درآمدی بر فلسفه اقتصاد اسلامی - بررسی هویت دانش اقتصاد اسلامی
نویسنده: محمدجواد توکلی
بررسی هویت دانش اقتصاد اسلامی بخش مهمی از فلسفه اقتصـاد اسلامی را شکل میدهد. کتاب حاضـر بـا پـرداختن بـه این موضـوع مهم، به بررسی چیسـتی، قلمـرو، شـرایط شکلگیری، منابع شناخت و اعتبارسنجی نظریههای اقتصاد اسلامی میپردازد. مباحث کتاب نه تنها شبهات مطرح شده در زمینه دانش اقتصاد اسلامی را پاسخ میدهد، بلکه زمینه ساز ارتقای فرآیند نظریه پردازی در اقتصاد اسلامی است.
📘 لینک خرید آنلاین کتاب 📘
انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
📚@hatif_ir
═════════
🖥 @iki_ac_ir
6.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
او با مسیح خواهد آمد!
مسیحیان و مسلمانان امروز پیروان عیسی و پیروان امام دوازدهم هستند باید برای برقراری صلح و عدالت در جهان با یکدیگر همکاری کنند..
روایت پروفسور لگن هاوزن از گفتگوی علامهمصباحیزدی با فیلسوف دینِ آمریکایی، آلوین پلانتینگا
...
▫️آلوین پلنتینگا [Alvin Carl Plantinga 1932] فیلسوف شهیر و دینپژوه تحلیلی اهل امریکا است. وی استاد فلسفه در دانشکده پژوهشی کاتولیک نوتردام و سپس دانشکده خصوصی مسیحیان با نام کالوین در ایالت میشیگان امریکا بوده است. وی اعتقاد داشت نه علم و نه تعلیم و تربیت نمیتواند از لحاظ دینی خنثی باشند. این نگرش در دانشکده کالوین مورد قبول و حتی الگوی سازمانی آنجا بود. از نظریات مهم فلسفی او میتوان به «دفاع از باور به وجود خدا به عنوان اعتقادی پایه»، «بسط نظریه معرفتشناسی دینی اصلاح شده»، «نقد گسترده مسئله شر» و «دفاع از موضع خداباورانه» اشاره کرد.
▫️پرونده الوین پلنتینگا : تفکر و تدین، مترجم قرجالو، داود، کتاب ماه دین، آذر 1392، شماره 194
═════════
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅حضور و اجرای گروه سرود نوای ظهور در همایش #مکتب_نصرالله ۴ آبان قم.موسسه امام خمینی(ره)
نام سرود: آغاز نصرالله
#مکتب_نصرالله
#سیدحسن_نصرالله
@hamzevasl
═════════
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
▫️آسیبشناسی دروس و تحقیقات حوزوی
🔸یکی از مهمترین آسیبهای دروس و پژوهشهای فقهی و اصولی و حتی تفسیری و فلسفی در حوزههای علمیه این است که کمتر به گشودن و مشاهده آفاق جدید، سرزمینهای تازه و افقهای نو توجه دارند؛ فضای عمومی آموزش و پژوهش در حوزههای علمیه به گونهای است که اغلب قریب به اتفاق استادان و محققان به فرو رفتن در عمق، شکافتن لایههای زیرین مسأله و دستیافتن به لایههای ناپیدای مسائل سنتی علاقمندی بیشتری دارند.
فیالمثل، مسألهای به نام «علم اجمالی» در اصول فقه مطرح شده است؛ اما بعد از شیخ انصاری هر کسی آمده، فرعی بر فروعات آن افزوده است و تاکنون دهها فرع برای آن ذکر کردهاند! و این تحقیقات کماکان با قوت ادامه دارد! یا درباره نماز مسافر، تاکنون دهها فرض و فرع و فتوا مطرح شده و افراد دیگر نیز سعی میکنند همین مسأله را بیش از گذشتگان بشکافند و لایههای عمیقتری از آن را به دست آورند.
🔸اما بسیار انگشتشمارند کسانی که دنبال کشف راههای جدید و گشودن افقهای نو و تازه رفته باشند. بسیار اندکاند کسانی که به دنبال امتداد بنیانهای الهیاتی و انسانشناختی و ارزششناختی با استفاده از روش اجتهادی در مسائل نوپدید باشند! در حالی که حیات یک مرکز علمی پیشرو و پیشبرنده به این است که دائماً دنبال کشف افقهای نو و پیدا کردن راههای جدید باشد. نه آنکه همه همّ و غمّ خود را مصروف تزیین و تنظیم «راههای طی شده» پیشین کند.
🔹نیمنگاهی به فهرست بلند بیش از ۷۰۰ درس خارجی که در سال جاری (۱۴۰۳) در حوزه علمیه قم ارايه میشود، نشان میدهد که معالاسف در مجموع دروس فقه و اصول، کمتر از ۳ درصد آنها ناظر به مسائل نوپدید است! این وضعیت در حوزه درس اصول فقه یعنی روش اجتهاد و استنباط آموزههای دینی، بسیار اسفبارتر است. به گونهای که از ۲۶۱ درس خارج اصول (یعنی روششناسی اجتهاد) که در حوزه علمیه قم در سال جاری تدریس میشود، ۲۵۹ درس تکرار همین اصول فقه رایج با محوریت رسائل شیخ انصاری یا کفایه آخوند خراسانی است! و بعضاً با یک یا دو شاگرد! و فقط دو درس مربوط به «روش استنباط اخلاق» است. بقیه آنها همگی همان اصول فقه رایج است!
رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی ۲۴ سال قبل در تاریخ ۴ تیر ۱۳۷۹ در دیدار مرحوم آیتالله امینی و برخی از محققان مجلس خبرگان، این آسیب بزرگ را گوشزد کرده و فرمودند:
«عیب کار ما در حوزههای علمیه این بوده است که در زمینه مسائل فقهی یا اصولی هم که تحقیق کردهایم غالبا آفاق جدید را کمتر مورد نظر قرار دادهایم و همین طور عمیق، پایین رفتهایم. کارهایی را که فقهای بزرگ کردهاند، میبینید دیگر؛ گاهی اوقات شگفتاور است اما همه همین طور عمقی به طرف پایین است هیچ سعه افاقی ندارد و انسان سرزمینهای جدید را مشاهده نمیکند.»
🖊احمدحسین شریفی
@ahmadhoseinsharifi
═════════
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
📖 دریافت نسخه الکترونیک مجموعۀ ۱۱ جلدی اسناد لانه جاسوسی بمناسبت فرا رسیدن سالروز ۱۳ آبان
✅ پیرو تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار روز ۱۲ آبان سال ۹۵ با دانشآموزان و دانشجویان بر مطالعه درسآموز اسناد لانه جاسوسی آمریکا، لینک دانلود ۱۱ جلد این اسناد بصورت رایگان تقدیم میشود.
📂 | جلد ۱
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/1.pdf
📂 | جلد ۲
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/2.pdf
📂 | جلد ۳
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/3.pdf
📂 | جلد ۴
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/4.pdf
📂 | جلد ۵
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/5.pdf
📂 | جلد ۶
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/6.pdf
📂 | جلد۷
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/7.pdf
📂 | جلد ۸
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/8.pdf
📂 | جلد ۹
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/9.pdf
📂 | جلد ۱۰
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/10.pdf
📂 | جلد ۱۱
https://heyat.co/public/uploads/disks/enghelab-eslami/asnad-lane-jasusi/11.pdf
═════════
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
گزارش تصویری | بزرگداشت شهید حجتالاسلام والمسلمین صفیالدین - حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها
۱۴۰۳/۰۸/۱۱
@mahmoodrajabi_ir
═════════
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
دیدار جناب آقای دکتر احمد پهلوانیان، مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم و معاونان با آیتالله فیاضی پنج شنبه ۱۰ آبانماه در مجمع عالی حکمت اسلامی
@Fayazi_ir
═════════
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir