اونموقع خیاطی رونقی نداشت چون اغلب مردم شک داشتن که نماز خوندن با لباسی که توسط ابزار فرنگی دوخته شده جایز است یا نه
ایرانیان به سبب اعتقاد خود حتی از تراموای ناصرالدین شاه، که تا حرم عبدالعظیم کشیده شده بود، نیز استفاده نمی کردند و آن را حرام می دانستند.
و سرانجام آن را به تحریک برخی به آتش کشیدند.
کتاب تاریخ اجتماعی ایران،
نگارش مرتضی راوندی
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
5.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛هواپیمای شهید عباس دوران بعد از بمباران پالایشگاه الدوره مورد اصابت موشک قرار گرفت، در حالی که میتوانست خود را نجات دهد با شجاعتی مثال زدنی جنگنده را به ساختمان محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها به ریاست صدام کوبید و باعث لغو جلسه و فضاحت صدام شد که میخواست عراق را غیرقابل نفوذ و امن نشان دهد
30 تیر سالروز شهادت خلبان شهید عباس دوران
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
گنبد تاجالملک در مسجد جامع اصفهان قرار دارد و دقیقاً مقابل گنبد نظام الملک ایجاد شدهاست. مردم آن را «گنبد خاکی» نیز مینامند.به دلیل رقابتی که مابین تاجالملک و نظامالملک وجود داشت این گنبد به سبک رازی ساخته شد و در آن زمان خارج از مسجد قرار داشت و ملکشاه سلجوقی پیش از ادای نماز جمعه در زیر این گنبد تشریفات را انجام میداد. بنای مذکور کوچکتر از سازهٔ نظامالملک است اما از نظر ظرافت و تناسب بر آن برتری دارد. آجرها و تزیینات هندسی و نقوشی که در گنبد تاجالملک کار شده بسیار هنرمندانه است و همین امر باعث شده این گنبد دارای ارزش و اعتبار بسیاری باشد. این گنبد همانند گنبد نظامالملک از صورت مربعی به ۸ ضلعی و سپس به ۱۶ ضلعی رسیده و بر استوانهای بنا گشتهاست. قطر آن ۱۰/۵ متر و ارتفاع آن ۱۹/۵ متر است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
مهدی ارباب(وکیل مجلس) از بازرگانان وارد کننده چای بود. از این که دولت مصدق نمی گذاشت چای خارجی وارد بشود؛ ناراحت بود و با همه تقلایی که کرده بود وزیر اقتصاد وقت روا ندیده بود چای خارجی وارد کند. روزی به من مراجعه کرد و گفت وقتی از آقا بگیرید که شرفیاب شوم و توضیحاتی بدهم. مطلب را به پدرم گفتم. پرسید چه کار دارد؟ گفتم مثل این که می خواهد درباره واردات چای صحبت کند. پدرم پذیرفت و روزی که معین شده بود چند نفر از تجار سرشناس چای همراه ارباب به منزل امدند. پدرم قبلا به چایخانه سپرده بود که چای اعلای لاهیجان که همه ساله از علی امینی لنگرودی می خریدیم در نهایت خوبی دم کنند و تجار مذکور پیش از این که آنها را بپذیرد با آن چای پذیرایی شوند. همین کار شده بود و پس از آن تجار به اتاق پدرم رفتند. پرسید چه گرفتاری دارید. گفتند دولت اجازه ورود چای نمی دهد و مردم علاقه دارند که چای خوب بنوشند. مصدق گفت ایا چای خدمتتان آوردند؟ گفتند بلی. گفت چایش چه طور بود؟ همه تعریف کردند. گفت به مردم از همین چای بدهید که چای لاهیجان است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
قرار بود پارچه ی کت و شلواری اهدایی به مدرسه، میان شاگردان قرعه کشی شود.
معلم گفت تا هر کس نامش را روی کاغذ بنویسد تا قرعه کشی کنند
وقتی نام حسن درآمد، خود آقا معلم هم خوشحال شد
چرا که حسن به تازگی یتیم شده و وضع مالی اش اصلا خوب نبود.
وقتی معلم به کاغذ اسامی
بچه ها نگاه کرد؛
روی همه ی آنها نوشته شده بود: حسن...
مهربانیهای صادقانه، کودکی هایمان را ازیاد نبریم.
ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯾﺖ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﺑﯿﺎﻭﺭﺩ
ﻣﺴﺘﺤﻖ ﺳﺘﺎﯾﺶ ﺍﺳﺖ.
ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﯾﺴﺘﻦ ﺑﺸﻨﺎﺱ.
ﻧﻪ ﺩﺭ ﮔﻔﺘﻦ؛
ﺩﺭ ﮔﻔﺘﺎﺭ ﻫﻤﻪ ﺁﺭﺍﺳﺘﻪ ﺍﻧﺪ!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
خانه کوچه هفت تن بازار تهران از عمارتهای تاریخی بازار تهران می باشد که ساخت آن به دوره قاجاریه باز می گردد. خانه قدیمی «کوچه هفت تن بازار تهران» که معماری آن از نمونه های نادر بناهای بر جای مانده از دوره قاجار است به شماره ثبت ۱۰۴۱۴ در فهرست آثار ملی کشور جای گرفته است. وجود عناصر معماری اصیل ایرانی نظیر بادگیر، ارسی ها، قوس های ایرانی و … و نظم فضایی و پیچیدگی و در عین حال سنجیدگی قرارگیری فضاها در ساختمان و در کنار آنها بهره گیری از عناصر تزئینی معماری ایرانی و در نهایت آمنیختگی معماری با معماری نئوکلاسیک اروپایی از جمله ویژگی های مهم خانه کوچه هفت تن بازار تهران محسوب می شود.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فرخنده سه گلابی داشت 2 گلابی از آنها رو خورد
کتاب ریاضی دوم دبستان سال ۱۳۰۸ شمسی
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
آتشکده آمل که به اشتباه آرامگاه شمس آل رسول آمل شناخته میشود مربوط به دوره ساسانیان است این آتشکده در شهر آمل، محلهٔ پائین بازار، در شهر قدیمی مشهور به (عوام کوی) واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۰۶۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست در منطقه آمل قدیم که قسمت ساسانی آن به عوام کوی معروف بود در زمان ساسانیان به همراه بازار آمل قرار داشت، که در آن زمان بازار آمل و دژ ساسانی و آتشکده بنا شد و از آن زمان آتشکده و بازار باستانی آمل به جای ماند و دژ ساسانی بر اثر هجوم اعراب تازی در صدر اسلام به کلی خراب شد متاسفانه مرمت های اشتباه سبب تغییر شکل آتشکده بودن این بنا شده است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نوستالژی
لحظاتی از برنامه هوشیار و بیدار؛ سال ۶۶
مجموعه تلویزیونی هوشیار و بیدار یکی
از برنامههای بسیار موفق شبکه یک سیما
بود که در دهه ۶۰ با نویسندگی و کارگردانی
محمد اِوَزی و صادق عبداللهی و با اجرای
مهدی بهنام به مدت چهار سال هر جمعه
بعد از ظهر از تلویزیون پخش میشد.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
اولین جایگاه #سوخت تهران در تقاطع خیابان شاهرضا وخیابان وصال شیرازی - دهه چهل
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
روزی ناصرالدینشاه با امیرکبیر به مازندران می رفتند. شاه در نزدیکی مقصد سر از پنجره کالسکه بیرون کرد و دریا را دید. از کالسکهران پرسید، آن آب چیست؟
کالسکهران که چاپلوس محض بود، گفت: اعلیحضرت ، دریای مازندران است که خدمت شما مشرف شده است!!
ناصرالدینشاه سری از خوشحالی و تشکر همراه تبسم تکان داد. و امیرکبیر سری از ناراحتی.
ناصرالدینشاه علت را پرسید، امیرکبیر گفت: بدبخت شد ولایتی که والی و مسئول آن به جای شنیدن مشکلات و حرف انتقاد ، عاشق شنیدن این همه دروغ و چاپلوسی و تملق شد.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
خاطرات سال 1380 هاشمیرفسنجانی بیست و نهم تیر
🔹از استیضاح در اندونزی تااعتراضات محیط زیستی در آلمان
🔹هاشمی رفسنجانی روز بیست و نهم تیر به اخباری از آلمان، اندونزی و اسراییل اشاره کرده و از اتفاقات روز نوشته است.
🔹در بخشی از این روزنوشت آمده: «صبح با دکترها در بیمارستان [قلب] شهید رجایى تماس گرفتم؛ نتیجه سىتىاسکن آشیخ حسین [هاشمیان] را گفتند؛ امیدوارى هست، خطر هم دارد. وقت زیادى صرف اصلاح مصاحبه با آقاى صادقالحسینىکردم. چند بولتن از نظرات معاونت سیاسى مرکز تحقیقات استراتژیک [مجمع تشخیص مصلحت نظام] را خواندم.»
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh