💥طراحی سنگین نهادهای امنیتی برای درگیر کردن ایران در مرزهای شرقی است،
♻️اینترنشنال ایران و اینترنشنال افغانستان اگر چه یک آبشخور دارند ولی یا للعجب که در یک واقعه دو موضع گیری 180درجه ای گرفته اند!!
👌در این معرکه متاسفانه برخی کانال های به ظاهر انقلابی نیز اسیر طراحی غرب شدند،
کانالی که میگوید طالبان شپشو است، دقیقا مثل طالبانی فکر میکند که می گوید شیعه کافر است!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥مرکز الفکر الاستراتیجی در مقاله ای به انگیزه های عربستان برای توسعه فناوری هسته ای پرداخته است.
🔻 نویسنده مقاله در ابتدا سخن سعی کرده است با غیریت سازی این تلاش را مشروع جلوه دهد. نویسنده سخن خود را با این جمله آغاز کرده" در سایه بن بست پیش آمده در پرونده هسته ای و روند رو به توسعه برنامه اتمی ایران، عربستان نگران عدم تعهد ایران به مقررات بین المللی است و بارها خواهان برخورد تندتر با ایران برای جلو گیری از ساخت بمب اتمی توسط ایران بوده". او در این فراز چنین به مخاطب القا میکند که گویی علت پیگیری مجدانه برنامه هسته ای عربستان از سوی ولیعهد بلند پروازش مساله ایران وبرنامه اتمی این کشور است.
🔻 هم چنین با توجه به رقابت تسلیحاتی و مساله امنیتی بین دو کشور نویسنده می کوشد عربستان را محق در خصوص توسعه برنامه اتمی خود بازنمایی کند. مهمترین علتهایی که در این مقاله به عنوان انگیزه اصلی عربستان برای پیش برد برنامه اتمی اش قید شده مسائل وچالشهای تامین انرژی ومسائل اقتصادی است.
🔻نویسنده ادعا میکند که باتوجه به برنامه توسعه وچشم انداز 2030 عربستان، این کشور نیازمند انرژی ارزان و فراوان و دوست با محیط زیست است لذا برنامه اتمی عربستان هدفش تامین زیرساخت لازم برای توسعه اقتصادی وتحقق چشم انداز 2030 است. از سوی دیگر نویسنده به انگیزه سیاسی نیز اشاره میکند وبرای توضیح انگیزه های سیاسی می گوید که" عرستان با توجه به جهان چند قطبی و تولد قدرتهای منطقه ای و بین المللی جدید نیازمند داشتند برگهای بازی خصوصا بازوهای قدرت می باشد تابتواند در سایه این قدرت اهداف و منافع خود را در منطقه دنبال کند" او میکوشد چارچوبی مشروعیت ساز برای توسعه برنامه اتمی عربستان ارائه کند.
🔻 نویسنده در پایان نیز به برخی چالشهای این برنامه اشاره میکند که مهترین آن عدم برخورد مناسب ایالات متحده با این برنامه است. مخالفت امریکا برای اتمی شدن عربستان سبب شده است که ولیعهد جوان باب مشارکت استراتژیک سیاسی اقتصادی وامنیتی را با چینی ها باز کند وبا بازی کردن بین دو بلوک قدرت بیشترین منافع را برای کشورش تامین کند.
🔻 نویسنده مقاله اشاره می کند که علت باز شدن پا شرکای روس وفرانسوی به صنعت هسته ای عربستان را باید در چارچوب ایجاد توازن منفی بین چند بلوک قدرت برای پیش برد منافع کشوری در حدواندازه عربستان تحلیل نمود. یکی دیگر از چالشهایی را که نویسنده مقاله به آن اشاره می کند مساله زیر ساخت ونیروی انسانی ودیگر نیازمندی هایی است که عربستان برای اتمی شدن باید تدارک کند. این در حالی است که تعداد زیادی از دانشجویان سعودی در رشته های وابسته در کشورهای غربی با بورسیه دولتی مشغول به تحصیل هستند.
🔻از نکات حائز اهمیت این مقاله آن است که نویسنده به کانون های بحرانی که عربستان در آنها دخیل است، هیچ اشاره ای نمی کند. مسئله یمن، سوریه، سودان لبنان از مهمترین این کانون ها هستند. گویی نویسنده به نیکی می داند عربستان بعد از توافق با ایران عزم خود را جزم کرده که تمام کانونهای بحران را خاموش کند چراکه می داند در عرصه بین المللی بازیگری که نرمال عمل می کند به طور طبیعی در شرایط بحرانی توان عمل و بهینه کردن منافع خود را ندارد بلکه باید با آرام و خاموش کردن نقاط بحرانی در قامت یک بازیگر فعال ظاهر شود.
🔻 به طور طبیعی در حالتی که تنش و درگیری حاکم باشد کشوری مثل عربستان آسیب پذیر تر خواهد بود لذا عربستان با تمام قوا در حال خاموش کردن همه نقاط بحرانی است تا بیشترین منافع را از این آرامش از آن خود کند. در نقطه مقابله کشورهایی که اصل را بر درگیری و امتیاز گیری در بحران قرار داده اند در شرایط آرامش توان رقابت و مزیت نسبی خود را از دست می دهند.
«محمد جواد خلیلی»
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥مؤلفه های جمعیتی سعودی
♻️ سازمان آمار سعودی گزارشی از سرشماری سال 2022 در این کشور منشتر کرد. بر اساس این گزارش جمعیت عربستان در سال 2022 بالغ بر 32.1 میلیون نفر بوده است.
🔻 از این تعداد 18.8 میلیون نفر شهروند عربستانی بودهاند و 13.4 میلیون نفر نیز اتباع خارجی ساکن در سعودی بودهاند.
این یعنی بیش از 42 درصد جمعیت سعودی را اتباع خارجی تشکیل می دهند ،
♻️کشف نرخ جمعیتی عربستان از منظر دیگری نیز قابل بررسی است، اگر جمعیت بومی 18 میلیون نفری عربستان با صادرات بیش از 10 میلیون بشکه نفت را با جمعیت 85 میلیونی و صادرات 1.5 میلیون بشکه ای نفت ایران مقایسه کنیم، آنوقت باید کیفیت زندگی مردم عربستان بسیار بالاتر از ایران باشد که اینطور نیست!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
13.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥رهبر انقلاب: امام در ۳ سطح ایران، اسلام و جهان را متحول کرد
🔻امام ساخت سیاسی سلطنتی را در هم شکست و مردمسالاری را جایگزین کرد.
🔻با حرکت امام مسئلۀ فلسطین به مسئلۀ اول جهان اسلام تبدیل شد.
🔻تحول سوم، تحول در سطح جهان است. امام فضای توجه به معنویت را حتی در کشور های غیر مسلمان زنده کرد. معنویت زیر لگدکوبی سیاستهای مادیگری از بین رفته بود.
(مقام معظم رهبری 14خرداد1402)
@iranfact
💥پیدا و پنهان معرفی هاکان فیدان رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه بعنوان وزیر خارجه
♻️انتخابات ترکیه پس از کش و قوس های زیاد به پایان رسید و اردوغان دوباره در اریکه قدرت تثبیت شد،
🔻اردوغان پس از پیروزی بی درنگ اعضای کابینۀ جدیدش را معرفی و هاکان فیدان، رئیس پیشین دستگاه اطلاعات ترکیه، را جایگزین چاووش اوغلو وزیر امور خارجه کرد!
🔻سوال مهمی که مطرح می شود اینکه چرا فیدان این چنین در میان کابینه پر رنگ می شود!
🔻برخی از این جایگزینی به تغییر در رویکرد سیاست خارجی ترکیه تفسیر کردند و برخی تحلیل های دیگر ارائه دادند!
🔻اما به نظر میرسد مهم ترین هدف از معرفی فیدان به عنوان وزیرخارجه، آماده سازی او برای بعد از اردوغان باشد!
به هر حال اردوغان نمی خواهد سیاست وزی 20ساله اش ابتر باشد و حتما باید اردوغانیسم پس از او مسیرش را ادامه دهد،
👌از میان انبوه شخصیت های اطراف او این فیدان است که میتواند در قالب یک قهرمان ملی مسیر اردوغان را تداوم بخشد!
لذا خوب است بگوییم تقویت فیدان با هدف تداوم اردوغانیسم در ترکیه صورت گرفته است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
از استانبول تا کابل(۱از۲)-علیرضا کمیلی-آخرین وضعیت جریان اسلامگرای ترکیه-پاتوق بینالملل حبلالله-۰۲۰۳۱۱.mp3
48.28M
«آخرین وضعیت جریانات اسلامگرای منطقه»
#افغانستان
💥آمریکا از افغانستان خارج شد یا اخراج شد؟ خود حاکمان فعلی افغانستان آیا انتظار به قدرت رسیدن خود را داشتند یا...؟
🔻سیاست نظام مبنی بر تنشزدایی با حاکمیت جدید افغانستان، آیا عاقلانه بوده است؟
🔻آیا رویکردهای طالبان در حوزههای رسانه، موسیقی و زنان، نسبت به بیست سال قبلشان تفاوتی دارد یا نه؟
🔻طالبان در دوران جدید حاکمیت خود، چه تعاملی با شیعیان (حسینیهها، حوزههای علمیه، مراسم محرم و...) دارند؟
🔻آیا حاکمان افغانستان مسئلهٔ حقابه را به رسمیت شناختهاند؟ چرا این موضوع به تنش رسانهای کشیده شد؟
🎤#علیرضا_کمیلی (دبیر اتحادیهٔ بینالمللی امت واحده)
@iranfact
📝 چرا کشورهای عربی از ائتلاف دریایی امریکا در خلیج فارس خارج میشوند؟
✍ محمد میری
🔸️ خلیج فارس با داشتن بیش از ۶۰ درصد ذخایر نفت دنیا و حدود ۴۰ درصد ذخایر گازی جهان، به عنوان هارتلند اقتصادی جایگاه ویژهای در سیاست خارجی قدرتهای بزرگ جهانی دارد.
از این رو، استعمارگران غربی دست به تشکیل ائتلاف دریایی مشترک با کشورهای حاشیه خلیج فارس به رهبری آمریکا و با مرکزیت بحرین به بهانه اقداماتی نظیر برقراری امنیت، مبارزه با تروریسم و همچنین مقابله با دزدی دریایی در دریای سرخ و خلیج فارس زدند.
🔸️ دولتهای غربی برای نیل بیشتر به اهداف خود با سیاست ایرانهراسی کاذب در منطقه، کشورهای عربی را میدوشیدند و انقدر کشورهای حاشیه خلیج فارس را به ذلت کشانده، که حتی رسما عربستان را به گاو شیرده تشبیه کرده بودند.
🔸️ اما اقدامات مقتدرانه نیروی دریایی سپاه به فرماندهی تئورسین نظامی چون دریادار تنگسیری در خلیج فارس نظیر توقیف نفتکش ویتنامی از دل اسکورت دریایی آمریکا، توقیف نفتکش انگلیسی Stena Impero تحت اسکورت ناوچه جنگی بریتانیا، توقیف شناور نظامی کنترل از راه دور امریکا و از همه مهمتر فصلالخطاب این اقدامات انتشار اخیر مکالمه آن افسر مقتدر نیروی دریایی سپاه در مجبور کردن ناو امریکایی ائتلاف به فارسی صحبت کردن بود که ثابت کرد پادشاه این ائتلاف یعنی امریکا لخت است، همین تیر خلاصی بود بر هیمنه پوشالی نیروی دریایی ایالت متحده و ائتلاف تحت رهبری آن بود که کشورهای حاشیه خلیج فارس را متوجه آن ساخت که سران ائتلاف دریایی نه تنها قادر به تامین امنیت کشتیهای تجاری و حتی نظامی خود در آبهای خلیج فارس نیستند که مرتبا توسط نیروی دریایی سپاه توقیف و بازرسی و رهگیری میشوند، بلکه نمیتوانند به زبان بینالمللی خود حتی در خلیج فارس صحبت کنند و مجبورند به زبان فارسی مکالمه کنند.
🔸️ این عدم توانایی ائتلاف در پاسخگویی متقابل به توانمندی نیروی دریایی سپاه، باعث شد که کشورهای عربی یکی پس از دیگری و آخرین انها امارات خسته از وعده درمانی ایالات متحده در مقابله با ایران، تصمیم به ایجاد ساختاری جدید برای حفظ امنیت خلیج فارس با مشارکت تهران بگیرند.
🔸️ بهزعم اکثر کارشناسان خروج اماراتیها از ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس پس از اطمینان از ناکارآمدی واشنگتن در تأمین امنیت منطقه، نشان آشکاری از سَرخوردگی آنها است.
🔸️ واقعیت این است نه تنها این مسئله، دیدن همکاریهای متعدد نظامی ایران جهت مبارزه با تروریسم و سرکوب دزدان دریایی و همچنین دیپلماسی همسایهمحور فعال دولت انقلابی ایران به این نتیجه نیز رسیدهاند ایران آنگونه که سالها تصور میکردهاند برایشان خطرناک نیست و فقط بازیچه ترفند ایرانهراسی آمریکا در منطقه بودهند.
🔸️ در واقع جمهوری اسلامی ایران با سیاست دیپلماتیک هوشمندانه و اقدام نظامی مقتدرانه به همسایگان جنوبی فهماند:
۱) آمریکا حتی نمیتواند از خودش در خلیج فارس محافظت کند.
۲) ایران برای آنها یک تهدید نیست بلکه اگر یک دیپلماسی معقولانه همسایهمحور با تهران در پیش بگیرند یک فرصت است.
۳) هدف از ایرانهراسیها توسط غرب دوشیدنشان و توجیه حضور غیرقانونی و کسب منافع اقتصادی بوده و لاغیر؛
🔸️ و همین موارد عاملی شد که کشورهای عربی به این باور برسند که ادامه حضور در این ائتلاف نه تنها سودی برای امنیت ملی این کشورها ندارد بلکه فقط بار مالی حضور در این ائتلاف را بر دوش آنها خواهد گذاشت و باید در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرند و به صورت مشترک با امنیت دستهجمعی و همافزایی قابل توجه امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را برقرار کنند.
👌 به نظر نگارنده این به معنای پایان سلطه غیرقانونی آمریکا در خاورمیانه است، که بدون شک با تشکیل نیروی دریایی مشترک کشورهای منطقه فرصتی برای اخراج ناوگان پنجم آمریکا از خلیج فارس و ایجاد بلوک منطقهای قوی توسط ایران و همسایگان حاشیه خلیج فارس شاهد خواهیم بود.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
ژنرال مبین بازداشت شد/عبدالحمید خراسانی به کما رفت
سرنوشت نامعلوم دو فرد ضد ایرانی در افغانستان
▪️روز گذشته تصاویری از عبدالحمید خراسانی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که خبر از به کما رفتن وی میداد. عبدالحمید خراسانی در هفتههای گذشته ویدئویی تهدیدآمیز علیه مردم ایران منتشر کرده بود.
▪️البته برخی اخبار مبنی بر اینکه بستری شدن او بخاطر یک عمل جراحی بوده نیز منتشر شده است،
▪️همچنین امروز خبری مبنی بر بازداشت ژنرال مبین، منتشر شد. مبین فردی بود که همزمان با تنش مرزی ایران-افغانستان، مردم ایران را با بشکههای زرد تهدید کرد.
@iranfact
💥کَلّاش تر از این آقای کلاش، اربابش بی بی سی است!
🔻ببینید چگونه برای خودش و ربع پهلوی نوشابه باز میکند! غافل از اینکه نوشابه نیست ادرار و استفراغ ایرانی است!
اول اینکه بزرگتر از شماها خواب پسا جمهوری اسلامی را به گور بردند و خوراک موران شدند شما هم انشاءالله به قبلی ها محلق می شوید!
🔻دوم اینکه بفرض محال اگر جمهوری اسلامی نباشد، ایرانی نجاستی«پهلویها» که استفراغ کرده را دوباره به دهان نمیگیرد
@iranfact
💥پیشیگرفتن قدرت نرم سعودی از ایران در منطقه
🔻 نظرسنجی مؤسسه آمریکایی «گالوپ» نشان میدهد درحالی که ایران تا حد زیادی در تقویت متحدان نظامی خود در کشورهای همسایه موفق عمل کرده است ولی محبوبیت سعودی از ایران در منطقه بیشتر است.
🔻 بر اساس نظرسنجی گالوپ در سال 2022 میزان پذیرش رهبری ایران در بین مردم منطقه تنها 14% بوده است درحالی که میزان پذیرش رهبری سعودی در بین مردم منطقه 39% بوده است.
🔻گالوپ مدعی است 66% از مردم منطقه رهبری ایران را رد کردهاند در حالی که همین آمار برای سعودی 48% است.
🔻 بر اساس دادههای این نظرسنجی محبوبیت سعودی در 13 کشور منطقه از ایران بیشتر است.
🔻تنها در پاکستان نگاههای مثبت به ایران از نگاههای منفی بیشتر است و این درحالی است که در پاکستان نیز میزان محبوبیت سعودی از ایران بیشتر است.
🔻 مجله آمریکایی «فارن پالسی» در گزارشی تأکید دارد سیاست داخلی و خارجی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی مورد تحسین مردم منطقه قرار گرفته است.
@iranfact