فارِس
اساس این انیمیشن بر ترساندن استوار شده است. هر کدام از هیولاها بیشتر ترساننده باشند و بتوانند انسان
ملاک و معیار برای برتر بودن در دانشگاه هیولاها ترساننده بودن است. شخصیت اصلی فیلم مایک وازوسکی اصلا چهره ترسناکی ندارد اما از کودکی علاقه داشته که در آینده یکی از ترسناکترین هیولاها شود. این هیولا که جثه کوچکی دارد در چهرهاش ترس آنچنان جایگاهی ندارد! اما در نهایت میتواند رکورد ترسانندهترین را به همراه سالیوان دوست هیولایش بزند.
اما به جای اینکه او از ویژگی ذاتی ترساننده بودن هیولایی برخوردار باشد از هوش بالایی برخوردار است و با نقشههای که میکشد میتواند رکورد ترساندن را بشکند. در اینجا ترس به عنوان یک خصوصیت هیولایی تحت تاثیر هوش و ترفندهای هوشمندانه قرار میگیرد . این در حالی است که سالیوان از نیروی ترسانندگی ذاتی بالایی برخوردار است اما خود او اعتراف میکند که تحت تاثیر برنامه و طرح مایک قرار گرفته است.
در این انیمشن عملیات ترساندن روی انسانها انجام میشود. یک هیولای ترساننده باید بتواند انسانها به خصوص کودکان (قبل از اینکه والدینشان متوجه شوند) را بترساند. بالاترین رکورد ترس گرفتن جیغ بیشتر از انسانهاست که این جیغها ذخیره شده و از آن انرژی تولید میشود. یعنی ماده اولیه برای تولید انرژی مورد نیاز هیولاها صدای جیغ ناشی از ترس است.
با این تفاسیر سعی شده که به مقوله ترس هم به شکل مادیگرایانه نگاه شود.
ترس از خدا در اسلام بالاترین جایگاه ترس را دارد. ترسی که سبب میشود انسان دامن خود را به گناهان آلوده نکند و از دستورات خداوند پیروی کند. ولی تفاوتی که بین ترس از خدا با ترسهای دیگر وجود دارد این است که ترس از خدا شیرین و گواراست و موجب آسودگی و آرامش در انسان میشود ولی ترسهای دیگرموجب وحشت و آشفتگی انسان میشود.
ترس در فلسفه غرب هم جایگاه بالایی دارد؛ به عنوان نمونه در اثر «ترس و لرز» سورن کیرکگور فیلسوف معروف اگزیستنسیالیست به موضوع ترس پرداخته میشود که این فیلسوف با شروع از ترس به فسلفه اگزیستنس میرسد .
زیارتعاشورا🖤📿
|روز سی و چهارم|
التماسدعا✨
•تقدیمبهروحشهیدمحمدرضادهقانامیری•
『@yaralii_128』
شهید آوینی:
گمنامی برای شهرت پرستان درد اور است واِلا تمام اجر ها در گمنامی است🌱
#شهیدانه
#گمنام
『@yaralii_128』