🔆 پنجاه سال توصیه به کتابخوانی!
👈 انتشار به مناسبت بازدید رهبر انقلاب از #نمایشگاه_کتاب
🔻 دغدغهی حضرت آیتالله خامنهای دربارهی کار #ترویج_کتاب، #سبک_مطالعه، مطالعهی کتابهای خوب و #ساختن_کتابخانه فقط به سالهای اخیر مربوط نمیشود. سوابق، مطالب و مدارکی وجود دارد که ایشان از دههها پیش به این امور توجه ویژه داشتند.
🔸️ در یکی از سخنرانیهای دهه ۴۰ -که اخیراً آماده شده و انشاءالله به زودی منتشر خواهد شد- ایشان به اهمیت مسئلهی کتاب، به اینکه چرا #جوانان ما کتاب نمیخوانند، و به اینکه عقبماندگی مردم ما در آن سالها ناشی از همین عدم مطالعه است، میپردازند و میگویند بصیرت اندک و کمی که در جامعهی آن زمان وجود دارد ناشی از کمبود مطالعه و کمبود کتابهای خوب است. این سخنان مربوط به سال ۱۳۴۸ است و ایشان بعد از آن هم دائماً در مطالب مختلف، در کوران مبارزات که بسیاری از مبارزان و حتی اندیشمندان اسلامی در فکر مبارزات سیاسی و اجتماعی بودند، در کنار مسائل مربوط به مبارزات سیاسی، اجتماعی و تبیین مبارزات ائمهی اطهار علیهمالسلام برای برپایی حکومت اسلامی، توجه داشتند به اینکه مردم را به مطالعه و به کتابخوانی تشویق و ترغیب کنند.
🔹️ من بخشی از این سخنرانی سال ۱۳۴۸ رهبر انقلاب را که در یکی از مساجد انجام شده است، برای شما میخوانم. توجه بکنید که حضرت آیتالله خامنهای این سخنان را در حالی بیان کردهاند که که آن سالها، دائماً تحت تعقیب مأموران امنیتی رژیم طاغوت بودند. مرور این چند سطر کمک میکند تا اهمیت موضوع مطالعه و کتاب را نزد ایشان بهتر درک کنیم. میفرمایند: «مطلبی که من لازم میدانم امروز عرض بکنم این است. مقدمهی تمام آرزوهای عالم، مقدمهی تمام رشدها، پیشرفتها، انقلابهای عالم یک اندازه روشنبینی عمومی است در سطح تمام طبقات. یک روشنبینی لازم است. آقایان! تا ما سر را در گریبان خودمان فرو بردهایم، جز منزل و زن و بچهمان از جایی خبر نداریم، خیلی زیاد باشد جز پول بازار از جایی اطلاع نداریم. تا وضع اینجور است، هیچ گونه امید اصلاحی، امید پیشرفتی، امید کمالی در اجتماع ما نیست. باید یک قدری آگاه شد، باید یک قدری روشن شد، باید از افکار دیگران یک قدری مایه گرفت. باید یک قدری مشق دیگران را خواند. یک قدری از منابع دینی خودمان باید مطلع شد و این مطلب ایجاب میکند حرفی را که من در بیشتر منبرها و در بیشتر مجالس و بیشتر کسانی که طرف شدن با آنها در طول ایامی که تبلیغ میکردم گفتم این است آقایان سعی کنید خودتان را، فرزندانتان را با کتاب خواندن انس دهید. این مسئله خیلی مهم است، از بلاهای بزرگ اجتماع ما یکی این است که دست مردم به طرف کتاب دراز نمیشود. اصلاً بلد نیستند کتاب خواندن را. از من میپرسد آقا ما میخواهیم کتاب بخوانیم چه کار کنیم که کتاب یادمان بماند؟ مطلب در ذهنمان باقی بماند. اصلاً مثل اینکه یک آمادگی برای کتاب خواندن نیست. اصلاً بلد نیستند کتاب خواندن را. و این بسیار خطاست. خیلی گناه بزرگی است.»
🔺️ رهبر انقلاب بعد از این، اشاره میکنند به شمارگان کتابها؛ یعنی در همان سال ۴۸ هم میگویند چرا شمارگان کتابها در حد همین هزار و دو هزار بیشتر نیست و طلب میکنند از مخاطبینشان، از مردمشان، از انقلابیون که خودتان را، فرزندانتان را با کتاب خواندن انس بدهید. لذا از نظر رهبر انقلاب، توجه به مطالعه و کتاب خواندن برای افزایش درک عمومی، برای افزایش بصیرت عمومی که مقدمهای باشد برای تحول در اجتماع، برای انقلاب اجتماعی، برای دگرگونی در جامعه است و این سخنان از رهبر انقلاب در سال ۱۳۴۸، نشان میدهد که از سالهای دور تا امروز، ایشان همچنان بر مسئلهی مطالعه، انس با کتاب و کتابخوانی توجه دارند و این مسئله در نظر ایشان اهمیت درجهی اول دارد.
🎙 راوی: آقای علیرضا مختارپور؛ معاون نشر موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
🆔 @hvasl_ir
✅ فعالان فرهنگی نرم افزار «مسجدی ها» را نصب کنند؛
💢 نرم افزار «مسجدی ها» برای احیای کارکرد مساجد
📌 اپلیکیشن «مسجدی ها» یک نرم افزار رایگان و خدماتی است که با هدف پشتیبانی از فعالان فرهنگی مساجد کشور به همت جمعی از جوانان مؤمن و انقلابی قم که دغدغه ی بزرگداشت و ارج نهادن به جایگاه رفیع مسجد و در نهایت حمایت از تمام مسجدی ها را داشتند تولید و عرضه شده است.
http://hvasl.ir/content/64338
🆔 @hvasl_ir
حلقه وصل
📸تصويرى زيبا از خليج فارس از ايستگاه فضايى بينالمللى، خليج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است 📌دهم اردی
⛔ خلیج عربی دروغ است
👈 ماجرای کتاب اطلس تاریخ اسلام که امیر کویت به رهبر انقلاب هدیه داد و تحریف نام #خلیج_فارس در آن
🔻 اخیراً کویتیها اطلس تاریخ اسلام را درست کردهاند که از محتوایش اطلاعی ندارم؛ ولی از لحاظ طبع، کتاب خیلی بزرگی است. پارسال، امیر کویت دو نسخه از آن را برای من فرستاد که من یک نسخهاش را به کتابخانهی نهاد ریاست جمهوری دادم و نسخهی دیگر را در کتابخانهی خودم نگه داشتم.
🔹️ #اطلس_تاریخ_اسلام توسط کویتیها درست شده که تقریباً بدون استثنا مورد استفادهی همهی مسلمانهاست. این که میگویم تقریباً، به این دلیل است که «خلیج فارس» را «خلیج عربی» نوشته است که اگر الان به ما پول دستی هم بدهند، حاضر نیستیم این کتاب را در کتابخانههای خودمان ترویج و یا به فارسی ترجمه کنیم؛ چون «خلیج عربی» دروغ است. اگر یک وقت خواستیم این را برگردانیم، حتماً «خلیج فارس» خواهیم نوشت. البته، یک جا هم از دستشان در رفته و تصویر یکی از نقشههای قدیمی را چاپ کردهاند و «الخلیج الفارسی» را بهکار بردهاند.
🔸️ با این که همه جا و در همان نقشههای قدیمی، این اصطلاح را عوض کردهاند، ولی یک جا تصادفاً برای اتمام حجّت، در این کتاب به این بزرگی و با این همه خرج چاپ، اصطلاح «الخلیج الفارسی» را نوشتهاند.
🔺️ غرضم این بود که گاهی اوقات تاریخ و جغرافیا را مینویسند، اما نکتهیی در آن هست که ما نسبت به آن حساسیم. حالا این از جهت ملّیش بود که البته الان خلیج فارسی و عربی برای ما فقط ملی هم نیست؛ سیاسی و اعتقادی هم است.۱۳۶۸/۰۷/۳۰
🌷 #روز_خلیج_فارس
🆔 @hvasl_ir
امضا پای کتاب شهید مغنیه
📚 برشهایی از روایت بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب سیودوم
چندقدم مانده بود رهبر انقلاب از نمایشگاه خارج شوند که از داخل یکی از غرفهها، چند غرفهدار ایشان را صدا کردند و خواستند به غرفهشان بیایند.
آقا هم به سمتشان رفتند.
یکی از خانمهای داخل غرفه از آقا خواست که در نماز شب به اسم دعایشان کنند و گفت که نامش سیده فاطمه است.
خانم دیگری که در غرفه بود، کتاب زندگینامهی شهید حاج عماد مغنیه را به آقا داد و گفت که میخواهیم برای سیدحسن نصرالله هم بفرستیم و خواست که آقا آن را امضا کنند تا آقای نصرالله بر آن متنی بنویسند.
آقا هم کتاب را امضا کردند...
🆔 @hvasl_ir
☀️جوی پایدار در اغلب نقاط کشور حاکم است و در برخی نقاط در شمال شرق، بارش پراکنده پیشبینی میشود.
😷تا روز جمعه در زابل وزش باد شدید و گرد و خاک پیشبینی میشود، همچنین در دو روز آینده در بخشهایی از استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان وزش باد شدید، گرد و خاک، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید افقی پیشبینی میشود.
🌤آسمان تهران نیمه ابری گاهی با وزش باد پیشبینی میشود.
🆔 @hvasl_ir
✅ سعید جلیلی در جمع جوانان چهارمحال و بختیاری:
💢 «دولت سایه» تشکیلات نیست، بلکه گفتمان است/ باید مردم را به تفکر انقلابی معتقد نگهداریم
📌 جلیلی توضیحات خود را اینگونه تکمیل کرد: نگاه به چهل ساله گذشته اینجا اهمیت پیدا میکند که برای حرکت در مسیر چهل ساله آینده باید از موفقیت ها و تجارب چهل سال اول استفاده نمود. باید موفقیت ها و نارسایی ها را تحلیل کرد و نسبت آن ها را دریافت تا گام دوم انقلاب اسلامی محقق گردد.
http://hvasl.ir/content/64373
🆔 @hvasl_ir
حلقه وصل
✅ از ترس کپ کرده بودند! 📌 جواد موگویی در صفحه اینستاگرام خود روایت روز بیست و یکم از سفر به لرستان
✅با خالی شدن شهر از نیروهای مردمی، بیبیسی میآید!
📌 جواد موگویی در صفحه اینستاگرام خود روایت روز بیست و دوم از سفر به لرستان - خوزستان را اینگونه توصیف می کند:
🔸 شهر در حال خالی شدن از نیروهای مردمی است! از سردرگمی و خستگی. سپاه در حال تحویل دادن شهر به دولت است. ایضا ارتش و هلال احمر.
🔸 در پل دختر هرچه میگذشت اوضاع روزبه روز بهتر میشد.
🔸 رسانهها هم خبرنگارانشان را برگرداندند.
🔸 گویی همه چیز تمام شد!
🔸 چندتن از خبرنگاران سیمای اهواز را دیدم. گله کردم که چرا واقعیت را منعکس نمیکنید. گفتند هرچه گزارش میگیریم سیمای تهران پخش نمیکند!
🔸 نظام در جنگ رسانهای سیل ۹۸ مغلوب شد؛ لکن سیل نیروهای مردمی به کمک رسانه مغلوب آمد؛ انقدر روحانیون و نیروهای مردمی وارد شهر شدند که بیبیسی نتوانست انکار کند؛ لاجرم بایکوت کرد تا به وقتش.
🔸 با خالی شدن شهر از نیروهای مردمی، بیبیسی میآید. برمیگردد و آن حماسه را تحریف میکند.
🔸 راه مقابله به آن؛ اولا نترسیدن از گفتن حقیقت است. رسانه باید بیکموکاست سیل خوزستان را روایت کند؛ با تلخیها و شیرینیهایش. ضعفها و قوتهایش.
🔸 این روایت، اعتماد عمومی را افزایش میکند.
🔸 سیما در روایتش فرقی میان اربعین و ۲۲ بهمن و امتحان کنکور قایل نیست! گاه حتی خبرنگارش یکیست!
🔸 دوما؛ مطالبهگری از همه دستگاهها. پرچم باید دست سیما باشد؛ بدون نگاه جناحی.
🔸 این روزها یکی از کارهایم گفتن این حرفها به مدیران رسانهایست. از صبح با دهنفرشان حرف زدم. جز روزنامه وطن امروز تقریبا بیفایده بود.
🔸 ظهر رفتم تهران؛ جلسه با یکی از مدیران ارشد سیما. به سفارش دوستی هماهنگ شد.
🔸 گفتم ۵ استان مستقیم درگیر سیلاند.
🔸 گفت مگر فقط لرستان و خوزستان نیست؟!
🔸 فهمیدم اطلاعی از سیستان ندارد! گفتم در آققلا هم آب دوباره آمده بالا.
🔸 نمیدانست!
🔸 شرحی از خوزستان و تفاوتهایش با لرستان دادم:
🔸 گفتم در لرستان، سیل زد و رفت. اما در خوزستان سیل تمام نشده.
🔸 گفتم وسعت خرابیها در خوزستان چندبرابر لرستان است.
🔸 گفتم عرب خوزستان ارتباط مستقیم با رسانه عربی دارد؛
🔸 اینجا الجزیره و العربیه. در فضای واقعی هم خود را با امارات، کویت و قطر و.. مقایسه میکنند. اینکه مانند آنها نفت دارد اما در فقر است.
🔸 گفتم اینجا خطر وهابیت و خلق عرب جدیست.
🔸 گفتم که مسئول امنیتی به خودم گفته که در خوزستان ۱۰ها هزار نفر گرایش سیاسی مستقیم به وهابیت پیدا کردند.
🔸 گفتم اینجا وضعیت قرمز است. هم در بهداشت و هم در گستردگی تخریبها. انقدر عادیسازی نکنید. مردم اگر بفهمند سرازیر میشوند برای کمک.
🔸 با دقت گوش میکرد. لکن درک نکرد.
🔸 نمیدانم چرا!
🔸 غروب نشده برگشتم اهواز؛ بینتیجه...
🆔 @hvasl_ir
✅ در نظرسنجی حلقه وصل بررسی شد؛
🔴 تببین صحیح اقتصاد مقاومتی؛ کلید «رونق تولید»
💢 در لحظات آغازین سال ۹۸ بازهم رهبر انقلاب طبق روال چندسال گذشته موضوع اقتصادی که مشکل اصلی جامعه ما هست را مورد توجه قرار دادند و امسال را سال «رونق تولید» نام نهادند و از همه اقشار مردم خواستند به رونق تولید کمک کنند.
💢 در همین راستا پایگاه خبری تحلیلی حلقه وصل در روزهای گذشته با طرح این سوال که «موسسات فرهنگی چه کارهایی جهت تحقق «رونق تولید» می توانند انجام دهند؟» نظر مخاطبان را پیرامون این موضوع جویا شد. برهمین اساس، نیمی از مخاطبان معتقدند، «موسسات فرهنگی میتوانند از طریق تبیین صحیح اقتصاد مقاومتی به رونق تولید کمک کنند». درواقع این دسته از مخاطبان وظیفه اصلی فعالان و موسسات فرهنگی را صرفا در تبیین موضوعات تئوریک اقتصاد و علیالخصوص اقتصاد مقاومتی میدانند و نسخهای برای ورود مستقیم این قشر به موضوع رونق تولید تجویز نمیکنند.
http://hvasl.ir/content/64391
🆔 @hvasl_ir