پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💯📣📃 خبرنامه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی 📅 سال شانزدهم، شماره 191 📋 تهیه و تنظیم: اداره روابط ع
Mehr1401.pdf
7.87M
💯📣 خبرنامه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📅 مهر ماه ۱۴۰۱
📋 مشاهده آرشیو خبرنامه ها:
🌐 iict.ac.ir/khabarnameh
📋 نمایه خبرنامه ها در سایت مگ لند:
🌐 b2n.ir/magiict
🆔 @iictchannel
◽️ قائلان عرفی بودن حجاب به روایات ضعیف استناد میکنند
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #علی_محمدی_جورکویه عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه در نشستی عنوان کرد:
◾️آیات حجاب نشان میدهد که زنان روسری یا خمار را قبل از نزول آیه هم بر سر خودشان میانداختند ولی چون روسری را گره نمیزدند، گردنشان پیدا بود لذا خداوند در آیات حجاب تأکید فرموده است که خمار را طوری بپوشید که گردن و سینه از نامحرم پوشیده شود. ولیضربن خمرهن علی جیوبهن. یعنی خداوند فرموده حجاب را آنطور که من میگویم رعایت کنید نه مطابق عرف جامعه.
#سخنرانی
#حجاب_عفاف
🆔 @iictchannel
هدایت شده از فرجالله هدایتنیا | حقوق و اخلاق خانواده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯 پیشنهاد ویژه
⚠️ #ببینید | «آسیب شناسی رابطه دوستانه دختر و پسر»
7️⃣ بخش هفتم
💔 وابستگی عاطفی قبل از شناخت و انتخاب
🎙 حجتالاسلام دکتر #فرج_الله_هدایت_نیا عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه به بررسی آسیب های روابط دوستانه دختر و پسر می پردازد...
💠 با ما همراه باشید...
•┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈•
#حجاب_عفاف
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی: شناسایی ظرفیت بانوان در همه حوزهها ضرورت دارد
🔹 رئیس جمهور در همایش ملی «منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور»: رهبر انقلاب همواره بر شناخت و استفاده از ظرفیت بانوان تاکید دارند. ظرفیت بانوان باید شناسایی و به جامعه معرفی شود.
#همایش
#بازسازی_فرهنگی
#بازسازی_انقلابی_فرهنگ
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | بسته طرح تحول انقلابی
👤 آیتالله #سید_ابراهیم_رئیسی، ریاست محترم جمهور در همایش منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور:
◽️ ما امروز یک بسته برای تحول انقلابی ساختارهای فرهنگی کشور داریم که باید ماه به ماه و یا نهایتا در پایان هر فصل بتوانیم با شاخصهای دقیق میزان تحقق آن را ارزیابی کنیم. این بسته از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده که ستاد مرکزی پیگیری آن میتواند در سازمان تبلیغات اسلامی یا دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا با همکاری این دو تشکیل شود و با پیگیری دقیق، گزارش اقدامات انجام شده را به شکل نوبهای و منظم به فرهیختگان و مردم ارائه کند.
◽️ گزارشهای نوبهای و منظم از میزان تحقق تحول انقلابی ساختارهای فرهنگی کشور میتواند این طرح عظیم را به روز نگهداشته و مسیر آینده را به شکل دقیقتر ترسیم کند، در کنار دبیرخانه و ستاد اجرای پیگیری این طرح عظیم شخصاً اجرا و میزان پیشرفت آن را پیگیری خواهم کرد.
#همایش
#بازسازی_فرهنگی
#بازسازی_انقلابی_فرهنگ
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | مهمترین آسیب معرفتی فضای مجازی
👤دکتر #مهدی_عباس_زاده، عضو هیات علمی گروه معرفتشناسی در نشست تحلیل معرفتشناختی وجه سیاسی فضای مجازی:
🔹 فضای مجازی یک منبع معرفت، شناخت و ادراک است، زیرا انسان همواره و بهطور روزمره و فزاینده، اطلاعات و آگاهیهای متکثر و مختلفی را از این فضا دریافت میدارد. اشخاص، صداها، تصاویر، فیلمها، بازیها و دیگر صورتها و قالبهای مجازی، همگی اجزاء این منبع معرفتی هستند. فرزندان ما بیش از اینکه از والدین و خانواده، دوستان، محیط مدرسه، رادیو تلویزیون و مانند اینها بیاموزند، از فضای مجازی میآموزند و لذا سبک و مختصات شناخت آنها تغییر میکند. انسان مجازی، گویی دستگاه معرفتی دیگری دارد، غیر از انسان قبلی. این همان دستگاه معرفتی مجازی است که بر بشر امروز تحمیل شده است.
🔹البته فضای مجازی، تأثیرات مثبت و سازنده بر معرفت انسان دارد، مثلاً دستیابی سریع و آسان به منابع اطلاعاتی، دسترسی به انبوه و گسترهای از اطلاعات و ….، اما فضای مجازی دارای تأثيرات منفي و مخربی نيز هست، مانند اینکه فکر و حافظه انسان که به دلیل بهرهگیری بدون ضابطه و قاعده از فضای مجازی تضعیف میشود، یا حتی دستگاه معرفتی انسان با مشکلاتی مواجه شود که سلامت فطری آن را به خطر میافتد و به نظر بنده این مهمترین آسیب معرفتی فضای مجازی است.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عقل وسيله مهار امیال
◼️ عقل و اراده با وجود تمایلهایش هر اندازه نیرومندتر باشند فرمان خود را بهتر بر طبیعت تحمیل مینمایند. انسان توانایی دارد که در برابر میلهای درونی خود ایستادگی کند و این توانایی به حکم یک نیروی دیگری در انسان است که از آن به اراده تعبیر می شود.
◼️ اراده به نوبه خود تحت فرمان عقل است؛ یعنی عقل تشخیص میدهد و اراده انجام میدهد. این توانایی بزرگ از مختصات انسان است که انسان را شایسته تکلیف کرده است و به وی حق انتخاب میدهد و انسان را به صورت یک موجود واقعا آزاد و انتخابگر و صاحب اختیار در میآورد. انسان به واسطه عقل و اراده است که مالک خویشتن میشود و شخصیتش استحکام مییابد.
📖 برگرفته از کتاب عقلانیت، نوشته #محمد_علی_داعی_نژاد
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4336
🆔 @iictchannel
◼️ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، شهادت مظلومانه تعدادی از هموطنان عزیز در حمله تروریستی به زائران حرم مطهر احمد بن موسی(ع) را به پیشگاه حضرت ولی عصر ارواحناله الفدا، مقام معظم رهبری، مردم بزرگوار ایران و خانوادههای معزز شهدای این حادثه تسلیت و تعزیت عرض می نماید.
#ایران_تسلیت
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯 پیشنهاد ویژه
⚠️ #ببینید | پرسش های پیرامون حجاب
🔖 بخش هشتم
⁉️ آیا حجاب ویژه زنان شخصیت ها می باشد؟
🎙 حجتالاسلام والمسلمین #سعید_داودی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه به شبهاتی پیرامون حجاب زنان پاسخ می دهد....
💠 با ما همراه باشید...
#حجاب_عفاف
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | ظرفیت دولت در بازسازی ساختار فرهنگی
👤 #محمد_حسن_شاهنگی، دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در میزگردهای تخصصی همایش منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور:
🔺 ظرفیتسنجی نهاد دولت برای تکوّن یا بازسازی ساختار فرهنگی و توفیقات و چالشهای موقعیّت کنوني نهاد دولت در ساختار فرهنگي میبایست مورد توجه جدی قرار گیرد. با رویکرد فرصتشناسانه نیز باید الزامات، بایستههای صورت مطلوب موقعیّت نهاد دولت در ساختار فرهنگی با محوریت راهکار نحوه استقرار الگوی جدید فراموش نشود تا در ادامه به چگونگی تعامل نهاد دولت با نهادهای دیگر برسیم.
#همایش
#بازسازی_فرهنگی
#بازسازی_انقلابی_فرهنگ
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عقلگرایی شیعه به جهت باطنیگری تشیع است
🔸 بعضی در اینکه چرا شیعه بیش از غیر شیعه تمایل فلسفی داشته است، عمدا یا سهوا دچار اشتباه میشوند. آنها میگویند: علت تمایل بیشتر شيعه به بحثهای عقلی و فلسفی، باطنیگری و تمایل آنها به تأویل است. شیعیان برای توجیه باطنیگری خود ناچار بودند از فلسفه استمداد کنند، و بدین جهت مصر فاطمی و ایران آلبویه، و همچنین ایران صفوی و قاجاری، بیشتر از سایر اقطار اسلامی تمایل فلسفی داشته است.
🔸 این سخن نادرست است. طرح مباحث الهيات به وسیله اهل بیت(ع) و تجزیه و تحلیل آن مسائل که در صدر آنها نهجالبلاغه است سبب شد که عقل شیعی از دیرباز به صورت عقل فلسفی در آید و البته این یک بدعت در اسلام نبود؛ بلکه راهی است که قرآن پیش پای مسلمانان نهاده است و اهل بیت(ع) به تبع تعليمات قرآنی و به عنوان تفسیر قرآن آن حقایق را ابراز و اظهار کردند.
📖 برگرفته از کتاب عقلانیت، نوشته #محمد_علی_داعی_نژاد
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4336
🆔 @iictchannel
🔸 اللَّهُمَّ... فَتَجَاوَزْ يَا رَبِّ عَنْ قَبِيحِ مَا عِنْدَنَا بِجَمِيلِ مَا عِنْدَكَ
🔹 خدایا... به زيبايى آنچه نزد توست، از زشتى آنچه پيش ماست درگذر
📚 فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی
#حدیث_هفته
🆔 @iictchannel
هدایت شده از فرجالله هدایتنیا | حقوق و اخلاق خانواده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯 پیشنهاد ویژه
⚠️ #ببینید | «آسیب شناسی رابطه دوستانه دختر و پسر»
8️⃣ بخش هشتم
⛔️ انفعال حقوقی در ازدواج به دلیل وابستگی عاطفی پیش از ازدواج
‼️ انفعال حقوقی در اینجا به معنای آن است که پسر به دلیل ترس از نه شنیدن و از دست دادن دختر مورد علاقه، شرایط غیرمنطقی را میپذیرد.
🎙 حجتالاسلام دکتر #فرج_الله_هدایت_نیا عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه به بررسی آسیب های روابط دوستانه دختر و پسر می پردازد...
💠 با ما همراه باشید...
•┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈•
#حجاب_عفاف
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
⭕️ شایعه سازی و غوغاسالاری، راهبرد رسانه ای دشمن در فتنه اخیر است
🔻حجتالاسلاموالمسلمین #محمد_ملک_زاده، عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه در گفتوگو با خبرگزاری حوزه:
◻️ "کیت کلارن برگ" روزنامهنگار انگلیسی با جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مختلف رسانهای گزارشی در خصوص اتفاقات اخیر در ایران نوشته که با این تیتر شروع میشود: «از کلیک یک دکمه در آمریکا تا خشونت در خیابانهای تهران»؛
وی در این گزارش به وضوح نشان میدهد که چگونه اعتراضهای اخیر در ایران توسط رسانههای خارجی مهندسی و ایجاد شده است.
◻️ او مینویسد: «تنها چند روز پس از شروع اعتراضات ایران در شانزدهم سپتامبر، واشنگتنپست فاش کرد که پنتاگون یک فعالیت گسترده را با تعدادی حساب ربات و ترول که توسط سنتکام (سازمان تروریست دولتی آمریکا) اداره میشد آغاز کرده است این حسابها در تحقیقات مشترکی که به مدت ۵ سال عملیات نفوذ پنهان غرب را بررسی میکرد توسط شرکت تحقیقاتی رسانههای اجتماعی گرافیکا و استانفورد کشف شد.
◻️ ترامپ پس از یک دوره تلاش بیثمر در مبارزه با ملت ایران در جلسهای که در اواخر دوران ریاست جمهوریاش با حضور وزیر امورخارجه و رئیس سازمان سیا در عربستان برگزار شد، تلاش کرد راههای مختلف براندازی نظام جمهوری اسلامی را با حاکمان مستبد عربستان در میان گذارد. در همان جلسه بنسلمان، پیشنهاد حمله نظامی به ایران با هزینه عربستان را به پمپئو وزیر خارجه وقت آمریکا و رئیس سازمان سیا آن کشور که در جلسه حضور داشتند ارائه داد اما پمپئو تلویحاً پاسخ داد که آمریکا حتی با هزینه عربستان نیز "جرأت و توان حمله نظامی به ایران را ندارد؛" او گفت اگر گلولهای علیه ایران شلیک شود، منافع آمریکا در منطقه نابود خواهد شد و جمهوری اسلامی و حامیان منطقهای ایران؛ اسرائیل، امارات و کشور شما سعودیها را ویران خواهند ساخت؛ برای همین پس از موشکباران پایگاه نظامی ما در عینالاسد، نتوانستیم حتی یک گلوله به طرف ایران شلیک کنیم...
❌❌ در نهایت آنان به این جمعبندی رسیدند که تنها راه باقیمانده، استفاده از فضای مجازی و تبلیغات ۲۴ ساعته و دیوانهکننده شبکههای ماهوارهای علیه مردم ایران است؛ آنها تأکید کردند باید با تبلیغات رسانهای، هویت مردم ایران بهویژه جوانان ایرانی را متحول و کاری کنیم که آنان از هویت ایرانی-اسلامی خود فاصله گیرند.
◻️ در راستای دستورالعمل فوق و بر اساس پیمایش انجامشده بر روی عملکرد ۵ رسانه: (بیبیسی فارسی، ایراناینترنشنال، صدای آمریکا، رادیو فردا و منوتو) و صفحات مجازی آنها در توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام، و ... آشکار گردید که این رسانهها تنها در مدت کوتاهی پس از حادثه فوت خانم مهسا امینی مجموعا حدود ۲۰ هزار دروغ را درباره حوادث اخیر ایران منتشر کردهاند. مطابق بررسیهای انجام شده در این ایام به طور متوسط ۴۸.۸ درصد اخبار منتشر شده این ر سانهها خلاف واقع بوده است!
◻️ دولت آمریکا همواره سعی نموده در تحریمهای ظالمانه که حتی مشمول داروهانیز بوده، مانع از تاثیرپذیری ابزارهای ارتباطی و اینترنتی از تحریمها گردد.
◻️دولت آمریکا اولینبار در ۸ مارس ۲۰۱۰ به دنبال اغتشاشات ناشی از فتنه ۱۳۸۸ تغییر قوانین تحریمهای آمریکا برای مجاز کردن ارسال خدمات و نرمافزارهای مربوط به تبادل ارتباطات شخصی در اینترنت برای ایرانیها را اعلام کرد.
◻️ «هیلاری کلینتون» در کتاب خاطراتش به این موضوع اعتراف کرده که پس از آن دهها میلیون دلار برای تقویت شبکههای مجازی در برخی کشورها هزینه کرده است.
🔹 پلتفرمی که قوانین جمهوری اسلامی را به رسمیت نمیشناسد هرگز بستری مناسب برای کسب و کار مردم ایران نیست.
بدون امنیت، هیچ کسبوکار پایداری وجود نخواهد داشت؛ عدهای فقط نگران تعطیل شدن پایگاههای مجازی دشمن در ایران هستند و به تعطیلی بسیاری از مغازهها و مشاغل شهری؛ و یا افت شدید بازار بورس و متضرر شدن عده کثیری از سهامداران بازار سرمایه ایران که به خاطر اغتشاشات و ناامنیهایی که همین پایگاههای دشمن بوجود آوردهاند هیچ اهمیتی نمیدهند!
🔍 ادامه این مطلب را در سایت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه بخوانید:👇
🌐 iict.ac.ir/ghogha
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◽️در باور هیچ موحد منصفی چنان جنایتی در چنین مکانی مقدس نمی گنجد
📝 پیام تسلیت حجت الاسلام دکتر #عبدالحسین_خسروپناه عضو هیأت علمی گروه فلسفه پژوهشگاه؛
◾️ سوگ سترگ است و اندوه انبوه، در باور هیچ موحد منصفی جا شدنی نیست؛ در مکان آمیخته به توحید و ذکر و عبادت، این چنین جنایت، به وقوع بپیوندد! مگر در مکتب سفاکان ابلیسپرست استکبار صفت، که بیباوری به ارزشهای الهی، تنها باور ارزشمندشان و هرزه انگاری در عمل، تنها هدف مقررشان از خلقت آدمی است که "اولئک کالانعام بل هم اضل اولئک هم الغافلون" (۱۷۹ اعراف)
🔻 در فضای ضعفانگیز فتنههایی که حاصل غفلت از مکر استکبار خونریز و بیبصیرتی نسبت به کید ولیدههای خون آشام او یعنی گروههای ترور و تجزیه است، انتظار وقوع حوادث دلخراش و فجایع جانسوزی از این دست به دور نیست؛ چرا که آب و هوای مخالف قانون و حساب و کتاب سلامت، مرداب گندابی میشود برای حضور انواع موجودات سمی و افعی و لاشخوارها، و تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
◽️ساختار فرهنگی مطلوب در جمهوری اسلامی
📌 میزگردهای تخصصی همایش «منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور»؛
🔰میزگرد تخصصی «ساختار فرهنگی و مردم»، در چارچوب همایش «منطق بازسازی ساختار فرهنگی کشور» با حضور دکتر منصور واعظی؛ مشاور رئیس رسانۀ ملی؛ دکتر مهرداد باقری، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و دبیری علمی دکتر #محسن_ردادی، عضو هیأت علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی پژوهشگاه برگزار شد.
#همایش
#بازسازی_فرهنگی
#بازسازی_انقلابی_فرهنگ
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏳#به_زودی
.
🔹جدیدترین اثر انتشارات فام با همکاری انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
.
# مادر،
مجاهد،
کدبانو
💠او فاطمه است💠
.
#آثار
🆔 @iictchannel
🔸 سلسله میزگردهای علمی همایش عرفان اهل بیتی / جلسه اول
💢 با موضوع: ماهیت و منطق عرفان اهل بیتی
🔻 توسط گروه #عرفان پژوهشگاه با مشارکت گروه تربیت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما برگزار می شود:
💢 با حضور جمعی از استادان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری رشته عرفان
📆 شنبه 7 آبان ماه،ساعت 16
🏢 قم، اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما
#همایش
#عرفان_اهل_بیتی
🆔 @iictchannel
◽️شهدای اخیر شهدای تروریسم سایبری هستند
💢 سلبریتی های غیر اخلاقی از ارکان این نوع تروریسم محسوب می شوند
🔸 حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا عضو هیات علمی گروه معرفتشناسی در نشست «تحلیل معرفت شناختی وجه سیاسی فضای مجازی» عنوان کرد:
🔻سلبریتیها، بازوی تبیلغاتی تروریسم سایبر هستند. صحبتهای برخی سلبریتیهای غیراخلاقی با شهادت شهدا مرتبط بود و اینها باید مواخذه شوند، برخی سلبریتیها شخصیتهای تهیای هستند و صدا و سیما آنان را برجسته کرد. گاهی خودمان به تروریسم سایبر دامن میزنیم، باید مرز سیاست، هنر و علم از یکدیگر جدا شوند.
🔻در نحوه تعامل با فضای سایبر باید دقت بیشتری شود. اگر قرار است فضای مجازی مورد بررسی قرار گیرد، همه نهادهای علمی و اجرایی بایدفعال باشند و اکتفای صرف به شورای عالی انقلاب فرهنگی کافی نیست. در این زمینه از مطالعات علمی و فرهنگی باید استفاده کرد. در غیر اینصورت تروریسم سایبر بیشتری اتفاق میافتد.
#سخنرانی
#فضای_مجازی
🆔 @iictchannel
▫️مجموعه دو جلدی فلسفه عقل
🔰توسط #سازمان_انتشارات پژوهشگاه و به قلم حجتالاسلام #محمد_علی_اردستانی در گروه فلسفه پژوهشگاه منتشر شد.
🔹مجموعه دو جلدی #فلسفه_عقل (جلد اول): نقد عقل جزئی در فلسفه اسلامی و (جلد دوم): نقد عقل در مدارس حدیثی میرداماد و صدرالمتألهین اثر حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی اردستانی در گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دینپژوهی و توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه به زیور طبع آراسته شد.
🔹عقل، نهاد معرفت و مدار عقلانیت و عمود انسانیت و منشأ همه خیرها و خوبیها و حجت باطنی است، چنانکه نبی و وصی، حجت ظاهری بوده که به دلیل قصور از درجۀ اکتفاء به عقل قرار داده شده است.
#فلسفه
#معرفی_کتاب
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸کرسی نظام برنامه ریزی پیشرفت و توسعه جمهوری اسلامی 🔻 نقدی بر برنامه ریزی استانی با تاکید بر شورای
Pishraft.mp3
20.09M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت کامل کرسی نظام برنامه ریزی پیشرفت و توسعه جمهوری اسلامی
🔻 نقدی بر برنامه ریزی استانی با تاکید بر شورای برنامه ریزی و توسعه استان
🎙 با حضور:
#مجتبی_غفاری
#علیرضا_خزایی
#سیدجعفر_حسینی
#نعمت_الله_امانی
📆 چهارشنبه 4 آبانماه 1401
#صوت
#کرسی
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تنگکردن عرصه بر دروغگویان فضای مجازی
✍️ دکتر #محسن_ردادی، عضو هیات علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی؛
🔸 فیلتر کردن شبکههای اجتماعی خارجی، عرصۀ عمومی را که در آن شهروندان با گرایشهای مختلف با هم گفتگو میکردند حداقل برای مدتی محدود کرده است. عرصۀ عمومی بخش مهمی از زندگی مردم است و در این فضاست که تلقیها، باورها و شناختهای اجتماعی مردم شکل میگیرد، حتماً لازم است چارهاندیشی شود تا فضای عمومی تنگ نشود و فرصت گفتگو و تبادل آرا بین شهروندان فراهم باشد تا زمینۀ رشد شایعات و دروغ از بین برود.
🔸 شفافیت، پاسخگویی و اقناع، آفتابی هستند که دروغ و شایعات را فراری میدهند. هر جا که دروغی توانسته بین مردم گسترش پیدا کند، دقیقاً نقص خبررسانی، تناقض در اظهارنظر مقامات مسئول، کمبود اطلاعات و دادههای خبری، و اکتفا به تکذیب بهجای تلاش برای قانع کردن مؤثر مردم به چشم میخورد.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | رویکرد رسانهای تهاجمی دقیق
👤 دکتر #فرشاد_مهدی_پور، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
🔹 سرعت تحولات تکنولوژیهای اطلاعاتی و ارتباطی بسیار زیاد است و رسانههای شخصی به جای رسانههای جمعی نشستهاند. پلتفرمهای رسانهای بزرگ آرایش صحنه را به هم ریختهاند و عملا مرزهای ارتباطی از هم گسیخته شده است. تولید و توزیع و مصرف محتوای رسانهای و فرهنگی چسبندگی بالایی پیدا کرده و نمیتوان اینها را از هم تفکیک کرد و در فضای رسانه از نظام توصیفی به نظام هنجاری نیل یافتهایم و در چنین فضایی شبکه رسانهای ما از تحولات عقب مانده است و باید رویکرد رسانهای ما تهاجمیتر شود.
🔹 در این شرایط بایستی ساختارها و سازمانها بازسازی شوند؛ شناخت دقیق تری از مخاطب و لایههای آن انجام شود و نسبت به شناخت محیط پیرامون اقدام شود. تقویت مقرراتگذاری در عرصه رسانه؛ اصلاح و ارتقای نظام آموزش عالی ذیربط رسانه؛ تقویت سواد رسانهای در کتب درسی مدارس؛ یکپارچهسازی و هماهنگسازی ظرفیتها و ایجاد یگانهای جدید رسانهای اقداماتی است که باید در این شرایط انجام شود.
#همایش
#بازسازی_فرهنگی
#بازسازی_انقلابی_فرهنگ
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | نظریه سیاسی درباره اینترنت
👤 حجتالاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا، عضو هیات علمی گروه معرفتشناسی در نشست تحلیل معرفت شناختی وجه سیاسی فضای مجازی:
◼️ مهمترین نکته که در فضای مجازی اتفاق میافتد، نرمافزاری شدن و اجرایی شدن سیاست است. برای توضیح این استعاره باید گفت که اجرای برنامه و نرمافزارها در کامپیوتر، نیازمند کاربر است. اما در فضای مجازی، صرفا اطلاعات سیاسی انتقال داده نمیشود، بلکه اطلاعات سیاسی در اذهان کاربر بارگذاری شده و بصورت اجرایی در میآید. مگر آنکه انسان التفات پیدا کند. با اتصال کاربران به شبکههای مجازی، اطلاعات سیاسی به گونهای پردازش میشود که به راحتی در اذهان کاربران نصب، بارگزاری و اجرایی میشود. در واقع فاصله اراده و گزینش خیلی کم میشود.
◼️ برای کسانی که توانایی معرفتی برای تمیز حق از باطل ندارند، این فایلها بصورت خودکار اجرا میشود. این امر پیامدهای سیاسی دارد که عبارتند از: سیال شدن سیاستهای منطقهای، تشدید تعارضات سیاسی، پیدایش تروریسم سایبر، برجسته شدن ایدئولوژیهای سیاسی که معرفتهای مخربی هستند، امپریالیسم اطلاعاتی، تمامیتخواهی سایبر.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | ذات و غایات فرهنگی و دینی انقلاب
◽️ انقلاب اسلامی، «ماهیت فرهنگی» دارد، و این ماهیت، برخاسته از «دین» است، انقلاب بر پایه «فرهنگ اسلام ناب» و «فرهنگ انقلابی» به وجود آمد، به طوری که ریشههای انقلاب اسلامی، به عمق «باورهای دینی مردم» است.
◽️ اساسی ترین مدار و محوری است که جامعه ایران را همبسته و یکپارچه ساخته است و عامل وحدت اجتماعی ما، «دین اسلام» است، نه هیچ امر دیگری، از جمله «زبان فارسی»، و ملیت ما یعنی زبانمان، آدابمان، رفتارمان، سنتهایمان، دانشمان و دانشمندانمان با «اسلام» آمیخته است. حتی امام خمینی هم که رهبر و بنیانگذار این انقلاب بود، ساخته و پرداخته فرهنگ اسلامی بود. به این ترتیب، اگر «فرهنگ اسلامی» در میان نبود، انقلاب به پیروزی دست نمییافت.
📖 برگرفته از کتاب درآمدی بر اندیشه فرهنگی آیتالله خامنهای، نوشته #مهدی_جمشیدی، عضو هیأت علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/19036
🆔 @iictchannel