⭕️ #ایران_گرافی | رشد قابل توجه صنایع غذایی در ایران
🔹ظرفیت بالایی برای صنایع غذایی در کشور وجود دارد که بیش از نیاز داخلی است. این مؤلفه در کنار وجود استانداردهای قابل قبول در تولید محصول منجر به شکلگیری برخی محصولات داخلی دارای برندهای معتبر در سایر کشورها شده است.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ایران_ویدئو | دومینوی استعفا، دردسر تازه بی بی اسرائیلی
🔹خبر استعفاهای متعدد در کابینه اسرائیل، حالا برای این رژیم دردسرساز شده، عملیات طوفانالاقصی و نبود امنیت روانی در بین ساکنان اراضی اشغالی، ترس از حمله ایران و عملیات صادق، باعث شده پروسه استعفا در این کابینه تعلل چند ماهه را کنار بگذارد و از این کابینه چهرهای متزلل در پیش چشم جهان به تصویر بکشد.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
⭕️ برترین تیترهای روزنامه ایران در ۵ اردیبهشت سالهای گذشته:
🔹 حرفهای تازه درباره استیضاح
🔹 انتفاضه، وحدت ملی را به صحنه فلسطین بازگرداند
🔹 ایران تکیهگاه کشورهای آسیای مرکزی میشود
🔹 روزهای خونین زائران عتبات عالیات
🔹 ۳۱۷هزار میلیارد تومان بدهی ۱۰ ابر بدهکار
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ایران_ویدئو | شما هم به این میهمانی ملی دعوتید
🔹«استقلال و پرسپولیس واگذار نمیشوند»؛ انگارهای که در سه دهه اخیر با کمکاریها به واقعیت تبدیل شده بود، سرانجام سوم اردیبهشت با انجام این واگذاری رنگ حقیقت به خود گرفت.
🌐 @irannewspaper
⭕️ #ایران_گرافی | نگاهی عمیق به روند کاهشی آمارهای اقتصادی
🔹تورم سالانه خوراکیها در فروردین ۳.۹ درصد کاهش یافت.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
⭕️ پای کفشخارجیبه تبریز نمیرسد
🔹 چیزی راجع به پویش کفش تبریز که برای حمایت از کالای ایرانی چند سال گذشته راه افتاد، شنیدهاید و به خاطر دارید؟ مغازهداران و فروشگاههای کوچک و بزرگ کفش در تبریز بخصوص در بازار این شهر در اقدامی خودجوش تصمیم گرفتند فروش کفشهای قاچاق را تحریم کنند. آنها با قرار دادن تابلویی در ویترین مغازه خود با این عنوان که «فقط کفش ایرانی میفروشیم» پویش حمایت از تولیدات داخلی را کلید زدند.
🔹 علیرضا جباریان فام، رئیس فعلی اتحادیه صادرکنندگان کفش استان آذربایجان شرقی از بنیانگذاران این پویش است. میگوید: از سال ۹۷ واردات کفش خارجی بهطور کل ممنوع و قاچاق آن بشدت کم شد. از همان زمان و تا به امروز کسبه و اغلب مردم تبریز به این پویش پایبند ماندهاند و تابلوها با عنوان «با افتخار کفش ایرانی میفروشیم» در ویترین مغازههای بازار تبریز همچنان خودنمایی میکنند. جالب است؛ مسافرانی هم که برای خرید به بازار تبریز میآیند به این تابلوها توجهشان جلب میشود و انرژی میدهند و مردم تبریز را برای این کار تشویق میکنند.
◼️ جزئیات این #مطلب گروه ایران زمین را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ دولت سیزدهم در مسیر رهنمودهای مقام معظم رهبری
🔹 «حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد.» ؛ فرمایشاتی که باید برای دولت نصبالعین باشد، هر چند که دولت سیزدهم در حوزه تأمین امنیت شغلی و تثبیت درآمد کارگران اقدامات بسیار اثرگذاری انجام داده است، اما به نظر رهبر معظم انقلاب دولتمردان باید بیشتر تلاش کنند. نشان به آن نشان که ایشان از احیای واحدهای تولیدی غیرفعال در دو سال و نیم اخیر ابراز رضایت کردند.
🔹 روز گذشته، حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با هزاران نفر از کارگران کشور به مناسبت هفته کارگر با تبیین راهبرد حوزه کار و تولید در سالجاری فرمودند، بیش از نیمی از جامعه کشور از قشر کارگر محسوب میشوند و در صورتیکه حال آنها خوب باشد به معنای آن است که حال ملت خوب خواهد شد.
🔹 رهبر معظم انقلاب با اشاره به تعطیلی واحدهای تولیدی و حتی کارخانجات بزرگ در مقاطعی، گفتند: در یکی دو سال اخیر به همت مسئولان، هزاران کارگاهِ تعطیلشده یا نیمهتعطیل، احیا شده که این کار مهم باید ادامه یابد.
ایشان مسأله بیمهها را هم، برای جامعه کارگری مهم خواندند و با انتقاد از اجرا نشدن سیاستهای کلی تأمین اجتماعی، گفتند: این سیاستها، مدتها پیش ابلاغ شد و رئیسجمهور هم دستور تهیه آییننامه را داد اما در عمل، کارها جلو نرفته و سیاستها اجرا نشده است.
🔹 متن کامل این مطلب را فردا در روزنامه ایران بخوانید
🌐 @irannewspaper
همزمان با دیدار یحیی سنوار با برخی اعضای حماس فاش شد، این گروه 30 افسر شین بث را در اختیار دارد
⭕️ معادله پیچیده اسرای اسرائیلی
🔹 با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیتهای جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیتهایی که یادآور میشوند حماس با وجود ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و میتواند روند تحولات را برخلاف ارزیابی و برنامهریزی صهیونیستها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهار نظر جدید فرمانده خود میتواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیستها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. بسیاری از تحلیلگران و ناظران نیز معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات در پی کارشکنیهای رژیم صهیونیستی در قطر، اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده میکند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بیبی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه که یکی از اعضای حماس گفته است، یحیی سنوار در اظهاراتی خبر داده، این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.
🔹 این عضو حماس که از او به عنوان یک چهره کلیدی یاد شده است، طی گفتوگویی با العربی الجدید، صحت آنچه را رسانههای عبری نزدیک به دولت اشغالگر منتشر کردند، رد کرد مبنی بر اینکه حماس آزادی تنها ۲۰ اسیر به جای ۴۰ اسیر در مرحله اول توافق احتمالی را در دور اخیر مذاکرات قاهره پیشنهاد کرده است.
◼️ متن کامل این مطلب را فردا در روزنامه ایران بخوانید
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در روزنامه ایران فردا چه مطالبی خواهید خواند؟
🔹 هر شب در بخش «ایران فردا» مروری میکنیم بر آنچه که خبرنگاران روزنامه ایران به آن در شماره فردا پرداختند.
🔹 این بخش هر شب همین حوالی در صفحات مجازی روزنامه ایران منتشر میشود.
🌐 @irannewspaper
⭕️ تذکر دوباره رهبری به خیرخواهان امیدوار به امریکا
🔹 سخنان روز گذشته رهبر انقلاب پیرامون تحولات جاری در منطقه و در روند مواجهه با سیاست تقابلجویانه ایالات متحده، افق تازهای را پیش روی مسئولان و ناظران سیاست خارجی گشود. رهبری به پایش رسالت میدان از یک سو و توصیه آن دسته از تحلیلگران و جریانهای سیاسی پرداخت که میخواهند طلیعههای نتایج رخداد تاریخی حمله نظامی مستقیم ایران علیه اسرائیل را در زمین مذاکره با امریکا مشاهده کنند. رهبری ابتدا به عادت مألوف خود نسبت به تبعات زیانبار نگاهی که متأسفانه در ذهن و ضمیر لایههایی از جریانهای سیاسی رخنه کرده، هشدار دادند.
🔹 برخی محافل سیاسی وقوع عملیات «وعده صادق» را یک نقطه عزیمت تاریخی برای آغاز فرایند تنشزدایی مناسبات تهران و واشنگتن میخوانند و آن را فرصتی قلمداد میکنند که زیر سایه بدست گرفتن نبض میدان از سوی ایران حاصل شده و امتیازات آن میتواند در سبد دیپلماسی کشور نقد شود. این همان نگاهی بود که در سیاست دولت پیشین، منافع کوتاهمدت سیاسی را چنان وسوسهانگیز میدید که آماده بود بدیهیترین اصول و راهبردیترین اقدامات را در یک روند متداول بده بستان دیپلماتیک نادیده بگیرد ولو اینکه مصداق بارز این گزاره باشد که «هدف وسیله را توجیه میکند».
◼️ متن کامل این مطلب را فردا در روزنامه ایران بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ *تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «انشاءالله خیرخواهان» چیست؟*
🔹 احسان صالحی سرپرست موسسه ایران
🔹 بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار کارگران یک فراز مهم درباره آثار و پیامدهای تحریم داشت؛ تبیین ریشهها و علت دشمنی امریکا با ملت ایران و اهداف، روشها، مکرها و حیلههای آنها.
🔹 رویکردهای مختلفی که در دورههای مختلف جمهوری اسلامی در مواجهه با غرب بخصوص امریکا تجربه شده است، در سالهای گذشته گاهی جزو موارد پرتکرار در بیانات معظمله بوده است بخصوص در دولت قبل که با تئوری «توسعه در مدارهای جهانی»، کل سیاست و اقتصاد کشور عملاً گروگان بهبود رابطه با امریکا شده بود. اما باز شدن مجدد این سرفصل در بیانات روز گذشته ایشان، از زاویهای دیگر حائز اهمیت اساسی است. به نظر میرسد در شرایط کنونی، تأکید بر فرصتسازی از تحریمها و دشمنیها، ردّ منطق سازش با امریکا به عنوان راهحل خاتمه مشکلات، تبیین رو به افول بودن اعتبار امریکا و ابزارهای سلطهگری آن از جمله تحریم، ریشه در همان جمله معترضهای دارد که ایشان در خلال بیانات خود به عنوان توصیههای مکرر «انشاءالله خیرخواهان» از آن یاد کردند و گفتند: «حالا بعضی خیرخواهانه -نظرشان خیرخواهی است انشاءالله- مدام توصیه میکنند که خب آقا با امریکا مثلاً [کنار بیاییم]».
🔹 قدرتنمایی خیرهکننده جمهوری اسلامی در عملیات وعده صادق که عملاً معادلات جدیدی را رقم زد و از فردای ۲۵ فروردین ۱۴۰۳، منطقه غرب آسیا را به منطقهای جدید تبدیل کرد، باعث شد که در صورتبندی معادله جدید، مجدداً برخی تجویزهای انحرافی مطرح شود. از جمله این تجویزها، توصیه به سازش با امریکاست که البته این توصیه در لفافه و با تعابیری نظیر فرصت دادن به دیپلماسی پس از قدرتنمایی میدان مطرح میشود. در خصوص این تجویز و پیامدهای آن چند نکته قابل ذکر است:
🔹 ۱- در عملیات وعده صادق، دیپلماسی از میدان جدا نبود که اکنون زمان اضافه شدن آن به عملیات باشد. میدان و دیپلماسی در عملیات وعده صادق به عنوان دو بال هماهنگ ذیل شورای عالی امنیت ملی و به عنوان کارگزار رهبر انقلاب و فرمانده کل قوا عمل کردند. *این از توفیقات دولت و شخص رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی است که با ایجاد همدلی و همافزایی میان ارکان مختلف کشور، رقابتها و تنشهای فرساینده در دولتهای قبل را به همافزایی و همکاری تبدیل کرده است.*
🔹 ۲- تبدیل کردن قدرت و صورت دادن به آن در ساحتهای مختلف، راهبرد اصولی و ضروری است. کمااینکه پس از قدرتنمایی دفاعی و امنیتی، بخش اقتصادی کشور احساس قدرت کرد. قیمت ارز کاهشی شد، بازارهای مالی بخصوص بورس جهشهای کمسابقهای را تجربه کرد و فضای سرمایهگذاری آرام و مطمئن شد. برخلاف پیشبینیهای افرادی که معتقد بودند پاسخ ایران موجب التهاب اقتصادی میشود، بار دیگر تجربه شد که قدرت مانند ظروف مرتبطه عمل میکند و نشان دادن بموقع و برنامهریزی شده آن، همه بخشهای کشور را ارتقا و قوت میدهد. از این جهت، توصیه به بهرهبرداری از قدرت دفاعی کشور در هر میدان و بخش دیگر از جمله دیپلماسی، توصیهای منطقی و عملیاتی است.
🔹 ۳- اما ماجرا از آنجا پیچیده و تجویز، انحرافی میشود که از بهرهگیری قدرت دفاعی برای دیپلماسی، اراده سازش شود. امری که در اظهارات برخی سیاسیون و مقامهای سابق بخش دیپلماسی رگههای آن به وضوح دیده و این علامت داده شد که قدرت خلق شده باید صرف سازش با امریکا شود.
🔹 ۴- خلق یک معامله منصفانه با امریکا چه بر اساس شواهد منطقی و چه بر مبنای تجارب بارها آزموده شده، ممکن نیست. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، آنها اساساً به چیزی کمتر از جمع کردن بساط هستهای در کشور و در گام بعد، مطیع و تسلیم کردن ایران راضی نیستند. بنابراین، تجویز سازش از دل یک عملیات غرورآفرین، حتی اگر انشاءالله خیرخواهانه باشد، خام و عمیقاً سادهاندیشانه است.
🔹 ۵- *اکنون سؤال اینجاست، با قدرت و معادله جدید پس از عملیات وعده صادق چه باید کرد؟ اگر نقد کردن این قدرت در دیپلماسی با تجویز «سازش»، آدرس غلط است، آدرس صحیح چیست؟*
🔹 ۶- به نظر میرسد راه صحیح، ایستادن پای اعتبار معادله جدید و استفاده از آن برای مسیرهایی است که حول ایده خنثیسازی تحریم طراحی شده است. معادله پرقدرت جدید نباید خرج راهحلهای کهنه، آزموده و شکستخورده شود. معادله جدید میتواند و باید از پس حل ایدههایی برآید که با آنها همراستاست. راهبرد مترقی خنثیسازی تحریم در هر یک از بخشهای کلیدی و راهبردی کشور ترجمان مشخصی دارد. در امنیت غذایی، در کریدورها، در شئون مختلف بحث ارز (نقشه تجاری و ارزی، تسویه، میزان وابستگی به ارزها در تجارت)، در تعیین شرکای تجاری، سیاسی و... راه اصولی، نقد کردن معادله جدید به نفع راهبرد اصولی خنثیسازی است.
🌐 @irannewspaper
⭕️ صفحه اول روزنامههای موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
در شماره فردا روزنامه ایران میخوانید:
🔹 ملت زنده ایران از دشمنیها فرصت ساخت
🔹 ایست قانون به سوداگران اقتصادی
🔹 افتتاح ابر پروژه ایرانی اومااویا در سریلانکا
🔹 تحقق مردمی سازی استقلال و پرسپولیس
🌐 @irannewspaper