⭕️ صدایی که از ایران شنیده میشود
یادداشت محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژیاتمی
🔹جمهوری اسلامی ایران در حالی پنجاهمین سالروز تأسیس سازمان انرژی اتمی را جشن میگیرد که بخش مهمی از اهداف راهبردی کشور در صنعت هستهای تحقق یافته است.
🔹احداث مرکز جدید تولید رادیودارو در حالی است که هماکنون ۵۰ رادیودارو در گروههای مختلف در داخل کشور تولید شده و ۲۱۰ مرکز پزشکی و درمانی و سالانه حدود یکمیلیون بیمار از خدمات و محصولات سازمان انرژی اتمی بهره میبرند.
🔹اکنون ایران یکی از معدود کشورهایی است که دانش جداسازی ایزوتوپهای پایدار را به شکل بومی توسط دانشمندان جوان خود کسب و اجرایی کرده است. دانش دستیابی به ایزوتوپهای پایدار از حیث اقتصادی و نیز به لحاظ کاربرد آن در حوزههای مختلف از جمله در حوزه سلامت حائزاهمیت است. چنانکه یک گرم از یک ایزوتوپ میتواند برابر با چندین بشکه نفت ارزش اقتصادی داشته باشد.
▪️ جزئیات این #یادداشت را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ بازیابی جایگاه حزب دموکرات کردستان عراق، هدف سفر بارزانی
✍🏼 علی بیدبو، پژوهشگر مسائل عراق
🔹بر اساس اعلام دولت اقلیم کردستان، پس از تعویق چندباره انتخابات پارلمانی اقلیم، قرار است در تاریخ ۱۰ ژوئن، احزاب کردی برای دست یافتن ۱۰۰ کرسی مجلس به رقابت بپردازند. این انتخابات قرار بود دو سال پیش برگزار شود اما اختلافات درونی، جلوی برگزاری این رویداد را گرفت.
🔹در این اثنا، نچیروان بارزانی در کمتر از یک ماه، دو بار به بغداد سفر کرد تا مقدمات تعویق انتخابات و حل اختلافات میان اربیل و بغداد را پایهریزی کند. دیدار با رهبران شیعی، دیدار با نخستوزیر و تشکیل جلسه با ائتلاف «اداره دولت» و چهارچوب هماهنگی، از جمله اقدامات اخیر بارزانی برای نزدیکی بیشتر به شیعیان و احیای روابط متحد قدیمی حزب دموکرات بود.
🔹بعد از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ عراق، باوجود اینکه حزب دموکرات با مقتدی صدر وارد ائتلاف شده بود، اتحادیه میهنی به دنبال ائتلاف با نوری المالکی و دیگر شیعیان بود. وی تصور میکرد با چنین تصمیمی میتواند برهم صالح از حزبش را برای دومین بار به ریاست جمهوری برساند، لیکن مخالفت سران چهارچوب هماهنگی مانع از انتصاب نماینده بافل طالبانی برای دومین دوره ریاست جمهوری شد.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه سیاسی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ موتورهای تورم خاموش شد
🔹بانک مرکزی اعلام کرد: با اجرا و پیگیری دقیق سیاستهای پولی در بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد بهطوری که نرخ این شاخص مهم پولی و تأثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶٫۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸٫۱ درصد رسید.
🔹کاهش قابل توجه رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ همراه با کاهش رشد نقدینگی در این سال، بخوبی حاکی از توفیق بانک مرکزی در کنترل کلهای پولی و ایجاد شرایط لازم برای کاهش نرخ تورم در سالجاری و سالهای آتی است.
🔹در مجموع، روند نزولی قابل توجه رشد نقدینگی و رشد پول، مؤید آن است که در سایه ثبات ایجاد شده در سال ۱۴۰۲، از شدت انتظارات تورمی فعالان اقتصادی کاسته شده و در نتیجه انتظار میرود نرخ تورم در ماههای آتی ارقام پایینتری را ثبت کند.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه اقتصادی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ #ایران_گرافی | تحولات در صنعت نفت ایران
🔹پالایشگاه آبادان با عبور از مدیریت خسارت بار انرژی در دهه ۹۰ به سوددهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی رسید.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
⭕️ ۶ میلیارد دلار؛ به نام صنعت، به کام مونتاژکاران
🔹بانک مرکزی برای اینکه بازار خودرو به نفع مردم کنترل و سیاستهای دولت اجرایی شود، ۷۰۰ میلیون دلار به خودروهای وارداتی تخصیص داد.
🔹یکی از اعضای انجمن صنایع همگن قطعهسازان کشور که خواست نامش عنوان نشود به «ایران» گفت: بخشی از قطعات خودروها مشترک و در هر مدل خودرو قابل استفاده است. بر این اساس خودروهایی که از چین وارد میشوند بعضاً پلتفرم یکسان دارند. در مورد تمام قطعات این امر صدق نمیکند، اما قاعدتاً در برخی از قطعات و حتی اتاق و بدنه، قطعهسازان داخلی میتوانند همکاری کنند.
🔹از آنجا که مونتاژکاران نتوانستند مشکلات بازار خودرو را کمرنگ کنند و حتی باعث شدند بر قیمت خودروها در بازار افزوده شود، ضرورت دارد نحوه تخصیص ارز به آنها مورد واکاوی جدیتر قرار گیرد و مهمتر آنکه تمام مونتاژکاران بازارشان فقط ایران نباشد و به فکر صادرات هم باشند؛ از این طریق خودشان میتوانند به درآمد ارزی برسند و همچنین دیگر ارز ملی صرف مونتاژ خودروهای لوکس چینی نمیشود.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه اقتصادی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ ایست به بهانهتراشی طلافروشان
🔹برخی از طلافروشان بخصوص بنکداران در تهران و چند شهر دیگر طی روزهای اخیر اقدام به تعطیلی واحد خود کرده یا با وجود بازبودن از معامله طلا خودداری میکنند. از اوایل اردیبهشت ماه سال جاری یک بار دیگر، طلافروشان به بهانه ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت و نگرانی از مالیات اقدام به تعطیلی واحدهای خود کردهاند.
🔹هرچند صنف طلا مهمترین دلیل تعطیلی واحدهای خود را به دوگانگی در ثبت اطلاعات مربوط میدانند اما طبق اعلام رسمی سازمان امور مالیاتی نیازی به ثبت اطلاعات مؤدیان طلا و جواهر در سامانه مؤدیان نبوده و ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت کافی است.
🔹بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور در راستای تسهیل تکالیف مؤدیان مالیاتی، مؤدیانی که ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی شدهاند از جمله مؤدیان طلا و جواهر، باید از طریق ثبت صورتحساب در سامانه مؤدیان (ارسالی توسط مؤدی یا شرکتهای متعدد) یا سایر سامانههای دولتی از جمله سامانه جامع تجارت صورتحسابهای خود را ارسال کنند.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه اقتصادی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ایران_ویدئو | نجات پالایشگاه نفت
🔹نمایش تصویری متفاوت از بیکفایتی محض بیژن نامدار زنگنه وزیرالوزرای دولت قبل در مدیریت پالایشگاه صددرصد دولتی که از زیان هنگفت در دولت قبل به سوددهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی در دولت سیزدهم رسید و به عصای دست دولت در مسیر تأمین بنزین و گازوئیل هم تبدیل شد.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
با بارشهای خوب بهاری موجودی مخازن سدهای کشور به ۶۵ درصد رسید
⭕️ خروج ۱۰ استان از تنش آبی
✍ یوسف حیدری
🔹 عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور در گفتوگو با «ایران» با اشاره به بارشهای خوب بهاری و میزان آب موجودی در مخزن سدهای کشور از خارج شدن ۱۰ استان از تنش آبی خبر داد. او با بیان اینکه میزان آب مخازن سد کشور به بیش از ۳۲ میلیارد متر مکعب رسیده است، گفت: این مجموع آب موجودی در همه مخازن سدهای وزارت نیرو است و پرشدگی سدهای کشور ۶۵ درصد است و این یعنی هنوز ۳۵ درصد مجموع سدها خالی است. اما اگر بخواهیم سدهای کشور را بررسی کنیم باید بگویم که تقریباً میزان آب موجود در مخازن نسبت به سال گذشته ۴۰۰ میلیون متر مکعب بیشتر شده است.
🔹 وی ادامه داد: اگر بخواهیم نگاهی به وضعیت ۱۳ سد دریاچه ارومیه داشته باشیم باید بگویم وضعیت این سدها ۶ درصد نسبت به سال گذشته بهتر شده است و پرشدگی مخازن این سدها ۷۷ درصد است. در حال حاضر آب موجود در این ۱۳ سد یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون متر مکعب است. در مورد زایندهرود اصفهان و حجم آب موجود در سد زایندهرود باید اشاره کنم که در حال حاضر حجم آب موجود در سد زایندهرود ۳۹۶ میلیون متر مکعب است و پرشدگی این سد ۳۲ درصد است که نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد عقبتر است اما باوجود این درصد پرشدگی مخزن این سد مطلوب است و برای تأمین آب شرب اصفهان با مشکل مواجه نخواهیم شد.
◼️ جزئیات این #گزارش گروه ایران زمین را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ #ایران_گرافی | آب، نقطه تحولی در تلاطم اقتصادی
اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ سنگپرانی اصلاح طلبان به قطار پیشرفت اقتصادی دولت
🔹 در پی انتشار خبر واردات روغنهای آلوده به سموم کشاورزی و آفتکشها در مرداد ۱۴۰۰ توسط شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران؛ شرکت مربوطه و دادستان مرکز استان هرمزگان ضمن تکذیب خبر توضیحاتی در این باره ارائه دادند
🔹 با وجود همه این تکذیبها اما اصلاحطلبان سوار بر این موج شدند و سعی کردند از آب گلآلود ماهی بگیرند تا جایی که عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به خبر توزیع روغن فاسد و تاریخ گذشته در شبکه ایکس خود نوشت: «در یک جامعه متعارف پس از انتشار این خبر، همه دستاندرکاران را بازداشت و فوری بازپرسی میکردند. ولی ظاهراً قرار است این هم به سرنوشت ماجرای آقای صدیقی دچار شود.»
🔹 اینکه اصلاحطلبان در دوران فساد اطرافیان که به مسئلهای در لایه ارشد دولت روحانی بدل شده بود مانند فساد اقتصادی حسین فریدون برادر رئیس جمهور وقت که سرانجام محکوم به حبس شد و همچنین برادر اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی که به دلیل قاچاق حرفهای ارز به دو سال حبس محکوم شد، سکوت اختیار میکنند جای تعجب ندارد.
🔹 آنها به زندان رفتن داماد زینتالوزرای روحانی یعنی محمد شریعتمداری، اختلاس علی اصغر پیوندی رئیس هلال احمر دولت روحانی، پرونده پرحاشیه شبنم نعمت زاده و اخلال در نظام تولید و قاچاق دارو و غیره را دیدند و دم نزدند و حالا روی یک خبر کذب چنان موج سواری می کنند که گویا فساد واقعی ندیدهاند.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در روزنامه ایران فردا چه مطالبی خواهید خواند؟
🔹 هر شب در بخش «ایران فردا» مروری میکنیم بر آنچه که خبرنگاران روزنامه ایران به آن در شماره فردا پرداختند.
🔹 این بخش هر شب همین حوالی در صفحات مجازی روزنامه ایران منتشر میشود.
🌐 @irannewspaper
⭕️ آغاز دهمین گفتوگوی زنده تلویزیونی رئیسجمهور با مردم
🔹 مخاطبان محترم میتوانند این گفتوگو را لحظه به لحظه در کانال ایران فوری دنبال کنند
https://t.me/iranefouri
@irannewspaper
⭕️ صفحه اول روزنامههای موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران
چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
در شماره امروز روزنامه ایران میخوانید:
🔹 ایران قوی عقلانیت انقلابی انسجام ملی
🔹 تفاهم سه بخشی تهران و آژانس برمبنای بیانیه ۱۴۰۱
🔹 سلامت مردم، خط قرمز دولت
🔹 آغاز جشن ملی کتاب
🌐@irannewspaper
⭕️ امروز چهارشنبه
🔹 ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔹 ۲۹ شوال ۱۴۴۵
🔹 ۸ مه ۲۰۲۴
🔹 روز بزرگداشت شیخ کلینی
🌐 @irannewspaper
⭕️ روایت گروگانگیری سیاست داخلی
🔹اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، در آستانه برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، فایل صوتی گفتوگوی منتشر نشده ظریف با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری از شبکه ضدایرانی اینترنشنال منتشر شد.
🔹سعید لیلاز در بخشی از گفتوگویی که اخیراً با روزنامه شرق داشت، در ارتباط با این موضوع گفت: «من از گفتن جزئیات خودداری میکنم. سربسته میگویم که ماجرای انتشار آن فایل، بدون آنکه بگویم چه کسی چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل افشاگری آن، با هدف ارسال پالس بود که اگر دولت بایدن میخواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماههای منتهی به پایان دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد.»
🔹سعید لیلاز خواسته یا ناخواسته تأیید کرده که در جریان انتشار فایل صحبتهای وزیر امور خارجه روحانی از اینترنشنال، نه اشتباهی صورت گرفته و نه نفوذی در کار بوده، بلکه این یک اقدام عمدی از سوی یک جریان سیاسی خاص برای کسب موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ بوده است.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه سیاسی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ سلامت مردم، خط قرمز دولت
🔹طی روزهای گذشته شایعهای مبنی بر توزیع بیش از ۴۷ هزار تن روغن آلوده، مسموم و تاریخ گذشته در دولت سیزدهم منتشر شد که رسانههای منتقد دولت نیز به بازتاب گسترده آن دامن زدند. در این گزارش ادعایی طرح شده که «بیش از ۹۱ هزار تن روغن مایع در مرداد ۱۴۰۰، توسط شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران از دو کشور ترکیه و آرژانتین وارد ایران شده است، اما با وجود گزارشهای صریح سازمان غذا و دارو مبنی بر مسمومیت روغنها به سموم کشاورزی و آفتکشها و تاریخ مصرف گذشته بودن روغنها، دستور ترخیص بیش از ۴۷ هزار تن از آنها و توزیع در کشور، صادر شده است.»
🔹شرکت بازرگانی دولتی در واکنش به ادعای توزیع روغنهای مسموم در فضای مجازی و بعضی از رسانهها، تأکید کرده است، یک قطره روغن خوراکی بدون مجوز سازمان غذا و دارو وارد کشور نمیشود.
🔹صدور گواهیهای تأیید سلامت مواد غذایی از مراجع مربوطه از جمله سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو، پیشنیاز توزیع اقلام خوراکی در بازار است و روغن خام فقط در صورتی که سلامت و اصالت آن به تأیید سازمانهای مذکور رسیده باشد، امکان ترخیص از گمرک و عرضه در مجاری توزیع و مبادی مصرف را داراست.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه اقتصادی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ حرکت در مسیر عدالت آبی
🔹افت کمیت یا کیفیت منابع آبی میتواند باعث ایجاد مناقشه بر سر منابع آبی شود. مناقشات آبی میتوانند کمیت و کیفیت آب را تحت تأثیر قرار دهند، به زیرساختهای آبی صدمه بزنند و معیشت ذیمدخلان حوضه را با مشکل مواجه کنند و در مجموع پایداری و امنیت جوامع وابسته را کاهش دهند.
🔹با بررسی محتوای رسانههای جمعی و بازخورد مخاطبان به آنها میتوان اینگونه ادعا کرد که مناقشات آبی در حوضههای مختلف وجود دارد اما زمانی که مشکلی در تأمین آب شرب ایجاد میشود، مناقشات بشدت افزایش مییابند و وجهه خشنتری به خود میگیرند، همانطور که میتوان شاهد این مسأله را در تنش آبی شهرکرد به دلیل گلآلود شدن آب کوهرنگ یافت.
🔹دولت سیزدهم با شعار دولت مردمی، از روزهای ابتدایی برنامههای وسیعی را در جهت ایجاد امنیت آب شرب شهرهای مختلف با رویکردی عادلانه آغاز کرد. این برنامهها مختص به شهرهای مرکزی و پرجمعیت نبوده است و تلاش داشته نگاهی عادلانه به شهرهای مختلف داشته باشد.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه زیستبوم ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ خوی مذاکرهناپذیر اسرائیل
🔹به گزارش سایت شبکه خبری الجزیره، طرح پیشنهادی جدید مصر و قطر که حماس با آن موافقت کرد، طرحی بود که ضمن برآورده کردن خواستههای حماس و تل آویو، میتوانست آرامش پایداری را به ارمغان آورد.
🔹به اعتقاد ناظران، پذیرش این طرح، تاکتیکی بهنگام از سوی حماس بوده است. زیرا این اقدام در صورت پذیرفته شدن از سوی تل آویو، میتوانست خواستههای حماس برای حفظ کنترل غزه و رفع محاصره این باریکه را فراهم کند. اکنون توپ به زمین صهیونیستها انداخته شد که در ماههای اخیر مدعی بودند، حماس باعث به نتیجه نرسیدن مذاکرات است. این تاکتیک باعث شد، خوی مذاکره ناپذیر تل آویو، یک بار دیگر بر جهانیان اثبات شود.
🔹رژیم صهیونیستی که در تمامی روز دوشنبه در تکاپوی تصویب طرح حمله زمینی به رفح بود، بدون توجه به پذیرش آتشبس از سوی حماس و با طرح این ادعا که این آتش بس خواستههای اسرائیل را برآورده نمیکند، شامگاه دوشنبه تانکهای خود را به سمت مناطق شرقی رفح گسیل کرد و با خط دفاعی گردانهای قسام مواجه شد که با استفاده از راکت یاسین ۱۰۵ یک دستگاه تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی را منهدم کرد.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه جهان ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ تثبیت قدرت خرید شاغلان
🔹به نظر میرسد در نبرد ماراتنگونه دستمزد و تورم، این دستمزد بوده که پیروز از میدان خارج شده است یعنی برای تأمین معیشت که مهمترین هدف هر شاغلی است، درآمد کافی ایجاد شده است. محض نمونه اینکه، حالا ۷۵ درصد از افراد جهان در کشورهایی زندگی میکنند که قدرت خرید متوسط دستمزد آنها کمتر از شاغلان ایرانی است.
🔹حالا که دولت سیزدهم برای سومین بار مزد سالانه کارگران را تعیین کرده است، بررسیها حکایت از رسیدن دولت سیزدهم به هدف راهبردی خود دارد. در این مدت دولت توانسته است که دستمزدها را بهگونهای افزایش دهد که از نرخ تورم سبقت گرفته و ضمن افزایش قدرت خرید شاغلان، مانع از تعدیل نیرو یا تعطیلی بنگاهی شود.
🔹در نظر سنجی حقوق و دستمزد (برگزار شده در نیمه دوم اسفند ۱۴۰۲ و نیمه اول فروردین سال ۱۴۰۳) از ۱۰۰ هزار نفر، توسط سایت جاب ویژن که به عنوان بزرگترین مرجع تخصصی شغل در ایران معرفی شده، برخلاف تصور عمومی جامعه، درصد افزایش حقوق دریافتی شاغلان بنگاهها و کارگاههای بخش خصوصی، نهتنها از تورم عقب نمانده است بلکه در سال ۱۴۰۲، ۶ درصد از نرخ تورم بیشتر بوده است.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه اقتصادی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper