💠 مغالطهای در دینی کردن سینما
✍ #احمدرضا_معتمدی
🔘 یک مغالطهای در سینمای پس از انقلاب شد و آن اینکه با انتخاب مضمون به سراغ سینمای دینی میرویم. ببینید مضمون فقط ژانر تولید میکند. شما مضمون اجتماعی اتخاذ کنید، میشود ژانر اجتماعی. اگر مضمون دینی انتخاب کنید، میشود ژانر سینمایی دینی.
🔘 این را هم به مسامح میگوییم؛ ژانرها مشخصاند اینها مضمون هستند. ژانر کمدی، جنایی و ملودرام اینها ژانر هستند. سینمایی که ما به عنوان سینمای دینی میشناسیم ساختار آن باید دینی باشد نه اینکه مضمون آن. این تقلیل ساختار به یک ژانر و یا درستتر مضمون است.
📖 برشی از کتاب #حکمت_عرفان_اگزیستانسیالیسم
📍 برای خرید این کتاب کلیک فرمایید.
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
🔘 داستان یک انسان!
✍️ #محمد_قائمخانی
▪️ این کتاب مطلع راهی را به مخاطب نشان میدهد که در پی دیدن انسان از دریچه رمان و در خلال روایتی داستانی است و خود را به هستیشناسی صرف یا انسانشناسی طبیعی محدود نمیکند.
▫️ #ادبیات_داستانی روسیه و ایران که ممکن است در نگاه اول (به جز در مقطعی خاص) چندان هم رنگ و همپایه به نظر نرسند هم از همین زاویه انتخاب شدهاند.
▪️ کشورهایی که به خاطر سنتهای عمیقا دینی خود، از همان ابتدا با رمان دچار چالش شدند و نگاههای متفاوتی را در چهارچوب تغییر حال و هوای آن انجام دادند.
✅ معرفی کتاب #انسان_در_رمان
📍 برای خرید این کتاب ارزشمند کلیک فرمایید.
#معرفی_کتاب
🆔 @iictchannel
🔵 سنت قصه پردازی سیاسی
✍ #محمد_حنیف
🔸 در سنت قصه پردازی ایرانی قصه سیاسی جایگاه خاصی داشته است. رد پای #سیاست را میتوان در حکایتها، نصایح الملوکها، مکارم الاخلاقها، حبسیهها، قصهها و حتی اشعاری که بزرگان ادب درباری و غیردرباری برای شاهزادگان یا مردم فرودست مینوشتهاند دید.
🔹 کلیله و دمنه، بهارستان عبدالرحمن جامی، اخلاق الاشراف عبید زاکانی، گلستان و بوستان و مفردات و رسائل نثر مصلح الدین سعدی تنها نمونههایی از صد کتاب در #ادبیات_داستانی سیاسی شمرده میشوند که هزارها حکایت و سخن نغز را در قالب شعر و قصه و حکایت به مخاطبان خود ارایه دادهاند.
📖 برشی از کتاب #دموکراسی_روی_کرسی
📍 برای خرید این کتاب کلیک فرمایید.
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
🔸 العُلومُ نُزهَةُ الاُدَباءِ
🔹دانشها، تفریح اهل ادباند
📝 غررالحکم حدیث ۹۹۳ از امیرالمومنین علی علیه السلام
#حدیث_هفته
🆔 @iictchannel
🔸 توسط مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه و معاونت اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس برگزار می شود:
🔰 نشست تحلیل روند و ارزیابی وضعیت #سرمایه_اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران؛
🎙 با حضور:
#داود_میرمحمدی
#محسن_ردادی
#محسن_محمدی
📆 دوشنبه ۱۸ مرداد ماه - ساعت ۱۱:۰۰
🌐 لینک ثبت نام
📱کسب اطلاعات بیشتر: ۰۹۳۳۱۰۰۲۶۷۲ (آقای جهانی)
#مرکز_رشد_نوآوری
🆔 @iictchannel
▫️ تمسک به مجموع ادله برای ولایت پدر بر تربیت فرزند
🔰 حجتالاسلام والمسلمین #ابوالقاسم_مقیمی_حاجی در درس خارج فقه تربیت بیان داشت؛
🔹 اگر از یکایک ادله نتوان ولایت پدر بر تربیت فرزند را اثبات کرد، ولی از مجموع ادله و روایات موجود در موارد متعدد که به نوعی اجازه تصرف به پدر در شأنی از شئون مختلف فرزند داده شده، میتوان استفاده کرد که پدر نسبت به فرزند از جمله امور تربیتی فرزند به معنای عام تربیت، ولایت دارد.
🔹 ولایت به معنای تصدی و عهده داری امر و سرپرستی بوده که با توجه به چندین دسته از روایات در تصرف در شئون مختلف فرزند از بدو تولد تا بعد از بلوغ این ولایت قابل اثبات است.
🔹 اموری مانند عهدهداری و جواز تصرف در فرزند در بدو تولد در اشراب دوا به مولود، حلق رأس، ختان الولد، سوراخ کردن گوش، ولایت بر رضاع، تکفل پدر نسبت به تأدیب و تربیت وضرب فرزند، تعلیم الولد، تعلیم و وادار کردن بر نماز و روزه و قرآن، ولایت بر نماز بر جنازه فرزند، ولایت در تزویج و مال فرزند، و استیفای برخی از حقوق متعلق به فرزند.
🔹 موارد فوق اثبات ولایت پدر بر فرزند را نموده و به ویژه ناظر به ولایت بر تربیت به معنای عام تربیت میباشد زیرا این موارد از مصادیق تربیت جسمی، تربیت عبادی و دینی، تربیت اجتماعی میباشند.
#فقه_تربیت
#درس_خارج
🆔 @iictchannel
▫️صبغه الهی علم
🔰 تبیینی از علم دینی در آینه قرآن
🔹 در زمینه دینیبودن علوم انسانی، دیدگاههای مختلفی، مطرح است. در برخی دیدگاهها تنها به یک عنصر به عنوان ملاک دینیبودن علم، اکتفا شده و در برخی رویکردها، ترکیب چند عنصر اساسی، هویت دینیبودن علم را شکل میدهد. این دیدگاهها، دارای نقاط افتراق و اشترکاند. اختلاف آن ها در عناصر و مؤلفههای دینیبودن است.
🔹 به اعتقاد ما، مسأله دینیبودن، خواه درباره انسان و خواه درباره محصولات انسانی، صرفاً به عناصر و مؤلفهها نیست. این مسأله را میتوان بر اساس مبنای قرآنی، تبیین نمود.
✍️ یادداشتی از دکتر #رمضان_علی_تبار عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه
#علم_دینی
🆔 @iictchannel
◼️ نخستین سالگرد ارتحال #فقیه_اقتصاد
◾️ ایشان [حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان] از متخصصان فقه اقتصادی و صاحب نظر در بانکداری اسلامی و دیگر مسائل مالی فقه بودند و فقدان ایشان ضایعه است.
#رهبر_معظم_انقلاب
▪️ نوزدهم مردادماه نخستین سالگرد ارتحال فقیه اقتصاد حجت الاسلام والمسلمین استاد #سیدعباس_موسویان عضو فقید هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی را گرامی میداریم.
🆔 @iictchannel
💢 هم عقل و هم شرع مخالف ساخت سلاح هسته ای است
🔰 حجتالاسلام والمسلمین #سیدسجاد_ایزدهی:
🔹 سلاح غیرمتعارف سلاحی است که منطقه مشخصی را در برنمیگیرد و به همه مردم آسیب میزند و نسلها و موجودات آینده را نیز به نابودی میکشاند. آیا حق داریم به حیوانات، محیط زیست، نسلهای آینده و... آسیب بزنیم؟ تبعات این سلاحها به گونهای است که امکان استفاده از آن را از بین میبرد.
🔹 ما چرا باید هزینهای گزاف برای ساخت چیزی صرف کنیم که اولا ادله عقلی داریم بر نداشتنش و ثانیا حکم شرعی حرمتش را داریم؟ اگر یک ابزاری مقدمه منحصره حرام باشد، یعنی به واسطه این ابزار فقط میتوان عمل حرام انجام داد، استفاده از آن مجاز نیست.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
🔴 تحولات #ادبیات_داستانی با کودتای ۲۸ مرداد
✍️ #محمد_حنیف
🔻 هفت سال بعد از خفقان کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ دوره دموکراسی نیمبند در ایران آغاز شد، اما به دلیل فرمایشی بودن این تغییر #سیاست و ایجاد اصلاحات موردنظر آمریکاییها، فضای باز سیاسی در کمتر از سه سال و بعد از قیام ۱۵ خرداد به پایان رسید.
🔸 از این رو و با توجه به قدرت گرفتن سازمان امنیت و سرکوب خونین مخالفان در سالهای بعد از کودتا، زمینه وسیعی برای رشد #ادبیات_سیاسی در آن دوره کوتاه فراهم نیامد.
🔺 با این حال، انتشار غربزدگی با قلم آلاحمد از سیاسیترین نویسندگان نشان داد ذائقه ادبی نویسندگان درحال تغییر است. این درحالی بود که #جلال_آلاحمد با نوشتن مدیر مدرسه درسال ۱۳۳۷، سرخوردگی و خستگی روشنفکری پس از سالهای کودتا را نشان میداد.
📖 برشی از کتاب #دموکراسی_روی_کرسی
📍 برای خرید این کتاب کلیک فرمایید.
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
🔰 مالکیت زمین در اندیشه افلاطون و ارسطو
✍ #سعید_فراهانیفرد و #محسن_رضایی_صدرآبادی
🔸 افلاطون با اعتقاد به مشخص کردن حد تنگدستی و توانگری، خواهان محترم شمرده شدن مالکیت خصوصی میان دو حد مذکور است. ارسطو موافق مالکیت ارضی در چارچوب خانواده (تدبیر منزل و دولت) بود.
🔸 به نظر وی ثروت آن چیزی است که برای رفع نیازمندیها به کار آید و زاید بر آن ثروت محسوب نمیشود؛ همچنین ارسطو مالکیت فردی را یکی از عوامل خوشبختی افراد دانست.
📖 برشی از کتاب #زمین_در_اقتصاد_اسلامی
📍 برای خرید این کتاب کلیک فرمایید.
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
▫️پیوند هدفمند میان سه عنصر اساسی
🔰 حجت الاسلام #محسن_مهاجرنیا عضو هیأت علمی گروه #سیاست پژوهشگاه:
🔹 نظام اسلامی ناشی از انقلاب اسلامی در ایران ، تنها دیدگاهی است که حاکمیت مطلق را حق الهی می داند که مستقیماً به ملت و انسان ها واگذار می شود نه به دولت، و ملت از طریق مجاری قراردادی، کارگزاری و «حق اعمال حاکمیت» را به دولت واگذار می کند.
🔹 نظامسازی انقلاب؛ پیوند هدفمند میان سه عنصر اساسی حاکمیت الهی، خدادادی و کارگزاری است
#سخنرانی
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel