◽️ لزوم نگاه و شناخت عميق به مساله فلسطين
🔻 حجتالاسلام دکتر #سیدکاظم_سیدباقری مدیر گروه سیاست پژوهشگاه در هم اندیشی علمی قدس الامة؛ تاملی بنيادين تاکید کرد:
🔹 برای اینکه به شناخت درست و دقیق از مسائل برسیم چارهای نداریم که به جنایات اسرائیل و مسائل پیرامون آن به طور دقیق و حساب شده عمق ببخشیم.
🔹 برای اسرائیل امنیت از همه جهت مهم است که با حضور رزمندگان و عملیات ۷ اکتبر این مساله شکسته شد و آن امنیت پوشالی فروریخت و این مساله و جنايتهاي رژيم صهيونيستي در شش ماه گذشته، نه تنها فلسطین را از مساله جهان عرب خارج کرد بلکه تبدیل به مساله جهان اسلام کرد و با توجه به وجدانهای بیدار جهان تبدیل به مساله اول انسانیت کرد
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/palestine-2
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸 فراخوان مقاله نخستین همایش ملی«مطالعات نظری- دینی علوم زیستی و زیست فناوری » 🔰 محورهای همایش:
‼️ تمدید شد‼️
🔸 فراخوان مقاله نخستین همایش ملی«مطالعات نظری- دینی علوم زیستی و زیست فناوری »
🔰 محورهای همایش:
➖ فلسفه ی علوم زیستی بر اساس حکمت اسلامی
➖ الاهیات و زیست فناوری
➖ حقوق و زیست فناوری
➖ اخلاق و زیست فناوری
➖ فقه و زیست فناوری
➖ تمدن و زیست فناوری
➖ فرهنگ و زیست فناوری
➖ امنیت ملی و زیست فناوری
➖ زیست فناوری و اقتصاد و زیست فناوری
➖ آینده پژوهی و زیست فناوری
➖ مدیریت و حکمرانی و زیست فناوری
📅 مهلت ارسال چکیده مقالات:
تا ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۳
📆 مهلت ارسال اصل مقالات:
تا ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۳
📥 ارسال از طریق:
🏷 inandin.ir/event-biotechnology
📝 کانال اخبار و اطلاعات همایش:
▫️ble.ir/tararikhteh
▫️eitaa.com/biologycal
🟠 کسب اطلاعات بیشتر: @m_esmaelii
#همایش
#فراخوان_مقاله
#زیست_فناوری
#مرکزرشدونوآوری
🆔 @iictchannel
◽️ بيانيه تحلیلی شعار سال ۱۴۰۳
🔹 رهبر معظم انقلاب اسلامی امام خامنهای شعار سال ۱۴۰۳ هجری شمسی را «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری نمودند. درباره اهمیت این نامگذاری و چیستی، چرایی و چگونگی تحقق آن لازم است مطالبی به اطلاع مردم عزیز ایران، دولت محترم، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای تصمیمگیر برسد:
➖ تعيين شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بدان معناست که باید اولویت و فوریت همه نهادهای حاکمیتی و مردمی تحقق آن شعار باشد و همه مسئولان و مردم باید با تمام توان خود برای رفع موانع و ایجاد زمینههای تحقق آن شعار تلاش کنند.
➖ معنای صحیح مشارکت مردم در جهش تولید آن است که عموم فعالان اقتصادی، در فرایند اقتصادی، هم مالک باشند، هم عامل و هم مدیر و جریان کارگری و اجیر شدن اکثر فعالان اقتصادی برای دولت، یا عده محدودی از سرمایهداران، به جریان واقعی مشارکت عموم فعالان اقتصادی در مالکیت، عاملیت و مدیریت فرایند تولید تبدیل شود، به گونهای که عموم فعالان اقتصادی، خود مالک منابع تولیدی، کار و محصول کار خود گردند.
🟡 بی تردید مقصود رهبر معظم انقلاب از مشارکت مردم، تنها مشاركت عدهای سرمایهدار در بخش خصوصی نیست؛ بلکه مقصود، مشارکت عموم فعالان اقتصادی براساس الگوهای واقعی مشارکت است. بنابراین لازم است دولت محترم چنین شرایطی را برای عموم فعالان اقتصادی فراهم آورد...
✍️ حجت الاسلام دکتر #احمدعلی_یوسفی مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه؛
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/shoarsal403
#یادداشت
#شعار_سال
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
🆔 @iictchannel
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔶 دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
🔹 اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدْرِ وصَیّرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الی الیُسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین.
💠 خدایا، در این ماه، فضیلت شب قدر را روزی ام ساز و کارهایم را از سختی به آسانی برگردان و پوزشهایم را بپذیر و گناه و بار گران را از گُرده ام بریز، ای مهربان به بندگان شایسته.
#ماه_رمضان
🆔 @iictchannel
🔸 نشست علمی مبانی انسانشناختی اخلاق سیاسی در قرآن
🎙 با حضور:
حجتالاسلام والمسلمین #محمد_عابدی
عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه
📅 دوشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۵
👈 حضور مجازی:
🔹 cp.bigbluebuton.ir/u/4563/ethics
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💠 همزمان با ایام ماه مبارک رمضان ✍️ سلسله یادداشت های حجتالاسلام دکتر #محمدجواد_رودگر عضو هیأت علم
💠 همزمان با ایام ماه مبارک رمضان
✍️ سلسله یادداشت های حجتالاسلام دکتر #محمدجواد_رودگر عضو هیأت علمی گروه عرفان و معنویت پژوهشگاه؛
🔻 بخش یازدهم
در جستجوی خودحقیقی بودن، کاری است عاقلانه و دلپذیر، دنبال خودِ واقعی گشتن حرکتی است لازم، بلکه ضروری، زیرا به هدف خلقت خود نزدیک شده و با "آشنایِ غریب" در درون خود آششنا می شویم و کم کم نشانه ها و نشانی های آن را می یابیم تا آرام آرام به خودِ آن برسیم...
💠 براستی که خود را گم کردیم و بایسته است دنبال گمشته خود باشیم و اگر چنین نکنیم جای شگفتی دارد که مولای ما امیرالمومنین علی(ع) فرمود:" عَجِبْتُ لِمَن يُنْشِدُ ضـالَّتَهُ وَ قَدْ اَضَلَّ نَفْسَهُ فَلا يَطْلُبُها"( آمدی ،غرر و درر، ج ۴، ص ۳۴۰).
🔹 به تعبیر استاد شهید مطهری: "خود را گم کردن و فراموش کردن منحصر به این نیست که انسان درباره هویت و ماهیت خود اشتباه کند، و مثلا خود را با بدن جسمانی و احیانا با بدن برزخی آنچنانکه احیانا این اشتباه برای اهل سلوک رخ میدهد ، اشتباه کند. هر موجودی در مسیر تکامل فطری خودش که راه کمال را میپیماید در حقیقت از خود به خود سفر میکند یعنی از خود ضعیف به سوی خود قوی میرود.
🔸 علیهذا انحراف هر موجود از مسیر تکامل واقعی، انحراف از خود به ناخود است، این انحراف بیش از همه جا در مورد انسان که موجودی مختار و آزاد است صورت میگیرد، انسان هر غایت انحرافی را که انتخاب کند در حقیقت او را به جای "خود " واقعی، گذاشته است، یعنی ناخود را خود پنداشته است آنچه در مورد ذم محو شدن و فانی شدن در مادیات آمده است ناظر به این جهت است"(مرتضی مطهری، سیری در نهج البلاغه، ص ۲۹۷) و علامه جوادی آملی در تفسیر حدیث یاد شده و رهایی از خودگمشدگی مطلب متین و سخنِ سدیدی فرموده اند:
🔹 "معنای گم شدن یک چیز آن است که در جای خود نباشد و انسان هنگامی از گم شدن چیزی آگاه می گردد که جایگاه آن را بشناسد و نسبت به آن شیء و جایگاهش توجه و التفات داشته باشد و سپس آن را در موضع مناسب خود نیابد.
🔻 در نتیجه اگر کسی در جایگاه انسانی خود قرار نداشته باشد، در حقیقت «خود» را گم کرده، ولی چون از جایگاه «خود انسانی» خویش غافل است، به آن توجه ندارد و رجوع نمی کند و از گم شدن آن آگاه نمی شود و در نتیجه آن را نزد انسان های کامل یعنی اهل بیت علیه السلام نمی جوید تا وی را به خود او نشان داده و به جایگاه انسانیش برگردانند. از این رو آن حضرت می فرماید:
▫️ شگفت از انسانی که وقتی کالایی را گم کرده و آن را در جای خود نیابد، پیوسته از هرکسی که ممکن است اطلاعی از آن داشته باشد، آن را می جوید تا بیابد، ولی خویشتن خویش را گم کرده و در جستجوی آن بر نمی آید.
➖ بر این اساس، نشان دادن آیات انفسی به انسان به معنای رهنمون شدن انسان به گمشده خویش و «خود انسانی» اوست و ثمره اش این است که انسان خویشتن خویش را می یابد و آنگاه علم به علم و معرفت به شهود و علم حضوری سابق خود نسبت به پروردگارش پیدا می کند. به بیان دیگر انسان هنگامی خود حقیقی اش را می بیند و آن را می یابد که هیچ خود و انانیتی در او باقی نمانده باشد و به مقام فنا در حق تعالی باریافته و سراسر هویتش آینه ای صاف و شفاف برای نمایش وجه الله باشد."(عبدالله جوادی آملی، تحریر رساله الولایه)
❎ بنابراین جهل به خودِ حقیقی و غفلت از خودِ واقعی و گرفتار خودِ خیالی و پنداری شدن بیماری خطرناکی است که باید هر چه زودتر درمان و علاجش کرد تا به اسرار وجودی و رموز درونی خود پی ببریم و خویشتن را به رایگان به این و آن و درهم و دینار نفروشیم. چه زیبا و عمیق استاد شهید مطهری به درد روزگار ما اشاره کرده و نوشته اند:
🔅 آگاهان جهان، عيب اساسی كه بر فرهنگ و تمدن غربی گرفتهاند اين است كه اين فرهنگ، فرهنگ جهان آگاهی و خود فراموشی است.
♦️ انسان در اين فرهنگ به جهان آگاه میگردد، و هر چه بيشتر به جهان آگاه میگردد، بيشتر خويشتن را از ياد میبرد. راز اصلی سقوط انسانيت در غرب همين جاست انسان آنگاه كه خود را ، به تعبير قرآن، ببازد(خسران نفس)، به دست آوردن جهان به چه كارش میآيد ؟ فكر میكنم كسی كه بهتر از همه فرهنگ غرب را از اين نظر انتقاد كرده است "مهاتما گاندی" رهبر فقيد هند است.
⭕️ گاندی میگويد" غربی به كارهای بزرگی قادر است كه ملل ديگر آن را در قدرت خدا میدانند، ليكن غربی از يك چيز عاجز است و آن تأمل در باطن خويش است. تنها اين موضوع برای پوچی درخشندگی كاذب تمدن جديد كافی است"(مرتضی مطهری، انسان در قرآن، ص۵۶).
🤲 والحمدلله رب العالمین
#یادداشت
#ماه_رمضان
🆔 @iictchannel
6.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
🔸 اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّی فِیهِ مِنَ النَّوَافِلِ وَ أَکْرِمْنِی فِیهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ وَ قَرِّبْ فِیهِ وَسِیلَتِی إِلَیْکَ مِنْ بَیْنِ الْوَسَائِلِ یَا مَنْ لا یَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّینَ
🔰 خدایا بهره ام را در این ماه از مستحبات فراوان کن، و مرا با تحقق درخواست ها اکرام فرما، و از میان وسایل وسیله ام را به سویت نزدیک کن، اى که پافشارى اصرارورزان مشغولش نسازد.
#ماه_رمضان
🆔 @iictchannel
◽️ ضرورت توبه برای آنان که مسئولیت اجتماعی دارند بیشتر است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین #محمد_عابدی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه در گفتگویی عنوان کرد:
🔹 ضرورت توبه و استغفار برای کارگزاران، بیش از مردم عادی جامعه اسلامی است، زیرا آنان مسؤولیت و تأثیر اجتماعی بیشتری دارند و به همین نسبت احتمال خطا و گناه و تقصیر در کارهای آنان بیشتر از شهروندان عادی است.
🔹 اگر شهروندان عادی تنها در مقابل اعمال خود مسؤولیت دارند، مأموران و کارگزاران حتی درباره تخلفات و گناهان ناشی از کوتاهی در مدیریت و برخورد با تخلفات، زیر مجموعه خود مسؤول هستند. بنابراین استغفار برای کارگزاران لازمتر و سازنده تر است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/ejtemaei-7
#مصاحبه
#ماه_رمضان
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💠 همزمان با ایام ماه مبارک رمضان ✍️ سلسله یادداشت های حجتالاسلام دکتر #محمدجواد_رودگر عضو هیأت علم
◽️ ماه رمضان، بهترین زمان برای خودیابی و خودیاری است
💠 همزمان با ایام ماه مبارک رمضان
✍️ سلسله یادداشت های حجتالاسلام دکتر #محمدجواد_رودگر عضو هیأت علمی گروه عرفان و معنویت پژوهشگاه؛
🔻 بخش دوازدهم
🔸 «وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ"(حشر:19)؛ از آن کسانی می باشید که خدا را فراموش کردند و خدا به عکس العمل این فراموشی که قانون حق، قانون عمل و عکس العمل است خود آنها را از یادشان برده، خودشان را فراموش کرده اند"(همو،فلسفه اخلاق،ص). این روزها و شبها بهترین روزها و شبها برای خودیابی و خودیاری است، پس مجاهده کنیم و خودحقیقی و خدایی را شناخته و از دست خیالی و خاکی نجاتش دهیم.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/yadmahramezan12
#یادداشت
#ماه_رمضان
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸 روایتهای فرامرزی 🏷 نشست علمی عاملیت اخلاقی مصنوعات هوش مصنوعی 🔰 هسته حکمرانی و هوش مصنوعی مرکز
◽️نشست علمی عاملیت اخلاقی مصنوعات هوش مصنوعی
🔻 توسط هسته حکمرانی و هوش مصنوعی مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه برگزار شد.
🔸 پرفسور جان سولینز استاد تمام دانشگاه سوناما(کالیفرنیا): در حالی که اخلاق ماشینی به دنبال این است که به سیستم ها قابلیت های استدلال اخلاقی ابتدایی عطا کند؛ حکمت عملی مصنوعی به دنبال ساخت ماشینهایی است که دارای مهارتهای بالاتری هستند و کارهایی را انجام می دهند که نه تنها قابل قبول، بلکه عاقلانه و ظریف تر نیز هستند.
➕ دکتر صالح قربانیان پژوهشگر حوزه اخلاق و فلسفه اخلاق: از منظر اخلاق اسلامی، عاملیت اخلاقی از نوعی تشکیک برخوردار است. تمام موجودات جهان از منظر آموزه های دینی در حد وجودی خودشان، دارای فهم و شعور می باشند ولی قضاوت در مورد این که هر کدام از موجودات تا چه حد و اندازه ای از عاملیت اخلاقی برخوردارند، امری دشوار است که به سادگی نمی توان آن را معین نمود.
📎 ادامه خبر:
🌐 iict.ac.ir/masnoat-2
#نشست
#مرکزرشدونوآوری
🆔 @iictchannel
◽️ عوامل رشد سیاسی حوزه علمیه قم در سده اخیر
🔸حجتالاسلام دکتر #سیدسجاد_ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه در نشستی تبیین کرد:
🔹 هرچه از زمان گذشته یعنی از مرحوم حاج شیخ عبدالکریم و آیت الله بروجردی(ره) و امام(ره) بگوییم به علل مختلف در این سی سال دانش سیاسی حوزه دارای عمق و کیفیت شده است. حوزه ها به این سمت گرایش پیدا کرده اند و در چند عرصه دانش سیاسی در این مرکز بزرگ علمی توسعه پیدا کرده است. تفسیر و عرفان و روش شناسی و فقه سیاسی در عرصه های مختلف رشد پیداکرده است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/roshdsiasi
#مصاحبه
#صدسالگی_حوزه
🆔 @iictchannel
◽️ استعاره مفهومی سبک زندگی تولید میکند
🔸 حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا عضو هیأت علمی گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه در نشست علمی مطرح کرد:
🔹 استعاره مفهومی سبک زندگی و چارچوب اندیشه به ما میدهند و استعاره مفهومی سبک زندگی تولید میکند روابط ما با دیگران را مشخص میکنند؛ مثلا کلمه «صراط» در قرآن از این جهت به کار رفته است که زندگی یک سفر است و انسان در این سفر نیازمند هدایت است و هادی نیاز دارد یا استعاره تجارت چون زندگی یک تجارت است: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنْجِيكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ.
🔍 ادامه را اینجا بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/mafhomi
#سخنرانی
🆔 @iictchannel