💢هدف،انگیزه،تلاش.......راه تازه
💢با دانش آموزانی که تمایلی به درس خواندن ندارند چه باید کرد؟
🌹 دليل اول:
اين است که با تامين بي قيد و شرط خواستههاي بچهها، انگيزه تلاش را در آنها از بين بردهايد. شما با اين کار نه تنها امروز انگيزه درس خواندن را از آنها ميگيريد و به آنها ميآموزيد بدون تلاش هر آنچه بخواهند برايشان مهياست بلکه به غلط به آنها ميفهمانيد زندگي يک راه هموار و بدون فراز و نشيب است و بالا و پايين ندارد و هيچ ناکامي و شکستي قرار نيست رخ دهد. اگر دوست داريد فرزندتان نه فقط در تحصيل بلکه در زندگي هم موفق باشد، بايد اين روند اشتباه را کنار بگذاريد.
هر چهقدر هم تمکن مالي داريد نبايد بدون مناسبت براي فرزندتان هديه بگيريد و يا خواسته او را اجابت کنيد.
او بايد براي کسب آنچه ميخواهد تلاش کند. اگر امروز به او رشوه ميدهيد تا وظيفهاش که همان درس خواندن است را انجام دهد، فردا که بزرگتر شد لابد ميخواهيد رشوه بدهيد تا شب زودتر به خانه برگردد و لطف کند و به شما و مادرش احترام بگذارد.
درست همينجاست که عنان اختيار را از کف ميدهيد!
هداياي شما بايد در قالب تقويتکنندههايي باشد که او در ازاي آنها زحمت کشيده است.
مثلا اگر پنج کارت امتياز داشته باشد ميتواند از شما بخواهد سيدي مورد علاقهاش را بخريد.
ميتوانيد با او شرط بگذاريد که براي دريافت هر کارت امتياز از شما لازم است نمرات بالاي 16 يا 17 کسب کند.
او شايد مدتها تلاش کند تا مجموع کارتهايش را به 10 برساند تا دوچرخه مورد علاقهاش را به دست آورد.
در اين راه ميآموزد که هدف و انگيزه داشتن چهقدر شيرين است و بايد در مقابل ناکاميها که اتفاقا جزو زندگي هستند تسليم نشد.
دلیل دوم :
شما که دليل بيانگيزه شدن بچههاست، صحبتهايي است که به صورت ضمني در جمع خانواده و يا دوستان عنوان ميکنيد.
به طور مثال ميگوييد:
«من که اين همه سال درس خواندم و دکتر يا مهندس شدم درآمدم از اصغر آقا مکانيکي يا فلاني که در بازار است کمتر است.
فلاني بيسواد است ولي پول ماشينش با کل دارايي من برابري ميکند.» شما با اين حرفها که در جمع بزرگترها ميزنيد و بچهها هم ميشنوند به آنها نگرش منفي نسبت به درس و ادامه تحصيل ميدهيد.
به جاي اينکه اگر فرزندتان همچنين صحبتهايي کرد به او بگوييد «عزيزم! موقعيت اجتماعي و شعور و آگاهي و شخصيت آدمها با درس خواندن بالا ميرود و چنين و چنان ميشود»، خودتان از او ميخواهيد تلاش بيهوده براي درس خواندن نکند.
دليل سوم :
بيانگيزه شدن بعضي از بچهها تلنبار شدن درسهايشان است.
ناراحت نشويد ولي اين بار هم مقصر والدين هستند! اگر شما بر نحوه درس خواندن و انجام تکاليفشان نظارت داشتيد، آنها دچار اين بينظمي و بيبرنامگي نميشدند. حساب کنيد اين بچهها تا چه حد رها شده بودند که حالا حس ميکنند اين کوه درسهاي تلنبار شده بر سرشان آوار خواهد شد.
درقسمت بعد راه حل ها رابخوانید....
@intrnship
💢با دانش آموزانی که تمایلی به درس خواندن ندارند چه باید کرد؟(2)
✍ راه حل:
1.نظارت منظم بر نحوه درس خواندن بچهها اگر متوجه ميشويد که فرزند شما وقتي در اتاقش تنها است، تکاليفش را انجام نميدهد و درس نميخواند، برنامهاي بريزيد که از فلان ساعت که شما بعد از عصرانه مشغول مطالعه مجله هستيد يا وسايل شام را آماده ميکنيد، روي ميز اتاقنشمين يا نزديک آشپزخانه تمرينات رياضياش را حل کند. به هيچوجه از برنامهاي که بر اساس توانايي و مناسب سن او تنظيم ميکنيد و نظرات او را هم موقع برنامهريزي ميپرسيد (اگر بزرگتر است) سرپيچي نکنيد.
2. در کنار درس، بازي و تفريح را هم جزو برنامهاش بگذاريد براي بچهها تماشاي تلويزيون و کارتون ميتواند بهعنوان يک تشويق در نظر گرفته شود.
«اگر تا ساعت 5 تمرينهايت را حل کني ميتواني علاوه بر کارتون، سيدي مورد علاقهات را هم ببيني» براي بزرگترها که نوجوان محسوب ميشوند اين تشويق ميتواند در قالب يک ساعت گفتگو با دوستانش باشد.
اگر بچهها بدانند راس ساعت 7 بعد از ظهر برنامه مشخصي براي تفريح دارند حتما درسها را با لذت تا آن موقع تمام ميکنند.
3.انتظارات واقعبينانه داشته باشيد گاهي اوقات ميبينيم والدين بچههايي که بهره هوشي يا iq کمي دارند، بيجهت آنها را تحت فشار قرار ميدهند. اگر شما زير نظر يک کارشناس نمره آزمون بهره هوشي او را سنجيدهايد به جاي آزار دادنش و تماشاي در جا زدن در درسهايي که در آنها ضعف دارد، کمکش کنيد تا تواناييهايش را بشناسيد و به سمتي هدايت شود که توانمند است.
چه بسا استعداد او در موسيقي يا يک هنر خاص چنان موفقيتي را برايش رقم بزند که سالها درس و دانشگاه نتواند چنين کاري کند.
به نظر من علل مختلفی می تواند موجب بی علاقگی دانش آموز به درس خواندن شود و برای هر علتی راه حل خاص خودش را می طلبد ولی عموماً بی علاقگی از بی انگیزگی و نبود انگیزش درونی و یا دریافت های منفی بیرونی ایجاد می شود و به بیان ساده تر یک دانش آموز(دبستان) چون تفکر انتزاعی اش رشد نکرده است و مصالح آینده را به خوبی نمی تواند درک کند باید انگیزه های ملموسی برای درس خواندن وی ایجاد شود.
در این بین انگیزه های درونی دوام و اثر گذاری بیشتری خواهند داشت مانند: جلب رضایت، توجه و خشنودی پدر و مادر و یا معلم. احساس یادگیری لذت بخش و این که هر روز دارم چیز های بهتر، بیشتر و مفیدتری را یاد می گیرم. امکان ابراز وجود و نشان دادن خود در فعالیت های گروهی فرآیند یاددهی یادگیری و دلایل دیگر که همکاران دیگر به طور کامل تر به آن واقفند.
@intrnship
هدایت شده از افق روشن
هفت سبک یادگیری اساسی وجود دارد:
📷دیداری
📷 شنیداری
📷 کلامی
📷 فیزیکی
📷 منطقی (ریاضی)
📷 اجتماعی
📷 انفرادی
به عنوان مثال، کودکانی که یادگیرنده دیداری هستند با دیدن نحوه کار همه چیز بهتر یاد می گیرند. برعکس، کودکانی که یادگیرنده شنوایی هستند با گوش دادن به چیزهایی که توضیح داده می شوند، بهتر یاد می گیرند. برای کودکان خردسال، کشف و استفاده از انواع مختلف سبک های یادگیری می تواند مفید باشد
@intrnship
💢ایجاد انگیزه در دانش آموزان چه تاثیری روی یادگیری و رفتار آنها دارد؟
۱. انگیزه تاثیر مستقیمی روی تلاش برای رسیدن به اهداف مشخص دارد. در واقع انگیزه اهداف مشخصی را ترسیم میکند که افراد برای رسیدن به آن تلاش میکنند. بنابراین انگیزه روی انتخابهایی که دانش آموزان میکنند تاثیر میگذارد. به عنوان مثلا، انگیزه است که تعیین میکند دانش آموز در کلاس هنر ثبتنام کند یا فیزیک، بعد از مدرسه مستقیم به خانه برگردد تا تکالیف فردایش را انجام دهد یا در برنامههای فوقبرنامهی مدرسه شرکت میکند.
۲. انگیزه باعث میشود تلاش و انرژی دانش آموز افزایش یابد. انگیزه است که تعیین میکند دانش آموز حتی سختترین تکالیف مدرسهاش را با علاقه و اشتیاق انجام میدهد یا مدام از زیر کارها شانه خالی کند.
۳. انگیزه است که شروع یک کار و ادامه دادن آن را ممکن می کند. انگیزه وقتی را که دانش آموزی روی کاری میگذارد افزایش میدهد و نقشی تعیین کننده در یادگیری و رسیدن به هدف دارد.
۴. انگیزه فرآیندهای شناختی را بهبود میدهد. شاید عجیب به نظر برسد، اما انگیزه واقعا روی نوع اطلاعات و نحوهی پردازش آنها اثر میگذارد، چرا که دانش آموزانِ با انگیزه با احتمال بیشتری به درس توجه نشان میدهند و سعی میکنند درس را بفهمند. در عوض دانش آموزان بی انگیزه فقط به شکلی مصنوعی سعی میکنند فرآیند یادگیری را پشت سر بگذارنند.
۵. انگیزه است که تعیین میکند کدام نتایج مشوق و کدامها تنبیهکننده هستند. مثلا دانش آموزانی که انگیزهی زیادی برای شاگرد اول شدن یا گرفتن نمرههای خوب دارند، با گرفتن نمرهی ۲۰ تشویق میشوند و اگر نمرهایی پایین بگیرند احساس بدی خواهند داشت و برای گرفتن نمرهی بالا بیشتر تلاش خواهند کرد.
۶. در نهایت، انگیزه باعث میشود عملکرد دانش آموزان بهبود یابد. تمام دلایلی که تاکنون به آنها اشاره کردیم، یعنی تلاش، پشتکار، فرآیندهای شناختی، همه و همه به بهبود عملکرد منجر میشوند.
@intrnship
هدایت شده از آموزش ریاضی
فایل نهایی کتابچه مجموعه مقالات.pdf
9.77M
مجموعه مقالات دومین همایش ملی آموزش ریاضی در دوره ابتدایی. شهریور ۱۳۹۹
@negarmathedu
هدایت شده از افق روشن
امام حسین(ع) در روایتی فرمود خداوند انسان خبیث را از انسان طیب جدا میکند و در نهایت انسانهای پاک از انسانهای شرور، مشخص میشوند، در زمانی که دو طرف حرف از دین میزنند، تشخیص حق سخت است و در چنین زمانی باید معیارهای حق شفاف شود.
@intrnship
هدایت شده از معلم ودیدگاهها
آیینه:
آیینه شدی تا که خدا در تو درخشید
خورشیدترین حادثه ها در تو درخشید
بر دوست همان روز که با حنجره خون
گفتی تو «بلی» کرب و بلا در تو درخشید
شد کرب و بلا کعبه تو، حجّ تو مقبول
گفتی تو چو لبیّک، بلا در تو درخشید
ای معجزه سرخ، به ایثار تو سوگند
تو خون خدایی، که خدا در تو درخشید
رضا اسماعیلی
@intrnship