✳️ دیدار مدیران دفتر آستان قدس رضوی (علیه السلام) در قم با حضرت آیت الله رجبی
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ دیدار آقای محمدمهدی حاجمحمدی رئیس سازمان زندانها با حضرت آیتالله رجبی (قسمت اول)
🔸 آقای حاجمحمدی ضمن عرض تسلیت رحلت حضرت علامه مصباح(ره)، از اینکه چنین دیداری صورت گرفته ابراز خرسندی کردند.
🔸 ایشان با اشاره به کلامی از مقام معظم رهبری که فرموده بودند: «زندان باید آموزشگاه نیکیها شود» ابراز داشتند که وضعیت فعلی ما با آنچه از طرف حضرت امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری تعیین شده خیلی فاصله دارد. قصد ما این است تا در این مدتی که در این مسئولیت هستیم، تلاش مؤثرتری داشته باشیم و به اهداف پیشبینیشده نزدیکتر شویم.
🔸 رئیس سازمان زندانها گفت اگر قرار است زندان آموزشگاه نیکیها شود باید نسبت به متون آموزشی نگاه جدیتری داشته باشیم. برای تربیت بزهکاران اگر بخواهیم تولید دانش کنیم، یکی از مجموعهها که خیلی میتواند به ما کمک کند مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) میباشد و ما محتاج کمک این مجموعه هستیم تا هدفگذاریها و آرزوها برآورده شود.
🔸 ایشان خاطر نشان کرد بسیاری از زندانیان استعداد خوبی دارند و اگر میبینیم که خطا رفتهاند چون خود را در معرض آموزههای دینی قرار ندادهاند. این افراد که روزی منشأ و مولد بدیها بودهاند، اگر به مسیر درست بازگردند میتوانند عدهای را هم با خود برگردانند.
🔸 آقای حاجمحمدی بیان داشت که زندان، آموزشگاه نیکیهاست که این آموزشگاه، نیاز به مربی و آموزگار دارد. شاید بهترین این مربیها پرسنل زندانها باشد که چگونگی تربیت آنها مهم است.
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ دیدار آقای محمدمهدی حاجمحمدی رئیس سازمان زندانها با حضرت آیتالله رجبی (قسمت دوم)
🔸 حضرت آیتالله رجبی نیز در این دیدار فرمودند طبق آموزههای دینی انسانها فطرت پاک خدایی دارند، جنبههای منفی، عارضی است. هر که زندان میآید فطرت الهی او نیز همراهش میباشد. همه انبیا هم برای هدایت آمدهاند. یعنی اگر به انسانها راه را نشان دهند، طالب پیمودن راه درست هستند. بنابراین هدف اصلی از ارسال رسل و انزال کتب این است که سره را از ناسره نشان دهند و از این هدایتهای اسلامی پاسداری کنند. با اینکه برای پیامبر شأن حاکمیتی هست، قرآن بر هدایت و معرفت بیشتر تأکید میکند.
🔸 ایشان اضافه کردند نقطه شروع انحرافات، اندیشههای خلاف موازین دین است. وقتی حق و باطل از هم جدا هستند، از هم قابل تشخیص هستند، اما وقتی با هم مخلوط میشوند مشکل ایجاد میکنند. مجرمان هم ذاتا طالب حقاند، کافی است راه درست به آنها نشان دهید.
🔸 آیت الله رجبی گفتند شهید لاجوردی که خود مدتی در این مسئولیت بودهاند، انسان عجیبی بود. در آن زمان که روی افکار منافقین هم خیلی کار شده بود. وقتی یکی از این افراد را از اتاقی به جای دیگر منتقل میکردند در حیاط دیده بود که شهید لاجوردی خودش لباس میشوید و روی بند میاندازد، وقتی این صحنه را دیده بود، کاملا مسیرش عوض شده بود.
🔸 عضو جامعه مدرسین خاطر نشان کرد البته خداوند در کنار ارسال پیامبران سختیها را هم میآورد تا انسانها به درگاه الهی تضرع کنند. هم کار عاطفی و هم کار معرفتی باید در کنار هم باشد. زندان نامطلوب است ولی فرصت گرانبهایی برای هدایت آنهاست. انسانها برای مسیر درست هم معرفت و هم انگیزه نیاز دارند اگر هر کدام نباشد تصمیمی درست نمیگیرند. باید با نگاه فرصت به این افراد نگریسته شود. چون همانگونه که این افراد در انحراف مرجعاند، اگر برگردند نیز مرجع میشوند و بسیار اثرگذار خواهند بود.
🔸 استاد رجبی فرمودند حضرت علامه مصباح رحمهالله در ایام آخر عمر شریفشان مرتب میفرمودند که این تجربه عمر من است که هر کجا کار، خالصانه و برای خدا انجام شود، ضرر نکردهایم و نتایجی فوق تصور ما به همراه خواهد داشت. ایشان بر توسل به اهل بیت علیهمالسلام تأکید داشتند و اینکه آسانترین، ثمربخشترین و مطمئنترین راه برای رسیدن به اهداف، توسل به اهل بیت علیهمالسلام است.
🔸 رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) در پایان سخنان خود فرمودند ما در مجموعه مؤسسه امام خمینی(ره) با تمام توان آماده همکاری و کمک به سازمان زندانها هستیم.
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
معرفی کتاب - ۴ - صهبای حضور.pdf
341.1K
📚 #معرفی_کتاب
«صهبای حضور»
نویسنده: آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
◀️ توضیح کوتاه درباره کتاب:
این کتاب شرحی است از حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدسسره) بر دعای ۴۴ صحیفه سجادیه که امام سجاد (علیهالسلام) به مناسبت ورود به ماه مبارک رمضان انشاء فرمودهاند. حضرت استاد در ۲۷ جلسه ضمن شرح این دعای شریف به موضوعاتی چون «مسئله انفاق و اهمیت آن در اسلام»، «اهمیت و جایگاه قرآن» و «اهمیت نماز و آثار خشو قلبی در رفتار» پرداخته اند.
همچنین، با توجه به محوریت صلوات در این دعا، در کنار حمد و ستایش خداوند، بخشی از کتاب اهمیت صلوات بر پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) و اهل بیت ایشان(علیهمالسلام) و شئون وجودی آنان اختصاص داده شده است.
• ناشر: انتشارات مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره)
• تعداد صفحات:۵۰۸
🛒لینک فروش اینترنتی:
🌐http://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/2884
💻 @mesbahyazdi_ir
✳️ حلول ماه مبارک رمضان بر شما مؤمنان مبارک باد
✅ از اعمال ماه مبارک رمضان توجه به نیازمندان و صدقه دادن است
🔵 برای کمک به نیازمندان تحت پوشش صندوق خیریه امام محمد باقر (علیه السلام)، تحت نظارت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) از طریق شماره کارت و شماره حساب زیر اقدام فرمایید.
6037991799221050
0312184550002
به نام آقای محمدرضا داودی
🔶 خداوند به شما و اموالتان خیر و برکت عنایت فرماید
🔹@sandoogh_emambagher
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ دیدار رئیس و جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه ادیان و مذاهب با آیتالله رجبی (قسمت اول)
🔶 در این دیدار ابتدا حجتالاسلام والمسلمین آقای دکتر سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت حضرت علامه مصباح(ره)، انتصاب حضرت آیتالله رجبی را به ریاست مؤسسه امام خمینی(ره) تبریک گفتند.
🔶 ایشان در ادامه به بیان گزارشی از فعالیت دانشگاه ادیان و مذاهب پرداختند.
🔶 حجت الاسلام نواب خاطر نشان کرد اگر توجه شود میبینیم که هر مرکز آموزشی جدیدی که به صورت صحیح و منظم در حال فعالیت است ریشه در مؤسسه امام خمینی(ره) دارد. مؤسسه امام خمینی(ره) به عنوان مرکزی است که مراکز نوپدید و برنامهدار حوزه را مدیریت میکند و همه افرادی که امروز منشأ اثر هستند، مستقیم یا غیرمستقیم از آبشخور مؤسسه سیراب شدهاند.
🔶 آقای دکتر نواب در پایان سخنانشان گفتند مجموعه دانشگاه ادیان هیچ وقت از مؤسسه امام خمینی(ره) جدا نبوده و به صورت پیوسته ارتباط علمی، آموزشی و همکاری بین این مرکز علمی وجود داشته و امیدواریم در آینده نیز این همکاریها به صورت گستردهتر و منظمتری ادامه یابد.
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ دیدار رئیس و جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه ادیان و مذاهب با آیتالله رجبی (قسمت دوم)
🔷 حضرت آیتالله رجبی نیز در این دیدار ضمن خوشآمدگویی به مدیران دانشگاه ادیان فرمودند ارتباط مؤسسه امام خمینی(ره) با دانشگاه ادیان از قبل برقرار بوده و از لطفی هم که در جاهای مختلف نسبت به مؤسسه مبذول داشتهاید این مطلب به خوبی قابل درک است و ما نیز امیدواریم که فصل جدیدی از همکاریهای بین مؤسسه امام خمینی(ره) و دانشگاه ادیان را در پیش داشته باشیم.
🔷 رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) با نقل کلامی از مقام معظم رهبری که درباره علوم انسانی فرموده بودند «بشر چقدر ببافد و وابافد تا به اندکی از علم دست پیدا کند و ما در کنار دریای علم قرآن نشستهایم و از آن استفاده نمیکنیم»، ابراز داشت از آنجایی که تعامل و گفتوگوی ادیان در سیره اهل بیت (علیهمالسلام) نیز مطرح است و با توجه به اینکه امروزه ظرفیت گستردهای در حوزه ادیان فراهم شده است، بنابراین هر فعالیتی که بخواهد در این حوزه صورت گیرد، نقطه آغاز آن این است که مبانی این فعالیتها از منظر قرآن، استخراج و جهتگیریها مبتنی بر این مبانی شکل گیرد.
🔷 استاد رجبی افزودند که طبیعی است اگر بخواهد چنین مبانیای استخراج شود، محور و نقطه کانونی آن، هدایت بندگان به سوی اسلام ناب محمدی (صلیاللهعلیهوآله) است. ورود همه ما به این عرصهها، با این هدف است که همه را به سوی اسلام و آیین حق، سوق دهیم. اما شیوهها، برنامهها و سیاستها بسته به شرایط است.
🔷 آیتالله رجبی خاطر نشان کرد که حضرت علامه مصباح (رحمهالله) میفرمودند تعاملات باید مبتنی بر مدل دوایر متحدالمرکز باشد که کانون آن اسلام ناب است. گفتوگو با دیگر فرق و دیگر ادیان آسمانی و مکاتب نیز در این چارچوب تعریف میشود. البته این مدل، ایده خوبی برای دیگر فعالیت در دیگر عرصههای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز میباشد و کمک میکند انسان از هدف اصلی غفت نکند.
🔷 عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه ادامه دادند که یکی از پروژههای مهم، که میتواند مبنای فعالیتها قرار گیرد، استخراج مبانی از منظر قرآن، سیره اهل بیت و همچنین از منظر عقلی است. این کار برای کشور و جهان اسلام ضروری است.
🔷 آیتالله رجبی در پایان با توجه به کلامی از حضرت علامه مصباح(ره) که میفرمودند اگر در جایی ما بتوانیم بر اساس مقدورات و مقررات کمکی صورت دهیم و اگر این کار را انجام ندهیم باید روزی پاسخگو باشیم خاطر نشان کرد مجموعه مؤسسه امام خمینی(ره) با توجه به مقدورات در خدمت دانشگاه ادیان خواهد بود.
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ دیدار مسئولان بسیج دانشآموزی منطقه یک قم با حضرت آیتالله رجبی (قسمت اول)
🔶 در این دیدار مسئولان محترم بسیج دانشآموزی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حضرت علامه مصباح(ره) خواستار راهنماییهای حضرت آیتالله رجبی شدند.
🔷 آیتالله رجبی در این دیدار فرمودند قرآن در معرفی ماه رمضان میفرماید: ماهی است که قرآن در آن نازل شده است. قرآن برای هدایت بندگان نازل شده و دلایل روشنی بر این مسیر در اختیار قرار میدهد و شاخصهای حق و باطل را بیان میفرماید.
🔷 شما جوانان عزیز قدر فعالیتهای فرهنگی و قرآنی را بدانید. این چیزی است که همه انبیا و کتب آسمانی برای تحقق آن آمدهاند، خود را ارتقا بخشید و از قرآن بیشتر استفاده کنید. وقتی ارزش کاری را بدانید، گذشتن از موانع نیز آسان خواهد بود مانند رزمندگان دفاع مقدس که ارزش کار خود را دانستند و چنان حماسهای را آفریدند.
🔷 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآاله) خطاب به امیر المؤمنین (علیهالسلام) میفرمودند: «اگر همه آنچه خورشید بر آن میتابد، طلا باشد و شما در راه خدا ببخشید، ارزش هدایت یکنفر بهواسطه شما از همه اینها بیشتر است».
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ دیدار مسئولان بسیج دانشآموزی منطقه یک قم با حضرت آیتالله رجبی (قسمت دوم)
🔷 آیت الله رجبی در ادامه فرمودند: مهمترین ویژگی مرحوم علامه مصباح(ره)، اخلاص ایشان بود. همیشه دغدغه ایشان این بود که خداوند از من چه میخواهد و وظیفه الهی ما چیست. بسیار تأکید داشتند که ما باید جوابی برای خداوند داشته باشیم. ایشان ابتدا سعی داشتند وظیفه خود را بشناسند. برای تشخیص وظیفه هم از همه ظرفیت استفاده میکردند، مشورت میگرفتند، از اهل فن نظرخواهی میکردند و گاهی حتی با شاگردان خود مشورت میکردند. وقتی هم وظیفه را میشناختند، با تمام توان به میدان میآمدند.
🔷 در طی دوران اصلاحات بیشترین اهانتها و تهمتها را به ایشان زدند؛ بهگونهای که در طول تاریخ انقلاب هیچ متفکری و اندیشمندی اینچنین مورد هجمه نبود، اما ایشان ذرهای عقبنشینی نکردند. اگر عقبنشینی میکردند، عقبنشینی از وظیفه الهی بود که ایشان بههیچ عنوان نمیپذیرفتند. راه حق همیشه با سختیها ومشکلات همراه است و قرآن نیز این را بیان کرده است که ما هیچ پیامبری نفرستادیم مگر اینکه شیاطین به مبارزه برخواستند. مقام معظم رهبری در پاسخ به سؤال جانبازی که از سختیهای پرسیده بود، فرموده بودند «شما وقتی میخواهید به قله برسید، در طول مسیر سنگلاخ وجود دارد باید تحمل کنید و مسیر را بپیمایید».
🔷 نکته مهم دیگر که حضرت علامه مصباح(ره) بر آن تأکید داشتند، توجه و توسل به اهل بیت (علیهمالسلام) بود. میفرمودند خداوند هر چه بخواهد عنایت کند، از کانال اهل بیت (علیهمالسلام) خواهد بود و هیچ راهی آسانتر، مطمئنتر و نتیجهبخشتر از توسل به ایشان نیست. هیچ جمعی خدمت ایشان نیامدند مگر اینکه ایشان در پایان میفرمود خدمت حضرت معصومه (سلامالله علیها) برسید و از ایشان کمک بگیرد یا اگر به تهران میروید حرم حضرت امام راحل (ره) بروید و به ایشان متوسل شود.
🔷 ایشان شاخص را ولی فقیه میدانستند و میفرموند هر جا اختلاف است، فرمایش ایشان فصلالخطاب است. معتقد بودند ایشان نایب امام زمان (علیهالسالم) است و هیچ حجت شرعی نداریم که بر خلاف دستور ایشان عمل کنیم. در جلسهای جناب سید حسن نصرالله میفرمودند تمام پیروزیهای حزبالله، عامل اصلی آن این است که حزبالله از رأسش تا کوچکترین رزمنده، مطیع آقاست، نه اینکه ایشان دستور دهد، بلکه اگر احتمال هم دهیم که ایشان چیزی مورد نظرشان است، آن را جدی میگیریم و دنبال میکنیم. این رمز پیروزی و موفقیت ماست. اگر دنبال سخن نایب امام رویم، خداوند خیلی ما را موفق میکند.
🔷 مرحوم علامه مصباح(ره) نسبت به جوانان بسیار خوشبین و به گونهای عاشق جوانان بودند. میفرمودند در این فضای جامعه این گلها چگونه میرویند ما نمیدانیم. هر وقت جلسهای با قشر جوان بود، با اشتیاق میپذیرفتند و معتقد بودند کسانی که آینده نظام را میسازند، همین جوانان هستند.
🔷 عزیزان مسئول نیز باید قدر فداکاری خود را بدانند، کار شما در جهاد، مصداق جهاد فی سبیل الله است. جهاد دری است که خدا ویژه اولیای خاص خودش گشوده است. از ویژگیهای جوانی صفا و لطافت روحی است؛ قدرش را بدانید و نگذارید ذرهای از آن هدر رود. اگر از این دوران خوب استفاد کنید سعادت خود را تأمین کردهاید، اگر از دست دهید، حسرت میخورید.
🔷 خداوند به جوان عنایت ویژه دارد. هم به فکر سلامت جسمانی باشید و هم سلامت معنوی خودتان. خصلتهای خوب را تقویت کنید. اگر هم خصلت ناشایستی هست، سعی کنید در همین دوران آن را از بین ببرید؛ زیرا اگر ادامه پیدا کند، به یک بیماری مزمن تبدیل میشود که دیگر نمیتوان براحتی آن را از بین برد.
🔷 قدر این ایام را بدانید و هر چه میتوانید در جهت اصلاح خود و جامعه تلاش کنید. تواصی به حق و صبر را جدی بگیرید. مؤمن فقط فکر خودش نیست، بلکه فکر دیگران و جامعه نیز هست. خود را در مرکز دنیا بدانید که قرار است کاری انجام دهید، در این صورت وجودتان با برکت میشود و آثار مثبت وجودی شما زیاد و ماندگار می گردد، نه تنها برای خودتان، بلکه برای نسلهای بعد از خود نیز میتوانید اثرگذار باشید.
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir