May 11
✳️ امینی تنها با سفیر انگلیس دیدار کرد!/ سرنوشت انتخابات سال بعد هم نامعلوم است!
#روزشمار
#28_اسفند_1340
✅ #امینی تنها با سفیر انگلیس دیدار کرد!
روزنامه «اطلاعات» در گزارشی نوشت: ما امروز سعی می کنیم شما را در جریان فعالیت های سیاسی امور مملکت در این یکی دو روز آخر سال بگذاریم و درباره برنامه های دولت در سال جدید تا آنجا که اطلاع پیدا کردیم مطالبی بنویسیم.
کاخ نخست وزیری امروز خلوت تر از همیشه بود؛ چون هیئت دولت جلسه فوق العاده داشت و نخست وزیر به هیچ کس وقت ملاقات نداده بود و فقط پیش از ظهر سفیر کبیر انگلیس با وی ملاقات نمود. نخست وزیر دستور داده است که تا چهارده فروردین به کسی وعده ملاقات ندهد.
✅سرنوشت انتخابات سال بعد هم مشخص نیست!
صحبت از مجلس و انتخابات شده بود و من بی اختیار به یاد وزارت کشور افتادم و سراغ تیمسار سپهبد امیر عزیزی، وزیر کشور، رفتم. اتاق انتظار وزیر کشور که زمانی مملو از ارباب رجوع بود و بخصوص در تابستان و زمستان گذشته شلوغ تر از بازار شام بود، وضع عادی داشت.
بالای سر رئیس دفتر وزیر کشور اعلانی به چشم می خورد به این مضمون «جناب آقای وزیر کشور امروز از ملاقات معذورند» بنده هم مثل سایرین با خواندن این جمله از ملاقات وزیر کشور و سئوال راجع به انتخابات منصرف شدم، اما باز هم عقب نشینی نکردم و از سایر مسئولین و صاحب منصبان وزارت کشور در این باره استفسار کردم، کسی جواب صریحی نداد یکی از معاونین وزارت کشور همان طور که انتظار داشتم در پاسخم سکوت کرد. با این ترتیب معلوم نشد آیا وزارت کشور سال آینده به فکر انتخابات خواهد بود یا خیر؟
برای مشاهده متن کامل به لینک زیر مراجعه کنید ؛
http://yon.ir/pOrEY
eitaa.com/iichs_ir
✳️ «خاطرات و ناگفتههایی از سیره سیاسی یادگار امام» درگفتوشنود با حجتالاسلام والمسلمین #سیدمحمود_دعایی
درحضور دوستان، درباره اجتهاد رهبری قسم یاد کرد
□ طبعاً پس از رحلت حضرت امام اشتغالات احمدآقا مقداری کمتر شد، از نقش ایشان در این دوره و آثار ایفای آن چه تحلیلی دارید؟
پس از رحلت امام #حاج_احمد_آقا دو نقش برجسته را به خوبی ایفا کرد، یکی حفظ و تداوم سادهزیستی است. حاج احمدآقا فرزند فردی است که در کل تاریخ تشیع، از متمولترین مراجع شیعه است، یعنی هیچ کس به اندازه امام وجوهات دریافت نکرده بود، به عبارتی ثروت جامعه اسلامی در اختیار امام بود. با رحلت امام همه این ثروت در اختیار حاج احمدآقا قرار گرفت و ایشان میتوانست در همه آنها تصرف کند، اما هنوز24 ساعت نگذشته بود که کل این ثروت را در اختیار مراجع و مراکز مربوطه قرار داد و من ذرهای تردید ندارم که او حتی خرج یک هفته خود را هم نداشت و این امر چیزی نیست که شما بتوانید در افراد زیادی پیدا کنید. از آنجا که هیچ کس از چند و چون این اموال اطلاع دقیق نداشت، نمیتوانست از او حسابی هم بکشد و او همه آنها را به حوزه علمیه قم و افراد مسئول داد.
ویژگی دوم اینکه همان گونه که از پدر اطاعت میکرد، از ولی جانشین پدر نیز به همان نحو اطاعت و از ایشان پشتیبانی کرد، و با همان هوشمندی و تواضع، بدون اجازه رهبری کوچکترین اقدامی نکرد. حاج احمدآقا حتی منزل پدر در قم را ــ که ارث او و خواهرانش بود و ایشان آنها را راضی کرد ــ در اختیار رهبری قرار داد. مسئولیتهایی که رهبری به عهده او میگذاشت، میپذیرفت و با تمام وجود انجام میداد و اگر نمیتوانست کاری را انجام بدهد، میرفت و رهبری را قانع میکرد و اگر قانع نمیشدند، باز هم آن مسئولیت را میپذیرفت و در تمام موضعگیریها و شرایط به تقویت آرمان پدر و تقویت رهبری میپرداخت.
□ اشاره کردید به نقش جدی ایشان در تقویت و حمایت از رهبری آیتالله خامنه ای پس از رحلت امام. قاعدتا جنابعالی در این دوره نیز با ایشان محشور بودید. در این باره چه خاطراتی دارید؟
بله، من بعد از ارتحال امام با حاج سیداحمدآقا ملاقاتهایی داشتم. بعد از رحلت امام مسئله رهبری یک معضل بزرگ در جامعه ما بود. در جامعه ما جا انداختن مسئله رهبری و جانشینی یکی از رسالتهای بسیار برجسته و ارزشمندی بود که حاج احمدآقا به عهده داشت و به شایستگی این نقش را ایفا میکرد، زیرا در آن زمان نسبت به مسئله جانشینی امام و رهبری واکنشهایی ابراز میشد و حاج احمدآقا با بینش و عملکرد ویژهای توانست جلوی بسیاری از واکنشها را بگیرد.
من خود شاهد بودم که یکی دو روزی بعد ازرحلت امام، یعنی درست زمانی که واکنشها و تشکیکهایی ابراز میشد، حاج احمدآقا در جماران قرآن آورد و دست روی قرآن گذاشت و گفت: « به این قرآن قسم که نظر امام نسبت به اجتهاد آقای خامنهای و شایستگی ایشان چنین است!» البته ایشان بعدش هم نشان داد که اگر به پدرش علاقه دارد، به دلیل این است که به اسلام علاقه دارد و برای این است که رهبری اسلام و مرجعیت اسلام را قبول دارد، به همین دلیل بعد از رحلت پدرش نسبت به مقام معظم رهبری، به همان اندازه که به پدرش عشق می ورزید و ایمان و علاقه داشت، نسبت به حفظ آن مقام و جایگاه نیز اهتمام میورزید و ابراز ارادت، علاقه و فداکاری می کرد و از هر کاری که از او برمیآمد دریغ نمیکرد، البته این امر به دلیل پایبندی ایشان به مبانی آرمانی و عقیدتی بود، یعنی این گونه نبود که ایشان بگوید چون پدرم بود و من به او عشق می ورزیدم در خدمتش بودم. الان چون پدرم نیست، بیگانه هستم.
تا جایی که به یاد دارم حاج سید احمد آقا هرگز به کسانی که کوچکترین شکی نسبت به مقام معظم رهبری داشتند، اجازه نمی داد تا در محضر او لب به سخن بگشایند. اگر هم مطالبی از سوی کسی جسته و گریخته میشنید با تلخی و قاطعیت آن را منع می کرد.
برای مطالعه متن کامل این مصاحبه بر لینک زیر کلیک کنید ؛
http://yon.ir/fsWuH
eitaa.com/iichs_ir
✳️ پاسخ به یک شبهه تاریخی؛
آیا شاه حامی مصدق و ملی شدن صنعت نفت بود؟
#مقاله
#چکیده
✅ پس از تلاشهای نمایندگان #جبهه_ملی در مجلس شورای ملی و تصویب قانون #ملی_شدن_صنعت_نفت و سپس اجرای آن توسط دولت محمد #مصدق کودتایی با همکاری نیروهای داخلی و خارجی علیه دولت ملی مصدق انجام گرفت و حکومت مطلقه#محمدرضاشاه_پهلوی برقرار گردید و بیش از دو دهه بر ایران حکمرانی کرد و تنها انقلاب اسلامی 1357 ایران توانست آنرا از بین ببرد. پس از کودتا و حتی طی سالهای گذشته ادعایی توسط دربار سابق پهلوی و نزدیکان آن مطرح گردید و اینگونه گفته شده است که محمدرضاشاه پهلوی حامی و پشتیبان ملی شدن صنعت نفت بوده است. تاریخ نشان داده است که دربار پهلوی نه تنها هیچگونه تلاشی برای کمک به فرآیند ملی شدن صنعت نفت انجام نداد، بلکه با سنگاندازیهای فراوان باعث تضعیف و ایجاد مشکل برای دولت مصدق و تلاشهای این دولت برای ملی کردن صنعت نفت نمود. همچنین همین دربار و ارتش پهلوی با همکاریهای سازمانهای جاسوسی امریکایی و انگلیسی و نیروهای مزدور داخلی علیه دولت مصدق #کودتا نموده و دولت وی را ساقط کرده و با امضای کنسرسیوم نفتی به اصل ملی شدن صنعت نفت خیانت نمودند.
برای مطالعه متن کامل این یادداشت به لینک زیر مراجعه کنید
http://yon.ir/RKi4G
eitaa.com/iichs_ir
سخنرانی دکتر محمد #مصدق نخست وزیر در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص #ملی_شدن_صنعت_نفت_ایران
شماره آرشیو: 1-6142-11ع
eitaa.com/iichs_ir
✳️ نسبت شاه با منافع بریتانیا
یکشنبه 29 اکتبر 1978 [7 آبان 1357]
"«فرانک جیلز» طی مقالهای در ساندیتایمز نوشته است: «اگر شاه در ایران نماند، بریتانیا فقیرتر میشود»."1
#منبع :
1. پرویز راجی، خدمتگزار تخت طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، ص286.
http://yon.ir/WxvYp
eitaa.com/iichs_ir
✳️ از تهدید سردار سپه به استعفا تا انتخاب کفیل شهرداری تهران!
#تقویم_تاریخ
#29_اسفند
✅ سال 1285
سلطان علیخان وزیر افخم وزیر داخله کابینه قبل تا ورود اتابک موقتاً سرپرست دولت گردید و کابینه را به این شرح به مجلس معرفی نمود. وزیر افخم وزیر داخله و سرپرست وزیران ـ محمدعلی خان علاء السلطنه وزیر خارجه ـ میرزا ابوالقاسم خان ناصرالملک وزیر مالیه ـ عبدالحسین میرزا فرمانفر[ما] وزیر عدلیه ـ مهدیقلی خان مخبرالسلطنه وزیر معارف و علوم ـ نظام الدین خان مهندس الممالک وزیر فوائد عامه و تجارت ـ کامران میرزا نایب السلطنه وزیر جنگ.
وزیر افخم ضمن معرفی اعضای دولت اظهار نمود «دولت و ملت یکی است و از هم جدائی ندارد». سیدعبدالله بهبهانی و حاجی سید نصرالله مراتب سپاس مجلس را بیان کردند.
✅ سال 1290
در تمام شهرهای آذربایجان برف سنگینی بارید و سرمای شدیدی ظاهر شد بطوری که این سرما در 50 سال اخیر بی سابقه بوده است. تعداد زیادی احشام و چهارپایان در آغل و اصطبل تلف شدند.
همچنین در سایر شهرهای شمالی و غربی ایران سرمای شدیدی حادث شد. در همدان به علت نزول برف سنگین مردم به مدت یک هفته از خانه های خود خارج نشدند و عده ای از مردم نیز تلف گردیدند و کلیه راههای ارتباطی در آذربایجان و غرب مسدود گردید.
✅ سال 1300
#سردار_سپه عده ای از علماء را به منزل خود دعوت کرد و متذکر شد قصد استعفا دارد.
✅ سال 1312
قانون مجازات مرتکبین قاچاق به تصویب کمیسیون عدلیه مجلس رسید و به دولت برای اجراء ابلاغ شد.
✅ سال 1324
مهدی مشایخی به کفالت شهرداری تهران تعیین شد.
تقی دینه سری و جعفر دینه سری و چند نفر دیگر از اشرار تیرباران شدند.
عمادالسلطنه فاطمی به استانداری فارس تعیین گردید.
سادچیکف سفیر کبیر جدید شوروی وارد تهران شد. وی دارای اختیارات کامل برای حل اختلافات ایران و شوروی می باشد.
✅ سال 1329
سرتیپ عبدالحسین حجازی معاون ستاد ارتش و فرمانده دانشکده افسری به فرمانداری نظامی و ریاست شهربانی منصوب شد.
طبق تصمیم هیئت وزیران برای مدت دو ماه حکومت نظامی در تهران و حومه برقرار شد.
#حسین_علاء نخست وزیر دولت خود را به این شرح معرفی کرد: حسین علاء نخست وزیر و وزیر امور خارجه، محمدعلی وارسته وزیر دارائی، شمس الدین امیرعلائی وزیر دادگستری، علی دشتی وزیر مشاور، حبیب الله آموزگار وزیر فرهنگ، حسنعلی فرمند وزیر کشاورزی، دکتر عباس نفیسی معاون وزارت بهداری، مهندس حبیب نفیسی معاون وزارت کار، مهندس احمد زنگنه معاون وزارت پست و تلگراف، سرلشکر محمود میرجلالی معاون وزارت جنگ، دکتر جمشید مفخم معاون وزارت اقتصاد ملی، مهندس احمد مصدق معاون وزارت راه، دکتر افخم حکمت معاون وزارت کشور.
سرتیپ محمد دفتری رئیس شهربانی از کار برکنار شد.
مجلس سنا در جلسه امروز خود رأی مجلس شورای ملی را در مورد ملی شد صنعت نفت تایید کرد. و شاه در همان روز قانون را امضاء کرد.
طرح جمع آوری اسکناسهای 500 و هزار ريالی ظرف سه ماه تصویب شد.
✅ سال 1331
دکتر #مصدق طی پیامی رد پیشنهاد دولتین آمریکا و انگلیس را با دلائل به اطلاع عامه رسانید.
iichs.ir
eitaa.com/iichs_ir
✳️ اصول کلی سیاست بازرگانی دولت که از آغاز سال 1340 به مدت 5 سال قرار بود اعمال شود!
#روزشمار
#29_اسفند_1340
✅ اصول کلی سیاست بازرگانی دولت در 5 سال آینده اعلام شد
هیئت وزیران در جلسه مورخ 28 اسفند 1340 به پیشنهاد شماره ۱۳۰۳۰ وزارت بازرگانی سیاست خارجی دولت در پنج سال آینده و مقررات عمومی واردات و صادرات سال 1341 را تصویب کرد.
به منظور تهیه احتیاجات عمومی و تامین منافع مصرف کنندگان - حفظ موازنه پرداخت های ارزی - حمایت و توسعه صنایع داخلی و توسعه و تشویق صادرات در چهار چوب برنامه تثبیت اقتصادی و عمرانی دولت ورود وصدور کالا در سال 1341 تابع اصول کلی و مقررات زیر خواهد بود و در ظرف پنج سال آینده مراقبت به عمل خواهد آمد که جز در موردی که منافع عمومی کشور منجزا ایجاب نماید از تغییر در مقررات بازرگانی احتراز شود.
اصول کلی سیاست بازرگانی دولت در پنج سال آینده به قرار زیر خواهد بود...
برای مطالعه متن کامل بر لینک زیر کلیک کنید ؛
http://yon.ir/Gea5F
eitaa.com/iichs_ir
✳️ تشکر وابسته مطبوعاتی سفارت #انگلیس از علاقه مطبوعات ایرانی به #ملکه!
#روزشمار
9 فروردین 1340
✅وزیر خارجه به جای #شریف_امامی به #سنتو می رود
امروز اعلام شد که مهندس شریف امامی نخست وزیر برای شرکت در شورای وزیران سنتو در ماه آینده به #آنکارا نخواهد رفت و #قدس_نخعی وزیر امور خارجه ریاست هیئت نمایندگی ایران را در شورای وزیران سازمان پیمان مرکزی عهده دار خواهد شد .
گفته شده بود که مهندس شریف امامی نخست وزیر در راس هیئت نمایندگی ایران به آنکارا می رود ولی چون کلیه هیئت های نمایندگی دول دیگر به ریاست وزیر امور خارجه آن کشورها در شورای وزیران شرکت خواهند کرد نخست وزیر ایران هم به آنکارا نخواهد رفت .
✅ تشکر وابسته مطبوعاتی سفارت #انگلیس از علاقه مطبوعات ایرانی به #ملکه!
وابسته مطبوعاتی سفارت انگلیس ضیافتی بپا کرد که عده ای از اعضای برجسته مطبوعات تهران و سرجفری #هریسن سفیر کبیر انگلیس و دیگر اعضای سفارتخانه و همچنین نمایندگانی از اداره کل انتشارات و رادیو و دیگر نمایندگی های سیاسی در آن شرکت داشتند.
ایئن هریل وابسته مطبوعاتی سفارت انگلیس در این ضیافت گفت : مردم ایران استقبال بی سابقه و دلگرم کننده ای از علیا حضرت #ملکه_الیزابت و والاحضرت پرنس فیلیپ بعمل آورده و دوستی و میهمان نوازی باستانی ایران را بمنصه ظهور رسانیدند.
وی گفت : در صف مقدم این استقبال مطبوعات ایران قرار داشتند که ستون های عمده ی خود را به خوشامد و احترام به میهمانان سلطنتی اختصاص دادند.
وابسته مطبوعاتی افزود که مایل است از فرصت استفاده کرده و از علاقه ای که مطبوعات ایران نسبت به ملکه ابراز داشتند صمیمانه تشکر نماید.
✅ کارمندان دون پایه رسمی می شوند
هیئت وزیران طی تصویب نامه ای برای تثبیت وضع استخدامی کلیه کارمندان دولت به استناد قانون اصلاح قانون استخدام کشوری تصمیم گرفت کارمندان دون پایه ادارات مختلف دولتی را با شرایطی برسمی تبدیل کند.
✅در عراق حکومت نظامی اعلام شد
دولت #عراق اعلام داشت که برای جلوگیری از هرگونه بی نظمی و آشوب در بغداد پایتخت عراق و چند شهر دیگر این کشور حکومت نظامی برقرار کرده است.
دولت عراق اخطار کرد که با کسانی که دست به عملیات خلاف نظم و آرامش بزنند به شدیدترین وجه رفتار خواهد شد. دولت عراق اعلام داشت که نیروهای امپریالیست و عوامل آن ها دست اندرکار شده اند تا از بالا رفتن مالیات های بنزین به نفع جمهوری عراق جلوگیری کنند.
دیروز و پریروز تظاهرات شدیدی در بغداد علیه افزایش نرخ بنزین صورت گرفت. بموجب اعلامیه دولت حمله اسلحه حتی با جواز ممنوع خواهد بود.
#عبدالکریم_قاسم نخست وزیر عراق طی یک کنفرانس مطبوعاتی در بغداد گفت که هر وقت عراق سعی نموده با شرکت های نفتی خارجی برای احقاق حقوق خود وارد مذاکره شود عمال خارجی هم سعی کرده اند توطئه برپاکنند اما جمهوری عراق کاملا قادر است با مخربین مقابله کند.
✅ مردم نجف آباد عید نداشتند!
کیهان در گزارشی نوشت : برخلاف سال های قبل مراسم عید در سال جاری در نجف آباد برگزار نگردید و کمتر خانواده ای را می توان نشان داد که برای برگزاری مراسم عید تدارک دیده باشد. در بازار نجف آباد کساد عجیبی که تاکنون سابقه نداشته حکمفرمایی می کند و کشاورزان و صاحبان صنایع دستی و تاجران این شهر در ناراحتی به سر می برند.
کشاورزان نجف آباد در فن درخت کاری و پرورش درخت استعدادی خاص دارند ولی در اثر خشکسالی اخیر کلیه درخت های باغ ها خشک شده و امید کشاورزان بیاس مبدل گردیده است مزارع و مراتع زارعین در اثر نبودن آب از بین رفته و زحمات چند ماهه آنان بدون نتیجه مانده است چون درختان باغ ها خشک شده است و کشاوزان آن ها را به ذعال تبدیل کرده و می فروشند.
غیر از کشاورزان صاحبان صنایع نیز به همین درد مبتلا هستند هر متر قالی نجف آباد که در سابق به 500 تومان می رسید به 300 تومان تنزل یافت و صاحبان کارخانه های قالی بافی یکی پس از دیگری تهدید به ورشکستگی می شوند.
در اثر ورود قاشق و چنگال از خارجه کارگران صنعت قاشق و چنگال ساز نجف آباد که عده آن ها به 10 هزار نفر می رسد در اثر عدم استقبال مردم از صنایع دستی آن ها که بدون شک با قاشق و چنگال های ساخت خارج رقابت می کند بکساد بازار دچار شده اند و عده ای از تجار این شهرستان که تجارت عمده آن ها مغز بادام است در اثر از بین رفتن باغ های بادام از هستی ساقط شده اند.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ اعتراف وزیر بازرگانی : واردات داروهای کهنه و گمنام جان مردم را به خطر انداخته است!
#روزشمار
#9_فروردین_1341
✅ واردات داروهای کهنه و گمنام جان مردم را به خطر انداخته است
#جهانگیر_آموزگار وزیر بازرگانی امروز گفت : واردات داروهای کهنه و گمنام جان مردم را به خطر انداخته است.
دریافت سود بازرگانی از قسمتی از داروها برای تامین مخارج ایجاد لابراتواری جهت کنترل داروهای وارداتی است.
برای مطالعه متن کامل #روزشمار این روز بر لینک زیر کلیک کنید
http://yon.ir/GcZ5o
@iichs_ir
✳️ تاجدار آدمخوار
#نکته_ها_و_اشاره_ها
جمعه 31 دسامبر 1976 [10 دی 1355] نیویورک
بعد از یک هفته که برای گذراندن تعطیلات به کشورهای حوزه کارائیب رفته بودم، وارد ##نیویورک شدم تا از اینجا به لندن برگردم.
در نیویورک دو ملاقات مهم داشتم، که مسائل مطرح شده در هر دوی آنها با تمام جزئیات در ذهنم مانده است. اولی: ملاقاتی بود با «باب سیلورز» و «باربارا ایستاین» دو نویسندۀ نشریۀ «نقد کتاب نیویورک» (نیویورک ریویو آوبوکز) که به خواهش من در منزل یکی از دوستان آمریکائی صورت گرفت، و علت آن هم گفت ,گو با این دو تن در مورد انتشار مطلبی راجع به ایران در نشریه مذکور بود.
موقعی که این دو نفر بعد از نیم ساعت تأخیر به منزل دوستم آمدند (و البته بر اثر وقت نشناسی خود مرا ناراحت کردند) از آنها راجع به علت چاپ چنین مقالهای که مضمون اصلیش بررسی کتاب «تاجدار آدمخوار» نوشته «رضا براهنی» بود توضیح خواستم.
«باب سیلورز» در این مقاله: #براهنی را «شاعر ریشو، معلم دانشگاه آمریکائی ایندیانا و مردی دانا» توصیف کرده بود، ادعا داشت که: هر آنچه براهنی راجع به رفتار وحشیانه و بربر صفتی مأموران شاه در شکنجه و آزارش نوشته، صحت دارد. او میگفت: یک زن روزنامهنگار آمریکایی به نام «فرانسیس فیتز جرالد» در سفری که قبلاً به تهران داشت هنگام ملاقات با براهنی آثار شکنجه را در بدن وی مشاهده کرده است، و همچنین گزارشهای «جمعیت حقوقدانان دموکرات» و «سازمان عفو بینالمللی» را شاهد میآورد، که توانستهاند حتی تعداد زندانیهای سیاسی و تاریخ بازداشت آنها را دقیقاً مشخص کنند.
باب سیلورز عقیده داشت: «شکنجه فقط بوسیله کسانی اعمال میشود که میخواهند با زور و ارعاب، قدرت و حاکمیت را در دست داشته باشند...».
#پرویز_راجی ؛ #خدمتگزار_تخت_طاووس ، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، صص 41ـ42.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ تلاش شاه برای خروج مرجعیت از ایران به دنبال فوت آیت الله بروجردی!
#روزشمار
10 فروردین 1340
✅آیت الله بروجردی از دنیا رفت
علیرغم اعلام پزشکان مبنی بر بهبودی حال #آیت_الله_بروجردی امروز اعلام شد بزرگ مرجع تقلید شیعیان جهان امروز صبح دار فانی را وداع گفت .
بر اساس این گزارش ساعت هفت و نیم صبح امروز آیت الله العظمی بروجردی بدرود حیات گفتند.
سراسر ایران و دنیای تشیع را ماتم و اندوه فرا گرفت و در تهران و کلیه شهرستان ها مراسم عزاداری برقرار شد.
آیت الله بروجردی ناگهان ساعت و هفت و نیم دیشب سر دفتر شماره 8 قم را احضار فرموده و وصیت کردند و پس از آن حالشان منقلب شد .
مراسم تشییع جنازه بعد از ظهر امروز با حضور نخست وزیر ، وزیر دربار شاهنشاهی ، سفرای اسلامی و شخصیت های مهم مذهبی و سیاسی در قم برگزار می شود .
دولت طی اعلامیه ای عزا و تعطیل عمومی اعلام کرد و نخست وزیر و وزیر دربار شاهنشاهی بلافاصله به قم عزیمت کردند .
جنازه آیت الله طبق وصیتی که کردند در محوطه ای واقع در میان حرم مطهر و مسجد آیت الله به خاک سپرده می شود.
گفتنی است بازار تهران نیز به مناسبت این مصیبت عظیم سه روز تعطیل شد .
✅برنامه های ویژه دولت برای فوت آیت الله بروجردی !
شهربانی کل کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد « به مناسبت ضایعه تاسف انگیز رحلت حضرت آیت الله العظمی بروجردی و عزادار شدن عالم تشیع امروز و امشب کلیه کاباره ها و کافه دانسینگ ها و تئاترها و سینماها تعطیل است و به مامورین دستور داده شد که در اجرای این منظور مراقبت به عمل آورند.»
✅تلاش شاه برای خروج مرجعیت از ایران !
به دنبال درگذشت آیت الله بروجردی شاه طی تلگرافی در گذشت این مرجع تقلید را به #آیت_الله_حکیم تسلیت گفت.
گفتنی است پیام تسلیت شاه به آیت الله حکیم در نجف نشان دهنده آن است که دربار آیت الله حکیم را جانشین آیت الله بروجردی دانسته و مایل است مرجعیت از قم به نجف منتقل گردد .
روزنامه #اطلاعات در گزارشی پیرامون پیشوای آینده مذهب شیعه افرادی را به منظور تصدی این سمت معرفی کرد ! این افراد عبارتند از آیات : سید کاظم #شریعتمداری ، سید احمد #خوانساری ، شیخ عبدالنبی #اراکی ، سید #احمد_زنجانی ، سید #شهاب_الدین_نجفی .
✅انتخابات #قم همچنان معوق است
هفته نامه #استوار_قم در شماره امروز خود نوشت : سه ماه است انتخابات قم با تشکیل انجمن نظارت معوق مانده و با همه جلسات متشکله انجمن و مطالبه وسائل کار از فرمانداری و وزارت کشور همچنان با بلاتکلیفی گذشته و مراجعات انجمن نظارت بر انتخابات از مقامات قم و تهران بدون جواب مانده است .
این نشریه افزوده است : سکوت ما در چند هفته اخیر که مورد اعتراض طبقات شهری بوده است به لحاظ این بود که فکر می کردیم با تغییر شخص وزیر کشور شاید این معما حل شود که لا اقل بگویند انتخابات قم را چرا به حال تعطیل نگاه داشته اند .
این گزارش می افزاید : معمای لاینحل این است که چون گفته اند انتخابات آزاد است نمی خواهند همچون دوره دکتر اقبال انتخابات قم را با سرنیزه انجام دهند و از طرفی هم این گفته خودشان گلوگیر شد نمی توانند تمایل مردم را رعایت کنند بنا بر این در موضع غامض وضع انتخابات معطل مانده و حال این که قانون می گوید « پس از تشکیل انجمن نبایستی جریان انتخابات به هیچ نحوی از انحا به تعطیل و وقفه برخورد نماید».
این نشریه نتیجه گرفته است : هر چه هست سکوت مطلق فرماندار و مقامات وزارت کشور در مورد انتخابات قم و بلاتکلیفی انجمن نظارت بر خلاف اصول مشروطیت و صیانت حقوق اجتماعی است .
iichs.ir
@iichs_ir