✳️ از اعلامیه دولت درباره انتخابات تا تکذیب شایعه ترمیم کابینه!
#روزشمار
18 خرداد 1340
❇️ دولت درباره #انتخابات اعلامیه صادر کرد
دولت در اطلاعیه ای اعلام کرد : دولت لازم می داند اعلام دارد که از پیشگاه همایونی صدور فرمان انتخابات را با توجه به تامین نیت مقدسی که علت اساسی انحلال مجلسین بوده است استدعا می نماید تا خاطر عموم هم وطنان از احترام دولت به انجام وظایف قانونی و ملی مسبوق باشد و بدانند که قصد و منظوری جز تامین آزادی های مردم و حقوق سیاسی که قانون اساسی به ملت ایران اعطا کرده است در بین نیست .
در ادامه اطلاعیه دولت آمده است : نظر به تکلیفی که فرمان مبارک همایونی بمنظور حفظ حقوق ملت ایران از طریق اصلاح قانون انتخابات بر عهده دولت مقرر داشته است که منطبق با روح قانون اساسی و مصالح ملت ایران نیز می باشد دولت بعد از مشورت با روسا و قضات شعب دیوان کشور از تغییر متن قانون انتخابات که تکلیف مجلسین است و در غیر آن باید به رای افکار عامه گذاشته شود و این طریق را از جهاتی آقایان مصلحت ندانستند و فقط تجدید نظر در مقررات آئین نامه انتخابات را که در حدود اختیارات هیئت دولت است کافی برای حصول بمقصود دانستند دستور تشکیل کمیسیون خاص مرکب از چند نفر روسای شعب دیوانعالی کشور جهت مطالعه در اصلاح بعضی مواد نظامنامه انتخابات را صادر کرده و کمیسیون هم اکنون مشغول بررسی و تامین مقصد عموم در یافتن طریق منع قطعی مداخله مامورین و متنفذین و فساد و تقلب در امر انتخابات است .
❇️ سخنگوی دولت : شایعه #ترمیم_کابینه دروغ است
سخنگوی دولت درباره ترمیم کابینه گفت : هیچ گونه تغییری داده نشده است این هم جزو شایعاتی است که قبلا عرض شد مخالفین می خواهند علیه دولت تحریکاتی بکنند مثلا اخیرا نامه ای به خاخام های یهودی نوشته اند و آن ها را ترسانده بودند ، در این نامه مطالبی نوشته است که هیچ گونه اساسی ندارد .
وی درباره انتخابات نیز گفت : بنده خیال می کنم بعضی از مواد آئین نامه شاید در ظرف دو سه هفته اصلاح شود قضات دیوان کشور مشغول کار هستند برای تهیه کارت الکترال مشغول مطالعه هستند تا وضعی پیش نیاید که انتخابات عقب بیفتد .
وی گفت : آقایان مطمئن باشید که بیش از هر کسی دولت به مجلس احتیاج دارد منتهی یک مجلس ملی که بتواند طبق مصالح ملت و مملکت اقدام کند .
سخنگوی دولت اظهار داشت : اگر انتخابات با این سیستم فعلی جریان پیدا کند مالکین عمده می آیند به مجلس و تمام اقداماتی که تاکنون شده خنثی می شود ، باید کاری بکنیم که مالک در محل قدرت اعمال نفوذ نداشته باشد شما در کار انتخابات دیدید که رعایای بدبخت را مثل گله می آوردند پای صندوق و در بعضی نقاط شب مالک و بخشدار و رئیس انجمن که از عمال مالک هستند می نشینند مجلس سور برپا می کنند و بعد صورت جلسه تنظیم می کنند که انتخابات فلان جا تمام شد و فلان آقا بعنوان وکیل ملت می آید مجلس .
❇️ وزیر خارجه آمریکا : به بی طرف ها و متحدین یکسان کمک می کنیم !
راسک وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد : آمریکا به بی طرف ها و متحدین یکسان کمک می کند ، تنها شرط کمک آمریکا این است که دولت ها آن را صرف بهبود زندگی مردم کنند .
❇️ امینی : با هرگونه #اعتصاب با قدرت مقابله خواهیم کرد
#علی_امینی نخست وزیر به خبرنگار یونایتدپرس گفت : دولت با هرگونه اعتصاب و تظاهر با قدرت مقابله خواهد کرد .
امینی همچنین پشتیبانی خود را از سازمان #سنتو اعلام کرد و افزود : این شانس که دولت بی طرفی را پیشه سازد به هیچ وجه وجود ندارد .
امینی گفت : ما پس از جنگ دوم جهانی سیاست بی طرفی را ترک گفتیم زیرا از این سیاست هیچ چیز نصیب ما نشد .
امینی گفت : با هرگونه اعتصاب یا تظاهرات مخالفین سیاسی خود (جبهه ملی ) که توسط مصدق بوجود آمده با قدرت مقابله خواهد کرد .
#جبهه_ملی تهدید کرده است اگر دولت انتخابات را به زودی برگزار نکند مردم را به اعتصاب و تظاهرات دعوت خواهد کرد .
❇️ از امینی نمی توان انتظار معجزه داشت
خبرگزاری آلمان در گزارشی تاکید کرد : شک و تردید عمومی نسبت به شانس امینی نخست وزیر جدید ایران برای توفیق در حل مشکلات و رسیدن به هدف های خود رفته رفته جای خود را به خوش بینی می دهد .
این خبرگزاری در عین حال تاکید کرده است « امینی غیر از تمایل وارده خود برای اصلاحات و توانایی تاکتیکی شخصی خود در حال حاضر کارت برنده دیگری در دست ندارد ، او به طور عاجل نیازمند اعتبارات خارجی است تا لااقل کف صندوق های خالی خزانه دولت را با این اعتبارات بپوشاند»
این گزارش می افزاید « محافل سیاسی تهران تصریح می کنند که بعد از 20 سال سوء اداره کشور اکنون حتی از نخست وزیری مثل امینی انتظار معجزه را نمی توان داشت»
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ #آیت_الله_سیدعلی_خامنه_ای در آیینه تصاویر(بخش دوم/ازپیروزی انقلاب اسلامی تاآغازین دوره ریاست جمهوری)
آغازین بخش از زندگینامه مصور رهبر معظم انقلاب را که به مقطع میلاد ایشان تا پیروزی انقلاب اسلامی می پرداخت، از نظر گذراندید.
اینک دومین بخش از این مجموعه که مقاطع پیروزی انقلاب اسلامی تاآغازین دوره ریاست جمهوری را در بردارد به شما تقدیم می داریم.امید آنکه علاقمندان را مقبول افتد.
http://yon.ir/8Xv29
@iichs_ir
✳️ از پایان عمر چهار ساله مجلس نوزدهم تا اعدام یک قاچاقچی در زنجان!
#تقویم_تاریخ
19 خرداد
❇️سال 1339
عمر چهارساله مجلس نوزدهم به پايان رسيد.
❇️سال 1348
شهرداری پایتخت طرح جامع منطقه (عباس آباد) را به تصویب انجمن شهر رسانید.
شوراهای داوری در تهران آغاز به کار کردند.
❇️سال 1349
انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری انجام گرفت.
❇️سال 1350
در زنجان یک قاچاقچی مواد مخدر اعدام شد.
❇️سال 1352
وزیران خارجه آمریکا، انگلیس، ترکیه و پاکستان برای شرکت در کنفرانس سنتو به تهران آمدند.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ حساسیّت محمدرضا پهلوی از پذیرش هر رجل سیاسی با شخصیتی در کنار خود!
#نکته_ها_و_اشاره_ها
«...شاه در عین حال که هنوز سرنوشت مبهم پدر را از خاطر نزدوده بود و نمیخواست دخالتی علناً در کار کشور کند از همان زمان با هر رجل با شخصیت، احساس مخالفت داشت و نمیتوانست وجود اینگونه اشخاص را هضم نماید و همین امر باعث شده بود دستهای از نویسندگان مطبوعات و تعدادی از وکلای مجلس در حفظ قوام میکوشیدند که قدرتی در برابر دربار باشد تا اوضاع دیکتاتوری رضاشاهی تجدید نگردد.»۱
1. ابوالحسن عمیدی نوری، یادداشتهای یک روزنامهنگار (تحولات نیم قرن اخیر تاریخ معاصر ایران از نگاه ابوالحسن عمیدی نوری)، به کوشش: مختار حدیدی ـ جلال فرهمند، ج2، تهران: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1384، ص48.
http://yon.ir/s6ZtN
@iichs_ir
✳️ برنامههای توسعه اقتصادی براساس خاطرات علینقی عالیخانی
ارجحیت دیکتاتوری بر توسعه
#مقاله
#چکیده
بررسی خاطرات #عالیخانی ، وزیر اقتصاد در دهه 13۴۰، نشان میدهد هرچند در زمان پهلوی دوم اقداماتی برای توسعه ایران انجام شد، به دلیل دیکتاتور بودن شاه و بی توجهی به دیدگاههای کارشناسی، در عمل امکان اصلاح ایرادهای برنامههای توسعه وجود نداشت؛ به همین دلیل به مرور، اجرای آن برنامهها به افزایش شکاف اجتماعی و تشدید نارضایتی اجتماعی در بین مردم منجر شد؛ همچنین شیوه اجرای برنامه به گونهای بود که به دلیل وابستگی به بودجه نفتی، آینده اقتصاد ایران به ارز حاصل از نفت گره خورد و این گونه بیماری هلندی در اقتصاد ایران نهادینه شد.
متن کامل این مقاله را در لینک زیر بخوانید ؛
http://yon.ir/mOihs
@iichs_ir
#آیت_الله_سیدعلی_خامنه_ای درآیینه تصاویر(بخش سوم/آغازین دوره ریاست جمهوری)
سومین بخش از مجموعه تصاویر رهبر معظم انقلاب اسلامی،به آغازین دوره از ریاست جمهوری ایشان از سال 1360 تا سال 1364 اختصاص وشمه ای از فعایت ها وبرنامه های سیاسی ودینی ایشان را درخود دارد. امید آنکه تاریخ پژوهان انقلاب وعلاقمندان را مفید ومقبول آید.
http://yon.ir/LcLis
@iichs_ir
✳️ نقد و بررسی روایت شاه از کنفرانس تهران؛
آیا #استالین به دیدار شاه رفت؟
متن کامل این یادداشت را از طریق لینک زیر مطالعه کنید؛
http://yon.ir/Pg3gB
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ نقد و بررسی روایت شاه از کنفرانس تهران؛ آیا #استالین به دیدار شاه رفت؟ متن کامل این یادداشت را ا
✳️ نقد و بررسی روایت شاه از کنفرانس تهران؛
آیا #استالین به دیدار شاه رفت؟
#چکیده
شاه روی این دیدار، مانور زیادی داد و از دیدار مرد آهنین #شوروی که کمتر از نیم ساعت به طول انجامید، به نفع خود بهره زیادی برد. غافل از اینکه این دیدار، حتی هیچ تأثیری بر خروج به موقع نیروهای شوروی از ایران نداشت و بسیاری از وعدههای داده شده توسط شوروی نیز به مرحله اجرا و عمل نرسیدند. در حالی که تلقی خوشبینانه شاه از ملاقات صورت گرفته این بود که در نهایت اوضاع به نفع او تمام خواهد شد؛ اما #استالین و روسای غرب که ماهیت سیاست های خود را میشناختند میدانستند که این وعدهها دروغی بیش نبوده و خوشحالی و زودباوری شاه را مورد مضحکه قرار داده بودند. «دو روز بعد که سران قدرت جهانی با دادن اعلامیهای در تشکر از دولت میزبان خود از تهران رفتند، سر ریدر بولارد سفیر انگلستان، در دفتر سهیلی ادای شاه را درآورد که بعد از ملاقات با استالین و شنیدن وعده وعیدهای او، بشکن زنان به درباریان «محرم» گفته بود، کارم درست شد».
البته گفتوگو با سایر سران نیز در نهایت کمکی به حفظ استقلال سیاسی ایران نکرد.
متن کامل این یادداشت را از طریق لینک زیر مطالعه کنید؛
http://yon.ir/Pg3gB
@iichs_ir
✳️ برای ساختن اصطبل چه نیازی به مشاورین خارجی داریم؟!
#روزشمار
#20_خرداد_1341
✅ ایران به کارشناس خارجی در این حوزه ها نیازمند نیست!
«روزنامه اطلاعات » در یادداشتی نوشت : ایران به مشاور خارجی در زمینه اداری، فرهنگی و بهداشتی و نظایرش نیازمند نیست و سازمان برنامه برای ساختن مدرسه و اصطبل و آسفالت یک شهر درجه دوم مهندس مشاور خارجی می خواهد چه کند؟
به طور قطع ، می توان گفت که ما در رشته های اداری، فرهنگی و بهداشتی و مانند آن به کارشناسان و مستشاران خارجی نیازمند نیستیم . خاصه آن که ایران از نظر اجتماعی دارای اوضاع و احوال مخصوص به خود است و کارشناسان خارجی که با نظریات و دانش عمومی آشنا هستند کمتر می توانند مشکلات ما و راه حل های خاص آن را در یابند. فی المثل کارشناسان خارجی در فرهنگ چه خدماتی می توانند انجام دهند. نمونه هایی در دست است که تقلید از شیوه ها و روش های تدریس و تربیت کشورهای دیگر بنا بر توصیه کارشناسان خارجی نتایج نادرستی به بار آورده است.
http://yon.ir/KrCi6
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ آخرین سلام نوروزی #جمشید_آموزگار و هیئتوزیران
شماره آرشیو: 403-112گ
http://yon.ir/yVKcP
@iichs_ir