هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔰 شاگردان خوب
🔹️خوشبختانه یکی از موفقیتهای آقای مصباح یزدی این است که ایشان - برخلاف خیلی از فضلای ما که فضلشان در خودشان منحصر مانده - فضلش در شاگردانِ خوب سرریز شده است.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای «گروه ویژه» و «گروه معارف اسلامی» صدای جمهوری اسلامی
۱۳۷۰/۱۲/۱۳
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۴)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠 خدا را شکر کردم
🔸️ یکی از خصوصیات آقای مصباح پرداختن به کارهای بنیادی است. شما بدانید اگر می گفتید برای این کار میخواهیم سراغ آقای مصباح برویم، مشکل میدانستم ایشان قبول کنند، ولی بعد که شنیدم، واقعا خدا را شکر کردم. کسی بهتر از ایشان را نمیتوانید پیدا کنید. ایشان هم از لحاظ علمی در سطح بالایی قرار دارند و هم از لحاظ معنوی.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار شورای سیاست گذاری «طرح ولایت»
۱۳۷۵/۰۶/۲۰
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۵)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔰 وزانت بیشتر خبرگان
🔸️ بعضی هستند که مجلس خبرگان از حضور آنها بهرهمند می شود، نه آنها از حضور در مجلس خبرگان. امثال جناب آقای یزدی با جناب آقای مصباح، کسانی هستند که وقتی در مجلس خبرگان حضور داشته باشند، مجلس وزانت بیشتری پیدا میکند. نبودن اینها در مجلس خبرگان، به اینها هیچگونه ضرری نمی زند. بله، برای مجلس خبرگان نبودن اینها خسارت است. شخصیت برجستهی اشخاص به معنویات آنها، به داشته های معنوی آنها، به سرمایه های معنوی آنهاست.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری
۱۳۹۴/۱۲/۲۰
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۶)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠 شخصیت نادر الوجود
🔸️ خدا را شکر گذاریم که بحمدالله به جناب آقای مصباح که از چهرهها و شخصیتهای برجسته و نادر الوجود روحانیون امروز ما هستند، این توفیق را داده که مجموعهای از برادران را جمع کنند و تربیت کنند و آماده کنند، برای کارهای مهم و مسئولیتهای حساس. بنده خودهم شخصاً از جناب ایشان، تشکر و سپاسگزاری می کنم. به عنوان یک مسلمانی که از دیدن طلاب و فضلای آگاه و وارد و صاحب دانش و بینش خوشحال میشود و احساس خوشنودی میکند.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار طلاب بنیاد فرهنگی باقرالعلوم (علیهالسلام) بورسیه خارج از کشور
۱۳۷۱/۰۲/۱۷
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۷)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔰 عقبه تئوریک نظام
🔸️ مجموعهای از متفکران، علما و سابقه دارها در امر دین، عقبه تئوریک نظام هستند و آن را تشکیل میدهند ... الان ما در حوزه قم علمایی داریم، بزرگانی داریم، صاحب نظرانی داریم، اندیشه پردازان یا تئوریسین ها و ایدئولوگ هایی داریم ... خصوصاً ما شخصیت علمیِ فکریِ روشنفکریِ برجستهای مثل آقای مصباح یزدی را در قم داریم.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مسولان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
۱۳۸۴/۰۶/۲۸
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۸)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠 ملایم و تودار
🔸️ مرحوم شهید بهشتی خیلی از آقای مصباح خوششان میآمد. این هم خوب است که من بگویم. از جمله خود ایشان تصریح است، گفت: «از آقای مصباح و آدمهایی مثل آقای مصباح من خیلی خوشم می آید.» از این آدم های آرام و ملایم و تودار، خیلی ایشان خوشش میآمد و ضمناً پرکار.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در مصاحبه با روزنامه جمهوری اسلامی
۱۳۶۴/۰۳/۱۶
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۹)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
#گزارش_تصویری | حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی، با حضور در منزل آیت الله مصباح یزدی (قدس سره)، ارتحال این حکیم مجاهد را به خانواده ایشان تسلیت گفتند.
🏴 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | نماهنگ «اللهم انا لا نعلم منه الا خیرا »
🔺مراسم وداع مردم شریف #تهران با پیکر مطهر حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (سلام الله علیه)
🏴 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠 عاشق و فریفتهی امام
🔸️ آقای مصباح از اول، یعنی قبل از شروع نهضت، ایشان عاشق و فریفته امام بود.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای بخش سیاسی جامعهی مدرسین حوزهی علمیه قم
۱۳۶۳/۰۱/۲۴
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۰)
🏴 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔰 حلقهی وصل
🔸️ این حلقهی میان حوزه و دانشگاه به طور بنیانی جزو کارهای آقای مصباح است. ایشان در حقیقت با مجموعه کارها، این حلقهی میانه را که واقعاً خلاء عمدهی زمان هست، دارند به وجود می آورند.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای دفتر همکاری حوزه و دانشگاه
۱۳۷۱/۱۱/۱۲
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۱)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠 هربار خدا را شکر میکنم
🔸️ از خدای متعال بسیار سپاسگزاریم به خاطر توفیقاتی که به شما داده. بسیار متشکریم از خدا به خاطر شما. هر سخنرانی که شما میکنید و بنده اطلاع پیدا میکنم و کتابی بیرون میآید، خدا را شکر میکنم و سپاس میگویم خدا را.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار آیت الله مصباح و خانوادهشان در منزل ایشان
۱۳۷۹/۰۴/۰۶
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۲)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠 خلاء پر شده!
🔸️ جناب آقای مصباح که بنده نزدیک به ۴۰ سال است که ایشان را میشناسم و به ایشان ارادت دارم، ارادت قلبی دارم. من به ایشان؛ فقیه، فیلسوف، متفکر، صاحبنظر در مسائل اساسی اسلام. اگر خدای متعال به نسل کنونی ما این توفیق را نداد که از شخصیتهایی مثل مرحوم علامهی طباطبایی یا مرحوم شهید مطهری استفاده کنند، اما به حمدالله این شخصیت عزیز و عظیم خلاء آن عزیزان را پر میکنند.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان بسیجی طرح ولایت
۱۳۷۸/۰۶/۱۳
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۳)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠 زمینه ساز اعتلای علوم عقلی
🔸️ خوشبختانه در دوران جمهوری اسلامی علوم عقلی رونق گرفته. خب، در قبل از انقلاب در قم خبری نبود؛ زمانی که ما بودیم، مثلاً فرض کنید یک درس آقای طباطبائی با یک عدهی معدود مثلاً چهل پنجاه نفر بود؛ اما حالا مثلاً جناب آقای جوادی که سالها [است] در این زمینه [فعالند]. جناب آقای مصباح، جناب آقای سبحانی و تشکیلاتشان در زمینهی مسائل کلامی، و درس های متعدد فلسفهای که شنیدم در قم هست، اینها زمینهی ترویج و اعتلای علوم و عقلی را به انسان مژده میدهد که چنین زمینهای به وجود آمده.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار دست اندر کاران همایش ملی حکیم طهران(مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی)
۱۳۹۷/۰۲/۰۳
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۴)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔰 دشمنِ حسابگر
🔸️ شما میبینید این هجوم های تبلیغاتی را که
به شخصیتهای برجسته، به انسان های والا و با اخلاق های برجسته میکنند؟ اینها همهاش نشاندهندهی اهداف و نیات دشمن است. وقتی یک نفر مثل جناب آقای مصباح مورد هجوم تبلیغات قرار میگیرد، میبینید که همین «و هم ینهون عنه و ینأون عنه». حرف رسا و نافذ، منطق قوی و مستحکم، هرجا که باشد، دشمن آنجا را زود تشخیص میدهد؛ چون حسابگر است. دشمن آنجا را میشناسد و به مقابلهاش میآید. با مرحوم شهید مطهری نیز همین گونه برخورد کردند.
🔺️بیانات مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان بسیجی طرح ولایت
۱۳۷۹/۰۶/۱۰
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۵)
🏴@mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
💠 حقاً و انصافاً کم نظیر
🔸️ ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویایی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشه دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربیت شاگردان ممتاز اثرگذار و در حضور انقلابی در همه میدان هایی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد حقا و انصافاً کم نظیر است.
🔺️پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت الله مصباح یزدی
✅ مجموعه تصویری #مصباح_عزیز (۱۶)
🏴@mesbahyazdi_ir
⭕️ انواع فتنه از دیدگاه عمار انقلاب
🔻 معمولا وقتی چیزی را روی آتش داغ میکنند، حرکتی اضطرابی در آن پیدا میشود. لذا بعدها «فتن» را در مورد اضطرابات به کار بردند. اضطراب گاهی در روح و روان انسان پیدا میشود، گاهی جامعه متزلزل و مضطرب میشود. تدریجاً فتنه معانی جدیدی پیدا کرده و بعد در مورد بلاها و مشکلاتی که برای انسان پیش میآید و انسان را متغیر و مضطرب میکند، به کار رفته است.
🔺 اصل واژه فتنه به معنی گداختن و داغ کردن بوده، سپس بر اساس یکی از لوازم آن که اضطراب است، کمکم به اضطرابهای روحی و آشوبها گسترش یافته تا به آشفتگیهای دینی رسیده است؛ زیرا اگر فضایی ایجاد شود که اعتقادات دینی مورد شک و تردید قرار بگیرد، موجب یک نوع اضطراب، آشفتگی و ابهام میشود. لذا کسانی که در دین خود شک میکنند، به نوعی دچار فتنه میشوند.
#علامه_مصباح
#نشریه_فرهنگ_پویا_شماره_15
🌐 سایت نشریه فرهنگ پویا👇👇👇
🔰 http://puya.nashriyat.ir
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
⭕️ فتنههای آخرالزمان (علامه مصباح یزدی ره)
(قسمت اول)
❗️رابطه میان فتنه و آزمایش یک رابطه عام و خاص است؛ یعنی هر آزمایشی فتنه نیست؛ ولی هر فتنهای آزمایش و امتحان است. در میان آزمایشهایی که وجود دارد، مواردی که اهمیت، گرفتاری، درگیری و ابهام آن بیشتر است، علاوه بر مفاهیمی چون ابتلاء، مفهوم فتنه نیز به آنها اطلاق میشود.
🔴 «فتنه» آن آزمایشهای حساس و کارساز است. بخشی از موارد آزمایش، امور مادی هستند: «و لنبلونکم بشیء من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات...» (بقره/155)؛ گرسنگی، خوف و ناامنی، از دست دادن زن و فرزند، از بین رفتن اموال، اینها همهی این یک بخشی از وسایل آزمایش است.
📛 بخش دوم موارد امتحان مربوط به جهات فکری عقیدتی و وسوسههای شیاطین است. القائاتی که شیطان القاء میکند، وسیله آزمایش است: «لیجعل ما یلقی الشیطان فتنه...» (حج/53). قرآن به این موارد به خصوص به عنوان فتنه توجّه کرده است.
#علامه_مصباح
#نشریه_فرهنگ_پویا_شماره_15
🌐 سایت نشریه فرهنگ پویا👇👇👇
🔰 http://puya.nashriyat.ir
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
⭕️ فتنههای آخرالزمان (علامه مصباح یزدی ره)
(قسمت دوم)
↙️ قرآن به این موارد به خصوص به عنوان فتنه توجّه کرده است. همه آنچه در زمان ما از شبهات و شکوکی که در اعتقادات دینی القا میشود و دائماً رسانههای خارجی و سایتهای وابسته برای تضعیف عقاید پخش و توزیع میکنند، همه در این قسمت دوّم یعنی فتنههای دینی، فکری و اعتقادی قرار میگیرد.
⚔️ همانگونه که بیان شد، خداوند میفرماید: این نوع فتنه در میان جامعه از قتل آنها بدتر است. در آیه شریفه: «و قاتلوهم حتی لا تکون فتنه ...» (بقره/193)؛ به این مطلب اشاره دارد که برخی از فتنهها بدون قتال رفع نمیشود، لذا خداوند میگوید: با مشرکین قتال کنید حتی دیگر فتنهای نباشد، یعنی زمینه گمراه کردن دیگران ریشه کن شود.
🌐 دسته سوم فتنههایی است که به امور اجتماعی مربوط میشود. فتنههای اجتماعی موجب گمراهی انسانهای زیادی شده است. گاهی نسلهایی از انسانها بر اثر یک فتنه اجتماعی گمراه می شوند که دامنه آن تا روز قیامت باقی می ماند.
#علامه_مصباح
#نشریه_فرهنگ_پویا_شماره_15
🌐 سایت نشریه فرهنگ پویا👇👇👇
🔰 http://puya.nashriyat.ir
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
⭕️ فتنههای آخرالزمان (علامه مصباح یزدی ره)
(قسمت سوم)
🔘 حتی وجود خود پیغمبران برای دیگران ممکن است یک فتنه و یک آزمایش باشد. مانند: «و کذلک فتنا ببعض لیقولوا أ هؤلاء من الله علیهم من بیننا...» (انعام/53).
💢 خداوند حضرت موسی (ع) را که یک چوپان است، نزد فرعون میفرستاد تا بگوید: من پیغمبر هستم و باید از من اطاعت کنی. این یک جلسه امتحان برای فرعون است، اما او حضرت موسی (ع) را مسخره کرده و به او میخندد و میگوید: آیا خدا کس دیگر را نداشت تا او را بفرستد؟ یک چوپان فقیر تهیدست را فرستاده است!
↙️ در زمان حضرت محمد (ص) نیز امر بر عدهای نسبت به بعثت حضرت مشتبه شد و میگفتند: «لولا نزل هذا القران علی رجل من القریتین عظیم» (زخرف/31). اگر خدا میخواست پیغمبر بفرستد، چرا یک شخص عظیمی را نفرستاد. منظور آنها این بود که چرا خداوند یک فرد پولدار و دارای موقعیت اجتماعی مهمی را پیغمبر نکرد و یک جوان یتیمی را که از بچگی یتیم شده است، میفرستد؟
#علامه_مصباح
#نشریه_فرهنگ_پویا_شماره_15
🌐 سایت نشریه فرهنگ پویا👇👇👇
🔰 http://puya.nashriyat.ir
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
⭕️ فتنههای آخرالزمان (علامه مصباح یزدی ره)
(قسمت آخر)
🔺 «لیقولوا أ هؤلاء من الله علیهم من بیننا» (انعام/53)؛ اینگونه ارسال، خودش یک زمینه امتحان است که خداوند مِنّت گذاشت و از میان جامعه بشری و افراد مهم اجتماعی کسی را انتخاب کرد که دارای جایگاه مادی - اجتماعی نباشد تا انسان میزان بندگی خود را نشان بدهد.
🔻 تمامی اینها مصادیق امتحان برای انسانها است و هر کدام مراحل مختلفی از شدت و ضعف را دارد. ما در این عالم مانند دانش آموزی هستیم که سر جلسه امتحان نشسته و تمام حواس خود را متمرکز نموده تا اشتباه نکند.
🔆 این عالم جای امتحان و همه چیز آن وسیله امتحان است. وقتی کل عالم جای امتحان است، هر حرکت و عملی را انجام میدهیم و یا سخنی را میگوییم و یا میشنویم، باید در جهت کسب موفقیت و سرافرازی از این امتحان عظیم باشد.
#علامه_مصباح
#نشریه_فرهنگ_پویا_شماره_15
🌐 سایت نشریه فرهنگ پویا👇👇👇
🔰 http://puya.nashriyat.ir
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🌺🌺 تمدید شد 🌺🌺
✳️ ثبت نام مقطع کارشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) (مؤسسه حضرت آیتالله مصباح یزدی رحمتاللهعلیه) ویژه طلاب تمدید شد.
🔵 دوره حضوری در 13 رشته ویژه برادران: معارف اسلامی و اخلاق، ادیان، اقتصاد، تاریخ، حقوق، فلسفه، کلام، مدیریت، جامعهشناسی، روانشناسی، علوم تربیتی، علوم سیاسی، علوم قرآنی
🔵 دوره نیمه حضوری در 7 رشته ویژه برادران و خواهران: معارف اسلامی و فلسفه، کلام، تاریخ، علوم سیاسی، علوم قرآنی، علوم تربیتی، روانشناسی
🔷 مزایا:
🔸 امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در این مؤسسه و سایر مراکز آموزش عالی معتبر
🔸 اعطای دانشنامه رسمی کارشناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به فارغالتحصیلان
🔸 پرداخت شهریه «ویژه دانشپژوهان دوره حضوری»
✅ شرایط پذیرش:
1) اتمام سطح یک حوزه علمیه تا تاریخ 1400/05/31؛ 2) اشتغال رسمی به تحصیل در حوزه؛ 3) موفقیت در آزمون کتبی و مصاحبهها
✅ محل تحصیل: برای متقاضیان دوره حضوری، شهر مقدس قم و شیراز میباشد.
✅ محل برگزاری آزمون: قم، مشهد، تهران، شیراز، اصفهان، کرمان، بناب، اهواز و بابل.
✅ زمان ثبت نام:
ثبت نام اینترنتی تا 1399/11/12 از طریق http://paziresh.iki.ac.ir
✅ آزمون کتبی: جمعه 17 بهمن 1399
☎️ 02532113683 – 32113628- 32113664
✳️ نشانی: قم، بلوار امین، ابتدای بلوار جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)،مدیریت پذیرش
🌐 جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت دفترچه راهنمای آزمون به سایت http://paziresh.iki.ac.ir مراجعه فرمایید.
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸قسمت هشتم: حکيم خلأبين و رخنهياب
🖊حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسين شريفي عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔸يکي ديگر از ويژگيهاي مهم و درسآموز در زيست علمي و عملي آيتالله مصباح اين است که ايشان فيلسوفي خلأبين و رخنهياب بود؛ تلاش ميکرد خلأها و کمبودها و بارهاي برزمين مانده را پيدا کند. و ميکوشيد در حد توان چنان بارهايي را بردارد و چنان رخنهها و خلأهايي را پر کند. به همين دليل، نه تنها خودش از انجام کارهای تکراری خودداری میکرد، بلکه اصرار زيادي داشت که در مجموعه موسسه امام خمینی(ره) از انجام کارهاي تکراري و يا کارهايي که متکفل دارد، خودداري شود.
🔸فيالمثل، وقتي ميديد دهها نفر مشغول تدريس درسهاي کفايه و مکاسب و رسائلاند، يا دهها و بلکه صدها کرسي درس خارج فقه و اصول در حوزة علمية قم برقرار است، عليرغم توانایی بسیار بالایی که در آن حوزه ها داشت و علیرغم اصرارهاي فراوان تعداد زيادي از شاگردان و حتي عليرغم سفارش استاد محبوب و مرادش، آيتالله بهجت، مبني بر تدريس فقه و اصول، ايشان از انجام اين کار استنکاف کرد. و جز به برخي از جلسات خصوصي در اين موضوعات راضي نشد.
🔸او دائماً در اين انديشه بود که آيا انجام فلان کار يا ارائة فلان سخنراني يا شرکت در بهمان جلسه، حجت شرعي دارد يا خير. و براي اطمينان از اين مسأله، با توجه به نوع مسائل، بعضاً ساعتها، روزها و بلکه ماهها تأمل ميکرد.
🔸او حقيقتاً حکيمي خلأبين و رخنهياب بود. همين روحيه يکي از مهمترين عوامل نوآوريهاي فراوان علمي و آموزشي و ساختاري ايشان بود. همين نگاه آيتالله مصباح بود که منجر به انجام اقداماتي شد که بدون شک سطح آموزش و پژوهش و به طور کلي علوم اسلامي را در حوزههاي علميه ارتقا داد.
#علامه_مصباح
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸قسمت نهم: حکيم نظريهپرداز
🖊حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسين شريفي عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔸آيتالله مصباح بسيار اهل مطالعه و فعاليت علمي بود. روزي در جلسهای خصوصی فرمودند من بعضي ايام، تا 16 ساعت فعاليت علمي ميکردم.
🔸اما او هرگز به مطالعه صرف و يا نهايتاً جمعبندي و دستهبندي مطالب ديگران يا تنظيم فيشها و دادههاي گردآوري شده بسنده نميکرد. بلکه با تأمل در مطالب و دادهها و با قدرت نبوغ خداداديشان و همچنين با توجه به خلاقيتي که داشت، چيزي نو ميآفريد. به تعبير ديگر، آيتالله مصباح از آن دسته عالماني نبود که همچون مورچهها صرفاً به جمعآوري مطالب ديگران بپردازند و يا نهايتاً آنها را در قطعات و بخشهاي منظمي براي مصرف ديگران عرضه کنند؛ و يا مثل کساني نبود که هنرشان، حداکثر همچون هنر چرخگوشت باشد، يعني حد اهتمام و توانشان اين باشد که سخنان پراکنده ديگران را به صورتي طبقهبندي شده و در قالبي منظم بيان کنند.
🔸آيتالله مصباح، به گواهي نوشتهها، درسها و سخنرانيهايش، آنچه که مينوشت و ميگفت، حاصل تأملات و تفکرات خودش بود.
🔸به ندرت سخني را بدون تأمل و تفکر پيشين بر زبان ميآورد. او يک متفکر به معناي حقيقي کلمه بود؛ در ميان اقران خود، بيشترين مشغوليت او، تعقل و تفکر در مسائل بود.
🔸او در بسياري از علوم متعارف در حوزههاي علميه و همچنين در بسياري از علوم انساني صاحب نظريه بود. ايشان دهها نظريه ابتکاري در حوزههاي مختلف علمي داشتند که برخي از آنکه در کتاب چهارجلدي «رهآوردها» منتشر شده است.
#علامه_مصباح
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
#اطلاعيه
✅ به اطلاع ميرساند:
✳️ چنانچه مراكزي تمايل به استفاده از اساتيد مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) جهت سخنراني در مراسم بزرگداشت و معرفي شخصيت حضرت علامه مصباح (رضوان الله تعالي عليه) در روزهاي آينده و همچنين در چهلمين روز درگذشت آن عزيز سفركرده دارند به لينك زير مراجعه فرمايند:
http://kanoontolou.iki.ac.ir/Others/OutOfMoasseseForms/MainForms.aspx
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
📚 کتاب «فرصت جمعیت؛ چشمانداز تحولات جمعیت در ایران؛ چالشها و راهبردها» منتشر شد
🖊 نوشته جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محمد فولادی وندا عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
✅ همچنانكه وجود منابع انساني پرشمار و مناسب كمّي و كيفي براي پيشرفت جامعه ضروري است، دستيابي به نرخ بالاي رشد اقتصادي نيز امري حياتي است. اين امر در گرو، داشتن سياستهاي مدون و مناسب جمعيتي و شناخت عوامل و امكانات بالقوه و بهكارگيري درست آنها و نگاه به جمعيت به عنوان يك «فرصت» است.
✅ به نظر ميرسد، ريشۀ اصلي بسياري از مشكلات فعلي كشور ناشي از عدم توجه جدي مسئولان اجرايي به مقولۀ جمعيت به عنوان يك «فرصت»، فقدان سياست پايدار و مناسب جمعيتي با توجه به ملاحظۀ همۀ شرايط كشور و فقدان برنامهريزي درست و سياستها و راهبردهاي مدون براي پيشرفت اقتصادي و تأمين نيازهاي اساسي كشور و نسبت نادرست ناكارآمدي و نابسامانيهاي اقتصادي به جمعيت جوان يك جامعه و نيز عدم تلاش مناسب براي بهكارگيري همۀ ظرفيتها و امكانات و توانمنديها براي رفع مشكلات موجود است. بنابراين عليرغم نقش حياتي جمعيت در پيشرفت يك كشور و تلقي آن به عنوان يك فرصتِ مغتنم، غفلت مسئولان نظام از اين مهم و اجراي سياست كاهش جمعيت در بيش از سه دهه در كشور، جامعۀ ما با كاهش شديد باروري مواجه شد و اينك ما با تهديد جدي پيري و خاكستري شدن جمعيت مواجه و به سمت سقوط جمعيت در حركت هستيم.
🌐 اطلاعات بیشتر 👇
https://research.iki.ac.ir
🌐 خرید اینترنتی👇
http://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/4476
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir