⛔پارکینگ فرسوده ها؟
❌خیلی بد است که دانشگاه ، پارکینگ ناکارآمدها باشد. برداشت من از این توئیت : بعد از این دوره هشت ساله ی خسارت بار ، میروم تا از روی خودم و حسن روحانی و امثالِ خودمان نمونه های جوان تری را کپی پیست کنیم...
جناب آشنا ! جای امثال تو باید اوین باشد نه دانشگاه .../ آقای تحلیلگر
@iran_onlin_ir
♨️5 نشانه افول امپراتوری آمریکا در قرن 21
⭕️به نقل از اسپوتنیک، «مارک کاتز» ستون نویس نشریه نشنال اینترست در گزارش خود نشانههایی را ذکر کرده است که نشان میدهد هژمونی آمریکا در جهان رو به افول است.
💢به نوشته کاتز، در عصر کنونی سیستم دوقطبی روابط بین الملل در جهان، دو قدرت بزرگ اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده با یکدیگر رقابت کردند، اما در نهایت با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و بلوک کشورهای سوسیالیستی، به نظر میرسید که ایالات متحده تنها قدرت غالب بر روی زمین شده است، اما چالشهای آغاز قرن 21 این نظریه را زیر سوال برد؛
❌به نظر وی، وقایع زیر گواهی بر پایان هژمونی واشنگتن است:
♦️1- آمریکا نتوانسته است در عملیات نظامی گسترده و طولانی مدت در افغانستان و عراق به برتری دست پیدا کند.
♦️2- ایالات متحده در وقایع سال 2008 در گرجستان و 2014 در اوکراین، به روسیه پاسخ ضعیفی داد.
♦️3- واشنگتن در حل منازعات در خاورمیانه - در سوریه و یمن و همچنین در لیبی- ابتکار عمل را به مسکو، تهران و آنکارا واگذار کرد.
♦️4- ایالات متحده نتوانسته است مانع از تقویت قدرت چین، تسلط بر دریاهای شرقی چین و جنوب چین و افزایش نفوذ خود از طریق ابتکار اقتصادی پروژه یک کمربند- یک جاده شود.
♦️5- آمریکا بدون موفقیت سعی کرد به مخالفان خود نزدیک شود و (دونالد ترامپ) میخواست این کار را با کره شمالی و حتی با ایران انجام دهد. علاوه بر این، واشنگتن نتوانست متحدان خود را از همکاری با رقبای خود منصرف کند.
🔴کاتز همچنین خاطرنشان کرد که خروج ارتش آمریکا از افغانستان و برنامه ریزی خروج از عراق در اواخر سال 2021 آخرین نشانههایی است که از پایان جهان تک قطبی به رهبری ایالات متحده (در صورت وجود آن) حکایت میکند.
❗️نویسنده میافزاید: «درباره نظم جهانی در آینده، اجماعی بین متخصصان وجود ندارد. برخی معتقدند که چین ممکن است قدرت غالب بعدی شود، برخی دیگر متقاعد شده اند که جهان بار دیگر دو قطبی خواهد شد - با مراکزی در پکن و واشنگتن. با این حال، در این سیستم ممکن است نیروی سومی وجود داشته باشد که بتواند بین جمهوری خلق چین و ایالات متحده و روسیه تعادل برقرار کند».
@iran_onlin_ir
41.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از لامبورگینی ساخت ایران تا بوگاتی وطن / انقلاب در صنعت خودرو میتواند محقق شود؟
خودتحقیری به حدی اذهان بخشی از جامعه ایران را در نوردیده که بخشی از جامعه باورش نمی شود که خودرو ساخت وطن میتواند از پراید فراتر باشد . اتفاقا لگن سازها هم همین روند را دوست دارند . در این برنامه به چند نکته در همین خصوص اشاره شده است...
👇 آدرس ما در پیام رسان های مختلف. لطفا با دنبال کردن صفحات و معرفی ما ، به دیدن شدن ما کمک کرده و ما را در مسیری که انتخاب کرده ایم یاری کنید
👇گفت و گو با تحلیلگر / اینستا:
https://www.instagram.com/mr_tahlilgar
👇 کانال ما در تلگرام:
https://t.me/mrtahlilgar
👇کانال ما در یوتیوب:
https://www.youtube.com/c/mrtahlilgar1
👇در توئیتر:
https://twitter.com/mr_tahlilgar_
👇در ایتا :
https://eitaa.com/mrtahlilgar1
👇در آپارات:
https://www.aparat.com/mrtahlilgar
Channel.5.19.mp3
12.41M
از لامبورگینی ساخت ایران تا بوگاتی وطن / انقلاب در صنعت خودرو میتواند محقق شود؟
خودتحقیری به حدی اذهان بخشی از جامعه ایران را در نوردیده که بخشی از جامعه باورش نمی شود که خودرو ساخت وطن میتواند از پراید فراتر باشد . اتفاقا لگن سازها هم همین روند را دوست دارند . در این برنامه به چند نکته در همین خصوص اشاره شده است...
👇 آدرس ما در پیام رسان های مختلف. لطفا با دنبال کردن صفحات و معرفی ما ، به دیدن شدن ما کمک کرده و ما را در مسیری که انتخاب کرده ایم یاری کنید
👇گفت و گو با تحلیلگر / اینستا:
https://www.instagram.com/mr_tahlilgar
👇 کانال ما در تلگرام:
https://t.me/mrtahlilgar
👇کانال ما در یوتیوب:
https://www.youtube.com/c/mrtahlilgar1
👇در توئیتر:
https://twitter.com/mr_tahlilgar_
👇در ایتا :
https://eitaa.com/mrtahlilgar1
👇در آپارات:
https://www.aparat.com/mrtahlilgar
♨️سقوط پهپاد«آر کیو-4 گلوبال هاوک» نیروی هوایی آمریکا
💢 رسانههای آمریکا از سقوط یک فروند پهپاد «آر کیو-4 گلوبال هاوک» نیروی هوایی آمریکا نزدیک «نورث داکوتا» خبر دادند.
⭕️یک فروند پهپاد «آرکیو-4 گلوبال هاوک» نیروی هوایی آمریکا نزدیک نورث داکوتای آمریکا به دلایل نامشخص سقوط کرد.
🔴به گزارش وبگاه «ایر فورس تایمز» این پهپاد پیشرفته حین بازگشت به پایگاه هوایی «گراند فورکس» نزدیک منطقه «گیلی» در نورث داکوتا سقوط کرد. مقامهای نیروی هوایی آمریکا تایید کردند که پهپاد «آرکیو بلاک-40 گلوبال هاوک» سقوط کرد و البته این سانحه جراحاتی برای افراد در محل این حادثه در برنداشت.
♦️به دنبال وقوع این حادثه تیمهای آتشنشانی برای خاموش کردن حریق ناشی از این سانحه عازم منطقه شده و نیروهای امنیتی مردم را از محل حادثه دور ساختند.
❌نیروی هویی آمریکا اعلام کرده که هنوز علت این حادثه مشخص نشده و بازیافتن اطلاعات پروازی این پهپاد احتمالا هفتهها طول میکشد.
❗️آرکیو-4 گلوبال هاوک ساخت شرکت نورثروپ گرومن است که توسط نیروی هوایی ایالات متحده و نیروی دریایی ایالات متحده به عنوان یک هواپیمای شناسایی به کار برده میشود. این پهپاد به نام گلوبال هاوک نیز شناخته میشود. این پهپاد توسط نیروی دریایی آمریکا به «امکیو-4سی تریتون »برای استفاده گشت و جمعآوری اطلاعات دریایی ارتقا یافتهاست.
♨️در روزهای گذشته نیز رسانههای آمریکایی تصاویر و فیلمهایی از سقوط یک هواگرد در شهر «ویکتوریا» منتشر کردند؛ سقوطی که جان چند نفر را گرفته است.
🔷هواگرد مدل «مونی ام 20» که یک هواگرد تک موتوره است در ویکتوریا دچار سانحه شد و روی یک خانه مسکونی خالی از سکنه سقوط کرد. طبق گزارشها، سقوط این هواگرد باعث کشته شدن «چند نفر» در شهر ویکتوریای ایالت مینهسوتا شد. مقامهای آمریکایی به تعداد دقیق کشتههای سقوط هواگرد و تعداد سرنشینان آن اشاره نکردند.
🔹گفته میشود که این هواگرد از مبدا فرودگاه «الکساندریا» به مقصد فرودگاه «ادن پریری» در حرکت بود که به دلایلی که هنوز مشخص نیست، در ویکتوریا دچار سانحه شد.
🔹اداره هوانوردی فدرال» آمریکا به سقوط هواگرد در ایالت مینهسوتا واکنش نشان داد و ازآغاز تحقیقات در این باره خبر داد.
🔹تصاویر و فیلمهایی که از لحظه سقوط منتشر شده، نشان میدهد این هواگرد با سرعت بالا به زمین برخورد کرده و منفجر میشود.
@iran_onlin_ir
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
بیایید یک لحظه تصور کنیم که یک ایرانیِ اسلام ستیز هستیم.
آیا کاراکتری به نام حسین بن علی(ع) منبعِ تولید قدرت برای ایرانیان در طول سالهای اخیر نبوده است؟
چنین کاراکتری با چنین ویژگی هایی را نمی توان ایرانی تر از هر ایرانی دانست؟
اگر منصفانه نگاه کنیم پاسخ صد در صد مثبت است.
#آقای_تحلیلگر
@mrtahlilgar1
💢کرونا در اوج
♨️اینجا بابل است. اکنون کسی حالِ شنیدنِ جمله ی "روحانی کشور را در اوج بحرانِ کرونا تحویل داد" را ندارد.
آنچه همه بر آن اتفاق نظر داریم حالا این است : نیروهای مسلح ، جهادگران و همه باید یک بار دیگر به مانند روزهای ابتدایی کرونا پای کار بیایند. این حداقل کار برای فروکش کردن بحران است. / آقای تحلیلگر
@iran_onlin_ir
منبع تولید قدرت جبهه حق در آخرالزمان / امام حسین (ع) منبع تولید قدرت ایرانی ها / چرا جو بایدن در توئیت خود ماه محرم را تسلیت گفت؟ / آیا مستکبر قرن، وادار به سیاهپوش کردن کاخ سفید برای پاسداشت امام حسین(ع) خواهد شد؟ / با ما همراه باشید ...
#استوری
@iran_onlin_ir
⭕️ انتقال تروریستهای القاعده از عربستان به مأرب در یمن
♨️ یک وبسایت یمنی گزارش کرد، ائتلاف متجاوز دهها عضو القاعده را از عربستان سعودی به مأرب در یمن منتقل کرده است.
🔻وبسایت « وکالة الصحافة الیمنیة » به نقل از منابع آگاه در شهر «مأرب» گزارش کرد، ائتلاف سعودی تعدادی از عناصر گروهک تروریستی «القاعده» را از عربستان سعودی به یمن منتقل کرده است.
🔴 این منابع گفتند، دهها عضو القاعده با سه اتوبوس مسافربری بزرگ از گذرگاه مرزی «الودیعه» مابین یمن و عربستان به یمن انتقال داده شدهاند.
💢 بنا به این گزارش، از این عناصر القاعده در منزل «علی بن حسن بن غریب» از رهبران حزب «الاصلاح» (وابسته به دولت مستعفی مورد حمایت ریاض) در شرق مأرب استقبال شده است.
🔻منابع مذکور افزودند، تکیه ائتلاف سعودی بر روی عناصر داعش و القاعده جدید نیست و از پنج سال پیش تا کنون این روند وجود داشته همانگونه که در گزارشهای محلی و بینالمللی آمده است.
🔴 آنها تصریح کردند،از زمانی که علنا مشخص شده ائتلاف متجاوز و رهبران حزب اصلاح پشتیبان گروههای تروریستی داعش و القاعده هستند ناراحتی بسیاری در میان قبایل و غیره ایجاد شده است. این تحولات پس از شکست سنگین ائتلاف سعودی در نبرد مأرب رخ میدهد.
@iran_onlin_ir
⭕️ چند اپیزود از دستاوردهای فاجعه روحانی که به سادگی از بین نمیرود/ میراث شوم یک رئیسجمهور /بخش اول
♨️ روحانی رفت اما دستاوردهایش باقی ماند، روشی که او در اداره اجتماع در پیش گرفت نه صرفاً از روی بیکفایتی که از نوع جهان بینی و تفکرش نشأت میگرفت و ریشه در نگرشی داشت که به پیکره اجتماع و مردم به عنوان سلولهای این پیکر داشت. هشت سال ریاست روحانی بر امور اجرایی کشور تغییراتی در بافت جامعه، شیوه مدیریت صاحب منصبان، سبک زندگی مسئولان، فرهنگ حاکم بر اجتماع و جهان بینی مردمان جامعه ایجاد کرد که تا سالهای سال میماند و در برخی موارد شاید هرگز تغییر نکند.
🔻به جرات میتوان گفت اولین دستاورد روحانی، زوال معنای برخی واژه ها و مفاهیم بود: واژه هایی چون تدبیر، امید، اعتدال، عقلانیت، ارتباط، گفتگو، که پیش از این در شکلی آرمانی و دلنشین قرار داشتند، با دستاویز قرار داده شدن در دولت روحانی نه تنها والایی خود را نزد بدنه اجتماع از دست دادند که حتی اجتماع رنج دیده از فشارهای ممتد اقتصادی و بنبست اجتماعی به تنفّر از این واژهها رسید.
🔴 از دیگر دستاوردهای دولت روحانی عادی شدن اغتشاش بود، اعتراضات بحق مدنی نسبت به فشارهای شدید اقتصادی که طبق اصل 27 قانون اساسی آزاد و بلااشکال است عمدتاً با بی توجهی و بیکفایتی مسئولان به محلی برای سوءاستفاده جریان معاند تبدیل و به کشته شدن مردم بیگناه منجر میشد. بویژه در چهار سال دوم دولت تدبیر که تقریباً هر سال بخشی از کشور دستخوش آشوبهایی میشد که همگی در ابتدا اعتراضات ساده، مسالمتآمیز و بحق مدنی نسبت به شرایط اقتصادی بوده و ریشه آن به عملکرد دولت منتهی میشد؛ این اعتراضات عمدتاً با نادیده گرفته شدن از سوی دولت به خشمگین شدن مردم و نفوذ معاندین میانجامید که اوج آن در اعتراضات آبان 98 دیده شد.
‼️ در چنین شرایطی شاید به جرأت بتوان گفت از دستاوردهای دولت روحانی ارزان شدن جان انسان و عادی شدن شنیدن اخبار مرگهایی بود که تنها با مسئولیتپذیری دولت میشد از بسیاری از آنها جلوگیری کرد. تنها در بهمن ماه 99 به دلیل قطعی برق و خاموشی معابر تهران 26 نفر جان خود را از دست دادند بدون اینکه خبری از آن مخابره شود، حادثه قطار تبریز-مشهد که با بیکفایتی وزیر وقت راه رخ داد، انفعال دولت در برابر جولان کرونا و نادیده گرفتن هشدارها و حتی التماسهای وزیر بهداشت، تا جایی که در نقطه مقابل حسن روحانی شخصاً در ایام سال نو به بهانه زنده شدن گردشگری برای مسافرت نوروزی به مردم چراغ سبز نشان داد و در نتیجه آن کرونا که در کشور تا حد قابل قبول اما شکنندهای مهار شده بود بار دیگر طغیان کرد و به اندازه ای اوج گرفت که همچنان پس از 5 ماه هر روز رو به افزایش است و اکنون روزانه بیش از 500 نفر در کشور قربانی کرونا میشوند در حالیکه روحانی وظیفه داشت با یک تصمیم آگاهانه در بزنگاه عید، مانع این مرگ و میر شود.
💢 از دیگر دستاوردهای دولت روحانی فعال شدن گسلهای اجتماعی و افزایش تصاعدی شکافهای طبقاتی بود. با سیاستهای سرمایه محوری دولت تدبیر فاصله میان دهکهای درآمدی جامعه به حدی افزایش یافت که ترمیم و اصلاح بخش کوچکی از آن حتی با سالها تلاش و برنامه ریزی به سختی انجام پذیر خواهد بود. برنامهریزیهای اقتصادی و سلوک اجتماعی رئیسجمهور وقت به گونهای بود که ساختار اجتماعی کشور را به شدت تغییر داد و طبقات مولتی میلیاردرها و فقر مطلق را پررنگ تر کرد.
🔻افزایش هولناک سرقت اولیها در مقابل رشد حیرتانگیز مولتی میلیاردرها نمونه ای از این درههای طبقاتی است که روحانی از خود برجای گذاشت. در حالی که به گفته رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در سه ماه نخست سال 99 بیش از 50 درصد بازداشتشدگان در حوزه سرقت برای بار اول مرتکب جرم شده بودند.
@iran_onlin_ir
⭕️ چند اپیزود از دستاوردهای فاجعه روحانی که به سادگی از بین نمیرود/ میراث شوم یک رئیسجمهور /بخش دوم
♨️ نشریه فوربس از رشد انفجاری میلونرهای ایرانی(بر پایه دلار آمریکا) در همین سال خبر داد و نوشت به رغم تحریمها و شیوع کرونا، شمار ایرانیان با خالص دارایی بالا طی سال گذشته میلادی 21.6 درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش یافته در حالی که رشد شمار میلیونرها در جهان در همین سال تنها 6.3 درصد بوده است.
🔻بازتعریف و نیز شکلگیری مفاهیم جدید در سپهر اجتماعی کشور از جمله آقازادهها و ژنهای خوب از دیگر نتایج هشت سال دولت اعتدال بود که به رشد قارچ گونه و آشکار طبقه اجتماعی شد که پیش از این جسارت آشکار شدن را نداشت.
🔴 گروهی که تنها به دلیل انتساب نسبی، خونی، خانوادگی به مراکز قدرت و ثروت از امکان و مزایای خاص در جامعه برخوردار شدند و آشکارا به این امکان خود میبالیدند و خود را برتر از سایر طبقات جامعه میدانستند و پیش از این فضای فرهنگی جامعه قدرت این گستاخی و خودنمایی را از آنها گرفته بود، در دولت تدبیر از گوشه و کنار کشور سر برآوردند و اکنون به وبال و بحرانی برای جامعه تبدیل شدهاند که مهار و کنترل آن سالهای سال زمان خواهد برد.
💢 روحانی در تمام سالهای ریاستش قوانین عدالت محور از جمله اخذ مالیات از خانههای خالی و اموال لوکس و ... را مسکوت گذاشت و از اجرای آنان شانه خالی کرد. دولت روحانی از آنجا که خود دولتمردان، مدیران، دوستان و منسوبانش مشمول پرداخت مالیات میشدند هرگز قوانین مالیاتی که بر ثروتمندان تحمیل میشد اجرا نکرد و در مقابل به بهانه افزایش نقدینگی و تورم از افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان خودداری کرد. قوانین در دولت تدبیر به گونه ای گزینش، تصویب و اجرا میشد که عموماً برای دهکهای ضعیف سودی نداشت و به نفع ثروتمندان بود مثل حقوق های نجومی که به شکل قانونی پرداخت میشد و از منظر قانون بلا اشکال بود.
🔻روحانی روش بیتوجهی و دوری از مردم را برگزید و همین نگرش را به بیشتر مدیران و مسئولان حتی در ردههای میانی مسئولیت تسری داد. مرحوم ترکان از مشاوران و نزدیکان روحانی در توصیف او گفت «روحانی کمی روحیه اعلیحضرتی دارد» ؛ جملهای که برای شرح آنچه در دولت روحانی بر کشور گذشت کافی است. همان چیزی که امام خمینی(ره) هشدار داده بود «خوی اشرافیگری» در دولت روحانی یکی از عوامل اصلی همه مسائلی بود که به مصائب تبدیل میشد. روحانی رفت اما آثار و دستاوردهایش باقی است او بنیاد کجی نهاد که جبران کردنش به سالها کار جهادی و انقلابی نیاز دارد.
@iran_onlin_ir
⭕️ رفتارهای مشکوک آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در منطقه را با دقت زیر نظر داریم
♨️ دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار وزیر خارجه عراق گفت: رفتارهای مشکوک آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در منطقه را با دقت زیر نظر داریم.
🔻دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی بعدازظهر امروز (سه شنبه) در دیدار فؤاد حسین وزیر خارجه عراق در تهران، با اشاره به تداوم حضور مخاطره آمیز و شرارت بار نظامیان آمریکا و دخالت های آشکار و پنهان آنان در امور داخلی کشورهای منطقه تصریح کرد: ادامه این شرایط تنش در منطقه را بیش از پیش افزایش خواهد داد.
🔴 در این دیدار شمخانی با بیان اینکه کشورهای منطقه بدون هرگونه دخالت خارجی قادر به تامین امنیت خود هستند، گفت: رفتارهای مشکوکی که اخیرا آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در منطقه آغاز کرده اند، بستر سازی برای ایجاد ناامنی و سوء تفاهم بین کشورهای حوزه خلیج فارس است.
💢 وی گفت: با اشراف کامل نسبت به اهداف و پشت پرده های این اقدامات برای خنثی سازی طرحهای ضربه زننده به ثبات منطقه کاملا آماده ایم.
🔻دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اقدام روز گذشته آمریکا در تحریم عناصر شاخص مقاومت ضد تروریستی در عراق، سوریه و لبنان و در عوض چراغ سبز کاخ سفید به گروه های تروریستی برای تداوم کشتار مردم منطقه، گفت: انزجار ملت ها از آمریکا و متحدانش به علت اعمال همین رفتار های دوگانه و شیطنت آمیز است.
💢 شمخانی همچنین بر ضرورت اجرای کامل و هر چه سریعتر توافقنامه ها بین تهران - بغداد که می تواند گام بلندی در افزایش سطح همکاری ها ی همه جانبه و رفاه مردم دو کشور داشته باشد، تاکید کرد.
🔴 دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان ضمن اشاره به لانه گزینی برخی گروههای تروریستی مسلح مخالف ایران در منطقه اقلیم کردستان اظهار داشت: از دولت عراق می خواهیم که نسبت به اخراج این گروهها از کردستان عراق تحرک جدی تری داشته باشد تا ایران مجبور به اقدام پیشدستانه برای جلوگیری از تداوم شرارت تروریستهای مسلح در کردستان عراق نشود.
‼️در این دیدار فؤاد حسین وزیر خارجه عراق نیز با تبریک برگزاری باشکوه و موفق انتخابات ریاست جمهوری در ایران اظهارداشت: ثبات سیاسی و اجتماعی در ایران باعث خرسندی و شعف دولت و مردم عراق است.
♨️ وی هرگونه اقدام علیه ایران از هر نقطه خاک عراق را مغایر با منویات دولت عراق عنوان و خاطرنشان کرد: با هر گروه و جریانی که به هر نحو بخواهد از خاک عراق برای تهدید امنیت ایران سوءاستفاده کند، قویا برخورد خواهیم کرد.
💢 فواد حسین با ابراز خرسندی از رفع تدریجی مشکل پرداخت بدهی های عراق به ایران افزود: اگرچه روابط اقتصادی و تجاری بین تهران و بغداد در سطح مناسبی است، اما با توجه به ظرفیتهای فراوان همکاری بین دو کشور آماده ارتقای مناسبات همه جانبه با دولت جدید در ایران هستیم.
🔻فؤاد حسین همچنین بعدازظهر با محمدجواد ظریف دیدار و گفت و گو کرد.
‼️پیش از این منابع خبری از سفر وزیر خارجه عراق به تهران جهت دعوت از رئیس جمهور اسلامی ایران برای شرکت در نشستی امنیتی با حضور برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و سوریه خبر داده بودند.
@iran_onlin_ir
⭕️ سهم «هیچ» فقرا از 100میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی / بخش اول
♨️ شکاف طبقاتی در جامعه موجب شده ثروتمندان به اولی درجه ممکن انواع امکانات را برای بهرهبرداری بیشتر از حاملهای انرژی یارانهای در اختیار داشته باشند که این مورد در حوزه بنگاهداری ایران نیز مشهود است. با توجه به اینکه فقرا امکاناتی برای مصرف حاملهای انرژی ندارند، عملاً دولتها با کجسلیقگی در قیمتگذاری و تعرفهگذاری حاملهای انرژی هم در توزیع ثروت و امکانات ناعادلانه عمل میکنند و هم اینکه خزانه خود را از منابعی که میتوانند به دست بیاورند محروم کردهاند. در این میان توسعه صنایع مرتبط با زیرساخت نیز به دلیل تنگنای مالی دولت به مشکل خورده است.
🔻سیاستگذاری غلط در اقتصاد ایران، داستانهای تلخ زیادی را خلق کرده است، بهطور نمونه در نرخگذاری و تعرفهگذاری حاملهای انژری بهگونهای عمل شده که صاحبان امکانات بیشترین استفاده را از حاملهای انرژی میبرند و در عوض فقرا اصلاً امکاناتی برای مصرف ندارند.
🔴 بدین ترتیب با وجودی اینکه میشود با تغییر تعرفه میزان مصرف، منابع زیادی را برای دولت فراهم کرد تا این منابع برای توسعه صنایع زیرساخت و همچنین حمایت از فقرا هزینه شود در کمال تعجب در نرخگذاری مشکل داریم. این مورد در حوزه شرکتها نیز صادق است، برخی از سهامداران عمده شرکتهایی که بیشترین یارانه انرژی را مصرف میکنند عملاً بیشترین عایدی را از اقتصاد ایران دارند و فقرا سهمی از این ثروت ندارند.
💢 علاوه بر این بسیاری از مردم اصلاً امکانات دریافت وام بانکی را ندارند، اما بررسی وضعیت دهههای اخیر نشان میدهد که بسیاری از دریافتکنندگان وام در کشور صاحب امتیاز و دارایی از محل دریافت وام بانکی شدهاند. با این وضعیت عملاً سیاستگذاری اقتصادی بهگونهای است که طبقه صاحب انواع امکانات از یارانهها و ثروت عمومی بیشترین بهره را میبرد و در عوض بسیاری از مردم اصلاً امکانی برای بهرهمندی حداقلی از یارانههای کالایی ندارند که این سیاستگذاری نیاز به تغییرات اساسی دارد.
🔻وقتی بدون نظارت 100 میلیارد دلار یارانه در قالب حاملهای انرژی ارزان در اقتصاد توزیع میشود، شکار هرچه بیشتر یارانه ارزان خود به هدف نهایی بنگاهها تبدیل میشود، از اینرو با وجود اینکه بیش از یک میلیون و 300 هزار شرکت در ایران ثبت شده است، متأسفانه این شرکتها نتوانستهاند در بعد ملی آنقدر تولید محصول کیفی داشته باشند که تولید ناخالص داخلی ایران افزایش یابد و در بعد درآمد و پرداخت مالیات نیز دولت را از نظر هزینههای جاری تأمین کنند یا در بعد ایجاد اشتغال و بیمه نیز به نوعی عمل کنند که در کنار فقدان بیکاری، شرکتهای بیمه نیز مشکلی برای پرداخت هزینه درمان و بازنشستگی نداشته باشند.
♨️ رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با فارس با اشاره به قطعیها و خاموشیهای اخیر برق گفت: در سیستم نظام توزیع برق کشور باید یک برنامهریزی صحیح به کار گرفته شود تا هنگامی که هوا 5 یا 10درجه گرمتر شد و گرما زودتر از موعد همیشگی آمد از قطع شدن برق مردم آنهم بدون نظم و بدون برنامه جلوگیری شود. مسئله در سطح کلان نیز به مشکلات طرف عرضه و تقاضا بازمیگردد.
💢 وی ادامه داد: نیروگاه اتمی بوشهر به تازگی و در هفته گذشته در مدار آمده است، با وجود اینکه در حال حاضر نتوانستیم به برنامه توسعه ششم برسیم. از طرفی کشور ما حدود 300 روز آفتابی در سال دارد و ما از این انرژی خدادادی بهرهای نبردهایم و نتوانستهایم تاکنون آنچنان که نیاز است از آن استفاده کنیم و از برنامه توسعه ششم برای افزایش ظرفیت مازاد برق عقب هستیم. مسئله بعدی این است که بخش خصوصی را رها کردیم و تقویت نکردیم. بخش خصوصی حدود 26هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو طلبکار است و با این روند دیگر انگیزهای برای بخش خصوصی باقی نمیماند.
@iran_onlin_ir