✅ روایتی متفاوت از مدافعان حرم؛
💢 در سینما هویزه به تماشای «عابدان کهنز» بنشینید
📌 مستند «عابدان کهنز» روایتی متفاوت از شهدا و جانبازان مدافع حرم است که امروز سوم بهمن ماه در سینما هویزه مشهد اکران می شود.
http://hvasl.ir/content/57279
🆔 @hvasl_ir
🌀 کسی که دچار ضعف کنترل ذهن است، حتماً گناهان ذهنی زیاد مرتکب شده است!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب
🔹 برخی از معصیتهای نابودکننده، مثل «ریا» و «عُجب»-که موجب حبط عمل میشود- در واقع یک اتفاق ذهنی است. اگر به ذهن کسی خطور کند که «من آدم خوبی هستم» همۀ اعمالش به فنا میرود.
🔹 یکی دیگر از گناهان ذهنی، سوءظنّ به خداست، یعنی انسان در ذهن خودش به خدا شک کند؛ البته نه شکِ اعتقادی، بلکه شکهای اخلاقی! مثلاً اینکه خدا را زیاد به «مهربانبودن» قبول نداشته باشد و با تردید بگوید: «یعنی خدا واقعاً هوای من را دارد؟!»
🔹 کسی که دچار «ضعف کنترل ذهن» است، حتماً گناهانی که در ذهن اتفاق میافتد، زیاد مرتکب شده است. وسوسۀ ابلیس هم که روی ذهن انسان کار میکند؛ لذا کسی که در مقابل ابلیس، قدرت کنترل ذهن ندارد (و عادت به استعاذه هم ندارد) افکار بد و منفی به ذهنش خطور میکند.
🔹 خیلی از نیتها و افکار بد تا وقتی به عمل نرسد، گناه محسوب نمیشود اما در همان مرحلۀ ذهن، تأثیر روحیِ مخرّب دارد و روحیۀ آدم را خراب میکند. لذا باید بهطور خاص برای گناهان ذهنی استغفار کنیم؛ چون امام باقر(ع) میفرماید: بهخدا سوگند، از گناه نجات پیدا نمیکند مگر کسی که به آن اقرار کند (...إِلَّا مَنْ أَقَرَّ بِه؛ کافی/۲/۴۲۶)
🔹 باید بگویی «خدایا من این نقطهضعف را در ذهنم دارم؛ این را ببخش!» البته خدا کریم و بخشنده است، اما ضرورتِ اعتراف در این است که «باید خودت بفهمی، این عیب را داری» لذا باید پیش خدا به این عیب و گناه خودت اقرار کنی.
👤علیرضا پناهیان
🆔 @hvasl_ir
✅ کارگاه آموزشی «خداشناسی کودکانه» در یزد برگزار می شود؛
🔴 چگونه خدا را برای کودکمان توصیف کنیم
📌 کارگاه عملی خداشناسی کودکانه ویژه مادران و مربیان یزدی با حضور حجت الاسلام علی فاطمی پور پژوهشگر و مشاور تربیت اسلامی طی دو روز در بهمن ماه برگزار می شود.
http://hvasl.ir/content/57281
🆔 @hvasl_ir
✳ حاتمی کیا و ملاقلی پور قهرمان سازان سینمای بدون قهرمان؛
💢 آرمان خواهی در سینمای ضد آرمان!
📌 در آستانه شروع جشنواره فیلم فجر فرهیختگان در گزارشی نگاهی داشته برخی از فیلم های آرمانگرا و ملی سینمای ایران که در ادامه خواهیم خواند.
🔶 سینمای سیاسی چنان معنای فراخ و گستردهای دارد که اساسا میشود پرسید «آنچه سیاسی نیست، چیست؟» مسائل اقتصادی، اجتماعی، اعتقادی و فرهنگی هرکدام به نحوی میتوانند یک پیوست سیاسی هم پیدا کنند و به این شکل هر فیلمی که ساخته شود، مواضع سیاسی مختلفی را در برابر خودش شکل میدهد و به نحوی با سیاست ارتباط دارد. اما مشخص است که بعضی از فیلمها سیاسیترند. فیلمهایی که راجعبه تاریخ معاصر ایران ساخته میشوند، عموما سیاسیتر هستند. «سیانور» ساخته بهروز شعیبی از نمونههای متأخر این نوع فیلمهاست. در ضمن، آثاری که مشخصا کاراکتر موثر و مهمی در آنها حضور دارد که فعال سیاسی است، سیاسیتر به حساب خواهند آمد. اگر باز هم بخواهیم بین نمونههای متاخر سینمای ایران فیلمی را در این ردیف پیدا کنیم، میشود به «زندگی خصوصی» ساخته حسین فرحبخش اشاره کرد که قهرمان یا ضدقهرمان آن بین تخیلی بودن و ارجاعات حقیقی به شخصیتهای واقعی، معلق است.
🔷 اگر یک فیلم درام براساس مسالهای سیاسی شکل بگیرد یا لااقل بخشی از درام بر این اساس استوار باشد، مشخص است که آن فیلم هم راحتتر در دستهبندی آثار سیاسی قرار خواهد گرفت. «قلادههای طلا»، «پایاننامه»، «عصبانی نیستم» و «این یک فیلم نیست» از ابوالقاسم طالبی، حامد کلاهداری، رضا درمیشیان و جعفر پناهی که با اتخاذ مواضع مختلف، همگی مرتبط با وقایع سال ۱۳۸۸ هستند، از این زمره است. فیلمی که در رابطه با چالشهای یک ایدئولوژی است هم میتواند سیاسی باشد. این چالشها میتوانند بین فرد معتقد به یک مکتب ایدئولوژیک و جامعه یا سیستم حاکم رخ بدهند یا در درون فرد اتفاق بیفتند.
🔶 یادگارهای حاتمیکیا و ملاقلیپور برای سینمای ایران
کسر قابل توجهی از فیلمهای رسول ملاقلیپور و ابراهیم حاتمیکیا در کشاکش همین دوگانه «آرمان و واقعیت» قرار دارند؛ با این تفاوت که ملاقلیپور لحن صریحتری نسبت به حاتمیکیا دارد و این نقدها در کار او با وضوح بیشتری به چشم میآیند. خلق شخصیت آرمانگرا به عبارتی مساوی است با خلق قهرمان؛ اما سینمای ایران طی این سالها بهشدت از قهرمان و قهرمانی فاصله گرفته است. این وضعیت را در هشت سال گذشته میشود خیلی پررنگتر هم دید. از حدود هشت سال پیش بود که اصل «لطفا هیچکس را قضاوت نکنید» با موج موسوم به پسافرهادی در سینمای ایران جا افتاد؛ در حالی که قهرمان باید قضاوت کند و حتی قضاوت او فراهنجار باشد. اطلاق عنوان «سینمای آپارتمانی» به این نوع فیلمها، نهفقط از این جهت که بخش اعظم اتفاقاتشان داخل یک آپارتمان میافتد، بلکه از این جهت هم صحیح است که فضای داستانهایشان به حال و هوای مسئولان در روزمرگی تعلق دارد و آدمهایی که جلوی دوربین میآیند، در مقایسه با آدمهای غیرآپارتمانی همانقدر از بنمایه قهرمانی برخوردارند که شیر و ببر باغوحش در قیاس با سلاطین و شکارچیان آزاد جنگل، بنمایه دارند. به این ترتیب بعد از حاتمیکیا و ملاقلیپور هیچ فیلمساز جوانی پیدا نشد که همان سبک و شیوه را ارائه بدهد و نهایت ناپرهیزی سینمای محافظهکار ایران، نمایش اجامر و اوباش نشئهباز یا به اصطلاح اراذل شهری بود، نه قهرمانهای فراهنجار. «ابدویک روز»، «سیزده»، «همه چیز برای فروش»، «اعترافات ذهن خطرناک من»،«مغزهای کوچک زنگ زده» و... تعدادی از این ناپرهیزیها هستند اما فقط «لاتاری» بود که بعد از این همه سال، به سمت عمل قهرمانانه رفت. در مورد تاثیرات اجتماعی «لاتاری» حرف و حدیثهای فراوانی مطرح شد. عمده انتقادها به این فیلم متوجه چالشی بود که گفته میشد میتواند سر راه دیپلماسی کشور قرار دهد. بعدها عده دیگری چنین نقد کردند که این فیلم به دوگانه عرب و ایرانی دامن میزند و این البته نقد کسانی بود که «لاتاری» را خودی میدانستند.
👇👇👇👇👇
http://hvasl.ir/content/57282
🆔 @hvasl_ir
✅ نگاهی براستانی شدن انتخابات و نظرات فعالان مجازی؛
⭕ چرا استانی شدن انتخابات به نفع مردم نیست؟
📌 با نزدیک شدن به انتخابات ۹۸ مجلس شورای اسلامی باز هم موضوع «استانی شدن انتخابات مجلس» داغ شده و در محافل مختلفی از مزایا و معایب آن صحبت به میان میآید. این موضوع که از حدود بیست سال قبل کلید خورده، هیچگاه از سطح «طرح» فراتر نرفته است، با این حال به نظر میرسد برخی از نمایندگان مجلس دهم به طور جدیتری به این موضوع ورود کرده و به دنبال آن هستند تا این طرح را به قانون تبدیل کنند.
http://hvasl.ir/content/57235
🆔 @hvasl_ir
انتقاد آیت الله مکارم شیرازی از سخنان رئیس جمهور درباره حجاب و فضای مجازی
آیت الله مکارم شیرازی:
🔹رئیس جمهور اخیرا درباره مسئله حجاب و فضای مجازی دو جمله گفته اند که هر دو جمله زننده بود.
🔹البته در زمان مناسب در این باره سخن خواهم گفت ولی امروز اشاره ای به این مسئله خواهم داشت.
🔹رئیس جمهور قسم خورده است که نسبت به حفظ ارزش های اسلامی اهتمام داشته باشد و باید به قسم خود پایبند باشد.
🔹شما رئیس جمهور کشوری اسلامی هستید نه رئیس جمهور یک کشور دموکراتیک سکولار.
🔹کسی منکر استفاده درست از این فضا نیست ولی باید جلوی مفاسد موجود در فضای مجازی گرفته شده و این فضا اصلاح شود.
🔹از برخی قضات دادگستری شنیدهام عامل بسیاری از طلاقها به دلیل وسوسههای فضای مجازی است.
🔹رئیس جمهور گفته است «وقتی مردم همه چیز را خواستند، نباید جلوی خواست آنان را گرفت»، اگر اینگونه است باید درب دادگستری و تعزیرات و... هم بسته شود. قطعا در بین مردم عده ای خطاکار وجود دارند که باید جلوی آنها گرفته شود.
🔹رئیس جمهور باید اشتباهات خود را اصلاح کند، یکی از اصول سیاست این است که وقتی مسئله مهمی وجود دارد به سراغ مسائل حاشیهای نباید رفت.
🔹در شرایطی که مشکلات اقتصادی بسیاری در کشور وجود دارد مسؤولان به سراغ مسائل حاشیهای می روند هرچند که سرگرم کردن مردم با این مسائل شایسته نیست.
🆔 @hvasl_ir
✅ با حضور حجت الاسلام راجی؛
🔴 دوره توانمند سازی راویان پیشرفت انقلاب اسلامی در تبریز برگزار شد+تصاویر
📌 دوره ی آموزشی یک روزه ی «آموزش راویان پیشرفت انقلاب اسلامی» با هدف توانمندسازی افراد دغدغه مند دارای توانایی فن بیان در راستای دفاع از دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی در تبریز برگزار شد.
http://hvasl.ir/content/57284
🆔 @hvasl_ir
♨️ زندگی با یک مدافع حرم از زبان همسر شهید
💠 سی و یکمین قسمت برنامه «نیمه پنهان ماه» با حضور همسر شهید ابوذر امجدیان، چهارشنبه 3 بهمن از شبکه افق پخش می شود.
♻️ #نیمه_پنهان_ماه با تهیه کنندگی امیر بنان و کارگردانی یاسر انتظامی، چهارشنبه ها ساعت های 19:40 و 23:00 از شبکه افق پخش می شود و تکرار آن هم ساعت های 9:00 و 15:30 روز بعد روی آنتن می رود.
🆔 @hvasl_ir