*📚 آیا امکان وصول چک در صورتی که صادرکننده فوت کرده باشد، وجود دارد؟ *
به استناد ماده ۲۳۱ قانون امور حسبی، بلافاصله پس از فوت متوفی، بدهی های مدت دار وی حال می شود. در این صورت، وراث از محل ماترک متوفی، مسئول پرداخت وجه چک خواهند بود و دارنده چک میتواند با مراجعه به بانک و ارائه مدارک لازم، وجه چک را وصول کند.
*✅ آیا میتوان بدون دریافت پایان کار، ملک را به فروش رساند؟*
فروش ملک بدون پایان کار، قانونی نیست و ممکن است خریدار را با مشکلاتی مانند عدم ثبت سند رسمی مواجه کند. پایان کار نشاندهنده تکمیل ساختمان و رعایت مقررات شهری است. قبل از هرگونه معامله، دریافت پایان کار الزامی است.
*✅ آیا واحد مسکونی در حال ساخت جز مستثنیات دین محسوب میشود ؟ *
با توجه به نظریه مشورتی شماره 7/98/642 مورخ 1399/01/17 مطابق بند «الف» ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394، منزل مسکونی در شأن محکومعلیه در حالت اعسار جزء مستثنیات دین است و منظور از منزل مسکونی، محلی است که برای محکومعلیه و افراد تحت تکفل قابلیت سکونت داشته باشد؛ بنابراین ساختمان در حال ساخت که تکمیل نشده، منزل مسکونی تلقی نمیشود تا جزء مستثنیات دین باشد.
⚖دانستنی های حقوقی شهید بهشتی
https://eitaa.com/in_Law_shahid_beheshti
*📚 سامانه هوشمند استعلامات مالی قوه قضائیه چیست؟*
✅ سامانه هوشمند استعلامات مالی قوه قضائیه که به اختصار سهام نامیده می شود، سایتی است که مراجع ذی صلاح می توانند به موجب قانون و برحسب ضرورت، از طریق آن نسبت به شناسایی اموال یا وضعیت مالی اشخاص، اقدام نمایند.
✅ توجه به این نکته ضروری است که مطابق با ماده 3 دستورالعمل نحوه بهره برداری از سامانه هوشمند استعلامات مالی قوه قضاییه؛ استعلام غیرالکترونیک در صورتی مجاز است که اطلاعات مورد نیاز از طریق سایت سهام در دسترس نباشد و یا در سهام اختلال ایجاد شود.
✅ همچنین، با توجه به محرمانه بودن اطلاعاتی که در سایت سهام وجود دارد؛ دسترسی مراجع صالح صرفا جهت امور قضایی و اجرای تصمیمات لازم الاجرای مراجع صالح، مجاز است و غیر از این موارد، دسترسی به امکانات این سایت امکان پذیر نخواهد بود. تنها قضات رسیدگی کننده به پرونده، قضات اجرای احکام، قضات شوراهای حل اختلاف، روسای واحدهای ثبتی و روسا و معاونان ادارات اجرا در حدود مقررات قانونی مجاز به استفاده از سامانه سهام می باشند.
⚖دانستنی های حقوقی شهید بهشتی
https://eitaa.com/in_Law_shahid_beheshti
*📚 استرداد جهیزیه*
در زمانی که زن برای عودت جهیزیه خود اقدام می کند ممکن است شخص مقابل به جهیزیه آسیب بزند و یا حتی برخی اقلام را مخفی و یا نابود کند؛ لذا زن باید براساس ماده 108 قانون دادخواست صدور قرار تامین را نیز همزمان با درخواست استرداد جهیزیه انجام دهد که درصورت احتمال هر گونه آسیب به جهیزیه دادگاه اجرای قرار را بلامانع اعلام می کند.
⚖دانستنی های حقوقی شهید بهشتی
https://eitaa.com/in_Law_shahid_beheshti
🗓 #تقویم_روز
شنبه ۲۱ مهر ١۴۰۳
۸ ربیع الثانی ۱۴۴۵
۱۲ اکتبر ٢٠٢۴
🕌 اوقات شرعی
🔹️اذان صبح ۰۴:۴۵
🔹️طلوع آفتاب ۰۶:۰۸
🔹️اذان ظهر ١۱:۵۲
🔹️غروب آفتاب ۱۷:۳۲
🔹️اذان مغرب ۱۷:۵۶
🔹️نیمه شب ۲۳:۱۱
⚖دانستنی های حقوقی شهید بهشتی
https://eitaa.com/in_Law_shahid_beheshti
🌷 امام حسن عسکری (علیه السلام) میفرمایند :
✍ خَصلَتانِ لَيسَ فَوقَهُما شَىءٌ : الإيمانُ بِاللّهِ ونَفعُ الإخوانِ.
📗 گزیده تحف العقول ، ص ٦٩
🖌 دو خصلت است كه وراى آن دو ، چيزى نباشد : ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
🌺 ولادت با سعادت امام عسکری(علیه السلام) مبارک .
اگر شرکتی در طول مدت قرارداد خود از تعهداتش شانه خالی کند، طرف مقابل چگونه میتواند قرارداد را فسخ کند؟
طبق ماده 219 قانون مدنی، تمامی قراردادها در صورت وجود تعهدات مشخص میان طرفین الزامآور هستند. اما اگر یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نکند، طرف دیگر میتواند با ارائه اخطار رسمی به طرف مقابل و درخواست اجرای تعهدات، اقدام به فسخ قرارداد کند. در صورتی که طرف مقابل همچنان به تعهداتش عمل نکند، طرف متضرر میتواند با مراجعه به دادگاه درخواست فسخ و جبران خسارت کند. در این گونه پروندهها، داشتن مدارک و مستندات برای اثبات نقض تعهدات از اهمیت بالایی برخوردار است و برای افزایش شانس موفقیت، مشاوره حقوقی توصیه میشود.
⚖دانستنی های حقوقی شهید بهشتی
https://eitaa.com/in_Law_shahid_beheshti