✅ کلنا ابناء الرسول/۴؛
📌 وحدت اسلامي اعتقادات هيچ شيعه اي را هدف قرار نداده است
♦تبري از دشمنان دين، يکي از آموزه هاي مورد تاکيد دين مبين اسلام است که بخصوص در نزد شيعيان از جايگاه خاصي برخوردار است. واژه تَبَرِّي که در لغت به معناي دوري کردن و جداشدن است، در اصطلاح و استعمال ديني آن نيز به معناي بيزاري و دوري گزيدن از دشمنان و منکران دين است. تبرّي در اين معنا ريشه در قرآن کريم دارد و محور بسياري از آيات قرآن کريم است. در مکتب شيعه تبرّي از دشمنان دين، يکي از ارکان دين است که در کنار تولّي، از نشانه هاي ايمان واقعي به حساب ميآيد. همين خصوصيت باعث شده است که شيعيان در هر زمان و هر شرايطي داراي روحيه ظلم ستيزي و طاغوت گريزي باشند. از همين رو در مکتب تشيع از ما خواسته شده که ضمن انکار روش و سلوک اهل باطل و منکران ولايت الهيه در گفتار، در قلب و باطن خود نيز از آنان بيزار باشيم. همچنانکه تشيع واقعي هنگامي نمايان خواهد شد که در عمل نيز از رفتارهايي که مورد رضايت اهلبيت(ع) نيست، کناره بگيريم.
♦تفسيري خاص از تبري
عليرغم حقيقت غيرقابل انکار، عدهاي با تفسيري خاص از تبري نه تنها آن را به محدوده گفتار منحصر ساختهاند، بلکه آن را معادل دشنام و توهين و لعن علني به مقدّسات اهلسنت ميدانند. اين افراد معمولا به جامعه شيعه اينگونه القاء ميکنند که پذيرش وحدت اسلامي مستلزم آن است که شيعه به رخدادهاي صدر اسلام و خصوصا وقايع بعد رحلت پيامبر اکرم(ص) همچون اهلسنت بنگرد. صريحتر اينکه آنها پذيرش وحدتاسلامي را به معناي دست کشيدن از عزاداري حضرت فاطمه زهرا(س) و يا انکار مصائب اهل بيت(ع) تفسير ميکنند. به نظر ميرسد ريشه اين شبهه از آنجا است که معمولا براي حفظ وحدت اسلامي ميان مسلمانان گفته ميشود: «به مقدّسات ديگر مذاهب اسلامي دشنامگويي، توهين و لعن نکنيد، هر حرف و سخني را در هرجايي نشر ندهيد؛ خصوصاً مطالبي را که قابلپذيرش براي اهلسنت نبوده و تنها هيجانات مذهبي آنها را برميانگيزد، در مناطق سنينشين از بيان سخنان تفرقهانگيز اجتناب شود، و اعتقادات مذهبيِ شيعه براي آنها بهگونهاي بازگو شود که خصومت و دشمنيِ مذهبي به بار نياورد.
👇👇👇👇
http://hvasl.ir/content/52298
🆔 @hvasl_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 تویی که بهانهی تمام خلقتی، نبی رحمتی
تویی که نگین خاتم نبوتی، نبی رحمتی
یوسف و خضر و عیسی چه مشتاق تو
عالمی پر شد از عطر اخلاق تو
رشک جنت میشن گلهای باغ تو
چه بیهمتایی، پناه مایی، ابا الزهرایی
(مدد یا مولا)
#پیامبر_اکرم
#میثم_مطیعی
#محمد_رسول_الله(ص)
🆔 @hvasl_ir
12.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صفحه رسمی اینستاگرام سردار سلیمانی به مناسبت سالگرد پیروزی بر داعش، بخشهایی منتشر نشده از سخنرانی وی در این باره را منتشر كرد
🆔 @hvasl_ir
💐دیدار پدر شهید اهل سنت مدافع حرم ، " عمر ملازهی " با رهبر انقلاب
💠امام خامنه ای :
«ما امروز در کنار خود، از برادران اهل سنّت کسانی را داریم که با ما و همراه ما دارند در دفاع از حرم اهلبیت میجنگند و کشته میدهند، شهید میدهند. خانوادههایی از شهدای مدافع حرم پیش من آمدند که در بینشان چند خانوادهی سنّی بودند. خب، این برادر اهل سنّت که برای دفاع از حرم حضرت زینب یا حرم امیرالمؤمنین یا حرم سیّدالشّهدا جوان خودش را گسیل میکند به جبهه، بعد هم که پیش ما میآید، به جای اظهار تأسّف، به جای اظهار غم و اندوه یا گِله و شکایت، ابراز افتخار میکند که پسر من در این راه شهید شده است.94/12/20»
🆔 @hvasl_ir
✅ آیت الله اراکی در کنفرانس وحدت اسلامی:
📌 «وحدت و مقاومت» پیام اصلی این اجتماع بزرگ است/ شکست پروژه تکفیریها در ایجاد تفرقه در امت اسلامی
🔺 امروز از سرتاسر جهان، صدها شخصیت برجسته مسلمان گرد هم آمدهاند تا وحدت و یکپارچگی خود را در مسیر حضرت رسول اکرم(ص)، قرآن کریم و حمایت از مقاومت در مقابله با مستکبران نشان دهند.
🔺این اجتماع بزرگ دارای پیامهایی است و پیام اصلی ان استقامت و وحدت جهان اسلام است.
🔺این گردهمایی نشان میدهد پروژه تکفیریها در ایجاد تفرقه در جهان اسلام شکست خورده است و جهان اسلام در مسیر رسول خدا (ص) و قرآن قرار گرفته است.
🔺شکست آمریکا در مقابل جبهه مقاومت، پیام پیروزی جمهوری اسلامی در منطقه، اعلام شکست آمریکا در جهان و آغاز افول جنگ افروزی این کشور و آخرین پیام هم اعلام پشتیبانی ملتهای مقاوم و قهرمانی است که در مقابل آمریکا و صهیونیسم مقاومت میکنند.
🆔 @hvasl_ir
✍️تقلیل مشکلات به رهبری و ولایتبسندگی: دو روی سکه محافظهکاری و اسلام سلطنتی!
محمدصادق شهبازی دبیراسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی:
🔸جریانی، در توهم دفاع از ولایت، هرگونه نقد، پاسخخواهی، دادخواهی و اصلاح سیستم را ضدیت میشمارد و اگر از سوپور سر کوچه هم انتقاد شود، میگوید سوپور زیرمجموعه سرسوپورهاست، او ذیل شهرداری و... تا رهبری و امام زمان جلو میرود؛ لذا انتقاد از نحوه جمعآوری زباله در فلان کوچه، در حکم محاربه با امام زمان است! از تقدم ولایت بر عدالت ، ولایتبسندگی، تسری ولایت و... سخن گفته و در نهایت اشکالات را توجیه میکنند.
🔸جریان دیگر، همه ناکارآمدیها و عقبگردها را به رهبری و نظام نسبت میدهد.
🔸هر دو نگاه یک پایه و نتیجه دارند؛ انگار شأن و سیره رهبری دخالت در تمام امور کشور است یا رهبری مستقل از اراده مردم و مسئولین در تمامی تصمیمگیریها میتواند دخالت کند. مردم، نخبگان و مسئولین عناصری منفعلاند و مانند ربات بهوسیله رهبر هدایت میشوند. در یک کلمه تعریف سلطنتی از حکومت اسلامی و ولایت ارائه میدهند.
🔸هر دو جریان، با منفعل انگاشتن مردم، مسئولین و نخبگان، مسئولیت را از خود سلب، عافیتطلبی را توجیه، امکان نقد و اصلاح را منتفی میکنند. غیرواقعبینانه در توجیه/ نفی کارنامه رهبری و نظام سخن میگویند، بدون آنکه برای اصلاح وضعیت موجود و اصلاح لایههای مختلف نظام تلاش کنند. درنهایت تنها به حفظ وضع موجود کمک کرده و نارضایتی مردم را افزایش میدهند.
🔸ولایت نه یک سیستم سلطنتی بالا به پایین که نظامی دوطرفه است، رهبری جهتگیریهای کلی را مبتنی بر آموزههای دینی اعلام کرده و بر اساس ظرفیتی که مردم، نخبگان و مسئولین از خود نشان میدهند، جمعبندی کرده و نظام را پیش میبرد. زمانیکه ظرفیت عمومی هست مثلاً انرژی هستهای حق مسلم میشود و زمانیکه ناکارآمدی اقتصادی و درگیری در بحثهای سیاسی مردم را خسته کرده، نرمش قهرمانانه و حتی اجازه به اصرار مسئولین به عقبنشینی از بعضی خط قرمزها. مردم و نخبگان در این چارچوب، وظیفه ظرفیتسازی، امربهمعروف و نهیازمنکر و دادخواهی مظلوم را برعهده دارند.
🔸رهبری کنونی جمهوری اسلامی، ضمن حمایت از مسئولین حاکم در دورههای مختلف (که تغییرات 180 درجهای داشتند)، خود جهتگیریهای اصلاحی را در هر دوره طرح کرده و پیگرفته است. طرح و پیگیری عدالتخواهی و مقابله با فقر و فساد و تبعیض، مقابله با جنگ نرم دشمن برای تغییر محاسبات مردم و مسئولین، پیگیری آرمانهای بزرگ رو به جلویی مانند پیشرفت، تمدن اسلامی و نهضت تولید علم؛ آنهم در دورههایی که این گفتمانها موردتوجه نبوده نمونه آن است.
🔸از سوی دیگر آیتالله خامنهای پیشتاز مسئولین در ارتباطگیری با مردم و نخبگان بوده و نهتنها خود مستقیماً پای صحبتهای مردم و نخبگان نشسته، بلکه آزادترین و تندترین جلسات جمهوری اسلامی را آنهم در ملتهبترین دورانها با جوانان و نخبگان داشته است؛ نظیر جلسات جنجالی پرسش و پاسخ با گردانندگان نشریات دانشجویی و دانشجویان دانشگاههای تربیت مدرس و شهید بهشتی. متعدد هم سخنرانان دیدارهای دانشجویی و نخبگان یا افرادی خودجوش از درون جمعیت بلند شدهاند و رهبری ضمن تحمل نقد تلخ طلبکارانه و بعضاً نفی آنان، منطقی و مستدل تندترین نقدهای آنان را پاسخ گفته و خود رأسا در بسیاری موارد در سخنرانیهای عادی دیگر خود، با شبهاتی ازایندست در افکار عمومی مواجه شده است و حتی از اشتباه خود و نظام در مواردی سخن گفته است.
🔸پرسش و نقد رهبری و نظام ممنوع نیست و حتی خود رهبری در موارد متعدد آن را تجویز کرده است؛ اما مسئله و اولویت اصلی پیگیری عملکرد مسئولینی است که جهتگیریهای درست نظام و رهبری را پیگیری نمیکنند، اقدامات اصلاحی انجام نمیدهند، حتی علناً خلاف جهت آن حرکت میکنند. بعضاً در موضع اپوزیسیون قرار میگیرند یا انتساب خویش به رهبری یا منصوب بودن از جانب رهبری و... را دستاویزی برای فرار از پاسخگویی و توجیه عدم انجام حرکات اصلاحی قرار میدهند، یا با طرح مسائل دسته دوم و حاشیهای از هر اقدام اصلاحی شانه خالی میکنند یا راه آن را میبندند.
🔸بدنه منفعل متدین و حزباللهی نیز بهجای پیگیری این جهتگیریها از مسئولین و فعالیت در این مسیر منفعلانه عمل کرده و برای خوبش توجیهاتی از این جنس میتراشد و در یکی از دولبه قیچی مینشیند.
🔸بجای آنکه چون بنیاسرائیل به رهبری بگوییم تو و خدایت با هم بجنگید و ما سر جای خودمان هستیم این پرسش را از مسئولین و از خود بپرسیم که ما برای این جهتگیریها و مشکلات چه کردهایم؟ آیا جهتگیریهای درست را پیگیری کردهایم؟ آیا برای رهبری ظرفیت ساختهایم که بتواند ورود مؤثرتری بکند؟ که یکی از این موارد اصلاح، شفافیت و نظارت عمومی بر نهادهای ذیل رهبری و سایر نهادهای عمومی غیردولتی است.
🆔 @hvasl_ir