📌 تفکیک وزارت راه و شهرسازی گامی برای رسیدن به اهداف برنامه هفتم است
جباری عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خانه ملت درباره طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت:
🔹دو وزارتخانه مهم و زیرساختی کشور در مقطعی با نظر دولت ادغام شدند و وزارتخانههای "راه و ترابری" و "مسکن و شهرسازی" به یکدیگر پیوستند.
🔹این در حالی اتفاق افتاد که حتی وزارت راه و ترابری به دلیل وسعت زیاد، نیاز به تفکیک داشت.
🔹پس از ادغام این دو وزارتخانه، بسیاری از انبوهسازان و پروژههای احداث مسکن با مشکلات متعددی مواجه شدند.
🔹برای آنکه بتوانیم برنامه هفتم توسعه را به خوبی اجرا کنیم، راهی جز تفکیک وزارت راه و شهرسازی نداریم.
🔹تفکیک وزارت راه و شهرسازی بار مالی ندارد، زیرا هر دو وزارتخانه از قبل وجود دارند و تنها تغییر در تابلوها و ساختار اداری است.
🖥 icana.ir
🌐 @icana
12.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 انتفاع مالی و وامهای شخصی از محل عوارض اسقاط خودروهای فرسوده
توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خانه ملت:
🔹عملکرد صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته از سال 1401 درباره موضوع اسقاط خودرو مورد بررسی قرار گرفت.
🔹براساس قانون، تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت میتوانند با پرداخت 1.5 درصد از قیمت فروش پایه به حساب صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته مجوز شمارهگذاری دریافت کنند، این اعتبار باید صرف پرداخت یارانه سود و تسهیلات بانکی متقاضیان اسقاط خودرو و موتورسیکلت شود.
🔹براساس ارزیابی انجام گرفته منابعی که در اختیار در حساب این صندوق قرار گرفته حدود 10 همت است و قانون به درستی اجرا نشده است.به برخی از اعضای هیات مدیره این صندوق با یک سفته وام دادند که خلاف است.
🖥 icana.ir
🌐 @icana
📌 سفره دهکهای پایین جامعه نیازمند تزریق کالاهای اساسی از طریق کالا برگ/ضرورت تسهیل در تهیه اقلام خوراکی در آستانه ماه رمضان
سنگدوینی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خانه ملت:
🔹تهیه مسکن مناسب یکی از اصلیترین مشکلات اساسی مردم است، بنابراین مجلس و دولت باید هرچه سریعتر برای عبور از این ابرچالش اقتصادی فکری کنند.
🔹عرضه کالای اساسی با قیمت و شرایط مناسب در آستانه ماه مبارک رمضان مورد تاکید مجلس است.
🔹باید از طریق #کالابرگ کالاهای اساسی برای اقشار ضعیف جامعه تامین شود تا مرحمی بر مشکلات متعدد اقتصادی آنها باشد.
🖥 icana.ir
🌐 @icana
📌 نشست ویژه کمیسیون کشاورزی برای بررسی بازار و ذخایر استراتژیک برنج برگزار میشود
🔹به گزارش خانه ملت، با توجه به بروز نوسانات قیمتی در بازار برنج، نشست امروز کمیسیون کشاورزی مجلس به بررسی میزان تولید داخلی برنج، نیاز واردات و میزان ذخایر استراتژیک این محصول و همچنین تامین و توزیع آن اختصاص دارد و دلایل افزایش قیمت بررسی میشود.
#برنج
🖥 icana.ir
🌐 @icana
📌 ارجاع استیضاح وزیر اقتصاد به کمیسیون اقتصادی مجلس/ نمایندگان مردم از حکمرانی اقتصادی دولت ناراضیاند
نادری عضو هیئترئیسه مجلس در گفتوگو با خانه ملت از ارجاع استیضاح وزیر اقتصاد به کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد و گفت:
🔹استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، امروز با ۸۹ امضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شد.
🔹درواقع بحثی که اینجا وجود دارد این است که نمایندگان مردم از حکمرانی اقتصادی دولت ناراضی هستند.
🔹این استیضاح موارد زیادی را در برمیگیرد و تنوع بالایی دارد و در واقع نشان میدهد در مقطع کنونی نارضایتی مجلس از اداره اقتصادی دولت بسیار بالا است.
🔹بیش از یک ماه است که این استیضاح ثبت شده است و هیئترئیسه مجلس اقدامی در خصوص آن انجام نداد و این فرصت داده شد تا یکسری رویهها اصلاح شود که ظاهراً اصلاح نشده است.
🔹از امروز که استیضاح وزیر به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد، این کمیسیون یک هفته وقت خواهد داشت که جلسه خود با وزیر مذکور را ترتیب دهند و در کمیسیون تخصصی آن به بحث گذاشته شود.
لینک خبر
🖥 icana.ir
🌐 @icana
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اختصاص فوری کالابرگ برای کمک به وضعیت معیشتی مردم
بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با خانه ملت:
🔹بر اساس قانون مجلس، دولت باید با ارائه #کالابرگ الکترونیکی بستر تأمین کالاهای اساسی موردنیاز دهکهای پایین درآمدی جامعه باقیمت مناسب را فراهم کند. دولت سازوکار کالابرگ الکترونیک را با فوریت اجرا کند.
🖥 icana.ir
🌐 @icana
📌 حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن به معنای حمایت از مقاومت مقابل خط و نشانهای آمریکا بود
به گزارش خانه ملت؛ خضریان عضو کمیسیون امنیت ملی در یادداشتی با عنوان "پیام اجتماعی راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۳" نوشت:
🔹درحالیکه تحریک و جوسازی دشمنان، هوای سرد و مشکلات اقتصادی در روزهای اخیر میتوانستند جزء مؤلفههایی باشند که مانع حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن شوند؛ اما در کمال ناباوری نظام سلطه و عوامل حقیر آن، ملت ایران نهتنها آمدند، بلکه پرشورتر و باانگیزهتر در صحنه حاضر شدند.
🔹حضور تاریخی و سرنوشتساز مردم در ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ نشان داد که این مردم به آرمانهای انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) پایبند هستند.
🔹حساسیت ملت ایران در مقوله استقلال و استکبارستیزی در دو قرن اخیر همواره منطق توجیهکننده بسیاری از کنشها مانند جنبش تنباکو، انقلاب مشروطه، مقابله با قرارداد ۱۹۱۹، جنبش ملیشدن نفت، مبارزه با کاپیتولاسیون و در نهایت انقلاب اسلامی بوده که این روحیه باگذشت ۴۶ سال همچنان زنده است.
🔹روحیه ضد بیگانه و استقلالطلبی مردم ایران که با آرمان «نه شرقی، نه غربی» در جمهوری اسلامی بروز و ظهور پیدا کرده است، هرگونه دخالت خارجی را مخل آرمانهای خود میداند و حاضر نیست دست دخالت آمریکا و دیگر کشورهای سلطهگر غربی را در سرنوشت و امور مربوط به خود بپذیرد.
🔹مرور خصلتهای روانشناختی اجتماعی قاطبه مردم ایران نشان میدهد که در شرایط خطر و در روز مبادا که دست طمع دشمنان را حس کنند، طوفانی میشوند و با همه اختلافات و دیدگاههایی که دارند، بهصورت غیرمترقبه علیه خواست بیگانگان قیام میکنند.
📌 پیامد خروج نخبگان از کشور؛ رانت سالاری و استفاده از افراد غیرمتخصص در سمتهای مدیریتی است
منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس در گفتگو با خانه ملت:
🔹بخشی عمدهای از نخبگان به دلیل نبود شرایط پیشرفت در حوزه علمی و تخصصی از کشور خارج میشوند، این گروه به نیت پیشرفت علمی و تخصصی مهاجرت میکنند.
🔹اینکه شرکتهای پیشرفته و بهروز دنیا به دنبال جذب افراد نخبه از سراسر دنیا هستند، امری اجتنابناپذیر است؛ اما ما باید به وظیفه خود عمل کنیم و شرایط پیشرفت را برای افراد در درون کشور فراهم کنیم.
🔹اقدامات بسیاری برای بازگشت نخبگان به کشور انجام پذیرفته است؛ اما تورم بر این اقدامات غلبه میکند.
🔹مجلس تلاش کرد با پلکانی کردن مالیات حقوق نخبگان و اساتید دانشگاه و همچنین سایر اقدامات مانع از خروج آنها از کشور شود.
🔹رانت سالاری و استفاده از افراد غیرمتخصص در جایگاههای مدیریتی در سایه خروج نخبگان به ضرر کشور است.
🖥 icana.ir
🌐 @icana
📌 افزایش ۱۰ برابری قیمت دارو و تجهیزات پزشکی و مشکل تأمین دارو برای اقشار آسیبپذیر با حذف ارز ترجیحی
فاطمه محمدبیگی نایبرئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با خانه ملت:
🔹تصمیم دولت برای حذف #ارز_ترجیحی دارو و تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی افزایش ۷ تا ۱۰ برابری قیمت این کالاها را در پی دارد.
🔹اکثر اعضای کمیسیون بهداشت موافق حذف ارز ترجیحی نیستیم؛ زیرا نگران عدم پرداخت مابهالتفاوت افزایش نرخ ارز ترجیحی هستیم.
🔹ارز ۴۰ هزارتومانی و ۶۰ هزارتومانی میتواند در مسیر تأمین داروی اقشار آسیبپذیر جامعه مشکلات زیادی را ایجاد کند.
🔹کمیسیون بهداشت برای حمایت از مردم، جلساتی را با حضور مسئولان وزارت بهداشت، بانک مرکزی و سازمان برنامهوبودجه برگزار و مکاتباتی را هم با دولت داشته است.
🔹ما تأکید داریم که دارو و درمان و تجهیزات پزشکی کالاهای ضروری و حیاتی مردم محسوب میشود نه کالای لوکس.
🖥 icana.ir
🌐 @icana
📌 رییس مجلس چرا مصوبه گازوییلی دولت را ابطال کرد؟/ جلوگیری از افزایش تورم در قیمت مواد معدنی
زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به دلایل رد مصوبه دولت درباره تغییر در محاسبه کاهش یارانه نفت گاز (گازوئیل) از قیمت سال پایه ۱۴۰۲ به قیمت خرید از پالایشگاه گفت:
🔹ما در بند پ تبصره ۱۴ برنامه هفتم توسعه به دنبال کاهش یارانه گازوئیل در معادن عمده و صنایع بالادستی نفت و گاز بودهایم و تأکید داشتیم که این یارانه نسبت به سال پایه، یعنی سال ۱۴۰۲ از سال اول برنامه، هر سال ده درصد کاهش یابد.
🔹دولت در مصوبه خود تغییری در مبنای محاسبه کاهش یارانه نفت گاز (#گازوئیل) از قیمت سال پایه ۱۴۰۲ به قیمت خرید از پالایشگاه داشته است که این هم مغایر با برنامه هفتم توسعه بوده و هم بهاصطلاح حوزه معادن را با چالش جدی روبرو میکرد.
🔹با تغییراتی که دولت قصد داشت در آییننامه اجرایی این بند انجام دهد، حتماً قیمت مواد معدنی بهصورت وحشتناکی افزایش مییافت.
🔸به گزارش خانه ملت، اخیراً هیئت وزیران مصوبهای درباره مبنای محاسبه کاهش یارانه گازوئیل در معادن و صنایع بالادستی نفت و گاز داشته که این مصوبه بهموجب اعلام نظر مقدماتی «هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت و با مجلس» مغایر با برنامه هفتم پیشرفت بوده و از سوی این هیئت رد شد.
🔸دکتر قالیباف، رئیس مجلس نیز در نامهای به رئیسجمهور بر اساس نظر هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین تأکید کرد که طبق بند پ ماده ۱۴ قانون #برنامه_هفتم پیشرفت، دولت موظف است یارانه گازوئیل را بر اساس قیمت سال پایه ۱۴۰۲ محاسبه کند به همین دلیل،...
خبرگزاری خانه ملت
📌 رییس مجلس چرا مصوبه گازوییلی دولت را ابطال کرد؟/ جلوگیری از افزایش تورم در قیمت مواد معدنی زنگنه