#مدیریت
#رهبری
مدیریت به معنی دست و پنجه نرم کردن با پیچیدگیهاست. مدیریت خوب با طراحی برنامه های رسمی، تدوین ساختار سازمانی مستحکم و بازبینی نتایج در مقایسه با برنامه ها، به سازمان نظم داده و سازگاری ایجاد می کند. در مقابل رهبری مستلزم کنار آمدن با تغییر است. رهبران ابتدا با تدوین چشم اندازی درباره آینده، جهت گیری را مشخص می کنند؛ بعد با انتقال چشم انداز به مردم و امیدبخشیدن جهت غلبه بر موانع، آنها را متحد می کنند.
سعی کنید در کار خود رهبر باشید نه مدیر، رهبر به خلاف مدیر نیاز چندانی به رسمیت هم ندارد، و ممکن است نفوذ خود را خارج از ساختار سازمانی کسب کرده باشد.
——————-
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
آبراهام لینکن در جایی گفته بود: « این مسئله که عده ای در گذشته موفق شدند، گواه آن است که دیگران هم می توانند به چنین موفقیت هایی دست یابند» برتراند راسل نیز با این ایده موافق است و در جایی می نویسد : « بهترین گواه برای اینکه کاری امکان پذیر استاین حقیقت است که افراد دیگری آن را در گذشته به انجام رسانده اند»
به رهبرانی که ان ها را می شناسید و تحسین می کنید فکر کرده، سپس ببینید چگونه می توانید از رفتار آنها الگو برداری کنید. به این فکر کنید که چگونه می توانید هر چه بیشتر شبیه آنها شوید. آنگاه پس از گذشت مدتی درخواهید یافت که این ویژگی ها را به خود جلب کرده اید و خودتان هم به یک رهبر بدل شده اید.
برایان تریسی، رهبران و مدیران نوآور و تحول ساز این گونه عمل می کنند. ص 14
#رهبری
——————-
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
هدایت شده از مرکز خدمات حوزه
21.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پویش_من_رأی_میدهم
🔰دعوت جامعه نخبگانی مرکز خدمات حوزههای علمیه
از آحاد مردم شریف جهت حضور پر شور و حداکثری در انتخابات
✳️وعده ما روز جمعه
۱۱ اسفند پای صندوقهای رأی
#مشارکت_حداکثری
#انتخابات
🔷🔸💠🔸🔷
📢 کانال رسمی روابط عمومی مرکز خدمات حوزههای علمیه
https://eitaa.com/joinchat/3359965196C1263113437
امروز مسئله اولویت دار ما #فلسطین و #غزه است، هر چیزی که بخواهد توجه و چشم گیری ما به این مسئله را تضعیف کند، خواه چالش #امربه_معروف باشد یا #پلیس، ما را از یک مسئله مهم جهانی به یک مسئله درونی تقلیل خواهد داد و این خطای راهبردی است.
برادران و خواهران عزیزمان در غزه را دریابیم
#غزه
#فلسطین
—————-
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
اهمیت #آینده_پژوهی حوزه های علمیه در کلام امامین انقلاب
—————-
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
سیستم شناخت.pdf
2.63M
#پاورپوینت
فایل ارائه
👇
✍️دکتر مجتبی رستمی کیا
🔸اساس ارتباط من با دانش مدیریت، از پروژه کسر خدمت سربازیم در دانشگاه امام حسین علیه السلام آغار شد، پروژه ای که آنجا کار می کردم «مبانی فلسفی نظامِ نظام شناسی اسلامی» و به معنایی تلاش برای رسیدن افق فلسفی برای « سیستم شناختها» بود، آنچه در ذیل می آید فایل ارائه بنده از خلاصه این تحقیق در جلسه دفاعیه است. مهمترین قسمت های این پروژه به شرح ذیل است:
◽️مبانی روش شناختی طراحی سیستمشناسی
◽️مبانی هستیشناختی طراحی سیستمشناسی
◽️مبانی معرفت شناختی طراحی سیستمشناسی
◽️مبانی معناشناختی طراحی سیستمشناسی
◽️مبانی ارزششناختی طراحی سیستمشناسی
◽️مبانی الهیاتی طراحی سیستمشناسی
◽️مبانی انسان شناختی طراحی سیستمشناسی
◽️سایبرنتیک واینر
◽️سیستم های سخت هال
◽️نظریه عمومی سیستم های برتالنفی
◽️سیستم های دیالکتکی چرچمن
◽️سیستم های هدفمند ایکاف
◽️سیستم های زنده میلر
◽️خودسازندگی و شناخت ماتورانا و وارلا
◽️سیستم های نرم چاکلند
◽️سیستم های اجتماعی گیدنز
◽️تفکر سیستمی انتقادی مینجرز
◽️نظریه آشوب سانتافه
🔸جناب آقای دکترپیرمرادی در همان ایام به دلیل بیماری کرونا به رحمت الهی رفتند روح ایشان را با اهدای صلواتی شاد کنید.
—————-
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
6.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻صحبتهای حجت الاسلام پناهیان:
ما زیادی داریم در کشور همه چیز رو قانونمند میکنیم و زیادی داریم به افراد سخت میگیریم!
✍ به امید روزی که از روند #بروکراتیزه کردن کشور خارج شویم، صحبتهای بسیار متین حجت الاسلام پناهیان قابل توجه بود، تجربه حضور حقیر در 5 سال گذشته در همکاری با مرکز پژوهشهای مجلس، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمایشات ایشان را تایید می کند
در صوت ذیل کوشش کردم روند بروکراتیزه شدن دانش حوزوی را عرض کنم
👇
————-
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
22[1].mp3
7.73M
بروکراتیزه کردن حوزه
🎙 دکتر مجتبی رستمیکیا
در این صوت سعی کردم در ذیل بحث هویت نخبگان این کلان روند و آسیب هاش رو بررسی کنم
————-
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
هوش تجاری اسلام
✍دکتر مجتبی رستمی کیا
▫️الویس اسپرنگر شرق شناس قرن نوزدهم می گوید: « اعراب مخترعان تجارت جهانی» هستند. بسیاری از قبایل معروف عرب همچون قریش جایگاه خود را مدیون موفقیت در تجارت بودند نه در جنگ؛ اعراب بین اروپا، هند و چین تجارت می کردند، این را از طریق بازرگانی کاروانی دنبال می کردند که خود شامل چالش های تدارکاتی گسترده ای بود: آمادهسازی کالا، انتخاب کارکنان، تجهیز شترها و کشتیها، ترتیبات مالی پیچیده، تامین امنیت سفرها؛
▫️مهمترین ویژگی تاجران عرب، ایجاد مکانیسم سرمایه گذاری مخاطره آمیز ( ریسک پذیر) و فراهم کردن زمینه تجارت واسطه ای است، در این تجارت اعراب تلاش می کردند به روشی شبیه C2C مشتریان را به مشتریان متصل کند، این شبه شرکت ها، همانند شرکت های سرمایه گذاری فعلی کاملا ساختاری مخاطره آمیز داشت؛ این مسئله باعث شده است مستشرقان، اعراب را پایه گذار تجارت جهانی بدانند.
▫️خدیجه ـ درود خدا بر او باد ـ برجسته ترین سرمایه گذار مکه بود. آشنایی خدیجه با محمد ـ درود خدا بر هر دو باد ـ از همین سبد سرمایهگذاری آغاز شد.
▫️بی راه نیست خدیجه ـ درود خدا بر او باد ـ را « هوش تجاری» اسلام بدانیم. نحوه گسترش اسلام نشان می دهد که این روش دقیقاً به همین صورت برای گسترش اسلام به کار گرفته شد؛ بر خلاف تبلیغات بوقچیهای پهلوی، اسلام بیش از شمشیر ( جنگ) با اقتصاد ( بازار = مارکتینگ) خود را در غرب و شرق عالم توسعه داده است. قهرمان این روش جدید هم خدیجه است. اسلام با اقتصاد بازار جدید گسترش پیدا کرده است و این گونه نبوده است که به « اقتصاد غنائمی» متکی باشد. ظرفیت اسلام اولیه برای تولید ثروت قابل توجه بوده است.
▫️پیامبر گرامی اسلام، در مدینه هم دو نهاد را شکل داد: مسجد و بازار، محمد – درورد خدا بر او باد - چندین دهه تجربه تجاری خود را با صدور مجموعه ای از مقررات مالی و تجاری به اجرا گذاشت. او تجارت در بازار مدینه را معاف از مالیات اعلام کرد و برای تأمین مالی پرداخت های تأمین اجتماعی مالیات وضع کرد. او همچنین مجموعه ای از مشوق های تجاری را تعیین کرد: او حمایت از مصرف کننده را بهبود بخشید. دستورالعمل هایی در مورد چگونگی تنظیم قراردادهای تجاری ارائه کرد. به قول ایزوتسو، یکی از پر رنگترین میدانهای معنایی قرآن کریم و اسلام اولیه، میدان بارزگانی و تجاری است.
▫️ از سوی دیگر، استعداد محمد در تجارت اولیه در اسلام منحصر به فرد نبود. سه جانشین اول او همگی بازرگانان حرفهای سابق بودند که قراردادهای تجاری را به عنوان قلمرو اسلام از یک جامعه مدنی در مقیاس کوچک به یک امپراتوری تغییر دادند. بی شک خلفای اولیه، شاگردان تز فکری اقتصادی « خدیجه» بوده اند. این ها همه نشان می دهد، ما امروز با خدیجه ای به وسعت تاریخ و جغرافیای اسلام مواجهیم.
▫️بعدها مسلمان با تکیه بر سه پایتخت مدینه، دمشق و بغداد، منطقه تجاری را از اقیانوس اطلس تا چین ایجاد کردند، از جمله برکات اسلام برای اروپا می توان به موارد زیر اشاره کرد: تعیین اولین برنامه بازنشستگی دولتی در جهان، پایه گذاری دینارـطلا یا ارز طلا، تعیین واحد پولی برای بازار واحد و یکپارچه، بانکداری کامل، صرافی های ویژه، اختراع چک، ایجاد ساختارهای غیر مستقیم مالی همچون تاسیس نهادهای آموزش عالی ( همچون بیت الحکمه) و تبدیل پول بارزگانی به پول در خدمت تولید، کارآفرینی، تجارت جهانی، اشکال جدید شرکت های بزرگ ریسک پذیر، رژیم پولی جدید، اختراع تراست های خیریه، مراکز تجارت فراساحلی، گمرک و ...؛
▫️ آنها از طریق اقتصاد، ادیان هند را کاوش کردند و مطالعات پزشکی، ریاضیات و جغرافیا را پیش بردند. برای جامعهای که از تجارت با سرزمینهای دور ثروتمند شد، جغرافیا به وضوح مفید بود، همانطور که ریاضیات نیز مفید بود زیرا شمارش برای اداره یک تجارت بسیار مهم بود. اولین گزارشهای جهان که نشان میدهد چگونه سود مرکب را محاسبه میکند، در بغداد قرن دهم ظاهر شد.
▫️رشد اقتصادی اسلام را در فتوحات آن باید جدی گرفت، نقش « هوش تجاری» اسلام، خدیجه بنت خویلد در این مسیر غیر قابل انکار است، بانوی اول « ثروت، قدرت و شرافت» را برای مسلمانان به ارمغان آورده است. کارآفرین بزرگ عرب الگوی بسیاری از اقتصاددان ها امروزی شد. خوانش حضرت خدیجه می تواند مدل « زن تراز اسلام» را در تعمیمی بزرگ بازسازی نماید.
▫️ درورد خدا بر او باد که پیامبر گرامی اسلام در مورد او فرمود: خدیجه! کجاست مانند خدیجه! زمانی که همه مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق کرد، و زمانی که همه مرا رها کردند، خدیجه یاری ام کرد. با همه ثروت خود دین خدا را کمک کرد، خدا مرا دستور داد تا خدیجه را به بهشت بشارت دهم. ( بحار، ج 43، ص 131)
———-
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem