📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۸ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۸ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۸ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📌گام ششم: حمایت از پیشرفت اقتصادی و مادی
⚫️به مناسبت ایام ارتحال امام خمینی
چهارده گام تا امام
🔹با توجه به نوع تبلیغات انجام گرفته در خصوص اهداف و آرمانهای امام خمینی (قدس سره) ممکن است این نکته به ذهن برسد که نهضت ایشان محدود به آرمانها و ارزشهای معنوی بود و به #پیشرفتهای_اقتصادی و مادی نظری نداشت. امّا با مطالعه دقیق کنشها و بیانات ایشان در طول نهضت این فرضیه باطل میشود. نامه به نخستوزیر وقت؛ امیرعباس #هویدا در خصوص وضع نابسامان اقتصادی کشور :
🔸«... موجب کمال تأسف است که نغمه ناموزون #اصلاحات شماها تقریبا از حدود تبلیغات رادیو و روزنامههای غیر آزاد و بعضی نوشتههای مشحون به گزافه تجاوز ننموده است و هر روز بر فقر و بیچارگی ملت افزوده میشود و ورشکستگی بازار و بازرگانان محترم روزافزون است. نتیجه این همه هیاهو و تبلیغات سرتا پا گزاف، #بازار_سیاه برای اجانب است و ملت را به حال فقر و عقبافتادگی به اسم ملت مترقی نگهداشتن است...
🔹جشنهای غیرملی که به نفع شخصی در هر سال چندین مرتبه تشکیل میشود و در هر مرتبه مصیبتهای جانگداز برای اسلام و مسلمین و ملت فقیر پابرهنه ایران به بار میآورد، یکی از آنهاست. با سرنیزه پلیس از مردم بیچاره بیپناه، خرجهای گزاف آنها گرفته میشود.
🔸یکی از جشنها که من نمیتوانم اسمی روی آن بگذارم جز هوس و شهوت و بازی با احساسات ملت، گفته میشود چهارهزار میلیون ریال خرج شده است که نصف آن از خزانه ملت و نصف دیگر بیواسطه از بازار و غیره و با زور و ارعاب اخاذی شده... شماها در کاخهای مجللی که هر چند سال تغییر مکان میدهید و با میلیونها تومان خرجهای گزاف که تصورش برای ملت ممکن نیست، نشستهاید و مخارج آن را از کیسه این ملت بدبخت اخاذی نمودهاید و ناظر فقر و گرسنگی ملت و ورشکستگی بازار و بیکاری جوانان فارغالتحصیل هستید، ناظر اختلال وضع فلاحت و زراعت، اختلال وضع بازار و تسلط #اسرائیل بر شؤون اقتصادی کشور، بلکه به طوری که گزارش دادهاند دخالت اسرائیل در #فرهنگ میباشید؛ ناظر فقدان ضروریات اولیه زندگی در غالب دهات نزدیک، چه رسد به دهکدههای دور افتاده، از قبیل آب آشامیدنی سالم، حمام، وسایل بهداشت هستید...چطور وجدان خود را راضی میکنید برای حکومت زودگذر اینقدر چاپلوسی از اجانب کرده، ذخایر ملت را به رایگان یا به مقداری ناچیز تسلیم آنها نموده و ظلم و ستم به زیردستان یعنی ملت بدبخت میکنید؟»(نهضت امام خمینی ج2 ص313-312)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۹ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۹ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۹ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📌گام هفتم: بیاعتمادی به وعده طاغوت و اعتماد به صدق وعده الهی
⚫️به مناسبت ایام ارتحال امام خمینی
چهارده گام تا امام
🔹سیاستورزان در ساحت اندیشه و تصمیم همواره در یک دو راهی قرار دارند: اعتماد به #طاغوت و بیگانگان یا اعتماد به صدق #وعده_الهی و مردان خدا راهی جز راه او و اعتماد تام به قول خداوند متعال نمیشناسند و در مقابل منافقین و #خودباختگان وعده پوچ طاغوت را پذیرفته و کلام الهی را کنار میزنند.
🔸یکی از صحنههای تاریخی این دو راهی؛ قضیه #مکفارلین بود که در آن مذبذبین و منافقین که آمریکا آنها را میانهرو میخواند و امید خود میدانست؛ وعده باطل آمریکا را حق پنداشتند و در مقابل؛ امام (قدس سره) که از صمیم قلب به وعده الهی ایمان داشت دست رد به سینه آمریکا و اذناب داخلی او زد. شمهای از ماجرای مکفارلین؛ به روایت تاریخنگار انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام سیدحمید روحانی:
🔹« اصولاً لیبرالیستها و گروههای سیاسی مانند #جبهه_ملی و #نهضت_آزادی از اندیشه ضدآمریکایی و سازشناپذیری امام رنج میبردند و هنوز هم رنج میبرند، چون آنها بر این باورند که ما باید به هر نحوی با آمریکا #مذاکره کنیم. یادم هست که زمانی که مهندس #بازرگان و ابراهیم #یزدی از سفر الجزایر بازگشتند در آنجا با #برژینسکی ملاقات کرده بودند و امام نسبت به این مسئله اعتراض کردند، حرف مهندس بازرگان این بود که ما بدون آمریکا نمیتوانیم زندگی کنیم و ما باید با آنها تعامل داشته باشیم، متأسفانه این فکر هنوز هم موجود است.
🔸در قضیه مکفارلین آنها چون اعتقاد داشتند که ما باید با آمریکا ارتباط داشته باشیم، سعی کردند که امام را دور بزنند؛ بنابراین آقای [حسن] روحانی را فرستادند و آنجا ملاقات کردند و زمینهای فراهم کردند که مکفارلین به تهران بیاید، لذا فکر میکردند که امام در مقابل عمل انجامشده قرار خواهد گرفت و تسلیم میشود و کوتاه میآید.
🔹اما امام، آن مرد خدا همه اعمال، رفتار و گفتارش برمدار خداشناسی بود در قضیه مکفارلین نیز دست رد بر سینه نامحرمان زد،[ و وقتی خبردار شد که مک فارلین به ایران آمده، اجازه نداد کسی با وی ملاقات کند و دستور داد ماجرا را برای #مردم بازگو کنند. ] اما این جریان ناامید نشدند و باز هم به دنبال رابطه با آمریکا رفتند. و موضوع حذف شعار مرگ بر آمریکا نیز در راستای همین تفکر و جریان بود و فتنه ۸۸ ریشهای از همانجا بود، یعنی همان قضیه رابطه با آمریکا و مکفارلین بود که در سال ۸۸ این مسئله اوج گرفت. الآن نیز مسئله #برجام۲ بر مبنای همین تفکر شروعشده است.»
🇮🇷 @IRANeMOASER
♨️انتخابات در دهه آخر رژیم قاجاری
🔹انتخابات با #انقلاب_مشروطه و تشکیل #مجلس_شورای_ملی وارد ادبیات سیاسی ایران شد. از پیروزی جنبش مشروطه، تا پیروزی انقلاب اسلامی ، بیست و چهار دوره انتخابات مجلس شورای ملی برگزار شد. #مجلس_سنا بر اساس قانون اساسی مشروطیت، به همراه مجلس شورای ملی یکی از دو مجلس قانونگذاری ایران بود. با توجه به انتصابی بودن نیمی از نمایندگان سنا توسط شاه، عملاً اراده ملی در انتخاب نمایندگان این مجلس، مفهوم خود را از دست داد. #مجلس_مؤسسان ، مجمعی از نمایندگان ملت بود که از طریق انتخابات عمومی تشکیل میشد و مسئول تهیه قانون اساسی یا تغییر بعضی از اصول آن بود.
🔸مهمترین نهاد مشروطیت، مجلس شورای ملی بود. نخستین مجلس شورای ملی در 1285 افتتاح شد. انتخابات مجلس اول مشکلاتی چون صنفی بودن انتخابات تهران، دو مرحلهای بودن انتخابات ولایات و ایالات و عدم تخصیص نماینده به اقلیتها و ایلات را داشت. مطابق نظامنامه، انتخابات صنفی-طبقاتی بود و طبقات ششگانه شاهزادگان قاجاری، علما و طلاب، اعیان و اشراف، ملاکین، فلاحین و اصناف نمایندگان خود را برگزیدند.
🔹مشروطهخواهان در قانون انتخابات مجلس شورای ملی، زنان را از انتخاب شدن و انتخاب کردن محروم ساختند.
نظامنامه انحصار طبقاتی در دوره بعدی به تدریج اصلاح شد و راه را برای حضور بیشتر طبقات مختلف جامعه فراهم کرد.
مجالس اول و دوم به ترتیب با به توپ بستن مجلس توسط لیاخوف روسی و اولتیماتوم روسها در مخالفت با اقدامات شوستر امریکایی بسته شد. در انتخابات دوره سوم که در سال 1293 برگزار گردید، بر اساس قانون جدید، انتخاب نمایندگان به صورت همگانی و عمومی بود و دهقانان نیز از حق رأی برخوردار شدند.
🔸دوره چهارم با مسائل حاد سیاسی همچون جنجال قرارداد #وثوقالدوله همراه بود. بریتانیا سعی داشت به این قرارداد وجهه قانونی ببخشد و این امر مستلزم تصویب در مجلس شورای ملی بود. بنابراین وثوقالدوله نخستوزیر به منظور گزینش نمایندگان هوادار بریتانیا و تصویب قرارداد 1919، فرمان انتخابات مجلس چهارم را صادر کرد. اما گسترش اعتراضات داخلی و خارجی و نیز برملا شدن توطئه تقلب گسترده در انتخابات در سطح وسیع به سقوط دولت وثوقالدوله منجر شد. مشیرالدوله نخستوزیر جدید زمینه بر هم زدن قرارداد 1919 را در مجلس آینده فراهم کرد.
📚منبع: فصلنامه 15خرداد، شماره 69/70
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۰ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۰ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۰ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER