قانون اساسی.pdf
516.5K
"فصل ۴ قانون اساسی: اقتصاد و امور مالی"
- اصل ۴۳: تبیین کننده هدف اقتصادی
- اصول ۴۴ تا ۴۷: تبیینکنندهی ساختار مطلوب اقتصادی و طرحی که قرار است به آن برسیم
- اصول ۴۸ و ۴۹: تبیینکنندهی فرآیند گذار و راه رسیدن به هدف.
اصل ۴۳) یکی از ضوابطی که اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر آن استوار است:
تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قراردادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، در شکل تعاونی، از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه های خاص منتهی شود و نه دولت را به صورت یک کارفرمای بزرگ مطلق درآورد.
اصل ۴۸) در بهرهبرداری از منابع طبیعی و استفاده از درآمدهای ملی در سطح استانها و توزیع فعالیتهای اقتصادی میان استانها و مناطق مختلف کشور، باید تبعیض در کار نباشد، به طوری که هر منطقه فراخور نیازها و استعداد رشد خود، سرمایه و امکانات لازم در دسترس داشته باشد.
#طراحی_شیفت
#عدالت
#قانون_اساسی
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
اقتصاد قانون اساسی - حجت الاسلام خاکی.mp3
45.14M
برداشتی از فصل ۴ قانون اساسی: اقتصاد و امور مالی
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تنظیمگری پسینی در نظام عدالتمحور امیرالمؤمنین (ع) ...
نظام طبقاتی؛ مادر تمام مشکلات اجتماعی برای حکومت حضرت امیر (ع)
چگونه نظام طبقاتی بعد از پیامبر بازتولید شد؟ امام علی چگونه علیه این نظام طبقاتی انقلاب به راه انداخت و صرافی دنیا-عقبی را تعطیل کرد؟!
چه شد خودیهای جامعهی نبوی، دشمنان جامعهی علوی شدند؟!
حجتالاسلام محسن قنبریان
نسخهی کامل:
https://telewebion.com/episode/0x62aa22e
#عدالت
#سیاستگذاری
#حکمرانی
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
نشست تخصصی "شیفت" با حضور آقای مهندس صدیقی، کارآفرین و مدیرعامل شرکت خصوصی معادنی و بازرگانی، ۱۴۰۲۰۱۰۹
هزینههای حملونقل در ایران، بالاست. اگر بتوان هزینه حملونقل ریلی را در کشور کاهش داد، میتوان بسیاری از زنجیرههای ارزش را احیا نمود. شکلدهی صحیح به صادرات ریلی گاز ایران به کشورهای اطراف همچون پاکستان از طریق واگنهای مخزن، و نیز ترانزیت گاز مایع از ترکمنستان به عراق و پاکستان، از فرصتهایی است که بخش خصوصی به دلیل موانع اداری دولتی و محدودیتهای زیرساختی، نتوانسته است استفاده نماید.
تمرکز ایران در همکاری با ترکمنستان، میتواند در حوزهی نفت و گاز باشد. از فرصتهای سوآپ گاز ترکمنستان، بسیار بیشتر از وضع موجود میتوان استفاده نمود. تمرکز در همکاری با قزاقستان، در حوزهی معدنی و کشاورزی و دام باشد. فرصتهای فوقالعاده عالی در حوزهی کشت فراسرزمینی در قزاقستان وجود دارد که معطل مانده است.
چین فعالیت شدیدی را در استخراج منابع طبیعی افغانستان دنبال میکند. بسیاری از معادن سنگ آهن و مس و... در مناطق وسیع افغانستان (همچون هلمند) در اختیار چینیها قرار گرفتهاست. چین از اشتراکات فرهنگی و قومیتی میان ایغورها (ساکنان غرب چین) و افغانها، بهرهبرداری اقتصادی قابل توجهی نموده است؛ در حالی که ایران از فرصتهای مشابه و اشتراکات بسیار بیشتر و ارزشمندتر، استفادهی مناسب را به عمل نیاورده است.
ترکیه، فعالیت خود در فرآوری انواع سنگهای افغانستان را بسیار تشدید نموده است و از مسیر ایران، ترانزیت آن را انجام میدهد. پاکستان، از طریق مرز افغانستان، حجم عظیمی از زغال سنگ افغانستان را وارد مینماید. تجهیزات تولید زغال کک در افغانستان وجود ندارد. فرصتهای بسیار مناسب افغانستان، در دسترس ایران است ولی پیگیری ویژهای در این زمینه انجام نمیشود.
بازار سوریه، بازار تشنه ای برای ایران است. در حوزهی صنایع فلزی، ایجاد مراکز بزرگ خدماتی جهت خدمات مختلف فرآوری فولادی در سوریه، و از آن جا بازاریابی و صادرات به کشورهای اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا (۵۶ کشور که سوریه از تسهیلات مالیاتی مناسبی جهت مراوده با آنها برخوردار است) از جمله فرصتهای مغفول است. ترکیه، علیرغم این که در ذهن عمده مردم سوریه، بسیار منفور است، فعالیت بسیار گستردهتر تجاری در بخشهای مختلف با سوریه ایجاد نموده است.
آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم! فرصتهای داخلی زیادی مغفول مانده است. یکی از مهمترین و بزرگترین فرصتهای ایران در حملونقل دریایی ایران، احیای یک شرکت بزرگ قدیمی بینالمللی ... است که برخوردار از استعداد لجستیکی بسیار زیاد و کشتی و بندر و اسکله در چندین نقطهی مهم دنیا بودهاست و هنوز هم هست. این امر، فرصتی طلایی و فوقالعاده است که کمک شایانی به تبدیل ایران به هاب دریایی منطقه خواهد نمود.
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
باز هم وارد کننده بنزین شدیم!
سیکل معیوب افزایش تولید - افزایش مصرف در سایهی سیاستگذاریهای غلط، بیتوجهی به فناوریهای مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر و نسخههای عجیب و غریب برخی دوستان!
اینجا ایران است؛ سرزمینی وسیع و بهرهمند از آفتاب و باد رایگان!
مصرف بنزین کشور به روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر رسیدهاست. دولت، با افتخار از رکوردشکنی در تولید خودروی فسیلی (حدود ۲ میلیون خودرو در سال) سخن میگوید. راهاندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس (تولید ۴۵ میلیون لیتر بنزین در روز)، یک اقدام عظیم بینظیر جهادی بود؛ متأسفانه در سه ماه گذشته، شیرینی این اقدام عظیم از بین رفت و با پیشی گرفتن مصرف از تولید داخل، مجددا ایران به واردکنندهی بنزین تبدیل شد! سوختی که فرآوری آن در داخل کشور و توسط خود مردم، قادر است صدها زنجیرهی ارزش صادراتی را فعال کند، اینگونه غیرعاقلانه در حال منهدم شدن است...
یادی کنیم از مهندس جمشید آرین، تولیدکنندهی "آریانا" خودروی هوشمند الکتریکی، فرصتی طلایی که با خیانت مافیای خودروی فسیلی، از کشور گرفته شد و جمشید آرین با تهدید، تطمیع و تعطیلی کارخانههایش مجبور به ترک کشور شد...
طراحی "شیفت" با توجه ویژه به بهینهسازی مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر و راهکارهای عملیاتی توسعهی انرژیهای تجدیدپذیر، با بهرهمندی از نظرات متخصصین مربوطه دنبال میگردد.
در صورتیکه افراد فعال در حوزه خودروهای غیرفسیلی و انرژیهای تجدیدپذیر را میشناسید، لطفا اطلاع دهید👇👇
@tamannaei_m
#انهدام_منابع_انرژی
#انرژی_تجدیدپذیر
#خودرو_برقی
#شیفت
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
تعاونیها را احیا کنید...
پروفسور مسعود درخشان، استاد اقتصاد:
تعاونیها بهترین بستر برای رشد تولید و نوآوری در صنعت و خدمات هستند.
۱۴۰۲۰۱۲۲
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
۲۰۰ سال پیش:
یعنی در زمان پدربزرگِ پدربزرگِ پدربزرگِ ما
منطقهی ما این شکلی بود.
دو تا کشور پهناور و بزرگ به اسمِ
ایران و عثمانی این منطقه رو تشکیل میدادن.
گذشت تا اینکه حدود
۱۰۰ سال پیش:
جنگ جهانی دنیارو، زیر و رو کرد.
کشور عثمانی طرفِ شکست خوردهی این جنگ بود و بعد از پایان جنگ، بینِ
«انگلیس و فرانسه» تقسیم شد.
اروپاییها نشستن سر میز، خطکش دست گرفتن و سرزمینِ وسیعِ عثمانی رو به دهدوازده کشور کوچیک تبدیل کردن.
عربستان، عراق، سوریه، لبنان، اردن و... اینا همه کشورهایی بودن که همین صدسال پیش توسط اروپاییها ساخته شدن.
یعنی در زمان پدرِ پدربزرگ ما😒😐
اروپاییها وقتی داشتن مرزهای جدید رو تعیین میکردن گفتن فرصت خوبیه که یه پایگاه دائمی برای خودمون اینجا درست کنیم. یه پایگاه که بتونه منافع مارو توی این منطقهی راهبردی و ثروتمند تامین کنه.
صهیونیستهام از اون طرف، سالها بود میخواستن سرزمین فلسطین رو به چنگ بیارن، حتی تلاش کردن از پادشاه عثمانی بخرنش، ولی موفق نشدن.
سرانجام انگلیسیها با صهیونیستها به توافق رسیدن و با پایانِ جنگ جهانی، سرزمینِ فلسطین به صهیونیستها واگذار شد...
✍ عماد داوری دولت آبادی
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
آیا اقتصاد غرب، آزاد است؟
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
سلام و عرض ادب و احترام
جناب آقای دکتر تمنایی طرح شیفت بسیار طرح جذاب و فراگیری هست که بنده هم موافق هستم و هم اینکه انتقاداتی نیز دارم. جناب دکتر بنده در مقطعی رئیس راه آهن سرخس ایران بودم و در آن مقطع سوآپ نفت کوره (مازوت) انجام میشد و درآمد ارزی بسیاری خوبی برای کشور داشت. این موضوع در دوره ریاست جمهوری بعدی بنا به دلایل زیادی انجام نشد و پیگیریها نیز به سرانجام نرسید. در اوایل دهه هشتاد ایران مقدار زیادی گندم با واگنهای روسی وارد میکرد که این واگنها در سرتاسر کشور برای تخلیه در سیلوها توزیع میشد که بعضا واگنها به مدت ۶۰ روز در داخل ایران بابت تخلیه معطل می ماندند که به ازائ هر ۲۴ ساعت تاخیر در خروج از ایران بایستی ۲۴ دلار پرداخت میشد که هزینه حق توقف واگنها واقعا سرسام آور بود. در جلسه شورای اداری سرخس پیشنهاد کردم که در ایستگاه سرخس یا شهید مطهری محوطه ای را تسطیح بکنیم و واگنها را تخلیه و بلافاصله عودت بدهیم و در مقابل، تسهیلات بانکی در اختیار خانواده های کم بضاعت گذاشته بشود تا کشنده های سنگین خریداری بکنند که هم بارها حمل و هم هزینه ارزی گزاف به کشورهای خارجی نپردازیم و از سوی دیگر معیشت بسیاری ازخانواده جهش چشمگیری خواهد داشت، اما این موضوع و پیشنهاد را اینقدر سنگین تلقی کردند که اجرا شدن آنرا امری محال پنداشتند. بهرحال بازهم دست به ابتکار دیگری زدیم و واگنهایی که حامل کانتینر از قزاق به بندر بودند را در سرخس جابجا و واگنها را کمتر از ۲۴ تحویل میدادیم که از قِبل اینکار، چندین هزار دلار راه آهن منفعت میکرد و این عملیات و منفعت ملی، اینقدر شوق و ذوق داشت که بنده شبها نمی خوابیدم ولی این موضوع هم از سوی مسئولین حمایت نشد و ابتر ماند.
در خصوص شیفت برای محصولات و محمولاتی مانند پنبه که در ایران فرآوری بشوند آیا برای صادرات و بازار هدف پیش بینی شده است؟ باتوجه به تجربه گذشته این موضوع بسیار مهم هست چون که در آن موقع مورد شکایت صاحب کالا و مالک واگن قرار خواهید گرفت .
علی ایحال چنانچه مسئولین همت بکنند و به حضرتعالی کمک بکنند که این طرح عملیاتی بشود ایران در مسیر طلایی حمل ونقل قرار خواهدگرفت و پیشرفت چشمگیری خواهیم داشت.
مواردی که عرض کردم در بالا تقریبا عملیاتی شبیه طرح شیفت حضرتعالی اما در ابعاد کوچکتر بود. لذا یک تجربه عملی که بنده داشتم شاید بشود از آن بهره ای برد. لذابنده را بر آن داشت که تقدیم شما بکنم
آرزوی موفقیت و سربلندی شما را دارم
ارادتمند
برادرکوچک شما
کلاته
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404