⭕️ برترین تیترهای روزنامه ایران در ۱۶ اردیبهشت سالهای گذشته:
🔹 معافیت های جدید خدمت وظیفه عمومی
🔹 شورای نگهبان از نامزدها برنامه کاری هم میخواهد
🔹 ثمره میدان در سبد دیپلماسی
🔹 مخالفت چین و روسیه با تحریم آمریکا علیه ایران
🔹 سازندگی امروز، ثمره امنیت و اقتدار ملی است
🔹 یک کهکشان ستاره در آسمان شهر عاشقان
🔹 کرباسچی: امروز به زندان می روم
🔹دفاع وزیر کشور از مدیریت برگزاری انتخابات
🔹خاتمی: اگر دولت از مسیر انقلاب و اصلاحات خارج شود لحظهای نخواهم ماند
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایران_ویدئو |شکست هیمنه پوشالی رژیم موقت
🌐 @irannewspaper
قربانعلی طاهرفر از تصویر دهه ۶۰ در «آپاراتچی» به «ایران» گفت
⭕️ دهه شریفی که در دل کمدیها قربانی میشود
🔹 خیلیها دهه ۶۰ را از تاریخسازترین دهههای فیلم و سینمای ایران میدانند. فارغ از تأثیر این دهه در جریان سینمای ایران، بازتاب این دهه در سینمای ایران هم به یک جریان و مؤلفه تکرار شونده در آثار سینمایی دو دهه اخیر تبدیل شده و اغلب فیلمسازان متولد این دهه بازگویی خاطراتشان از آن دوره و همین عشق به سینما را به فیلمهایشان آوردهاند. بازنمایی فضای آن دوره برای مخاطبان به خاطر حس نوستالژیک و سبک زندگی و شرایط اجتماعی آن دوران با استقبال خوب تماشاگران هم همراه بوده است.
🔹 «آپاراتچی» قربانعلی طاهرفر، فیلمساز آذربایجان شرقی که توانست سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران فیلماولی چهل و دومین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کند نیز به نوعی در دسته همین آثار قرار میگیرد؛ فیلمی درباره عشق به سینما و هنرهای برخاسته از دل مردم در دهه ۶۰. این فیلم که داستان دلبستگیهای یک نقاش ساختمان عاشق سینما را روایت میکند با نگاهی به کتاب «آپاراتچی» خاطرات شفاهی جلیل طائفی ساخته شده است. کارگردان «آپاراتچی» در گفتوگو با «ایران» از این فیلم و تصویر فضای دهه ۶۰ در آن گفته که در ادامه میخوانید.
◼️ جزئیات این #گزارش گروه فرهنگی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ هیرکانی دلنگران سربازان سبز
✍🏻 زهرا کشوری
🔹 چند سؤال همچنان اذهان را میخراشد. چون کابوس جنگلهای هیرکانی هنوز پایان نیافته است. هیچ خبری از دستگیری عامل اصلی حمله مسلحانه قاچاقچیان چوب آمل به گوش نمیرسد. سؤالهایی که مثل خوره به جان هیرکانی، زاگرس، محیطزیست و منابعطبیعی افتاده است.
🔹 خواب دختر آن روز صبح تعبیر شده بود، بابا در صندوق ماشینی به سمت قتلگاه برده میشد. قاچاقچیان، پیروی را از ماشین سازمانی بیرون میکشند و او را به قاتلینش میسپرند تا درختان راش که به گفته خودش پناه خستگیاش بودند، اینبار شاهد قتل تلخ مردی باشند که نزدیک به ۲۶ سال از زندگیاش را وقف جنگلهای ماسال و شاندرمن کرده بود.
پیروی چند ماه قبلتر، آن روز شوم را پیشبینی کرده و به هرجایی که میتوانست و میشد نامه نوشته بود. مثل حال این روزهای محسن پناهی، فرمانده عملیات حافظت از منابعطبیعی شهرستان آمل که حمله مسلحانه به خانه و خانواده خودش و همکارش را پیشبینی کرده و نگران وضعیت نیروهای تحتامرش است.
آیا راشها و شمشادهای هیرکانی دوباره شاهد شهادت تلخ «ناصر پیروی» دیگری خواهند بود؟
🔹 پیروی، رئیس منابعطبیعی ماسال بود. حاضر به همکاری با قاچاقچیان چوب نشد و آنها او را در سال ۱۳۸۵ربودند، دست و پایش را بستند و با اینکه اسلحه داشتند او را زجرکش کردند.، دختر ۹ سالهاش، آن روز شوم با جیغ و فریاد از خواب بیدار میشود و سراغ پدر را میگیرد. به مادرش میگوید که خواب دیده وقتی بابا در حال بردن او به دم سرویس مدرسه بوده به یکباره چند نفر میآیند و بابا را از توی ماشین میبرند.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در روزنامه ایران فردا چه مطالبی خواهید خواند؟
🔹 هر شب در بخش «ایران فردا» مروری میکنیم بر آنچه که خبرنگاران روزنامه ایران به آن در شماره فردا پرداختند.
🔹 این بخش هر شب همین حوالی در صفحات مجازی روزنامه ایران منتشر میشود.
🌐 @irannewspaper
⭕️ صفحه اول روزنامههای موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران
یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
در شماره فردا روزنامه ایران میخوانید:
🔹 از بتن ریزی در اراک تا بتن ریزی برای ساخت جزیره هستهای
🔹 کار مردم نباید به تعویق بیفتد
🔹 راهاندازی ۱۵هزار تخت بیمارستانی تا پایان امسال
🔹 روزهای پر اجرا در پایتخت
🔹 کاهش چشمگیر نرخ بیکاری در دولت سیزدهم
🌐 @irannewspaper
⭕️ امروز دوشنبه
🔹 ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔹 ۲۷ شوال ۱۴۴۵
🔹 ۶ مه ۲۰۲۴
🌐 @irannewspaper
⭕️ تقلب و تقلای پادشاهان عریان لیبرال دموکراسی
یادداشت شهاب اسفندیاری، عضو شورای عالی سینما و رئیس دانشکده صداوسیما
🔹سازمان رسانهای بیبیسی را نباید صرفاً با سرویس جهانی آن اشتباه گرفت. گاهی در ایران حتی بخش فارسی بیبیسی را که جزو کوچکی از سرویس جهانی بیبیسی است با کل سازمان بیبیسی اشتباه میگیرند. سازمان بیبیسی با حدود ۲۰ هزار کارمند و حدود ۵ میلیارد پوند بودجه سالانه یک سازمان عظیم رسانهای است که بخش عمده نیروی انسانی و بودجه آن معطوف به تولیدات و شبکههای داخلی (ملی و محلی) است.
🔹سرویس جهانی بیبیسی اما به کلی داستان دیگری دارد. این سرویس که در ابتدای تأسیس «سرویس امپراطوری» نام داشت صراحتاً مأموریتی در خدمت امپراطوری بریتانیا خصوصاً در کشورهای مستعمره یا مشترک المنافع به زبان انگلیسی و به دهها زبان دیگر داشت.
🔹در این خصوص چند سال قبل تحقیق جامعی تحت عنوان «مهاجران و دیپلماسی» با مدیریت ماری جیلپسی و آلبان وب انجام شد که عملکرد سرویس جهانی را طی یک دوره ۸۰ ساله (از ۱۹۳۲ تا ۲۰۱۲) مورد بررسی قرار داد.
▪️ جزئیات این #یادداشت را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ خیز افبیآی برای ورود به دانشگاهها
✍🏼 فائزه سادات یوسفی
🔹به جریان افتادن دومینوی اعتراضات دانشجویی سبب فروریختن این دیدگاه و زنده شدن دوباره فضای انتقادی در داخل امریکا و همچنین در برخی کشورهای دیگر شد. از یک سو، ایالات متحده برای التیام افکار عمومی، ترفندهای غیرمعتبری چون ارسال هوایی ملزومات اولیه، ژست لزوم آتشبس در غزه و حتی درگیریهای لفظی با رژیم و شخص نتانیاهو را بکار گرفت.
🔹از سوی دیگر، به طور عام تحول در نوع تفکر جمعیت دانشجویی با پیریزی تفکر انتقادی در بعد نظری، زمینهساز تحولات اجتماعی در آینده خواهد شد و از این حیث جایگاه مهمی را در تعیین اندیشه جامعه ایجاد خواهد کرد.
🔹روز گذشته منابع امریکایی از نشستی ۳۰۰ نفره با حضور برخی گروههای سیاسی، برخی نمایندگان از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات و متولیان چندین دانشگاه با محوریت اینکه کنگره چگونه میتواند به سرکوب بیشتر دانشجویان معترض کمک کند و FBI نیز چگونه میتواند به موضوع ورود پیدا کند، گزارش دادند.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه جهان ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ #ایران_گرافی | نشست رئیس جمهور با استانداران
🔹نخستین نشست مشترک اعضای دولت با استانداران در سالجاری، روز گذشته در وزارت کشور برگزار شد.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
⭕️ بانکهای خصوصی؛ خارج از گود مسکنسازی
🔹بر اساس آمار وزارت راه و شهرسازی در قالب نهضت ملی مسکن هماکنون ۲.۵ میلیون واحد در مراحل مختلف ساخت قرار دارند و از این تعداد ۱.۸ میلیون متقاضی برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدهاند و ۷۰۰ هزار متقاضی نیز مراحل اولیه برای معرفی به نظام بانکی را طی میکنند.
🔹از طرفی از ۱.۸ میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن که برای دریافت تسهیلات به نظام بانکی معرفی شدهاند، ۸۰۰ هزار متقاضی موفق به انعقاد قرارداد تسهیلات با بانک شدند. از طرفی به گفته سازندگان و فعالان در حوزه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن، انعقاد قرارداد با نظام بانکی به معنای دریافت تسهیلات نیست و واریز تسهیلات نیاز به زمان زیادی دارد.
🔹مطابق قانون جهش تولید مسکن، نظام بانکی مکلف به پرداخت سالانه ۲۰ درصد از تسهیلات خود به بخش مسکن است اما در طول ۳ سال گذشته عملکرد بانکها با تعهدات قانونی فاصله دارد.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه اقتصادی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ #ایران_گرافی | بتنریزی برای گسترش؛ نه کاهش
🔹رئیس سازمان انرژی اتمی از آغاز ساخت نیروگاه کارون در پاییز خبرداد
جزئیات
🌐 @irannewspaper
⭕️ نتانیاهو در دو راهی توافق یا استعفا
🔹همانطور که از قبل هم قابل پیشبینی بود، مذاکرات غیرمستقیم بین مقامات حماس و رژیم صهیونیستی برای تبادل اسرا و آتشبس، آنگونه که اخبار و گزارشها حکایت داشتند روز نخست مذاکرات به توافق نرسید و هنوز بحثها بر سر پیشنهادات ارائه شده در قاهره ادامه دارد.
🔹رسانههای صهیونیستی هم شامگاه شنبه جزئیات آتشبس پیشنهاد شده به جنبش حماس را منتشر کردند، کما اینکه یدیعوت آحارونوت خبر داد، در این توافق سهمرحلهای که ۱۲۴ روزه خواهد بود به جنبش حماس پیشنهاد شده در مقابل هر نظامی زن زنده اسرائیلی، ۲۰ اسیر فلسطینی زن محکوم به حبس ابد آزاد شود.
🔹در حالی که رژیم صهیونیستی با ژست دیپلماتیک و با هدف تبادل اسرا و آتشبس در قاهره حاضر شده است و از طرف دیگر مقامات امریکایی، حماس را متهم به تعلل در پذیرش شروط، کارشکنی در روند مذاکرات و عدم حصول توافق میکنند، چهرههای تندروی کابینه نتانیاهو بر حمله به رفح تأکید دارند. بزالل اسموتریچ، ضمن تأکید بر مخالفت خود با امضای توافقی برای تبادل اسرا با جنبش حماس، تسریع در حمله مقرر به شهر رفح را خواستار شد. نتانیاهو هم روز شنبه تصمیم گرفت، با وجود فشارهای امریکا، هیأت مذاکرهکننده را جهت شرکت در مذاکرات قاهره اعزام نکند.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه جهان ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ایران_ویدئو | بازی دو سر باخت آل سعود با چاشنب عادیسازی
کامران کرمی کارشناس مسائل عربستان اظهار کرد:
🔹مسئله عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل با توجه به موضوع تشکیل کشور مستقل فلسطین و وضعیت آوارگان در غزه و کرانه باختری دورتر از زمان دیگری به نظر میرسد و تحقق آن منوط به عقبنشینی نتانیاهو از غزه و ارسال آزاد کمکهای انساندوستانه به آن منطقه است.
جزئیات
🌐 @irannewspaper