله أَنْ تَقُولُوا ما لا تَفْعَلُونَ».
قول دادن و وعده نمودن مؤمن به برادر دینی خود (از جهت لزوم وفا به آن مانند) نذر است که کفارهای برای مخالفت آن نیست، پس کسی که خلف وعده کند پس به مخالفت با خداوند برخاسته و خود را در معرض غضب او قرار داده است، که این مطلب فرموده خداوند است «ای کسانی که ایمان آوردهاید چرا میگویید آنچه را که بجا نمیآورید؟ نزد خداوند بسیار مبغوض است اینکه بگوئید آنچه را که انجام نمیدهید» (سوره صف، آیات ۲ و ۳).
الکافی، ج ۲، ص: ۳۶۳
۷ بهمن ۱۴۰۱
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : أفضَلُ النّاسِ مَن عَشِقَ العِبادَةَ فَعانَقَها، و أحَبَّها بقَلبِهِ، و باشَرَها بِجَسَدِهِ، و تَفرَّغَ لَها، فَهُو لا يُبالي عَلى ما أصبَحَ مِنَ الدُّنيا : عَلى عُسرٍ أم عَلى يُسرٍ .حديث
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : برترين مردم كسى است كه عاشق عبادت شود؛ پس، دست در گردن آن آويزد و از صميم دل دوستش بدارد و با پيكر خود با آن در آميزد و خويشتن را وقف آن گرداند؛ پس چنين شخصى را باكى نباشد كه دنيايش به سختى گذرد يا به آسانى
۷ بهمن ۱۴۰۱