💥دور باطل رژیم صهیونیستی
♻️رژیم صهیونیستی با روی کار آمدن دوباره «بنیامین نتانیاهو» در دور باطل قرار گرفته است. دلیل آن این است که فضای سیاسی داخل رژیم انباشته از تعارض شده است. این سطح تعارض طی چند سال گذشته، سبب کوتاه شدن عمر دولتها و پارلمانهای این رژیم شده و هماینک یک بار دیگر کابینه و پارلمان آن در معرض سقوط قرار داده است.
⭕️در این سالها دولتها، ائتلاف ناقصی از چپ و سکولار یا راست و تلمودیها بوده و هرگاه از یکی از این دو دسته، ائتلافی صورت گرفته، دسته دیگر بلافاصله برای اسقاط آن، دست به کار شده و آن را متلاشی کرده است.
⭕️هماینک دولت نتانیاهو ترکیبی از راست سنتی و تلمودیها ـ صهیونیستهای مذهبی ـ است و هنوز دو هفته از عمر آن نگذشته، کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، همین حالا اگر انتخابات برگزار شود، تعداد کرسیهای ائتلاف نتانیاهو ـ بن گویر از اکثریت میافتد و تعداد کرسیهای آن از ۶۴ به ۵۸ تنزل میکند از سوی دیگر چندین شب است هواداران جریان رقیب مقابل ساختمان نخستوزیری تجمع کرده و خواهان استعفای «نتانیاهوی فاسد» شدهاند.
⭕️کابینه نتانیاهو از درون هم دچار تعارض است. اصولاً ترکیب جریان ضددینی لیکود با احزاب افراطگرایی یهودی یک ترکیب متعارض و ناهمگن است ـ حزب لیکود هیچ نسبتی با تعلیمات مذهبی ندارد و به آن بیاعتقاد است در حالی که احزاب تلمودی «آرمانشهر» خود را یک نظام سیاسی بر بنیاد آموزههای تلمود میدانند.
⭕️کابینه نتانیاهو ترکیب ۳۶ کرسی حزب راستگرای لیکود و ۲۸ کرسی چهار حزب مذهبی میباشد. این ترکیب در عین اینکه در نقطه مقابل احزاب دیگر است، در درون نیز در وضعیت رقابت با احزاب شکلدهنده دولت میباشد. بر همین اساس اکثر تحلیلگران و ناظران معتقدند عمر این کابینه به بیش از یک سال نمیرسد .
⭕️بنابراین نتانیاهو نمیتواند برای ساکنان سرزمین اشغالی فلسطین، دستور کار جدید رژیم غاصب تلقی گردد. اما در عین حال باید گفت او در میان شخصیتهای موجود این رژیم، «قویترین» به حساب میآید. حال رژیم غاصب مانده است و آخرین تدبیری که میتوانسته برای برونرفت از شرایط ارائه نماید. به عبارت دیگر میتوان گفت نتانیاهو در عین اینکه به دلیل قرار داشتن در جایگاه رئیسدولت طی ۲۶ سال گذشته، «پدیده» نیست، آخرین تیر ترکش رژیم صهیونیستی و همه تدبیر آن است. «سعد الله زارعی»
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥اولین گروه زنان پلیس عربستان فارغ التحصیل شدند
عربستان در ۲۰۲۲ استخدام نظامی برای زنان را آغاز کرد. اولین زنان استخدام شده اکنون از مرکز آموزش کادر زنان نیروهای مسلح فارغ التحصیل شدند.
🔻زنان باید بین ۲۱ تا ۴۰ سال سن داشته باشند. سایر شرایط یکسان است، از مراحل پذیرش گرفته تا معاینات پزشکی و نداشتن سابقه کیفری.
🔻اجازه ورود زنان به نیروهای مسلح عربستان به عنوان بخشی از چشم انداز پادشاهی ۲۰۳۰ عربستان سعودی صورت گرفت که به دنبال #اصلاحات اجتماعی است.
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥جهان تا سال 2033چگونه خواهد بود!
♻️پیش بینی 167کارشناس «اندیشکده شورای آتلانتیک» از تحولات جهانی تا 2033 :
1⃣روسیه آن گونه که ما میشناسیم ممکن است در دهه آینده دوام نیاورد.
نزدیک به نیمی از آنان انتظار دارند روسیه تا سال ۲۰۳۳ میلادی یا تبدیل به یک کشور شکست خورده و یا تجزیه شود. بیش از یک پنجم روسیه را محتملترین کشور برای تبدیل شدن به یک کشور شکست خورده در ده سال آینده میدانند.
2⃣حرکت به سوی کشورهای بیشتری که دارای تسلیحات هستهای خواهند بود
بیش از ۶۸ درصد پاسخ دهندگان باور داشتند که ایران احتمالا کشور دارنده سلاح هستهای تا سال ۲۰۳۳ میلادی خواهد بود. ۳۲ درصد پاسخ دهندگان معتقد بودند عربستان سعودی و به ترتیب ۱۹ و ۱۴ درصد از آنان باور داشتند کره جنوبی و ژاپن به تسلیحات هستهای دست خواهند یافت.
3⃣انتظار حمله نظامی چین علیه تایوان را داشته باشید
با توجه به این که حمله نظامی چین به تایوان احتمالا ایالات متحده را به مداخله در حمایت از این جزیره وادار میکند و پاسخ دهندگان تمایل بیش تری داشتند که درگیری چین و تایوان را نسبت به درگیری روسیه و ناتو محتمل ببینند
4⃣جدایی و دوری ایالات متحده و چین از یکدیگر آن قدری که ما فکر میکنیم چشمگیر نخواهد بود
@iranfact
5⃣ایالات متحده قدرتمند باقی خواهد ماند، اما نه هژمونیک
امریکا در برخی از حوزههای نفوذ ملی برتر باقی خواهد ماند، اما در برخی دیگر از حوزهها این گونه نخواهد بود
6⃣برای نوسانات جهانی حتی بیشتر آماده شوید
یکی از نتایج قابل توجه نظرسنجی این است که چه تعداد از پاسخ دهندگان انتظار دارند جهان در دهه آینده با خطرات اقتصادی و بهداشت عمومی بیش تری روبرو باشد. ۷۶ درصد از پاسخ دهندگان پیش بینی کردند که یک بحران اقتصادی جهانی دیگر در مقیاس بحران مالی ۲۰۰۸ - ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۳۳ وجود خواهد داشت
7⃣دموکراسیها با دهه سختی از خطرات سیستمی مواجه خواهند شد
دموکراسیها وارد دهه خطرناکی میشوند که در آن باید با نیروهای ملیگرا و پوپولیست و تمام چالشهای مرتبط با فناوری به سرعت در حال تحول مبارزه کنند
8⃣سازمانهای امنیتی بین المللی احتمالا تا حد زیادی بدون تغییر باقی میمانند حتی در شرایطی که جهان با تغییرات و چالشهای بی سابقهای مواجه است
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥احمد عبدالساده روزنامه نگار مطرح عراقی:
♻️ایران به دریای عمان احاطه دارد اما آن را دریای ایران نمی گویند. یا هندی ها به دریای عرب که بر آن احاطه دارند دریای هند نمی گویند. یا اندونزی اقیانوس هند را اقیانوس اندونزی نمی خواند. چرا؟ چون اینها اسامی رسمی هستند که در سازمان ملل ثبت شده اند
اسم خلیج فارس نیز صحیح است و هیچکسی حق تغییر آن را ندارد.
@iranfact
🌷زنی از خاک، از خورشید، از دریا قدیمی تر،
🌷زنی از هاجر و آسیه و حوا قدیمی تر،
🌷زنی از خویشتن حتی، از اعطینا، قدیمی تر،
🌷زنی از نیت پیدایش دنیا، قدیمی تر،
🌷که قبل از قصه ی «قالو بلی» این زن بلی گفته است،
🌷نخستین زن که با پروردگارش یا علی گفته است.
🍀میلاد کوثر خلقت مبارک🍀
@iranfact
💥فارین پالیسی: روسیه برای اولین بار بیش از همیشه به ایران وابسته است
🔻نشریه تخصصی سیاست خارجی آمریکا میگوید شراکت راهبردی ایران و روسیه بر خلاف میل واشنگتن گسترش مییابد.
🔻ایران و روسیه بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک هستند. آنها برای چندین دهه جبهه قدرتمند علیه قدرتهای غربی ایجاد کردهاند، هر چند که این روابط در برخی مقاطع از لحاظ تاریخی، با بیاعتمادی و احتیاط همراه بوده است. جنگ اوکراین ممکن است همه چیز را تغییر دهد و مسکو را وادار کند تا ایران را به عنوان یکی از شرکای خارجی خود بپذیرد تا بتواند تجهیزات مورد نیاز خود را از تهران تأمین کند و راه نجاتی برای اقتصاد تحریمشده اش پیدا کند.
🔻امیل آودالیانی مدیر مطالعات خاورمیانه میگوید: «جنگ در اوکراین نحوه نگرش روسیه به روابط با ایران را تغییر داد. پیش از سال ۲۰۲۲، روابط دوجانبه با دوگانگی گفتگوهای زیاد اما محتوای کم مشخص میشد. با این حال با جنگ، چرخش روسیه به آسیا کامل شده و اکنون جلب حمایت ایران برای کرملین حیاتی است.
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥جنگ فقط یک برنده دارد و آن اسلحه فروش است!
♻️به متن و نمودار فوق نگاه کنید، امریکا برای اولین بار در تاریخ جای روسیه در صادرات انرژی به اروپا را گرفت، یقینا کارخانه های اسلحه فروشی هم انبارهای خالی شده ناتو را باید پر کنند،
🔻نخست وزیر مجارستان هم امروز گفته #آمریکا تنها #برنده درگیری نظامی در اوکراین است!
@iranfact
🔻وضعیتی که در جنگ جهانی دوم نیز اتفاق افتاد، اروپا در جنگ با آلمان نازی ویران شد ولی بجایش اقتصاد امریکا شکوفا و از یک قدرت بزرگ تبدیل به ابرقدرت جهانی شد!
🔻اکنون نیز جنگ اوکراین بر دوش مردم اوکراین است و هزینه اش را اروپا باید بپردازد و زحمت فروش سلاح و سوخت را باید آمریکا بکشد! طبیعی است که چنین جنگی نباید فروکش کند.
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥پیشنهادات موسسه مطالعات بنیاد دفاع از دموکراسی ها به دولت آمریکا برای مقابله با جمهوری اسلامی
1⃣ایالات متحده باید اطمینان حاصل کند که یک گزینه نظامی معتبر برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته ای دارد، از جمله با اطمینان از اینکه ارتش این کشور توانایی نابود کردن برنامه توسعه هسته ای ایران را در صورت لزوم دارد.
2⃣ایالات متحده باید ایران را متقاعد کند که مایل و قادر به استفاده از نیروی نظامی قاطع برای جلوگیری از دستیابی رژیم به سلاح هستهای است. در صورت شکست بازدارندگی، ایالات متحده باید آماده اجرای موارد احتمالی نظامی باشد
3⃣ایالات متحده باید به تهران اطلاع دهد که هرگونه دستاوردی برای ایران از حمله به نیروها و منافع ایالات متحده یا توسعه یک سلاح هستهای بیش از هزینههای آن خواهد بود. واشنگتن در رساندن این پیام باید هرگونه تمایز بین اقدامات تهران و اقدامات نیابتی های تروریستی آن را رد کند.
4⃣ایالات متحده باید اطمینان حاصل کند که ساختار نیروی خود در منطقه به اندازه کافی توانایی و استقرار دارد تا بر محاسبات رژیم در طیف گسترده ای از موارد احتمالی تأثیر بگذارد.
5⃣ایالات متحده باید خطرات را شناسایی کرده و برنامههایی را برای پاسخگویی مؤثرتر به گامهای خاصی که ممکن است ایران برای بیثبات کردن منطقه، تثبیت و تسلیح شبکه نیابتی خود، و افزایش توانایی و مرگبار ارتش خود بردارد، ایجاد کند. هدف سیاست ایالات متحده باید جلوگیری از تجاوز رژیم و جلوگیری از استفاده تهران از نیروهای مستقیم یا غیرمستقیم باشد.
6⃣ایالات متحده باید به شرکای کلیدی در منطقه کمک کند تا توانایی خود را برای دفاع از خود در برابر تجاوزات رژیم و تجاوزات مورد حمایت رژیم و پاسخ به آنها بهبود بخشند. تمرکز اصلی باید کمک به اسرائیل برای ایجاد توانایی های خود برای دفاع در برابر حملات نیابتی های تروریستی تهران و انجام یک کارزار طولانی برای از بین بردن برنامه هسته ای این رژیم باشد.
7⃣ایالات متحده باید - از طریق تمرینات نظامی، برنامه ریزی و به اشتراک گذاری اطلاعات - یکپارچه ترین و تواناترین ائتلاف آمریکایی، اسرائیلی و عربی را برای مقابله با تجاوزات تهران و دستیاران تروریستی آن ایجاد کند.
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥سمت و سوی توافق ابراهیم به کدام جهت است
♻️عادی سازی روابط اعراب و تل آویو در سال 2023 بیش از هرچیز به روی کارآمدن تندورهای افراطی در تل آویو بستگی دارد. با توجه به آن که در حال حاضر تندروهایی که در تل آویو حاکم شده اند، اولویت خود را بر اعراب داخل فلسطین بجای اعراب خارج از مرزهای فلسطین گذاشته اند، به سختی می توان انتظار داشت که سال 2023 فرصتی برای عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی و تل آویو باشد.
🔻تندروهای تل آویو نوعی مشی انزواگرا دارند و سیاست داخلی برای آن ها مقدم بر سیاست خارجی است. ضمن آن که اقدامات تند و بسیار افراطی صهیونیست دینی که اکنون در تل آویو حاکم شده اند، احتمالا به برخی تنش ها در روابط با کشورهای غربی و آمریکا منجر خواهد شد. ماه گذشته پلیس بین الملل اتحادیه اروپا روابط خود با تل آویو را بدلیل روی کارآمدن تندروها تعلیق و به صورت موقت متوقف کرد.
🔻از سوی دیگر یکی از محرک های اصلی عادی سازی روابط تل آویو و برخی کشورهای عربی، اصرار دولت وقت آمریکا به ریاست #ترامپ بود. براین اساس در صورت تنش در روابط میان تل آویو و کشورهای غربی و آمریکا انتظار نمی رود که محرک لازم برای عادی سازی روبط برخی کشورهای عربی و تل آویو وجود داشته باشد.
🔻حتی افرادی مانند بن گویر در تل آویو شعار اشغال کامل کرانه باختری را سر می دهند و در این صورت با توجه به آن که اشغال کرانه باختری نقض قطعنامه های سازمان ملل است، احتمال تنش در روابط واشنگتن و تل آویو بسیار زیاد خواهد بود و به تبع آن احتمال از سرگیری روند عادی سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی در زمان حاکمیت تندروها در تل آویو غیرمحتمل خواهد بود.
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥تکاپوی اردوغان برای بقا در عرصه قدرت
🔻بحران همهگیری کرونا و تحولات جهانی در سه سال گذشته بسیاری از اقتصادهای جهان را تحت تاثیر قرار داد و در این میان برخی کشورها بیش از دیگران از این وضعیت متضرر شدند. ترکیه شرایط اقتصادی دشواری را در سال ۲۰۲۲ سپری کرد بهصورتی که ارزش لیر در برابر دلار بهکمترین حد آن طی یک دهه گذشته رسید و تورم سرسامآور اقتصاد این کشور را تا 135درصد در بر گرفت. با این حال در ماههای اخیر شرایط بهسمت بهبود نسبی حرکت کرده است.
🔻با وجود بهبود نسبی اقتصاد ترکیه و برخی مشوقهای اقتصادی دولت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اما وضعیت سیاسی برای اردوغان مساعد نیست و کماکان شانس او برای حفظ کرسی ریاست خود کمتر است.
🔻عادیسازی روابط با شیخنشینهای عربی خلیج فارس و رژیم صهیونیستی و این روزها تلاش برای از سرگیری روابط با سوریه پس از یازده سال تنش نشان میدهد که اردوغان حاضر نیست بهسادگی در برابر رقبا پا پس بکشد و درصدد است تا کارنامه سیاست خارجی خود را در آستانه انتخابات تقویت کند.
🔻حتی اگر دمشق هم در این مدتِ کوتاه مسیر عادیسازی را هموار کند، باز هم رقبای انتخاباتی برگههایی برای رو کردن دارند که اهرم اقتصادی و تنشآفرینی یک دهه اخیر اردوغان در منطقه، برای زمین زدن او و دولتش کافی است تا افکار عمومی را بهسمت خود جلب کنند.
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
#مهم
💥السودانی نزدیکان #الکاظمی را از پستهای کلیدی اطلاعاتی و امنیتی عزل کرد
🔻 السودانی نخستوزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق اخیرا در نشستی با حضور فرماندهان بلندپایه امنیتی خواستار بازنگری کلی در تمامی ارکان سرویس اطلاعات نظامی عراق برای جلوگیری از رخنههای امنیتی شد.
🔻 پیشتر السودانی، رائد جوحی رئیس سازمان اطلاعاتی عراق را که از نزدیکان مصطفی الکاظمی نخست وزیر سابق محسوب میشد و در بسیاری از پروندههای مشترک آمریکایی و عراقی بویژه موضوع گفتگوهای راهبردی شراکت داشته است، برکنار کرد.
🔻در پی تغییرات بوجود آمده جایگاه مقامات نظامی نزدیک بهجناحهای مقاومت از جمله اصائب اهل الحق، کتائب حزب الله، دولت قانون تحت رهبری نوری مالکی و سازمان بدر بهرهبری هادی العامری در سه نهاد امنیتی (ضد تروریسم، اطلاعات و آژانس امنیت ملی) تقویت میشود.
🔻السودانی در اوایل تصدی پست نخست وزیری در برنامه کاری که در ۲۷ اکتبر بهپارلمان ارائه کرد تمامی تصمیمات دولت گذشته در دوره اختیارات ویژه را باطل اعلام کرد و وعده بازنگری در همه تصمیمات از جمله عزل و نصبهای جنجالساز اتخاذ شده توسط دولت الکاظمی را داد.
🔻 برخلاف دیدگاههایی که دولت السودانی را متهم بهسیاسی کاری در تعیین پستهای کلیدی نظامی و امنیتی میکنند، بهنظر میرسد که اقدامات السودانی در راستای بازسازی مجدد نهادهای بزرگ نظامی و امنیتی برای کارآمد کردن آنها و تداوم کمپین ضدفساد در این بخش همراه با بخشهای دیگر میباشد.
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥سفر یک روحانی مخالف جمهوری اسلامی به اسرائیل!
♻️پایگاه خبری اسرائیلی i24، در گزارشی اختصاصی به نقل از یک منبع نزدیک به نخستوزیر اسرائیل گفته این روحانی شیعه اخیرا به اسرائیل رفته و با برخی چهرههای نزدیک به نتانیاهو دیدار کرده است.
🔻این پایگاه در گزارش خود تأکید کرده که نام این روحانی را میداند اما به علت خطر جانی که متوجه وی است آن را فاش نمیکند اما افزوده که این فرد از منتقدان حکومت ایران و از شاگردان سابق رهبر ایران است و تاکنون بارها با گروههای دست راستی امریکایی دیدار کرده است.
🔻این پایگاه اسرائیلی افزوده که با این روحانی شیعه تماس گرفته و وی سفر به اسرائیل را منکر نشده و تأکیدکرده که با یکی از مقامات نزدیک به نتانیاهو سابقه رفاقت دارد.
پ.ن1: «پایگاه تحلیلی غرب آسیا» حدس قوی قریب به یقین درباره نام این روحانی می زند ولی تا بروز شواهد قطعی تر از انتشار نام این روحانی خودداری می کند...
پ.ن 2: کینه مخالفت با جمهوری اسلامی کار را به جایی رسانده که یک روحانی را با نتانیاهو کثیف ترین صهیونیست پیوند بزند.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥تقابل مستقیم آمریکا با روسیه در جنگ اوکراین؟
🔻تقریبا پس از گذشت ۱۰ ماه از جنگ روسیه و اوکراین، روسها توانستهاند یک منطقه حائلی بین مرزهای غربی خود و اوکراین ایجاد کنند که در صورت عضویت اوکراین در ناتو، تقابل مستقیمی بین روسیه و ناتو بوجود نیاید و آن دغدغه استراتژیک روسیه نیز برطرف گردد.
🔻حالا روسیه در حال حراست از سرزمینهایی است که این فاصله را ایجاد میکند و دستیابی روسیه بهاین منطقه حائل، معادلات غربیها را برهم زده و آنها تلاش دارند مقابل دستیابی روسیه بهاهداف استراتژیکش بایستند.
🔻 آمریکاییها که متوجه ابعاد آیندهدار تسلط کامل روسیه بهاین منطقه حائل شدهاند در پی ارسال سلاحهای استراتژیک بهاوکراین هستند تا بهزعم خود معادلات جنگ را تغییر دهند. در همین راستا بود که رییسجمهور اوکراین طی سفری بهآمریکا رفت و پس از آن شاهد تصویب ارسال سلاح و مبالغ مالی هنگفت برای اوکراین هستیم.
🔻 ارسال کمکهای جدید بهاوکراین، کارشناسان را بهاین جمعبندی رسانده که آمریکا تقریبا خودش بهاین جنگ ورود کرده و جنگ روسیه و اوکراین در حال تبدیل بهجنگ آمریکا و روسیه است.
🔻 پیشتر سفیر روسیه در آمریکا گفته بود معتقد است که آغاز احتمالی تحویل موشکهای بالستیک آمریکایی #هیمارس با برد ۳۰۰ کیلومتر بهارتش اوکراین، بهمنزله دخالت مستقیم ایالات متحده در درگیری نظامی با روسیه است. آنتونوف تاکید کرد: اگر کییف چنین تسلیحاتی را از واشنگتن دریافت کند، شهرهای بزرگ روسیه و همچنین زیرساختهای صنعتی و حملونقل این کشور در منطقه تخریب احتمالی قرار خواهند گرفت.
@iranfact
💥عقب نشینی لندن از قراردادن #سپاه در لیست تروریسم
♻️پس از هیاهوی مجازی ضد انقلاب به ویژه مسیح علینژاد، ربع پهلوی، اسماعیلیون و علی کریمی، برای تحریم سپاه توسط اتحادیه اروپا و انگلیس، رسانه ها خبر از عقب نشینی انگلیس از این طرح خبر دادند
🔻فایننشیال تایمز در گزارشی به نقل از مقامات رده بالای این کشور نوشت که دولت لندن نسبت به تبعات شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی نگران و بعید است که در این زمینه تصمیمگیری قریبالوقوعی صورت گیرد.
🔻فایننشال تایمز دوشنبه شب در گزارشی نوشت که روند بررسی تروریستی نامیدن سپاه «بهعنوان قدرتمندترین شاخه نظامی ایران»، توسط وزارت کشور انگلیس آغاز شده اما هنوز «هیچ تصمیم نهایی گرفته نشده است زیرا در داخل دولت بحث هایی در مورد نحوه اجرای این اقدام وجود دارد.»
🔻این نشریه انگلیسی با بیان اینکه «برای یک دولت بسیار غیرعادی است که سازمان نظامی یک کشور دیگر را به عنوان سازمان تروریستی معرفی کند و انگلیس باید خطرات و مزایای چنین اقدامی را بسنجد» افزود: به گفته مقاماتی که در جریان مذاکرات داخلی دولت قرار دارند، یک #اضطرابی در وزارت امور خارجه انگلیس نسبت به شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی وجود دارد.
👌البته امروز وزیر خارجه انگلیس به کانادا و آمریکا سفر کرده تا درباره شیوه مقابله با ایران بخاطر پرونده اکبری جاسوس انگلیسی اعدام شده مشورت کند و ممکن است در نهایت جمع بندی انگلیس تحریم سپاه باشد
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
پروتکل های صهیون.pdf
12.27M
💥نقل قول رهبر معظم انقلاب در صحبت های خود از این کتاب نشانگر اهمیت آن است. از خواندن آن غفلت نکنید.
👌 کتاب پروتکل های دانشوران صهیون، توسط گروه اتاق تحلیل خلاصه شده و در قالب یک فایل پی دی اف، تقدیم می شود.
🌷لطفاً در حد توان این فایل را در گروه هایی که عضو هستید به اشتراک بگذارید.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥وسط بازی السودانی و جعل نام خلیج عربی!
محمد السودانی، نخست وزیر عراق که از بطن نیروهای متحد ایران به نخست وزیری رسید، با حرارت از نامگذاری خلیج فارس به خلیج عربی دفاع میکند و مسابقات ورزشی با کشورهای عربی در بصره را رویدادی «فراتر از فوتبال» میبیند.
🔻 در سالهای اخیر، سیاسمتداران شیعه عراق به سمتی حرکت کرده اند که روابط خود با ایران و جهان عرب را «متوازن» کنند. اینکه این سیاستمداران تاکید میکنند که عراق وارد صف بندیهای منطقهای نمیشود در همین راستاست.
🔻تلاش برای وساطت میان ایران و عربستان شاهد دیگری در این زمینه است. به عبارتی، سیاستمداران عراق «وسط بازی» را ضامن منافع عراق میبینند. نکته مهم اینکه تصور میشد که این وسط بازی با رفتن مصطفی الکاظمی تمام خواهد شد. اما محمد السودانی، در اقدامی قابل تامل، دقیقا همان مسیر را دنبال میکند.
@iranfact
🔻در نهایت فضای کلی شیعیان عراق، ضد ایرانی نیست، اما گاه و بی گاه اختلافاتی بوجود میآید که نشان می دهد شیعیان عراق نمی خواهند چندان در مناقشات منطقه علی الخصوص عربستان و ایران وجه المصالحه این یا آن طرف باشند،
🔻همچنانکه در خصوص ایران و آمریکا نیز اینچنین هستند، یعنی السودانی همانگونه که درباره ارتباطات فرماندهان حشد با ایران حساسیتی نشان نمی دهد به آمریکا هم میگوید با حضور طولانی مدت ارتش امریکا در عراق مشکلی ندارد.
👌از رهگذر این وسط بازی و جنگ اوکراین این عراق بود که بیشترین منافع را کسب کرد به شکلی که در برخی ماهها صادرات نفتی عراق بالغ بر 11میلیارد دلار شد
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥چالشهای احتمالی بزرگ ایران در خاورمیانه ۲۰۲۳
♻️رخدادهای احتمالی خاورمیانه در ۲۰۲۳ که هر کدام میتوانند چالش و آزمونی بزرگ برای استراتژیستهای سیاست خارجی ایران باشد:
1⃣وقوع جنگ بزرگ با محوریت ایران
به قدرت رسیدن مجدد نتانیاهو، در اغماء فرو رفتن برجام، طرح پیشبینیهای عجیب از احتمال وقوع جنگ بزرگ علیه ایران از سوی ناظران سیاسی غربی، از جمله مهمترین زمینههای هستند که از درون آنها سناریوی خطرناک وقوع جنگ بزرگ مطرح میشود. روایت دیگر از این موضوع، احتمال حمله نظامی به ایران در ۲۰۲۳ است.
سناریویی که حتی فکر کردن به آن نیز میتواند ترسناک باشد. چالشی که احتمال وقوع آن بسیار پایین ولی با تاثیرات عمیق خواهد بود.
2⃣پرونده تنشزدایی ایران با عربستان
عادیسازی مناسبات ایران با این کشور میتواند دریچههایی جدید را بر روی دستگاه دیپلماسی کشور بگشاید. مدیریت پرونده تنشزدایی به عربستان، بدون تردید، چالشی بزرگ است که نیازمند تدبیر ویژه کارگزان ایرانی در سال ۲۰۲۳ خواهد بود.
3⃣انتخابات ترکیه و اهمیت ماندن یا رفتن اردوغان
به قدرت رسیدن احزاب سکولار در پارلمان و پایان ریاست اردوغان بر حکومت، چالش و مساله بزرگی است که باید تصمیمگیرندگان سیاست خارجی ایران به شکل جدی به آن توجه داشته باشند. حتی باقی ماندن اردوغان و آک پارتی در قدرت نیز نیازمند تامل و برنامهریزی برای تنظیم مناسبات سیاست خارجی تهران با آنکارا در ۲۰۲۳ و سالهای بعد از آن است.
4⃣پیمان صلح ابراهیم و عادیسازی مناسبات عربستان و اسرائیل.
دقتنظر و تعیین استراتژی برای تعامل با چنین رخدادی، دیگر چالش بزرگ برای سیاست خارجی ایران در سال جدید میلادی است.
5⃣فرآیند صلح در یمن
روزهای اخیر نیز اخباری مبنی بر توافق عربستان و انصارالله درباره تمدید آتشبس منتشر شده است. حتی گزارشها از موافقت محمد بن سلمان برای پرداخت حقوق کارمندان دولت حکایت دارند، نقش آفرین ایران در این خصوص میتواند یک چالش مهم باشد.
6⃣وضعیت آتی تنش فلسطین با اسرائیل بعد از به قدرت رسیدن مجدد نتانیاهو.
غالب تحلیلها بر این گزاره صحه میگذارند که احتمالا ۲۰۲۳ سالی پرتنش در مناسبات میان اسرائیل و فلسطینیها خواهد بود، اتخاذ راهبرد منطقی در این مسئله چالش مهمی خواهد بود.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
🍀شگفتانه های پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
♻️در فرصت های مناسب مجموعه پاورپوینت های کاربردی در حوزه تاریخ آمریکا، سیاست بین الملل، سیاست در آمریکا، سیاست خارجی آمریکا، افول هژمونی آمریکا و... تقدیم خواهد شد.
👌در صورت تمایل ما را به دوستان خود معرفی کنید.🌷🌷
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥چند نکته پیرامون قرار گرفتن سپاه در لیست تروریسم اتحادیه اروپا
🔻سپاه با هیچ یک از نهادها و صنایع نظامی اروپا مراوده ای ندارد پس عملا نتیجه ای در حوزه نظامی و امنیتی ندارد. روزی که نه سپاه بلکه کل ایران تحریم بود و حتی اجازه ورود سیم خاردار نمی دادند سپاه و بسیج جنگ 8 ساله که همه از جمله اروپا پشتیبان صدام بودند را برد، اکنون باید تلاش کنید صادرات سپاه را تحریم کنید!
🔻مجموعه فشارهای بین المللی پس از اعتراضات اخیر برای بی ثباتی اقتصادی و سیگنال روانی برای تلاطم بازار ارز و طلا بوده تا مردم را از تلاشهای اقتصادی دولت جدید مأیوس کند
@iranfact
🔻همچنین این فشارهای بین المللی را به عنوان مجموعه اقدامات خود برای حمایت از جریان معارض در خارج از کشور فاکتور کنند.
👌اولین چالش این اقدام برای اعضای اتحادیه اروپا خواهد بود چرا که هر کشتی جنگی یا غیر جنگی اعضا که بخواهد از خلیج فارس عبور کند باید مشخصات خود را به سپاه اعلام کند و این تناقض مهم اروپا خواهد بود که از یک طرف یک نهاد رسمی را به عنوان تروریسم شناخته و از طرف دیگر باید با همان نهاد همکاری داشته و ارتباط برقرار کند.
👌مجموعه اقدامات ایران در پاسخ به این عمل اروپا مبهم و غیر معلوم است و ممکن است هزینه هایی برای اروپا داشته باشد به همین خاطر #رویترز اعلام کرد اروپا فعلا کل سپاه را در لیست تروریسم قرار نمی دهد چرا که این کار نیاز به مبنای حقوقی صحیح دارد و صرفا به تحریم چند شخص بسنده می کند.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥پیششرط عربستان برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی
♻️فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان گفته «شرط عادی سازی روابط با اسرائیل دادن یک کشور مستقل به فلسطینیها است» و «عادی سازی تا حد زیادی به نفع منطقه است»
در این خصوص چند نکته قابل طرح است:
🔻طرح دو دولت که ابتکار کشورهای عربی نیز نامیده می شود تا کنون قابل تحقق نبوده و محقق هم نخواهد شد.
🔻اصولا دولت رژیم صهیونیستی قائل به تشکیل دولت عربی نیست، بخصوص که دولت افراطی نتانیاهو و وزیر امنیت داخلی بن گویر بر سر کارند.
🔻دولت رژیم، با شهرک سازی درصدد اشغال تمامی کرانه باختری است و قدس اشغالی را پایتخت خود می داند در این صورت نزاع فلسطینیها با رژیم هیچ گاه پایان نخواهد یافت.
🔻توافق اسلو پیش چشم ماست رژیم نشان داده به هیچ توافقی پایبند نبوده و نیست
👌در نهایت عربستان به نتانیاهو باج داده و مثل سایر کشورهای عربی به توافق ابراهیم خواهد پیوست ولی ای کاش حداقل یک امتیاز #نقد کوچک برای فلسطینیها میگرفت.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
🔻بیانیه وزارت اطلاعات درباره #علیرضا_اکبری:
🔸انگلیس حریصانه از اکبری اطلاعات پروژههای سری نظامی و موشکی، روشهای دور زدن تحریمها،اطلاعات برخی نهادهای امنیتی، دفاعی و سیاسی و دانشمندان بزرگی همچون شهید فخریزاده را درخواست میکردند و او فارغ از میزان موفقیت، نهایت تلاشش را کرد.
🔹انگلیس زمانی که اکبری را طی دو مرحله به جاسوسی کشاند، برای فرارش از ایران نقشه کشیدند، بیش از ۲ میلیون یورو به او دستمزد دادند، خانههای اشرافی در وین و لندن و جنوب اسپانیا برایش تهیه کردند و خارج از روال عادی به وی کارت اقامت، سپس تابعیت و گذرنامه انگلیسی دادند.
🔸با این ضربه، حیثیت و اعتبار مدعی قدیمیترین سرویس جاسوسی نزد افکار عمومی و سازمانهای اطلاعاتی جهان و برای سایر جواسیس آن دستگاه اطلاعاتی؛ فرو ریخته و سبب بروز چالشهای اساسی در انگیزه افسران اطلاعاتی و جواسیس آنان شده است.
🔹این ضربه سخت وزارت اطلاعات بر پیکره سرویس اطلاعات مخفی انگلیس،اولین اقدام ضداطلاعاتی ایران علیه آنها نیست و آخرین آن هم نخواهد بود. اما قطعاً نقطه عطفی در شناسایی و برخورد جدی با جاسوسی از ایران اسلامی توسط عناصر خبیث انگلیسی است که با قوت و جدیت بیش از پیش ادامه خواهد یافت.
🔸به افرادی که به هر نحو در دام سرویسهای جاسوسی افتادهاند توصیه میگردد با معرفی خود به وزارت اطلاعات از تخفیف در مجازات و رأفت اسلامی بهرهمند گردند؛ در غیر اینصورت از تعقیب و مجازات در امان نخواهند بود.
👌 شاید انگلیس خبیث انتظار داشت که این یکی جاسوس را نیز در مقابل پول های بلوکه شده پس بگیرد و در مقابل شبکه جاسوسان خود در ایران و دیگر نقاط جهان اینگونه جلوه دهد که زندگی آنان را نجات میداد، اما این اعدام گویا تمامی انتظارات آنان را نقش بر آب کرد و هیمنه سرویس امنیتی بریتانیا! و حمایت آنها از مهره هایشان را خرد کرد.
قطعا ضربه شدید بوده که با این شکل داد و فریاد از روباه پیر برخاسته است. از این رو برخورد های تند روباه پیر را باید در این راستا ارزیابی نمود.
مطالعات غرب آسیا
@iranfact
💥در میانه جنگ جهانی سوم هستیم،
♻️نویسنده مشهور فیگارو «امانوئل تود» گفته:
🔻جنگ جهانی سوم شروعشده، جنگ اوکراین به یک تقابل جهانی اقتصادی بین کلیت غرب از یکسو و روسیه و چین از سوی دیگر ارتقا یافته و به یک جنگ جهانی تبدیلشده
🔻تابآوری اقتصاد روسیه در حال هل دادن نظام امپراطوری آمریکایی به سمت پرتگاه است.
@iranfact
🔻هیچکس انتظار نداشت اقتصاد روسیه در برابر قدرت اقتصادی ناتو تاب بیاورد، اگر اقتصاد روسیه بتواند به صورت نامحدودی در برابر تحریمها تاب بیاورد و اقتصاد اروپا را بیرمق سازد، نظام آمریکاییِ کنترل مالی و پولی جهان فرو خواهد پاشید و به دنبال آن آمریکا دیگر نخواهد توانست کسری تجاری خود را با دستخالی تأمین مالی کند.
🔻بنابراین این جنگ برای آمریکا به یک #جنگِ_وجودی تبدیلشده است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥نشستی هیچ و تصمیمی پوچ!
♻️در هفتههای اخیر با روی کار آمدن احزاب راست افراطی در تلآویو، نگرانیها نسبت به تشدید تنشها بین این رژیم با فلسطینیها افزایش یافته است.
🔻تعرض ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به صحن مسجدالاقصی که موجی از واکنشهای داخلی و بینالمللی را به همراه داشت نشان داد که مقامات جدید تلآویو به دنبال ماجراجویی و تنش با فلسطین هستند و بارها هم در سخنرانیهای خود علنا به این مسئله اشاره کردهاند.
🔻در همین راستا، نشست سهجانبهای بین مصر، اردن و تشکیلات خودگردان برگزار شد و اعضا بر حفظ وضعیت تاریخی و قانونی قدس شریف تاکید کرده و از جامعه بینالملل خواستند در برابر این اقدامات تنشزا موضعگیری کند.
🔻راهکار دو دولتی که در نشست سه جانبه مطرح شده در بین صهیونیستها طرفداری ندارد. رهبران افراطی صهیونیستی نه تنها با راه حل دو دولتی مخالف هستند حتی خواستار اخراج همه فلسطینیها از سرزمین مادرشان هستند تا دولتی تمام یهودی را در سرزمین فلسطین بنا کنند.
👌از همین جهت این نشست ها تا وقتی به عمل گرایی ختم نشود و انتظار از #سازمان_بی_ملل برای محکوم کردن باشد، هیچ منفعتی برای فلسطینیها نخواهد داشت و اصل جلسه هیچ و خروجی آن پوچ خواهد بود.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥تبعات قرار گرفتن سپاه در لیست تروریسم اروپا از دیدگاه دویچه وله آلمان:
🔻سپاه نه تنها مهمترین تشکیلات نظامی ایران بهعنوان یکی از دولتهای عضو سازمان ملل است، بلکه حضور برجستهای در خاورمیانه نیز دارد
🔻 تروریستی اعلام کردن آن تبعات مهم نظامی، راهبردی، سیاسی و اقتصادی برای هر دو طرف دارد
🔻ازآنجاکه پایه اولیه این تصمیمگیری رأی مثبت ۵۹۸ نماینده پارلمان بود، رأی مثبت نهایی ۵۲ درصد کسانی که حاضر به طرح این موضوع برای بررسی در فهرست موضوعات قطعنامه شده بودند، نشانگر شکننده بودن این تصمیم در بین سیاستمداران اروپایی است
🔻میتوان انتظار داشت که نرخ کاهش یادشده وقتی به وزارتخانهها و دولتهای اروپایی برسد، بیشتر شود.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥 کپی کاری ناموفق سعودی ها نتیجه معکوس داد!
🔺سعودی ها در تقلیدی ناموفق از قطر به کوین بناویدس موتورسوار آرژانتینی تیم KTM که در رقابتهای رالی داکار عربستان موفق به کسب عنوان قهرمانی شد عبای عربی هدیه دادند.
🔻این حرکت سعودی برخلاف اهدای عبا به لیونل مسی کاپیتان تیم ملی آرژانتین پس از قهرمانی در جام جهانی فوتبال که بسیار مورد توجه قرار گرفت، انعکاس چندانی نداشت و عمدتا با تیتر #تقلید_سعودی از قطر بازتاب یافت که نتیجه معکوس داشت!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥اعتراضات در اسرائیل برای چیست؟
♻️چند روزی بیشتر از روی کار آمدن دولت جدید نتانیاهو در اسرائیل نمینگرد که خیابانهای شهرهای بزرگ رژیم صحنه اعتراض های چند ده هزار نفری است اما سوال این است اعتراض ها برای چیست؟
🔻طرحهای کابینه بنیامین نتانیاهو برای کاهش قدرت دستگاه قضایی و اصلاحات در ساختار ارتش، فضای سرزمینهای اشغالی را ملتهب کرده و دهها هزار صهیونیست و مقامات سابق به خیابانها آمدند تا مخالفت خود را با طرحهای جنجالی اعلام کنند، اقدامی که سران تلآویو آنرا مقدمهای برای آغاز جنگ داخلی و تکه تکه شدن این رژیم جعلی توصیف کردهاند.
🔻طرح جدید قضایی که توسط کابینه به تصویب رسیده است به اکثریت کنست اجازه میدهد که احکام قضائی دادگاه عالی را نقض کنند و به نوعی استقلال قضات را زیر سوال میبرد. این طرح همچنین اصل تفکیک قوا را از بین برده و اختیارات پارلمان در انتخاب قضات را افزایش میدهد.
@iranfact
🔻علاوه براین تندرویهای نتانیاهو جماعت صهیونیستی که بدنبال زندگی در آرامش و بدون چالش هستند را نگران کرده است،
👌در مجموع همزمان شدن آغاز اعتراضات با آغاز دولت جدید نتانیاهو نشان گر چالشها و شکاف های عمیق درونی رژیم است که باعث هشدار های لاپید و بنی گانتس مسؤلان ارشد کابینه قبلی رژیم مبنی بر آغاز جنگ داخلی است
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact