💥مطلوب عبدالحمید استان یکدست سنی است!
♻️نور نیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی در توئیتی قابل تأمل خطاب به مولوی عبدالحمید نوشت گفته چرا عبدالحمید علیه طالبان موضع گیری نمی کند!
🔻باید یادآور شد استراتژی عبدالحمید استان یکدست سنی سیستان و بلوچستان است یکی از راهبردهای آنان نیز فشار به شیعیان برای ترک این استان است.
🔻کسانی که با منطقه سیستان آشنایی دارند میدانند که مهاجرت از این استان بسیار زیاد است و اغلب شیعیان این استان را ترک کرده و می کنند، نبود آب قطعا بر مهاجرت شیعیان تاثیر داشته و دارد
🔺در این صورت شخص سیاست زده ای چون عبدالحمید چرا باید علیه پدران فکری و معنوی خود «طالبان» موضع گیری کند!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥نشست اتحادیه عرب و سرباز کردن اختلاف امارات و عربستان
💥وبسایت خبری «عربی21» در گزارشی با اشاره به عدم حضور «محمد بن زاید» رئیس امارات در نشست سران اتحادیه عرب اعلام کرد، عدم حضور متقابل «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و بن زاید در نشستهایی که دو کشور برگزار کردند، نشانگر این است که اختلافات عمیق بین دو کشور آشکار شده است.
🔻این گزارش همچنین افزود، اختلافات روزافزون مانند پرونده یمن، نفت و مناطق مرزی نشانگر فروپاشی ائتلاف سعودی-اماراتی است زیرا روابط دو کشور به سطح رقابت بر سر نقش رهبری منطقهای و اقتصادی تغییر کرده است.
@iranfact
💥نشانه های افول قدرت آمریکا خاورمیانه
♻️عربستان در حال تبدیل نفت به یک ابزار استراتژیک است و میخواهد نفوذی را که به خاطر نفت دارد، تبدیل به یک سرمایۀ ژئوپلیتیکی کند. آمریکا نیز این مسئله را درک و سعی کرده با آن محتاطانه و هشیارانه برخورد کند. برای مثال، وقتی عربستان درخواستهای آمریکا برای افزایش تولید نفت و کاهش قیمت آن را رد کرد و به همراه سایر کشورهای اوپکپلاس مانند روسیه و آمریکا، تولید نفت را کاهش داد، آمریکا به این کشور هشدار و آن را به عواقب این سیاست توجه داد.
🔻 این یعنی عربستان بر اساس منافع اقتصادی و سیاسی خودش تصمیم میگیرد و عمل میکند و به تلاش دیگران برای تحمیل نظرات خودشان بر این کشور اهمیتی نمیدهد.
🔻 این فقط نفت نیست که سبب نفوذ عربستان در منطقه و حتی جهان شده است. علاوه بر نفت، عربستان میزبان و حافظ مقدسترین اماکن اسلامی است و به همین دلیل، جایگاه منحصربهفردی دارد. همچنین این کشور اکنون در میان اقتصادهای بزرگ دنیا، دارای سریعترین رشد اقتصادی است و همچنین عضو پیشرو و اصلی اتحادیۀ عرب و سازمان همکاری اسلامی محسوب میشود.
🔻 امروزه روابط ایالات متحده با رقبا و مخالفان و دشمنانش به پایینترین حد خود رسیده است. اما در مقابل، چین فهرست روبهرشدی از اهداف ژئوپلیتیکی را دنبال میکند، روسیه جنگی را در اوکراین به راه انداخته است که پایانی برای آن متصور نیست، ایران روابط خود را با رقبایش بازسازی میکند، و کره شمالی توسعۀ سلاحهای هستهای را سرعت میبخشد.
🔻همۀ اینها در حالی است که تحریمها ستون اصلی اقدامات دیپلماتیک ایالات متحده در برابر این چالشها بوده و تاکنون کمک چندانی هم به بهبود شرایط و منصرفکردن دشمنان آمریکا از سیاستهای خصمانهشان نکرده است.
🔻به اعتقاد برخی از دیپلماتها و کارشناسان، آمریکا با وجود تمام قدرت نظامی، مالی و فرهنگیاش، دیگر آن جذابیتی را که پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 داشت ندارد و در حال ازدستدادن نفوذ خویش است. جک متلاک، آخرین سفیر ایالات متحده در اتحاد جماهیر شوروی، معتقد است الگویی که آمریکا امروز به جهان ارائه میدهد، به اندازه سال 1991 جذاب نیست.
«نیوزویک،تام اوکانر»
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥 سیاسی کاری سعودی؛ حتی در فوتبال حتی با رونالدو
🔻پادشاهی سعودی بعد از فراز و فرود فراوان نهایتاً با صرف هزینههای بسیار سنگین موفق شد «کریستیانو رونالدو» را وارد لیگ فوتبال سعودی کند.
🔻هدف سعودیها از این اقدام بیش از فوتبال، راهاندازی کارزار تبلیغاتی بزرگ برای تغییر تصویر این کشور و حاکمان آن در افکار عمومی جهان و معرفی آن به عنوان یک مقصد مناسب گردشگری و سرمایهگذاری بود.
🔻اما رونالدو در بهترین باشگاه سعودی جذب نشد و نیز تاکنون نتوانسته است قهرمانی را برای النصر به ارمغان بیاورد. لذا احتمالا امکان حضور در جام باشگاههای جهان در لباس یک باشگاه سعودی را نخواهد داشت.
🔻از همین رو چند روزی است برخی فعالان رسانهای در پادشاهی سعودی در حال ترویج این دیدگاه هستند که «صلاح کشور در آن است که النصر قهرمان لیگ سعودی شود»! مقصود و هدف این افراد آنست که صرف هزینههای بسیار برای جذب رونالدو باید منجر به بهرهبرداری تبلیغاتی بزرگی برای این کشور شود لذا به هر قیمت ممکن باید او و باشگاهش وارد جام باشگاههای جهان شوند!
🔻در مقابل اما هواداران فوتبال به شدت با این سخنان مخالفت کردند و بحثهای متعددی بین کاربران در فضای مجازی در این زمینه شکل گرفته است.
🔻حال باید دید آیا فوتبال سعودی نیز قربانی تبلیغات سیاسی بن سلمان خواهد شد یا خیر؟!
@iranfact
💥فرقه خطرناک در بیخ گوش ما!
♻️یک گروه عراقی موسوم به «قربان الله» شهروندان جنوب عراق را به وحشت انداخت. با اعلام تعقیب و پیگرد «جماعت قربان» توسط وزارت کشور عراق به اتهام «عقاید انحرافآمیز»، این گروه به موضوع روز در عراق بدل شده است.
🔻روز جمعه دستگاه اطلاعات وزارت کشور عراق اعلام کرد که ۴ تن از اعضای این گروه بنا بر دستور وزیر کشور درباره برخورد با گروههای انحرافی در منطقه سوق الشیوخ در استان ذیقار، جنوب عراق، دستگیر شدهاند.
🔻در این بیانیه توضیحی درباره این گروه و وجه انحرافشان داده نشده، اما رسانههای عراقی و عربی تأکید کردند که این جماعت خود را «قربان» میخواند، چون اعضای آن در راه امام علی(ع) خود را قربانی میکنند و دست به خودکشی میزنند.
🔻بر اساس این گزارشها، این گروه در یک چادر در استان ذیقار متمرکز هستند و امام علی(ع) را میپرستند و در راه وی «قربانی انسانی» انجام میدهند به این ترتیب که فرد طی یک مراسم خاص خود را میکشد. فرد قربانی با قرعهکشی انتخاب میشود.
🔻السومریه مدعی است که خودکشی برای جماعت قربان یک آیین مذهبی محسوب میشود و یکی از اعضای این گروه اخیرا با طناب دار در داخل یکی از موکبهای حسینی در منطقه ناصریه استان ذی قار خودکشی کرده است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥شروط عربستان برای اعلان عادی سازی روابط با اسرائیل!
🔻در هیاهوی سیل اخبار پیدا و پنهان رسانههای خارجی از آغاز مذاکرات فشرده عادیسازی روابط میان تلآویو با ریاض، رسانههای عبری پیششرطهای طرف سعودی برای برقراری روابط دیپلماتیک با تلآویو را فاش کردند.
🔻طبق گزارش وبگاه فلسطینی «شهاب نیوز» از شبکه «۱۲» اسرائیل، ریاض با طرح پیش شرطهایی از مقامات واشنگتن و سران صهیونیستی برای برقراری روابط در خواست کرده است که «مذاکرات صلح تلآویو با فلسطینیها برای تشکیل دو دولت مستقل فلسطینی» آغاز شود.
🔻از سوی دیگر، از جمله پیش شرطهای دیگر ریاض از واشنگتن، فعال ساختن مجدد توافق تسلیحاتی هنگفت امضا شده در عهد دونالد ترامپ با ریاض است که در دوره بایدن این توافق، بلوکه و غیر فعال شد.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥ضرب المثل ایرانی می گوید: «دست که به چوب بردی گربه دزده حساب کار خودش رو میکنه»
♻️هفته قبل بود که یک پایگاه آمریکایی گفته بود امریکا با اسرائیل برای حمله به ایران توافق کرده!
👌حالا این موشک حکایت همان چوب است. و گربه دزد، قطعا بایدن آلزایمری و شریکش آن صهیونیست وحشی است که از کابوس خرمشهر 4 به شب ادراری مفرط دچار خواهد شد، چه برسد که بخواهد خواب پریشان حمله به ایران ببیند!
«شهد شیرین غرش خرمشهر 4 با برد 2000 کیلومتر و سر جنگی ناقابل 1500 کیلویی گوارای وجود تک تک میهن پرستان ایرانی»
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥متن فوق خبر یکماه پیش رادیو فردا از گنده گویی مقامات بلژیک درباره اسدالله اسدی دیپلمات زندانی ایرانی است که امروز مبادله شد و به تهران بازگشت،
♻️غرض اینکه در سیاست ورزی کشورها سیاست اعلامی با آنچه اعمال می شود گاهی تفاوت از زمین تا آسمان است،
تحلیلگر خوب کسی است که شواهد و قرائن پنهان را فهم کرده و مبنای تحلیل قرار دهد.
👌اکنون نیز اگر در ورای تنش کلامی میان تهران و کاخ سفید موارد مشابه مشاهده شد نباید از شواهد و قرائن پنهان غفلت کرد یکی از این شواهد سفر پادشاه عمان به ایران طی چند روز آتی است، کسی که بطور سنتی رابط میان آمریکا و ایران بوده!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوالات مردم ایران از زلنسکی
۱. تو که ادعا میکنی همه پهبادها رو میزنی. پس چرا انقدر دردت اومده؟😂😂
۲. یه فیلم بفرست ببینیم کدام تجمع مردمی توسط پهبادهای به قول خودت ایرانی مورد حمله قرار گرفته؟🤔 ما هرچی دیدیم زاغه های مهماتی ناتو بود🤣
۳. تو کشتار مردم بیگناه عراق چه سودی گیر مردم اوکراین میومد که نیرو اعزام کردید🤨🤨 و نتیجه اش به خاک و خون کشیده شدن مردم عراق بود؟
۴. در تبعیت از تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران چه سودی گیر مردم اوکراین میومد؟🤨 دیدن درد و مرگ کودکان پروانه ای و سرطانی ایران آیا کمکی به شما میکنه که حمایت میکنید؟😐😐
۵. در جنگ اخیر غزه، حمایت از اسرائیل🤢🤮 چه سودی برای اوکراین داشت؟ آیا حمله به منازل مسکونی در غزه و کشتار مردم ستم دیده فلسطین😔😔 کاری انسانی است که توسط توی یهودی حمایت شد؟😟😟
۶. اینکه خودت رو انداختی وسط دعوای ناتو و روسیه چه سودی برات داشت جز نابودی مردم اوکراین؟ حماقت🤡🤡 تو حد و مرزی داره؟
۷. چرا حاضر نیستی جنگ رو متوقف کنی و با مذاکره و بدون کشتار انسان ها پیگیر اختلافات باشی؟🙄
۸. تو تا الان چه نیت خیرخواهانه ای برای ایران و مردم ایران داشتی که الان اونها رو مخاطب قرار دادی؟😒😒
۹. فرض کن جنگی بود بر علیه ایران و بازار فروش سلاح داغ بود. آیا تو به دشمن ایران سلاح نمیفروختی و اوکراین رو از سود فروش تسلیحات محروم میکردی؟😏😏
@iranfact
💥نکات ضروری در تبیین نسبت ما با طالبان!
♻️برای تحلیل شرایط موجود درمرزهای شرقی کشور توجه به نکات زیر لازم است:
1_وجود اختلاف درمیان گروههای مختلف حاضر درامارت طالبانی
2_تفاهم وهماهنگی میان برخی جناحهای طالبان با امریکا واذناب منطقه ای امریکا برعلیه ایران
3_نبود کنترل کافی از سوی مسؤولان ارشد امارت طالبانی روی اشرار فعال درپیرامون مرزهای ایران
4_حمایت اسرائیل از اشرار فعال درپیرامون مرزهای ایران درخاک افغانستان
5_وجود سناریویی برای بی ثبات سازی دائمی مرزهای شرقی ایران
6_فعال بودن داعش درافغانستان وتعقیب ایده خراسان بزرگ
7_تمامیت خواهی پشتونها درحکومت و قائل نشدن سهم برای سایراقوام
8_وابستگی های ژئوپلتیکی افغانستان به همسایگان بعنوان یک کشوربسته و محصوردرخشکی
9_زیرساخت های بشدت ضعیف و وابسته ی افغانستان
10_فعالیت گسترده سرویس های امنیتی معاند ورقیب ایران درافغانستان
11_وجودتعداد قابل توجهی از مهاجران افغانی درایران(حدودپنج میلیون نفر)و وجود واگرایی سیاسی ومذهبی دربین بخشی از اهل سنت بلوچ با حکومت مرکزی در ایران!!
12_فقرشدید ونارضایتی گسترده مردم افغانستان دراثر پنج دهه جنگ داخلی، تجاوز خارجی ونا امنی
(تنها دستاورد طالبان، ایجاد امنیت و ثبات نسبی بوده. بنابراین، ازدست دادن این تنها دستاورد برای طالبان منطقی نیست)
13_مجرب تر ودیپلماتیک تر شدن رفتار سران ارشد طالبان طی دو دهه درگیری با امریکایی ها وزندگی درشرایط دشوار!!!
14_وجود روحیه افراطی,خشونت طلبی وعناد ایدئولوژیک با شیعیان وایران درمیان رده های پایین طالبان
15_وجود فرصت هاو منافع متعدد ومهم فرهنگی,سیاسی,امنیتی اقتصادی برای ایران درافغانستان
بنابراین,ملاحظه می شودکه شرایط میان ایران وامارت طالبانی بسیار پیچیده وآشکارا چند عاملی است. ونباید با ساده نگری آن را تحلیل نمود!
«محمدرضا احمدی»
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥طراحی سنگین نهادهای امنیتی برای درگیر کردن ایران در مرزهای شرقی است،
♻️اینترنشنال ایران و اینترنشنال افغانستان اگر چه یک آبشخور دارند ولی یا للعجب که در یک واقعه دو موضع گیری 180درجه ای گرفته اند!!
👌در این معرکه متاسفانه برخی کانال های به ظاهر انقلابی نیز اسیر طراحی غرب شدند،
کانالی که میگوید طالبان شپشو است، دقیقا مثل طالبانی فکر میکند که می گوید شیعه کافر است!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥مرکز الفکر الاستراتیجی در مقاله ای به انگیزه های عربستان برای توسعه فناوری هسته ای پرداخته است.
🔻 نویسنده مقاله در ابتدا سخن سعی کرده است با غیریت سازی این تلاش را مشروع جلوه دهد. نویسنده سخن خود را با این جمله آغاز کرده" در سایه بن بست پیش آمده در پرونده هسته ای و روند رو به توسعه برنامه اتمی ایران، عربستان نگران عدم تعهد ایران به مقررات بین المللی است و بارها خواهان برخورد تندتر با ایران برای جلو گیری از ساخت بمب اتمی توسط ایران بوده". او در این فراز چنین به مخاطب القا میکند که گویی علت پیگیری مجدانه برنامه هسته ای عربستان از سوی ولیعهد بلند پروازش مساله ایران وبرنامه اتمی این کشور است.
🔻 هم چنین با توجه به رقابت تسلیحاتی و مساله امنیتی بین دو کشور نویسنده می کوشد عربستان را محق در خصوص توسعه برنامه اتمی خود بازنمایی کند. مهمترین علتهایی که در این مقاله به عنوان انگیزه اصلی عربستان برای پیش برد برنامه اتمی اش قید شده مسائل وچالشهای تامین انرژی ومسائل اقتصادی است.
🔻نویسنده ادعا میکند که باتوجه به برنامه توسعه وچشم انداز 2030 عربستان، این کشور نیازمند انرژی ارزان و فراوان و دوست با محیط زیست است لذا برنامه اتمی عربستان هدفش تامین زیرساخت لازم برای توسعه اقتصادی وتحقق چشم انداز 2030 است. از سوی دیگر نویسنده به انگیزه سیاسی نیز اشاره میکند وبرای توضیح انگیزه های سیاسی می گوید که" عرستان با توجه به جهان چند قطبی و تولد قدرتهای منطقه ای و بین المللی جدید نیازمند داشتند برگهای بازی خصوصا بازوهای قدرت می باشد تابتواند در سایه این قدرت اهداف و منافع خود را در منطقه دنبال کند" او میکوشد چارچوبی مشروعیت ساز برای توسعه برنامه اتمی عربستان ارائه کند.
🔻 نویسنده در پایان نیز به برخی چالشهای این برنامه اشاره میکند که مهترین آن عدم برخورد مناسب ایالات متحده با این برنامه است. مخالفت امریکا برای اتمی شدن عربستان سبب شده است که ولیعهد جوان باب مشارکت استراتژیک سیاسی اقتصادی وامنیتی را با چینی ها باز کند وبا بازی کردن بین دو بلوک قدرت بیشترین منافع را برای کشورش تامین کند.
🔻 نویسنده مقاله اشاره می کند که علت باز شدن پا شرکای روس وفرانسوی به صنعت هسته ای عربستان را باید در چارچوب ایجاد توازن منفی بین چند بلوک قدرت برای پیش برد منافع کشوری در حدواندازه عربستان تحلیل نمود. یکی دیگر از چالشهایی را که نویسنده مقاله به آن اشاره می کند مساله زیر ساخت ونیروی انسانی ودیگر نیازمندی هایی است که عربستان برای اتمی شدن باید تدارک کند. این در حالی است که تعداد زیادی از دانشجویان سعودی در رشته های وابسته در کشورهای غربی با بورسیه دولتی مشغول به تحصیل هستند.
🔻از نکات حائز اهمیت این مقاله آن است که نویسنده به کانون های بحرانی که عربستان در آنها دخیل است، هیچ اشاره ای نمی کند. مسئله یمن، سوریه، سودان لبنان از مهمترین این کانون ها هستند. گویی نویسنده به نیکی می داند عربستان بعد از توافق با ایران عزم خود را جزم کرده که تمام کانونهای بحران را خاموش کند چراکه می داند در عرصه بین المللی بازیگری که نرمال عمل می کند به طور طبیعی در شرایط بحرانی توان عمل و بهینه کردن منافع خود را ندارد بلکه باید با آرام و خاموش کردن نقاط بحرانی در قامت یک بازیگر فعال ظاهر شود.
🔻 به طور طبیعی در حالتی که تنش و درگیری حاکم باشد کشوری مثل عربستان آسیب پذیر تر خواهد بود لذا عربستان با تمام قوا در حال خاموش کردن همه نقاط بحرانی است تا بیشترین منافع را از این آرامش از آن خود کند. در نقطه مقابله کشورهایی که اصل را بر درگیری و امتیاز گیری در بحران قرار داده اند در شرایط آرامش توان رقابت و مزیت نسبی خود را از دست می دهند.
«محمد جواد خلیلی»
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥مؤلفه های جمعیتی سعودی
♻️ سازمان آمار سعودی گزارشی از سرشماری سال 2022 در این کشور منشتر کرد. بر اساس این گزارش جمعیت عربستان در سال 2022 بالغ بر 32.1 میلیون نفر بوده است.
🔻 از این تعداد 18.8 میلیون نفر شهروند عربستانی بودهاند و 13.4 میلیون نفر نیز اتباع خارجی ساکن در سعودی بودهاند.
این یعنی بیش از 42 درصد جمعیت سعودی را اتباع خارجی تشکیل می دهند ،
♻️کشف نرخ جمعیتی عربستان از منظر دیگری نیز قابل بررسی است، اگر جمعیت بومی 18 میلیون نفری عربستان با صادرات بیش از 10 میلیون بشکه نفت را با جمعیت 85 میلیونی و صادرات 1.5 میلیون بشکه ای نفت ایران مقایسه کنیم، آنوقت باید کیفیت زندگی مردم عربستان بسیار بالاتر از ایران باشد که اینطور نیست!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥رهبر انقلاب: امام در ۳ سطح ایران، اسلام و جهان را متحول کرد
🔻امام ساخت سیاسی سلطنتی را در هم شکست و مردمسالاری را جایگزین کرد.
🔻با حرکت امام مسئلۀ فلسطین به مسئلۀ اول جهان اسلام تبدیل شد.
🔻تحول سوم، تحول در سطح جهان است. امام فضای توجه به معنویت را حتی در کشور های غیر مسلمان زنده کرد. معنویت زیر لگدکوبی سیاستهای مادیگری از بین رفته بود.
(مقام معظم رهبری 14خرداد1402)
@iranfact
💥پیدا و پنهان معرفی هاکان فیدان رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه بعنوان وزیر خارجه
♻️انتخابات ترکیه پس از کش و قوس های زیاد به پایان رسید و اردوغان دوباره در اریکه قدرت تثبیت شد،
🔻اردوغان پس از پیروزی بی درنگ اعضای کابینۀ جدیدش را معرفی و هاکان فیدان، رئیس پیشین دستگاه اطلاعات ترکیه، را جایگزین چاووش اوغلو وزیر امور خارجه کرد!
🔻سوال مهمی که مطرح می شود اینکه چرا فیدان این چنین در میان کابینه پر رنگ می شود!
🔻برخی از این جایگزینی به تغییر در رویکرد سیاست خارجی ترکیه تفسیر کردند و برخی تحلیل های دیگر ارائه دادند!
🔻اما به نظر میرسد مهم ترین هدف از معرفی فیدان به عنوان وزیرخارجه، آماده سازی او برای بعد از اردوغان باشد!
به هر حال اردوغان نمی خواهد سیاست وزی 20ساله اش ابتر باشد و حتما باید اردوغانیسم پس از او مسیرش را ادامه دهد،
👌از میان انبوه شخصیت های اطراف او این فیدان است که میتواند در قالب یک قهرمان ملی مسیر اردوغان را تداوم بخشد!
لذا خوب است بگوییم تقویت فیدان با هدف تداوم اردوغانیسم در ترکیه صورت گرفته است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
از استانبول تا کابل(۱از۲)-علیرضا کمیلی-آخرین وضعیت جریان اسلامگرای ترکیه-پاتوق بینالملل حبلالله-۰۲۰۳۱۱.mp3
48.28M
«آخرین وضعیت جریانات اسلامگرای منطقه»
#افغانستان
💥آمریکا از افغانستان خارج شد یا اخراج شد؟ خود حاکمان فعلی افغانستان آیا انتظار به قدرت رسیدن خود را داشتند یا...؟
🔻سیاست نظام مبنی بر تنشزدایی با حاکمیت جدید افغانستان، آیا عاقلانه بوده است؟
🔻آیا رویکردهای طالبان در حوزههای رسانه، موسیقی و زنان، نسبت به بیست سال قبلشان تفاوتی دارد یا نه؟
🔻طالبان در دوران جدید حاکمیت خود، چه تعاملی با شیعیان (حسینیهها، حوزههای علمیه، مراسم محرم و...) دارند؟
🔻آیا حاکمان افغانستان مسئلهٔ حقابه را به رسمیت شناختهاند؟ چرا این موضوع به تنش رسانهای کشیده شد؟
🎤#علیرضا_کمیلی (دبیر اتحادیهٔ بینالمللی امت واحده)
@iranfact
📝 چرا کشورهای عربی از ائتلاف دریایی امریکا در خلیج فارس خارج میشوند؟
✍ محمد میری
🔸️ خلیج فارس با داشتن بیش از ۶۰ درصد ذخایر نفت دنیا و حدود ۴۰ درصد ذخایر گازی جهان، به عنوان هارتلند اقتصادی جایگاه ویژهای در سیاست خارجی قدرتهای بزرگ جهانی دارد.
از این رو، استعمارگران غربی دست به تشکیل ائتلاف دریایی مشترک با کشورهای حاشیه خلیج فارس به رهبری آمریکا و با مرکزیت بحرین به بهانه اقداماتی نظیر برقراری امنیت، مبارزه با تروریسم و همچنین مقابله با دزدی دریایی در دریای سرخ و خلیج فارس زدند.
🔸️ دولتهای غربی برای نیل بیشتر به اهداف خود با سیاست ایرانهراسی کاذب در منطقه، کشورهای عربی را میدوشیدند و انقدر کشورهای حاشیه خلیج فارس را به ذلت کشانده، که حتی رسما عربستان را به گاو شیرده تشبیه کرده بودند.
🔸️ اما اقدامات مقتدرانه نیروی دریایی سپاه به فرماندهی تئورسین نظامی چون دریادار تنگسیری در خلیج فارس نظیر توقیف نفتکش ویتنامی از دل اسکورت دریایی آمریکا، توقیف نفتکش انگلیسی Stena Impero تحت اسکورت ناوچه جنگی بریتانیا، توقیف شناور نظامی کنترل از راه دور امریکا و از همه مهمتر فصلالخطاب این اقدامات انتشار اخیر مکالمه آن افسر مقتدر نیروی دریایی سپاه در مجبور کردن ناو امریکایی ائتلاف به فارسی صحبت کردن بود که ثابت کرد پادشاه این ائتلاف یعنی امریکا لخت است، همین تیر خلاصی بود بر هیمنه پوشالی نیروی دریایی ایالت متحده و ائتلاف تحت رهبری آن بود که کشورهای حاشیه خلیج فارس را متوجه آن ساخت که سران ائتلاف دریایی نه تنها قادر به تامین امنیت کشتیهای تجاری و حتی نظامی خود در آبهای خلیج فارس نیستند که مرتبا توسط نیروی دریایی سپاه توقیف و بازرسی و رهگیری میشوند، بلکه نمیتوانند به زبان بینالمللی خود حتی در خلیج فارس صحبت کنند و مجبورند به زبان فارسی مکالمه کنند.
🔸️ این عدم توانایی ائتلاف در پاسخگویی متقابل به توانمندی نیروی دریایی سپاه، باعث شد که کشورهای عربی یکی پس از دیگری و آخرین انها امارات خسته از وعده درمانی ایالات متحده در مقابله با ایران، تصمیم به ایجاد ساختاری جدید برای حفظ امنیت خلیج فارس با مشارکت تهران بگیرند.
🔸️ بهزعم اکثر کارشناسان خروج اماراتیها از ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس پس از اطمینان از ناکارآمدی واشنگتن در تأمین امنیت منطقه، نشان آشکاری از سَرخوردگی آنها است.
🔸️ واقعیت این است نه تنها این مسئله، دیدن همکاریهای متعدد نظامی ایران جهت مبارزه با تروریسم و سرکوب دزدان دریایی و همچنین دیپلماسی همسایهمحور فعال دولت انقلابی ایران به این نتیجه نیز رسیدهاند ایران آنگونه که سالها تصور میکردهاند برایشان خطرناک نیست و فقط بازیچه ترفند ایرانهراسی آمریکا در منطقه بودهند.
🔸️ در واقع جمهوری اسلامی ایران با سیاست دیپلماتیک هوشمندانه و اقدام نظامی مقتدرانه به همسایگان جنوبی فهماند:
۱) آمریکا حتی نمیتواند از خودش در خلیج فارس محافظت کند.
۲) ایران برای آنها یک تهدید نیست بلکه اگر یک دیپلماسی معقولانه همسایهمحور با تهران در پیش بگیرند یک فرصت است.
۳) هدف از ایرانهراسیها توسط غرب دوشیدنشان و توجیه حضور غیرقانونی و کسب منافع اقتصادی بوده و لاغیر؛
🔸️ و همین موارد عاملی شد که کشورهای عربی به این باور برسند که ادامه حضور در این ائتلاف نه تنها سودی برای امنیت ملی این کشورها ندارد بلکه فقط بار مالی حضور در این ائتلاف را بر دوش آنها خواهد گذاشت و باید در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرند و به صورت مشترک با امنیت دستهجمعی و همافزایی قابل توجه امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را برقرار کنند.
👌 به نظر نگارنده این به معنای پایان سلطه غیرقانونی آمریکا در خاورمیانه است، که بدون شک با تشکیل نیروی دریایی مشترک کشورهای منطقه فرصتی برای اخراج ناوگان پنجم آمریکا از خلیج فارس و ایجاد بلوک منطقهای قوی توسط ایران و همسایگان حاشیه خلیج فارس شاهد خواهیم بود.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
ژنرال مبین بازداشت شد/عبدالحمید خراسانی به کما رفت
سرنوشت نامعلوم دو فرد ضد ایرانی در افغانستان
▪️روز گذشته تصاویری از عبدالحمید خراسانی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که خبر از به کما رفتن وی میداد. عبدالحمید خراسانی در هفتههای گذشته ویدئویی تهدیدآمیز علیه مردم ایران منتشر کرده بود.
▪️البته برخی اخبار مبنی بر اینکه بستری شدن او بخاطر یک عمل جراحی بوده نیز منتشر شده است،
▪️همچنین امروز خبری مبنی بر بازداشت ژنرال مبین، منتشر شد. مبین فردی بود که همزمان با تنش مرزی ایران-افغانستان، مردم ایران را با بشکههای زرد تهدید کرد.
@iranfact
💥کَلّاش تر از این آقای کلاش، اربابش بی بی سی است!
🔻ببینید چگونه برای خودش و ربع پهلوی نوشابه باز میکند! غافل از اینکه نوشابه نیست ادرار و استفراغ ایرانی است!
اول اینکه بزرگتر از شماها خواب پسا جمهوری اسلامی را به گور بردند و خوراک موران شدند شما هم انشاءالله به قبلی ها محلق می شوید!
🔻دوم اینکه بفرض محال اگر جمهوری اسلامی نباشد، ایرانی نجاستی«پهلویها» که استفراغ کرده را دوباره به دهان نمیگیرد
@iranfact
💥پیشیگرفتن قدرت نرم سعودی از ایران در منطقه
🔻 نظرسنجی مؤسسه آمریکایی «گالوپ» نشان میدهد درحالی که ایران تا حد زیادی در تقویت متحدان نظامی خود در کشورهای همسایه موفق عمل کرده است ولی محبوبیت سعودی از ایران در منطقه بیشتر است.
🔻 بر اساس نظرسنجی گالوپ در سال 2022 میزان پذیرش رهبری ایران در بین مردم منطقه تنها 14% بوده است درحالی که میزان پذیرش رهبری سعودی در بین مردم منطقه 39% بوده است.
🔻گالوپ مدعی است 66% از مردم منطقه رهبری ایران را رد کردهاند در حالی که همین آمار برای سعودی 48% است.
🔻 بر اساس دادههای این نظرسنجی محبوبیت سعودی در 13 کشور منطقه از ایران بیشتر است.
🔻تنها در پاکستان نگاههای مثبت به ایران از نگاههای منفی بیشتر است و این درحالی است که در پاکستان نیز میزان محبوبیت سعودی از ایران بیشتر است.
🔻 مجله آمریکایی «فارن پالسی» در گزارشی تأکید دارد سیاست داخلی و خارجی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی مورد تحسین مردم منطقه قرار گرفته است.
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥آب پاکی فیصل به دست بلینکن:
عادی سازی فقط در مقابل تشکیل دو دولت
♻️وزیرخارجه عربستان در کنفرانس خبری با بلینکن میگوید عادی سازی با اسرائیل یک پیش شرط دارد و آن تشکیل دولت مستقل فلسطینی است، شرطی که نتانیاهو و کابینه افراطی او محال است که بپذیرد،
🔻بخشی از چرخش عربستان به سمت ایران ناشی از بن بستی است که در مسئله عادی سازی ایجاد شده،
🔻عربستان مدعی رهبری جهان عرب و اسلام نمیتواند بدون گرفتن امتیازی برای فلسطینیها عادی سازی را رونمایی کند
حالا با توافق ایران به غرب فشار میآورد که عربستان گزینه های دیگری هم دارد
👌صحبت های بن فرحان: «همانگونه که پیشتر گفتم ما معتقدیم که عادی سازی (با رژیم صهیونیستی) برای منطقه و برای همه فایده و سود خوبی خواهد داشت، اما بدون طراحی نقشه راهی برای صلح ملت فلسطین و بدون چاره جویی برای این چالش، هرگونه عادی سازی روابط نتایج محدودی خواهد داشت.»
@iranfact
💥 هاآرتص چاپ تل آویو: ایران و آمریکا توافق می کنند!
♻️ اسراییل انتظار دارد ظرف چند هفته آینده، ایران و آمریکا به توافقی دست یابند، با تفاهماتی که به نظر می رسد شامل موافقت ایران با توقف غنی سازی اورانیوم در سطوح بالا در ازای کاهش تحریم ها باشد.
🔻در ادامه این مطلب آمده است: در تلاش برای دستیابی به تفاهم بر سر توافق هسته ای، تماس های بین ایالات متحده و ایران در چند روز گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است.
🔻مقامات دفاعی اسرائیل می گویند که مذاکرات با سرعتی بیش از حد انتظار پیش می رود و این احتمال وجود دارد که دو طرف ظرف چند هفته به توافق برسند.
🔻توافق ظاهراً شامل امتیازی از سوی ایران برای توقف فرآیند غنیسازی اورانیوم در سطوح بالا است. در مقابل، تهران انتظار کاهش تحریمهای بینالمللی تحت رهبری آمریکا را دارد.
🔻در مرحله اول، این توافق شامل آزادسازی حدود ۲۰ میلیارد دلار دارایی ایران از حسابهای بانکی مسدود شده خارج از ایران - واقع در کره جنوبی، عراق و صندوق بینالمللی پول می شود.
🔻به عنوان بخشی از روند اعتمادسازی بین دو طرف، ایران نیز اخیراً سه زندانی غربی را که در اختیار داشت، آزاد کرد. بلژیک در مقابل، دیپلمات ایرانی را که در دو سال گذشته به اتهام نقش داشتن در تلاش برای کار گذاشتن بمب در فرانسه زندانی کرده بود، آزاد کرد.
🔻به طور رسمی، اسرائیل با تفاهمهایی که بین ایران و ایالات متحده شکل گرفته، مخالف است و هشدار میدهد که چنین توافق موقت محدودی – انجماد غنیسازی اورانیوم در ازای آزادسازی داراییها – برای تضمین نظارت بینالمللی بر ایران در سطح لازم کافی نخواهد بود.
🔻نگرانی های ابراز شده شامل نگرانی از این بود که این توافق ها نه برنامه هسته ای آن را به عقب می اندازد و نه از خطر ناشی از ایران می کاهد. در مقابل، برخی از مقامات تشکیلات دفاعی اسرائیل می گویند که این توافق بهترین سناریو خواهد بود – و دستیابی به چنین تفاهماتی بر ادامه پیشرفت بی حد و حصر ایران به سمت سلاح های هسته ای ارجحیت دارد.
🔻بر اساس ارزیابیهای سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، از لحظهای که ایران فرآیند ساخت بمب هستهای را آغاز میکند، حدود ۱۲ روز طول میکشد تا غنیسازی اورانیوم تا سطح نظامی و ۹۰ درصد را انجام دهد. سازمان اطلاعات اسرائیل تخمین می زند که حتی پس از چنین اقدامی - که تهران هنوز آن را انجام نداده است - ایران تقریباً به دو سال دیگر نیاز دارد تا این بمب را بر روی موشک بالستیک نصب کند
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥دیپلمات زبان نابلد!
♻️اتفاق ناگواری که دستاوزیر معاندان برای تمسخر ایران و وزارت خارجه گردید
🔻ایشان که احتمال می رود زبان عربیشان بدتر از انگلیسی باشد و به عنوان دیپلمات به عربستان اعزام شده امیدواریم با اولین پرواز به تهران بازگردانده شود.
🔻 دیپلماتی که آن قدر همت نداشته تا زبان خارجهای که جزء ضروریات اولیه شغلی اوست را تسلط پیدا کند قطعا در هیچ حوزه دیگری کارآمد نخواهد بود!
«بلد نیستی حداقل فارسی صحبت کن»
@iranfact
💥مقام معظم رهبری: «توافق کنید عیبی ندارد اما زیرساختهای صنعت هستهای دست نخورد»
👌این جمله نشان می دهد پشت پرده مذاکرات جدی در جریان است و احتمال نهایی شدن آن هم بالاست،
♻️مطابق این موضوع زیرساختهای هسته ای مانند دوره قبل جمع نمی شود بلکه پلمپ می شود، تا هم ضمانت عدم خروج امریکا از توافق باشد هم صنعت هستهای تعطیل نشود
@iranfact