چند نکته رو میخوایم با هم بررسی کنیم و چند سوال میخوام مطرح کنیم و به اونها فکر کنیم و در نهایت میخوایم ببینیم میتونیم به نتیجه برسیم یا نه؛ قطعاً شما تحلیلهای مختلفی رو خوندید و یا شنیدید که چرا رهبری با تصمیم سران قوا در خصوص افزایش قیمت بنزین موافقت کردن؛ قطعاً شما این روزها به این سوال فکر کردید و باهاش درگیر بودید.
🌐 http://iran-onlin.ir
🆔 https://t.me/iran_onlin_ir
🆔 @iran_onlin
میخوام به شیوه دیگه ای به این سوال بپردازیم و با هم تلاش کنیم که به پاسخ این سوال برسیم. در مرحله اول نتیجه دوتا نظرسنجی رو خدمتتون عرض می کنم؛ نتیجه 2 تا نظرسنجی رو دیدم که در شبکه های اجتماعی در حال دست به دست شدن هست و نمیدونم که این نظرات قابل اعتنا هست یا نه ولی وقتی به اطرافیانم نگاه می کنم میبینم که میشه این نظرسنجی ها رو نزدیک به واقعیت دونست؛ یکی از نظرسنجی ها میگه که تقریباً 100درصد افکار عمومی جامعه ایران بر این باور بودند که رهبر با دستور آقای روحانی در خصوص افزایش قیمت بنزین میخواد مخالفت کنه.
🌐 http://iran-onlin.ir
🆔 https://t.me/iran_onlin_ir
🆔 @iran_onlin
یعنی روز شنبه صبح که خبرگزاری ها اعلام کردند که رهبری میخوان در خصوص افزایش قیمت بنزین اعلام نظر کنن، تقریباً همه در افکار عمومی فکر می کردند که الان رهبری صحبت هایی رو انجام میده و اعلام می کنه این گرانی بنزین با توجه به شرایط منطقه و شرایط اقتصادی مردم، به نفع مردم و به نفع کشور ما نیست پس من با این نظر مخالفم، و تقریباً همه جامعه این فکر رو می کردند. با توجه به اینکه آقای روحانی در شب میلاد پیامبر(ص) به طور ناگهانی اینکار رو انجام داد، همه ما به طور ناخواسته و در ضمیر ناخودآگاهمون فکر می کردیم که رهبر میخواد در این خصوص صحبت کنه، این رو در نظر داشته باشید. از طرف دیگه نظرسنجی دیگه ای هم منتشر شده که تقریباً با چیزی که در واقعیت هست انطباق داره و میگه که تقریباً حدود 80درصد مردم ایران نتونستن افزایش قیمت بنزین رو بپذیرن و نتونستن با این مسئله کنار بیان.
🌐 http://iran-onlin.ir
🆔 https://t.me/iran_onlin_ir
🆔 @iran_onlin
یک چیز فراتری وجود داره که باعث شده تا رهبری به این نتیجه برسه که در حال حاضر باید با این تصمیم برای تامین منافع یک ملت موافقت بکنه، ممکنه برای بعضی دوستان این سوال پیش بیاد که اگر بخواید با این نگاه به این قضیه نگاه کنید که رهبری میخواد با یک هدف بزرگتر با این تصمیم موافقت کرده، پس میشه اینطور گفت که روحانی هم برای یک تصمیم بزرگتر گرونی بنزین رو در دستور کار قرار داده که باید بگم اتفاقاً این هم درست هست که روحانی هم برای یک هدف بزرگتر احتمالاً اینکار رو کرده و بهش اشاره می کنم که چرا همچین حرفی میخوام بزنم و اینکه اون هدف بزرگتر آقای روحانی از گرونی بنزین مثبت بوده یا منفی.
🌐 http://iran-onlin.ir
🆔 https://t.me/iran_onlin_ir
🆔 @iran_onlin
بررسی می کنیم که اون جلسه سران قوا که آقای روحانی میگه توی اون جلسه با افزایش قیمت بنزین موافقت شده کی بوده و آیا این جلسه 3 روز قبل از گرونی بنزین بوده که اگر اینطور بوده پس میتونیم بگیم که این جلسه برگزار شده و آقای روحانی هم مصوبات اون جلسه رو اجرایی کرده و آیا 1هفته و یا 10 روز قبل از این اتفاق بوده که باید در پاسخ بگیم خیر، اواخر شهریور ماه جلسه ای برگزار شده که توی اون جلسه آقای روحانی گفته که ما میخوایم بحث افزایش قیمت بنزین رو در دستور کار قرار بدیم و سران قوا هم گفتن که ما با کلیت بحث موافقیم ولی جزئیاتش رو شما برید توی دولت روش بحث بکنید. کسی نگفته که آقای روحانی یک شبه بیا به مردم اعلام کن که میخوام قیمت بنزین رو اضافه کن، بلکه گفتن که برید روش بحث بکنید. قطعاً لازمه افزایش قیمت بنزین اقناع افکار عمومی هست نه اینکه شما یک شبه مردم رو با این قضیه روبرو کنید.
🌐 http://iran-onlin.ir
🆔 https://t.me/iran_onlin_ir
🆔 @iran_onlin
اما بعد از جلسه شهریور ماه که آقای روحانی این بحث رو با سران قوا مطرح می کنه، یک اتفاق دیگه هم رخ میده که امیدوارم رسانه ها به اینها بپردازن و برای افکار عمومی اونها رو بازگو بکنن. آقای روحانی این رو با رهبری هم درمیان میزاره و ایشون هم اعلام می کنن که قبل از اجرای این طرح اول افکار عمومی باید اقناع بشه؛ که برای اینکار در نظر بگیرید شما رئیس دولتی هستید که هیچ رسانه و روزنامه ای ندارید که آقای روحانی همه اینها رو داره، ساده ترین راهکار اقناع افکار عمومی این هست که قبل از اینکه بنزین رو گرون بکنی، توی تلویزیون یه مصاحبه پخش زنده با مردم انجام بدی و اعلام کنی که مردم ایران من به عنوان رئیس جمهور به این جمع بندی رسیدم که باید به این دلایل قیمت بنزین افزایش پیدا بکنه و از ساده ترین دلایل هم باید باهاشون صحبت کنی و مثلاً اعلام کنی که قیمت آب معدنی از قیمت بنزین توی کشور ما گرونتر هست پس باید قیمت بنزین افزایش پیدا کنه. حداقل کاری که آقای روحانی میتونست انجام بده این بود که چند روز قبل از این قضیه مردم رو اقناع کنه که این رو رهبری بعد از جلسه شهریور ماه به آقای روحانی گفته بود.
🌐 http://iran-onlin.ir
🆔 https://t.me/iran_onlin_ir
🆔 @iran_onlin
آقای توکلی میگه که توی جلسه 24 آبان رهبری مجدداً این رو به آقای روحانی میگن که شما باید اول پرداختی ها رو انجام میدادی. رهبری برای یک هدف والاتر به این جمع بندی رسید که اگر میخواد امنیت مردم این کشور تامین بشه، و اگر میخواد اقتصاد این کشور سرپا بمونه، باید به این تصمیم که به طور ناگهانی در شب میلاد پیامبر(ص) اعلام شده موافقت بکنه برای یک هدف والاتر که به زودی بهش اشاره خواهیم کرد که چه داستانها و برنامه هایی در پیش بود و چه چیزی بوده که رهبری مجبور شده این تصمیم رو بگیره. فکر می کنم که باید با قاطعیت بگم که آقای روحانی هم برای یک هدف والاتری اینکار رو کرده که البته این باید مورد بررسی قرار بگیره که هدف والاتر آقای روحانی هدف مثبتی بوده یا منفی و آیا اینکه یک شبه به این جمع بندی رسیده که اینکار رو انجام بدن؛ این بی تدبیری بوده یا یک موضوعی هست که قابل تامل هست؟
🌐 http://iran-onlin.ir
🆔 https://t.me/iran_onlin_ir
🆔 @iran_onlin
May 11
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
دوستان این شب نامه دیشب بوده که در قالب ویدئو بود ، الان باز در قالب صوت بازنشر کردم
هدایت شده از ایران آنلاین ✌️
audio_2019-11-19_22-44-50.ogg
1.63M
شب نامه / تقریبا 100 درصدِ افکارِ عمومی فکر می کردند رهبری با افزایش قیمتِ بنزین مخالفت خواهد کرد ، کدام واقعه ی مهم باعث شد که رهبری به این جمع بندی برسد که (برای تامینِ امنیتِ ملتِ ایران ) با این تصمیم همراهی کند ؟ / در جلسه ی شهریور ماه چه گذشت ؟ / پشتِ پرده ی تصمیم ناگهانی روحانی مبنی بر اعلام افزایش قیمت بنزین چه بود ؟ / کدام دستورات از سوی رهبری صادر شد که مورد توجه "حسن روحانی" قرار نگرفت ؟ / چرا تصمیم رهبری در خصوص حمایت از تصمیم سرانِ قوا ، هوشمندانه ، عقلانی و عالمانه بود ؟ / آقای تحلیلگر
https://eitaa.com/iran_onlin
.
.
.
.
.
http://iran-onlin.ir
.
✓
.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
به نام خداوند توبه پذیر
در حوادث رخ داده در شهرهای مختلف کشور در روزهای گذشته چه افرادی حضور داشتند؟ اعتراضات اخیر چند لایه بود؟ آیا در خصوص تصمیم رئیس جمهور در خصوص افزایش قیمت بنزین، صرفاً با یک بی تدبیری روبرو بودیم؟
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
موضوعی که در خصوصش در روزهای قبل صحبت کردیم، گرانی بنزین هست و به این موضوع اشاره کردیم که مردم توسط آقای روحانی در شب میلاد پیامبر(ص) غافلگیر شدن و متوجه شدن که قرار هست قیمت بنزین در کشور اونها افزایش پیدا بکنه. در این خصوص هم بحث کردیم که مردم انتظار داشتند که بقیه مسئولان بیان با این تصمیم آقای روحانی و سران قوا مخالفت بکنن اما مواجه شدن با حمایت رهبری از تصمیم قانونی که سران قوا گرفتن و همین باعث شد که افکار عمومی ابهاماتی رو در خودش داشته باشه و اشاره کردیم به اینکه برای جلوگیری از کدام اتفاق که قراره در آینده ای نزدیک در کشور ما رخ بده رهبری از این موضوع حمایت کرد.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
اما موضوعی که میخوایم الان بهش اشاره بکنیم در خصوص جمعیتی هست که در نقاط مختلف ایران کف خیابونها اومدن و در روز شنبه و یکشنبه، اعتراضها، اغتشاشات و آشوب هایی رو در دستور کار قرار دادند و میخوایم فارغ از همه بحث ها به این بپردازیم که این جمعیت کیا هستن و ترکیب اونها به چه شکل هست و ما شاهد چه جمعیتی در کف خیابونهای کشورمون در روزهای گذشته بودیم.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
معترضینی که در روزهای گذشته در بخش های مختلف کشور کف خیابونها دیدیم شامل دو بخش هستن، یک بخش اکثریت که مردم عادی بودن و یک بخش اقلیت که من در مورد اونها از واژه هسته خشونت استفاده میکنم و توضیح میدیم که این هسته خشونت چطور سازماندهی شده و به چه شکلی کار می کرده، اما قبلش توضیح بدیم که ترکیب مردم به چه شکلی بوده.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
مردمی که در این اعتراضها حضور پیدا کردن رو میشه 3 بخش در نظر گرفت که بخش اول افرادی هستند که صرفاً نظاره گر و معترض بودن مثل من و شما که ممکن هست به افزایش ناگهانی قیمت بنزین و غافلگیری که از سوی آقای روحانی پیش اومده ناراحت باشیم، بخش دوم مردم افرادی بودند که نظاره گر و کنجکاو بودند، اینها کسانی هستند که برای نظاره اون چیزی که داره رخ میده اومده بودن و بخش سوم مردم هم افرادی هستند که نظاره گر و تاثیرپذیر بودن؛ کسانی که با اعتراض هایی به خیابون اومدن ولی در مواقعی تحت تاثیر هسته خشونت اقداماتی رو انجام دادن. اما هسته خشونت رو بررسی بکنیم و ببینیم که این هسته خشونت شامل چه افرادی بوده و به چه شکل سازماندهی شدن و چه کارهایی رو در دستور کار قرار دادن.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
اون چیزی که من میخام بهش اشاره کنم فراتر از این تحلیلهایی هست که از نگاه امنیتی توسط برخی رسانه ها اشاره شده و میخام اون چیزی که در ویدئوهای منتشر شده توسط رسانه های معاند دیدم و اون چیزی که در شبکه های اجتماعی دیدم رو برای شما دوستان مورد بررسی قرار بدم و اتفاقاً میخام استناد بکنم به حرفهایی که در رسانه های به نقل از برخی مقامات امنیتی گفته شده. بر اساس اون چیزی که در اعتراضات دیدیم و بر اساس اون چیزی که رسانه ها مورد اشاره قرار دادن، این هسته خشونتی که در اعتراضات اخیر شاهدش بودیم شامل دو بخش میشه که بخش اول هسته خشونت سازماندهی شده است و بخش دوم هسته خشونت هیجانی هست که شامل جوانهایی که در این اعتراضات حضور پیدا کردن و تحت تاثیر اقداماتی که هسته خشونت سازماندهی شده انجام دادن، اینها هم اقداماتی رو انجام دادن.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
اما ترکیب این هسته خشونت به چه شکلی هست، ما یک هسته خشونت لایه لایه رو در این اعتراضات شاهد بودیم، لایه هایی که بخشی از اونها به لایه تخریب معروف هستن و مسئولیت اونها تخریب بوده، لایه دوم مامور ایجاد رعب و وحشت بودن و ماموریت اونها صرفاً ایجاد رعب و وحشت بوده و ممکن هست که شما بگید مگر ممکنه که یک عده کف خیابونها منفعتشون در این بوده که رعب و وحشت ایجاد بکنن که باید بگم بله دیروز ایران آنارشیسم ها، علی عبدالرضایی یک فایل صوتی در یوتیوب منتشر کردن و اشاره کردن به اینکه از هواداران خودش خواسته که به هر شکلی که میتونن به مردم حمله بکنن. بله منفعت بعضی ها در ایجاد رعب و وحشت هست و در این خصوص توضیح خواهیم داد که چرا بعضیها از اینکه اعتراضات مردم رو به رعب و وحشت بکشن سود میبرن.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
اما لایه بعدی که در این اعتراضات در بین هسته خشونت شاهدش بودیم، لایه ای هست که وظیفش ایجاد حائل برای فراری دادن اون بخش از هسته خشونت که سازماندهی شده هست بوده. در واقع در کنار مردم عادی و هسته خشونت هیجانی که کف خیابونها اومدن و اعتراض کردن، ما شاهد یک هسته خشونت سازماندهی شده بودیم که سه لایه داشته و در قالب سه لایه در اعتراضات اخیر نقش ایفا کرده، اما این هسته خشونت به چه شکل عمل می کرده، بررسی فیلم هایی که از این اعتراضات منتشر شده و بررسی اظهارنظرهای مقامات امنیتی و اظهار نظرهایی که به نقل از این مقامات در رسانه ها منتشر شده، نشون میده که ما با گروه های 5 تا 7 نفره ای روبرو هستیم که در بین معترضین حضور پیدا کردن. اینها از نارنجک های دست ساز تا ژل های آتشزا و همچنین ابزارهایی برای شکستن قفل ها به همراه داشتن.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
در کنار اینها یک لایه دومی حضور داشته که این لایه رو موتور سوارهایی تشکیل میدادن که با سلاحهای گرم در اعتراضات حضور پیدا کردن، در کنار این دو لایه یک لایه دیگه ای هم حضور داشتن که اینها رو بیشتر بانوان تشکیل میدادن و وظیفه تحریک کردن جمعیت حاضر در اعتراضات رو برعهده داشتن. فیلم ها و تصاویری که از لیدرهای این اعتراضات منتشر شده نشون میده که لباسهای هماهنگی داشتن و هماهنگی های خاصی رو در این اعتراضات به خوبی انجام میدادن. اما نکته ای که در خصوص این اعتراضات وجود داره و اون هم این هست که اعتراضات اخیر برخلاف اعتراضات سال 96 و اعتراضات قبلی که فضای اون به سمت حمله به مساجد و پایگاه ها میرفته، یک تفاوت ویژه داره که در کنار هدایت اعتراضات به سمت پایگاه هایی از این دست، یک اتفاق عجیب و غریب افتاده و اون هم این هست که وقتی آمارها رو بررسی می کنید میبینید که به طور ویژه ای حمله به خدمات دهنده ها در دستور کار قرار گرفته.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
حمله به خدمات دهنده ها یعنی چی؟ شما با یک جمعیتی روبرو هستید که بعضی از اونها اعتراض دارند و طبیعی هم هست ولی در این جمعیت یک هسته خشونت سازماندهی شده وجود داره که میخاد جمعیت رو به سمت جاهایی هدایت کنه و اونها رو تحریک می کنه تا جاهایی رو مورد تخریب قرار بدن و مورد حمله قرار بدن که اونها خدمات دهنده هستن مثل بانک ها. با عملکرد بانک ها هیچکاری نداریم و میخایم به این اشاره کنیم که اگر یک بانکی در یک منطقه از کار بیفته، طبیعتاً یک تا دو ماه طول می کشه تا اون بانک دوباره سرپا بشه و بتونه به مردم اون منطقه خدمت رسانی بکنه و در کنار اون حمله به پست های برق و یا چیزهایی از این دست که ثابت می کنه یک هسته خشونت در این جمعیت وجود داره که داره تلاش می کنه تا با حمله به خدمات دهنده ها، حکومت رو از خدمت رسانی به مردم دور بکنه و فضای کشور رو به این سمت ببره که کشور فلج بشه و کسی نباشه که بخاد به مردم خدمت رسانی بکنه و این نارضایتی در سطح کشور، نارضایتی حداکثری بشه.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
من سعی کردم تا اینجا ترکیبی از جمعیت معترضین رو به شما ارائه بدم بدون اینکه اشاره بکنم که آیا روند حرکتی اونها درست بوده یا غلط؛ اینجا میخام صرفاً چند سوال رو مطرح بکنم و به چند نکته اشاره بکنم. اگر مخاطب ایران آنلاین بوده باشید، میدونید که ما در طول ماه های گذشته اشاره کردیم به اینکه در منطقه ما اعتراضهایی افتاده، در هنگ کنگ هم اعتراضاتی رخ داده و سوال اصلی الان برای اندیشکده های آمریکایی این هست که اگر بخایم یک اعتراض مشابه در ایران به وجود بیاریم، چیکار باید بکنیم که در صورت قطعی اینترنت، معترضین بتونن همدیگه رو کف خیابون ها پیدا بکنن و سازماندهی بکنن. اشاره کردیم به اینکه این احتمال وجود داره که به زودی در کشور ما هم یک اعتراض مشابهی رخ بده و کشور ما هم دچار بحران بشه. در هفته های گذشته هم بعضی از مسئولین اشاره کردن که این احتمال هست که در هفته های آینده مشابه آن چیزی که در عراق و لبنان اتفاق افتاده، در کشور ما هم رخ بده.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
سوالی که میخام اینجا مطرح کنم این هست که آیا دستوری که آقای روحانی در خصوص افزایش بنزین گرفته یک بی تدبیری بوده و یا یک مهندسی سیاسی داره اتفاق میفته؛ واقعیت های موجود نشون میده که مسئولین اجرایی کشور در روز پنجشنبه تازه متوجه شدن که آقای روحانی میخاد ساعت 12 امشب این دستورش رو عملیاتی بکنه. این موضوع مورد بررسی قرار بگیره که با توجه به حساسیتی که وضعیت منطقه ما داره، با توجه به اوضاعی که در منطقه ما حاکم هست، چرا آقای روحانی به این جمع بندی رسیده که در این بازه زمانی این تصمیم رو عملیاتی بکنه، آیا این صرفاً یک تصمیم غیرمدبرانه بوده یا ما با چیزی فراتر از یک بی تدبیری طرف هستیم؟
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
طبیعتاً هر کسی میدونه در شرایط فعلی در حالی که لبنان و عراق ناآرام هست، در ایران شما بخاید به طور ناگهانی در شب میلاد پیامبر(ص) به مردم اعلام بکنی که از فردا قراره قیمت بنزین 3هزار تومن بشه، خوب مردم طبیعتاً نمیتونن این پیام رو بپذیرن و این شوک دادن به طور ناگهانی با اون سناریویی که در منطقه برای سه کشور در نظر گرفته شده مرتبت هست و یا ما صرفاً داریم یک بی تدبیری رو میبینیم؟ ممکن هست اینجا شما این موضوع رو مورد اشاره قرار بدید که خوب اگر همه اینها یک بی تدبیری قابل تامل بوده، چرا رهبری با این بی تدبیری همراهی کرده که در شبهای قبلی این رو توضیح دادیم و اتفاقا پرداختیم به اینکه برای جلوگیری از یک اتفاقی که ممکن هست در هفته های آینده در پیش باشد رهبری این کار رو کرده و صریحتر در این خصوص خواهیم گفت، کمی صبور باشید.
.
🆔 @iran_onlin
هدایت شده از سیدرضا حقیقت
صریحتر به این موضوع اشاره می کنیم که ماجرا چی بوده و برای جلوگیری از چه فتنه ای رهبری این رو پذیرفت که این دستور رو مورد حمایت قرار بده. نکته ای که میخام باز هم بهش اشاره بکنم این هست که این موضوع باید از دولت آقای روحانی و شخص آقای روحانی پرسیده بشه و به طور صریح به این ماجرا پاسخ داده بشه تا ببینیم کدام تدبیر ایشون رو به این جمع بندی رسوند که به طور ناگهانی مردم رو در جریان این قرار بدن که با بنزین 3هزار تومانی قرار هست از فردا صبح که از خواب بیدار میشن روبرو بشن.
.
🆔 @iran_onlin