📸 غرفه ایران در نمایشگاه دفاعی IDEX بغداد 2024 عراق شامل تجهیزات و تسلیحات ساخت وزارت دفاع مانند پهپاد مهاجر M-8 ، سلاح مصاف-2 و K-7 ، موشک ضد زره الماس و دهلاویه و طوفان ، پهپاد غزه و راکت انداز RPG-29 که با نام فتح در ایران تولید میشود.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
سایت های نشانه روی رد دات (Red dot sights)
قسمت اول:
در این مقاله می خواهیم به معرفی و بررسی دقیق سایت های نشانه روی رد دات بپردازیم. حتی اگر با فلسفه کلی و کاربرد این ابزار آشنایی دارید خواندن کامل این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم. شانس زیادی وجود دارد که موارد زیاد جالبی در خصوص این ابزار های ساده نشانه روی بیاموزید که پیش از این نمیدانستید.
سایت های نشانه روی و اهمیتشان:
تصور کنید به شما یک سلاح فوق العاده پیشرفته با دقت لوله ای فوق العاده و بدون خطا، قدرتی نابود کننده و با برد گلوله هزاران کیلومتر بدهند. اما این سلاح تنها یک چیز را نداشته باشد: “سایت نشانه روی”.
به نظرتان برد مفید این سلاح برایتان چند متر خواهد بود؟
پاسخ صحیح: نهایتا 20 تا 25 متر.
اهمیتی ندارد دقت لوله و قدرت گلوله ی شما چقدر بالا باشد، اگر عناصری برای نشانه روی وجود نداشته باشد، کاربر انسانی نمی تواند هدفی در فاصله ای بیش از نهایتا 25 متر را با دقت مورد اصابت قرار دهد. به همین علت، از صد ها سال پیش سایت های نشانه روی مکانیکی اختراع و استفاده شدند. سپس پای اپتیک های تلسکوپی (دوربین سلاح) برای هرچه بیشتر کردن کارآمدی تیراندازان به میدان باز شد و امروزه آخرین نسل تجهیزات نشانه روی، سایت های بازتابی و رد دات هستند.
بر سر تعریف دقیق سایت های رد دات اختلافاتی وجود دارد چرا که امروزه کانسپت استفاده از یک نقطه قرمز (رد دات) برای نشانه روی در اپتیک های مختلف و حتی دوربین های بزرگنمایی بالا نیز به کار گرفته می شود، اما تمرکز اصلی این مقاله منحصرا بر روی سایت های الکترونیکی است.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
سایت های الکترونیکی رد دات:
قسمت دوم:
سایت های رد دات یا نقطه قرمز، دسته ای از سایت های بازتابی یا رفلکتور سایتس هستند؛ نوعی دستگاه های اپتیکی که هنگام نگاه درون یک صفحه شیشه ای، به کاربر یک تصویر خاص جلوی نمای پس زمینه ارائه می دهند.
سایت های رد دات به طور خاص، تصویری از یک نقطه قرمز و یا یک شبکه هم محور با سلاح برای تیراندازی به کاربر ارائه می دهند. این سایت ها امروزه به جزء لاینفکی از تجهیزات مدرن انفرادی تبدیل شده و در سراسر دنیا به عنوان بهترین گزینه برای نشانه روی در درگیری های نزدیک در نیرو های نظامی و تیراندازان حرفه ای مسابقات تیراندازی به کار گرفته می شوند.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
تاریخچه:
قسمت سوم:
ایده اولیه سایت های بازتابی پیش از جنگ جهانی اول و در سال 1900 ارائه شد و اولین استفاده ی عملیاتی از آن توسط آلمان ها و به عنوان سایت های نشانه روی جنگنده ها در جنگ جهانی اول بود و تا پایان جنگ جهانی دوم، سایت های بازتابی به یک جزء اصلی و محوری در نه تنها جنگنده ها، بلکه انواع تسلیحات نظیر: توپ های ضد هوایی، توپ تانک ها، تسلیحات ضد تانک و… تبدیل شدند.
ایده قرار دادن سایت های نشانه روی بازتابی روی سلاح های انفرادی از همان سال 1900 میلادی وجود داشت و طرح هایی در این حوزه ارائه شد. اما تا آخر جنگ جهانی دوم هیچ سایت بازتابی موفقی برای این تسلیحات ظاهر نشد.
اولین سایت نشانه روی الکترونیکی رد دات جهان اما توسط شرکت سوئدی “ایمپوینت AB” و با نام “Aimpoint Electronic” در سال 1975 عرضه شد، از این زمان تا به امروز این شرکت یکی از بزرگترین پرچمداران سایت های نشانه روی رد دات جهان است.
اولین سایت نشانه روی رد دات به کار گرفته شده به صورت سازمانی در نیرو های نظامی نیز محصول دیگر شرکت سوئدی ایمپوینت، ایمپوینت کامپ ام2 (aimpoint compm2)، بود که در سال 2000 تحت عنوان “اپتیک درگیری نزدیک ام68” در ارتش ایالات متحده به کار گرفته شد.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
💠 مزار سردار شهید محمدرضا زاهدی آرامیده در گلزار شهدای اصفهان در کنار شهید ردانی پور و شهید خرازی و شهید کاظمی
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
🔺 با توجه به پرسش های مکرر از نحوه کارکرد دستگاه های اُپتیکی امروز آموزش عملکرد داخلی دوربین ها را با شما به اشتراک میگذاریم تا ببینیم شلیک با دوربین برعکس و درپوش لنز بسته ممکنه است یا خیر
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هر دوربین شامل یک بدنه آلمینیومی و یا فولادی با شکل خاص هست داخل این بدنه تعدادی لنز یا همان عدسی قرار گرفته که هرکدام وظایف مختلفی دارند :
🔹 لنز شیئی که در دهانه ورودی دوربین قرار گرفته ؛ همانگونه که در کلیپ فوق میبینید وظیفه جمع آوری نور و متمرکز کردن آن در نقطه خاصی را به عهده دارد که آن نقطه خاص را کانون نوری میگویند.
قسمت قیفی شکل بدنه در پشت لنز شیئی نیز دقیقا به همین منظور این چنین طراحی شده و تصویر بصورت برعکس در این کانون قرار میگیرد.
🔸 سپس نور به قسمت لوله ای یا استوانه ای که سیلندر دوربین نام دارد هدایت میشود. در داخل سیلندر دوربین یک سیلندر دیگر به نام اَرِکتور قرار دارد که لنز های واسط در قسمت ابتدا و انتهای سیلندر اَرِکتور قرار دارند.
این عدسی ها یا همان لنز های واسط مهم ترین عدسی ها در دقت شلیک و کیفیت تصویر بوده و مجدد تصویر را برعکس کرده و بصورت صحیح و حقیقی میبینیم.
لنز های قسمت جلوی ارکتور توسط طبلک پارالکس در نقطه ای تنظیم میشود که مرکز کانون نوری آنجا تشکیل شده و با تنظیم طبلک و قرار دادن عدسی ها در آن موقعیت تصویر شفاف و بدون خطا دریافت میشود.
1/4
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
🔹 عدسی های ابتدای لنز ارکتور که یکی از آنها روی آن رتیکل یا شبکه داخلی دوربین حک شده که و پشت یک عدسی دیگر بنام واریابل یا بزرگنمایی قرار دارد که با چرخاندن گردونه زوم که به این عدسی متصل است از طریق شیارهای روی ارکتور که شبیه به خان لوله هستند عدسی جلو تر رفته و تصویر بزرگ نمایی میشود.
🔸 در ادامه حرکت نور به لنز و عدسی چشمی میرسیم که سمت چشم قرار گرفته ؛ این عدسی دارای یک تصویر کوچک است که به آن مردمک خروجی میگویند وقتی نور از این عدسی خارج میشود در واقع مجدد در نقطه ای تعریف شده متمرکز شده که معمولا بین 4 الیٰ 8 سانتیمتر از لنز چشمی تشکیل میشود که به آن فاصله راحتی چشم میگویند تا دوربین موقع شلیک به چشم تک تیرانداز ضربه نزند.
🔸 هیچ دوربین تفنگی وجود ندارد که شما چشم خود را به آن بچسپانید و تصویر صحیح و کاملی ببینید و شلیک شما نیز خطا میرود.
چشم باید در مرکز نوری تعریف شده قرار بگیرد تا مردمک خروجی باز شده و تصویر کامل و خط نشانه روی دقیقی داشته باشیم.
2/4
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
🔹پس از نصب صحیح و در فاصله مناسب دوربین نسبت به چشم و تشکیل صحیح و نشانه روی دقیق دوربین باید بدانید پایه ای که دوربین را به سلاح نصب کرده دارای شیبی رو به جلو است که مقدار آن معمولا 20Moa الی 35Moa میباشد.
🔹این زاویه چنانچه وجود نداشته باشد خط دید دوربین با خط سیر موازی شده سلاح هم محور یا تنظیم نخواهد شد. این زاویه در واقع همان دلیلی است که شمارا مجبور میکند برای قرار دادن رتیکل روی نقطه هدف ، رتیکل را به سمت بالا ببرید و در نتیجه لوله سلاح بالا آمده و قوس منحنی گلوله شما به هدف ختم شود
🔹پس وقتی سر دوربین رو به پایین باشد خط دید دوربین دیگر با خط تیر مستقیم سلاح موازی نیست و در نقطه ای به نام صفر اول خط تیر را قطع میکند که معمولا در فاصله 25 الیٰ 35 متری در سلاح و دوربین های مختلف است و سپس گلوله توسط جاذبه زمین به پایین کشیده شده و مجدد خط دید و خط تیر یک دیگر را قطع میکنند که به آن صفر دوم یا صفر دور میگویند که دقیقا نقطه هدف گیری شده است.
3/4
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
🔹 خب حال آموختیم ؛ اول اینکه دوربین یک وسیله برای دیدن هدف است که یکطرفه بوده و کانون های نوری آن پشت سر هم است و فقط از عدسی چشمی میتواند تصویر صحیح را دید.
🔸 دوم اینکه در نشانه روی با دوربین باید صفر اول و دومی وجود دارد و توسط زاویه تعریف شده کارخانه بوجود میآید و بصورت صحیح نشانه روی میشود.
🔹 حالا بیایید توضیح دهید که با دوربین برعکس مردمک چشمی کجاست
فاصله راحتی چشم چقدر است و صفر اول و دوم چگونه تشکیل میشود.
و زاویه برعکس و رو به هوا دقیقا چکار میکند.
4/4
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حملات مشترک ارتش روسیه و سوریه برعلیه مواضع تروریست ها در استان های حمص و پالمیرا
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
🔸صنایع هیوندای تصاویری از خودرو زرهی چرخدار N-WAV منتشر کرد
ارتفاع این زرهپوش2.9متر و طول 9.3 متر می باشد همچنین مجهز به سنسور های دید 360درجه APS کره ای توپ خودکار30م.م و سیستم اطفا حریق خودکار است
این زرهپوش به سرعت تحویل ارتش کره خواهد شد زیرا صنایع هیوندای دارای خط تولید گسترده است.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
📸 گردان های سيد الشهداء(ع) حشدالشعبی عراق
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
coming soon...
C.T.S.U
Counter Terrorism Special Uniti
IRGC
Islamic Revolutionary Guard corps
Join us | @Iranian_Militarism | HZ
قسمت چهارم :
نحوه کارکرد سایت های رد دات:
سایت های رد دات در ساده ترین حالت، با تابش نور از یک LED به یک صفحه لنز و بازتاب آن به چشم تیرانداز به طوری که نور به صورت یک نقطه ی قرمز هم محور با سلاح دیده شود کار می کنند. به این معنا که محل قرار گرفتن نقطه قرمز مقابل چشم کاربر، محل برخورد گلوله خارج شده از لوله سلاح خواهد بود.
سایت های رد دات جدید ممکن است از قطعات دیگری نیز برای به دست آوردن برخی امکانات جانبی استفاده کنند اما اساس کار یکسان است.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت پنجم:
سایت های هولوگرافیک:
در مقوله سایت های بازتابی و رد دات دسته ی دیگری از سایت های نشانه روی نیز وجود دارند که اگرچه در عمل بسیار شبیه به سایت های رد دات هستند، در کارکرد کاملا متفاوت هستند و به همین علت معمولا در دسته سایت های رد دات قرار نمی گیرند. این دسته “سایت نشانه روی هولوگرافیک سلاح” (HWS) نام دارند. ما در این مقاله، برای ساده تر شدن درک مطلب، این سایت ها را نیز در دسته کلی سایت های رد دات قرار می دهیم.
سایت های هولوگرافیک برخلاف سایت های رد دات، به جای تابش ساده نور LED، یک تصویر هولوگرافیک تولید شده در فضای سه بعدی را به چشم کاربر نمایش می دهند و برای نشانه روی، به جای تنها یک نقطه قرمز ساده، یک شبکه نشانه روی ارائه می دهند که یک نقطه قرمز همانند سایت های رد دات در مرکز آن قرار دارد.
مقایسه کامل تفاوت ها، شباهت ها و برتری و ضعف های سایت های هولوگرافیک نسبت به سایت های رد دات در حوصله این مقاله نمی گنجد و در آینده به آن ها خواهیم پرداخت. اما در خصوص نحوه کارکرد سایت های هولوگرافیک به دیاگرام زیر توجه کنید:
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
شمای داخلی یک سایت هولوگرافیک (EXPS شرکت EO tech)
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت ششم:
همانطور که تا اینجای کار مشاهده کردید اگرچه سایت های هولوگرافیک به مراتب پیچیده تر از سایت های رد دات هستند، اما هر دو از سیستم نسبتا ساده ای استفاده می کنند. در واقع ساخت یک سایت رد دات کار چندان مشکلی نیست و اگرچه به دلایلی امکان توضیح نحوه ساخت سایت رد دات برای ما وجود ندارد اما تنها با استفاده از یک لنز، یک قاب و یک دیود می توان یک سایت رد دات خانگی تهیه کرد.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت هفتم:
با وجود این سادگی کار و ساخت، حتی تا به امروز که شرکت های بزرگ و کوچک زیادی وارد عرصه تولید سایت های بازتابی و رد دات شده اند، تنها دو شرکت پرچمدار این حوزه و دارای بیشترین قرارداد های نظامی هستند. دو شرکت ایمپوینت سوئدی (با محصولات فوق العاده رد دات خود) و شرکت EO tech آمریکایی (با محصولات هولوگرافیک سایت خود). دلیل این موضوع ساده است؛ هنر و پیچیدگی اصلی تولید سایت های رد دات در اساس کار آن ها نیست بلکه در ریزه کاری ها، کیفیت و دوام فوق العاده بالایی هست که برای استفاده ی نظامی مورد نیاز است. به توضیح مفصل تر این فاکتور ها نیز در ادامه مطلب خواهیم پرداخت.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت هشتم:
چرا سایت های رد دات؟
در ابتدای مطلب گفته شد که امروزه سایت های رد دات به عنوان بهترین گزینه برای نشانه روی، هنگام تیراندازی در فواصل نزدیک در سراسر جهان استفاده می شوند و امروزه گزینه ای کاملا برتر نسبت به سایت های مکانیکی محسوب می شوند اما چرا؟
🔸️سرعت
در سایت های مکانیکی سنتی، برای نشانه روی صحیح، باید سه عنصر روزنه دید، مگسک و هدف با هم در یک محور قرار بگیرند. یعنی تیرانداز از درون روزنه دید، مگسک را دقیقا وسط روزنه و همچنین هدف قرار بدهد.
در سایت های رد دات اما تنها دو عنصر نشانه روی وجود دارند و تیرانداز کافیست نقطه قرمز را برای نشانه روی صحیح روی هدف قرار بدهد. طبیعیست که هم راستا کردن دو عنصر نشانه روی سریع تر از سه عنصر است.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ