#در_آینه_تاریخ ؛ تصویری دیده نشده از دیدار برخی از وزرای #دولت_موقت با #آیت_الله_مرعشی_نجفی
www.iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ عکسی دیده نشده از #حسینیه_جماران،نمایی از دیدار نمایندگان اولین دوره از مجلس خبرگان رهبری با #امام_خمینی
www.iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ تصویری دیده نشده از #القانیان موسس یهودی #پلاسکو در حال انجام آئین مذهبی کلیمیان
تصاویر بیشتر در لینک زیر :
http://yon.ir/9e50
@iichs_ir
#با_کاروان_تاریخ ؛ #تصاویر ؛ اعضای کمیسیون سربازگیری در شیراز با حضور رؤسای ادارت و معتمدین محلی
شماره آرشیو عکس: 30 - 64285 ن
www.iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ تصویری دیده نشده از دیدار رهبر انقلاب با مرحوم #آیت_الله_بهاء_الدینی
www.iichs.ir
@iichs_ir
طرح فرماندهان نظامی برای بمباران شهرها و تأسیسات حیاتی کشور !
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
طرح فرماندهان نظامی برای بمباران شهرها و تأسیسات حیاتی کشور ! @iichs_ir
✳️ طرح فرماندهان نظامی برای بمباران شهرها و تأسیسات حیاتی کشور !
#نکته_ها_و_اشاره_ها
زمان به کندی میگذشت. همه در کاخ #نیاوران سرگشته و پریشان بودند. قیافهها گرفته و عبوس بود و هیچکس نمیدانست چه سرنوشتی در انتظارش است.
در این روز، بدون آگاهی #بختیار نخستوزیر نشستی با شرکت سران نظامی رده بالا و با حضور اعلیحضرت در کاخ نیاوران تشکیل شد. هدف از تشکیل این نشست، بررسی طرح ویژهای بود که بر اساس آن، در صورت بالا گرفتن جنبش بر ضد رژیم، مشخص میشد چه باید کرد.
یکی از سران نظامی #بدرهای پیشنهاد کرد در صورتی که دامنۀ تظاهرات بالا گیرد و وضع از این بدتر شود، بیدرنگ نیروی هوایی پا به میدان گذارد و شهرها و تأسیسات مهم را بمباران کند.
نخستین بار، در روز 12 آبانماه که تهران آتش گرفت، انهدام تأسیسات حیاتی کشور را ارتشبد #اویسی، فرماندار نظامی، به اعلیحضرت پیشنهاد کرد. همچنین به موجب این طرح که جنبۀ محرمانه داشت، قرار بود کلیۀ جادههایی که شهرها را به هم متصل میکند، سدها، نیروگاههای برق، پایگاههای موشکی، مراکز بیسیم، مخابرات، شبکه تلفنی را منهدم کنند.
اویسی این طرح را با مشورت چند تن از سران نظامی، تهیه کرده بود و آنان به توفیق این طرح خیلی اطمینان داشتند. اما آنچه باعث نگرانی آنان بود، واکنش احتمالی قدرتهای خارجی بود که سبب تردید آنان در به اجرا در آوردن این عملیات میشد. در آخرین روزی که اعلیحضرت قصد داشتند تهران را ترک کنند، یک بار دیگر با فرماندهان مورد اعتمادشان طرح عملیات یاد شده را از نظر گذراندند و دستورهای لازم را به فرماندهان دادند. در پایان یکی از حاضران خطاب به اعلیحضرت گفت: «اگر هنگام مسافرت بختیار در برابر مخالفان به طور یکجانبه اعلام جمهوری کند تکلیف چه خواهد شد؟»
اعلیحضرت گفتند: «ما میدانیم که او چندان علاقهمند به تاج و تخت ما نیست. حتی در مذاکراتی که با او داشتیم موضوع کشته شدن پدرش را پیش کشید و چنین وانمود میکرد که دارد گذشت میکند و برای نجات مملکت آمده است نه به خاطر سلطنت. ولی من مطمئنم با وجود فرماندهانی مانند شما بختیار فکر احمقانهای نخواهد کرد. اگر راه درست رفت و خیال براندازی نداشت کمکش کنید، ولی اگر سستی نشان داد و فهمیدید راهی به پاریس دارد، وارد عمل شوید.»
اعلیحضرت آنگاه به #خسروداد و #رحیمی رو کردند و گفتند: «در این میان امید من بیشتر به شما و رحیمی است».
خسروداد در پاسخ گفت: «خاطر اعلیحضرت آسوده باشد، جاننثار و افراد هوانیروز آمادهایم که در هر لحظه ضروری باشد در تمام نقاط کشور نیرو پیاده کنیم و از کشور شاهنشاهی محافظت کنیم»
پس از #خسروداد، مقدم گفت: «قربان بر اساس گزارشی که مأموران نفوذی ما از پاریس فرستادهاند، احتمال میرود پس از عزیمت اعلیحضرت، #آیت_الله_خمینی به ایران بیایند. ما حساب کردهایم در صورت بازگشت آیتالله خمینی وضع بسیار بحرانی خواهد شد و احتمال میرود یک انقلاب عمومی در سطح کشور به وجود آید که جلوگیری از آن باعث از بین رفتن هزاران تن از مردم کشور خواهد شد.»
پس از این گفتوگو بار دیگر اعلیحضرت متوجه سپهبد #مقدم شد و گفت: «گفتید آیتالله ممکن است به ایران باز گردد؟ گمان میکنم، اگر لازم باشد باید فرودگاه را ببندیم و اجازه ندهیم هواپیمای آیتالله خمینی در فرودگاه مهرآباد به زمین بنشیند.»
تیمسار رحیمی، فرماندار نظامی تهران گفت: «علاوه بر طرحهای فوق یک طرح ویژه با کمک همقطاران تهیه کردهایم که در صورت به خطر افتادن موقعیت کشور در مدت دو ساعت آن را به اجرا در میآوریم.»
در این هنگام رحیمی از کیف خود نقشهای بیرون آورد و آن را بر روی میز پهن کرد. سپس، در حالی که اعضای شورای امنیت ملی به رحیمی نگاه میکردند، گفت: « در این نقشه نقاط حساس پایتخت، از قبیل فرودگاهها، پادگانها، مخابرات و ستاد ارتش مشخص شده است. در صورتی که دامنۀ تظاهرات بالا بگیرد، ساعت حکومت نظامی را هر اندازه لازم باشد جلو میکشیم و این نقاط را تصرف میکنیم. »
منبع : امیراصلان افشار. سروها در باد: آخرین روزهای شاه در تهران. به تقریر امیراصلان افشار؛ تهیه و تنظیم محمود ستایش، تهران: نشر البرز، 1378، صص 109ـ113.
www.iichs.ir
@iichs_ir
✳️از ورود یک هیئت نظامی انگلیسی به ایران تا دستگیری آیت الله به خاطر ترور یک وزیر !
✳️ #تقویم_تاریخ
27 بهمن
✅سال 1294
#سر_پرسی_سایکس در رأس یک هیئت نظامی انگلیسی و هندی وارد #بندر_عباس شد.
✅سال 1300
دادگاه نظامی 11 نفر از همکاران لاهوتی از جمله سلطان تورج میرزا را محکوم به اعدام کرد.
فرمان تشکیل #امنیه مملکتی تحت نظر وزارت جنگ صادر شد.
✅سال 1304
فرمان #انتخابات دوره ششم مجلس از طرف #رضا_شاه صادر گردید. طی فرمان مزبور شاه از دولت خواست تا موجبات اجرای قانون ثبت املاک، قانون مدنی، قانون مرور زمان و قانون جزای عمومی را فراهم نماید.
✅سال 1305
#داور وزیر #عدلیه لایحه اختیارات خود را به مجلس تقدیم نمود. این لایحه فی المجلس به تصویب رسید. به موجب قانون مزبور داور مجاز شد قوانین و تشکیلات عدلیه را اصلاح کند.
حاج محمدحسین شمس العلماء (قریب گرکانی) از ادباء و فضلای بزرگ معاصر صاحب تألیفات عدیده در تهران درگذشت. وی مدتی نیز مدعی العموم کل ایران بود.
✅سال 1310
به موجب قرارداد منعقده بین ایران و #انگلیس اداره تلگرافی هندوستان در ایران منحل گردید.
✅سال 1324
سرلشکر حسن #ارفع رئیس ستاد ارتش از کار برکنار و به جای وی سرلشکر آق اولی رئیس ستاد شد.
سرهنگ #مظفری فرماندار نظامی تهران شد.
به علت مخالفت عده زیادی از نمایندگان مجلس دکتر #متین_دفتری وزیر مشاور استعفاء داد.
#قوام نخست وزیر شخصاً ریاست ژاندارمری را عهده دار شد.
سرتیپ اعتماد مقدم فرماندار نظامی و سرتیپ خسروپناه رئیس #ژاندارمری از کار برکنار شدند.
✅سال 1325
سید محمدصادق طباطبائی و برادرش سید عبدالمهدی طباطبائی کتابخانه شخصی خودشان را که جمعاً 3144 جلد کتاب بود به کتابخانه مجلس شوای ملی اهدا نمودند از کتب مزبور 1438 مجلد خطی و بسیار نفیس بود.
✅سال 1326
لایحه خرید 10 میلیون دلار اسلحه از دولت #آمریکا به تصویب رسید.
سرلشکر ابراهیم ضرابی به ریاست #شهربانی منصوب شد.
سرتیپ محمدعلی صفاری رئیس شهربانی از سمت خود کناره گیری کرد.
✅سال 1332
قرارداد تحویل 24 دستگاه لکوموتیو بوسیله وزیر امور خارجه و کاردار سفارت #انگلیس امضاء و مبادله شد.
✅سال 1334
#آیت_الله_کاشانی جهت ادای توضیحات به دادستانی ارتش احضار شد. آیت الله پس از حضور در دادستانی پس از چهار ساعت تحقیقات بازداشت و به زندان لشکر دو زرهی انتقال یافت تحقیقات از آیت الله کاشانی پیرامون قتل رزم آرا بود. کاشانی در تحقیقات صریحاً گفت من فتوای قتل رزم آرا را صادر کردم چون مجتهد جامع الشرایط بودم.
✅سال 1337
#کرمان هم صاحب فرستنده رادیوئی شد.
✅سال 1343
#شاه و #فرح برای معاینات پزشکی و استراحت به اطریش عزیمت کردند.
✅سال 1344
در برخورد مرزی بین مرزداران ایران و افراد مسلح #عراقی چند نفر از طرفین کشته شدند.
✅سال 1349
به توصیه #اشرف پهلوی، #شاه به #پرویز_راجی کارمند نخست وزیری با سابقه 7 سال خدمت مقام سفیرکبیری داد.
در رضائیه 5 قاچاقچی تریاک تیرباران شدند.
✅سال 1354
پرونده متهمین نیروی دریائی به دادگاه رفت مجموعاً 14 نفر در این پرونده متهم به سوء استفاده هستند.
www.iichs.ir
@iichs_ir
#بریده_جرائد ؛ #مهر_ایران ، 27 بهمن 1339 : روزهایی که مشکل گرانی تیتر روزنامه های کشور شده بود!
www.iichs.ir
@iichs_ir
✳️اسناد و مدارک جدید از فعالیت #حزب_توده منتشر شد !
✳️#روزشمار
27 بهمن 1339
✅اسناد و مدارک جدید از فعالیت #حزب_توده منتشر شد !
اطلاعات در شماره امروز خود نوشت : اسناد و مدارکی به دست آمده که دلالت می کند تجدید فعالیت عناصر وابسته به جبهه ملی در ایران در اثر تحریکات و اقدامات عوامل منتسب به حزب منحله توده صورت گرفته است و این حزب منحله تصمیم دارد با تقویت عناصر منتسب به جبهه ملی در ایران بدوا آنان را وارد صحنه مبارزات سیاسی نموده در لوای این جبهه تشکیلات منهدم و قوای شکست خورده خود را سر و سامانی بخشد.
✅مسافرت نخست وزیر به #مسکو هفته اول یا دوم فروردین
روزنامه اطلاعات در شماره امروز خود از سفر نخست وزیر به مسکو در هفته اول یا دوم فروردین خبر داد و نوشت : این مسافرت یک هفته به طول خواهد انجامید .
✅ملاقات نمایندگان دانشجویان با رئیس #دانشگاه
امروز نیز کلاس های دانشگاه تشکیل نگردید و دانشجویان همچنان از حضور در کلاس های درس خودداری کردند .
دیروز روسای دانشکده به اتفاق رئیس دانشگاه در نخست وزیری حضور یافتند و تا ساعت دو بعد از ظهر در اطراف وضع دانشگاه به مذاکره پرداختند .
در جلسه شورای دانشگاه به ریاست دکتر فرهاد تصمیم گرفته شد طی اعلامیه ای از دانشجویان برای حضور در کلاس ها و رعایت نظم دعوت شود .
✅برنامه افتتاح #مجلس تنظیم شد
امروز روزنامه ها از تنظیم برنامه افتتاح مجلس خبر داده و نوشتند تعداد اعتبارنامه ها به 160 رسیده و کارت های دعوت تهیه شده است .
کمیسیونی در مجلس به ریاست سردار فاخر حکمت برای انجام برنامه های افتتاحیه مجلس تشکیل گردیده است.
خبر دیگر این که امروز از طرف وزارت کشور دستور شروع انتخابات دوره بیستم اقلیت زرتشتی به فرمانداری تهران صادر شد.
همچنین نتیجه انتخابات تبریز اعلام و اعتبارنامه نمایندگان تهران نیز روز یکشنبه آینده تسلیم آنان می شود .
www.iichs.ir
@iichs_ir
✳️نتایج شخصی شدن قدرت در روابط خارجی حکومت پهلوی
✅#مقاله
✅نتایج شخصی شدن قدرت در روابط خارجی حکومت پهلوی
مثلث شاه، نیکسون و کیسینجر
✅چکیده :
⛔️طبق اسناد منتشر شده، ایران و آمریکا با هدایت کیسینجر، همکاری تنگاتنگ و نزدیکی در حمایت از شورش کردهای #عراق علیه حکومت بغداد در دهه 70 میلادی داشتند و در کنار حمایتهای سیاسی و اطلاعاتی، حدود 90 درصد از تجهیزات نظامی کردها به رهبری #بارزانی را تامین نمودند.
⛔️ما شاهد شکل گیری مثلث استراتژیکی هستیم که اضلاع آمریکایی- #نیکسون و کیسینجر- از خلال آن دنبال تحقق منافع ملی کشور متبوع خود و ضلع ایرانی آن به دنیال تحقق توهمات باستانی و عطشهای غرب گرایانه شدید و همچنین تضمین سلطنت خود بود. اضلاع آمریکایی این ارتباط، بیش از طرف ایرانی خواستار تداوم و استمرار این رابطه بود. از اینرو کیسینجر با اشراف کامل و تحلیل دقیق روانشناسی سیاسی شاه، با چاپلوسی، حس تملق طلبی شاه را تقویت نمود. کیسینجر وظیفه داشت این حس را به شاه القا کند که «#شاه_شاهان» است.
⛔️#کیسینجر همیشه در پیش محمدرضا #پهلوی از منافع موازی و درک مشترک دو کشور از تحولات منطقه ای و بین المللی سخن می گفت و شاه را همپیمان بدون قید شرط و خاص ترین رهبر دنیا توصیف می کرد.16 در واقع این کیسینجر بود که باعث شد ایران به زرادخانه عظیم تسلیحاتی، پنجمین قدرت نظامی دنیا و صاحب مدرن ترین نیروی دریایی و هوایی خلیج فارس و غرب آسیا شود. در سال 1978، کیسینجر عامل اصلی خرید تسلیحاتی 12 میلیارد دلاری محمدرضا شاه از آمریکا بود. نفوذ کیسینجر در دربار پهلوی و به ویژه در زمان نخست وزیری اسدلله علم به حدی بود که بزرگترین درخواستهای مقامات آمریکایی در کمترین زمان ممکن از طرف شاه اجابت می شد؛ به نحوی که شاه در کمتر از 20 دقیقه به درخواست آمریکا مبنی بر اعزام یک اسکادران جنگنده F-5 به ویتنام موافقت نمود.
⛔️کیسینجر همچنین نقش زیادی در همسویی سیاست منطقه ای و فرامنطقه ای شاه با آمریکا داشت. طبق اسناد منتشر شده، ایران و آمریکا با هدایت کیسینجر، همکاری تنگاتنگ و نزدیکی در حمایت از شورش کردهای عراق علیه حکومت بغداد در دهه 70 میلادی داشتند و در کنار حمایتهای سیاسی و اطلاعاتی، حدود 90 درصد از تجهیزات نظامی کردها به رهبری بارزانی را تامین نمودند.18 بدون شک سیاستهای فرامنطقه ای شاه نیز در اتاق فکر مشترک شاه، نیکسون و کیسینجر اتخاذ می شد؛ تا جایی که شاه خود را حافظ لیبرالیسم آمریکایی در آفریقا و آسیا می دانست. نهایتاً کیسینجر در جریان سرگردانی شاه بعد از فرار از ایران، کارتر را متقاعد نمود که شاه ایران را پناه دهد؛ ولی کیسنجر علی رغم اعتقاد به واقعیت ژئوپلتیکی ایران و داشتن ارتباطات شخصی با شاه، در زندگینامه 2800 صفحه ای خود، تنها 20 صفحه به رابطه ایران و آمریکا اختصاص داد و بسیاری از حقایق این ارتباط رمزآلود را در سینه خود محفوظ نگه داشته است.
متن کامل این یادداشت را در لینک زیر بخوانید؛
http://yon.ir/6F9F
@iichs_ir