💢با فقه موجود، تدرج در بیان احکام برای تازه مسلمانها قابل اثبات نیست
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام والمسلمین علی شفیعی، مدیر گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلام تمدنی:
🔹اگر تلاش کنیم کسی که تازه مسلمان است را عقیدهمند کنیم، اصلاً بحث تدرجی بودن احکام دیگر مطرح نخواهد شد. مشکل این است که فقه را اولین رتبه دینداری قرار میدهیم و بعد دچار این مشکل میشویم که کسی که هنوز اعتقادات و اخلاقش کامل نشده را میتوان به صورت تدرجی به انجام فرایض دعوت کنیم یا خیر.
🔹چنانچه دستگاه فقاهت موجود در حوزه مبانی بازسازی نشود، از این دستگاه انتظار این که مسلمانانی بیایند و به صورت تدریجی احکام را عمل کنند در نخواهد آمد.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/66903
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فراخوان مقالات همایش ملی «فلسفه فقه نظام»+ محورها و تقویم زمانی
✔️فراخوان مقالات همایش ملی «فلسفه فقه نظام» به همت گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
📜فراخوان مقالات این همایش با محورهای زیر منتشر میگردد🔻
🔸چیستی و امکان فقه نظام
🔸روششناسی فقه نظام
🔸تمایز فقه نظام با رویکردهایی مانند فقه حکومتی، فقه سیاسی و… ـ
🔸اهداف، غایات و کارویژههای فقه نظام
🔸فقه نظام در عرصههای تخصصی فقه
🔹مهلت ارسال اصل مقالات تا نیمه آبان ماه ۹۸ تعیین گردیده است. روز برگزاری همایش نیز به مناسبت روز جهانی فلسفه ۷ آذر ماه ۹۸ خواهد بود.
🔹علاقمندان جهت تماس با دبیرخانه همایش ضمن ارتباط با آدرس قم، بلوار پانزده خرداد، خیابان شهید میثمی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، گروه فقه و حقوق میتوانند با شماره ۰۲۵۳۷۶۰۳۰۱۳ تماس بگیرند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آنچه در عاشورا پدید آمد گزینه انتخابی امام حسین(ع) نبود/ صلح امام حسن الگویی قابل استفاده برای هر مذاکرهای نیست
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام سید حسین فلاحزاده، دانشیار گروه تاریخ دانشگاه باقر العلوم(ع):
🔹اگر به امام حسین(ع) اجازه میدادند که میدان جنگ را بدون اسیری ترک کند و برود بیتردید این کار را میکرد، اما فرمانده دشمن چنین موافقتی نکرد. میگفتند یا تسلیم و اسارت و بیعت و یا جنگ که نتیجه آن با محدودیت بسیار نیروهای امام روشن بود. راه سومی وجود نداشت.
🔹نه صلح امام حسن(ع) و نه جنگ امام حسین(ع) آن گونه که برای آنان پیش آمد، خواست آنان نبود بلکه هر دو واقعه بر آنها تحمیل شد و ناخواسته در مواجهه با آن قرار گرفتند.
🔹وقتی قدرت و توان هست دیگر نمیتوان مدل صلح تحمیلی امام حسن(ع)، یعنی عقبنشینی را توصیه کرد. بله، اصل مذاکره و صلح در سیره امام حسن(ع) بلکه در سیره رسول خدا(ص) وجود دارد اما این که چگونه اجرا شود و در کدام شرایط این خیلی مهم است.
🔹صلح امام حسن(ع) الگویی است برای شرایط خاص و سخت که شما فاقد قدرت مقاومت و ایستادگی هستید و طرف مهاجم قوی است.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/43402
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢رهبر انقلاب اسلامی درگذشت مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سیدجعفر مرتضی عاملی را تسلیت گفتند
📜متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
خبر درگذشت عالم خدمتگزار و پر تلاش جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای سیدجعفر مرتضی در لبنان را با تأسف دریافت کردم. این عالم بزرگوار با تألیفات وزین و پر حجم و محققانهی خود در تاریخ صدر اسلام که از نگارشی شیوا و قلمی قدرتمند برخوردار است، خدمت بزرگی به دنیای اسلام تقدیم کرده و نیاز فرهنگی مهمّی را برآورده ساخته است. اینجانب به خاندان مکرّم و بازماندگان ایشان و به جامعهی علمی لبنان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی و حشر با اجداد طاهرین را برای وی مسألت مینمایم.
🔹همچنین آیات عظام: صافی گلپایگانی، سیستانی، وحید خراسانی، نوری همدانی، سبحانی، علوی گرگانی، فیاض و بشیر نجفی در پیامهای جداگانهای رحلت این تاریخ دان برجسته شیعه را تسلیت گفتند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🌙پیشبینی رؤیتپذیری هلال ماه ربیع الاول ۱۴۴۱ قمری
✔️بنا بر مبانی مختلف فقهی:
🌓بنا بر مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «اشتراط اتّحاد افق» (مبنای فقهی مشهور فقهاء مانند حضرات آیات عظام مرحومین امامخمینی، گلپایگانی، اراکی، سیّدمحمّد صدر، بهجت و سیستانی، شبیریزنجانی، مکارمشیرازی، سیّدمحمّدتقی مدرّسی) در ايران، چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ شمسی، روز اوّل ماه ربیع الأوّل ۱۴۴۱ قمری خواهدبود.
🌓بنا بر مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «کفایت رؤیت در نقاطی که در بیشترِ شب با هم مشترکاند» (مبنای فقهی آیتالله وحیدخراسانی) در ايران، سهشنبه ۷ آبان ۱۳۹۸ شمسی، روز اوّل ماه ربیع الأوّل ۱۴۴۱ قمری خواهدبود.
تفصیل مطلب: (سایر مبانی فقهی و سایر کشورهای جهان)👈 https://b2n.ir/19469
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢لزوم متمرکز کردن مدارس مشهد در یک نقطه از شهر/ باید درسهای عصر در حوزه مشهد احیا شود
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام مجتبی اسکندری، استاد مرکز فقهی ائمه اطهار مشهد مقدس:
🔹حوزه خراسان از جهت استعدادها و امکاناتی که در اختیار دارد حوزه بسیار خوبی است. همچنان که طلبههایی که از مشهد به قم هجرت میکنند، جایگاه بسیار خوبی در حوزه علمیه قم پیدا میکنند و این نشان میدهد که به لحاظ کیفی حوزه مشهد در وضعیت خوبی قرار دارد.
🔹میتوان با مدیریت صحیح، حوزهها را متمرکز در یک نقطه شهر مثل اطراف حرم امام رضا علیهالسلام معطوف نمود. لذا کلانشهری مثل مشهد میتواند با مدیریت صحیح مرکزیت پیدا کند.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/71930
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
11.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انتشار نخستینبار
🎥 بیانات منتشرنشده رهبرانقلاب درباره امام رضا (ع) در جمع خصوصی در بیت رهبری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نشست «فلسفه و (اصول) فقه در جهان اسلام»
✔️نشست «فلسفه و (اصول) فقه در جهان اسلام» دوشنبه ۱۳ آبان ساعت ۱۵:۱۵ به همت امور بین الملل دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار میشود.
🔹این نشست که از مجموعه سخنرانیهای آشنایی با پژوهشهای بین المللی در مطالعات اسلامی است با سخنرانی پیتر آدامسون، از دانشگاه ل.م. مونیخ و امیرمحمد امامی از دانشگاه تهران همراه خواهد بود.
🔹نشانی محل برگزاری این نشست تقاطع خیابان شهید مطهری و شهید مفتح، سالن کتابخانه دانشکده الهیات دانشگاه تهران است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢حوزه خراسان، آیتالله سیستانی را به عراق و مقام معظم رهبری را به تهران صادر کرد
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد سید محمود مدنی بجستانی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم:
🔹همه حوزهها دچار خسارت شدهاند و این امر منحصر به حوزه خراسان نیست. شخصیتهای بزرگی در نجف مثل مرحوم نائینی، کمپانی و…بودهاند و اکنون چنین اشخاصی در آن سطح نداریم. در قم هم شخصیتهایی چون آیتالله محقق داماد، آیتالله بروجردی، سید محمدتقی خوانساری بودهاند، ولی اکنون در آن سطح چنین بزرگانی را نداریم. حوزه دچار فقر نیروی انسانی بهطورکلی هست.
🔹آقای میلانی وقتی از عراق به خراسان آمدند، برنامههای اصلاحی که ایشان داشتند برنامههای عمیق و بلندی بود که ظرفیت آن در مشهد آماده نبود و چون آماده نبود به نتیجه هم نرسید؛ بنابراین نتیجه میگیریم که ما نیازمند یکقطب و رکن و اشخاصی هستیم که این ظرفیتها و زمینهها را ایجاد نمایند.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/16675
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فراخوان موسوعة اجازات الشیعه
✔️مؤسسه کتابشناسی شیعه با انتشار فراخوانی از عموم محققین، پژوهشگران و خاندانهای علمی دعوت کرده است تا با همفکری و ارسال اسناد و اجازاتی که در اختیار دارند؛ این مؤسسه را در به ثمر رساندن پروژه موسوعة اجازات الشيعة یاری رسانند.
🔹موسوعة اجازات الشيعة یکی از کلان پروژههای مؤسسه کتابشناسی شیعه است که تاکنون بسیاری از اجازات را شناسایی و منتشر کرده است.
🔹علاقهمندان برای ارتباط با این موسسه کتابشنایی شیعه میتوانند با شمارههای تماس ۳۸۸۰۲۲۱۲-۰۲۵ و ۳۸۸۰۲۲۳۲-۰۲۵ تماس حاصل نمایند و یا از طریق پست الکترونیک (ایمیل): info@al-athar.ir اقدام و نیز به آدرس قم خیابان توحید، توحید ۱۷، شماره ،۲۲ صندوق پستی: ۹۱۶-۳۷۱۸۵ مراجعه نمایند.
🔹یادآوری میشود، حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری، رئیس مؤسسه کتابشناسی شیعه، سال گذشته در همایش «واکاوی میراث حدیثی شیعه» خبر داده بود همه اجازات شیعه در یک موسوعه ۲۰ جلدی منتشر میشود.
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad