eitaa logo
سازمان قضایی نیروهای مسلح
2.8هزار دنبال‌کننده
31هزار عکس
1.1هزار ویدیو
610 فایل
آرمان سازمان قضایی نیروهای مسلح، تحقق عدالت کیفری و پشتیبانی ازحقوق جامعه،افرادو دفاع از امنیت آنان از راه مقابله با جرائم نظامی وانتظامی می باشد. مارا در سروش و ایتا دنبال کنید splus.ir/imjiran eitaa.com/imjiran
مشاهده در ایتا
دانلود
سازمان قضایی نیروهای مسلح
⚖برگزاری کمیسیون حقوقی و قضایی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان تهران با حضور معاون مديرکل پیش
🔻معاون قضایی رئیس سازمان قضایی استان تهران در ابتدای کمیسیون حقوقی و قضایی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان تهران، ضمن تشریح اقدامات انجام شده در خصوص موضوع شورای استانی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح سال ۱۴۰۳ در استان تهران گفت: همه ساله در رابطه با برنامه هاي پیشگیری از وقوع جرم در سطح نیروهای مسلح از سوی اداره کل پیشگیری سازمان قضایی مرکز موضوعی را انتخاب وبه منظور بحث وبررسي به سازمان های قضایی سراسرکشور مطرح و ابلاغ می کنند که به عنوان دستور كاردر کمیسیون ها و شوراهای استانی بررسی، هم اندیشی و راهکارهای علمی و عملی در جهت پیشگیری و کنترل اين جرم و تخلفات ارائه می شود 🔺️علی رهبرپور ادامه داد: در سال 1403 موضوع جرم سواستفاده از موقعیت شغلی با تاکید بر جرایم مالی و ضد اخلاق عمومی تصویب و به استان ها ابلاغ گرديده است دراستان تهران یک دوره شورای استانی با حضور مسئولان عالی رتبه قضایی سازمان قضایی استان و مرکز، فرماندهان ارشد و مسئولان نیروهای مسلح برگزار گردیده است و در حال حاضر برگزاري کمسیون های داخلی یگان های نظامی مستقر در استان تهران با نظارت سازمان قضایی استان در حال انجام است و موارد شناسایی و احصاء شده در حال بررسی می باشد و در نیم سال دوم هم مرحله دوم شورای استانی برگزار خواهد شد. 🔺️دکتر رهبرپور افزود: این جلسه با هدف استفاده از نظر قضات با تجربه و حاذق سازمان قضایی استان تهران تشکیل شده تا ضمن بررسی موضوع شورای استانی ، علل وقوع جرم، موانع تحقق اهداف پیش بینی شده و راهکارهای علمی، بررسی و هم اندیشی شود.👇
سازمان قضایی نیروهای مسلح
🔻معاون قضایی رئیس سازمان قضایی استان تهران در ابتدای کمیسیون حقوقی و قضایی پیشگیری از وقوع جرم نیروه
📌معاون مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح در کمیسیون حقوقی و قضایی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان تهران گفت: آنچه که مسلم است برای تحکیم مبانی نظم و انضباط در سطح نیروهای مسلح اقدامات پیشگیرانه از وقوع تخلفات و جرایم از جایگاه والایی برخوردار است به صورتی که سیاست جنائی بر سه مبنای پیشگیری از وقوع جرم، مبارزه با بزهکاری و اصلاح،تربیت و بازپروری مجرمین استوار می باشد. 📌دکتربهزاد منصوری بیان داشتند برای اینکه اقدامات پیشگیری از وقوع جرم در جامعه و سطح نیروهای مسلح اثربخش باشد حتما مواردی چون داشتن برنامه مدون پیشگیری، بهره گیری از خرد جمعی و استفاده از ساختار تشکیلاتی مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم باید مورد توجه قرار گیرد ادامه داد: موضوع جرم پیشگیری سال جاری با عنوان (سو استفاده از موقعیت شغلی با تاکید بر جرایم مالی و ضد اخلاق عمومی) با توجه به بررسی ها و آسیب شناسی های صورت گرفته؛ فراوانی جرم هدف و اخذ نظریات قضات سازمان قضایی کل کشور و سازمان‌های نیرو های مسلح در نهایت طرح موضوع در کمیسیون های تخصصی داخلی با مشارکت قضات حاذق و با تجربه سازمان و تصویب آن در شورای عالی سیاست گذاری سازمان قضایی نیرو های مسلح انجام پذیرفته است. 📌معاون مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح در ادامه به برخی از علل ارتکاب این جرم از جمله علل فردی، علل روانی و اختلالات روانی ،علل فرهنگی و اجتماعی، وضعیت اقتصادی افراد، ساختار ضعیف سازمانی و عدم تاثیرگذاری قوانین موجود اشاره و بر لزوم رفع این علل با اقدامات پیشگیرانه مناسب کیفری و غیر کیفری تاکید داشتند.👇
سازمان قضایی نیروهای مسلح
📌معاون مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح در کمیسیون حقوقی و قضایی پیشگیری از وقوع
🖊همچنین سخنران دیگر این جلسه رمضانعلی صالحی قاضی دادگاه های نظامی بک استان تهران گفت: پیشگیری از جرم دو نوع هست یکی با تدابیر کیفری یا پیشگیری کیفری و دیگری پیشگیری غیر کیفری می باشد که ما در این جلسه به تحلیل نقش قضات و وضعیت پیشگیری کیفری از جرم سوء استفاده از موقعیت شغلی می پردازیم و محور بحث هم ماده ۱۲۶ قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح است. 🖊قاضی دادگاه های نظامی استان تهران با طرح چهار سوال؛ ۱. مصادیق ماده ۱۲۶ چیست؟ یعنی چه افعال و رفتاری را ذیل این ماده قرار می دهند؟ ۲.تعریف دقیق شما از جرم سوء استفاده از موقعیت شغلی چیست؟ عناصر مادی و معنوی آن چیست؟ ۳.عنوان سوء استفاده از موقعیت شغلی آیا جرم مستقل هست یا مقدماتی؟ تعدد مادی یا معنوی  را با توجه به ذیل ماده قائل هستید یا خیر؟ ۴. نقد و نظر در مورد قرارها و آراء دادسرا و دادگاه ها ی نظامی چیست؟گفت: به نظر می رسد در رویه فعلی دو نقطه ضعف در مورد رویه قضایی قضات سازمان وجود دارد👇
سازمان قضایی نیروهای مسلح
🖊همچنین سخنران دیگر این جلسه رمضانعلی صالحی قاضی دادگاه های نظامی بک استان تهران گفت: پیشگیری از جرم
۱. برابر مبانی حقوقی در فقه و قانون در کنار موضوع پیشگیری کیفری باید به اصل کمینه گرایی توجه کرد یعنی اصل استفاده حداقلی از مجازات. ما از اصل کمینه گرایی در استفاده از ماده ۱۲۶ قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح غفلت می کنیم یعنی وجود الفاظ کلی و کشدار و قابل تفسیر موسع در این ماده موجب شده که شکات و ضابطان و گاه قضات ما  جرم انگاری غیر واقعی کرده و از اصل برائت و تفسیر به نفع متهم غفلت کنیم و دچار تورم جزایی بشویم. ۲. از آسیب های رویه سنتی در نظام کیفری محوریت و موضوعیت دادن به مجازات بوده یعنی مجازات به عنوان راحت ترین و ساده ترین راه حل انتخاب شده و جایگزین های دیگر از قبیل اقدامات فرهنگی و ... رها شده است که موجب غفلت از توجه به جایگزین های مجازات تربیت و اصلاح گردیده  و موجب تورم و تعدد عناوین جزایی شده است در برابر طی سالهای اخیر در اسناد بالا دستی و مقررات به خصوص با تصویب قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی در سالهای ۹۲ تا ۹۴ در نظام حقوقی ایران عقب نشینی کیفری در قالب قضا زدایی، جرم زدایی و کیفر زدایی قانونی و قضایی و اجرایی در دستور کار قرار گرفته است ما از سیاست جنایی حاکم در نظام قضایی که کیفر زدایی  است غفلت کرده ایم و دعاوی قابل طرح در محاکم مدنی و حقوقی یا اداری را هم با استفاده از این ماده در جرگه جرائم نیروهای مسلح اضافه می کنیم. همین امر موجب شده که آمار این جرم به صورت غیر واقعی رشد از خود نشان می دهد. 🖋حجت الاسلام والمسلمین رمضانعلی صالحی با بیان اینکه انتخاب عنوان پیشگیری از وقوع جرم سوء استفاده از موقعیت شغلی در جرائم مالی و اخلاقی هم مورد انتقاد هست زیرا جرائم مالی یا ضد اخلاق عمومی خود عناوین مستقلی هستند که بسترها و عوامل زیادی دارند و سوء استفاده از موقعیت شغلی در خیلی از موارد تحت عنوان یک عامل یا آسیب زمینه ساز در بسیاری از جرایم و تخلفات نقش ایفا میکند. بسیاری از جرایم مالی مانند رشا و ارتشا، اختلاس، کلاهبرداری و ... خود عنوان مجرمانه مستقل با عوامل اختصاصی فردی، اجتماعی، شغلی و سازمانی هستند و سوء استفاده از موقعیت شغلی در زمره عوامل شغلی برای تحقق آنها قرار دارد و آن را نباید عنوان مجرمانه دیگری تلقی کرد تصریح کرد: خلط و ترکیب عناوین جرائم مالی و اخلاقی با سوء استفاده از موقعیت شغلی موجب ایجاد آمار خاکستری و سیاه در جرائم شده است چنانکه اگر دو جرم ارتشا و دو جرم کلاهبرداری و دو جرم ضد اخلاقی داشته باشیم شش جرم سوء استفاده در جدول آمار خود به صورت غیر واقعی ساخته ایم. 🖊این مقام قضایی تاکید کرد: پیشنهاد میشود سازمان قضایی با اصلاح رویه قضایی خود در انتخاب عنوان و مصادیق جرم مذکور آمار کاذب این جرم را کاهش دهد و به عنوان سوء استفاده از موقعیت شغلی تنها به عنوان انحراف و آسیب زمینه ساز جرائم بپردازد و در اصلاح قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح نسبت به تعیین ارکان و عناصر جرم سوء استفاده از موقعیت شغلی تعریف روشن و دقیقی را جایگزین کند چراکه امروز همین عنوان و ماده ۱۲۶ قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح مورد استفاده سوء برای شکایت و انتقام قرار می‌گیرد و به موارد واقعی آن بسنده نمی شود.
❇️ برگزاری از وقوع جرم در فرماندهی مرزبانی خراسان شمالی ✳️ فرماندهی مرزبانی استان خراسان شمالی، نخستین کمیسیون پیشگیری از وقوع جرم را با حضور دادستان نظامی استان، برگزار کرد. ✅ در این‌کمیسیون سرهنگ ندرخانی فرمانده مرزبانی استان، از زحمات محمود رحمانی در خصوص برگزاری کلاس های آگاه سازی حقوقی و کمیسیون های پیشگیری از وقوع جرم قدردانی کرد و وی را فردی دلسوز برای کارکنان نیروهای مسلح استان دانست که با هدف‌ پیشگیری از وقوع جرم به منظور ارتقاء سطح دانش حقوقی آنان، در یگان های نظامی و انتظامی استان حاضر و از نزدیک به سوالات حاضران پاسخ می دهد. ✅ رحمانی دادستان نظامی استان‌ نیز در این کمیسیون، با تاکید بر نتیجه محوری پیشگیری از وقوع جرم در راستای کاهش پرونده های کیفری گفت: اگر چه در علم روانشناسی جنایی، ابعاد شخصیتی فرد می تواند در ارتکاب جرم موثر باشد؛ اما بر اساس نظریات حقوقدانان در حوزه جرم شناسانی، در بعضی موارد شخص در دام ناسازگاری ها و شرایطی قرار می گیرد که برای گریز از آن چاره ای جز ارتکاب رفتار مجرمانه ندارد. به همین منظور لازم است این شرایط و ناسازگاری های جرم زا، توسط فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح در استان، پیشبینی و شناسایی شود و در رفع آن جهت پیشگیری از وقوع جرم اقدامات مقتضی صورت پذیرد. ✅ شایان ذکر است توسط رحمانی دادستان نظامی استان، یک دوره کلاس آگاه سازی حقوقی با موضوع جرم سوء استفاده از موقعیت شغلی در حوزه مالی و ضد اخلاق عمومی، برای کارکنان پایور مرزبانی استان برگزار شد.
✳️ رئیس سازمان قضایی گلستان: برخورد با شخص متخلف از وظایف اجتناب ناپذیدیر بازرسی است ♦️رئیس بازرسی پلیس راه استان با رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان گلستان کرد. 📌دکتر غلام الواری رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان گلستان در این دیدار گفت: آیین نامه های انضباطی نیروهای مسلح برای جلوگیری از تخلفات و جهت یک نظم هماهنگ درون سازمانی تهیه و تدوین شده است. 🔸وی افزود: بازرسی باید برای جلوگیری از تخلف از لسانی ارشادی بهره گیرد اما در صورت بروز تخلف جهت ثبات قانون وظایف قانونی خود را انجام داده و ارتکاب جرم را نیز به سازمان قضایی گزارش نماید. 🔸این مقام قضایی با بیان اینکه برای کاهش جرائم باید با متخلفان برخورد شود، اظهار داشت: اگر یک فرد نظامی دچار تخلفی شود اما بازرسی آن را نادیده بگیرد به معنای عادی سازی تخلف و جرم در یگان است که شایسته مجموعه نظامی نیست. 🔸الواری تاکید کرد: برخورد با شخص متخلف از وظایف اجتناب ناپذیدیر بازرسی است و از بسیاری از آسیب های بعدی جلوگیری خواهد کرد.
✳️ دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان 🔻 سید وحید موسویان دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور در سازمان قضایی نیروهای مسلح استان با سیدعلی ملک حسینی رئیس سازمان قضایی استان دیدار و گفتگو کرد. 🔸 سیدعلی ملک حسینی رئیس سازمان قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از زحمات مجموعه دادگستری کل استان پیرامون موضوعات مرتبط استان بحث و تبادل نظر نمود. 🔸 موسویان دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، انتصاب رئیس سازمان قضایی استان را تبریک و برای کاهش ورودی و دعاوی حقوقی و کیفری قوه قضاییه اظهار امیدواری کرد و افزود؛ اگر بتوانیم در برخی موارد قضازدایی و جزا زدایی کنیم ورودی‌های قوه قضاییه کاهش پیدا می‌کند.
بسم الله الرحمن الرحیم هرروز را با نام خداوند و یاد شهدا آغاز کنیم. 🌷 بسیجی شهید، داراب ساکی 🌷 تولد: ۵ تیر ۱۳۰۸، نهاوند - استان همدان 🌷 شهادت: ۲۰ شهریور ۱۳۶۵، جزیره مجنون 🌷 سن موقع شهادت: ۵۷ سال 🌷 امروز سالگرد شهادت این شهید عزیز می‌باشد. ✍ بخش‌هایی از وصیت‌نامهٔ این شهید عزیز: ✅ خدایا! شکر این نعمت را چگونه به جا آورم که به من توفیق دادى در جبهه حق علیه باطل شرکت کنم؟ زیرا این نعمت، نصیب هرکسی نمی‌شود، مگر افرادى که آن‌ها را دوست دارى و آن‌ها را اولیاء خاص خودت می‌دانی. ✅ خدایا! من هم به شکرانه این نعمت می‌گویم، نه براى پیروزى به جبهه می‌روم و نه براى شهادت، فقط براى رضاى تو و خشنودى تو می‌روم، که اگر در این راه شهادت نصیبم شد، چه افتخارى از این بهتر! ✅ امامان ما همه شهید شده‌اند و ما هم به پیروى از امامان‌مان به جبهه می‌رویم و شهید می‌شویم، زیرا در مکتب ما، شهادت عادت ماست! ✅ شما مردم مواظب باشید، امام را یارى کنید و اطاعت کنید! راهى را بروید که امام می‌خواهد! ✅ شرکت در نمازجماعت و اجتماعات مسلمانان، از خط مقدم جبهه براى دشمن خطرناک‌تر است. آن‌ها که بی‌اعتنایى به صف جماعت مسلمین می‌کنند، این‌ها مسلمان نیستند، زیرا مسلمان از شیطان پیروى نمی‌کند و شیطان‌ها هستند که از نماز و مسجد می‌ترسند. 🤲 هدیه به ارواح طیبه شهدا، امام شهدا و شهدایی که امروز سالگرد شهادتشان می‌باشد و این شهید عزیز، فاتحه با صلوات. 🤲 دعای این شهید عزیز، بدرقه امروزتان، ان‌شاءالله. eitaa.com/imjiran http://splus.ir/imjiran
🇮🇷 بازدید دادستان نظامی خراسان رضوی از معاونت حقوقی و قضایی سپاه امام رضا علیه السلام 🔷 علیرضا موسایی دادستان نظامی استان خراسان رضوی در بازدید غیرمترقبه و سرزده خود از معاونت حقوقی و قضایی سپاه امام رضا علیه السلام با جناب سرهنگ پاسدار قدوسی معاونت حقوقی و جناب سرهنگ پاسدار یوسفی مسئول قضایی سپاه استان دیدار و گفتگو کرد. 🔷 دادستان نظامی خراسان رضوی در این دیدار گفت: دادسرای نظامی همواره صیانت از نیرو‌های مسلح را مدنظر داشته و نتیجه اقدامات صیانتی با همکاری و تعامل مسئولین حقوقی و قضایی یگان ها موجب کاهش آمار جرائم در نیرو‌های مسلح استان شده است. 🔷 علیرضا موسایی با تاکید بر رعایت حقوق شهروندی و با اشاره به مقوله پیشگیری از وقوع جرم بیان داشت؛ نظارت مستمر فرماندهان و بخش هایی که این وظیفه را دارند به همراه کلاس های آموزشی نقش بسیار زیادی در پیشگیری از وقوع جرم دارد. 🔷 دادستان نظامی خراسان رضوی در ادامه افزود: در راستای آگاه‌سازی قضایی و حقوقی، قضات سازمان قضایی آمادگی دارند در یگان ها حضور پیدا کنند و نسبت به آگاه سازی اقدام نمایند. 🔷 دادستان نظامی خراسان رضوی در پایان این بازدید تاکید کرد: معاونت حقوقی و قضایی وظیفه اش دفاع از حقوق یگان، کارکنان و خانواده آنان است و باید با دلسوزی و رعایت قانون از حقوق موکلین خود دفاع کند.
✳برگزاری آموزشی پیشگیری از وقوع جرم ویژه کارکنان پایور حفاظت اطلاعات ارشد انتظامی استان اردبیل 🔶️کارگاه آموزشی پیشگیری از وقوع جرم ویژه کارکنان پایور حفاظت اطلاعات ارشد انتظامی استان اردبیل با حضور رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اردبیل برگزار گردید. 🔶️دکتر میرعلیزاده رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اردبیل با اشاره به بند ۵ اصل ۱۵۶ قانون اساسی گفت:پیشگیری از وقوع جرم یکی از وظایف اصلی دستگاه قضا و در کنار آن سازمان قضایی نیروهای مسلح می باشد. 🔶️این مقام قضایی در بخش دیگر سخنان خود عنوان داشت:لغزش ها معمولا ناشی از عدم آگاهی از قوانین و مقررات و عواقب جرم است و موجب تخطی ناخواسته از مقررات می گردد و بر اساس بررسی های موجود در پرونده ها خیلی کم پیش می آید که مجرم حرفه ای در بین نیروهای مسلح داشته باشیم. 🔶️رئیس محاکم نظامی استان اردبیل همچنین در این کارگاه آموزشی نکاتی درباره وظایف ضابطان در جمع آوری و حفظ ادله اثبات جرم و آثار آن، نحوه گزارش و تنظیم صورتجلسه و تشکیل پرونده و تشریح مصادیق جرائم سوء استفاده از موقعیت شغلی برای مقاصد غیرقانونی پرداخت و در پایان به سوالات مطروحه حاضرین، پاسخ مناسبی را ارائه داد.
📌 آموزشی سپاه و انتظامی شهرستان اسلام آباد غرب با حضور معاون دادستان نظامی کرمانشاه برگزار شد 📌کلاس آگاهسازی قضایی ناحیه مقاومت بسیج و انتظامی اسلام آباد غرب با حضور منصور محترمی، معاون دادستان نظامی کرمانشاه برگزار گردید. 📌محترمی ضمن تشریح برخی مواد از قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح، به سوالات و ابهامات مطرح شده پاسخ داد.
✳️ اولین کمیسیون پیشگیری از وقوع جرم یگانهای تابعه قرارگاه عملیاتی لشکر58 در شاهرود 🔷 اولین کمیسیون پیشگیری از وقوع جرم یگانهای تابعه قرارگاه عملیاتی لشکر58 ذوالفقار، با علی اسماعیل پور دادستان نظامی استان سمنان ، یحیی کاظمی رئیس دادسرای نظامی ناحیه شاهرود و اعضای کمیسیون یگان، به میزبانی لشکر 58 ذوالفقار برگزار شد. 🔶 در ابتدای این جلسه امیر خواجه وند، فرمانده لشکر 58 ذوالفقار ضمن عرض خیر مقدم خدمت دادستان نظامی استان، به ارائه گزارشی از عملکرد این یگان نظامی در مقوله پیشگیری از وقوع جرم پرداخت. سپس دادستان نظامی استان با توجه به موضوع جلسه که بررسی علل و عوامل جرم سوء استفاده از موقعیت شغلی برای مقاصد غیر قانونی بود به تشریح و بیان نکات کلیدی، اهداف پیشگیری از وقوع جرم و ارائه راهکارهایی پرداخت. 🔶 در ادامه یحیی کاظمی رئیس دادسرای نظامی ناحیه شاهرود به بررسی تطبیقی جرم سوء استفاده از موقعیت شغلی درحقوق کشورهای کانادا ، فرانسه و انگلستان پرداخت و به لزوم بازنگری و اصلاحات تقنینی اشاره کرد. 🔶 در این جلسه اعضای کمسیون نیز به طرح علل و عوامل موثر در وقوع جرم پرداختند و راهکارهایی در زمینه کاهش و پیشگیری از وقوع جرم ارائه شد. 🔶 در پایان این جلسه از زحمات رئیس دادسرای نظامی ناحیه شاهرود به جهت حضور فعال در کمیته های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سازمانی لشکر 58 تقدیر و تشکر بعمل آمد.