بازار تبریز از بزرگترین و مهمترين بازارهای سرپوشیده ایران و آسیا بشمار میرود.
این بازار با مساحت یک کیلومتر مربع، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است كه در سال ۱۳۸۹ در یونسکو به ثبت رسید!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
سلطان العارفین بایزید بسطامی گفت:
هیچ کس بر من چنان غلبه نکرد که جوانی از بلخ مرا گفت: یا بایزید! حد زهد شما چیست؟
من گفتم: چون بیابیم بخوریم و چون نیابیم صبر کنیم
گفت: سگان بلخ همین صفت دارند
پس من گفتم حد زهد شما چیست؟
گفت: ما چون نیابیم صبر کنیم و چون بیابیم ایثار!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
میدونید که افلاطون قرنها پیش اومد گفت زمین از چهار عنصر آب، خاک، هوا و آتش تشکیل شده و گفت ریز سازندههای هر کدوم یک شکل دارند. مثلا خاک از مکعبها ساخته شده.
خب این نظریه بعد از ارائهی نظریه اتمی کاملا رد شد.
حالا یک گروه پژوهشگر از زمین شناس و فیزیکدان و... جمع شدن و با استفاده از دانستههای فعلی و شبیه سازی بررسی کردند که اگر انواع سنگها و کانیهای زمین رو نصف کنی و این کار رو ادامه بدی، میبینی از لحاظ آماری بیشترین ریز سازندهها و بلورهای رو سطح زمین(خاک) مکعبی هستند و افلاطون بیراه نگفته!
شما ببین بعد این همه سال نشستن حرفای افلاطون رو دوباره بررسی کردن
حالا شما به (بعضی)! اساتید دانشگاههای ایران بگو جمع بشید فلان نظریهی بوعلی سینا یا فلان سازهی شیخ بهایی رو بازنگری علمی کنید! باور کن تا یکسال مسخرهات میکنند!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
حاجی گیلانی خانم که قمه میبست!
زنان عصر قاجار، عمدتا در خانه محصور بودند و «ضعیفه» خطاب میشدند، اما گاه استثناهایی نیز دیده میشد. مونسالدوله، ندیمه مهدعلیا نوشته: «پیش از مشروطه، یک زن کلانتر به نام «حاجی گیلانی خانم» در تهران بود که خود را به جامه مردان میآراست.» او، سرداری ماهوت قرمز میپوشید، شلوار ماهوت آبی به پا میکرد، پوتین میپوشید، کلاه پوست تخممرغی به سر میگذاشت و یک قمه نیز زیر سرداری خود میبست. این زن از طرف نظمیه مأمور رسیدگی به کارهای زنانه و مجرمانِ زن بود!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
ارسال کالا از طریق پست در دوره هخامنشی بسیار مورد توجه قرار گرفت و برخی این دوره را آغازگر تاریخچه پست معرفی میکنند، دلیل این مدعا هم «چاپارخانه»هایی است که در فواصل نسبتا کوتاه در مسیر راهها قرار داشت تا نامهرسانها با تعویض اسبها، نامهها و اسناد را هرچه سریعتر به مقصد برسانند.
این شیوه پستی بر اساس فعالیت چاپارخانهها در تاریخ ایران تا دوره صفویان و افشاریان و زندیان و قاجار به همان شکل و البته با قوت و ضعف ادامه داشت تا اینکه در اوایل دوره قاجار، عباس میرزا ولیعهد، اصلاحاتی جدید انجام داد و چاپارخانهها منسوخ شدند.
تاریخ میگوید امیرکبیر، واحد چاپاری جدیدی بنا نهاد که مسئول نامهرسانی و انتقال فرمانهای حکومتی و تشکیلات آن شد و در حد یک «اداره» بود؛ تا اینکه ناصرالدین شاه دستور داد «وزارت» پست در ایران تشکیل شود.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
انسان هاى ضعيف انتقام ميگيرند،
انسان هاى قوى ميبخشند،
و انسان هاى باهوش ناديده ميگيرند...
👤 انيشتين
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
جالب است بدانيد كه مصر بيش از 120 سال يك ساتراپى(استان) ايران بوده است! در سال 525 پیش از میلاد مصر توسط کمبوجیه دوم، پسر کوروش تصرف شد و به يك ايالت از سرزمين هخامنشى درامد. از خدمات دولت هخامنشی در مصر میتوان به حفر کانال سوئز در زمان داریوش اشاره كرد که تحولی در دریانوردی باستان پدید آورد.
چند صد سال بعد یعنی در دوران سلطنت خسروپرویز ساسانی، در جریان جنگ های ایران و روم، مصر مجددا فتح شده و مدت ده سال جزء قلمرو ساسانیان به حساب می آمد.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سید و سالار شهیدان، امام حسین (ع) تسلیت باد
#استوری
#فرزند_ایران
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
زیورآلات ترکمن، حاکی از باور ها و اندیشه های این قوم و شرایط زیست محیطی و اجتماعی آنان است. زنان و دختران ترکمن از قدیم الایام از زیورهای ساخت زرگران محلی استفاده می کردند و امروزه نیز این زیورآلات بخشی از تزئینات لباس و پوشاک سنتی آنان را تشکیل می دهد و حتی افراد مسن تر بکار گیری از آنها را نشانه ای از اقتدار خانواده می دانند. زنان ترکمن علاوه بر سر بند و زیور های سر و پیشانی، گلو، گوش، گردن، سینه و پیش سینه، برخی دیگر از زیور ها را به قسمتی از لباس خود می دوزند.
🗞🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
حمام وکیل از بناهای دوران کریم خان زند است که در شیراز، جنب مسجد وکیل، (خیابان طالقانی) قرار گرفته است. حمام وکیل ۱۳۵۰ متر مساحت دارد.
این حمام که به عنوان حمام عمومی شهر شناخته میشد، دارای چهار قسمت مرتبط به یکدیگر است.
این بنا در تاریخ ۱۳۵۱ با شماره ۹۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
حمام وکیل از بناهای دوران کریم خان زند است که در شیراز، جنب مسجد وکیل، (خیابان طالقانی) قرار گرفته است. حمام وکیل ۱۳۵۰ متر مساحت دارد.
این حمام که به عنوان حمام عمومی شهر شناخته میشد، دارای چهار قسمت مرتبط به یکدیگر است.
این بنا در تاریخ ۱۳۵۱ با شماره ۹۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
شماها یادتون نمیاد ولی ما اگه این مقدار پول رو میبردیم مدرسه، ناظم میدید، دعوامون میشد که چرا این همه پول رو بردیم مدرسه؛ مسئولیت گم شدنش با کیه؟! بگو مادر پدرت بیان مدرسه
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
دوشنبه؛
۱۸ تیر ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛
۸ ژوئیه ۲۰۲۴ میلادی؛
۲ محرم ۱۴۴۶ هجری قمری
🔹ورود كاروان اباعبدالله الحسين (ع) و همراهانش به سرزمين كربلا - ۶۱ ق/ روز امر به معروف و نهی از منکر
🔹کشف توطئه کودتای آمریکایی در پایگاه هوایی شهید نوژه، کودتای نافرجام نقاب - ۱۳۵۹ ش
با دستگیری و کشتهشدن تعدادی از عوامل، این برنامهی طرحریزی شده برای بازگردانی شاپور بختیار به ایران و نابودی نظام نوپای جمهوری اسلامی، فاش و با شکست روبرو شد.فرماندهی کل کودتا بهدست سپهبد سعید مهدیون (فرماندهِ پیشین نیروی هوایی ایران) و رهبری قسمت نیروی هوایی این کودتا برعهدهٔ سرتیپ خلبان رئیس آکروجت شاهنشاهی آیت محققی بود. هدف نخست کودتا حملهٔ هوایی به منزل امام خمینی در تهران و شهادت او و سپس حمله به برج مراقبت فرودگاه مهرآباد و در ادامه، شکستهشدن دیوار صوتی توسط هواپیماهای در دستان کودتاگران ذکر میشود تا برتری نظامی آنها را به مردم نشان دهد. همچنین قرار بود ساختمان مجلس و مراکز رادیو و تلویزیون تسخیر و بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی بازداشت شوند.
🔹درگذشت مهدی آذریزدی، نویسنده معروف داستانهای کودک و نوجوان و نويسنده مجموعه کتاب قصههای خوب برای بچههای خوب - ۱۳۸۸ ش/ روز ادبیات کودکان و نوجوانان
🔹قتل امیر عبدالرزاق باشتینی پسر خواجه جلالالدین فضلالله باشتینی از اعیان ولایت بیهق، اولین حاکم سربداران و مؤسس دولت سربداران در قلعه حکومتی سبزوار به دست برادرش وجیهالدين مسعود - ۷۱۷ ش/ ۱۲ ذیالحجه ۷۳۸ ق/ ۱۳۳۸ م
🔹اعدام سيد علی محمد شيرازی معروف به باب، رهبر فرقه بابیه كه در زندان چهريق آذربايجان محبوس بود به تصميم ناصرالدين شاه قاجار و امیرکبیر - ۱۲۲۹ ش
🔹اسناد قرارداد مورخ ۲۷ ماه می ۱۸۹۳ میلادی روسيه و ايران، در اروپا ميان دو دولت مبادله شد و انتشار يافت! - ۱۲۷۲ ش
به موجب اين قرارداد، ناصرالدين شاه قاجار، منطقه مرزی فيروز را به تزار روسيه بخشيد. اين ناحیه اينک در جمهوری ترکمنستان واقع شده است.
🔹سركوب شدن امير مؤيد سواد كوهی که در مازندران دست به نافرمانی زده بود - ۱۳۰۰ ش
🔹زادروز آیتالله شهید فضلالله مهدیزادهٔ محلاتی، روحانی مطرح و شخصیت سیاسی، نماینده مردم محلات و دلیجان در دوره نخست مجلس شورای اسلامی و نماینده امام خمینی در سپاه پاسداران، ریاست و اولین دبیر جامعه روحانیت مبارز از ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۰ و نخستین سرپرست کاروان حجاج ایرانی در شهرستان محلات استان مرکزی - ۱۳۰۹ ش
🔹ثبت مسجد وكيل شيراز در فهرست آثار ملی ايران به شماره ۱۸۲ - ۱۳۱۱ ش
🔹زادروز استاد احمد پژمان موسیقی دان و آهنگساز مطرح در شهرستان لار استان فارس - ۱۳۱۴ ش
🔹زادروز رضا توکلی بازیگر و کارگردان مطرح سینما و تلویزیون در مشهد - ۱۳۳۹ ش
🔹تصویب لغو کنکور سراسری از سال ۱۳۵۰ توسط محمدرضا شاه پهلوی - ۱۳۴۹ ش
🔹زادروز زهرا (زر) امیرابراهیمی، بازیگر در تهران - ۱۳۶۰ ش
🔹تولد ترلان پروانه بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون در شیراز - ۱۳۷۷ ش
🔹آغاز وقایع معروف به وقایع ۱۸ تیر که در پی تحصن اعتراضآمیز دانشجویان کوی دانشگاه تهران در اعتراض به توقیف روزنامه سلام، با ورود نیروی انتظامی به این کوی، این تحصن به خشونت کشیده شد، کشته شدن عزتالله ابراهیمنژاد و ناپدید شدن فرشته علیزاده و سعید زینالی - ۱۳۷۸ ش
🔹درگذشت آیتالله مهدی حائری یزدی، فقیه و متکلم شیعه مطرح، نویسنده، استاد حوزه علمیه قم، دانشگاه تهران و دانشگاههای کانادا و آمریکا، نماینده آیتالله بروجردی در آمریکا و اولین سفیر ایران در آمریکا پس از انقلاب ۱۳۵۷ و عضو مکتب متاع، فرزند آیتالله عبدالکریم حائری یزدی، موسس حوزه علمیه قم و برادر مرتضی حائری یزدی فقیه نامدار - ۱۳۷۸ ش
🔹درگذشت کریم امامی، مترجم، فرهنگنویس، ویراستار، نویسنده، منتقد هنری، روزنامهنگار و کارشناس کتاب و نشر - ۱۳۸۴ ش
🔹درگذشت آیتالله علیپناه اصلانی اشتهاردی از مراجع عظام تقلید شیعه - ۱۳۸۷ ش
🔹تظاهرات در شهر تهران در سالروز حوادث کوی دانشگاه - ۱۳۸۸ ش
🔹درگذشت آیتالله محمد محمدی گیلانی (دعویسرایی) روحانی شیعه، ریاست دادگاه انقلاب در اوایل انقلاب اسلامی، حاکم شرع سابق و رئیس دادگاه های انقلاب اسلامی مرکز، رئیس سابق دیوان عالی کشور، عضو فقیه و دبیر سابق شورای نگهبان، نماینده امام خمینی و رئیس شورای نمايندگان ولی فقیه در دانشگاهها، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده ۴ دوره مجلس خبرگان رهبری، عضو شورای بازنگری قانون اساسی - ۱۳۹۳ ش
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
تبلیغ قدیمی «ایرانین اکسپرس»...
با جیب خالی به دور ایران و جهان سفر کنید.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
نمیشه دکمه ریست فکتوری رو زد و خونهها دوباره برگرده به این حالت؟
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
اشتباه فرشتگان
عارفی به اشتباه فرشتگان به جهنم فرستاده ميشود. پس از اندك زمانی داد شيطان در میآيد و رو به فرشتگان میكند و میگويد: جاسوس میفرستيد به جهنم!؟
از روزی كه اين آدم به جهنم آمده مداوم در حال گفتگو و بحث است و جهنميان را هدايت میكند و ...
حال سخن عارفی كه به جهنم رفته بود اين چنين است: چنان با درست کرداری زندگی كن كه حتی بنا به تصادف اگر به جهنم افتادی خود شيطان تو را به بهشت بازگرداند.
هزار و یک حکایت اخلاقی
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
هیچ فردی در پیِ
اصلاحِ خوی خویش نیست
هر که را دیدیم
در آرایش رویِ خودست...
( صائب تبریزی )
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی واقع در خرقان از توابع شاهرود
این عارف نام دار ایرانی در روز عاشورای سال ۴۲۵ هجری درگذشت.
وی در سلوک خویش از هر فرصتی برای از بین بردن هرنوع برتری انسانی بر انسان دیگر استفاده کردهاست و طریق وصول به خالق را خدمت به خلق معرفی کرده است.
او به انسانها خدمت میکند و غمخوار آدمیان است نه برای رسیدن به بهشت موعود و گریز از جهنم بلکه به خاطر نفس انسانیت، او که چنین صمیمانه میسراید:
آن دوست که دیدنش بیاراید چشم
بی دیدنش از گریه نیاساید چشم
مارا ز برای دیدنش باید چشم
گر دوست نبیند به چه کار آید چشم
هنگامیکه بخواهید وارد خانقاه شیخ شوید، نوشته ای بر سردرد خانقاه توجهتان را به خود جلب می کند:
هر که در این سرا درآید
نانش دهید و از ایمانش مپرسید
چه آنکس که به درگاه باریتعالی به جان ارزد
البته بر خوان بوالحسن به نان ارزد.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
پل شاپوری خرم آباد متعلق به دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی است. این پل به طور کاملا سنگی است و حتی یک عدد آجر و خشت هم در طاق ها استفاده نشده است. پل دارای آب شکن هایی در قسمت میانی است، علت این آب شکن ها در این قسمت به دلیل نوع بارش نزولات جوی در منطقه زاگرس و لرستان است که معمولا بارندگی فصلی و طغیان رودخانه ها در زمستان و بهار به اوج می رسد. بنابراین آب شکن هایی که از زمان ساسانیان برای این پل ساخته شده به این دلیل بوده که مقاومت بهتر و بیشتری در برابر حوادث ناشی از طغیان رودخانه ها داشته باشد!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
کاخ سفید یا قصر شاه با هفت هزار مترمربع بزرگترین کاخ مجموعه تاریخی سعدآباد تهران به شمار می آید. ساخت این بنای سلطنتی زیبا با بهرهگیری از تزئینات معماری فوقالعاده چشمگیر در سال ۱۳۱۸ خورشیدی آغاز و در سال ۱۳۲۰ به بهرهبرداری رسید . بعد از ترور ناموفق محمدرضاشاه پهلوی درسال ۱۳۲۷ کاخ سفید محل اقامت دائمی و دفتر کار شاه و ملکه و همچنین محل ملاقات رسمی با سیاستمداران و افسران ارتش شد . خانواده سلطنتی در اواسط دهه ۴۰ به بعد کاخ نیاوران را به عنوان اقامتگاه اصلی انتخاب کردند و کاخ سفید فقط اقامتگاه تابستانی و تشریفاتی شد.
بر طبق اسناد موجود سنگهای مرمر این کاخ از معادن سنگ مرمر تربتحیدریه استخراج شده و با نگاهی اجمالی در تمامی فضاهای این بنا میشود تلفیقی از هنر ایرانی اروپایی را مشاهده کرد. این کاخ زیبا هماکنون با نام کاخ موزه ملت برای عموم قابل بازدید است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
چون گفتنی باشد،
و همه عالم، از ریش من، در آویزد،
که مگر نگویم...،
اگر چه بعد از هزار سال باشد،
این سخن،
بدان کس برسد که
من خواسته باشم!
شمس تبریزی
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نویسندهای که رهبر انقلاب مدیون او بود!
🔹 به مناسبت سالروز وفات پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران، مهدی آذر یزدی
#فرزند_ایران
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نامدارترین نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در ایران
#فرزند_ایران
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
معلومات مظفرالدین شاه در ریاضیات
معلومات مظفرالدین شاه در ریاضیات از جمع و منهای ساده تجاوز نمیکرد و حتی به ضرب و جدول ضرب نرسیده بود و اعداد و اوزان را بخوبی تشخیص نمیداد و قادر به شمردن اعداد بزرگ نبود.
روزی شاه دستور داد هزار سکه طلا به احمد خان خواجه مادرش (شکوه السلطنه) به جهت خوشخدمتی ببخشند.
امینالسلطان صدراعظم به کارگزاران خزانه دستور داد صد سکه اشرفی را در بشقابی بگذارند و به منظر شاه برسانند و اگر شاه اجازه داد آن مبلغ اشرفی را به احمد خانِ خواجه تحویل دهند.
مظفرالدین شاه از دیدن صد سکه طلا در بشقاب عصبانی و متحیر شد و گفت: من دستور داده بودم هزار اشرفی به این خواجه بدهید چرا رفتهاید این همه اشرفی طلا آوردهاید! این تعداد بسیار زیاد است و لازم نیست به یک خواجه بیارزش حرمسرا داده شود!
سپس شاه یک مشت از اشرفیها را برداشت و به خواجه بخشید و امر کرد مابقی را به خزانه بازگرداندند و کسی جرات نکرد به شاه بگوید هزار سکه بسیار بیش از اینهاست!
مأخذ
خاطرات و خطرات، مهدیقلی هدایت. انتشارات زوار. تهران 1344
زنده یاد عبدالحسن نوایی در مقدمه کتاب مرآت الوقایع مظفری مینویسد: سفرنامههای مظفری از سفرنامههای ناصری چندان سستتر و بیمحتواتر نيست. اين پدر و پسر گويی تعمد يا تعهد داشتند كه يک كلمه حرف حسابی كه به درد اهل تاريخ بخورد و روشنگر مطالبی در سياست داخلی و خارجی باشد، ننويسند!
علیاصغر شمیم در کتاب ایران در دوره سلطنت قاجار در توصیف مظفرالدین شاه مینویسد: تاریخ او را فردی سادهلوح، سهل القبول، متلون المزاج، مسخره و مضحکهپسند میشناسد که از لحاظ فکر، کودکی سالخورده بیش نبود!
در دوره او امور سلطنت با میل عملهجات خلوت اداره میشد. خلوتیانِ پادشاه گویا از پستفطرتان و پست نژادان و بیتربیتترینها و بداخلاقان انتخاب میشدند! از این رو وضع دربار ملاعبه بود. پادشاه شخصاً دارای هیچ علمی نبود و از اطلاعات سیاسی و تاریخی و غیره که لازمه جهانداریست، بیبهره بود و از این رو، عاقبتاندیشی حتی برای خود و اخلاف (اولاد) خویش هم به خاطرش خطور نمیکرد تا چه رسد به آبادانی ملک و مملکت!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
یکی از دیدنیهای جذاب و زیبای جزیره هرمز دره سکوت است که بهدلیل وفور نمک در جزیره شکل گرفته است. صخرههایی از جنس بلورهای نمکی که به شکلهای مختلف تراش خوردهاند، در منطقهای بزرگ و پر از نمک قرار دارند
ترکیب این رنگ سفید و بلورهای نمکی در کنار خاک سرخ جزیره در این منطقه یک پدیده طبیعی زیبا را ایجاد کرده است. الهه نمک هرمز، کوهی از نمک است. در نگاه اول وقتی از دور آنرا میبینید، ابهت و زیبایی خاصی دارد. در پایین این کوه نمک رودخانه کوچکی جاری است که بهخاطر رنگ خاک جزیره به رنگ نارنجی در آمده است و زیبایی الهه نمک را بیشتر کرده است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
داستانی جالب و قابل تامل :
کلاس پنجم که بودم پسر درشت هیکلی ته کلاس ما مینشست، که برای من مظهر تمام چیزهای چندش آور بود، آن هم به ۳دلیل:
اول اینکه کچل بود!
دوم اینکه سیگار میکشید
وسوم اینکه در آن سن و سال زن داشت! که برای من از همه تهوع آور تر بود
سالها گذشت، یک روز با همسرم از خیابان میگذشتیم، به طور اتفاقی آن پسر قوی هیکل ته کلاس را دیدم...
در حالی که من زن داشتم!
سیگار میکشیدم!
و کچل شده بودم!
👤علی شریعتی
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
زنبوری موری را دید که به هزار حیله دانه به خانه میکشید و در آن رنج بسیار می دید و حرصی تمام میزد. او را گفت:
ای مور این چه رنج است که بر خود نهاده ای و این چه بار است که اختیار کرده ای؟ بیا تا مطعم و مشرب (آب و غذا) من ببین، که هر طعام که لذیذتر است تا من از آن نخورم به پادشاهان نرسد، آنجا که خواهم نشینم و آنجا که خواهم خورم.
این بگفت و به سوی دکان قصابی پر زد و بر روی پاره ای گوشت نشست. قصاب کارد در دست داشت و بزد و زنبور را به دو پاره کرد و بر زمین افتاد.
مور بیامد و پای او بگرفت و بکشید.
زنبور گفت: مرا به کجا میبری؟
مور گفت: هر که به حرص به جائی نشیند که خود خواهد، به جاییش کشند که نخواهد.
و اگر عاقل یک نظر در این سخن تامل کند، از موعظه واعظان بی نیاز گردد...
«جوامع الحکایات سدید الدین محمد عوفی»
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فکر میکنید این خانم داره چیکار میکنه؟🥸
قبلنا که آلارم نبود یه سری خانم و آقا وظیفه داشتن با فوت کردن سنگ به سمت پنجرههای مردم، اونا رو بیدار کنن
توی ایران هم با بوق و اینا همین کار رو میکردن. مخصوصا حموم عمومیها توسعه دهنده این کسب و کار بودن :)
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
بسیارند کسانی که گمان میکنند
در حال اندیشیدن هستند ،
حال آن که تنها کاری که میکنند
دادن سر و شکل تازه به تعصباتشان است!
ویلیام جیمز
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
سد طالقان از بزرگترین سدهای کشور است که روی رودخانه شاهرود ساخته شده است. رودی که از کوه های استان مازندران سرچشمه می گیرد و در طول مسیر خود به دره زیبای طالقان می رسد.
در راه رسیدن به دریاچه سد طالقان از باغ های زیبای زیاران می گذرید. ۳۰ کیلومتر بعد از آن دره ها و چمنزارهای زیبا قرار دارند.
مسیر رفتن به آن نیز از تهران، از اتوبان تهران کرج به سمت قزوین رفته ۴ کیلومتر بعد از آبیک، به جاده طالقان می رسیم (سمت راست به سمت شمال) پس از رد شدن از زیاران و طی مسافت ۲۸ کیلومتر، برفراز گردنه ابراهیم آباد، وارد دره طالقان شده و پس از پایین آمدن از گردنه سد طالقان مشخص خواهد شد.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh